EM-kisat 2016 – voimasuhteet

  • 58 674
  • 499

Ralph

Jäsen
Onko Saksa siis menossa jollain 85% todennäköisyydellä jatkoon Italiaa vastaan?
Miten niin? Kerroin vain mielipiteeni kaavioiden voimasuhteista. Saksa on siis Ranskaan nähden ennakkosuosikki mielestäni.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Taitaa vedonlyöntisivustot antaa saksan jatkoon menolle ~65% luokkaa vastaavia kertoimia.
Saksan kerroin välieräpaikalle on esim. unibetilla 1,56, eli tuo 65% on sekin yläkanttiin.
Miten niin? Kerroin vain mielipiteeni kaavioiden voimasuhteista. Saksa on siis Ranskaan nähden ennakkosuosikki mielestäni.
Ok. Ihmettelinkin, että onko tuossa kyseessä joku vedonlyöntisaitin prosenttijakauma vai mikä. Aika kova on kyllä luotto saksaan, jos arvioit heidät noin vahvaksi ennakkosuosikiksi kumpaankin matsiin. Veikkaan, että Ranska-Saksa tulee olemaan jota kuinkin tasabookki.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Lauantaina Saksa-Italia on näiden kisojen moraalinen loppuottelu ja kaikki muu on turhaa lässytystä. Siinä on kisojen kaksi parasta joukkuetta, piste. Italia on ollut todella hyvä ja joukkueesta huokuu valtava voitontahto ja tekemisen meininki. En tykkää italialaisesta seurajalkapallosta yhtään, mutta tästä italian maajoukkueesta tykkään. Olen Espanjan miehiä em-tasolla, mutta sielläkin on näköjään taas palattu 90- luvun esityksiin eli löysiin nilkkoihin ja kumaraan selkään. Hyviä loppukisoja kaikille. Päätän kirjoitukseni italian kielellä, koska se on rakkauden kieli. Grazie.
 

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
Yllätyt siis varsin vähästä. Itse en olisi hämmästellyt esim. Englannin tai Portugalin finaalipaikkaa, vaikka ne eivät finaaleissa ihan vasta olekaan olleet. Wales tai Islanti on sitten toki eri asia.

Englanti oli viimeeksi arvokisafinaalissa 1966, välierissä 1996. Portugali sentään 2004 EM-kotikisoissaan finaalissa, ainut finaali heidän EM-ja MM-historiassa. Kyllä se nyt Shardik olisi ollut yllätys kenelle tahansa jalkapalloa seuraavalle. Ranskan,Saksan,Espanjan ja Italian finaalipaikkoja ei pidetä yllätyksenä - kaikkien muiden kohdalla vastaus on kyllä. Thanks to the kaavio + joukkueiden omat otteet, meillä on tänä vuonna selkeä ennakkosuosikki finaalissa (Saksa), sekä selkeä underdogi (Belgia).

Olen puhunut.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Kompaan @attendo n näkemystä. Italia yllätti minut positiivisesti railakkaalla hyökkäysotteellaan. Espanja yllätettiin ja housut valahtivat kinttuihin.
Italialaiset eivät sortuneet johtoasemassakaan ylenmääräiseen voihkimiseen ja makoiluun: yksi ainoa putoaminen, niskan nosto ja katse tuomariin päin ja jälleen tuskaa nurmen pinnassa, toki punaista länttiä piti tuomarille näyttää paitaa nostamalla.
Buffon on huippujätkä, Zoffin vertainen. Ja Conte vetää reilusti tunteella. Hieno joukkue.

Täytyy myöntää, että pirusti jännittää lauantai-ilta.
Toivottavasti Löw kaivelee kaikki paikat ja nuuhkii kunnolla, jotta voitto onnistutaan nykertämään.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Englanti oli viimeeksi arvokisafinaalissa 1966, välierissä 1996. Portugali sentään 2004 EM-kotikisoissaan finaalissa, ainut finaali heidän EM-ja MM-historiassa. Kyllä se nyt Shardik olisi ollut yllätys kenelle tahansa jalkapalloa seuraavalle. Ranskan,Saksan,Espanjan ja Italian finaalipaikkoja ei pidetä yllätyksenä - kaikkien muiden kohdalla vastaus on kyllä.
Aika polarisoitunutta on sitten eurooppalainen jalkapallo, vaikka olen pitänyt tasoa melko laajana. Puolakin kuitenkin oli näiden kisojen 10-suosikki mestariksi ennen kisoja vedonlyöjien kertoimissa, joten en olisi pitänyt finaalipaikkaa niin suurena ihmeenä. Noiden kertoimien mukaan muuten Englannin ja Belgian mestaruudet olisivat yllättäneet vedonlyöjiä vähemmän kuin Italian.

