Epäpuhtaat ja kyseenalaiset taklaukset Pohjois-Amerikan sarjoissa

  • 2 180 188
  • 9 663

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
McLeodille 5 peliä kakkua. Kronwallin vika. Vai?

Ja Grabnerille kaksi.

Vähän ulkopuolisen näkökulma tilanteisiin, koska en NHL:ää kuitenkaan niin paljon seuraa, mutta itse kyllä ymmärsin nuo perustelut siinä mielessä, että Kronwall vaihtaa tilanteessa suuntaa ja McLeod näyttää taklaukseen valmistuessaan ottavan tuon suunnan muutoksen huomioon. Eli näin ollen oman näkemyksen mukaan McLeodin olisi pitänyt pystyä näkemään, että taklauksen onnistuessa se todennäköisesti tulee vastustajan ollessa selkä kentälle päin / huonossa asennossa. Loukkaantumisesta tuli varmaan muutama peli extraa, mutta en sanoisi, että pelikiellolta olisi vältytty kokonaan ilman sitäkään.

Grabnerin tilanteessa eka ajatus oli, että kiekollisen pelaajan leikatessa keskelle hyökkäysalueella pitää varautua siihen, että saattaa tulla taklatuksi, mutta lopulta kuitenkin Gerben pään korkeudesta huolimatta tulihan se taklaus ihan pelkästään päähän ja kun niitä kerran halutaan kitkeä, niin toi kaksi peliä vaikuttaa ihan hyvältä muistutukselta.
 

Dmurphy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Ei voi olla pienessä määrin hihittelemättä John Scottin preesenssistä juurikin Bruins-kontekstissa.


Jo viime kaudella Scott näytti, että pelkkä hänen läsnäolonsa riittää tekemään "big bad bruinsista" nöyrää poikaa. Homma alkoi Thorntonin alistamisella viime kaudella ja sen jälkeen onkin "iso, paha ja kova" ollut ainakin Buffaloa vastaan todella laimea.

Dougielle vielä sellainen pähkinä; menikö Erikssonin pää enemmän pyörälle Millerin ryöstöstä vai Scottin taklauksesta?

Hieno koppi, mutta muuten Johnson näytti pelissä allstar-pelaajalta Milleriin verrattuna.

John Scottistahan sanotaan, että JOS kaveri olisi reilut 10cm lyhyempi, eli ns. keskivertotappelijan kokoinen, hän ei pärjäisi kellekään. Hänen tekniikkansa tapella on tasoa lastentarha. Lyö kymmeneen sekuntiin niin paljon kuin voit, ei väliä minne osuu ja katsotaan siitä sitten eteenpäin. Jos hän oikeasti osaisi tapella, ei hän häviäisi yhdellekään yli päätä lyhyemmälle kaverille. Lisäksi esim. Toronton Frazer McLaren näyttää pelintekijältä Scottiin verrattuna. Pelilliset taidot ovat niin huonot, että saa valmentaja olla todella typerä jos vielä kauan peluuttaa tätä kaveria, kun vaihtoehtoina olisi esimerkiksi Cody McCormick.

Mutta niin. Itse taklaus... Noh, en myös näe että se tulisi hirveän myöhässä mutta selvästi ykköskohde siinä on Erikssonin leuka. Niin kuin moni täällä sanonut, olisi voinut olla erittäin hieno taklaus, muttei tosiaan ollut. Täytyy nyt vain toivoa, että Eriksson toipuisi nopeasti mutta aika huonolta näyttää, ainakin tuon videon perusteella kun häntä talutetaan jäältä pois. Melkosen ikäviä nää tällaset jutut...
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Oksettavia nämä takaukset, jossa on kroppaa vaikka millä mitalla tarjolla, mutta päähän kopsahtaa ekaksi. Myöhäinen ei taklaus ole, mutta tahallinen tai sitten järkyttävää huolimattomuutta taklattavalta. Homman kruunaa kyynerpää, joka ei silti välttämättä osu, mutta luulisi tuon kokoisen pelaajaan ilman kyynerpäätäkin pärjäävän. Scottin koolla olisi tullut komia taklaus jos olisi kroppaan pistänyt, mutta ei kun ei. Scottilla on nyt alkukaudesta allaan yhden tähtipelaajaan päälle käyminen ja toisen tähtipelaajan päähän taklaaminen, toivottavasti tulee kakkua ja paljon. Julien oli tosi tyytyväisen näköinen, ensi pelissä voi tapahtua ihan mitä vain.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Hieno koppi, mutta muuten Johnson näytti pelissä allstar-pelaajalta Milleriin verrattuna.

John Scottistahan sanotaan, että JOS kaveri olisi reilut 10cm lyhyempi, eli ns. keskivertotappelijan kokoinen, hän ei pärjäisi kellekään. Hänen tekniikkansa tapella on tasoa lastentarha. Lyö kymmeneen sekuntiin niin paljon kuin voit, ei väliä minne osuu ja katsotaan siitä sitten eteenpäin. Jos hän oikeasti osaisi tapella, ei hän häviäisi yhdellekään yli päätä lyhyemmälle kaverille. Lisäksi esim. Toronton Frazer McLaren näyttää pelintekijältä Scottiin verrattuna. Pelilliset taidot ovat niin huonot, että saa valmentaja olla todella typerä jos vielä kauan peluuttaa tätä kaveria, kun vaihtoehtoina olisi esimerkiksi Cody McCormick

Eipä maaleista oikein Milleria voi syyttää. Siihen päälle pari game-saveria, niin aika heikoilla pohjilla ne kritiikit ovat.

Johnson taas imaisi aika helposti tuon Buffalon tulevan puolustuksen runkopalasen eli Zadorovin noususta seuranneen rystyvipin.

Ja joo, jos tädillä olis munat, niin se olis setä. Scott itse asiassa pelaasi todella hyvän pelin myös kiekollisesti. Tätä on tietenkin vaahtosuiden mahdoton nyöntää. Minkä lisäksi on syytä todeta, että McCormick on loukkaantunut ja Kaleta pelikiellossa. Kyllä se Scott siitä huolimatta tulee jokaisen Bruins-pelin pelaamaan.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Se on tietenkin selvää, että Scott saa jo nimensä perusteella muutaman matsin ekstra-pannaa.

Mikä on mielestäni ihan aiheellista. Se, että sama kaveri on ennen lokakuun loppua toista kertaa otsikoissa tuollaisen idiotismin takia kertoo melko valtavasta asennevammasta. Sama vaiva kuin muuan Matt Cookella pari kautta takaperin. Turha tuota on edes omassa leirissä puolustella niin kauan kun mies ei virheistään opi.
 

Ektar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Boston Bruins
Eipä maaleista oikein Milleria voi syyttää. Siihen päälle pari game-saveria, niin aika heikoilla pohjilla ne kritiikit ovat.

Johnson taas imaisi aika helposti tuon Buffalon tulevan puolustuksen runkopalasen eli Zadorovin noususta seuranneen rystyvipin.

Ekan ja vikan maalin ois Miller voinut ottaa kiinni, muutenkin vaikutti vähän haparoivalta. Johnson tosiaan päästi helposti tuon maalin. Mun mielestä veskat oli ihan samalla tasolla, molemmat heikkoja.

Bruins ei tuota lähtenyt tosiaan kostamaan, tuskin lähtee jatkossakaan pelaamaan mitään fyysistä peliä Sabresia vastaan. Esimerkeksi viime öinen peli oli Bruinsilta melko rutiini pelailua ilman fyysisyyttä tai tunnetta ja silti se riitti 5-2 voittoon. Koko jengi säästeli tän illan peliin ainakin fyysisesti ja esim. tilastoinnin mukaan Sabres voitti taklaukset 23-5. Ja se kosto hyödyttäisi enemmän kuin se, että Scott lensi ulos. Aina yhtä turhauttavaa kun joku puukäsi tahallaan loukkaannuttaa tähtipelaajia. Itseä vaan ärsyttää juuri tuollaiset tilanteet, koska on liian tuoreessa muistissa se samanlainen taklaus, mikä lopetti Savardin uran.

Erikssonista ei ilmeisesti ole muuta tietoa kuin se ettei lennä joukkueen mukana Bostoniin.

Olihan toi Scottin taklaus ruma, mutta toisaalta Eriksson oli vielä kiekossa ja Scott vei taklauksen loppuun.

Jep, kiekko vaan taisi olla jo siniviivalla tai sen takana, kun taklaus osui.
 
Viimeksi muokattu:

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Olihan toi Scottin taklaus ruma, mutta toisaalta Eriksson oli vielä kiekossa ja Scott vei taklauksen loppuun. Pääkontakti oli kuitenkin sen verran ronski, että varmaan joku viiden pelin panna nasahtaa ja olisi sellainen hyvä tuomio. Ehkä jopa enemmän, koska Scott.
 

Orman Mollis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Jep, kiekko vaan taisi olla jo siniviivalla tai sen takana, kun taklaus osui.

Ei tuo kyllä mielestäni myöhässä ollut. Erikson tuossa oli kuitenkin vielä kiekollinen pelaaja vaika kiekko olikin jo kauempana kun taklaus tuli. Scottilla olisi ollut unelmapaikka vetää puhdas ja kova keskialueen pommi, mutta päähänhän se sitten tömähti... Toivottavasti ei tule Eriksonille pitkää huilia.

Scottille tulee tod.näk. 5-10 peliä. Tärkeä syömähammas Sabresilta poissa siis...
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Olihan tuo Scottin taklaus aivan hanurista, kun taklaus kohdistuu vain ja ainoastaan päähän. Olisi voinut taklata puhtaasti kroppaan, mutta paska päätti vetää suoraan päähän: John Scott Dirty Hit On Loui Eriksson - YouTube

Olet oikeassa, Scottin olisi ollut mahdollista tehdä hieno ja täysin puhdas avojään pommi kohdistamalla taklauksen vain ja ainoastaan vartaloon, mutta nyt tähtäimenä oli pää ja jälki sen mukaista. Harmillista, että puhtaan pommin sijaan nähtiin jotain aivan muuta.

Sanoisin, että Shannahan tulee antamaan kakkua mikä liikkuu viiden ja kymmenen ottelun välillä. Viisi olisi linjassa kauden aiempiin rangaistuksiin mutta jokunen peli voi tulla extraakin.

vlad.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
NHL:ssä päähän taklaaminen on ollut kiellettyä vuodesta 2011 lähtien riippumatta siitä, tuleeko taklaus kuolleesta kulmasta.

Taklaus osuu ensisijaisesti rintakehään. Taklaus tulee edestä. Viisi peliä pannaa GArbuttille. Se siitä.

Scottin taklaus nyt on mitä on. Vaikeahan se on olla osumatta päähän, kun on 30 senttiä pidempi ja vastustaja on vähän kyyryssä. McQuaidilla hyvä haku.

En tiedä mitä pelejä ne Sabres-fanit, jotka väittävät, että Scott olisi jotenkin kääntänyt voimasuhteita Bruinsia vastaan, ovat katsoneet. Scott on kaikesta huolimatta yksittäinen pelaaja, joka pelaa kovaa viisi minuuttia ottelusta. Bruins pelaa yli puolen rosterin voimin kovaa 60 minuuttia, silloin kun peli kulkee.

Siitä voidaan keskustella, pärjääkö Bruins fyysisessä pelissä Pensille, Kingsille, Bluesille tai Leafsille, mutta kyllä se Sabresilla pyyhkii lattiaa, on siellä Scott tai ei.
 
Horton oli kyllä yhtä kiekollinen siinä, kun Eriksson oli nyt.

NHL:n määritelmä myöhässä tulevalle taklaukselle on se, että taklaus tulee yli puoli sekuntia kiekosta luopumisen jälkeen. Romen taklauksessa oli kellotettu muistaakseni 0,8 sekuntia. Myöhässä se tuli joka tapauksessa, mikä todettiin myös pelikiellon perusteluissa:
Vancouver's Rome suspended for four games for late hit - 2011 Stanley Cup Final - Canucks v Bruins

Joku, joka osaa laskeskella noita freimejä, voisi kellottaa sen, kuinka kauan tuossa Erikssoniin kohdistuneessa taklauksessa on kulunut kiekosta luopumisesta. Silmämääräisesti minusta näyttää siltä, että alle puoli sekuntia.
 
Viimeksi muokattu:

Saloster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mun mielestä on aivan se ja sama oliko myöhässä vai ei.

Eriksson oli lukittuna Scottin tähtäimeen pitkän aikaa ja kaveri tuli kuolleesta kulmasta tarkoituksena vahingoittaa kanssapelaajaa.

Hidastus kertoo kuinka taklaus osuu ensimmäisenä päähän, veemäinen juttu. Loui kuitenkin hieno pelaaja ja sitten tollanen hongankolistaja ilman skillseja tulee telomaan.
 
Mun mielestä on aivan se ja sama oliko myöhässä vai ei.

Minun mielestäni se ei ole ihan sama. Taklaus on ruma ja osuu päähän, mistä syystä siitä tullee vähintään viiden pelin panna. Uskon, että jos taklaus olisi tämän lisäksi tullut vielä myöhässä, tulisi vielä pari-kolme peliä enemmän kuin nyt tulee.
 
Viimeksi muokattu:

CorporalSyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjois-New Yorkin joukkueet
Scottin turhake saa mahdollisuuden keskustella aivoituksestaan Shanahanin puljun kanssa: Buffalo Sabres' John Scott offered in-person hearing with NHL Department of Player Safety - NHL.com - News Veikkaan 10 ottelun kakkua.

Ei auttanut Kaletan kitinä pelikiellostaan Bettmanille, nykyinen pysyy voimassa.

Tämä hidastelutekniikka NHL:n taholta mahdollistaa pelikiellon venyttämisen mahdollisimman pitkälle. Menetettyjä otteluita Kaleta ei enää saa takaisin, mutta ehkä rahoja jos päätyy valittamaan puolueettomalle taholle. Muun muassa MLB:ssä (A-Rod) saa pelailla valitusprosessin ajan. Näin ei kuitenkaan ole änärissä.

Mitä Scottin taklaukseen tulee niin pelikieltoa joo, päähän osuu joo, on gooni. Mutta lieventävinä asianhaaroina esittäisin seuraavat faktat:
- Ei aiempia pelikieltoa taikka kyseenalaisia taklauksia
- Scott on bambi luistimilla, ei voi olettaa sellaista tarkkuutta kuin Scott Stevensillä
- Scott sanoo olevansa pahoillaan (katumus on hyvä asia)
- Mies on jättiläinen ja välillä joku kainalon mittainen osuu kohdalle. Charallekin näitä on sattunut mutta tähtenä on päässyt kuin koira veräjästä tähän astisissa osumissaan.

Koska meni henkilökohtaiseen haastatteluun niin 5+ ottelua. Toivoisin kuitenkin että jätetään omaan arvoonsa nämä iki-bännin ja 30 ottelun huutelijat ja pidättäydytään linjassa. Todettakoon vielä että Sabres-fanina minulle on aika yksi ja sama onko Scott pelaavassa kokoonpanossa vai ei. Jostain löytyy toinen gooni tilalle jos sellaista halutaan peluuttaa.
 
- Mies on jättiläinen ja välillä joku kainalon mittainen osuu kohdalle.

Jos 187-senttinen on liian lyhyt taklattava kaverille, niin taitavat riittävän pitkät pelaajat olla NHL:ssä vähemmistönä. Ja seuraavanahan joku tulee sanomaan, että ei pitäisi luistella pää alhaalla. Mun mielestä ainakin jääkiekkoa on kivempi katsoa silloin, jos pelaajat voivat luistellessaan koukistaa polviaan. Tempo saattaisi pelissä nimittäin olla aika unettava, jos pelaajien pitäisi luistella jatkuvasti tikkusuorin jaloin ja selkä täysin suorana, jottei kukaan pääse moittimaan siitä, että nyt ei muistettu pitää päätä ylhäällä. Martin St. Louis'lla ja Nathan Gerbellä ei auttaisi sekään, vaan pää olisi aina alhaalla, vaikka luistelisi jatkuvasti kroppa suorana janana.
 

CorporalSyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjois-New Yorkin joukkueet
Jos 187-senttinen on liian lyhyt taklattava kaverille, niin taitavat riittävän pitkät pelaajat olla NHL:ssä vähemmistönä. Ja seuraavanahan joku tulee sanomaan, että ei pitäisi luistella pää alhaalla.

Toivottavasti ei, tästä ei siinä ole mielestäni ollenkaan kyse. Oman käsitykseni mukaan pituusero vain tuo oman vaikeusasteensa puhtaan taklauksen tuottamiseen luonnollisessa luisteluasennossa.

(Tikkujaloista hassuttelu on melestäni tässä tapauksessa tarpeetonta.)
 

Puoliveltto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sharks.
- Mies on jättiläinen ja välillä joku kainalon mittainen osuu kohdalle. Charallekin näitä on sattunut mutta tähtenä on päässyt kuin koira veräjästä tähän astisissa osumissaan.

Charaan liittyen, sattuipa taas. Kohteena Sharksin Wingels, jonka peli loppui tähän niittiin.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Wingels kyllä kyykkää tuossa, mutta Charalla olisi ollut aika roimasti aikaa kääntää kelkka ennen kiekottoman taklaamista, koska lähti taklaamaan siinä vaiheessa kun Wingels pelasi kiekon muille. Vielä lopulta päättää pikkuisen hypätä, että olisi kyynerspäät tarpeeksi korkealla.

Eihän tästä mitään jäähyä tullut, eikä varmasti jälkiseuraamuksia koska Chara.
 
Wingels kyllä kyykkää tuossa, mutta Charalla olisi ollut aika roimasti aikaa kääntää kelkka ennen kiekottoman taklaamista, koska lähti taklaamaan siinä vaiheessa kun Wingels pelasi kiekon muille.

Kun puhutaan "kiekottomasta" taklaamisen yhteydessä, se ei tee pelaajasta kiekotonta tuossa yhteydessä, että hänellä ei juuri taklaushetkellä ole kiekko hallussaan. Pelaajaa saa taklata puoli sekuntia sen jälkeen, kun hän on luopunut kiekosta. Kellottakaa, kauanko tuossa kului, jos haluatte puhua kiekottoman taklaamisesta.
 

Ektar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Boston Bruins
Tuolla SoMen puolella tuosta on ollut jo jotain juttua.

@RealJackEdwards: Really. Are people actually comparing John Scott's cross-ice hunting of Eriksson to a missed crosscheck call of Chara hitting Hertl? Really?

@RealJackEdwards: Shanahan's office reviews everything. And I mean EVERY thing. MT @_JayBomb: think its about the tommy W hit, not the Hertl one.

@RealJackEdwards: If Chara v Wingels is punishable, the NHL office will take action. Shanahan has told & shown us his office's review process. They see it.

Jos se siis olisi ollut pelikieltoon aiheellinen niin siitä olisi tullut jotain. En muista missä oli juttua, mutta joskus näytettiin sitä kun ne tarkkailee pelejä ja miten ne katsoo kaikki tilanteet pelistä läpi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös