Epäpuhtaat ja kyseenalaiset taklaukset Pohjois-Amerikan sarjoissa

  • 2 175 359
  • 9 663

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Kovan pelin ystävänä...

Tapaus Orpik - Eriksson; "keep your head up"! Toki tuossa tapahtui Orpikilta arviointivirhe => Eriksson on sillä rajalla onko edes kiekollinen vai ei, joten Orpikille pitkä pätkä hamekangasta taklauksen jälkeiselle toiminnalle (jos vedät tuollaisen taklauksen niin puhelimeen vaan pitää vastata).

Tapaus Neal; sokeakin näkee otsallaan, että jätkä meinaa "vähän kouluttaa sitä vaahtosammuttajan kokoista rottaa" ja vetää pelin ehdottomasti törkeimmän tempun täysin tahallaan. Tuollaisessa "drive by shootingissa" voi mennä vaikka niskat poikki...

Tapaus Thornton - Orpik; tuosta YT-pätkästä (isolta ruudulta) katsottuna ei todellakaan mikään murhayritys => Orpik kampituksella selälleen, hanska kädessä pari survaisua naamaan. Itse en muutamaan kertaan kelailtuani saanut selvää mikä Orpikilta ne valot sammutti, mutta tuskin tuossa nyt mitään filmaamistakaan oli... Toki tuollainen toiminta Thorntonin puolelta menee sarjaan cheap shot ja kakkua on ansaitusti luvassa.

Pelikieltoihin en ota lukumääräisesti mitään kantaa (Shanny miettiköön niitä), mutta törkeysjärjestyksessä tulee ensin Neal, sitten tulee pitkä väli, sitten Thornton... Orpik - Erikssonin kohdalla en tiedä onko edes menossa tsekkaukseen, mutta päähänhän se osuu.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
McKenzie kommentoi mielstäni hyvin Orpikin taklausta:

"Orpik's hit on Eriksson was hockey play, could've been minor for interference, but well within context of game action. Orpik shouldn't necessarily be obliged to answer the bell to Thornton on that hit. It wasn't that egregious."
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Koko teksti

Juuri samalla tavalla näen itsekin koko episodin.

Tuskinpa tuossa Thorntonilla oli tarkoitus Orpikia tajuttomaksi vetää, kun taas Nealillä oli selvä aikomus osua Marchandin päähän.

Omaan silmään se Orpikin taklaus oli enemmän puhdas kuin likainen. Juuri niitä mistä joku tuomari viehltää, joku toinen ei.

Summa summarum, Orpikille ei pelikieltoa, Nealille tuollainen ~10 ja Thorntonille ~5. Pahoin kyllä pelkään, että Thorntonin tapauksessa tuo Orpikin valojen pimeneminen korottaa tuon penaltin yli Nealin lukemien.
 

Sammy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei voi kyllä taas kuin ihmetellä, mitä helvetin apinoita (pieni loukkaus apinoita kohtaan) tuolla kaukalossa oikein luistelee.
Neal ja Thornton, ei pitäisi kummallakaan olla enää mitään asiaa kaukaloon tällä kaudella, jos ylipäänsä koskaan. Miten ihmeessä noi pöljät voivat perustella tuollaiset aivan tahalliset vahingoittamiset tuolla kentällä.

Eihän tuollaisilla teoilla, mitä nämä tyypit harrastavat, ole mitään tekemistä urheilun kanssa, joten molemmilta pelaajilta voisi hyvin ottaa pelaamiseen oikeuttavan lisenssin pois.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Katsoinpa minäkin oikein NHL:ää ja näin tämän kyseisen Thorntonin ja Orpikin tapauksen. Huolimatta siitä Orpikin aiemmasta taklauksesta, oli Thorntonin teko erittäin ruma ja osoitti täydellistä kunnioituksen puutetta. Te jotkut kirjoittelette lasileuoista ja pehmeistä päistä, no kuten sanottua niin pleikkarilla ei satu. Miettikääs nyt vähän taas juttujanne...

Tuo näytti vähän siltä, että Orpikin taju lähti heti siitä ensimmäisestä lyönnistä, mikä ei ole ollenkaan outoa, kun se tuli täysin puskista. Thornton jatkoi siihen perään vielä joten ei ihme, että valot olivat pois. Joku minulle kertoi, että Thornton on hyvä duunarilaituri mutta pelaa välillä sikaa. No joo siltä näyttää :D Ai että mikä spede.

Thornton saanee melko massiivisen pelikiellon tästä ja ihan oikeutetusti saakin. James Nealilla ei myöskään liikkunut päässä mitään joten saatiin nämä peijaiset mukavasti käyntiin. Brad Marchand kävi tuon jälkeen kuumana kuin hellankoukku ja nappasi mm. meitin Olli Määttää. On se hauskaa kun aikuisilla miehillä ei kasetti kestä jääkiekon peluuta.
 

harkka24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Näiden joukkueiden välillä tapahtuu aina kivasti kaikenlaista, tuomioita odotellessa. Turha näistä on vääntää kättä, kuka ja mitä, Shanny antaa tuomiot ja peli jatkuu. Se nyt vaan on ettei Pens pärjää Bruinsille lyöntitalkoissa ja kun haluja ei ole siihen lähteä, niin peli vaan väkisin ajautuu koiruuksien puolelle. Itse vaan en ymmärrä miksei B aloittanut #87 metsästystä niin olisi saatu Pingviinien riveihin eloa, muutama niitti siihen niin olisi saatu aikaan mukavasti aktionia.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Vaikka itse en pidä siitä, että puhtaiden taklausten takia joutuu tappelemaan, niin paljolta olisi säästytty Orpikin hanskojan pudottamisella tuon hänen taklauksensa jälkeen.

Tuosta videosta ei oikein selviä, että menikö Thornton pudottamaan Orpikin vasta nähtyään videotaululta mitä Nealin polvi teki Marchandin päälle?
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Nealin puhelinkuulustelu on täys farssi. Ei ollut ihan eka kerta kun tuo vitun idiootti perseilee kaukalossa oikein kunnolla. Siis ei jumalauta, onko jotain vaarallisempaa kuin tuosta vauhdista päähään ajaminen POLVELLA? Ei vaan pysty käsittämään tuon idiootin aivoituksia, ei mitenkään.

Thorntonin "kosto" Orpikille on ymmärrettävä. Se tarkoittaa eri asiaa kuin hyväksyttävä. Nealin temppua ei voi puolustella mitenkään. Thorntonin tilannetta pystyy juuri sen takia edes vähän puolustelemaan, että kaksi joukkuekaveria on jo telottu eikä tuomarit ole siihen puuttuneet.

Orpik-Eriksson taklaus on mielestäni periaatteessa ok, koska Eriksson aiheuttaa pääosuman itse ja Orpik pitää kädet alhaalla ja jalat maassa. Tietty kyllähän noista on joskus estämis-majoreita jaeltu eikä sekään nyt tuossa kyllä väärin olisi ollut.

En ymmärrä miten Marchand pystyy tuollaisen jälkeen jatkamaan peliä, jumalauta että tuossa kävi tuuri. Onneksi Neal ajoi sentään kypärään, tuskin olisi tuota kyrpää pysäyttänyt vaikka Marchandilla ei olisi ollut edes kypärää päässä.

Tuomitaan molemmat, mutta kyllä jos Neal selviää ilman kaksinumeroisia niin jossain on menty metikköön. Ja pahasti.

Brad Marchand kävi tuon jälkeen kuumana kuin hellankoukku ja nappasi mm. meitin Olli Määttää. On se hauskaa kun aikuisilla miehillä ei kasetti kestä jääkiekon peluuta.

Mielestäni Marchandilla on tuollaisen tempun jälkeen aika lailla täydet oikeudet käydä todella kuumana. 2 minuutin jäähy tuosta Nealille, ei herran jumala.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Vaikka itse en pidä siitä, että puhtaiden taklausten takia joutuu tappelemaan, niin paljolta olisi säästytty Orpikin hanskojan pudottamisella tuon hänen taklauksensa jälkeen.

Tuosta videosta ei oikein selviä, että menikö Thornton pudottamaan Orpikin vasta nähtyään videotaululta mitä Nealin polvi teki Marchandin päälle?

Thornton otti jo aiemmin kakkosen väkivaltaisuudesta juuri Orpikia kohtaan. Olisiko ollut väärät steroidit aamumuroissa...
 

harkka24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Puhdas tai väärä taklaus vähänkin enemmän pisteitä tekevään mieheen johtaa kyllä aina välienselvittelyyn, koodisto on sellainen ja pitääkin olla. Ei ne #99 ja #66 olisi takoneet pinnoja siihen tahtiin jos olisivat olleet vapaasti taklattavissa. Väinö olisi ollut puolet urastaan lasareetissa ja Marion selkä ei olisi kestänyt niinkään kauaa.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Itselläni tässä nyt on pointtina se että jos taklaus ei ole likainen niin miksi myllyttää. En oikein tajua tätä että jokaisen vähääkin kovemman taklauksen jälkeen on nakattava hanskat.
En oikein tajua tätä, että aina pitää yleistää niin helvetisti. Eihän kyse ole siitä, että jokaisen taklauksen jälkeen pitäisi tapella vaan siitä, että jotkut kovaa ja likaisesti pelaavat pelaajat eivät koskaan vastaa kutsuun.

Jos palataan tähän tapaukseen, niin Orpikin olisi varmaan kannattanut vastata haasteeseen. Varmaan vähemmällä olisi selvinnyt. Näissä "kelloon vastaamis jutuissa" ei ole oikein selvää veteenpiirrettyä viiva, jolla voitaisiin selvästi päättää koska hanskat tulisi tiputtaa ja koska on hyväksyttävää olla tiputtamatta. Enemmänkin kyse on jokaisen omasta mielipiteestä.
 

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
Tuli ainakin selvitettyä miksi Orpik on tuollainen paskahousu, ettei vastaa haasteisiin.

Seminkin olisi rumpaloinut Orpikin tajuttomaksi...
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Thornton otti jo aiemmin kakkosen väkivaltaisuudesta juuri Orpikia kohtaan. Olisiko ollut väärät steroidit aamumuroissa...

Lisäyksenä vielä, että eihän tuo nyt ihan täysin puhdas kuitenkaan ollut ja ainakaan Bruins-pelaajat eivät sitä puhtaana pitäneet. Pieni pääkontakti ja kiekko teillä tietämättömillä. Ihan ymmärrettävää mielestäni käydä kyselemässä tappeluhalukkuutta. Se mitä sitten lopulta kävi, oli toki väärin ja ikävää.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuo Nealin polvella tempaus oli aivan järjetön ja on suuri vääryys, että sama pelaaja saa jatkuvasti sikailla kaukalossa ilman seuraamuksia pelkän tähtipelaaja-statuksensa ''oikeuttamana.'' Nealille voisi minun mielestä lätkäistä saman tien +10 peliä selvästä vahingoittamisyrityksestä, sekä aiempi rikoshistoria huomioiden. Kuvottava pelaaja...

Orpikin taklaus kohdistui kiekottomaan pelaajaan, joka sattui olemaan yksi Bruinsin parhaista, joka on jo aiemmin tänä kautena kärsinyt päävammasta, joten ei ole mikään ihme, että Bruinsilla oli pinna vähän kireällä. Olisin tuominnut teosta 2 minuutin jäähyn estämisestä, mutta kyllä Orpikin olisi pitänyt vastata teostaan kaikki aspektit huomioon ottaen. Tästä johtuen ymmärrän Thorntonin teon, mutta toimintatavat olivat selvästi ylimitoitetut, josta johtuen isompi panna on paikallaan.

PS. Ne ääliöt, jotka vertasivat tätä tilannetta Semirin viime kauden teloitukseen voisivat vähän aikaa ajatella mitä minnekin kirjoittelevat...
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Onko tuo muuten johonkin ihan sääntökirjaan hakattu, että kun pelaajaa kuullaan puhelimitse niin max. kakku on 5 peliä? Vai 6? Koska jos näin on niin Nealhan ei voi saada, täälläkin peräänkuulutettuja, +20 pelin pelikieltoa. Thornton taas tulee todennäköisesti saamaan kaksinumeroisen luvun.

Ihmettelen kovasti tätä koska Nealin temppu oli mielestäni huomattavasti törkeämpi ja potentiaalisesti vaarallisempi kuin Thorntonin pari huitasua hanskat kädessä. Ymmärrän Thortonin teon, mutta en hyväksy sitä. Nealin tekoa taas en edes ymmärrä. Kai se vaan niin menee Shanabanilla, että top 6 ja bottom 6 pelaajat arvioidaan eri tavalla. Onhan tästä pitkä historia joten ei se enää sattumaakaan ole. Jos ihan rehellisiä ollaan, ja tämä ei varmaan edes tähän ketjuun kuulu, niin Shanahan saisi haistaa pitkän vitun ja lähteä pikkuhiljaa muihin hommiin. Tosin puun ja kuoren välissä taitaa tämäkin mies olla.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Lisäyksenä vielä, että eihän tuo nyt ihan täysin puhdas kuitenkaan ollut ja ainakaan Bruins-pelaajat eivät sitä puhtaana pitäneet. Pieni pääkontakti ja kiekko teillä tietämättömillä. Ihan ymmärrettävää mielestäni käydä kyselemässä tappeluhalukkuutta. Se mitä sitten lopulta kävi, oli toki väärin ja ikävää.

Joo, tietysti sellainen niitti jolla voi spekuloida, ainakin Suomessa kun ei täällä moisiin olla totuttu. Juuri katselen NHL Tonightia ja siinä kommentoivat vain, että "Eriksson gets caught up with his head down". Eli kai tuossa voisi perustella niinkin, että pakko ei ole haastetta ottaa. Orpik siinä kyllä tietoisesti kuumensi Thorntonia. Mutta joo, näitä välillä tulee kun tuota "koodistoa" rikotaan, siis johtaa ylilyönteihin. Tämä nyt kuulostaa ja näyttää juntille ja idiotismille mutta Orpik (ikävä) kyllä itse vähän provosoi tuota reaktiota.

Minä itse olisin antanut jäähyn Orpikille siitä taklauksesta ja Liigassa olisi ollut lähellä jopa vitonen ja suihkuun. Eikös Eriksonilla ole ollut vielä aivotärähdysten kanssa historiaa, eli ei ihme, että Bruins-penkki hermostui.

James Neal puolestaan meinasi, ettei ollut tahallinen teko hänen osaltaan, lupasi katsoa tilanteen uudelleen videolta.

Boston on kyllä hauska joukkue, aiemmin tuli katsottua matsi Canadiensia vastaan ja nyt tämä Pens-ottelu ja kyllä aina sattuu ja tapahtuu. Hyvä, fyysinen joukkue, tykkään kyllä.

PS. Joku tuossa puhui #99:n taklaamisesta niin siinä olisi varmaan ollut hengenlähtö lähellä, sen verran tanakat tukijoukot ysiysillä oli siellä :D
 

Rushlow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jotkut täällä pitävät Thorntonin temppua oikeutettuna ja tilattuna?

Nyt valoja päälle. Törkeä vahingoittamisyritys ja ansaittu kakku 10+ peliä. Nealille voisi antaa saman verran.

Änärin tapaus Ben-Amor Peltonen.

Onko tuo nyt mikään yllätys, että muutama palstalainen ei näe tuossa mitään väärää? Useat näistä tyypeistä seuraavat jääkiekkoa tappeluiden takia ja saavat ilonsa väkivallan näkemisestä. Mitä isompi mylly ja enemmän verta, sitä parempi.

Suuri vääryys, että Neal pääsee tuostakin järjettömyydestään taas sormen heristelyllä. Itse kun olen kukkahattutäti ja munaton vässykkä, koska näen tuon vakavana tekona, joka olisi voinut huonommalla tuurilla johtaa vaikka uhrin kauden loppumiseen, antaisin Nealille 20 ottelua. Tässä vaiheessa siellä moni hymähtää "Joopa joo, 20 ottelua, pikkasen yliampuvaa", mutta miettikään nyt vaihteeksi ns. outside of box tuota Nealin tekoa. Jääkiekko on laji, jossa päästään helpolla teoista, joista saisi muissa kontaktilajeissa todella tuntuvia rangaistuksia. En nyt tarkoita, että esim. poikittaisesta mailasta tai huitomisesta pitäisi antaa kovempia rangaistuksia vaan näistä todella törkeistä pelin ulkopuolisista teoista. Nytkin Neal saanee alle 5 peliä huilia ja tuskin muistaa koko tapausta viikon päästä. Marchandilla voi olla polla jumissa vielä parin kuukauden päästä.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
James Neal puolestaan meinasi, ettei ollut tahallinen teko hänen osaltaan, lupasi katsoa tilanteen uudelleen videolta.
Paskahousu koko jätkä, voisi edes tunnustaa hölmöilleensä. Tosin tuo on varmaan se puolustus Shanahanillekin joka tietysti menee läpi ja tulee se yksi peli pelikieltoa jos sitäkään.

Väitän että jos Crosbya taklattaisiin noin kuten Erikssonia, saisi myös olla lapasia tiputtamassa aika nopeasti.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
Kattonut tuon videon nyt kymmeniä kertoja ja en vaan millään keksi, että miten tuolla Orpikilla lähti taju tuossa tilanteessa. Pakko siinä vaiheessa kun Thornton veti sen nurin, niin takaraivon osua jonkun pelaajan polveen. Edellisenä iltana katoin kun kaksi 120 kilosta vapaaottelijaa (Mark Hunt vs. Antonio Silva) takoo käytännössä paljain käsin toisiaan 25 minuuttia, niin tuntuu hiukan erikoiselta, että joltain lähtee taju kun lyöjällä on jääkiekkohanskat kädessä ja vastaanottajalla kypärä. Onko toi Orpik saanut aivotärähdyksiä urallaan, en muista. Se vois selittää asiaa jotenkin. Ja kun pää ei edes ollut kiinni jäässä kun se Shawn takoi sitä meloniin, että senkin pitäis siitä osumasta viedä energiaa pois.

Tuo Nealin homma oli kyllä aivan uskomattoman yököttävä. Näkihän tuosta nyt ihan selvästi, että haki nimenomaan polvella päähän osumaa, kun näki että vastustajan rotta makaa siinä sopivasti. Tuosta olisi voinut odottaakin, että lähtee äly ämpäriin, mutta ei vissiin lähtenyt. Ihmeelliset ovat ihmisaivot ja eroavaisuudet meidän päissä. Se nyt kävi selväksi, että Nealillä ja Thorntonilla sahanpurut ovat päässeet pahasti vettymään.

Oma kanta on, että Nealille tulisi antaa pitempi panna, mutta molemmilla kuitenkin huomattava.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Kattonut tuon videon nyt kymmeniä kertoja ja en vaan millään keksi, että miten tuolla Orpikilla lähti taju tuossa tilanteessa. Pakko siinä vaiheessa kun Thornton veti sen nurin, niin takaraivon osua jonkun pelaajan polveen. Edellisenä iltana katoin kun kaksi 120 kilosta vapaaottelijaa (Mark Hunt vs. Antonio Silva) takoo käytännössä paljain käsin toisiaan 25 minuuttia, niin tuntuu hiukan erikoiselta, että joltain lähtee taju kun lyöjällä on jääkiekkohanskat kädessä ja vastaanottajalla kypärä.

Tuossa tuli juuri eri kuvakulmasta se tilanne ja kyllä se taju lähti siitä ensimmäisestä lyönnistä heti. Eli ei osunut pää mihinkään. Näki hyvin kuinka oli heti valot pois ja heti siinä olikin sitten Letang ja tuomarit jo välissä.

Kyllähän vaparissakin noita näkee ja siinäkin on aina tuomarilla se vastuu keskeyttää ettei tule lisävahinkoja. Tätä asiaa mm. Anton Kuivanen juuri kritisoi edellisen ottelunsa jälkeen, kun tuomari ei heti keskeyttänyt ottelua hänen tyrmättyään vastustajansa.

Leukaan kun osuu niin ei se vaadi edes voimaa aina. Minun pointtini tuossa on se, että Orpik oli täysin puolustuskyvytön eikä ehtinyt valmistautua mitenkään siihen, että lyönti tulee.
 

JoukaHainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers ja Jaromir Jagr
Itse näen myös tuon Nealin polvella-päähän-tilanteen pahempana kuin Orpikin ja Thorntonin tilanteen. Toki myös siinä taisi vähän valot sammua niin kuin Thornton myönsikin pelin jälkeen. Toisin kuin Neal, joka kehtaa väittää vielä ettei tahallaan tehnyt tuota. Huhhuh mikä paskanpuhuja! Jokainen meistäkin on lätkää pelannut ja tietää tasan tarkkaa, että ei tuollaista vahingossa tehdä. Nyt toivotaan Shanahaniltakin munaa antaa tähtipelaajalle vähän pidempää kakkua. Neal on kyllä ruma pelaaja.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
Tuossa tuli juuri eri kuvakulmasta se tilanne ja kyllä se taju lähti siitä ensimmäisestä lyönnistä heti. Eli ei osunut pää mihinkään. Näki hyvin kuinka oli heti valot pois ja heti siinä olikin sitten Letang ja tuomarit jo välissä.

Meinasin just että kaatuessa olis jo kolauttanut johonkin ennen ensimmäistä lyöntiä, mutta jos jostain paremmasta kuvakulmasta sen näkee, niin eipä siinä. Kyllä se vaan helpolla lähti. Minusta näytti kuitenkin, että Orpik noin suunnilleen ehti tajuta, että nyt alkaa turpajuhlat. No turhapa näitä enempää miettiä. Teot oli kuitenkin jo todella typeriä.

Tuli mieleen kun katsoi tuota James Nealin toimintaa, eräs Jaroslav Otevrel, joka sai polven päähänsä ja seurauksena neliraajahalvaus, että sellaisia keveitä seurauksia saattaapi olla kun tekee tuollaisia juttuja. Marchand sentään oli paikallaan tuossa, toisin kuin Otevrel joka liukui itsekin vauhdilla, kun osuma tuli.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Thorntonin "kosto" Orpikille on ymmärrettävä. Se tarkoittaa eri asiaa kuin hyväksyttävä. Nealin temppua ei voi puolustella mitenkään.

JOS kerran Thortonin kosto on "ymmärrettävä" ( oletan, että siitä syystä, kun Orpik nyt sattui sen taklauksen Eriksoniin antamaan ) niin miten sitten Nealin kosto ei? Pienempi rotta oli pelissä taas oikeen elementissään ja veti muunmuassa Niskasen rottamaisella taklauksella jään pintaan jossa potkaisee omalla jalalla kaverin jalat alta ja pommi vielä päälle. Myös Engellandia päin Bruinsin vaihtoaition eessä suoraan numeroihin hemmetinmoisella vauhdilla. On kanssapelaajien onni, että tämä #63 on vain pieni mulkku eikä mikään Lucicin kokoinen mies, sillä muuten ukkoa tippuisi lasarettiin aivan jokaisessa matsissa.

Mun mielestä näissä Nealin ja Thortonin tempauksissa ei kummassakaan pidä olla edes mitään ymmärrettävää. Ei kuulu jääkiekkoon, ettö aletaan hakkaamaan maassa makaavaa pelaajaa nyrkillä päähän tai ojentamaan ohimennen polvea kohti päähän.

Molemmille se 10-20 peliä kiitos!
 

Tonicom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa, Penguins
Tarinoita väkivallasta

Kiekkokaukolossa on koodisto ja on säännöt. Ne ovat olemassa samaan aikaan niin yhdessä kuin erikseenkin. Nyt Neal ajoi päin Marchantia jalallaan työntäen kovan polvisuojuksensa ärsyttävää pelaajaa kohti. Polvi- tai säärialue kovine suojuksineen osuu Marchantia päähän. Mitä Neal tuossa ajatteli, tilannehan tapahtui nopeasti, joten ei paljon mitään. Hän ehti kiehahtua ja näki pelaajan haavoittuvassa asennossa ja halusi satuttaa tätä. Marchant ei nähnyt Nealin tulevan, eikä maassa oleva pelaaja muutenkaan varaudu tulevansa taklatuksi tai siihen, että toisen pelaajan ruumiinosat häneen osuisivat. Neal ei lähtenyt ajamaan täydellä vauhdilla päin, vain haluisi hipasta tai osua niin, ettei olisi muka ei kunnolla huomannut koko tilannetta, ja ettei sitä muutkaan huomaisi. Nealin tekoa on turha puolustella, mutta ei se mikään tapon yritys ollut, saatikka murha, vaikka osa keskustelupalstojen kavereista laattaa vieläkin. Tarpeeton, törkeä ja halveksittava kylläkin. Rangaistava? Kyllä. Pensjohtona haluaisin jutella asiasta Nealin kanssa todella läpikotaisin.

Thorton lähti metsästämään Orpikia, joka ei hallunnut aiemmin hänen kanssaan tapella. Tappelu on rangaistava teko NHL:ssä ja siinä voi loukkaantua. Pelaajat jotka eivät normaalisti tappele ovat suuremmassa riskissä loukkaantua niissä, kuin pelaajat, jotka ovat näihin harjoitelleet enemmän. Thorton kihisi raivosta, luisteli Orpikin luokse latautuneena ja halusi tämän maksavan kovasta pelistään. Orpik on pelaaja, joka taklaa kovaa, ja taklaa kovaa keskialueella. Orpik ei ole likainen pelaaja, mutta noissa taklauksissa joita hän viljelee piilee aina riski vastustajalla loukkaantua. Suurin osa yleisöstä haluaa nähdä noita kovia taklauksia vastapalloon. Thorton halusi Orpikin tietävän, ettei meitä vastaan kannata hakea noita taklauksia. Vaikuttiko Nealin tilanne tuohon noutamiseen? Sillä ei ole hirveämmin merkitystä, sillä lataus oli varmasti jo olemassa Orpikin avaustaklauksesta L. Ericksoniin. Halusiko Thorton hakata Orpikin tajuttomaksi? Ei tietenkään? Ehtikö hän miettiä antavansa Pensseille muistuksen, totta kai, se on hänen tehtäviään. Pitäisikö teosta rangaista? Kyllä, tietenkin. Se oli vastuuntunnoton teko, jossa varmasti oli paljon huonoa tuuria mukana. Ei huono tuuri kuitenkaan voi olla puolustus. Ihmisen lyöminen, vaikka sitten silkkihansikkaalla voi aiheuttaa vakaviakin vaurioita, varsinkin jos sitä ei osaa odottaa. Oliko Thortonin tempaus silmitöntä väkivaltaa? Ei ehkä kuitenkaan. Törkeä ja harkittu kylläkin, Orpikin loukkaantuminen ei kuitenkaan suunniteltu, muistutus kylläkin. Tarvitseeko Bruinssin johdon puuttua tähän? Ei, Thorton tiesi menetelleensä väärin, ja aiheutunut loukkaantuminen oli vahinko, vaikka lyönnit perille eivät olleet.

En ole varma mitä pitäisi ajatella siitä, että moni joukkue haastaa pelaajia tappeluihin puhtaina pidettyjen taklauksien seurauksena. Toki nuo niitit, joita mm. Orpik viljelee sattuvat. Ja yleisesti tähtipelaajia ei mikään joukkue halua nähdä edes taklattavan, sillä nehän voivat loukkaantua. Iso osa NHL:än seuraajista pitää sellaisesta koodistosta, että jokainen joutuisi vastaamaan teoistaan. Oli taklaus puhdas tai ei, niin olisi oltava valmiina tappelemaan. Usein se tappeluun haastava pelaaja on vielä gooni, tai muutoin kova vastustaja. Ei kai kenenkään tarvitse tapella jos ei halua. NHL:n ongelmana on, ettei pelaajat oikein tiedä kenen nämä asiat pitäisi sitten hoitaa: joukkueiden vai liigan kurinpitäjien. Toivottavasti ylilyönnit jäävät tämän jälkeen pienemmiksi. Toivoa sopii, sillä toistaiseksi liiga ei ole laittanut oikeasti todella kovia sanktioita, pienet lipsahdukset (esim. nyt Nealin hupsista) ovat katottu enemmän tai vähemmän sormien välistä. Niin kauan kuin näin tapahtuu, vallitsee epätietoisuus siinä kuka laittaa vastustajat maksamaan goonit vai NHL.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
JOS kerran Thortonin kosto on "ymmärrettävä" ( oletan, että siitä syystä, kun Orpik nyt sattui sen taklauksen Eriksoniin antamaan ) niin miten sitten Nealin kosto ei?

Nealin tilanne ei ollut mikään kosto. Thornton kävi varta vasten hakemassa Orpikin pois pelistä, Neal nyt vaan kokovartalokyrpänä päätti ajaa Marchandia polvella päähän kun tilaisuus tuli. Ei sillä ole mitään merkitystä kuka siinä jään pinnassa oli, Neal olisi ajanut joka tapauksessa. Thornton ei olisi käynyt paiskomassa turpaan ketään muuta kuin sitä joka ajoi joukkueen tähtipelaajan telakalle ja kieltäytyi tappeluhaasteesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös