Olisi näköjään pitänyt olla tarkempi. Noh, kaikille muille paitsi välimerkin rakastelijoille tuon kysymyksen tarkoitus lienee itsestäänselvyys.
Eli USA saa alistaa naapureita taloudellisesti, mutta Venäjä ei? Mielestäni Kuuban kriisi oli erittäin relevantti jos mietitään miten USA kohtelee naapureitaan, jotka ei miellytä.Puhuin ihan tarkoituksella Venäjästä.
Se kuinka relevantti Kuuba on tässä keskustelussa jääköön ihan sinun itsesi pohdittavaksi. Oli muuten Castron veljekset hiljan sovinnollisissa merkeissä palaveeraamassa jonkun terroristin kanssa, taisi keskimmäinen nimi olla Hussein.
Lähes koko maa on vallattu/ostettu. USA:n maaperä ei missään nimessä ole alkujaan amerikkalaisten. USA on välillisesti myös auttanut Israelia anastamaan Palestiinan alueita.Mistä maista USA on liittänyt osia itseensä?
Kuten Suomessakin hallitus ja presidentit äänestetään laillisilla vaaleilla. Vallankumoukset eivät vissiin ole laillisia. Ukrainassa valta vaihtui vallankumouksella. Vanha presidentti oli siis periaatteessa vielä johdossa, kun vaaleja pidettiin. Sama hallituksen kanssa.Kerro ihan omin sanoin miten hallinto ja presidentti olivat perustuslain vastaisia.
Toisaalta tietyissa maissa ei saisi olla edes laillista hallintoa, joka ei ole länsimaiden puolella. Onko tämäkään sitten oikein? On toki jos Kissingeriltä kysyy.Eli kun maassa tehdään vallankumous, jossa kaadetaan korruptoitunut johto, on maa vapaata riistaa naapurimaiden hyökkäyksille?
Todella mielenkiintoinen ja pelottava näkökulma.
Jos Suomessa tapahtuisi vallankumous, en todellakaan usko että EU tähän puuttuisi, ainakaan sotilaallisesti.
Tässä myönnän kyllä tehneeni virheen. Ossetia tosiaan hyökkäsi ensin. Sekoitin siihen, että varsinaisen sota alkoi vasta, kun Georgian armeija aloitti pommitukset. Muisti tuppaa pätkimään. Piti ihan tarkistaa, mutta olet tosiaan asiassa täysin oikeassa. Olen kuitenkin suhteellisen varma, että toinen Tsetsenian sota alkoi Tsetsenien mittavista terroriteoista ja siitä jostain tunkeutumisesta Venäjän alueille. Tämä itseasiassa on hyvinkin verrattavissa USA:n terrorismin vastaisiin toimiin. Toki USA:n toimet ovat aina välillä ennaltaehkäisevämpää sorttia.Niin, vähän sama kuin Suomi olisi hyökännyt Venäjää vastaan kun Venäjä aloitti Tsetsenian sodan. Aika hämmentäviä ajatuskuvioita sinulla, pakko sanoa.
Samat sanat. USA ja Venäjä ovat ihan yhtä pahoja. USA on harrastanut erittäin kyseenalaisia tekoja jo erittäin pitkään, mutta koska katsomme maailmaa samasta näkökulmasta ne hyväksytään, mutta koska Venäjä on kolikon toisella puolella ei osata ollenkaan katsoa miltä asiat siellä näyttää. Sama ongelma on Venäjänmielisillä. Näkevät vain, että USA on kaiken pahan alku ja juuri, vaikka oma valtiokin on tehnyt asioita väärin. Olen sitä mieltä, että USA:n pitäisi kunnioittaa Venäjän roolia suurvaltana ja Venäjän pitäisi muuttua aika paljonkin. On kuitenkin erittäin tyhmää syyllistää Venäjää täysin esim. Ukrainan kriisistä, koska kriisi alkoi pitkälti ennenkuin Venäjä sinne hyökkäsi.Etkö sinä yhtään huomaa kuinka vedät ihan täysin kaksilla korteilla?
Eli USA saa alistaa naapureita taloudellisesti, mutta Venäjä ei? Mielestäni Kuuban kriisi oli erittäin relevantti jos mietitään miten USA kohtelee naapureitaan, jotka ei miellytä...
Kuten Suomessakin hallitus ja presidentit äänestetään laillisilla vaaleilla. Vallankumoukset eivät vissiin ole laillisia. Ukrainassa valta vaihtui vallankumouksella. Vanha presidentti oli siis periaatteessa vielä johdossa, kun vaaleja pidettiin. Sama hallituksen kanssa.
Mielenkiintoinen on sinunkin tulkintasi. Johto oli muuten valittu vaaleilla. Korrupoitunut maa toki oli, mutta vaalit mitkä vaalit. Pressa ja hallitus toki erotettiin tietynlaisessa sopusoinnussa, mutta lailliseksi toiminta ei muutu varsinkaan, kun kaikki eivät saaneet sitten uusissa vaaleissa äänestää.Melko mielenkiintoinen tulkinta. Vallankumoukselle ei siis voi olla olemassa oikeutusta, vaan kun sinne on joku johtoon kerran päässyt niin kansan pitää vaan kestää? Esimerkiksi siviilien ja poliisien ampuminen hallituksen määräyksestä oli ihan ok?
...Suomi ja suomalainen kulttuuri ovat minulle rakkaita, mutta rajalle en lähtisi maata puolustamaan
Pressa ja hallitus toki erotettiin tietynlaisessa sopusoinnussa, mutta lailliseksi toiminta ei muutu varsinkaan, kun kaikki eivät saaneet sitten uusissa vaaleissa äänestää.
Miksi pitäisi palata tänne Suomeen? Jos sodan syttyessä asuisi vaikkapa Saksassa, niin eikö tuntuisi hassulta tulla tänne ihan vaan taistelemaan? Onko täällä jotain puolustettavaa? Ikävä tietenkin jos kulttuuri katoaa jne, mutta ihan yhtä hyvin sitä olisi voinut syntyä mihin tahansa maahan. Eihän ne just jonkun yhden tietyn maapläntin puolustajat tee mun hyväksi mitään, ellei maailmanrauhaa lasketa. Miksi te sitten ette mene sotimaan maailmalle? Jotkut isänmaa-jutut on mennyttä aikaa, vaikka se karjalalippisjengi yrittää sitä vielä vaaliakin.Muutamat seikat näissä "rauhaa rakastavissa" puheenvuoroissa aina kuitenkin nousevat esiin, jotka häiritsevät minua. Niistä jää jotenkin sellainen mielikuva, että sodan sytyttyä siitä voisi paeta jonnekin toiseen todellisuuteen, jossa vain "odotellaan" sen aikaa, kun verenhimoiset ovat ampuneet toisiaan, ja sitten sodan jälkeen palaillaan takaisin töihin, ihan kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan?
Toinen mahdollisuus on tietysti (yrittää) poistua maasta. Ennen sitä kutsuttiin karkuruudeksi, nykyään se on kai "pasifismia".
Kuuba on todellakin relevantti, mutta johtuen siitä, että välit USA:han ovat normalisoitumassa.
Kannattaa ehkä myös miettiä, mitä nyt 2010-luvulla tapahtuu ja kuka tekee mitäkin naapureidensa kanssa. Viimeksi tänään kuulin uutisista, että jenkkien laivayhtiöt ovat saaneet jo ennakkoluvan aloittaa risteilytoiminnan Kuubaan, maiden välit paranevat kovaa vauhtia. Venäjän ystävällisistä naapurisuhteista olemme saaneet lukea viimeisen parin vuoden aikana paljon, kait tuotakin voi suhdetoiminnaksi laskea.
Kuubalaiset ovat tästä kaikesta kovin innoissaan ja odottavat jo turisteja, kovinta katkeruutta näytetään potevan täällä kaukaisessa Suomessa.
Ei toi ole verrattavissa. Kotona on ne tärkeät ihmiset ja mun omaisuus, josta en halua luopua. Noin muuten "koti" ei ole mulle tärkeä, kämppä nyt vaan sattuu olemaan täällä. Jos joku uhkaa tappaa, niin ottakoot vaan sen omaisuuden. Materiaahan se vaan on. Ei sen takia viitsi riskeerata. En mä mikään hölmö ole. Jos haluaa vaarantaa terveyden niin voi hypätä vaikka talon katolta pää edellä, mutta en mä sitä tee. Mutta onko just tässä tietyssä maapläntissä jotain puolustettavaa? Kotona on jotain, mutta kamat voi siirtää. Lentokoneet, laivat, junat ja autotkin on jo keksitty. Ihmiset voi liikkua. En mä halua elää missään menneessä ajassa.Samalla tavalla sitä voisi jäädä kaverille ryyppäämään jos vaikka vaimo soittaa hädissään että taloon on murtautunut joku rosvoporukka, joka aikoo raiskata koko perheen ja sen jälkeen tappaa.
Mitäs sitä kai kotiin kiirehtimään. Onhan noita naisia muuallakin.
... Saavat kehitettyä taloutta ihan eri tavalla, kun tuo nyt varmaan lähiaikoina poistetaan kokonaan.
Tällä kriteerillä voitkin alkaa jo täyttelemään lomaketta.Toinen syy on tietenkin maan myynti TTIP-vapaakauppasopimuksella.
Juuri näin. Reservistä kieltäytyminen on kaikkien omilla aivoilla ajattelevien vaihtoehto. Aivan helvetin iso peukku kaikille reservinkieltäytyjille!Erotkaa reservistä. Kaikenlainen kansalliseen henkeen perustuva maanpuolustusaatteellisuus on vaarallista. Siinä on sodan siemen.
Loistavaa tekstiä, puit omat ajatukseni sanoiksi.En myöskään siinä mielessä ole kovinkaan puolustushenkinen, että kuoleman riskillä haluaisin puolustaa jotain, mikä ei mulle niin hirveästi merkitse. En myöskään halua vahingoittaa muita ihmisiä, varsinkaan ilman riittävää syytä, mitä jonkun yksittäisen hullun mielivaltainen päätös ei oikein ole. Mä osaan ajatella omilla aivoilla.
No, ensin pitää pitää kuitenkin kansanäänestys on pääministeri kuka tahansa ja jos tai kun kansanäänestystä aletaan tosissaan puuhaamaan voi alkaa jo tapahtua. Natoon ei muistaakseni pääse jos hakijamaassa on kriisi (sisäinen tai ulkoinen) meneillään.Tällä kriteerillä voitkin alkaa jo täyttelemään lomaketta.
NATO-kriteerin täyttymisessä menee vielä se puolisen vuosikymmentä, sopimusta sorvataan vasta kun kekkosfanit putoavat pääministerin pallilta oppositioon, onhan kansansuosiokin siihen mennessä talousvaikeuksissa kärvistelevän Venäjän sisäpoliittisen pullistelutelutaktiikan pelottamana kääntynyt voittopuolisesti natokannalle.
Korjataan nyt sen verran, että tästä tapauksesta tuli viime talvena kuluneeksi jo 30 vuotta. Tässä Wikipedia-linkki aiheesa: http://fi.wikipedia.org/wiki/Inarijärven_ohjusParikyt vuotta sitten taisi ohjuskin lentää Inarinjärveen ja vieläkin ollaan itsenäisiä.
...
Katsoha sie. Tää asja on näi. Jos sie lähet juoksemaa, nii sie saat juossa Pohjalahel saakka. Kyl hää tulloo peräs, älä yhtää eppäile. Mut jos sie pysyt etkä lähe hitoilkaa, nii minkä hää tekköö? Et sie sovi hänen kansaa sammaa monttuu. Se on tään puolustussovan ratekia.
...
Ei Nato-jäsenyys vaadi kansanäänestystä.
Juuri näin. Reservistä kieltäytyminen on kaikkien omilla aivoilla ajattelevien vaihtoehto. Aivan helvetin iso peukku kaikille reservinkieltäytyjille!
Loistavaa tekstiä, puit omat ajatukseni sanoiksi.
Melko paljon näkee reservikieltäytyjistä kommentointia tyyliin "isänmaanpetturit", "Suomen syöpäkasvaimet", "kuolemantuomio vellihousuille!", jopa täällä Jatkoajassa ! En haluaisi sotia tuollaisten kuvottavien sekopäiden kanssa. Menkööt leikkimään pyssyleikkejä keskenään moiset aikuiset kakarat ja uhratkoon itsensä tämän hienon "isänmaan" puolesta. Tosin uskon että tositilanteen sattuessa nämä nettihuutelijat olisivat ensimmäisten joukossa karkaamassa Suomesta...