Mutta tämä tästä. Toiset yllättyy ja toiset ei.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Ne jotka eivät ylläty, osaavat varmaan napata kiinni isoja kertoimia. Itselläni ei ole vielä napannut (en ole EM-kisoja veikannut kuin täällä Jatkoajassa). Fifan rankingissa eurooppalaiset maat ovat järjestyksessä Belgia, Saksa, Espanja, Portugali, Itävalta, Englanti, Italia, Hollanti, Sveitsi, Ranska... Eli en pidä Belgian tai Portugalin mestaruutta yllätyksenä, Islannin mestaruus sitä olisi. Isoimmat yllätykset ovat olleet Itävallan jääminen alkulohkoon ja Englannin surkeus Islantia vastaan. Mutta edessä on mielenkiintoisa pelejä ja toivottavasti yllättäviä lopputuloksia. Pelitililläni on rahaa hieman yli 100 €, jotka aion sijoitta loppupeleihin, yllätyksille.
 

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
En osannut aavistella Puolan 10 kertoimista ennen turnausta, koska en vielä tälläkään hetkellä pelaisi sitä. Minulle maistui 5.5 Saksan mestaruudesta. Se lähti satasella.

Enkä nyt oikeasti tajua, miksi te ette tajua tätä. Futiksessa isot on isoja. 12 finaali Espanja - Italia, 08 Espanja - Saksa, 00 Italia - Ranska... Eli vaikka nyt viimeisestä neljästä niin kolmessa on ollut isoja maita, poikkeuksena 04 Kreikka - Portugali. Sitten kun otetaan myös MM-kisat, niin eurooppalaisten edustus 2000-luvun MM-finaaleissa jakautuu seuraavasti: 14 Saksa, 10 Espanja - Hollanti, 06 Ranska - Italia, 02 Saksa.. Ei siellä nyt vaan yksinkertaisesti näy Puolaa, Portugalia,Belgiaa,Englantia tai Islantia.

Juu, historia on historiaa ja nyky Belgia on ihan hyvä jengi. Kuitenkin jonkun FIFA-rankingin vetäminen esille on ihan naurettavaa, tietäähän kaikki ettei Belgia ole maailman toiseksi paras jengi futiksessa. Tänä vuonna kaavio sekä parin ison valtion munailu mahdollistaa yllätysfinalistin, toisen sellaisen. Toinen tuleekin sitten siitä maailman vähiten yllättävimmästä kolmikosta Saksa,Italia,Ranska. Ei tässä minun mielestä ole mitään ihmeellistä, jos sanoo että myös Englannin tai vaikka Ruotsin finaalipaikka olisi ollut yllätys, vaikka ne sinäänsä ihan hyviä futismaita onkin.

Voin puolestani jättää keskustelun tähän, mutta vedän esimerkin tenniksen puolelta ajattelun herättämiseksi. Käykää huvikseen kattomassa, kuinka usein viimeisen 10v Grand Slam mestari on ollut joku muu kuin Federer,Nadal tai Djokovic. 40:stä slämistä sanoisin äkkiseltään 34 menneen kolmikolle ja 6 muille pelaajille. Joten tenniksessä jos GS-finaalissa olisi esim maailmanlistan numero 6, puhuttaisiin yllätyksestä, ja megapotista jos hän sen sattuisi vielä voittamaan.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Olipas melkoista kuraa eilinen Puola-Portugali matsi. Ainoa ketä yritti oli superjunnu Sanches, muut keskittyi vaan odottelemaan pilkkuja. Tänään kun Belgia-Wales pelistä saadaan Portugalille vastustaja, niin aika heikko tulee olemaan toinen finalisti, kun toisella puolella kaaviota on Saksa, Italia ja Ranska. Moraalinen finaali tullaan käymään sunnuntaina Saksan ja Italian välillä.
Toisaalta olisihan se ihan kiva jos Islannin pojat kävisivät nöyryyttämässä Ronaldoa uudestaan finaalissa.

Kisat on muutenkin olleet aika heikkotasoiset ja ollaan nähty paljon todella tylsiä matseja. Italia ja Saksa ainoat joukkueet ketkä ovat ns. vakuuttaneet, ja Saksallakin on vaikeuksia löytää maalintekijää, kun Muller ei näytä osuvan EM-kisoissa.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Puolan 10 kertoimella pelatun lapun sai eilen repiä ja keskittyä jatkossa Saksan 5 kertoimella pelattuun. Tasuri sentään toi vähän rahaa pelikassaan, mutta kyllähän Puola oli suht lapanen odotuksiini verrattuna. Maalin jälkeen joukkue pelasi hetken kikkakolmosta ja laittoi jopa Portugalin puolustuksen sekaisin, mutta pian palattiin kilppariin. Kait Portugali menee taas häviämään finaaliin ja tällä kertaa ilmeisesti Saksaa vastaan.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tänään kun Belgia-Wales pelistä saadaan Portugalille vastustaja, niin aika heikko tulee olemaan toinen finalisti, kun toisella puolella kaaviota on Saksa, Italia ja Ranska. Moraalinen finaali tullaan käymään sunnuntaina Saksan ja Italian välillä.
En ymmärrä, miksi Saksa-Italia olisi joku "moraalinen finaali". Italia on pelannut kaksi hyvää matsia vaisusti esiintyneitä Belgiaa sekä Espanjaa vastaan. Tämän lisäksi voittivat viime hetken osumalla heikon Ruotsin ja hävisivät Irlannille. Miten hyvin esim. Belgian olisi pitänyt pelata, että olisivat "vakuuttaneet"? Joo, meni vähän penkin alle avausmatsi, mutta sen jälkeen kolme matsia, joista kolme voittoa. 8 tehtyä maalia, 0 päästettyä.

Alkulohkoihin ei pitäisi kiinnittää juuri mitään huomiota. Tärkeintä on päästä jatkoon, ja se näkyi monien "suosikkien" otteissa. Esim. Saksa ei hirveästi lähtenyt hurjastemaan Puolaa vastaan, koska mitään tarvetta ei ollut.

Sikäli mikäli Belgia selvittää Walesin eikä Ranska kompastu Islantiin, on välierissä mielestäni kisojen neljä parasta joukkuetta, joista kaikilla on hyvät saumat nostella kannua.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Sikäli mikäli Belgia selvittää Walesin eikä Ranska kompastu Islantiin, on välierissä mielestäni kisojen neljä parasta joukkuetta, joista kaikilla on hyvät saumat nostella kannua.
Portugali ei todellakaan kuulu kisojen neljän parhaan joukkueen joukkoon. Peliesitykset ovat olleet hirveää sontaa ja todella tylsää katsottavaa. Alkulohkossa 3 tasuria aika heikkoja joukkueita (Unkari, Itävalta, Islanti) vastaan ja eilen voitto tuli vasta rankkareilla aneemista Puolaa vastaan, kun ensin oli nyhvätty 120 minuuttia varman päälle. Ainoa valopilkku joukkueessa on Sanches.
Kroatia puolestaan munasi hommansa peluuttamalla koko matsin ajan täysin puolikuntoista Modricia, joka oli sysipaska ja ei saanut varmaan yhtään syöttöä omille. Valmentaja oli aika hemmetin pihalla, kun ottaa Rakiticin pois ja antaa Modricin jatkaa, kun sokea mummokin näkee ettei mies ole kunnossa.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Ei tuo eilinen matsi ihan kuraa ollut. Lewandowskin nopea maali alussa antoi mukavaa jännitettä pelille. Portugalin tasoitus oli nätti kuvio. Pelin taso laski toki toisella puolikkaalla ja jatkoajalla entisestään. Rankkukisahan on aina jänskä. Tasuriin panostin, joten olihan tuossa toka puoliajalla itsellä jännitettävää. Pitääpä jotakin veikata jokaiseen loppupeliin. En osaa olla Islannin puolella, Ranska pelaa ihan viihdyttävää jalkapalloa, joten olen tuossa pelissä Ranskan puolella. Tämän iltaisessa pelissä kannustan Belgiaa.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Portugali ei todellakaan kuulu kisojen neljän parhaan joukkueen joukkoon. Peliesitykset ovat olleet hirveää sontaa ja todella tylsää katsottavaa. Alkulohkossa 3 tasuria aika heikkoja joukkueita (Unkari, Itävalta, Islanti) vastaan ja eilen voitto tuli vasta rankkareilla aneemista Puolaa vastaan, kun ensin oli nyhvätty 120 minuuttia varman päälle. Kroatia puolestaan munasi hommansa peluuttamalla koko matsin ajan täysin puolikuntoista Modricia, joka oli sysipaska ja ei saanut varmaan yhtään syöttöä omille. Valmentaja oli aiak hememtin sokea, kun ottaa Rakiticin pois ja antaa Modricin jatkaa, kun sokea mummokin näkee ettei mies ole kunnossa.
Ainoa valopilkku joukkueessa on Sanches.
Portugalilla oli hirvittävä kasa maalipaikkoja sekä Itävaltaa että Islantia vastaan. Unkaria vastaan joukkue puolusti hieman löysästi, mutta oli myös epäonneks, kun Unkarin flipperikudit pomppivat sisään.

Kroatiaa vastaan Portugali pelasi taktisesti hyvän ottelun. Puola-ottelussa se teki yhden virheen, joka maksoi heti alussa takaiskumaalin. Muutoin Portugali kuitenkin vei ottelua ja näytti ottelun edetessä aina vain selkeämmältä suosikilta tekemään ratkaisumaalin.

Varmasti Portugalin peli pudotuspeleissä on ollut "tylsää", jos on kiinnostunut lähinnä maaleista ja maalipaikoista. Pelaajat kuitenkin pelaavat todella suurista panoksista, joten on ihan luonnollista, että voittoa haetaan parhaalla mahdollisella taktiikalla. Myöskään Portugalin vastustajat eivät ole ehkä Unkaria lukuun ottamatta juurikaan pyrkineet "iloiseen hyökkäyspeliin", mikä luonnollisesti vaikuttaa myös Portugalin pelitaktiikkaan.
 

Ministeri

Jäsen
En ymmärrä, miksi Saksa-Italia olisi joku "moraalinen finaali". Italia on pelannut kaksi hyvää matsia vaisusti esiintyneitä Belgiaa sekä Espanjaa vastaan. Tämän lisäksi voittivat viime hetken osumalla heikon Ruotsin ja hävisivät Irlannille. Miten hyvin esim. Belgian olisi pitänyt pelata, että olisivat "vakuuttaneet"? Joo, meni vähän penkin alle avausmatsi, mutta sen jälkeen kolme matsia, joista kolme voittoa. 8 tehtyä maalia, 0 päästettyä.

Alkulohkoihin ei pitäisi kiinnittää juuri mitään huomiota. Tärkeintä on päästä jatkoon, ja se näkyi monien "suosikkien" otteissa. Esim. Saksa ei hirveästi lähtenyt hurjastemaan Puolaa vastaan, koska mitään tarvetta ei ollut.

Sikäli mikäli Belgia selvittää Walesin eikä Ranska kompastu Islantiin, on välierissä mielestäni kisojen neljä parasta joukkuetta, joista kaikilla on hyvät saumat nostella kannua.
Italia on siis voittanut Espanjan, Belgian ja Ruotsin. Ja sitten havisi merkityksettoman ottelun Irlannille.
Belgia olisi vakuuttanut vaikka voittamalla Italian, mutta turpaan tuli.
 

Morgoth

Jäsen
En ymmärrä, miksi Saksa-Italia olisi joku "moraalinen finaali".

Italian koko puolustuksella taitaa olla laput alla? Ihmettelen kovasti mikäli yhtään keltaista ei tule Saksaa vastaan. Mikäli voittavat Saksan niin erittäin todennäköistä, että yksi tai kaksi pelaajaa puolustuksesta on pelikiellossa välierissä.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Moraalinen finaali tullaan käymään sunnuntaina Saksan ja Italian välillä.

Kisat on muutenkin olleet aika heikkotasoiset ja ollaan nähty paljon todella tylsiä matseja. Italia ja Saksa ainoat joukkueet ketkä ovat ns. vakuuttaneet, ja Saksallakin on vaikeuksia löytää maalintekijää, kun Muller ei näytä osuvan EM-kisoissa.
Puheet moraalisista finaaleista ovat aina sitä itseään. Vitsillä voi toki näitä heittää tai puhua vaikka Morallisesta finaalista Romanian ja Albanian kohdatessa. Yleensä vielä käy niin, että jostain neljännesvälierien moraalisista finalisteista kumpikaan ei etene edes välieriin saati mestariksi.

Kisat ovat olleet mielestäni hyvinkin viihdyttävät ja hyvätasoiset. Toki jos oma suosikki tippuu tai ei ole perspektiiviä arvokisoihin, voi näkemykset olla mitä tahansa.
 

sinikettu

Jäsen
Italian koko puolustuksella taitaa olla laput alla? Ihmettelen kovasti mikäli yhtään keltaista ei tule Saksaa vastaan. Mikäli voittavat Saksan niin erittäin todennäköistä, että yksi tai kaksi pelaajaa puolustuksesta on pelikiellossa välierissä.
Eikö kortit mitätöity välieriin päästessä? Käsittääkseni asia on näin, eikä kenelläkään ole keltaisia alla.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Eikö kortit mitätöity välieriin päästessä? Käsittääkseni asia on näin, eikä kenelläkään ole keltaisia alla.
Puolivälierien jälkeen vasta, eli jos on kortti alla ja otat nyt viikonloppuna toisen kortin, napsahtaa bannia välieriin.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office

No en tiedä mitään moraalisista finaaleista mutta aika hienosti vähättelit italian saavutuksia mutta samalla belgia on tehnyt vain raudan lujaa työtä. Saivat toki italialta turpaan ovista ja ikkunoista niin etteivät löytäneet ulos stadikalta mutta sitä et halua laskea koska belgia on vaan niin rautainen.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Väärin. Eilen esim. Portugalin William Carvalholla oli kortti alla ja nappasi eilen toisen ja huilaa välierän. Puolivälierien jälkeen kortit vasta nollautuu.
Juu, eli turvataan se, että välierässä (ja vaikkapa avausottelussa) otetun keltaisen takia ei ole finaalista pois. Itselleni oli jäänyt muistikuva että Laurent Blanc oli tämän tunnetuin uhri missattuaan finaalin '98 ja sääntömuutos olisi tehty sen takia, mutta näköjään nykyinen PSG valmentaja saikin suoran punaisen (uransa ainoan?) välierässä tästä väkivaltaisesta hyökkäyksestä nykyistä West Hamin valkkua kohtaan.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Juu, eli turvataan se, että välierässä (ja vaikkapa avausottelussa) otetun keltaisen takia ei ole finaalista pois. Itselleni oli jäänyt muistikuva että Laurent Blanc oli tämän tunnetuin uhri missattuaan finaalin '98 ja sääntömuutos olisi tehty sen takia, mutta näköjään nykyinen PSG valmentaja saikin suoran punaisen (uransa ainoan?) välierässä tästä väkivaltaisesta hyökkäyksestä nykyistä West Hamin valkkua kohtaan.

Ei sääntöä ainakaan 2003 oltu vielä muutettu kun Juventus oli laittanut Real Madridin taskuun mestarienliigan välierässä 3-1 ja odotteli päätösvihellystä ja täten finaalipaikkaa niin yksi Juven sankareista Pavel Nedved tekee uransa typerimmän tempun ja taklaa keskiympyrässä ilman mitään vaaraa tilanteen syntymisestä ja ottaa keltaisen. Näin on korttitili täynnä ja missaa finaalin jossa Juve ei pysty (tietenkin tästä syystä) murtamaan Milanin puolustusta ja häviää ucl-kannun pilkuilla.
Voi Pavel minkä teit.
 

sinikettu

Jäsen
Väärin. Eilen esim. Portugalin William Carvalholla oli kortti alla ja nappasi eilen toisen ja huilaa välierän. Puolivälierien jälkeen kortit vasta nollautuu.
Eli aivan kuten kirjoitin. Kortit mitätöityvät välierissä, pelikiellot eivät.

edit: eikun aivot sekoilivat sitten pahemman kerran. Eihän ensi kierros mikään välieräkierros ole.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös