Ehkäpä tässä pitäisi muistaa se, ettei julkisen talouden rakenteellinen alijäämä ole mikään syy huonoon taloudelliseen tilanteeseemme vaan lähinnä seurausta siitä. Se että uhkaamme suistua samaan kurimukseen kuin muut euroalueen ongelmamaat, johtuu eurojäsenyydestämme - omalla valuutalla ja keskuspankilla varustettuina meillä olisi paljon mahdollisuuksia välttää tämä saksalais-belgialainen pääosin keinotekoinen kuilu.
Tästä osin samaa mieltä. Ero on siinä, että en näe julkisen talouden rakenteellisen alijäämän olevan lähinnä seuraus vaan yksi keskeisistä syistä. Silti allekirjoitan eurojäsenyyden ongelmat niin Suomen kuin koko euroalueen osalta. Juuri tämän takia pidän valtavana virheenä euroalueen vastikkeetonta, erittäin massiivista pankkitukea, jossa riskisaatavat siirrettiin veronmaksajien piikkiin. Suomessa vassareiden, demareiden ja vihreiden toimesta Käteisen ohella. USA:n pankkituki ei ollut samalla tavalla vastikkeetonta ja tilannetta USA:ssa helpotti se, että kyse oli liittovaltiosta, jolla on yksi keskuspankki ja liittovaltiotason menokontrolli. Euroalueella synnytettiin tilanne, jossa ainakaan toistaiseksi ei edes näy aikaa, jolloin EKP voisi lopettaa elvytyspolitiikan, jonka seurauksena euroalueen valtioiden riskit ovat räjähtäneet jo käsiin ja seuraavaa ruumista odotellaan mm. Italiasta.
Kun Lepomäki arvosteli euroalueen toimia, minusta hän osui aika hyvin ytimeen. Jos rajaudutaan pelkästään Suomeen, on lähinnä säälittävää se, että vastaavaa tehdyn talouspolitiikan kriittistä analysointia ei muilta henkilöiltä nähdä.
Valitettavasti tämäkään ei riitä kun Suomesta puhutaan. Vanhat ay- ja etujärjestöjyrät kokevat, että Lepomäki pyrkii lakkauttamaan heidän saavutukset. Onneksi yrittää, sillä näiden "saavutusten" tuloksena Suomi vasta lamassa onkin kun mm. työllisyysaste on selvästi alle kauppakumppaneiden ja työsopimukset pyritään tekemään kuten nämä 70-vuotiaat, itselleen huippueläkedut ryöstäneet papparaiset ovat aina tehneet.