Espoo Metro Areena

Aabe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Olenko mä jossain kirjoittanut noin?
Heh. Mitähän sitten tarkoitit rahan työntämisellä muihin lajeihin? Eikös YU yms ole juurikin muita lajeja?

Espoon nuorille tulee tarjota harrastusmahdollisuuksia on se sitten koripalloa tai jääkiekkoa. Onko mm. koripallosalit myyty klo. 17-00 joka päivä niinkuin jäät on? Tarvitaan lisää jäätä, jotta nuorten koulunkäynti ym. ei kärsisi liian myöhäisten treenien takia.

Jos ei ole rahaa rakentaa/korjata vanhaa hallia, niin miksi ei vuokraisi jäätä jo olemassa olevasta hallista?
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Sori @Aabe, mutta vaikutat sellaiselta vähän yksikertaiselta kendojanarilta, jolle on turha yrittää selittää mitään. Ymmärtäisit kuitenkin tahallisesti tai tyhmyyttäsi väärin.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuvailemattomat linkit
En tiedä millä kriteereillä Espoon kaupunki jakaa rahaa harrastuksiin, mutta etenkin nyt kun Matinkylän halli on käytöstä poissa, tuntuu ihan fiksulta paikata sitä jääpulaa ottamalla jäätä olemassaolevasta hallista. En tiedä koripallon ja salibandyn tilanteita, mutta veikkaisin niiden olevan hyvin paljon helpommassa tilanteessa harrastustilojen suhteen ihan jo siksi, että jokaisesta koulusta löytyy liikuntatilat noihin lajeihin.

Jos Espoon kaupunki haluaa kohottaa imagoaan - en siis tiedä haluavatko, mutta oletuksena on että haluavat - on edustusurheilu siihen yksi parhaista keinoista. Ellei paras. Kun taas puhutaan edustusurheilussa, ei jääkiekkoa edelleenkään uhkaa suosiossa mikään muu laji tässä maassa. Vaikka futis ns. kuningaslaji onkin, ei sen näkyvyys ja kiinnostavuus ole lähimainkaan samaa luokkaa kuin jääkiekon. No miten tämä sitten liittyy Espoon tämän hetken tilanteeseen? Siten, että jos Kiekko-Espoo haluaa nousta liigaan jossain vaiheessa, kuten se varmaan haluaa mikäli kaikki sujuu hyvin, täytyy sillä olla pelipaikka. Ellei Espooseen rakenneta uutta hallia, on LänsiautoBaronaMetroAreena ainoa vaihtoehto. Ja jos/kun Kiekko-Espoota pyöritetään fiksusti, talous edellä, on LänsiautoBaronaMetroAreena käypä vaihtoehto vain silloin jos sen vuokra on järkevä. Ja se voi todennäköisesti olla järkevä vain jos kaupunki omistaa hallin ja subventoi siten sitä. Tässä ei ole mitään erikoista, näin toimitaan monessa muussakin liigakaupungissa. No miksi sitten jääkiekko ansaitsisi kaupungilta tämän panostuksen? Juuri siksi, että se on paras ja tehokkain keino tehdä sitä imagotyötä Espoon hyväksi.

Eri asia on sitten, jos kaupungille ei ole tuolla imagopuolella mitään väliä ja Helsingin läntisenä nukkumalähiönä oleminen on jees juttu.
 
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Hienoa Juhaht. Nyt olet ytimessä, kun puhutaan miesten edustuskiekosta. Aika monta liikkuvaa osaa pitäisi ratkaista ennen nousua edes mestikseen jo kauden päästä.

Blues4ever
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuvailemattomat linkit
Hienoa Juhaht. Nyt olet ytimessä, kun puhutaan miesten edustuskiekosta. Aika monta liikkuvaa osaa pitäisi ratkaista ennen nousua edes mestikseen jo kauden päästä.

Blues4ever
Ratkaistaan sitä mukaan kun niitä eteen tulee. Aina voi myös jättää ratkomatta ja vain ihmetellä miksei mitään tapahdu.
 
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Jep. Kuulostaa tutulle toimintatavalle. Ymmärrät kyllä ytimen, mutta sinulla ei tunnu olevan mitään käsitystä vaikuttavista tekijöistä, taustoista, missä ja kuka päätökset tekee. Hyvä, että tehdään, mutta esim nousu ja meatispelaaminen on jo haasteellista Espoossa, saati sitten liigakiekon. Perse edellä puuhun meneminen on huono ja kallis harrastus.

Blues4ever
 

Nick Brophy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo
Eiköhän olisi aika keskustella myös vääjäämättömästä noususta NHL:ään. Oman ennakkokaavailun perusteella veikkaisin tämän olevan tapetilla viimeistään 2022-23 -kaudella. Tuolloinhan on pakko ottaa haltuun Hartwall-areena ja espoolaisten kiekkojunioreiden rahoillako se on sitten ajateltu tehdä hä? Ja mistä jäät, sanokaapa se.
 

T1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kolme kovaa
Niin saattaa tuossa jään vuokraamisessa olla Jussin tukemisen sijasta kyse vain siitä. että jääkiekolla on erityinen asema espoolaisten kokkarivekkuleiden rahan jakamisessa. Saattaa olla, että muutkin lajit olisivat mielellään helpottaneen tilaongelmiaan ylimääräisellä miljoonalla.
Taitoluistelu (sis.muokkarit) on Espoossa harrastajamäärin tuetumpaa kuin jääkiekko. Ja mm. jalkapallolle on rakennettu kenttiä ympäri Espoota, eli en ymmärrä perusteitasi puhua jostain jääkiekon ylettömästä suosimisesta.
Kaupungilla oli oikeastaan vaihtoehtona ostaa jäät Metrolta tai muutoin olisi käytännössä "lakkautettu" joukkueiden toiminta, koska markkinahintaa ei moni noista joukkueista vain kykene maksamaan, saati että olisi jäitä joita ostaa. Käytöstä on poissa Laaksolahti ja Matinkylä ja kellään ei ole tietoa kuinka pitkään.
Harjoitushallin omistuksessa ei ole vielä tapahtunut mitään muutosta, eli Espoo on vähemmistöosakas edelleen.
Mainitaan nyt vielä se, että kaupungille on edullisempaa ostaa nuo jäät Metrolta, kuin pyörittää omalla henkilökunnallaan omaa halliaan. Kaupunkien kulurakenne kun jostain kumman syystä tuppaa olemaan näissäkin asioissa vapaiden markkinoiden kulut x 1,5.
Muutenkin puheesi jostain Jussin talouden tukemisesta kaupungin taholta tuntuvat kumpuavan omista harhaluuloistasi. Nuo välit eivät ole siinä kunnossa, että kaupunki ilman omaa intressiä laittaisi rahaa yhtään kiinni hallin toiminnan tukemiseen.
Tunnut olevan niin jääkiekon tukemista vastaan, niin kerro missä muut lajit on jääneet vaille tukia? Eikö fudis ole saanut tarpeeksi? Mites salibandy? Onko koulujen salit suljettu? Eikö kaupunki enää maksakaan kompensaationa hallivuokrista esim.Esport Arenalla treenaaville säbäjengeille?
Jääurheilu kaikissa muodoissaan maksaa enemmän, niin käyttäjille kuin kaupungeille. Se on faktaa ja tukemisen tietysti voi lopettaa, jos siihen yhteinen halu löytyy.

E.Muokkausta
 
Viimeksi muokattu:
Otetaanpa talteen HS 22.8.2018 uutinen:

Vanhemmat eivät pääse katsomoon, kun lapset pelaavat jääkiekkoa Espoossa – ”Tuli yllätyksenä, että katsomot ovat sekä harjoituksissa että lähtökohtaisesti myös peleissä kiinni”


HS 22.8.2018 sanoi:
Urheilu
Vanhemmat eivät pääse katsomoon, kun lapset pelaavat jääkiekkoa Espoossa – ”Tuli yllätyksenä, että katsomot ovat sekä harjoituksissa että lähtökohtaisesti myös peleissä kiinni”
Metro Areenan katsomot on suljettu kaikilta areenan käyttäjiltä, kun paikalla ei ole järjestyksen valvontaa.


Espoon Metro Areenalla pelataan jääkiekkoa ja järjestetään konsertteja ja muita tapahtumia. (KUVA: Tuomas Selänne)

Elise Mäki HS

Julkaistu: 22.8. 16:45

Espoolainen jääkiekkoväki on ihmeissään, kun juniorikiekkoilijoiden harjoituksissa ja otteluissa Metro Areenan katsomot pysyvät kiinni, eikä edes pelaajien vanhempia päästetä katsomoon harjoituksia tai pelejä seuraamaan.

Blues Juniorien puheenjohtaja Pekka Soini sanoo, että tilanne on tullut seuralle yllätyksenä.

”Espoon kaupunki on ostanut sieltä jääaikaa, ja se on tärkeää ja siitä on pulaa, mutta menemättä kaupungin ja halliyhtiön väliseen sopimukseen, tuli yllätyksenä, että katsomot ovat sekä harjoituksissa että lähtökohtaisesti myös peleissä kiinni”, Soini toteaa.

Suurimpana ongelmana ovat Soinin mukaan ottelut, joita niin kotijoukkueen kuin myös kaukaa tulevien vierasjoukkueiden vanhempien pitäisi päästä katsomaan.

”Turusta, Hämeenlinnasta, Lahdesta, pääkaupunkiseudulta ja lähialueita tullaan pelejä katsomaan. Se on kriittisin ratkaistava asia, että kotipeleihin saadaan katsomot auki.”

Lisäksi Blues Juniorien C-, B-, ja A-joukkueet pelaavat maan ylintä sarjatasoa, ja niiden ottelut tullaan Soinin mukaan Sanoman ja Jääkiekkoliiton sopimuksen mukaisesti näyttämään Ruudussa. Siksi kuvaajan pitää päästä katsomoon.

Katsomokiellosta on tullut kyselyjä ja valituksia pelaajien vanhemmilta.

”Se on totta kai otettu vakavasti. Haemme asiaan ratkaisua yhdessä halliyhtiön ja kaupungin kanssa.”

Metro Areenan katsomoon ei päästetä ihmisiä ellei paikalla ole järjestyksenvalvojia. (KUVA: Jonne Sippola / HS)
Metro Areenan toimitusjohtajan Katariina Järveläisen mukaan syynä on turvallisuus.

Katsomot ovat kiinni kaikilta areenan käyttäjiltä silloin, kun paikalla ei ole järjestyksenvalvontaa.

Käytäntö ei ole Metro Areenalla uusi.

Suojelupoliisin nostettua terrorismin uhka-arvioita viime kesänä, päätti myös Metro Areena nostaa turvallisuustasoaan reilu vuosi sitten. Tuolloin myös jäävuorojen käytännöt muuttuivat.

”Juuri vietettiin Turun terroristi-iskun vuosipäivää”, Järvelänen huomauttaa. ”Näiden asioiden johdosta nostimme turvallisuustasoa ja totesimme, että koska olemme monitoimiareena, meillä ei ole mitään mahdollisuutta rajata katsomoja, joten katsomot ovat kiinni harjoitusten aikana.”

Järveläinen painottaa, että Metro Areena on lähtökohtaisesti monitoimiareena, ei harjoitusareena.

Jokaisesta ravintolasta näkee kentälle, mutta monitoimiareenalla ei ole sellaista kahviota, jonne pääsisi suoraan ulkoa ja niin, ettei sitä kautta pääsisi kulkemaan ympäri areenaa.

”Meillä on täällä useita toimijoita. Katsomoista on suoraan tai välillisesti kulku näihin muihin tiloihin.”

Järveläinen sanoo, että esimerkiksi vaihtoaitioista voi kyllä seurata harjoituksia, jos se valmentajalle sopii. Vaihtopenkeille mahtuu muutamia kymmeniä katsojia.

”Mitä tulee järjestyksenvalvontaan, niin meillä Suomessa on laki, että kun on tapahtuma, joka esimerkiksi jääkiekko-ottelu on, niin sinne tarvitaan järjestyksenvalvontaa.”

Helsingin Sanomien saamien tietojen mukaan kahden järjestysmiehen palkkaaminen maksaisi jopa 500 euroa kerralta.

Järveläisen mukaan tieto ei pidä paikkaansa.

”On meidän ja tapahtumajärjestäjän välistä informaatiota, mitä kustannuksia siitä [järjestysmiesten palkkaamisesta] tulee. Mutta Suomessa on laki, että kun on tapahtuma ja on satoja ihmisiä, tai satakin ihmistä, niin se järkkäri on hyvä olla takaamassa ihmisten turvallisuutta ja opastamassa.”

Blues Juniorsin Pekka Soini sanoo, ettei tiedä varmasti, paljonko järjestyksenvalvonnan järjestäminen maksaisi.

”Se, että siitä tulee kuluja, on ollut meille täysin yllätys. Junioriseuralle kulut, jotka tulevat nykyisten kulujen päälle yllättäen, ovat aina kovia. Meille on kerrottu, että sinne tarvitaan järjestyksenvalvojia ja se maksaa. Kuinka paljon heitä sinne tarvitaan, en tiedä, enkä osaa ottaa kantaa.”

Soinin mukaan katsomojen aukiolosta käydään neuvotteluja. Hän ei halua syytellä ketään, vaan on toiveikas ratkaisun löytymisen suhteen.

”Olisi hölmöä, että vanhemmat eivät pääsisi katsomoihin. Ratkaisua haetaan tällä hetkellä. Myös sellaista ratkaisua, ettei katsomojen avaaminen tulisi junioriseuralle kohtuuttoman kalliiksi.”
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Taas menee areenalla putkeen. Metro-areena pelikelvottomassa kunnossa (linkki). Toki vain koripalloon, mutta säästöbudjettihan tässä haisee.
Aika paljon tuntuu olevan tätä ilmassa että vähän kaikesta säästetään tuolla areenalla, jos ilmastointiakaan ei pidetä täysillä päällä niin helposti alkaa muutamassa vuodessa näkyä jossain. Sen päälle että peruskorjausta ja huoltamista ei juurikaan hallissa taideta tehdä. Saa nähdä jos Espoon kaupunki ei tulevaisuudessa tue hallia nykyiseen tahtiin jos jääajalle ei ole enää tarvetta. Toisaalta varmaan nykyinen tilanne on espoollekin ihan ok kun pystyvät tukemalla vuokraamaan tarvittavat vuorot, jos halli olisi omassa hoidossa niin menot voisi olla isommat. Käytännössä hallin toiminta on jo nyt melkein kaupungilla kokonaan, mutta omistus ei. Toki nyt kun paikan ostaisi niin pääsisi vielä varmaan aika pitkälle pintaremontilla, mutta myöhemmin rakennus voi olla arvoton.
 

Nick Brophy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo
Aika yksipuolisesta kulmasta tätä tarkastellaan. Jos jäitä ei kertakaikkiaan ole ihan siksi, että omien hallien on annettu mädääntyä pystyyn, jäätä pitää jostain saada. On aika iso ero kirjoittaa "Espoo tukee Metro-areenaa" vs. "Espoo vuokraa jääaikaa". Ja jollakin logiikalla esitetään negatiivisena sekin, että summa nousee, jos Metrolla järjestetään muuta toimintaa. Pidän ihan positiivisena, jos siellä järjestetään tapahtumia, joilla kassaan saadaan jotain takaisinkin.
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Tuota otsikkoa lukiessa tulee mieleen, että kaupunki oikeasti tukisi viidellä miljoonalla eurolla tuota Metro-areenaa. Siis menisi suoraan tukemiseen koko summa, eikä noin niinkuin itse jutussa kerrotaan että se koostuu jäävuorojen ja erilaisten tapahtumien vuokrista. Luulen, että noilla kaupungin maksamilla vuokrilla ei areenan huoltoon paljon panosteta, vaan rahat menevät johonkin Jussin pohjattomaan kaivoon.
 

T1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kolme kovaa
Aika yksipuolisesta kulmasta tätä tarkastellaan. Jos jäitä ei kertakaikkiaan ole ihan siksi, että omien hallien on annettu mädääntyä pystyyn, jäätä pitää jostain saada. On aika iso ero kirjoittaa "Espoo tukee Metro-areenaa" vs. "Espoo vuokraa jääaikaa". Ja jollakin logiikalla esitetään negatiivisena sekin, että summa nousee, jos Metrolla järjestetään muuta toimintaa. Pidän ihan positiivisena, jos siellä järjestetään tapahtumia, joilla kassaan saadaan jotain takaisinkin.
Tämä. Lisäksi tuossa jutussa on jokunen asiavirhe, mutta pääasia lienee repiä shokki otsikoita.
 

Nick Brophy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo
Luulen, että noilla kaupungin maksamilla vuokrilla ei areenan huoltoon paljon panosteta, vaan rahat menevät johonkin Jussin pohjattomaan kaivoon.
Näin voi olla. Toisaalta Salonoja saa tällä tavalla areenasta edes jotain tuloja ja silloin kannattaisi löytää jostain motivaatiota pitää halli kunnossa. Ihan tyytyväisenä luin tuonkin, että jään osalta Espoo on sitoutunut vain tämän syksyn jäävuokriin. Jos palvelutaso alkaa heittää, voidaan jättää jatkovuorot ostamatta.
Susijengin tukemisesta en ole vielä mielipidettä muodostanut, periaatteessa kylläkin pidän ihan hyvänä jos Espoo vetää huomiota metroradan tämän suunnan tapahtumille ja niitä saataisiin jopa lisää.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
jäätä pitää jostain saada
Jos tilasta on pulaa, niin sitten pitää sopeuttaa toiminnan määrä tilaan. Tämä on ihan perusjuttuja kaikkialla muualla paitsi espoolaisessa kiekkoilussa.
 

Nick Brophy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo
No menee kyllä hivenen nihilistiseksi toiminta, jos ilmoitetaan taito- ja muodostelmaluistelijoille, jääkiekkoilijoille ja ringeten pelaajille, että miettikääpä uusi harrastus, kun me mällättiin teidän harrastuspaikat.
 

T1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kolme kovaa
Jos tilasta on pulaa, niin sitten pitää sopeuttaa toiminnan määrä tilaan. Tämä on ihan perusjuttuja kaikkialla muualla paitsi espoolaisessa kiekkoilussa.
Onko? Kerroppas nyt muutama esimerkki vaikka Espoolaisesta jalkapallosta.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuvailemattomat linkit
Itsehän en mitään asiasta tiedä, mutta eikö olisi fiksumpaa ostaa halli Salonojalta pois?
 

T1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kolme kovaa
Itsehän en mitään asiasta tiedä, mutta eikö olisi fiksumpaa ostaa halli Salonojalta pois?
Tuskin. N.25 M€ ja siihen vuosittaiset käyttökustannukset a' la kaupunki, niin veikkaan tuon vuokraamisen tulevan reilusti halvemmaksi pitkässäkin juoksussa. Saati muutaman vuoden aikajänteellä.
 

Nick Brophy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo
Jep. Ja ideahan on nyt paikata se aika, jona Matinkylän jääurheilukeskus ei ole käytössä. Sen jälkeen Tapiolalle ei löytyne käyttöä ainakaan kaupungilla.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR
Itsehän en mitään asiasta tiedä, mutta eikö olisi fiksumpaa ostaa halli Salonojalta pois?
Halli in kuulemani mukaan lainan panttina ja velkoja ei ole hyväksynyt tähän mennessä tehtyjä tarjouksia. En tiedä mitä tarjoukset ovat olleet, mutta yritetty on.
 
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Onneksi saatiin lisää tilaa, että Espoon junnut pystyy jatkamaan edustustasolla. Vaihtoehdot olisivat olleen katastrofaalisisa joukkueiden toimintojen lopettamisineen. Onneksi kaupunki osti jäitä, jotta harrastaminen jatkuu eikä kenenkään tarvitse lopettaa rakasta harrastustaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös