Espoo Blues kaudella 2015–2016

  • 392 662
  • 1 907

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tavallaan olen vähän ihmetellyt, että Blues ei ole lähtenyt CHL-touhuun mukaan, eikä ole edes kertonut miksi.
Kai se johtu siitä että Blues ei ollu siinä Euro Toursissa mukana ja eikä ollu viime vuonna top 4:ssä. Eli ei ole varmaan kysytytty mukaan. Veikkaan että varmasti Blues olisi lähtenyt mukaan jos tota mahdollisuutta tarjottu.

Nyt kausi on paketissa niin kaipa mä voin nyt tän pari viikkoa sitten kuulemani huhun tänne näpytellä kun ei tarvii enää välittää lukeeko joku iltaroskan toimittaja sen. Laitan nyt varmuuden vuoksi spoilerin kun kyseessä on sellainen huhu joka ei kaikkia miellytä ja varmaan osalla on muutenkin vitutus vielä eilisestä päällä.
Mutta huhun mukaan Laurikaisella olisi jo NHL-soppari sovittuna. Tai ainakin Bluesin toimistolla pidtään Laurikaisen NHL:lään lähtöä hyvin varmana kun siellä on mv-kartoitus päällä. Laurikainen olisi ilmeisesti suuntaamassa sellaiseen organisaatioon jolla on pulaa hyvistä maalivahtilupauksista joten rapakon taakse jäämistä pidetään erittäin todenäköisenä ratkaisuna. Varmaan toi Nieminen olisi Bluesin toimiston ykkösvaihtoehto maalivahdiksi, mutta Saipa on ilmeisesti kosiskellut Niemistä palamaan Lappeenrantaan. Tämän takia pelaaja-agentit tarjoaa nyt Bluesille maalivahti asiakkaitaan.

Yleensä tolta kaverilta jolta huhun kuulin olen kuullut vain pomminvarmoja huhuja, joten siksi oletan että Bluesin mv-osastolla vielä tapahtuu.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Vaikea olla kommentoimatta ilman, että tuo spolerissa näkyvä teksti tulee kaikkien tietoon... Mä kuitenkin uskon, että jokainen näitä palstoja lukeva myös avaa spoilerissa olevan näkymän. Jos olen väärässä ja pilaan jonkun päivän, olen pahoillani.

Pidän tätä jokseenkin erikoisena huhuna, vaikka näin hyvän kauden pelattuaan Edi on varmasti isolla monen NHL-jengin papereissa. Toki Laurikaisella on kokemusta noista kaukaloista jo valmiiksi ja antoi silloinkin sen verran hyvät näytöt että ehkä joku organisaatio on valmis ottamaan hänet suoraan jengiin. Yleensä näissä asioissa on kuitenkin edetty aika maltillisesti ja odotettu, että pelaaja osoittaa varmuutensa vähintään parin liigakauden aikana. Edille tuskin tuottaa vaikeuksia lähteä myöskään AHL:ään pelaamaan, joten mitään yksisuuntaista pahvia hän tuskin olettaa edes saavansa.

Toivon, että Laurikainen pelaa meillä ensi kaudella, mutta näin hyvien otteiden jälkeen on totta kai varauduttava myös hänen lähtöönsä. Onko mahdollinen uusi osoite NHL vai kenties KHL, aika näyttää. Juuri nyt en jaksa stressata tästä pätkääkään. Veskariosasto on siinä mielessä "helppo", että asiantunteva kaveri osaa kyllä löytää hyvän maalivahdin tästä maasta ja miksei myös ulkomailta. Ehkä saadaan vaikka Brücks takaisin *hymiö*
 
Miten rakennetaan menestyvä joukkue jos sisään otetaan uutta tulemista hakevia ja ulos lähtee porukkaa välittömästi kun breikkaa? Blues ei ole kiinnostava joukkue huippupelaajille kun kannu kiertää kaukaa eikä massia ole. Olipas masentava huhu heti näin kauden loppuun. :(
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Miten rakennetaan menestyvä joukkue jos sisään otetaan uutta tulemista hakevia ja ulos lähtee porukkaa välittömästi kun breikkaa? Blues ei ole kiinnostava joukkue huippupelaajille kun kannu kiertää kaukaa eikä massia ole.
Helposti: tarpeeksi monta uutta tulemista hakevaa pelaajaa breikkaa samalla kaudella ja homma natsaa vielä playoffeissakin = ainekset mestaruuteen.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Helposti? Pitää laittaa lottoa vetämään. ;)

Sikäli totuuden siementä tuossa toteamuksessa että kyllä meidän resursseilla operoiva joukkue tarvitsee menestyäkseen myös sopivasti tuuria (avainpelaajat eivät saa loukkaantua kauden tärkeimmillä hetkillä, muutamien muiden jengien pitää flopata jne.).
 

VonRetee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Nyt jos koskaan on parhaat asetelmat ensikauteen. Kaiken järjen mukaan odotettavissa olisi tasapainoinen kausi ilman alkukauden sukeltamista kun joukkue on tuttu. Kunhan Aholle nyt annetaan täysi työrauha ja Lehterä tajuaa pysyä etäällä touhuista. Junnuja on hyvä ajaa systeemiin sisälle mutta tämä kausi viimeistään osoitti sen, että tosipeleissä tarvitaan kokeneita pelureita. Jos oikein posin kautta ajatellaan niin tässä Ahon viimeisessä kaudessa voi olla yhtäläisyyksiä Kari Jalosen pestiin IFK:ssa jonka kolmivuotinen pesti päättyi mestaruuteen.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Tavallaan olen vähän ihmetellyt, että Blues ei ole lähtenyt CHL-touhuun mukaan, eikä ole edes kertonut miksi. Toisaalta, noissa peleissä on aivan oma rumbansa ja meidän kapealla rosterilla ei kaivata kyllä yhtään lisää rasitusta pelaajille.. Noissa on kai myös aika hankala saada mitään rahallista hyötyä, eli pahimmassa tapauksessa talous vaan kärsii lisää näistä otteluista. Käsittääkseni CHL-peleihin kutsutaan joukkueita mukaan noiden perustajajengien lisäksi, menestyksellä on vaikutusta vain mestaruuden voittajan osalta. Mutta voin kyllä olla täysin väärässäkin, kyseinen turnee ei ole kiinnostanut kovinkaan paljoa.

Silloin kun tätä European Trophya alettiin perustaa, Bluesilla taisi olla virityksiä tuonne KHL:n suuntaan sen verran, että näihin "eurooppalaisiin harkkasarjoihin" ei keskitytty ollenkaan. Tulevaisuus todennäköisesti Bluesissa arvioitiin sellaiseksi, että KHL kasvaa "eurooppalaiseksi kansainväliseksi NHL:ksi" ja tämä ET-sarja jää muutaman vuoden mariginaaliseksi puuhasteluksi - ja parempi olla mukana siinä isommassa veneessä. Ja kuitenkin CHL on rakennettu täysin ET:n päälle, että varmaan se sieltä jostain jo kumpuaa, että mukana ei olla oltu.

Nyt kun Jokerit sitten lähti, Venäjä ja KHL alkaa itsessään natista ja oireilla sekä CHL tuntuu oikeasti edes hieman ottaneen jalansijaa, on helppo todeta, että tilannearvio sillä hetkellä ei toteutunut. Lopputulemana jäätiin melkeinpä täysin paitsioon molemmista kuvioista.

Ei sinäänsä, mielelläni näkisin Bluesin ensi kaudella CHL:ssa pelaamassa, jos kutsu tulee. Ainakin lähellä se on, kun ei noita CHL:n perustajajäsenten ulkopuolisia joukkueita Liigassa kovin montaa edellä ole ja tuo menestys Liigassa on kuitenkin kerrottu muiden kuin perustajajäsenten kutsujen perusteeksi.

Edit: korjataas termistöä, tuli pieni virhe.
 
Viimeksi muokattu:

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
European Trophy ei Euro Hockey Tour, mutta nyt siis muodossa CHL ja sinne tosiaan pääsee liigasta kaksi parasta perustajäsenien lisäksi. Eli nuo kaksi on sitten joukosta Lukko/SaiPa/Blues, tällä hetkellä sanoisin, että noita paikkoja lähinnä on Lukko ja Blues, mutta saa nähdä voihan Sputnikin vielä nousta. Hienoja ja kovia pelejä nuo CHL pelit olivat, eivät mitään harjoitushöntsää vaikka valitettavasti suomessa ja ruotsissa homma ei vielä katsojien osalta ottanut tuulta alleen.

Itseasissa semmoisesta kiekkomaasta kuin britannia ja norja joukkueet vetivät häkit täyteen ja tekivät yli 500k puhdasta voittoa CHL:n avulla, suomessa varmaan aika +- 0 taloustulosta, mutta jos tämä saadaan lanseerattua suomeen kunnolla niin kyllä näen tässä ison mahdollisuuden. Kansalliset sarjat on se ykkösjuttu, mutta siinä rinnalla mestareiden liiga kuten jalkapallon puolella. Mikä ettei!

On totta että jääkiekon CHL:ssä on vielä liigaa joukkueita ja perustajajäseniä, mutta tällä kertaa tämä onkin tehty järkevästi talous edelle. Perustajajäsenet maksavat lystin alkutaipaleet ja sitten kun nämä perustajajäsenien sopimukset loppuvat (oliko neljä vuotiset) olisi tarkoitus, että vain sarjasijoutukset ratkaisevat ketkä pääsevät leikkiin mukaan. Näinhän sen kuuluu mennäkin, mutta nyt on otettua perustajäsenille muutama vuosi automaattiset paikat, että saadaan sarjalle alkuvuosiksi vakaa rahoitus.
 

Boosteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Red Wings, Gunners, Kaner's Crew
Eikös O'Connorin soppari loppunut tähän kauteen, ainakin nopeesti vilkaistuna jatkoajan sivuilta näin olisi. En halua, että seura luopuisi Tikkisestä, Seppälästä tai Vainiosta (tätä ei tule tapahtumaan kuitenkaan), joten O'Connor onkin sitten se lähtijä minun kaavioissani. Tähän tilalle joku Kuukan tapainen oman pään suojelija, hyökkäyspään pakisto on jo kunnossa. Ei voi kaatua siihen kausi, jos Malmivaaran kaltainen pakki loukkaantuu.

Sitten se kakkossentteri ja ykköslaituri jos/kun Miro lähtee änäriin kokeilemaan. Hirso on alustavasti ykkössentteri.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Ensi kaudella Bluesin materiaali tulee olemaan heikompi, mutta niinpä näyttää moni muukin seura pienentävän pelaajabudjettiaan, joten ehkä se ei näy niin paljoa. Hyvänä puolena on se, että vaihtuvuutta on vähän ja junnut taas vähän kokeneempia. Junnujen kehityksen kannalta olikin tärkeätä pelata nuo neljä matsia JYP-sarjassa. Oma odotukseni on, että missään vaiheessa ei olla hännillä eikä toisaalta kärjessäkään eikä katastrofialkua ole luvassa. Nyt kuitenkin tiedetään mitä Aho odottaa ja miten tulee pelata. Tällä kaudella sen harjoittelussa meni aikansa.

Oli Ahon peli minkä näköistä tahansa, menestys tuo yleisöä. Sitä on siis toivottava heti alusta asti.

Mitä tuohon CHL:ään tulee, ei Bluesin missään tapauksessa kannata osallistua. Persaukisen seuran ei tule hankkia lisäkuluja eikä millään tavalla tukea kilpailijoidensa toimintaa. Mielestäni tämän pitäisi olla selviä kaikille. KHL:n heikentyessä oikea Euraasialainen sarja voisi olla järkevä, mutta se taitaa vaatia vallan vaihtumisen rajan takana.
 
Ensi kaudella Bluesin materiaali tulee olemaan heikompi...
Ilkeetä tällä tavalla tarttua yhteen kohtaan, mutta tämähän ei ole mikään fakta kuitenkaan, olettamuksenahan sitä voidaan toki pitää. Tehdään nyt kuitenkin pieni ajatusleikki, kun kesälomalla meillä on aikaa leikkiä. Jos oletetaan, että Blues laskee ensi kaudeksi pelaajabudjettia esimerkiksi 500ke, niin Nieminen (160ke), Zamorsky (80ke), Iossafov (30ke) ja Honejsek (30ke) kattavat tästä jo ~300ke osuuden eli pelaajat, jotka eivät tällä kaudella kuitenkaan juurikaan Bluesia auttaneet.

Näiden herrojen lisäksi puolustuksesta on poistumassa O'Connor sekä Tikkinen, jotka vaihtuvat ilmeisesti yhteen peruspakkiin (esimerkiksi Kukkonen) eli säästöä tässäkin vaihdoksessa sanoisin tulevan n. 100ke ja täten säästötavoitteesta (500ke) olisi jo 400ke saavutettu ja materiaali ei olisi tätä kautta heikompi ainakaan omaan silmääni (Kakkosmaalivahdiksi jäänyt nieminen -> Kähkönen, Zamorsky, O'Connor, Tikkinen -> Kukkonen). Materiaali olisi tämän kauden tapaan todella kapea.

Malmivaara - Rantakari
Kaijomaa - Kukkonen
Kuukka - Westermack
Seppälä, Vainio

Hyökkäyksessä sen sijaan tilanne olisi tukalampi tilanne, kun pois lähtevät hyvin pelanneet Giliati sekä Aaltonen ja heikommin pelannut Kearns. Palkkasäästöt hyökkäyksessä tarkoittavat käytännössä sitä, että edellä olevista kolmesta pelaajasta vain kaksi korvataan, eli esimerkiksi Giliatin tilalle ei hommata ketään. Tässä tapauksessa kyseisten hankintojen on äärimmäisen tärkeää onnistua ja Bluesin tapauksessa ulkomaalaishankinnat tuppaavat epäonnistumaan, joten paras tilanne olisi saada joku tuttu pelaaja näille paikoille X ja Y, joista Y voitaisiin hommata artistina ja alkukaudesta esim Kangasniemi voisi yrittää kiekollista roolia ykköskentässä.

Kantola - Hirso - Y
Talaja - X - Korhonen
Makkonen - Tiivola - Rooba
Poukkula - Liivik - Sailio
+Pitkänen, Kangasniemi, Rutanen

Viestin voisi oikeastaan tiivistää yhteen lauseeseen: "Pelaajabudjetti ei määrittele materiaalia". Isolla pelaajabudjetilla on varaa tehdä hutihankintoja, mutta onnistumalla hankinnoissa pienelläkin budjetilla voi pärjätä (SaiPa). Ja viestissä olevat palkat on ihan hatusta vedettyjä ja ylipäänsä luvut ei oo viestissä niin kauheen oleellisia, eli älkää tarttuko niihin niin paljoa.

Tulipa positiivinen viesti, kun miettii sitä faktaa et pudotuspeleissä Blues oli aivan lapanen, totaalipaska.
 

Jambo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Jyp
Runko pysyy melko hyvin kasassa, junnut on kokeneempia ja valmiimpia, joukkue tietää Ahon pelikirjan johon Lehterä tuo omat mausteensa, niin uskon että näemme hyvän kauden joka on tasaisempi kuin tämä. Syksyhän meni aika penkin alle ja kevään kiima antoi ehkä odottaa liikoja. Nyt jäämme odottamaan niitä täsmä hankintojen nimiä ja ensi kautta. Hyvää kesää kaikille!
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Ensi kausi on onnistunut, jos yleisökeskiarvo kotona on yli 4000.
 

Blondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Jani Niemiselle on ehdottomasti sorvattava jatkosopimus jos ja kun Edi on lähdössä. Meijän kukkarolla yhtä hyvää maalivahtia tuskin löytyy, toki Janikin jonkun verran varmaan palkkaa pyytää. Mies pelasi loppukaudesta itsensä takaisin ainakin tämän kirjoittajan sydämeen. Niemisestä on tänään juttua Iltasanomissa, ja siinä hän kertoo ettei olisi allekirjoittanut vielä mitään.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Ruotsissa on paljon isoja, puolustavia puolustajia. Sieltä joku nuori ja iso kaveri meille? Ja nyt voisi taas katsella Norjaa ja Tanskaa, sieltä on ennenkin löytynyt kelvollisia ulkkareita. Niin ja Hakanpää, mitäs se puuhaa ens talvena?
 

Twentyone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Kaapo Kähkönen nollasi tänään KooKoon ja jatkoi vahvaa playoff-virettään. Tämän lisäksi herra päätti näköjään laittaa kiekon tyhjään verkkoon!!
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tämän lisäksi herra päätti näköjään laittaa kiekon tyhjään verkkoon!!
Tommonen maaleja tekevä maalivahti onki hyvä lisä Bluesille. Varmaan Kaapolla on sitten kesällä mukava kysellä treeneissä Malmivaaralta että montakos maalia tuli kauden aikana tehtyä ja kenties antaa vinkkejä siitä kuinka niitä tehdään.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tässä on muuten toi Kaapo Kähkösen maali. Linkki youtubeen.

Niemisestä on tänään juttua Iltasanomissa, ja siinä hän kertoo ettei olisi allekirjoittanut vielä mitään.
Toi ois kyllä mahtavaa jos Nieminen ois vielä vapaa. Varmaan joutus tulemaan palkassa alas jos haluaa Bluesissa jatkaa. Tiedä sitten onko Saipalla varaa tarjota suurampaa liksaa tai edes suurempaa roolia kun siellä on se omistajaportaaseen kuuluva Markkanen maalilla. Itse ainakin toivon että Nieminen jatkaisi Bluesissa jos nyt vaikka Laurikainen suuntaisi NHL:lään.

Kähkösellä on menossa todella hyvä kausi menossa Mestiksessä joten ainakin puolet maalivahtiosastosta pitäisi olla kunnossa. Jos Nieminen ja Laurikainen vaihtaisi maisemaa niin siten mä hommaisin Bluesin Kähköselle tasaväkisen kirittäjän koska oletan että sellaiseen huippuveskaan ei vaan ole varaa. Lisäksi Kähkösestä pitää leipoa sellainen NHL-tason mokke että Blues pääsee kuitamaan ne NHL kasvattajakorvaukset Minnesotalta. Kävi mielessä että oiskohan joku ex-blues hyvä vaihtoehto eli joku kolmikosta Juuso Riksman, Jere Myllyniemi taikka Bernd Brückler. Siis joku suht. hyvä kolkyt ja risat oleva maalivahti, jolla on jonkilainen side Espooseen ja jonka on ura on siinä vaiheessa että saa olla onnelinen että joku vielä huolii. Kolmikolla loppuu eliteprospectsin mukaan sopparit tähän kauteen.
 
Viimeksi muokattu:

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tilanne ensi kautta ajatellen on mielestäni erittäin hyvä, pelaajarungosta pysyy samana yli 75%. Ainoastaan pakkipuolelle tarvitaan se selkeä "Jani Honkanen" joka puolustaa omaa maalinedustaa ilman kummempia kikkailuja.
Kukkonen lienee juuri se haku tähän osastolla.
 

sininen haamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Meneeköhän ihan oikeaan ketjuun, mutta ensi kauden asiaa. Eilen taisi ratketa se, että Blues on oikeutettu CHL paikkaan ensi kaudelle. Peleissä mukana on enää sarjan perustajajäseniä + Lukko. Saipa jäi runkosarjassa alapuolelle, joten ensi kauden ensisijaiset ehdokkaat ovat Lukko ja Blues. Korjatkaa viisaammat jos olen väärässä. Se, että ottavatko paikan vastaan, on jo toinen juttu. Minusta tuo on parempaa valmistautumista kuin harjoitusmatsit, mutta jos CHL kausi jatkuu pitkälle, niin rasitus tulee aika kovaksi. Ja kun rosteri ei tule ensi kaudellakaan olemaan mikään kovin iso, niin saattaa olla viisautta jättää homma väliin.
 

MrBitter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Mun mielestä CHL:ään menossa ei ole oikein mitään järkeä. Joo, hyvää valmistautumista, mutta liikaa rasitusta, etenkin jos siellä sattuisi menemään pidemmälle, ja rahallisesti en usko että kannattaa millään.

Ja ensi kaudesta vielä: Miro ei jatka meillä. Piste. Jos ei pääse P-Amerikkaan, mikä on tietysti ykkösvaihtoehto, niin menee muualle, mutta meillä ei kuulemma jatka missään nimessä.
 

Punavalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Ja ensi kaudesta vielä: Miro ei jatka meillä. Piste. Jos ei pääse P-Amerikkaan, mikä on tietysti ykkösvaihtoehto, niin menee muualle, mutta meillä ei kuulemma jatka missään nimessä.

Ymmärtääkseni varaukset ovat voimassa vain kaksi vuotta, joten itse uskon kaverin tekevän sopimuksen P-Amerikkaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös