Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Epäpuhtaat ja kyseenalaiset taklaukset Pohjois-Amerikan sarjoissa

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Axbor Nocturne, 19.01.2010 klo 08.43.

 1. cheap_shot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks, Jokerit, KäPa, Liverpool
  Lainaus:
  Täysin puhdas taklaus, hyvä Risto. Tuomareille (ja NHL:lle) hamekangasta, Koivu varmasti samaa mieltä kunhan näkee niitin videolta.
   
 2. Anthoon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild
  Lainaus:
  Tämä klippi kertoo tosiaan ettei kyynerpää ole se joka osuu. Alkuperäsestä videosta ei sitä nähnyt. En ole varma jääkö maila Rassen ja Mikon kasvojen väliin vai tuleeko kontakti olkapäästä mutta huulihan Mikolta tuossa aukesi. Ei välttämättä aiheutakkaan jälkitoimenpiteitä.
   
 3. LOFIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1922
  On sikäli sääli jos NHL:ssakin ollaan siirtymässä siihen suuntaan mitä Liigassa että tuomarit mielummin antavat ison rangaistuksen kuin ovat antamatta. Vaikka taklaamisen merkitys vähenee, en haluaisi sen menevän siihen että mielummin tuomitaan vääriä isoja rangaistuksia kuin ollaan tuomitsematta ja sitten korjataan niitä. Ehkä NHL (ja myös Euroopan jääkiekon) on aika ottaa mukaan se "tilannehuone" tai mikä vittu onkaan, joka voi katsoa tuomareiden toimintaa.

  Ja siis Änärissähän se on käytössä mutta onko käytössä rangaistuksissa? Ei taida olla.
   
 4. Ralph Jäsen

  Kannattaa aina tuomareita haukkuessa muistaa, että tuomarit eivät voi tilannetta kelailla YouTubesta kotisohvalta rauhassa montaa minuuttia vaan pitää ilman ainuttakaan hidastusta tehdä päätös. Kun katsoin tilanteen ensi kertaa, näytti se mielestäni päähän osuneelta taklaukselta. Mutta minulla onkin ne hidastukset käytössä, tuomarilla ei.

  Lainaus:
  No ei tietenkään tullut.
   
 5. RiverDog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Tuota nyt tuli kelailtua useampaan otteeseen niin aivan täyttä varmuutta en saanut osuiko olkapää vai Koivun oma maila kasvoihin.

  Ehkä kallistun sille kannalle, että Ristolaisen olkapää osui päähän ja tästä syystä oikeudenmukainen tuomio. Mikäli olkapää osuu päähän niin ei yksi peli olisi isokaan vääryys. Hyvä ettei käynyt Koivulle pahemmin.
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2018 klo 12.39
 6. Mazaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat
  Lainaus:
  Lainaus:
  Vaikka näin tuon livelähetyksestä, niin vasta nyt tajusin, että tuomio ei tullut päähän kohdistuneesta taklauksesta vaan estämisestä.

  Estämisestä voidaan antaa iso rangaistus vastustajan loukkaantuessa ja kuten Ralph sanoi, niin tuomarit joutuvat tekemään päätöksen nopean livetilanteen perusteella. Tuo ei ole tuomareillekaan helppo tilanne.
   
 7. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
 8. Ralph Jäsen

  On kyllä sääli, jos Coglianon putki nyt päättyy tällä tavalla. Vähän kuin Ryan O'Reillyn jäähyttömän kauden metsästys päättyi rikkinäisellä mailalla pelaamiseen. Toki Coglianon juttu on paljon isommassa mittakaavassa.
   
 9. WannabeParros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ducks, RaahenJääkiekkoKlubi
  Toki tuo Coglianon taklaus ei sinällään ollut head hunt vaikka osuikin kieltämättä päähän. Tokihan miehellä ei historiaa ole, mutta harmi jos tuolla katkeaa. Toisaalta pari kolme peliä on ihan linjassa.
   
 10. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
 11. WannabeParros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ducks, RaahenJääkiekkoKlubi
  Mitäs mieltä olette Coglianon taklauksesta verrattuna Giordanon vastaavaan Ahoon kohdistuneesta, josta ei tullut rangaistusta?
   
 12. Ciry Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  le Club de hockey Canadien
  Lainaus:
  Vastaavaan? Niin yhdistävä tekijä oli pääkontakti mutta muuten en näe mitään samankaltaisuutta. Toisessa saa ja pitää taklata ja toisessa ei eli taklattavan vastuu muodostaa selkeän eron, myös taklaajan vauhti tekee eroa näiden välille. Kempen ei pidä odottaa taklausta tuossa vaiheessa, mutta Ahon tapauksessa todellakin tulee varautua taklaukseen, mitähän ei jostain syystä tehnyt ja seuraus on tämä.
   
 13. Jumalpaita Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes
  Sen verran itse kommentoin näitä tapauksia, että vaikka Ahon pitikin varautua tuossa tilanteessa taklaukseen, silti hieman yllätyin että Giordano selvisi ilman pelikieltoa. Olisi nyt edes yksi ottelu saanut tulla, mutta saipa nyt edes suihkukomennuksen..
   
 14. Mettis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers & Pelicans
  Lainaus:
  Miksi on hyvä asia, että puhtaasta taklauksesta saa ulosajon? Vai onko se aina oikein ajaa pelaaja ulos, jos loukkaantuu kontaktin seurauksena?
   
 15. Aake Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit vuodesta 1983, HJK
  Coglianon tuomio oli oikea, Giordanon samoin. NHL näytti että se noudattaa linjaa, eikä siihen vaikuta teräsmiesputket tai epäonninen loukkaantuminen. Tässä olisi oppimista eräillä muilla sarjoilla.
   
 16. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Lisäsin yhden sanan tummennettuna ja tällöin vastaus on valitettavan monen mielestä täällä "kyllä".
   
 17. WannabeParros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ducks, RaahenJääkiekkoKlubi
  Lainaus:
  Niinkuin tuossa jo aikaisemmin olen tuonut julki, niin vaikka kannankin Anaheimin värejä, tuota 2 peliä odottelin Coglianolle, vaikka kuinka oli putki päällä. Hyvä että linja pitää. Parros on mielestäni ollut mies paikallaan. Ja vaikka Ahon pitikin odottaa taklausta tuossa, kävihän se kontakti päähän. Siksi kyselin mielipidettä.
   
 18. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Jep, ihmeellistä valitusta ollut tuosta Coglianon tuomiosta mediassa ja kuinka olisi pitänyt selvitä pelkillä sakoilla. Mielestäni saa olla tyytyväinen, että selvisi vain parilla pelillä eikä Kempe loukkaantunut.

  Jos tuo putki menisi läpi perusteena tuomion helpotuksesta niin samalla sitten pitäisi ruveta huomioimaan playoffit, kauden viimeiset tärkeät pelit, ulkoilmapelit, pitkät piste tai maaliputket jne.
   
 19. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Marc Staal joutui viime yön kierroksella Aleksei Jemelinin jyräämäksi.

  Alexei Emelin massive hit on Marc Staal - Rangers vs Predators (02/03/18) - YouTube

  Saas nähdä kuinka pitkä kakku tuosta on luvassa. Staal on urallaan kolme aivotärähdystä kärsinyt, pitää toivoa ettei tämä ollut se uran lopettava niitti.

  Jimmy Vesey koki pelissä samanlaisen kohtalon jäätyään Filip Forsbergin jyrän alle. Forsberg dirty headshot hit to Vesey which ends up in a Fight - Rangers vs Predators (02/03/18) - YouTube
   
  Viimeksi muokattu: 04.02.2018 klo 11.46
 20. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Tuleekohan kummastakaan mitään kun kädet pysyvät alhaalla. Forsbergi ainakaan olisi voinut enempää tehdä osuman välttämiseksi.
   
 21. Numero66 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Kärpät
  Lainaus:
  Emelinille toivottavasti 0 peliä, koska täysin puhdas taklaus kiekolliseen pelaajaan joka itse muuttaa äkillisesti asentoaan siten, että pää jää todella ikävästi taklauksen ja laidan väliin.

  Forsbergin kyynärpää taitaa tehda vahingon veseyn naamaan ja siitä max 1 peli kun taklaaja on vastuussa siitä ettei taklaa vastustajaa päähän, kun vastustajan asento ei merkittävästi muutu hetkeä ennen taklausta.
   
 22. Grainger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  la Duodécima
  Lainaus:
  Vähän niin ja näin, sillä Emelinin jalat irtoavat selvästi jäästä ja livekuvassa näyttäisi, että se tapahtuu hieman ennen osumaa Staaliin. Hidastuksen perusteella ei ihan niin hyppytaklaus kuin alun perin näytti, mutta ihan tulkittavissa hyppäämiseksi.

  Noita hyppytaklauksia miehen uralta löytyy sen verran monta, että helposti menisi vanhoilla näytöillä pelikiellon puolelle.
   
 23. _Samppa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers, Liverpool FC.
  Lainaus:
  Siis hetkinen, eihän tuossa irtoa kuin toinen luistin jäästä Emelinin ikään kuin nojatessa laitaa vasten? Vai onko mulla vielä unihiekkaa silmissä.. Itse en antaisi kummastakaan mitään.
   
 24. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  En näe kummassakaan taklauksessa aihetta kurinpidollisille toimille.
   
 25. Grainger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  la Duodécima
  Lainaus:
  No kyllä minusta nousee. Hidastuksen perusteella ainakin. Mutta kuten kirjoitin, en osaa sanoa nousevatko Emelinin jalat vasta taklauksen jälkeen.