Mainos

EM-kisat 2016 – voimasuhteet

  • 60 115
  • 499

Morgoth

Jäsen
Jokohan se Belgiakin alkaisi saamaan ansaitsemaansa arvostusta myös täällä, vaikka yhden heikon puoliajan turnauksen avausmatsissa pelasikin?

Floppaavat mielestäni, jos eivät finaaliin asti mene. Voitettavana kuitenkin vain Puola/Portugali ja Walesiin kompastuminen olisi ihan käsittämätöntä. tunarointia. Mielenkiintonen joukkue ja kenties se jolla eniten potentiaalia vieläkin parantaa peliään. Turvallisempaa veikata mestaria toiselta puolelta lohkoa, jossa ne perinteiset menestyjät. Englantia (olettaen että voittavat Islannin) lukuunottamatta mikään muu maa finaalissa sieltä puolen ei olisi yllätys. Toivotaan siis Belgia-Englanti finaalia!
 

Ministeri

Jäsen
Itse toivon, etta se mestari tulee kaavion toiselta puolelta. Siella ei ainakaan saa mitaan ilmaiseksi.
Oma suosikkini on Italia, mutta ei olisi kylla mikaan vaaryys, jos vaikka Espanja tuosta asemasta mestaruuden vie.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Koko turnaus on mielestäni ollut floppi toistaiseksi - huliganismin paluu, surkea 24 joukkueen systeemi, heikkoja pelejä jne - joten ehkä tälle saadaan joku "huipennus" sitten sillä, että finaalissa ovat jotkut ihan randomjoukkueet.

Ymmärrän tämän näkemyksen mikäli nämä ovat ensimmäiset em - kisat jotka olet ikinä nähnyt. Me kokeneemmat tiedämme että Euroopassa pelattavissa Em - kisoissa nähdään yleensä aika taktista jalkapalloa eikä niin hirveästi maaleja. Minusta kisojen laatu on ollut oikein hyvä, vaikka totta kai tuohon pelimäärään mahtuu myös heikompia nyhjäyksiä mukaan.

Nyt jatkokierroksilla tietyt tasoerot ovat toki alkaneet näkymään kun Slovakia, Irlanti ja Unkari lähtivät heittämällä laulukuoroon. Saksa ja varauksin Ranska ovat edelleen aika vakuuttavia, Puola ja Portugali ovat yllätyskortteja ja Belgia osaa tehdä maaleja. Tähän lisänä vielä Espanja ja Englanti ja onhan tässä aika kiinnostava loppulaukka tulossa. Walesiin yllätykseen en sentään usko vaikka sympaattisia ovatkin.

Eli saammepa nähdä miten käy, minusta kisoja on liian varhaista tuomita flopiksi.
 

Isäntä

Jäsen
Finaalit Tanska-Saksa ja Portugali-Kreikka olivat siis aivan paskat EM-kisat myös? Ainakin Tanska ja Kreikka olivat ihan täyttä randompaskaa ennakkoon.
Ja tähän voinee vielä lisätä -96 finaaliin yltäneen Tsekin, jonka ei pitänyt todellakaan päästä kuolemanlohkostaan jatkoon. Mutta joo, randomkisat, randomjärjestelmä ja randomfinalistit...
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Mitä tulee EM-historiaan, niin 96 Tshekki oli yllätys, mutta kovat on meriitit tuolla suunnalla juurikin EM-kisoissa. 1976 Euroopan Mestari Tshekkoslovakia, 1996 EM-finaalissa johti Saksaa vastaan 1-0 ja 2004 kisoissa pelasi Portugalin ohella näyttävintä futista, mutta Kreikka kaatoi Tshekin EM-välierissä.

Kokonaisuutena Tshekki futismaana on aivan toista kategoriaa kuin Kreikka ja Tanska. 1996 kisojen osalta yllätys toki. Belgia on näissä kisoissa hieman kuin Tshekki 2004. Paljon hyviä kotimaan sarjan ulkopuolelta huippusarjoista tulevia yksilöitä ja potentiaalia näyttävään hyökkäyspeliin, mutta heikkoudet puolustuksessa.

Sehän on mielenkiintoinen tilasto, että peräti puolet vuosien 1988- nykypäivä EM-voittajista ei pelaa näissä 2016 kisoissa. Hollanti, Tanska ja Kreikka siis, kolme mestaria edellisestä seitsemästä ja kun Espanja voittanut kahdesti, niin 1988 vuodesta lähtien laskettuna kolme mestaria paikalla ja kolme jäi karsintoihin 24 eurooppalaisen joukkueen ulkopuolelle, siispä kisoissa pitäisi pelata vähintään 32 tiimiä, että saataisiin myös vanhat mestarit taatusti mukaan, tosin Kreikka olisi jäänyt siitä huolimatta ulos. Myös 1988 EM-finalisti Neuvostoliitto voitaneen laskea yllättäjien joukkoon.
 

Morgoth

Jäsen
Me kokeneemmat tiedämme että Euroopassa pelattavissa Em - kisoissa nähdään yleensä aika taktista jalkapalloa eikä niin hirveästi maaleja. Minusta kisojen laatu on ollut oikein hyvä, vaikka totta kai tuohon pelimäärään mahtuu myös heikompia nyhjäyksiä mukaan.

Ilmeisesti viimeiset kunnon EM-kisat olivat 1992 jolloin mukana oli vain 8 joukkuetta. 1996 romahtikin sitten taso, kun mukana oli 16 joukkuetta. Samanlaista puhetta taisi olla silloinkin...

Mielenkiintoista, että EM-kisoissa 9 mestaria, vaikka kisoja pelattu vasta 1960-luvulta. MM-kisoja 30 vuotta enemmän ja mestareita vain 8 kpl.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ilmeisesti viimeiset kunnon EM-kisat olivat 1992 jolloin mukana oli vain 8 joukkuetta.

Jeps, ja nuokin kisat muistetaan monen mielikuvissa Tanskan iloisesta joukkueesta vaikka itse kisat olivat vähämaaliset ja puolustusvoittoiset eikä Tanska itsekään pelannut mitään ilakoivaa dynamiittifutista.

Ja eiköhän tuohonkin aikaan löynyt joku asiantuntija kertomaan, että aika paska turnaus kun kesälomalaisista koottu joukkue viekin kultamitalit.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Katsellaan nyt vielä tuo Islanti - Englanti, mutta toistaiseksi tullut aikalailla jääkiekon arvokisojen rakenne mieleen näistä kisoista. Alkusarjat ovat yllättävänkin tasaisia (hieno juttu sinänsä) ja tason laajentumista ympäri Eurooppaa ihastellaan. Sitten alkavat tosipelit ja isot menevät menojaan. Irlanti, Unkari ja Slovakia eivät lopulta pystyneet kunnolla edes haastamaan Ranskaa, Belgiaa ja Saksaa, vaikka irkut saivatkin unelma-alun omaan otteluunsa.

Jääkiekon puolella kävin keväällä tilastot läpi aina vuodesta 1992, josta lähtien MM-kisat on pelattu pudotuspelijärjestelmällä, ja ainoastaan kerran pikkumaa oli tiputtanut ison puolivälierissä, ja tämä oli Sveitsin 2013 hopeajoukkue, joka nyt oli perinteistä pikkumaata kovempi kaikin tavoin. Fudiksen puolella yllätyksiä toki sattuu hieman enemmän, mutta on siihen syynsä, miksi ne tasuri- ja tappiolipsahdukset lähes järjestään sattuvat alkusarjaan eikä pudotuspeleihin.

Toki fudiksen MM- ja aiemmin myös EM-kisoissa alkulohkojärjestelmät ovat / olivat siinä määrin haastavat, että melkein kisoissa kuin kisoissa joku iso maa onnistui tumpeloimaan itsensä lohkoista kotimatkalle. Mutta tämän vuoden kisat ovat muistuttaneet nimenomaan lätkäskaboja, paljon osallistujia joista iso osa jatkoon, ja tasoerot erottuvat kunnolla vasta pudotuspeleissä. Sopivasti muodostunut kaavio toki takaa sen, että yllättäjiä nähdään väkisinkin pitkällä.

Ylläolevasta huolimatta mielestäni erinomaiset kisat käynnissä, melkein kaikki pelit tullut katsottua. Tämän päivän jälkeen enää seitsemän matsia jäljellä, kuulostaa kurjalta.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Conte ruoski uuden uhrinsa 99-0. Prässi ei kestänyt ihan 90-minuuttia joten siitä yksi piste pois.
Belgia taskussa, espanja taskussa.
Seuraava peli on herkkua.

Saksa ei ole ikinä voittanut Azzurria arvokisoissa, nytkin italialla ei ole mitään mahdollisuuksia... ennen ottelua.

Akselivaltojen kohtaamiset ovat olleet jalkapallotaidetta aina joten tätä peliä on odotettu.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Italia ja Islanti ovat varmaankin aika selvällä erolla muihin olleet tässä turnauksessa ne joukkueet, joka pelaavat taktiikan ja asenteen puolesta potentiaalinsa ylärajojen tietämässä. Aika monta muuta taas jää/jäi paljonkin jälkeen siitä, mitä pelaajamateriaalista parhaimmillaan voisi saada irti. Niinpä jos Italia selvittää seuraavalla kierroksella myös Saksan, luultavasti kovimman jäljellä olevan vastuksen, uskaltaisin veikata heidän ilman jotakin kummaa random-epäonnistumista myös voittavan tämän turnauksen. Myönnettäköön, etten etukäteen pitänyt tätä kovin todennäköisenä skenaariona, mutta tosiaan tuo ensimmäisessä lauseessa mainittu taktiikka ja asenne voivat tehdä paljon. Tämä terveinen meni aika vahvasti Espanjalle ja Englannille eilen.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Englanti ja Espanja olivat valmentajiensa näköisiä joukkueita. Hodari näytti housuunpaskovalta pelkurilta ja Bosque eläkepäiviään odottavalta kyläpäällikkö Aladobixilta. Positiivisin yllätys näissä kisoissa on ollut Italia. Olen koko pikku(pitkän) ikäni inhonnut Italiaa. Mutta eihän tuosta voi olla pitämättä Espanja-pelin jälkeen. Puolustus on edelleen timangia, mutta ryhmitys on sen kaltainen, että nopeita vastaiskuja tulee tuon tuosta. Ennen hyökkäsivät noin kaksi kertaa pelissä. Italiakin on aivan valmentajansa näköinen joukkue, erittäin energinen. En nyt sentään Italiafaniksi ala, mutta käännän takkia ainakin puoliksi. Olen kuitenkin Saksan puolella puolivälierässä, joka tulee olemaan varmasti yksi näiden kisojen hienoimmista peleistä. Toivottavsti loppuottelussa ei ole pari Wales-Islanti.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Toivottavsti loppuottelussa ei ole pari Wales-Islanti.
Tämähän olisi aivan loistava finaalipari. Molemmat pelaisivat 150% lasissa tietäen, että toista mahdollisuutta mestaruuteen, tai välttämättä edes kisoihin, ei ole tulossa. Etenkin Islannin kohdalla vielä finaali olisi niin täysin ansaittu kuin ikinä voi olla, kun sinne edetessään ei olisi hävinnyt turnauksessa yhtään peliä ja olisi pudottanut kisasta Englannin, Ranskan ja Saksa/Italian.

Paljon parempi kuin joku perus Italia-Puola.
 

Ralph

Jäsen
Paljon parempi kuin joku perus Italia-Puola.
Mielenkiintoinen tuo "perus". Puola on kolmatta kertaa EM-kisoissa ja ensimmäistä kertaa kympin joukossa. Ja silti Puolan finaalipaikka olisi joku "perus", kun Walesin tai Islannin ei.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Mielenkiintoinen tuo "perus". Puola on kolmatta kertaa EM-kisoissa ja ensimmäistä kertaa kympin joukossa. Ja silti Puolan finaalipaikka olisi joku "perus", kun Walesin tai Islannin ei.
Arvasin, että tähän joku tarttuu. Tuolla toisella puolella kaaviota nyt ei mitään rutinoituneita arvokisafinalisteja oikein löydy. Puola kuitenkin on jalkapallomaana ihan eri kokoluokkaa kuin nuo Islanti ja Wales. Esim. rekisteröityneitä pelaajia siellä on yli 650 000 (15. eniten maailmassa). 10 kertaa enemmän kuin Walesissä, Islannista nyt puhumattakaan. Siinä mielessä ei olisi niin kovin ihmeellistä, jos Puola joskus EM-finaaliin yltää, etenkin kun tuntuu nyt muuttuneen EM-kisojen vakiokalustoksi (3. perättäinen lopputurnaus).

Toki olisin voinut heittää tuohon vaikka Portugalin. Pointti ei kuitenkaan olisi muuttunut mihinkään.

Sanotaan nyt vielä se, että kaikkein tylsinkin kuviteltavissa oleva finaali on kuitenkin arvokisafinaali ja varmasti katsomisen arvoinen. Jokaisesta löytyy joku hieno tarina tai tarinoita, etenkin nyt kun kaavio on isojen maiden osalta näin epätasapainoinen. Siltikin Wales-Islanti olisi minusta keskivertofinaalia hienompi peli.
 

Ralph

Jäsen
Arvasin, että tähän joku tarttuu.
Tietysti, kun noin outoja kirjoittelee. Se, että toinen kaavio onkin toista "heikompi", se ei tee Puolasta mitenkään perusfinalistia. Se takaa sen, että vähintään toinen finaali on "yllättäjä". Näin ollen mitään perusfinaalia ei enää voi tulla.

- - - - - - -

Löisin prosentit kunkin joukkueen mahdollisuuksille finaaliin nyt näin (viiden prosentin tarkkuudella):
- Saksa, 40 prosenttia
- Belgia, 35 prosenttia
- Puola, 30 prosenttia
- Ranska, 30 prosenttia
- Italia, 25 prosenttia
- Portugali, 25 prosenttia
- Wales, 10 prosenttia
- Islanti, 5 prosenttia
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Tietysti, kun noin outoja kirjoittelee. Se, että toinen kaavio onkin toista "heikompi", se ei tee Puolasta mitenkään perusfinalistia. Se takaa sen, että vähintään toinen finaali on "yllättäjä". Näin ollen mitään perusfinaalia ei enää voi tulla.
Sanoisin, että tietysti, kun täällä Jatkoajassa on aika iso kontingentti pilkunnysvääjiä, näin nätisti sanottuna. Muun osan tuosta jälkimmäisestä viestistä jätit kätevästi näköjään huomiotta.
 

Ralph

Jäsen
Muun osan tuosta jälkimmäisestä viestistä jätit kätevästi näköjään huomiotta.
Mitä erityistä siitä olisi pitänyt huomioida? Puola ei ole koskaan pelannut EM-finaalissa, joten itse en pidä perusfinalistina. Vaikka samassa kaaviossa olisi jäljellä Armenia, Andorra ja San Marino, Puola on silti ensikertalainen finaalissa, jos sinne asti pääsee.

Jos finaalikaksikko tulisi joukkueista Espanja, Hollanti, Italia, Ranska ja Saksa, se on minulle "perus". Jos edes toinen finalisti tulee näiden viiden ulkopuolelta, ei puhuta mielestäni perusasioista.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Mitä erityistä siitä olisi pitänyt huomioida? Puola ei ole koskaan pelannut EM-finaalissa, joten itse en pidä perusfinalistina. Vaikka samassa kaaviossa olisi jäljellä Armenia, Andorra ja San Marino, Puola on silti ensikertalainen finaalissa, jos sinne asti pääsee.

Jos finaalikaksikko tulisi joukkueista Espanja, Hollanti, Italia, Ranska ja Saksa, se on minulle "perus". Jos edes toinen finalisti tulee näiden viiden ulkopuolelta, ei puhuta mielestäni perusasioista.

Eli mielestäsi 11/15 EM-finaalia ei ole ollut "perus" (mukaanlukien tämänvuotinen). Selevä. En näe asiaa samalla tavalla.
 

Ralph

Jäsen
Eli mielestäsi 11/15 EM-finaalia ei ole ollut "perus" (mukaanlukien tämänvuotinen).
Millä logiikalla? Neuvostoliitto oli aikoinaan kova futismaa ja silloin heidän finaalipaikkansa eivät olleet yhtään yllätyksellisiä. Mutta tällä hetkellä Venäjän finaalipaikka olisi ollut kaikkea muuta kuin "perus". Samoin vaikka Englanti voitti vuonna 1966 MM-kultaa, heidän finaalipaikka olisi ollut vuoden 2016 EM-kisoissa muuta kuin "perus".

Kirjoitin ihan tämän hetken voimasuhteista, en vuoden 1960 voimasuhteista. Esimerkiksi Espanjan finaalipaikka ei ollut vuonna 2008 "perus", mutta vuonna 2016 olisi ollut.

Mutta toki, jos sinulle on perusjuttuja, että Puola pelaa EM-finaalissa, niin sitten on. Minulle vain asiat, jotka tapahtuvat ensi kertaa ikinä, ei ole perusjuttuja.

Jos minulle olisi sanottu kesäkuun alussa, että Puola pelaa finaalissa, olisin yllättynyt. Samoin, jos olisi sanottu Venäjän, Englannin, Islannin, Walesin tai Portugalin pelaavan. Jos olisi kerrottu, että Italia, Saksa tai Ranska pelaa, en olisi yllättynyt.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Jos minulle olisi sanottu kesäkuun alussa, että Puola pelaa finaalissa, olisin yllättynyt. Samoin, jos olisi sanottu Venäjän, Englannin, Islannin, Walesin tai Portugalin pelaavan. Jos olisi kerrottu, että Italia, Saksa tai Ranska pelaa, en olisi yllättynyt.
Yllätyt siis varsin vähästä. Itse en olisi hämmästellyt esim. Englannin tai Portugalin finaalipaikkaa, vaikka ne eivät finaaleissa ihan vasta olekaan olleet. Wales tai Islanti on sitten toki eri asia.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Ei tuolla nyt minusta muita hämmästyttäviä finaalitarjokkaita ole kuin Islanti. Liikaa en jalkapallosta taktisesti ymmärrä, mutta Walesillä ja Puolalla löytyy kuitenkin muutamia nimimiehiä, kun Islanti on Gylfiä vaille kuin Suomi.

Sitten alkaa minusta olla randomia, jos Portugali vie mestaruuden pelaamalla pelkkiä tasureita.
 

Hanhi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, AS Roma
Mun mielestä "perus" finaalissa pelaa Italia-Portugali. Italialla isoin kanto, matkalla mestaruuteen, on lauantainen Saksa. Belgia-Portugali -matsissa nähdään tiukkaa vääntöä, joka kääntyy Portugalille, koska Chrisse > Joku Belgian tähtipelaaja. Saa ottaa talteen.
 
Viimeksi muokattu:

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
- Saksa, 40 prosenttia
Mahdollinen Ranska-Saksa -ottelu on aika 50-50. Onko Saksa siis menossa jollain 85% todennäköisyydellä jatkoon Italiaa vastaan?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös