@Keskiviiva :n viestiin ikään kuin täydennyksenä.
F-lohkon ykkönen kohtaa E-lohkon kakkosen (Belgia, Ruotsi tai Irlanti) kaavion helpommalla puolella.
F-lohkon kakkonen kohtaa Englannin vaikeammalla puolella.
Kolmonen, jos jatkoon pääsee, kohtaa Kroatian (helpolla puolella)
E-lohkon ykkönen on Italia ja kohtaa Espanjan.
Kakkonen kohtaa siis F:n ykkösen (Unkari, Islanti tai Portugali) helpolla puolella.
Kolmonen (jos jatkoon pääsee) kohtaa Kroatian tai Ranskan. Tämä on E-lohkon pelatessa tiedossa, sillä jos F-lohkon kolmonen menee jatkoon, E-lohkon kolmonen kohtaa Ranskan, muuten Kroatian. (F-lohkon kolmas ei mene jatkoon vain siinä tapauksessa, että Unkari voittaa Portugalin.)
F-lohkossa näyttää siis ykköstila tavoiteltavimmalta, E-lohkossa kakkostila. Mutta F-lohkon kolmostila voi kaikesta huolimatta olla parempi kuin kakkostila, sillä ainakin pääsee helpommalle puolelle. Paljon on kuitenkin auki, ja tuota on vaikea taktikoida.
Sitten vielä mikä riittää kellekin ja mihin F-lohkossa:
Unkari: voitolla lohkovoitto, tasapelillä lohkovoitto, jos Islanti ei mene maalierolla ohi, ja tappiolla toinen tai kolmas, joka tapauksessa jatkoon.
Portugali: voitolla lohkovoitto, jos Islanti ei mene maalierolla ohi, tasapelillä toinen tai kolmas (ja jatkoon), tappiolla ulos.
Islanti: voitolla lohkovoitto maalierosta riippuen, tasapelillä toinen tai kolmas (ja jatkoon), tappiolla ulos.
Itävalta: voitolla toinen toinen tai kolmas (ja jatkoon), muuten ulos.
Portugali haluaa varmasti voittaa, mutta pystyykö ohittamaan Kiralyn verkkarit, se on toinen juttu. Mutta varmaan pystyy, valitettavasti. Islanti hyydyttänee vielä Itävallankin, ja hakee sen riittävän tasapelin. Siis 1. Portugali, 2. Unkari, 3. Islanti.
ja E-lohkossa:
Ruotsi: voitolla toinen tai kolmas (ja jatkoon), muuten ulos.
Belgia: vähintään tasapelillä toinen, korkeintaan kolmen maalin tappiollakin kolmas ja jatkoon, jos Irlanti ei voita
Italia: peli ei vaikuta mihinkään, kunhan eivät ota liikaa kortteja.
Irlanti: voitolla toinen tai kolmas (ja jatkoon), muuten ulos.
Italia pelannee kuin Italia ilman paineita, ja antaa Irlannin voittaa. Näin se saa sitä paitsi Ranskalle vastustajaksi Pohjois-Irlannin sijaan isoveljen, joka on kuitenkin ennakolta aavistuksen kovempi.* Ruotsin näitä kisoja seuranneena veikkaan, että tasapeli ilman vetoja kohti maalia on lopputulos. Näin siis 1. Italia, 2. Belgia, 3. Irlanti.
Ja näin jatkopelit olisivat siis:
Sveitsi-Puola
Kroatia-Islanti
Wales-P-Irlanti
Portugali-Belgia
Saksa-Slovakia
Italia-Espanja
Ranska-Irlanti
Englanti-Unkari
*: Tähän erään irlantilaisen (ei siis pohjois-) stand up -koomikon vitsi (jonka tämä rohkeasti kertoi BBC Ulsterin ohjelmassa): "People ask me, why are there two teams in Ireland? Why not just have one team with all the best players from both sides of the border? I say to them: we already have that, it's called the Republic of Ireland."