Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Entiset HIFK-pelaajat muualla

Viestiketju osiossa 'HIFK' , aloittajana McJugi, 18.09.2006 klo 08.51.

 1. Squit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja KaMa
  Lainaus:
  Totta, mutta otinkin kantaa kehittyvän pelimiehen kannalta tätä asiaa esim. juuri Vesalaisen näkökulmasta. En ottanut niinkään kantaa kaikkiin pelaajiin kokonaisuutena.

  Varmasti Helsinki on houkuttelevin vaihtoehto ulkomaalaisille tähtipelaajille. Ensinnäkin siksi, että siellä pystytään maksamaan heidän vaatimaa liksaa. Varmasti moni olisi saanut enemmän vaikka Raumalta, mutta päätynyt Helsinkiin, juurikin mainitsemistasi syistä. Mutta toisaalta moni tähtipelaaja on todella hyvin viihtynyt muuallakin ja se on aina mieltymyksistä kiinni. Jos otetaan perheelliset pelaajat huomioon, niin Helsinki on omassa kastissaan heille tarkotetuissa palveluissa, mutta kyllä muiltakin Liiga kaupungeista löytyy ihan riittävät palvelut. Moni myös haluaa kasvattaa perheensä rauhallisemmassa ympäristössä. Perheellisen pelaajan arjessa ei ole hirveästi vapaa-aikaa vaan jääkiekko ja perhe vie lähes kaiken ajan kauden aikana, niin ei siitä Helsingistä niin kerkeä nauttimaan.

  No joo en usko minäkään Helsinki-lisään sen enempää. Ehkä siinä on sitä, että agentit pyytävät HIFK:lta enemmän, kun sitä rahaa on myös enemmän. Sama homma kuin Lukon kanssa. Kuitenkin asunto asia kiinnostaa, onko seuralla omat vai vuokraako jostain? Ne yleensä kuuluu soppariin, niin varmasti Helsingin hinnoilla nekin nostattaa jonkun verran budjetteja.

  No tuli taas jauhettua niitä näitä. Eli siis yhteenvetona varmasti moni haluaa Helsingissä mielummin pelata ja ymmärrän jos moni ei silti sille anna niin painoarvoa. Mutta itse puhuin juuri case-Vesalaisesta, joka maakunnasta saa takuuvarmasti isomman roolin, koska HIFK:n joukkue on paperilla aina kovempi. Lisäksi HIFK ei tunnu pääsevän turbulenssista eroon vieläkään, kun taas Hämeenlinnassa on tarjolla vakaampi ympäristö kehittyä.
   
 2. Stigu Jäsen

  Lainaus:
  Tuossa Burn-outissa kannattaisi varmaan konsultoida meidän UTJ:ta. Hommat voi hoitaa myös ns. löysin rantein ilman loppuunpalamisen uhkaa.

  Tuossa Squit:in koko viestissä kiteytyy mielestäni IFK:n yksi ongelma: Todella lupaavia junnuja ei kotiuteta, koska a) he maksavat liikaa ja b) heille ei pystytä takaamaan haluamaansa roolia jengissä. Koska Karavaanarilla kuitenkin on omat pojat-fiksaatio, pelaa meillä näitä C-luokan omia poikia.Eli laatu on korvattu määrällä. Tämä on varmasti yksi syy, miksi meillä on kausi toisensa jälkeen ihan helvetin iso edaririnki.

  IFK:n kulttuurin pitäisi muuttua enemmän tuollaiseen pikkukaupunkimalliin, missä osittain pienemmän pelaajabudjetin takia

  - jokaista hankintaa joudutaan pohtimaan ja analysoimaan tarkasti: Laatu korvaa määrän
  - joka kausi paperilla kovan jengin kasaaminen ole itseisarvo, vaan joukkueen kokoamisessa pyrittään jatkuvuuteen
  - jengiin pyritään saamaan oikeasti kehityskelpoisia junioreita
  - jengin pienempää pelaajabudjettia pyritään kompensoimaan taktisesti valmiimmalla pelillä ja vahvalla peli-identiteetillä
  - jengiin ei voida hankkia valmentajia harjoittelemaan omia juttujaan, vaan heidän on sitouduttava johdon/UTJ:n asettamiin tavoitteisiin ja raameihin
  - näiden summana menestys tulee pitemmällä aikavälillä eikä tässä ja nyt

  Uskon, että tuollainen nöyrä, pitkän aikavälin lähestymistapa olisi paljon parempi kuin nykyinen Kausi Kerrallaan-malli, missä menestys kiertää seuran kausi toisensa jälkeen.
   
 3. Dragan Dabic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Näinpä, muistan kuinka pari vuotta sitten kiroilin sitä kuinka jengissä peluutetaan "junnuja", joista ei koskaan tule mitään. Seurauksena on ensinnäkin että taso ei millään riitä sillä hetkellä, mutta toisaalta peluuttamisesta ei ole hyötyä siltäkään kannalta että nuoret pelaajat saavat kokemusta eli virheitä yms. voisi sietää sitä kautta. Tuolloin pari kautta sitten pleijareissa pelasivat Moberg, Teppo, Salmi & Nyqvist. Heh, siihen päälle vielä Taipalusta ja Pikkaraista, niin ei ihme ettei kaadettu Tapparaa. Haastettiin tosin paremmin kuin tänä vuonna.
   
 4. Seesam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NP#6
  Suurin ongelma junnuissa ei ole se, etteikö heitä saada palkattua TAKAISIN meille, vaan ensinnäkin se, miksi he ylipäänsä lähtevät meiltä pois, ja toiseksi se, mikseivät he kehity meillä. Vastaus molempiin kyssäreihin on tietenkin sama: meidän juniorikasvatus ei ole riittävällä tasolla.

  Ts. HIFK:n pitäisi korjata pelaajien kehittämiseen liittyvät ongelmat, eikä vain tilkitä aukkoja hankkimalla omia pelaajia kiertoreitiltä takaisin (missä ei edes onnistuta). Tämä noidankehä jatkuu tasan niin pitkään kuin seuran johto pysyy samana. Sitä ei peltoset, södet ja nokat saa tilkittyä kuin väliaikaisesti.
   
 5. Lemieaux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Total FB/IH: Oranje -88 -10,IFK -98 -16,Hawks -13
  Lainaus:
  Zabo on ollut kyllä aivan liekeissä. Tänäänkin teki kaksi maalia, mutta toisaalta tehtyään 3-2 maalin tuuletti vastustajan vaihtoaition edessä ja huusi HV-jengille jotain hävyttömyyksiä ja sai tästä 2min jäähyn, käynnistäen tapahtumaketjun joka lopulta johti Husqvarnan kolmeen salamamaaliin ja 4-6 vierasvoittoon, tasoittaen finaalisarjan. Näkyvä pelaaja, joka tarjoaa jos jonkinlaista viihdettä. Ja hymyilee kuin pikkupoika (jolla on pleijariparta) aina kun itse tai joukkuekaveri tekee maalin.

  Oispa meilläkin tällaisia pelaajia joidenki nuhamattien sijaan.
   
 6. McBean Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
  Lainaus:
  Tässä vielä Zabon pisteet eilisestä kuvan kera. Katsellessa kyllä ikävä tulee kieltämättä.
   
 7. hemmo_1973 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Hienosti on Zaborsky pelannut loukkaantumisen jälkeen ja pakko ihailla periksiantamattomuutta. Sarjan kolmannessa matsissa (jonka siis näin) luisteli hirveällä tsempillä ympäri kenttää ja yhtään tilannetta ei jätetty kesken; ei vaikka oltaisiin oltu kolme metriä vastustajaa perässä.
   
 8. Squit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja KaMa
  Ei entinen pelaaja, mutta entinen valmentaja Antti Pennanen käy läpi nopeasti HIFK-aikaansa. Nopea yhteenveto Sihvosen kaudesta ja sitten seuraavasta kaudesta joka päättyi potkuihin Sopan kanssa. Ekassa syynä enemmän ulospuhallus voitetun mestaruuden jälkeen ja toisessa paskasti koottu joukkue. Alkaa ajassa 2:42 ja linkki pitäisi alkaa siitä: Härmä-TV:n Juttutuokiolla: HPK:n liigavalmentaja Antti Pennanen - YouTube
   
  Viimeksi muokattu: 25.04.2017 klo 09.49
 9. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  "Summanenkin totesi viikon jälkeen, että kuka tän joukkueen on koonnut?"
  Toistuukohan tämä lause useinkin IFK:ssa.

  Olikos se joku N-alkuinen, jonka homma tämä on? Nylander? Ei kai...Nyyy...aaa Nybondas sehän se oli!
   
 10. Iker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ja sama mies käy varsin kattavasti kaikenlaista asiaa läpi eri näkökulmista tuossa tuoreessa useampiosaisessa verkkolehden haastattelussa, suosittelen lukemaan.

  Paljon on Antti asioita pohtinut ja paljon on syytä kaikkien pohtia kehityksen kannalta, oli mielenkiintoinen juttu lukea läpi.
   
 11. McBean Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
 12. MHPeg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Onko kenelläkään minkäänlaista tietoa olisiko Liivik ensikaudella HIFK:ssa? Örebron kausi ei mikään järisyttävä mieheltä ollut ja vajaa.
  21 ottelua, tehoin 2+6, tehotilasto pakkasella -7.
   
 13. MJ64 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK
  No minä en nyt ainakaan enää kaipaa Simoa takaisin.

  Saarelainen sainasi Lukon kanssa.
   
 14. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NP#1, Liverpool
  Lainaus:
  Joo ei kiitos enää. Simon parhaat vuodet kiekkoilijana taitaa olla nähty.
   
 15. ruoska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
  En tiedä millaista pelaajaa kelpuutatte nelosen keskelle, mutta itselleni Simo kelpaisi mainiosti. Rutinoitunut ja kokenut kaveri siihen rooliin. En halua nähdä ensi kaudella tilannetta enää uudestaan, että nelosen keskellä polkevat esim. milloin Salmela ja milloin Jääskä. Tärkeä paikka täyttää tuo myös, jos halutaan menestyä. Nykopp ei myöskään ole enää ratkaisu tähän tolla loukkaantumishistorialla.
   
 16. Dragan Dabic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Liivik nelossentterin liksalla tervetuloa mun puolesta.
   
 17. Silkkeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Simo ei ole koskaan ollut mikään suosikkipelaajani, mutta oma jätkä kuitenkin ja mieluummin näen nelosen keskellä Liivikin kuin jonkun Löppösen. Mieluiten toki näen siinä Nykoppin, mutta kaverille tarvitaan stuntti niihin n. 50 peliin mitä viettää saikulla. Jos Liivik haluaa tulla nelssonin senaksi ja palkka on suhteessa rooliin, tervetuloa.
   
 18. BOL Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Liivikiä huhutaan ymmärtääkseni Ässiin. Nelssonin Simon ottaisin kiljuen, mutta viimeisintä HIFK:ssa esiintynyttä Liivikiä en erityisemmin kaipaa.
   
 19. MHPeg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Yhdyn. Ihmeellistä ylipäänsä miten sai sopparin Örebrohon otteillaan. Kai ne sweduissa huomas kauden aikana, että aiempien vuosien highlight videot ovat taakse jäänyttä. Kyllä Märkä neloseen kävis jos kaverista saatais kuorittua ne hampaat esiin mitä aiempina vuosina ollaan nähty. Käsittääkseni alku sweduissa oli aika pirteä, mutta loukkaantuminen kusi sitten kauden. Korjatkaa jos olen väärässä.
   
 20. McBean Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
  Lainaus:
  Simo pelasi viimeisen pelinsä Örebrossa jo joulukuussa (gamelog), jonka jälkeen oli loukkaantuneena sivussa ja operoitiin hemikuussa. Samoin joulukuussa Aftonbladet huhuili että Örebro haluaisi Liivikistä eroon, joten vaikea kausi kaikkinensa.
   
 21. Gilmore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  HPK:hon kolme kappaletta ex-HIFK:laisia: Bobby Leino, Miro Karjalainen sekä sopimuksen allekirjoittamisen ajan IFK:n kirjoilla ollut Markus Niemeläinen. Varsinkin Niemeläisen HPK-siirto on jollain tavalla omasta mielestäni huolestuttava, mutta toki viime aikojen trendin mukainen. Lupaava Niemeläinen teki IFK:hon diilin, mutta siirtyi pelaamaan OHL:ään, ja nyt kun herra kaksi vuotta myöhemmin palaakin Suomeen, niin seuraksi valikoitui edellinen seura Suomessa, eli HPK, IFK:n sijasta.

  Jatkoajan uutinen HPK:n hankinnoista: Kerhon tulevan kauden joukkueessa kokoa ja paluumuuttajia - LIIGA - 28.04.2017 - Uutiset - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta
   
 22. Squit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja KaMa
  Lainaus:
  Myös Kristian Vesalainen tuli vuoden sopparilla.
   
 23. Axbor Nocturne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chelsea FC
  Aika harva nuori pelaaja haluaa olla tekemisissä Nybondaksen kanssa. Toiseksi, todella harva nuori pelaaja saa riittävästi vastuuta edareissa. Eihän fanitkaan halua nähdä junnuja kokoonpanossa, niin vittuakos ne tänne tulisi takaisin. Maakunnissa ei tarvitse miettiä edellä mainittuja asioita ja voipi olla, että asiat hoidetaan muutenkin paremmin.
   
 24. JeTTrue Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK - Lahtelaiset & Carlsson
  Zaborsky voittaa hopeaa SHL:ssä Brynäs IF:n paidassa. Onnittelut.
  Ps. Tule takaisin pysyen ehjänä läpi kauden, kelpaisit. Kiitos!
   
 25. Morten Halsted Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK , Shakers, Sherwood Playboys, HCK
  Lainaus:
  Kyllä! Zabo takaisin, kiitos