Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Espoo Metro Areena

Viestiketju osiossa 'Muut suomalaiset sarjat' , aloittajana Pavlovin Koira, 07.10.2015 klo 10.15.

Tags:
 1. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  Ei hallissa ole mitään estettä pelata. Penkeistä on päälliset revenneet (osasta katsomoita) kun porukka on potkinut noita selkänojia. Pukkareihin pitäisi suihkutilat uusia ja muutoin pientä pintaremppaa maalien ja uusien laattojen muodossa. Yleisövessoihin loput uudet pöntöt ja jokunen pisuaari, ilmastoinnin huolto ja parempi ilmankuivaus.

  Tuossa pääpiirteissään, jää tuolla on parempi kuin useimmissa Liigahalleissa, mukaanlukien Nordis ja Hartwall (KHL).
   
 2. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Mihin tuo jään paremmuus perustuu?

  Hyvä ja tasalaatuinen jää tuolla on, omiin luistimiini kuitenkin vähän nihkeä. Nordiksella jään kunto vaihtelee paljon, mutta on parhaimmillaan imho paras näistä kolmesta. Hartwallilla sopii hyvin omiin luistimiini. Ja olen useasti kaikkien kolmen jäällä luistellut.

  En itse osaa sanoa, mikä näistä kolmesta olisi jään osalta paras.
   
 3. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  Tuo perustuu siihen, mitä liigapelaajilta on kuultu. Liigan paras jää oli Oulussa ja paskin Tampereella.

  Hartwallin jää on parhaimmillaan hyvä, samoin kuin Nordiksen. Noissa halleissa jään laatu kuitenkin vaihtelee uskomattoman paljon, osasyynä on nuo suuret tapahtumamäärät jolloin jää peitetään. Metrolla jää on läpi kauden koko ajan hyvä, muttei kuitenkaan pärjää Raksilan jäälle. Näissä isoissa tapahtumahalleissa on ongelma tuon lämpötilan takia, koska sisälämpötilan nosto vaikeuttaa jään pitämistä optimaalisena niin jään lämmön kuin rakenteen osalta.
  Kannattaa joskus kokeilla Nordista Horseshown jälkeen, se jää on ihan kuraa. Hartwallilla aikoinaan oli noiden jälkeen kuin lasia viikon kaks, ennen kuin alkoi taas parantua. Itsekin olen noissa halleissa pelannut, jokaisessa useampia kymmeniä kertoja. Omiin tuntemuksiin tietysti vaikuttaa myös se, että tiedän tuosta jäänteosta ja hoidosta normikuluttajaa enemmän.
   
 4. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Eli jää on hyvä, koska muita tapahtumia ei ole Espoossa "sotkemassa" jäätä? Ja ollaan taas siinä tilanteessa, että tehokas myynti olisikin huono juttu.

  Makuasioitahan nuo monesti on. Kevyt ja nopea pelaaja tykkää erilaisesta kuin raskas ja hitaampi. Mutta kaikkien mielestä jään pitää kestää ottelun ajan.
   
 5. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
  Lainaus:
  Onko äänentoistolaitteet uusittu, vettä valuttavat katot ja ruostetta valuvat tukirakenteet korjattu? Yleisötiloissa näkyi Bluesin viimeisellä kaudella paljon enemmänkin korjattavaa, mutta onko noille tehty Unitedin aikakaudella jotain?
   
 6. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  Kun noin hyvin tunnut tietävän, niin kerrotko ne vuotopaikat, jotka eivät jollain tavalla liity noihin IV-koneiden kondenssivesiin tai vessoista tai ravintolan tiskikoneesta tuleviin vuotoihin?
  Äänentoistoa voi toki halutessaan päivittää, mutta ammattilainen saa nuokin vielä lähes uudenveroisiksi säätö ja muilla pikku viilauksilla.

  Ne viat mitä tällä palstalla on pidetty hallin "romahduttavina" ja isoina vikoina, on pitkälti kosmeettista fiksausta vailla. Rakenteellisia vaurioita, eli oikeita vuotoja katossa, perustuksissa tms. ei hallissa ole. Toi halli on vähän sama, kuin 2000-luvun alun omakotitalo, jossa on sipaistu maalia seinään ja sieltä täältä korjailtu repsottavia listoja, mutta ei ole puututtu järjestelmällisesti yleisilmeen kohentamiseen. Perusta on kuitenkin kunnossa.

  Pysyn kannassani ja väitän, ettei halliin tarvitse panostaa esim. Liigamatseja ajatellen mitään järkyttäviä rahamääriä.

  Mitä tarkoitit tuolla yleisötilojen suuremmalla korjaustarpeella, ei oikein avautunut?
   
 7. ErkkaMailainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues
  N. 20 vuotta vanha halli, jossa osa rakenteista ja laitteistoista tullut elinikänsä päähän. Korjausvelan määrä n 4-6 miljoonaa euroa + kosmeettiset korjaukset.

  Blues4ever
   
 8. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  Kerro tarkemmin? Mitkä rakenteet?

  E. 4-6M€ on täyttä paskaa. Lue ketjua taaksepäin niin löydät oikeat lukemat.
   
  Viimeksi muokattu: 01.05.2018 klo 11.41
 9. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
  Lainaus:
  En tiedä, mistä vuodot johtuvat. Bluesin viimeisellä kaudella katto vuosi useassa ottelussa pääsisäänkäynnin vieressä. Suunnilleen samassa kohdassa seinässä valui ruostetta. En ole sanonut, että hallissa olisi todella mittavia korjaustarpeita, mutta lienee aika selvää, että useasta pikkuasiasta muodostuu myös iso remonttipotti? En ole käynyt hallissa pariin vuoteen, joten en osaa sanoa tarkemmin mitä kaikkea on tällä hetkellä pielessä, mutta ainakin tuolla Bluesin viimeisellä kaudella oikeastaan joka puolella hallia näkyi erilaisia korjaustarpeita. Suurin osa pieniä, mutta niitä oli tosiaan useita. Eihän nuo varmasti pakollisia ole oikeastaan mitkään, jos yleisölle halutaan viestiä että meitä ei kiinnosta pitää omaa kotihallia kunnossa..
   
 10. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  Niin, eli tuo "vuoto" oli sulavaa jäätä, jota on kondension ansiosta kertynyt ilmastoinnin jäähdytykselle menevään putkeen. Tuosta putkesta oli eriste irronnut putken pinnasta joltakin 20cm matkalta ja sen takia tuota jäätä siihen kertyi.
  Nämä on tietysti näkyviä seikkoja, mutta kuten mainitsin pikkurahalla kuntoon saatettavia.
   
 11. Nick Brophy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo
 12. Mad E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Tuskin on löytynyt mitään muuta järkevää pelipaikkaa?
  Kaikki pelaavat silloin pleijareita ja hallit on jo käytössä, ainakin oletettavasti.
  (joo,joo kaikki ei enää pelaa mutta kuka uskaltaa antaa hallinsa käyttöön?)
   
 13. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tuskin löytyykään Suomesta parempaa kohdetta, mutta eipä sulje sitä pois että onhan valinta aika riskialtista kun moni asia kerkee muuttua tuota ennen. Saa nähdä saadaanko nyt kesällä pidettyä edes sähköt hallissa päällä.
   
 14. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Kyse lienee siitä, että saatavilla ei ollut mitään vaihtoehtoa, jossa kisat olisi mahdollista vetää läpi ja riski oli pakko ottaa. MIelenkiintoista sinänsä nähdä mitä hallille tulevaisuudessa käy. En näe mitenkään mahdollisena, että nykyinen omistaja saisi toimintaa kannattavaksi.
   
 15. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Tuossa K-Espoota koskevassa uutisessa puhuttiin että kaupunki olisi halukas ostamaan Metro-Areenan. Kuulostaisi ihan hyvältä, mutta nähdä sitten luopuuko Salonoja hallista, antaako mielummin mennä hallin ensin konkurssiin eikä saa mitään vai että saisi edes jokusen miljoonan siitä ennen sitä.
   
 16. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Mitenhän tuo menee jos halli (Tapiolan monitoimiareena oy) menee konkurssiin. Raukeaako samalla tontin vuokrasopimus? Voiko kaupunki siinä tilanteessa nostaa tontin vuokraa niin paljon, ettei kenenkään muun ole järkevää ostaa hallia, jolloin kaupunki saisi sen pilkkahintaan konkurssipesästä?
   
 17. Blöö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
  Salonoja oli tässä taannoin haastettuna käräjille henkilökohtaisen lainan laiminlyönnistä. Se viittaa siihen, että mitään likvidiä ei miehellä oikein ole. Tietoa minulla ei ole, mutta hallin omistusjärjestelyt saattavat olla hyvinkin monimutkaiset, enkä edes usko, että Jussi on oikeutettu hallia myymään. Ei ainakaan heti ja "rahat tilille" -tyyppisesti. Taitaa veronkierto kopsahtaa omaan nilkkaan pahasti. Ikävää tässä on tietysti se, että ko. järjestelyt mahdollisesti kaatavat hallikaupan ja siten liiganousun. Mutta ilmeisesti Salonojalla on meneillään jonkinlainen kaiken tuhoaminen.
   
 18. Hannutic Jäsen

  Siirsin lainauksen toisesta ketjusta:

  Lainaus:
  Tuolla linkissä mainitulla 900 000€ vuosikustannuksella kannattaa tosiaan jo tosissaan alkaa miettimään, että mitäpä jos kaupunki lunastaisi hallin itselleen. @T1971 laskuilla jäävuokran tuloiksi tuli vajaa 800 000€, mikä on aikalailla yhtenevä luku.
   
 19. scholl Jäsen

  Vuokrataanko yleisöluisteluissa myös luistimia? En ole ikinä luistellut jäähallissa ja koska viimeinen kerta luistimilla on tapahtunut vuonna 1986, niin tuon aikaiset Grafin luistimet ovat jääneet itselleni pieniksi. Olisi mukava joskus kurvata jäähallin jäälle ihan mielenkiinnon vuoksi. En ole tosin koskaan kokeillut edes rullaluistimia, joten luistelu voi olla vähän ruosteessa. Toki olen hiihtänyt paljon suksilla luistelutyylillä.
   
 20. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  En usko että vuokrataan. Itselläkin on piitkä aika kun en ollut luistellut kun viimeksi menin jäälle, muta kyllä se parin ensimmäisen haparoivan potkun jälkeen palautui selkäytimestä. Areenassahan on noita yleisöluisteluita ollut lähes joka vuosi niinä viikonloppuina kun en ole tapahtumia.
   
 21. msg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sopimustekninen verovelka
  Jotenkaan en ole hämmästynyt, että Jukka Mäkelältä löytyi näppärästi kiekkoilijoiden tukemiseen vajaat miljoona euroa ylimääräistä fyrkkaa.
  Ja eiköhän tuo koko halli kohta suhmuroidaan ylihintaan kaupungin riesaksi ja samalla valitettavasti varmaan joudutaan leikkamaan muiden kaupungin urheiluseurojen kapungilta saamaa tukea.
   
 22. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Fakta vaan on se, että jääkiekko jyrää tässä maassa. Se on tärkein ja näkyvin urheilulaji, jota seuraa iso joukko ihmisiä. Kun kyseessä on yleisesti kiinnostavin laji, on luontevaa että kaupungin vetovoimaa ja imagoa pyritään kasvattamaan nimenomaan suurimpaan lajiin panostamalla.
   
 23. JandoKenar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  MM95
  Lainaus:
  Ei ainakaan jokusen vuosi sitten vuokrattu ja en liikoja laskisi sen varaan että palvelut ovat vuosien varrella parantuneet :-)
   
 24. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Laitan tän tänne koska asia ei koske Kiekko-Espoota vaan areenaa.

  Lainaus:
  Tapahtuma lienee heppashow?

  Jos Nordis tosiaan menee "kiinni" ennenkuin uusi areena valmistuu, niin siitä tullee Areenalle siksi aikaa hyvä juttu. Varmasti useampikin tapahtuma, joka muuten menisi sinne saadaan Espooseen. Mutta miten käy kun se uusi areena valmistuu? Voisi olettaa, että on tapahtumia, jotka nyt menevät Nordikselle koska venäläisten halli on liian iso ja kallis. Meneekö ne jatkossakin sinne riippunee siitä missä käytössä halli on. Jos siitä tehdään jäätön sisäpalloiluhalli, niin sen käyttäminen muihin tapahtumiin tulee entistä edullisemmaksi koska jäätä ei tarvitse peittää, riittää että suojataan lattia.
   
 25. Undrafted Jäsen

  Tuskin Nordista kiinni tarvitsee laittaa uuden hallin rakennustöiden ajaksi, koska sisäpalloiluhallin työt voi tehdä sitten kun uusi halli pystyssä. Parkkipaikkojen suhteen voi mennä hankalammaksi rakennusvaiheessa.

  Mikäli Matinkylään aikanaan nousee Mestis-tason jäähalli, niin Metro Areenan tilanne käy mielenkiintoiseksi. Liigajoukkuetta Espoossa ei oletettavasti nähdä 10+ vuoteen joten millainen tarve Metro Areenalle on? Lähitulevaisuudessa olisi Hartwall Areena, HIFK:n uusi halli isoihin tilaisuuksiin, Nordis ja Metro Areena kisaamassa eri tapahtumista.

  Mikäli itse olisin halliyhtiössä töissä niin selvittäisin olisiko eSports-hallille enemmän kysyntää kuin jäähallille. Muokkaisi tarvittaessa sitten Metro Areenasta toimivan tapahtumiin ja elektroniseen pelaamiseen.