Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Epäpuhtaat ja kyseenalaiset taklaukset Pohjois-Amerikan sarjoissa

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Axbor Nocturne, 19.01.2010 klo 08.43.

 1. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Lainaus:
  Niinhän näissä praakaa käydä. Oma mielipiteeni on, että tuollaisista kahden käden halonhakkuuiskuista saisi antaa suorilla pari peliä myös. Olisi yhtä hyvin voinut estää maalipaikan ja ottaa kakkosen vaikka koukkaamalla. Päätti sen sijaan yrittää pätkäistä käden.
   
 2. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Johan näistä poikittaisella laitaan torppauksista on ennakkotapaus, kun Bruinsin McQuaid taklasi Jostin laitaa päin ja sai huikeat nolla peliä pelikieltoa. Pienenä erotuksena tässä on vain se, että Jost oli useamman pelin poissa loukkaantumisen takia, kun taas Namestnikov oli parin minuutin päästä takaisin pelissä.

  Toki tässä oli enemmän voimaa takana joten pari peliä on ihan hyväksyttävissä, mutta ei pelaaja voi itseään vetää noin veltoksi kuin Namestnikov nyt ennen pillin vihellystä.

  McQuaid delivers dangerous cross-check on Jost - YouTube

  Linkissä McQuaid Jost YouTubesta.
   
 3. Flinck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Tarkoitit varmaan sanoa ettei Johnson voi vetää tuollaista poikkaria Namestnikovia selkään laukauksen jälkeen? Mun mielestä näyttää vielä siltä että poikkari tulee sivusta, jolloin Namestnikovin luistin tökkää jäähän ja siitä lentoon. Näin puolueettomin silmin tuota kyllä sietäisi tarkastella pelikiellon arvoisena tekona.
   
 4. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Lainaus:
  Ihan sitä tarkoitin mitä kirjoitin. Poikkari osuu ihan housujen yläpuolelle ja joko Namestnikovin velttoudesta tai railosta johtuen hän lentää holtittomasti päin laitaa. Poikkari lähtee kuitenkin b-pisteen kaaren sisältä eli ihan hyvissä ajoin, mutta erinäisten seikkojen takia päädytään nähtyyn lopputulokseen. Peli oli kuitenkin käynnissä, niin sitä toivoisi pelaajan olevan hieman valmiimpi kuin mitä Namestnikov nyt. Tuo ei kuitenkaan poista Johnsonin vastuuta tekemisistään.
   
 5. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  No nyt joku raja sentään, ei pelaajan oikeasti pidä odottaa, että selästä tulee vielä taklaus tai poikkari varsinkin kun tilanne vaikuttaa jo olevan täysin ohi. Ihan samalla tavalla Kucherov on velttona siellä toisella puolella ja olisi ihan vastaavalla tavalla lentänyt, jos jostain syystä toinen Avalanchen pakki olisi päättänyt rikkoa sääntöjä. Ihan ihmeellinen ajattelutapa muutenkin kun nyt sääntöjä on rikottu täysin selvästi ja siitä on rangaistus tullut täysin oikeutetusti niin miksi ihmeessä pitää syytä vierittää pelaajan päälle? Pelikieltoa tulee jos tulee, ehkä nyt on enemmän intoa karsia näitäkin pois kokonaan. Vähän samankaltaisesta tilanteesta McDavid selvisi myös ilman mitään, mutta onhan nuo aivan helvetin vaarallisia tilanteita ja mielestäni joku kunnioitus pitäisi sitä vastustajaa kohtaan olla.

  E: Muutenkin kun tuota tilannetta katsoo niin Johnson (?) aloittaa tuon työntöliikkeen jo siinä vaiheessa kun laukaus on kesken.
   
 6. ColCbj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, Blue Jackets, Liverpool FC, Atletico
  Johnson suuttui mitä luultavimmin edeltävästä tilanteesta, jossa Hedman huitaisi MacKinnonia jäähyn arvoisesti tyhjän maalin edessä, mutta sitä ei vihelletty ja siinä kohtaa jäi momentum kavennusmaalin muodossa saamatta. Räikeä tuomarivirhe.
   
  Viimeksi muokattu: 17.12.2017 klo 14.45
 7. CAPSmaN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  caps, Kajaanin HOKKI
  Ei kyllä ymmärrä miten kukaan voi johnsonin tekosia puolustella, mutta toisaalta ei yllätä että kyseessä on nhl:n yksi paskimmista joukkueista. Aivan turhaa laittaa tuollaista poikittaista, kun tilanne on ohi.
   
 8. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Heh. Jos pelaaja ei tiedä, että kymmesosa sekunti laukauksen jälkeen voi tulla isku, niin sitten kannattaa lähteä jonnekin KHL:ään, NHL on väärä paikka.
   
 9. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Lainaus:
  Eihän se mitään ohitse vielä ollut, kun veto oli vasta lähtenyt ja tilanteen jatkumisesta ei mitään tietoa. Johnsonilta liian kova poikkari, mutta tuolla poikkarilla mahdollisti mahdollisen riparin epäonnistumisen.

  Tarkennetaan nyt vielä sen verran, että ulosajo oli ihan oikeutettu holtittoman laitaan paiskautumisen johdosta, kun siinä meni yksi jos toinenkin asia mönkään, mutta pelikiellon suhteen on vähän niin ja näin.
   
 10. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Joo kyllähän se pitää NHL:ssä näköjään varautua siihen, että joku vatipää pelaa sääntöjen vastaisesti.
   
 11. Rantojen mies Jäsen

  Lainaus:
  Aivan täysin käsittämätön aivopieru, jota ei voi puolustella yhtään mitenkään. Selvimpiä "napsahduksia" aikoihin. Kyseistä "iskua", kuten asian mainitsit, ei nimenomaan tarvi odottaa, taklausta kylläkin. Namestnikov oli kyllä tietoinen ympäristöstään ja tiedosti ettei taklausta ole tulossa, joten en ymmärrä millä logiikalla jotain mystistä "iskua" pitäisi kuitenkin odottaa. Avaa toki hieman tuota logiikkaasi.
   
 12. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Totta. Ei NHL:ssä kovin yleistä sellainen peli, jossa kukaan ei riko ketään.

  Lainaus:
  Heh. Kerro sinäkin, että miten pelaaja ehtii kymmenesosasekunissa lukea ympäristönsä, mitannut välimatkan vastustajiin ja päätellä mielessään, ettei kukaan enää minuun voi koskea.

  Pelaajan pitää tiedostaa, ettei hänestä tule koskematon sillä hetkellä kun kiekko irtoaa hänen lavastaan.
   
  Viimeksi muokattu: 17.12.2017 klo 16.13
 13. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Ei tässä mun mielestä ole yhtään mitään epäselvää, sääntökirjasta vaan kohta boarding hakuun:

  "The onus is on the player applying the check to ensure his opponent is not in a defenseless position and if so, he must avoid or minimize contact. However, in determining whether such contact could have been avoided, the circumstances of the check, including whether the opponent put himself in a vulnerable position immediately prior to or simultaneously with the check or whether the check was unavoidable can be considered."

  http://www.nhl.com/nhl/en/v3/ext/rules/2017-2018-NHL-rulebook.pdf

  Täysin turha tilanne eikä tuota voi mitenkään puolustella.
   
 14. Rantojen mies Jäsen

  Lainaus:
  Mielelläni. Namestnikov tiesi viikatteen saadessaan tasan ettei takana tulevalla pelaajalla ole niin paljon vauhtia, että tämä ehtisi puhdasta taklausta suorittamaan. Huomaa myös Namestnikovin asento ja mistä suunnasta häntä pitäisi taklata, että se olisi tuossa tilanteessa sallittua. Eri asia on jos pelaaja leikkaisi tuossa maalin eteen, mutta tässä tilanteessa näin ei tapahdu. Sitä en tiedä, mistä tuon kymmenesosasekunnin kaivoit, etäisyyttä muihin pelaajiin tekee kuitenkin kentällä alitajuisesti jatkuvasti ja tässä tilanteessa tuo mailanisku antoi vieläpä selkeän merkin takana tulevan etäisyydestä ja vauhdista. Voidaan jatkaa asiasta vaikka yksityisviestien puolella myöhemmin, itse kun en niin aktiivisesti palstalla heilu.
   
 15. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Lainaus:
  Missä kohtaa Namestnikov on defenseless positionissa? Laitaan on vaikka kuinka pitkä matka, peli on käynnissä, poikkari osuu housujen yläpuolelle. Harvemmin pelaajat noin holtittomasti lentävät, jos ovat pelin tasalla. Nyt Namestnikov lopettaa laukauksensa jälkeen pelaamisen ja lentää laitaa päin.
   
 16. Flinck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  "A boarding penalty shall be imposed on any player who checks or pushes a defenseless opponent in such a manner that causes the opponent to hit or impact the boards violently or dangerously. The severity of the penalty, based upon the impact with the boards, shall be at the discretion of the Referee."

  NHL:n sääntökirjasta lainattu, linkki löytyy ylempää. Ei tuossa, ainakaan minun mielestäni, missään eritellä sitä kuinka lähellä tai kaukana laitaa rikotun pelaajan tulee olla. Sama löytyy myös IIHF:n sääntökirjasta, jossa puhutaan vain "voimakkaasta sinkoutumisesta laitaa vasten".

  Tuomarin mielestä Namestnikov oli "defenceless" tuossa tilanteessa. Itse kun tuota nyt tuossa kelailin niin olen ehkä hieman muuttanut kantaa sen suhteen, ettei tuo niin myöhässä ole kuin aikaisemmin kommentoin. Siltikin mielestäni tuo rike on vähintään ulosajon, ellei myös pelikiellon, arvoinen.
   
 17. arkunnaula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, Tampereen Ilves
  Ei tuota temppua nyt voi millään tavalla puolustella. Selkeästi vintti pimenee jo huitaisu vaiheessa ja siihen perään vielä toi älytön poikkari. Kovaa pelaaminen kuuluu lajiin, mutta ei tollainen perseily. 1-3 peliä kakkua ja mietiskeleen.
   
 18. Ralph Jäsen

  Erik Johnsonille kaksi peliä.
   
 19. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
 20. vstk Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers
  Ihmeissäni kyllä olen että joku näkee tuon Namestnikovin vikana ja kehtaa puolustella Johnsonia. Kyllä nyt lähti aivan selkästi Vuoden Värilasit-palkinto jakoon.
   
 21. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Ihan jokakertaistahan se on, että joku tulee puolustamaan oman joukkueen pelaajaa. Niin käy on selkä nimessä sitten Johnson, Tkachuk tai mikä tahansa. Onneksi on niitäkin, jotka tuomitsevat omankin joukkueen pelaajien teot.
   
 22. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Voi olla, että minulle menee Vuoden silmälasiton -palkinto, sillä en löydä täältä ainuttakaan viestiä, jossa Johnsonia puolustellaan. Avalanche-faneista minä taisin veikata pahasti yläkanttiin 6-8 peliä ja @Juteeni paria peliä, mikä osui oikeaan.

  Minä en ole kommentoinut kyseistä poikkaria oikein mitenkään, mutta sen sijaan kommentoin väitettä, että pelaajan ei pitäisi odottaa välittömästi laukauksensa jälkeen tulevaa iskua. Asiassa puhuttiin yleisesti tuollaisista tilanteista, itse en ainakaan maininnut sanallakaan siinä Johnson-Namestnikov-tapausta.

  Ja mistä sen edes tietää, vaikka Namestnikov olisikin ollut varuillaan. Se on vaikea ottaa taklausta vastaan tai yrittää sitä estää, kun selästä tulee kovassa vauhdissa poikkari. Toki katseen suunnasta päätellen ei Johnsonin olettanut olevan noin iholla.
   
  Viimeksi muokattu: 18.12.2017 klo 21.48
 23. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  @Ralph näyttäisi olevan ihan oikeassa, taas Namestnikov pelaa varomattomasti ja maalin jälkeen tulee poikkaria joltain puukäsiosaston puolustajalta ja Vlad matkaa pukukoppiin kivuissaan. Ens pelissä sit pää ylös ja silmät selkään.
   
 24. Anthoon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild
  Ristolainen taklasi Koivua kyynerpäällä päähän ja lensi myös ulos ottelusta. Turha ja tyhmä taklaus joka tulee myös myöhässä. Koivu pystyi onneksi pelaamaan ottelun loppuun. Joutunee kaiken järjen mukaan kuultavaksi tästä. https://youtu.be/Yu_LrKIYNyY
   
 25. LOFIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1922
  Ainoa asia mikä tuossa Mikkoa kasvoihin osuu on tämän oma maila. Toivottavasti NHL peruuttaa tuon ottelurangaistuksen Rassen tililtä, jos sellainen sinne tuli. Puhdas taklaus, jossa Koivu otti osumaa ikävä kyllä omasta mailasta.

  Bradley Gelber Twitterissä: "Another angle of the Ristolainen game misconduct call. #Sabres https://t.co/OL1RA8u3U2"
  Jos tässä näkee osuman päähän ei ole Tepsin kannattaja, on vain Minnesotan kannattaja. Puhdas taklaus, ja uskon että Rasse varmaan kävi tämän toivottavasti Koivulla kuittaamassa pelin jälkeen.
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2018 klo 06.29