Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Epäpuhtaat ja kyseenalaiset taklaukset Pohjois-Amerikan sarjoissa

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Axbor Nocturne, 19.01.2010 klo 08.43.

 1. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  On kyllä siinä taas yksi epäonnen soturi tuo Stone. Eikös kaverilla ole jo useampi vastaava loukkaantuminen myös urallaan vai sekoitanko täysin seurakaveri MacArthuriin.

  Aika törkeä niitti, kyllä tuossa taklauksen voi vielä antaa mutta kohdistuu kyllä suoraan kupoliin. Olisi pitänyt jollain tavalla Trouban se suunnata muualle, en tiedä onko mahdollista edes. Jos Stone olisi kääntynyt aikasemmin kasvot menosuuntaan olisi ollut varmasti yksi kauden komeimpia.
   
 2. ijuka Jäsen

  Stone ei näe Troubaa ja tuossa lopussa tekee aika nopeasti suunnanmuutoksen ja siirtää vartalonsa pois taklauksen tieltä, mutta pää jää jälkeen jolloin taklaus osuu kokonaan päähän.

  Kun pysäytän videon esim. syöttöhetkellä niin näyttää kyllä että Trouba on tähtäämässä taklauksellaan suoraan kroppaan, olettaen että se jatkaa matkaansa suorassa linjassa eteenpäin.

  Aika epäonninen taklaus mielestäni.
   
 3. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Bob McKenzieltä varsin pätevä analyysi Malkinin ja Trouban taklauksista ja siitä mikä erottaa ne toisistaan (linkki TSN:n juttuun):

  Can we have a rational discussion about hits to the head? - Article - TSN

  Ihan kaikesta en ole samaa mieltä, mutta tuossa aika hyvin pureksitaan sitä mitkä taklaukset ovat sallittuja (päähän saa osua, kunhan osuu myös vartaloon) ja mitkä tuovat pelikiellon (kohteena lähinnä vain pää).

  Lisäksi jutussa kerrotaan tuosta GM:ien jakautumisesta selkeästi kahteen eri leiriin päähän kohdistuneiden taklausten osalta. Kekäläinen, Bowman, Shero, Rutherford ja kumppanit ajavat kovempaa linjaa, kun taas Chiarelli, Lombardi, Hextall, Yzerman ja kumppanit haluavat jatkaa nykyisellään. Tuskin tulee siis linja muuttumaan, kun näkemykset eroavat voimakkaasti ja leirit ovat asemansa sementoineet. Mielenkiintoista olisi nähdä, että oliko tuo Malkinin taklaus tosiaan tuon jälkimmäisen leirin mielestä ok ja heistä olisi ihan hyväksyttävää, että McDavid, Kopitar, Giroux tai Stamkos saisivat tuollaisia niittejä pelistä toiseen ja tuloksena olisi 2 minuutin ylivoima.
   
 4. Hendo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Senators, Erik Karlsson
  Trouballe kaksi ottelua pelikieltoa.
   
 5. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Juu, Trouballe kaksi peliä, Aakelle nolla. Hyvin toimii kurinpito.
   
 6. Jussizip Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Väsyneet ja myötähäpeää aiheuttavat provot
  Lainaus:
  Usein kuulee sanottavan, että Liigan kurinpito on perseestä. Sanoisin kyllä tämänkin tapauksen jälkeen, että NHL:n kurinpito on vielä enemmän mätä. Tähtipelaajat saavat tehdä käytännössä mitä vaan ilman pelikieltoja ja sitten nämä hieman nimettömämmät kaverit saavat pienemmistä rikkeistä pelikieltoa. Trouba ansaitsi todellakin banaaninsa mutta Aakelle olisi pitänyt antaa ainakin 5 peliä tuosta hypystä.
   
 7. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  No, tuossahan se yllä selitettiinkin jo joten linjahan on hyvin selkeä, Malkinin taklaus ei ole suoraan päähänkohdistunut kun taas Trouban on, siksi jälkimmäinen sai pari peliä ja ensimmäinen selvisi ilman. Se onko tuo linja hyvä vai huono on toinen asia.

  Lainaus:
   
 8. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Jaa-a, en tiedä mihin Aake halusi osua kun suoritti taklauksen hyppäämällä. Itse näen asian niin että halusi osua mahdollisimman ylös ja osui myös, kaikki muu on selittelyä.
   
 9. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Kovin yllättävä linjaus NHL:ltä. Tähtipelaaja saa sikailla ja perseillä vailla huolen häivää, mutta vähän nimettömämpää osataan rankaista tilaisuuden tullen. Ei ole Malkinin kohdalla ensimmäinen eikä varmuudella myöskään viimeinen kerta, kun pääsee kuin koira veräjästä.
   
 10. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
 11. Ziege Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Middlesbrough, Pens, Pirates, Steelers
  Lainaus:
  Luitko tuon TSN:n artikkelin vähän ylempää. Siinä selitettiin aika tarkasti miksi Malkinin taklaus on vielä NHL:ssä sääntöjen mukainen. Osa GM:stä ei suostu koventamaan noita sääntöjä niin ei niistä oikein voi rangaista. Huomaa myös että Pensin GM:t (entinen ja nykyinen) haluaisivat niitä sääntöjä tiukentaa. Tulevaisuudessa nuo toivottavasti ovat rangaistuksen arvoisia.
   
 12. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Kummalliseksi mennyt tämä maailma. Ihimisiä kuoloo puukkoohin. Klopit ei osaa viiltää, ne tökkii. Nuoret flikat juo viinaa ja raavaat miehet syö salaattia!

  Vaikka tuo Malkinin taklaus oli vanha kunnon clean dirty hit, niin kun miettii tätä palstaa ja liigaa vaikka vain kymmenen vuoden taakse, niin eihän tuosta olisi NHL-fanit vaatineet mitään. SM-liigassa olisi joku voinut oman joukkueen pelaajan ollessa vastaanottaja vaatia jotain.
  Toki siinä pieni hyppy ja sen puolesta pelikielto ei olisi ihan mahdoton ajatus ollut.
   
 13. Jussizip Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Väsyneet ja myötähäpeää aiheuttavat provot
  Viimeksi muokattu: 26.02.2017 klo 11.07
 14. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Itse en kyllä saa tuosta sitten millään kiekotonta. Ja kun Malkinin taklaus on nyt todettu ihan lailliseksi niin eipä tuo nyt siitä eroa millään tavalla. Taklaus osuu myös päähän, mutta ei ainoastaan siihen. Puhdas nätti niitti. Siis nykyisillä säännöillä.
   
 15. Jussizip Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Väsyneet ja myötähäpeää aiheuttavat provot
  Lainaus:
  Kiekkohan osuu ainoastaan Guentzelia luistimeen josta kimpoaa eteenpäin. No vaikka tuo nyt sitten laskettaisiin kiekolliseksi pelaajaksi niin hieman kyseenalaisen myöhäänkin näyttää mielestäni tulevan.
   
 16. wunderveba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Flyers
  Ei tuo kyl päähän osu. Ja muutenkin puhtaalta vaikuttaa.
   
 17. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Myöhään? Tuosta kun katseli niin Manning on noin kahden metrin päässä, kun Guentzelillä on kiekko. Ja totta helvetissä Guentzel on kiekollinen - tosin eipä Malkinin taklauksen osalta edes vaikuttanut vaikka taklattu pelaaja ei ollut koskenut ollenkaan kiekkoon. En näe mitään mahdollisuutta sille, että tästä jotain arvottaisiin. Paremmin kuuluisi parhaat suoritukset ketjuun tämä taklaus.
   
 18. Jussizip Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Väsyneet ja myötähäpeää aiheuttavat provot
  Lainaus:
  Tilanteet voi tosiaan nähdä monella eri tavalla.
   
 19. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Koska Wheeler itse löi kiekosta ohi kolme neljä kertaa, mutta joo ei tuossa taklauksessa kyllä mitään vikaa ole vaan helvetin hyvä niitti sinisen päällä ja Guentzelin pitäisi ehdottomasti olla tuossa hereillä. No, aina ei voi olla ja silloin kerätään kamoja jäänpinnasta.
   
 20. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Aika lailla samanlainen kuin Aaken taklaus kyllä, molemmissa hyppy ja ylös tähdätään. Kummallista ettei näihin puututa.
   
 21. Hauntti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins, TPS
  Lainaus:
  Tässä taitaa toinen luistin olla osumahetkellä jäässä kiinni vielä. Ylös toki tähdätään.
   
 22. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Päähänhän se osuu, kuten videon julkaisseen SportsnetCanadankin mielestä. Tuosta pitäisi tulla sanktioita, ja niin olisi pitänyt tulla Malkininkin taklauksesta jos se halutaan nostaa verrokiksi. Aivan liikaa katsotaan läpi sormien nyt näitä päähän osuvia kovia niittejä. Taklaus on kaiken lisäksi auttamattomasti myöhässä.
   
 23. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Lainaus:
  Kerran.
  ---
  Komea niitti Manningilta. Toisin kuin Wheelerin tapauksessa, niin tässä sentään Guentzel osuu kiekkoon.
   
 24. Vatso Jäsen

  Onhan tuossa jo tuo seuraavakin pingviinien pelaaja syöttänyt kiekon eteenpäin, eikö tuossa vaiheessa ole aika kyseenalaista taklata sitä edellistä pelaajaa? Ja todella ylös tulee, ei näissä taklauksissa ole mitään hienoa.
   
 25. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Ei niitä katsota sormien läpi, kun ovat täysin sääntöjen mukaisia. Se on sitten toinen asia, että pitäisikö sääntöjä muuttaa, mutta tällä hetkellä ne ovat nimenomaan sallittuja. Aivan turhaa näistä itkeä, kun on nyt moneen kertaan puhtaaksi todettu ja hyviä perusteluitakin on esitetty (mm McKenzien pitkä analyysi Malkinin taklauksesta).