Rami Hietaniemen tarinaa. Kovalla tahdolla voittaa isojakin ongelmia. http://areena.yle.fi/1-2942906?autoplay=true
Rami Hietaniemen tarinaa. Kovalla tahdolla voittaa isojakin ongelmia. http://areena.yle.fi/1-2942906?autoplay=true
Oli kyllä hieno ja koskettava dokumentti. On kyllä kova äijä kyseessä. 100 leukaa pistää monen hiljaiseksi.Rami Hietaniemen tarinaa. Kovalla tahdolla voittaa isojakin ongelmia. http://areena.yle.fi/1-2942906?autoplay=true
Oli kyllä hieno ja koskettava dokumentti. On kyllä kova äijä kyseessä. 100 leukaa pistää monen hiljaiseksi.
Koripalloilijat eivät tietenkään ole missään mittarissa (erilaisissa testeissä) kovimpia urheilijoita fyysisesti. Silti tuolla pituudellakin täytyy olla jotain tekemistä tietyn fyysisen suorituskyvyn suhteen. Montako yli 190cm painijaa/hiihtäjää yms. loppujen lopuksi on? Ainakaan sellaista, jotka ovat hyviä ja menestyneet?
En nyt oikein ymmärrä, mitä arvoa tällaisilla yksittäistapauksilla oikein on. Kyllä NBA:ssakin on pelannut ja pelaa keskimääräistä lyhempiä miehiä. Olisi kuitenkin tyhmää väittää, ettei pituudella muka olisi merkitystä, koska keskiarvo on kuitenkin yli kaksi metriä. Nopean Google-haun perusteella maastohiihtäjien keskipituus vaikuttaa olevan sama kuin koko väestön tai hiukan yli. En kuitenkaan sillä perusteella väittäisi, että pituudella ei olisi vaikutusta mahdollisuuksiin pärjätä hiihdossa. Suurempi pituus kun tyypillisesti tarkoittaa suurempaa massaa, ja siitähän on haittaa useimmissa kestävyyslajeissa. Korkea pituus siis ei tosiaan estä maastohiihdossa pärjäämistä, kuten vastaavasti matala pituus ei estä koripallossa pärjäämistä, mutta ei kumpikaan missään nimessä ole lajissaan eduksi.Daniel Richardson 192cm on olympia- ja MM-kultamitalisti. Korkea pituus ei estä maastohiihdossa pärjäämistä. Suomen miesten viestinelikon keskipituus oli Falunin MM-kisoissa tasan 180cm eli aika lähellä sitä Suomen keskipituutta(179cm). Joten maastohiihto ei ole millään tavalla pituusrasistinen suuntaan tai toiseen.
Kova on kyllä äijä, muttei nyt ihan sitä sataa saanut vedettyä. Suomen ennätys on 47 toistoa...
Jotain Pärmäkosken 27 leukaa täällä hehkutetaan kuin intiaanikesää, mutta Lontoossakin 2012 Suomea olympialaisissa edustanut meloja Jenni Mikkonen veti melkein kaksinkertaisen määrän leukoja. Kyseisen naisen leuanvetotulos oli 47 leukaa. Se on mielestäni lähes 70-kiloiselle naisurheilijalle varsin hyvä tulos. Penkistäkin taisi nostaa 100 kiloa.
Kyllähän se jo kehittää kuntoa, että pelaat niitä kovia NHL-otteluita päivästä toiseen. "Pelaamalla kuntoon" oli ainakin Pohjois-Amerikassa tapana takavuosina ja ilmeisesti osin KHL:ssä edelleenkin.
Pitää huomioida se
Eli Björgenin Cooper on luokkaa 3500-3600m. Ja edelleen Hiihtofanille: Kukkuluuruu vaan väitteellesi Björgenin 170kg kyykystä. Ei ikinä. Eikä 90 astetta ole täysi kyykky. Täysi kyykky on se, kun polvi on täysin fleksiossa. Björgen saanee tunkilla 170kg ylös. Mitä leuanvetoon tulee, niin uskon sinun tietävän enemmän nimenomaan nylkytyksestä kuin leuanvedosta. Pärmäkoski vetänee 15-20 puhdasta leukaa, meloja vähän enemmän, 100 leukaa ei vedä kukaan."I think Vibeke (Skofterud) is at least as strong as me, and Kristin (Stormer Steira) runs 3,000 meters at least one minute faster than my 10.29, says Marit"
Pelicansin fysiikkavalmentajan mukaan Pelicansin joukkueen keskiarvo voimatesteissä on parempi kuin keihään maailmanmestarilla.
Voin lyödä vaikka mummoni vetoa, että tuo ei kuuna päivänä pidä paikkansa.Nopeus
ESPY:n mukaan Messin huippunopeus on korkeintaan 31,38km/h tunnissa. Usain Boltin keskinopeus mm-ennätys juoksussa oli 37.58km/h ja huippunopeus 44km/h. Eli huippunopeus oli Boltilla about 15% nopeampi kuin keskinopeus, joten samassa suhteessa Messin keskinopeus on about 26,67km/h 100m:lla. Telineistä Messin aika olisi todenäköisesti 100:lla about 13,5s.
Lentävässä lähdössä, jos Messi kykenee ylläpitämään huippunopeuttaan, hänen aikansa 100:lla olisi 11,5s, mutta tuskin Messi kykynee 100:llä huippunopeuttaa ylläpitämään koko matkan. Paljon todennäköisempää, että lentävässä lähdössä Messin aika on päälle 12s.
Huoh.Kestävyys
Marit Björgen on hiihtänyt Tour De Skin 3km:n Progologuen aikaan 6,34 vuonna 2013, joka tekee coopperin hiihtäen 5678m.
Gloersenin aika 10km Falunin viestissä helpolla radalla oli n. 19m ja 10km maailmanennätys on juoksussa n. 26,17m eli n. 27% nopeampi aika hiihtäen. Samassa suhteessa Björgen olisi juossut coopperin vuonna 2013 4144m. Naisten 5000m mm-ennätysjuoksussa Tirunesh Dibaban juoksemana coopper olisi taittunut 4230m.
Huoh.
Saanko asettaa panokseksi vielä toisen mummoni sille, että Björgen ei kuuna päivänä juokse tuota 4144 metriä Cooperin testissä? Tarvitset tosin lapion, jos voitat, mutta siitä ei ole huolta.
Ingrid Kristiansenin vuonna 1986 juoksema Norjan 5000 metrin ennätys on 14:37:33. Kristiansenin tulos Cooperissa olisi tuolla ennätystuloksen vauhdilla tasan 4100 metriä. Björgen ei todellakaan pääse lähellekään tuota tulosta, vaan jää Kristiansenista aivan varmasti yli kierroksen Cooperin testissä.