Erkki Rajamäki HIFK:n riveihin

  • 50 919
  • 145

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Rajamäki oli omia suosikkeja ennen noita viimeisiä Blues-kausia. Jotenkin kaverilta katosi tatsi, olisiko ollut syynä loukkaantumiset tai ihan tympääntyminen hokiin? Toivottavasti löytää nyt välivuoden jälkeen uuden kevään.
 

Carlos

Jäsen
Ihan mahtava pelaaja, aina ollut myös yksi meikäläisen suosikkeja. Riippumatta siitä oliko nyt tarvetta tai ei, niin ilman muuta härzlich willchomme.

Viime kaudella nähtiin että on hyvä kun on iskukykyisiä miehiä reservissä, ja nyt aletaan olla siinä tilanteessa.

Mutta tosiaan itsekin kaipaisin ainakin maalivahtia, sen sijaan pakki ja/tai JB olisi plussaa mutta ei pakollisia.
 

Agentti

Jäsen
Erkki Rajamäki on hyvä hankinta tähän tilanteeseen ja uskoisin tämän hankinnan myötä Tuomaisen minuutit alkavat olla kortilla. Ekin kunto voi olla mitä tahansa, mutta tietäen tämän soturin asenteen niin uskoisin ettei hän ole lähtenyt leikkimään puolikuntoisena. Jotenkin minusta tuntuu siltä että HIFK oli ainoa seura jolle tällä siirrolla oli merkitystä. Esim. jos Rajamäki oli siirtynyt Tapparaan sitä olisi pidetty "hätähuutona" tukalassa tilanteessa jne.

Brändi vahvistui ja olen siitä erittäin tyytyväinen!!!
 
Suosikkijoukkue
HIFK,Nashville Predators ja Nurmijärven Kurra
Hieno homma, että saadaan näitä omia poikia takas kotiin. Eiköhän Petulla ole Ekille valmiiksi oma roolitus mietittynä. En seuraillut Ekin otteita Blues vuosina, mutta mites miehen av pelaaminen sujuu?? Oiva Lennun stuntti Ekistä varmasti saadaan, kunhan mies löytää pelituntuman pitkä välivuoden jälkeen. Ehkä keväällä Petu kasaa ykkösen muotoon VP-MG-ER??
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eki on yksi niistä pelaajista, jotka toivotan tervetulleeksi minun IFK:honi ihan milloin tahansa. Brändin näköinen jätkä, joka painaa duunia kuin raivo härkä. Lennua on ikävä vieläkin, mutta mikäli Rajamäki on kunnossa, korvaa hän jopa Petrellin ihan kelvollisesti. Katsoin kristallipallosta, Erkki Rajamäki tulee tekemään tällä kaudella tehot 10+11, +9 ja 120 jäähyminuuttia. Hieno mies ja varmasti kova panemaan!
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jotenkin kaverilta katosi tatsi, olisiko ollut syynä loukkaantumiset tai ihan tympääntyminen hokiin?
Tietojeni mukaan Eki oli täysin klesana vikana Blues vuotenaan, mutta nyt pitäisi olla vammat hoidettuna. Itse kuulin huhuja Ekin mahdollisesta paluusta jo keväällä ja tiedän että Eki on treennanut tosisaan, joten kaveri on nyt siis varmaan paremassa kondiksessa kuin silloin kun lopetti.

En seuraillut Ekin otteita Blues vuosina, mutta mites miehen av pelaaminen sujuu??
Vikoina Blues vuosinaa Eki oli yleensä aina ekana pelaamassa alvoimaa. Osaa homman.
 

Wilson-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Vikoina Blues vuosinaa Eki oli yleensä aina ekana pelaamassa alvoimaa. Osaa homman.

Eki oli tosiaan Blues-vuosinaan esimerkillinen av-pelaaja. Blokkaa vetoja ja tarvittaessa vaikka syö kiekon.

Olisin kyllä kelvannut Bluesiinkin. Ekin Blues-vuodet olivat tehopisteiden valossa aika kaksijakoiset. Aikoinaan tuli oikein ihmeteltyä, että miten se ei tee mistään maalia, mutta sitten kolmella viimeisellä kaudella maaleja tuli hyvään tahtiin.

Kevään tosipeleissä varmasti arvokas pelaaja.
 

Lohipoika

Jäsen
Hieno homma, että saadaan näitä omia poikia takas kotiin.

Mistäs lähtien Rajamäki on ollut HIFK:n omia miehiä? Jos kaverilla on aikaisempaa kokemusta kaksi kautta sekä yksi puolikas A-junnuista, häntä ei voi hyvällä omatunnolla sanoa HIFK:n omaksi pojaksi. Kyllähän Rajamäki on Vantaan miehiä eikä sen myöntäminen haittaa mitään.
 

Jiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Stadi HC, Jatkoaika HC, Slavia Praha
Normaalisti ei nämä "kenenkäs poikia?" -nyanssit kiinnosta juurikaan kivisäkkiä enempää, mutta täytyyhän se myöntää että sikälimikäli kasvattajaseura määritellään edelleen C-junnujoukkueen perusteella niin Vantaan miehiähän Eki on. Läpimurto liigaeliitin kirkkaimpaan kärkeen, suoraan tuhansien ja taas tuhansien salamavalojen välkkeeseen ja loputtomien platinakultaisten kunniakujien kiistämättömään eliittiin tapahtui sitten juurikin Helsingin IFK:ssa.

Eki on erittäin tervetullut lisä joukkueeseen. Itse koen hyvin samantyyppisenä pelaajana kuin Lennun. Aika näyttää tuleeko Eki tilkitsemään tuon Lennun jättämän aukon. Aluksi pelkäsin että Turren rosteripaikka olisi tulilinjalla, mutta kyllähän se niin on että Tuomaisen kanssa taitaa olla vähän niin ja näin. En pitäisi lainkaan mahdottomana että Tuomainen vaihtaisi jopa maisemaa tämän siirron myötä.

Ps. Onko muuten kenelläkään mitään käryä siitä, mitä pelinumeroa Rajamäki mahdollisesti tulisi punanutussa kantamaan?
 

scholl

Jäsen
Lisää raatajia, missä taito?

Ykkösen laitaan. Erkki Rajamäki teki Bluesissa ajoittain paljon maalejakin. Eiköhän tässä ole uusi luttismainen pelaaja, Haatajan korvaaja.

Hyvä hankinta. Ehdottomasti IFK:n näköinen pelaaja. Odottelin tosin viime kaudeksi, joten pieni kysymysmerkki tuo popcornivuosi välissä.
 

scholl

Jäsen
Hetkonen, eikös hän opiskellut nimenomaan Tampereella, eikä Helsingissä? Ainakin Blues-aikoina opiskelupaikka oli siellä, eikä hesassa.

Minäkin kuulin, että hän lopetti uransa nimenomaan sen takia, koska opiskeli kauppatieteitä Tampereella, joten ei katsonut jatkamista Espoossa tai siirtymistä Nordikselle tarkoituksenmukaisena tuossa yhtälössä. Jossain oli silloin jopa huhuja, että olisi ollut menossa Ilvekseen.
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Oho, aika puskista tuli meikäläiselle tämä. Hieno homma saada Eki takaisin ruotuun. Kunnosta en ole huolissani lainkaan, mutta pelirytmin ja ajoituksen löytyminen ottaa 100% varmuudella aikansa. Turha siis odotella Rajamäeltä mitään maagista ennen joulua. Eiköhän tuo ihan peruspeliin keskity nyt muutenkin. On luultavasti todella käyttökelpoinen mies pleijareissa. Seppo Hovia lainatakseni: Minä pidän.

Ps: Mies on raivoraitis, joten ei se ainakaan ole viime vuotta tenutellut :)
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Low risk - high reward?

Näin voisi väittää. HIFK ei ole millään tavoin Rajamäestä riippuvainen, joten vaikka hänen comebackinsa jäisikin torsoksi, niin jengi ei siitä hajoa. Minulle Rajamäen hankinta on erittäin tervetullut bonus. Lennu hän ei ole, mutta korvaajakandidaateista (Tuomainen, Ruutu, Raju-Eki) hän on sopivin.

Ja yleensä en tykkää ottaa esille pelaajan hintaa, mutta Eki lienee sieltä halvimmasta päästä. Rajamäki palaa siksi koska hänestä lätkää on kiva pelata.
Rajamäen päästäminen oli aikanaan kunnon penailua. Siltäkin kantilta katsottuna on mukava huomata että asioita tehdään toimistolla vihdoinkin oikein (Villen, Juuson, Hirson ja nyt Rajamäen paluu)
 

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä en näe ainakaan mitään ongelmaa Ekin pelaamattomuuden kanssa, päinvastoin. Kaverilla oli välillä vähän enemmän ja välillä vähän enemmän paikkojensa kanssa ongelmia ja välivuosi on varmasti pyyhkinyt vanhat vammat pois. Moni huippu-urheilija on todistanut, että välivuosi on jossain tapauksissa vain hyväksi ja itse uskon samaan myös Rajamäen kohdalla.

Se vaatii tietysti kovaa työtä päästä takaisin huippukuntoon, mutta sitä ei tarvitse edes miettiä tuleeko Eki tekemään kaikkensa sen eteen. Loistava pelaaja ja odottanut tätä siirtoa pitkään. Tälläisiä joukkuepelaajia ei ole koskaan liikaa.
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Mä en näe ainakaan mitään ongelmaa Ekin pelaamattomuuden kanssa, päinvastoin.

Samaa mieltä. Pitäähän jengi ns. siviilityöelämässä sapattivapaita, vuorotteluvapaita jne. ja palailevat sitten takaisin työelämään. Ei lätkäpelaajan ammatti niin erikoinen ole, että siitä vanhentuisi yhden vuoden ajassa pois kuvioista. Varmasti Rajamäellä menee hetki, ennen kuin pääsee rytmistä kiinni, mutta keväällähän tosipelit sitten pelataan ja silloin mies on varmasti iskussa.

Suurin ongelma alkuun on varmasti pelituntuman puute, mutta kun ottaa huomioon miehen pelityylin, niin vuoden gonailu lätkästä on saattanut tehdä vain ja ainoastaan hyvää kropalle ja mielelle.

Mielestäni hyvä syvyyshankinta 2-3 ketjuihin ja minä kokeilisin häntä alkuun 2. hyökkäysketjussa Kimin ja Eeron kanssa. Mielestäni hän on siihen parempi valinta kuin Järvinen tai Ahtola. Jos ei siinä natsaa, niin sitten samaan ketjuun PW:n ja Kiben kanssa.

Mulle tuli tästä hankinnasta mieleen, että olisiko HIFK vetänyt johtopäätökset fyysisyyden puutteesta, kun Melart joutui saikulle ja Jokerit paiskoi meitä seinille kauden avauspelissä (hävittiin myös fyysisellä puolella tuo peli). Tähän Rajamäki tuo selkeän parannuksen ollen myös huomattavasti Jarkko Ruutua vähemmän jäähyherkkä.

Näille Tuomaisen ulostajille pitää heittää vastakysymys, että kokonaista neljäkö SM-liigapeliä te annatte jätkälle aikaa näyttää osaamisensa. Mielestäni Tuomainen ei ole loistanut, mutta ei ole myöskään pettänyt. Sen sijaan esim. Pöysti, Ahtola, Järvinen ja Nyholm ovat tällä hetkellä todella kaukana viime kevään tasostaan. Liivikin osalta annan synninpäästön, sillä mies kävi ilmeisesti leikkauksessa kauden jälkeen.
 

basswood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Varmasti Rajamäellä menee hetki, ennen kuin pääsee rytmistä kiinni, mutta keväällähän tosipelit sitten pelataan ja silloin mies on varmasti iskussa.

Aivan, tässä kannattaa pitää maltti mukana kun arvioidaan peliesityksiä muutaman kuukauden kuluttua. Kyllä ammattikiekkoilijalla kuitenkin menee tuollaisen pelaamattomuuden jälkeen aikaa ennen kuin rytmissä ollaan kiinni, ajoitukset natsaavat ja muutenkin sopiva "herkkyystila" saavutetaan.

Jokereissahan on samantyyppinen tilanne Ben Eavesin kanssa, ja hänen kohdallaan oikeastaan vasta keväällä/tällä kaudella ruvettiin näkemään sitä oikeaa Eavesia. Varsinkin kun tänä kesänä sai kunnon treenikauden alle.. Rajamäellä raskasrakenteisena pelaajana kestää varmasti tovin ennen kuin kroppa alkaa tottelemaan SM-liigarytmiä.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Iltalehti hoitaa HIFK:n puolesta tiedottamista/videointia:
Netti-tv | Iltalehti.fi

Linkki Iltalehti - Rajamäen haastattelu


Elämäntapaurheilija vakuuttaa olevansa kunnossa.



_
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Samaa mieltä. Pitäähän jengi ns. siviilityöelämässä sapattivapaita, vuorotteluvapaita jne. ja palailevat sitten takaisin työelämään. Ei lätkäpelaajan ammatti niin erikoinen ole, että siitä vanhentuisi yhden vuoden ajassa pois kuvioista. Varmasti Rajamäellä menee hetki, ennen kuin pääsee rytmistä kiinni, mutta keväällähän tosipelit sitten pelataan ja silloin mies on varmasti iskussa.
Näin on, kovin herkästi näissä vastaavissa tilanteissa esim. vuoden pelaamattomuuden jälkeen paluuta pidetään todella vaikeana ja mietitään onko kertaalleen jo "uransa lopettaneesta" kaverista enää mihinkään, mutta onhan noita vastaavan pituisia loukkaantumisiakin pelaajilla pitkin ammattilaiskenttiä ja kummasti sieltäkin takaisin tullaan ja saadaan pelituntuma takaisin.

Toki kaikki riippuu siitä mitä sen sapattivuoden aikana on tehnyt ja miten on treeniä ja tuntumaa pidetty yllä, mutta jos miettii miten Jari Viuhkola esim. on palannut vaikeiden loukkaantumisten jälkeen oliko se nyt puolentoista vuoden pelaamattomuuden jälkeen takaisin jäälle, niin mikä ettei siihen kykene myös Rajamäki kenellä ei lisäksi toivottavasti ole ollut viuhkolamaista pahaa terveysvaivaakaan estämässä säännöllistä puntti -ja jäätreeniä.

Hyvä hankinta, raju-Erkki vaan kaukaloon aiheuttamaan maalinedustalle kasaa ja kahinaa. Peukut ylös siirrolle ja ensiesiintymistä odotellessa.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan mielenkiintoinen hankinta moneltakin kantilta. En olisi kyllä enää ikinä tätä uskonut näkeväni. Yksi niistä pelaajista, jotka aina tänne olisi takaisin halunnut, mutta luulin viime vuonna sen junan menneen lopullisesti. Samalla kun tuota HIFK:n joukkueen palapeliä miettii, niin iso kysymysmerkki on se, että mitä tällä haetaan? Joukkue kaipaa selkeästi leveyttä maalintekosektorille ja kädellistä pakkia. Leveyttä maalintekoon tosin saadaan myös niin, että Rajamäki siirtyisi ykkösen laitaan ja Kuhta vapautuisi Hirson ketjuun, jolloin sen ketjun olis pakko jo alkaa onnistumaan. Peltosen ja Granlundin tehot tuskin tippuvat, vaikka taidon tilalle tuodaan fyysistä voimaa. Tosin Rajamäki ei vielä varmasti ole sellaisessa kunnossa, että ykkösketjun minuuteilla pystyy vetämään, mutta katsotaan onko Matikainen samaa mieltä?

Se joka tässä saa alkaa peliaikansa puolesta pelkäämään ei ole Tuomainen. Kyllä se on Järvinen. HIFK saa nelosketjuun aina tarvittaessa tuoreita jalkoja, kun näitä nelosketjun rouhijoita alkaa oleemaan kaksi ketjullista kasassa.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Kun tässä funtsii Ekin mahdollista roolia IFK:ssa niin tulee väkisin mieleen pellehattu#25. Se kuva, mikä mulla on Rajamäestä on aika samanlainen, mihin olisin uskonut tuon pystyneen IFK:ssa. Rajamäki tehnee sen saman noin 5-6 kertaa halvemmalla.

Eli kunnossa ollessaan todella hyvä haku.

Nyt valoja... 5-6 kertaa halvemmalla? Jos Ruudun palkka olisi sanotaan 300 000, mitä vahvasti epäilen, niin tällä kuuskertaahalvempijaparempi laskutavalla Eki tienaisi 50 000... Jotenkin epäilen... Ja jos Ruudun palkka olisi todellisuudessa 200 000-250 000, mikä on tod.näk. lähempänä totuutta, niin Ekin tienistit jäsivät 33 000-41 000 välille... Jotenkin ei kuulosta hyvältä...

Hankintana varmasti ainakin mielenkiintoinen ja innolla tulen seuraamaan saako Jokereihinkin viimekaudella huhuttu Erkki sytytettyä joukkuetta pelaamaan vai tekeekö ns. Pihlmanit ja on kokoajan potkun tai pari jäljessä... Parhaimmillaan hyvä hankinta, mutta omaa suuren suuren floppiriskin...
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Nyt valoja... 5-6 kertaa halvemmalla? Jos Ruudun palkka olisi sanotaan 300 000, mitä vahvasti epäilen, niin tällä kuuskertaahalvempijaparempi laskutavalla Eki tienaisi 50 000... Jotenkin epäilen... Ja jos Ruudun palkka olisi todellisuudessa 200 000-250 000, mikä on tod.näk. lähempänä totuutta, niin Ekin tienistit jäsivät 33 000-41 000 välille... Jotenkin ei kuulosta hyvältä...

Meinaatko, että Ekille on lyöty heti 150.000 lappu kouraan, ehkä tuo 5-6 kertaa on yliampuvaa, mutta ainakin puolet halvempi ja hinta/laatu suhde tässä tuotteessa on kunnossa jos pystyy pelaamaan täyspainoisesti, Ruutu taas on mielestäni ylihinnoitellut itsensä markkinoilla jos näitä kahta nyt vertaillaan...
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Meinaatko, että Ekille on lyöty heti 150.000 lappu kouraan, ehkä tuo 5-6 kertaa on yliampuvaa, mutta ainakin puolet halvempi ja hinta/laatu suhde tässä tuotteessa on kunnossa jos pystyy pelaamaan täyspainoisesti, Ruutu taas on mielestäni ylihinnoitellut itsensä markkinoilla jos näitä kahta nyt vertaillaan...

Ei voi sanoa, että Ruutu olisi ylihinnoitellut itsensä markkinoilla, kun kaveri sai lopulta pitkän ja ilmeisen rahakkaan sopimuksen. Liigamarkkinoilta löytyi seura, joka oli halukas täyttämään Ruudun vaatimukset.

Rajamäen kohdalla IFK:ssa tuskin jouduttiin hirveästi noita kohtia miettiä. Palkka tuskin on kummoinen ja sopimus on vain loppukaudeksi, joten suurta riskiä ei tässä otettu. Jos Rajamäki onnistuu, niin ei muuta kuin jatkopaperia tiskiin.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Meinaatko, että Ekille on lyöty heti 150.000 lappu kouraan, ehkä tuo 5-6 kertaa on yliampuvaa, mutta ainakin puolet halvempi ja hinta/laatu suhde tässä tuotteessa on kunnossa jos pystyy pelaamaan täyspainoisesti, Ruutu taas on mielestäni ylihinnoitellut itsensä markkinoilla jos näitä kahta nyt vertaillaan...

Rajamäen pelilliset otteet ovat täysi kysymysmerkki. Fyysisestä kunnostakaan on paha mennä sanomaan, kun urakin on jo kertaalleen loppunut... Vähän sama kuin Eaves viimekauden alussa oli kysymysmerkki... Mutta Rajamäki tuo oman duunin ja raadannan kautta joukkueelle johtajuutta (edellyttäen, että on valmis fyysisesti ja henkisesti tähän raatamiseen)

Mitä tuohon hinta/laatusuhteeseen tulee, niin siitä ei todellakaan voi sanoa mitään nyt, eikä edes 20 pelin jälkeen, ellei satu tietämään Ekin palkkaa... Eikä Ruudun ja Ekin hinta/laatu suhdetta voi vertailla ellei tiedä molempien palkaa...

Ehkä Rudi tienaa 2 kertaa enemmän ehkä 10, mutta jos tätä hintalaatusuhdetta pitäisi lähteä arvuuttelemaan, niin väittäisin että Jarkko menee tässä huomattavasti edelle, koska takana on paljon kovaa duunia ja kokemusta, sekä vain harvoja loukkaantumisia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös