Ilmoitukset

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti Ässät-osioon turhan, provosoivan ja kanssakirjoittajia vähättelevän viestin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki huilaa seuraavat kaksi kuukautta.

Pelkkä "tämä" ei anna mitään uutta kiekkokeskustelulle. Annamme tästä nimimerkki lake79:n NHL-osioon kirjoitetusta turhasta viestistä viikon pelikiellon.

Nimimerkki abianos ei avaa enää uusia ketjuja.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Outpost kuittasi itselleen viikon pelikiellon kirjoitettuaan turhia ja provosoivia viestejä Liigajoukkueiden voimasuhteet -ketjuun.

Nimimerkki Kirjoittelija oli saanut lukuisia varoituksia ja pelikieltoja viesteistään, jotka ovat sisältäneet provosointia ja pään aukomista toisille käyttäjille. Koska nämä toimenpiteet eivät ole auttaneet, olemme päättäneet poistaa kyseisen nimimerkin kirjoitusoikeudet.

Sulje ilmoitus

Epäpuhtaat ja kyseenalaiset taklaukset Pohjois-Amerikan sarjoissa

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Axbor Nocturne, 19.01.2010 klo 08.43.

 1. Nickelback Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NHL yleisesti
  Lainaus:
  Nhl näki ja Forsbergi joutuu kuulusteluun.
   
 2. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  En kyllä tajua millä perusteella tuosta voitaisin antaa mitään, tarkoittaako tuo kuuleminen edes varmuudella mitään rangaistusta? Ainut mikä tuossa tulisi kyseeseen olisi estäminen, mutta siitähän ei taideta pelikieltoa jakaa.
   
 3. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Lainaus:
  En nyt jaksa muistaa onko mitään uusia linjauksia tullut, mutta päähän tuossa on principal point of contact ja hieman ojennettu koukussa oleva kyynerpää siihen päähän kopsahtaa. Olkapäällä, kun olisi vain ajanut käsi "roikkuen", niin ei olisi mitään väärää ollut tuossa.
   
 4. Setit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Washington Capitals
  Lainaus:
  Estäminen taitaa olla aika yleinenkin pelikiellon aihe. Ainakin Tom Wilson sai estämisestä penalttia preseasonilla, ja Coglianonkin pelikiellon syy oli estäminen.

  E: Perstuntumalla sanon, että NHL usein ”naamio” päähänkohdistuneet taklaukset pelikielloissa estämiseksi. Taklausta ei tilastoida jos kyseessä selkeästi kiekoton mies= kyseessä ei voi olla päähänkohdistunut taklaus, vaan kiekottoman pelaajan estäminen. Aiotärähdyksistä keskustelu on tällä hetkellä suuri vaiva liigalle, joten päähänkohdistuneet taklaukset kielletään mahdollisimman voimakkaasti, kuten aivotärähdyksen ja CTE:n yhteyskin.
   
  Viimeksi muokattu: 04.02.2018 klo 21.34
 5. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Ei voi kyllä pahaa sanaa sanoa Emelinin eikä Forsbergin taklauksesta.

  Emelin tulee aika maltillisella vauhdilla ja vetää perustaklauksen, mutta nyt voi kyllä puhua siitä, että millaisessa asennossa tilanteisiin mennään. Staal on selvästi Emeliniä pidempi pelaaja, joten melkoisessa asennossa tuossa ollaan.

  Forsbergin ja Veseyn tapauksessa näyttää, että Veseyn oma maila osuu naamaan. Noh, tämä hieman kuvakulmasta riippuen. Tämän lisäksi pää kolahtaa ikävän näköisesti maalin takarautaan, vaikka jotan fylliä tuossa taitaa olla. Forsberg vetää kuitenkin aika pehmeän pommin, eikä missään nimessä yritä ajaa levyksi. Kyynärpää naamaan mun perse!
   
  Viimeksi muokattu: 04.02.2018 klo 22.16
 6. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
 7. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Kummatkin mielestäni puhtaita taklauksia, tuo kolme peliä tuntuu kovin paljolta tuosta.
   
 8. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Kolme peliä kuulostaa paljolta, mutta minä en näistä tiedä yhtään mitään. Mututuntuma on kuitenkin se, että pahemmistakin niiteistä on selvitty vähemmällä ja jopa ilman sanktiota.
   
 9. tiilk Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Hieman itsekin yllätyin tuomion kovuudesta. Ilmeisesti oli tarpeeksi myöhässä tullut pommi, vaikkakin Forsberg oli jo käytännössä suorittamassa taklausta kun Vesey oli vielä kiekossa. Loukkaantuminen vaikutti myös tuomioon. Emelinin pommikin oli mielestäni kyseenalaisempi.
   
 10. Numero66 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Kärpät
  No enpä arvannut että tuokin luetaan estämiseksi.. Todella kova tuomio mielestäni.
   
 11. FiFi93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils, Česká republika
  Mielenkiintoista, että tässä oli loppuyhteenvedossa mainittu Veseyn loukkaantuminen, kun sitä ei muutamassa edellisessä päätöksessä ole mainittu (esim. Johanssonin loukkaantuminen Marchandin taklauksesta), kun taas aiemmin mainittiin aina loukkaantuiko rikottu pelaaja vai ei.
   
 12. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Jeps jeps, eli käytännössä tulkittiin jo kiekottomaksi pelaajaksi tuossa vaiheessa. Säännöt kiristyvät koko ajan. Eikä siinä. Jos on todistusaineistoa siitä, että nämä kiekosta luopumisen jälkeen tulevat taklaukset ovat merkittävä riski päävammojen synnyssä, niin suunta on oikea.
   
 13. NIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dallas Stars
  Hevonpaska tuomio, etenkin perustelut siitä, ettei Forsberg olisi muka aloittanut taklauksen vasta kiekon irrottua taklattavan lavasta. Joo, se ajatteli jo maalin edustalla luistella hienosti takaperin maalin ympäri, mut sit joku sattui tulemaan vastaan, ni taklasi.
   
 14. steierwrass Jäsen

  Forsbergin taklaus on myöhässä. Mutta toisaalta se oli taklaus, joka toisen pelaajan olisi pitänyt kyllä huomata, kun se oli tulossa hitaalla vauhdilla näkökentästä jonkun aikaa. Taklauksen aloittamisajankohta sitten on hankala määritellä. Jos joku päättää toisessa päässä kaukaloa ollessaan taklata jotakuta, niin alkaako taklaus siellä, viimeisen liu'un alkaessa vai juuri ennen kosketusta. Mun on helppo ymmärtää, että tuo tuomitaan estämisenä, koska kiekko on ollut jo kauan pois. Vaikea ymmärtää, että miksi se on pelikiellon arvoinen. Toki tähän saattaa vaikuttaa se, että mun mielestä vastustajan loukkaantumisen ei pitäisi vaikuttaa tuomion pituuteen, koska se on niin paljon tuurista kiinni, että loukkaantuuko joku taklauksessa ja miten pahasti.
   
 15. WannabeParros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ducks, RaahenJääkiekkoKlubi
  Mun mielestä meni ihan oikein tuomiot. Tuossa Emelinin taklauksessa kun olis kaveri pysynyt pystyssä ja jatkanut liikettä siihen suuntaan mihin saatto kuvitella, ei olis käynyt mitään. Foppa.2 taas kolaa suoraan nuppiin. Toki suoraan päähänhän se tulee jos kiertää kiekon kanssa maalin takaa ja sieltä tulee pää edellä. Enidei oikein meni. Case closed!
   
 16. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Paska tuomio, koska linjattomuus saa taas aivan uusia mittoja. Vertautuu kuitenkin aika huonosti vaikka tuohon Marchandin tuomioon kun Forsberg on ensikertalainen ja vastaavasti taas esim. Coglianon temppu oli mielestäni likaisempi ja siitä tuli kaksi peliä. Hyvä tuomio jos jatkossakin sitten ruvetaan karsimaan näitä pois reilulla kädellä, mutta jännä kyllä nähdä muodostuuko tästä nyt sitten joku linja jatkossa tuomioille.
   
 17. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
 18. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Brown on eittämättä melkoinen apina jo historiansa perusteella, eikä tässäkään taklauksesta mitään järkeä ole. Sergachev luistelee katse ylhäällä ilman mitään karvauspainetta ylös, joten tuollaisista taklauksista osuu yksi tuhannesta.

  Brown ei levittänyt jalkojaan, joten en tuota erityisen rumana näe, vaikkakin Cam Neely tuli mieleen.
   
 19. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
 20. Labomba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampa Bay Lightning
  Brownille yhden pelin lepotauko tuon taklauksen ansiosta, ite odotin 2 tai 3 peliä.
   
 21. wunderveba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Flyers
  Gudas vetäisi Taylor Hallin levyksi ja saikulle. Eiköhän tuosta saada taas itkuja tähän ketjuun, vaikka puhtaasti taisi vetääkin.
   
 22. pikkuvaimo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Harley-Davidson ja Mercedes-Benz
  Lainaus:
  No mutta hei, katsoitko ollenkaan hidastuksena tuota taklausta? Siinä näkyy aivan selvästi, miten.... Ei vaan, ihan perus taklaus, korkeintaan aavistuksen myöhässä. Hallkin näppää maalin siinä samalla.
   
 23. Fremont Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Devils
  Hallin pitäisi ottaa Ghostista mallia ja tehdä kunnon elokuvakuolema eikä tuollaista puolittaista.
   
 24. Parker27 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
 25. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings