Ehdotuksia Liigan sarjajärjestelmäksi

  • 1 284 109
  • 11 224

Tattari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kanta- ja Päijät-Häme "täältä jostakin" käsin...
Ketäs tähtipelaajia tuolla SaiPassa nykyisin pelaa? Onko paljonkin menty eteenpäin, kun sarja on ollut nyt suljettuna ja joukkeet ovat saaneet rauhassa kehittää orginisaatiotaan.



Liiga on siis mielestäsi nykyisin hyvin tasainen ja mielenkiintoinen? Se on siis tärkein asia sinulle? Pelin tasollako ei ole sinulle mitään merkitystä? Kyllä itse ennemmin katson tasokkaampaa kiekkoa, kuin heikkotasoisempaa kiekkoa. Pääasia, että kaikilla on kivaa, kunhan saadaan vaan läpsytellä hymyissä suin ja tasaväkisesti. Otetaan vaikka 20 joukkuetta liigaan pelamaan päätöntä kiekkoa, kunhan vaan kaikilla on hauskaa ja sarja on tasainen? Pelin tasolla ei siis ole merkitystä nykyisin, vaan rahalla. No nyt ymmärrän homman pointin.
Älä vedä johtopäätöksiä omasta päästäsi. Olet kuin uskovainen, joka paasaa omaa agendaansa ja etsii todisteita vaikka kahvinporoista, jos se vain tukee omaa kognitiivista vinoutumaa. Vaikka joku jokipojat onkin NHL-tason jengi, vaikka joutuu hinkkaamaan Mestistä (koska liiga on suljettu), niin en ymmärrä suhteessa mihin Liiga on heikentynyt, varsinkin kun Liigajengit pärjäsivät hyvin CHLssa (ml. mestaruus), kuten myös HPK Spenglerissä. Jos kiekon taso on maailmassa heikentynyt, niin ei se ainakaan pitkittäisvertailussa tule esiin. Ei ole kaukaa haettua väittää, että taidoiltaan 10 vuoden takainen Liigajengi tuskin nykyisessä Liigassa pärjäisi. Sen verran on treenimetodologia, taktiikka ja treenaaminen mennyt eteen päin.
 

Tattari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kanta- ja Päijät-Häme "täältä jostakin" käsin...
Niin, kysyin että ketäs tähtipelaajia tuolla SaiPassa nykyisin pelaa? Voit toki myös kertoa HPK:n, KalPan ja Ässien tämänhetkiset tähtipelaajat? Katsoin nuo kokoonpanot, mutta eipä tuolla oikein kukaan iskenyt silmään. Siis joukkueet hankkivat mielestäsi parempia pelaajia nykyisin, koska rahaa on millä mällätä, mutta silti pelin taso heikkompaa, kun ennen? Hankitaanko kenties ylipalkkaisia pelaajia jostain, vai mikä siinä oikein mättää, että taso on laskenut.
... Ja 11 vuotta sitten HPKn edellä oli vain Kärpät ja Jokerit.
 

Hurraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, FCV, Flames, Happee, JyP, Lohi
En ymmärrä miksi kaksi kompaktia ammattilaissarjaa, jotka ovat lähellä toisiaan ja vaihtelevat joukkueita urheilullisin perustein, olisi joten absurdi ajatus. Urheilullisuus on juuri se mitä myydään suurelle yleisölle, josta he innostuvat, josta he maksavat, jolla tehdään lopulta sitä bisnestä ammattimaisin ottein. Ja näin saavutetaan valtakunnallisella tasolla jatkuvuus sekä kestävä tilanne. Ensin tarvitaan se yleisö joka ostaa tuotteen, sen jälkeen samaan kelkkaan hyppäävät yhteistyökumppanit joista suurimpia tv-yhtiöt. Mitä paremmin yleisö ostaa tuotteen, sitä paremmin sivuvirtaukset saadaan mukaan. En ymmärrä mikä tässä on niin vaikea ymmärtää. Tälläkin kaudella puolityhjiä liigahalleja on nähty pilvin pimein, Mestiksestä puhumattakaan. Suomen kannattaa tehdä omaa juttua tästä, tai edes hakea mallia mahdollisimman saman kokoiselta maalta väestöpohjan ja taloustilanteen perusteella, esimerkiksi Tsekistä. Siltikään kaikkea ei tarvitse matkia yhtään mistään vaan kuunnella sitä suurta yleisöä. Muutama sikariportaan herra ei yksistään välttämättä osaa hahmottaa mikä olisi koko maan seurakiekkoilun kiinnostavuudelta paras vaihtoehto, siksi sitä nöyryyttä pitäisi olla kuunnella mitä kentällä(katsomoissa) puhutaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mestis-kannattajat ovat kovia kehittämään Liigaa. Mitäpä jos kehittäisikin Mestistä. A-Nuorten SM-liigajoukkueista aika moni haastaisi Mestisjengit. Löytyisikö sieltä jotakin kehitettävää? Näin Liigaa, Mestistä ja A-nuoria seuranneena, suurin hyppy on Mestiksestä Liigaan ja huomattavasti pienempi hyppy ASM:sta Mestikseen.

Miten kehittää Mestistä kun Liiga on suljettu? Onhan tämä nyt oikeasti ihan helvetin paska tilanne mitä ei vaan ymmärretä tai haluta ymmärtää, onko sitten takaraivossa pelko siitä, että oma seura voisi pudota "kultapossukerhosta" pois? Mestis on Suomen toiseksi korkein sarjataso jääkiekossa ja sitä se tulee olemaan jatkossakin. Tämmöisessä sarjassa fanit haluavat nähdä oman joukkueen nousevan ylös sille korkeimmalle sarjatasolle. Nyt se on "vain" se mestaruus, siis Mestiksen mestaruus, Suomen toiseksi korkeimman sarjatason semmoinen. Vaikka mahdollisuudet nousuun olisivat pienet koska tasoero niin siitä huolimatta edes tuo mahdollisuus toisi jo semmoista tekemisen meininkiä Mestikseen, olisi varmasti ihan erilainen meininki päällä Vaasassa tai Mikkelissä jos nousu olisi tapahtunut pelillisesti, samoin oma suhtautumiseni näitä kohtaan olisi täysin toisenlainen. Nyt Mestis ei tarjoa siellä oleville seuroille ja näiden kannattajille mitään, se ei tarjoa mahdollisuuksia, ei mitään. Se on vain huonompien pelaajien liiga, ei muuta.

Tuo "kultapossusarja" vai mikä olikaan on aika hyvä heitto, urheilullisuudesta ei niin väliä kunhan kaikilla siellä pääsarjatasolla on kivaa ja kukaan ei voi tippua se on paras tilanne se. Siis jos satut kuulumaan tuohon kultapossukerhoon, jos et se on voi voi.

Lisäksi useampi huippulupaus on saanut peliaikaa Liigassa ja sen ansiosta suomalaisen kiekkoilun taso on noussut... mm. useampi maailmanmestaruus nuorten ikäluokissa.

Keitä ovat nämä "huippulupaukset" jotka ovat saaneet peliaikaa kiitos sen, että Liiga on nyt 15 joukkueen sarja eikä vaikka 13 tai 12 joukkueen? Eikö Laine, Rantanen, Ristolainen, Aho, Puljujärvi jne. olisikaan mahtuneet joukkueisiinsa jos Liiga olisi ollut kapeampi? Huippujunnut raivaavat tiensä kyllä Liiga-kokoonpanoihin oli niitä joukkueita pari kolme vähemmän tai ei. Ja noi nuorten maailmanmestaruudet on kyllä erittäin huono argumentti ison sarjan puolesta, ei mitään yhteyttä noilla toisiinsa.

Kuivien vuosien jälkeen (kun ei Suomesta tullut huippulupauksia) Suomessa otettiin mallia Ruotsista miten junnuja lähdetään valmentaa ja harjoituttamaan ja se on kantanut nyt hedelmää. Liigan päätöksillä kuten tällä laajentaa sarja 15 joukkueen kokoiseksi ei ole ollut yhtään mitään vaikutusta suomalaisen kiekkoilun tasonnostossa vaan kunnia tuosta kuuluu ihan sinne junnupuolelle.

Itse kannatan Liigan pienentämistä 12 joukkueen sarjaksi jossa viimeinen karsisi aina Mestiksen parhaan seuran kanssa. Liiga ja Mestis saman TV:n alle, toki Liiga-seurat saisivat tuosta isomman osan, koska Liiga ihmisiä enemmän kiinnostaa, mutta toisi tämä kuitenkin Mestis-seuroille edes vähän enemmän rahaa kuin nykyisin ja näkyvyyttä. 12+10 sarja karsintoineen kiitos. Urheilullisuus takaisin pintaan.
 

Lätkä

Jäsen
Urheilullisuus on juuri se mitä myydään suurelle yleisölle, josta he innostuvat, josta he maksavat, jolla tehdään lopulta sitä bisnestä ammattimaisin ottein.

Näin se tekee...

Se, että samat joukkueet hinkkaavat vuodesta toiseen lukemattomia kertoja kauden aikana toisiaan vastaan, niin kiinnostus jossain vaiheessa lakkaa. Se onkin jo monelta osin käynyt toteen. Lisäksi se, että pajatso kiskaistaa tyhjäksi, kun mahdollisuus "sääli-", taikka "säälisäälipleijareihin" on mennyt...niin sellainen on kannattajien puhdasta kusetusta/aliarvostamista!

Urheilullisuus myy...se on totta! Jokainen, muu kuin kölvipoika muistaa karsinnat ja niiden myötä katsojista pullistelleet hallit. Ei pullistele enää. Mielenkiinnottomuus liigamatseja kohtaan näkyy jopa Tampereella, jossa ennen aikaan paikallismatseihin ei tahtonut saada lippuja. Hakametsä Uudessakylässä oli täysi. Ei ole enää täysi.

Kuinkahan moni lopetti liigakiekon seuraamisen, tai todetaanko vähensi radikaalisti matseissa käyntiä, kun karsinnoista luovuttiin ja luotiin kultapossusarja? Uskompa, että varsin moni. Eikä vähiten omallakaan kohdalla, koska luovuin kahdesta kausikortista ja syy oli ainoastaan ja vaan suljettu sarja!

Sarjat auki aidoin karsintasarjoin!
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Eli itkulla ja valituksella eteenpäin?
Eikä sillä, että tehdään itse ne asiat kunnolla?
.

En usko, että siinä noin luki. Olisiko sinulla jotain kantaa itse asiaan tuon keuhkoamisen sijasta?
 

Sim_Sam

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
Älä vedä johtopäätöksiä omasta päästäsi. Olet kuin uskovainen, joka paasaa omaa agendaansa ja etsii todisteita vaikka kahvinporoista, jos se vain tukee omaa kognitiivista vinoutumaa. Vaikka joku jokipojat onkin NHL-tason jengi, vaikka joutuu hinkkaamaan Mestistä (koska liiga on suljettu), niin en ymmärrä suhteessa mihin Liiga on heikentynyt, varsinkin kun Liigajengit pärjäsivät hyvin CHLssa (ml. mestaruus), kuten myös HPK Spenglerissä. Jos kiekon taso on maailmassa heikentynyt, niin ei se ainakaan pitkittäisvertailussa tule esiin. Ei ole kaukaa haettua väittää, että taidoiltaan 10 vuoden takainen Liigajengi tuskin nykyisessä Liigassa pärjäisi. Sen verran on treenimetodologia, taktiikka ja treenaaminen mennyt eteen päin.

Siis oletko nyt oikeasti tosissasi siitä, että liigassa pelataan juurikin nyt tasokkainta kiekkoa vuosikymmeniin? Seuraatko pelaajien syöttöjä, laukauksia ja luistelua? Kai tässä on sitten uskottava, että liigassa on aina pelattu tuollaista kiekkoa. Mulle on ihan sama, vaikka Jokipojat hinkkaa Mestistä ikuisesti, kunhan se on vain tasokasta ja nousuun olisi mahdollisuus. Voin toki vaihtaa tuohon suosikkiseuraksi: TPS, niin saan sitten kommentoida täällä, ilman että leimataan tietämättömäksi amatöörisarjan seuraajaksi. Sekö tässä nyt rassaa, että satun seuraamaan Jokipoikien otteita ja Mestistä? Mulla olisi ihan sama mielipide, vaikka seuraisin Kärppien otteita. Miksi moni liigaa seuraava sitten kovasti harmittelee sitä, että liigan taso on tullut alas ja pelit ei ole enää niin mielenkiintoisia?

... Ja 11 vuotta sitten HPKn edellä oli vain Kärpät ja Jokerit.

Niin ja 11v sitten oli myös Mestiksessä kovia pelaajia ja sarja oli kovatasoinen. Puhuin tämänhetkisistä joukkueista.
 

444

Jäsen
Niin ja 11v sitten oli myös Mestiksessä kovia pelaajia ja sarja oli kovatasoinen. Puhuin tämänhetkisistä joukkueista.
Oliko niitä montakin? Kovia pelaajia siis. Sellaisia, jotka olisivat silloin (ei myöhemmin urallaan vaan juuri sillä hetkellä) olleet hyviä pelaajia myös liigatasolla? Saisiko nimiä? Osaan kyllä lukea rostereita, mutta haluan kuulla, ketkä olivat mielestäsi sellaisia pelaajia, jotka olisivat pärjänneet hyvin myös liigatasolla.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Voitko laittaa kyseisestä verovähennyskelpoisuudesta LÄHTEET esille, koska ne kiinnostavat varsin monia toimijoita.
Voit etsiä ne lähteet mutta sen takia Ruotsissa yritykset panostavat ihan eri tavalla urheilusponsorointiin.

Jani82:lla ei ole ilmeisesti vartailupintaa siitä, kuinka homma toimi vallan mainiosti ennen aikaan. Lisäksi olemme kääpiövaltiona yksi harvoista maista, jossa on lähdetty toimimaan viikkorahan suuruisilla pääomilla suljettuun sarjaan Ameriikan malliin. Toki se Amerikassa toimiikin, koska meidän miljoonat ovat heillä miljardeja. Lisäksi Amerikasta puuttuu perinteet eri tason sarjoille, joista noustaan tai tiputaan.

Aivan huvittaa nämä bisineskiekon puolustajat/selittelijät argumentteineen. Ja kuten olen useaan otteeseen todennut, niin kieli kilkkaisi kellossa aivan erilailla, jos se "oma" suosikkiseura ei pelaisikaan kultapossukerhossa! Siitä voidaan olla satavarmoja.
Ihan riittävästi sen vanhan ajan avoimen liigan ajalta yllätävän hyvät tiedot mm. seurojen taloudesta se oli hyvin kaukana nykypäivästä.
Älä edes yritä tuota selitystä, että mielipide muuttuisi sarjatason mukaan.



1990-luvun alussa Liiga oli vielä puoliammattilaistoimintaa mm. KalPa pelasi playoffeissa ja saavutti mm. hopeaa kun KooKoo oli häntäpäässä samaan aikaan.
KalPa konkurssihan nimeomaan aiheutui tuosta jatkuvasta putoamisen riskistä,
ei voitu pienentää kustannuksia sillä hetkellä kun playoff mahdollisuudet menivät,
vaan jouduttiin menemään täydellä budjetilla karsintoihin ja panostamaan itseasiassa lisää.
Tuo jatkuva kierre sitten aiheutti lopullisesti KalPan konkurssin.

Sama asia tapahtuu nytkin jos liiga avataan ei ammattilais- ja ämätöörisarjan välillä onnistu nousu ja putoaminen helposti.
Ainut "mahdollisuus" tälläiselle karsinta sarjalle on se liigapaikan takuumalli ei liigajoukkueet muuten suostu tähän.
Näin kirjoitin Marraskuussa 2004 eli miten se mielipiteen muuttuminen?


Niin ja 11v sitten oli myös Mestiksessä kovia pelaajia ja sarja oli kovatasoinen. Puhuin tämänhetkisistä joukkueista.
Mikäli Teemu Virtalat oli niitä kovia pelaajia niin silloin kyllä mutta muuten ei.
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Samat väsyneet väännöt samoilla vanhoilla argumenteilla vuodesta toiseen.

Ennenhän oli kaikki paremmin. Eliniänodote oli 40 vuotta, töissä käytiin kuutena päivänä viikossa 12 tuntia päivässä ilman lomia, puolet lapsista kuoli kulkutauteihin, vesi oli juoksevaa - jos juoksi ämpäri kädessä sisälle, Kekkonen kertoi miten asiat ovat, tv kanavia oli kaksi ja niissäkin toinen liikaa ja sitä rataa.

Ketjun toinen viesti vuodelta 2007:
Yksinkertaista:
- 12 joukkuetta, viimeinen karsii Mestiksen mestarin kanssa.
- Nelinkertainen sarja, ei välisarjoja.
- Pelipäivät Tiistai ja Lauantai.

Ketjun kolmas viesti:
Mutta tuskinpa tämä ehdotuksesi toteutuu. Muistakaamme kuitenkin meidän kaikkien rakkaimman asian...RAHAN.

Tuossapa tähän mennessä 11 vuoden ja 108 sivun mittainen saaga tiivistettynä. Levy on jäänyt jankkaamaan repeatilla samaa biisiä. Mutta jotta keskustelu jatkuisi, niin heitänpä oman version.

16 joukkueen nelinkertainen sarja ilman välisarjoja, kiinteät pelipäivät niin että pelipäivänä on neljä tai kahdeksan ottelua, playoffit samalla tavalla kuin nyt. Siirtoraja joulukuun loppuun. Liigasta tiputtaminen kauden jälkeen, jos talous ei ole sääntöjen edellyttämässä kunnossa ja Mestiksen ykkönen tilalle. Sopimustentekokielto sarjan ajaksi, massiiviset sanktiot säännön rikkojille.

Mestiksen ja Nuorten liigan yhdistäminen, 24 joukkuetta kahdessa 12 joukkueen maantieteellisessä lohkossa. Kahdeksan parasta molemmista lohkoista playoffeihin. Sarjan voittajalle CHL -paikka, kakkoselle Continental Cup yms. paikka. Neljälle parhaalle menestyksen perusteella merkittävät rahapalkinnot (x% tv sopparin rahoista). Runkosarjasta ja playoffeista yksi kiertävä viikon peli samaan liigan tv -soppariin. Finaalisarja kokonaan telkkariin.

Liigalisenssin kaikki ehdot täyttävälle, auditoinnin läpäisseelle nousuhalukkaalle joukkueelle nousukarsinta liigan viimeistä vastaan paras seitsemästä kaksi viikkoa sarjojen päättymisen jälkeen, jotta molemmilla paras joukkue jäällä. Ehdot täyttävät joukkueet selvillä ennen kauden alkua. Sarjan televisiointi. Mahdollisesti putoava liigajoukkue säilyttää liigaosakkeensa.

Nonniin, ei kun ampumaan alas kahdesta ainoasta sallitusta mielipiteestä eroavaa avausta.
 
Viimeksi muokattu:

Lätkä

Jäsen
Itse kannatan Liigan pienentämistä 12 joukkueen sarjaksi jossa viimeinen karsisi aina Mestiksen parhaan seuran kanssa. Liiga ja Mestis saman TV:n alle, toki Liiga-seurat saisivat tuosta isomman osan, koska Liiga ihmisiä enemmän kiinnostaa, mutta toisi tämä kuitenkin Mestis-seuroille edes vähän enemmän rahaa kuin nykyisin ja näkyvyyttä. 12+10 sarja karsintoineen kiitos. Urheilullisuus takaisin pintaan.

Parhaiten referoitu ja myös mallina paras. Kannatetaan!

Kaikki suljetut järjestelmät ovat luhistuneet aikojen saatossa. Niin myös tulee käymään suljetulle liigalle. Homma kaatuu vaan mahdottomuuteensa. On "säälisäälipleijareita" tai puolen joukkueen myyntiä, kun jokin seura ei pääsekään jatkopeleihin jne. Pian 3/4 matseista on täysin merkityksettömiä. Kuka menee katsomaan kevään viimeistä 10 matsia joukkueelta, jonka pelaajisto on raiskattu täydellisesti? Ei kukaan! Pelataan siis ainoastaan sen vuoksi, koska on pakko viedä kausi pakettiin.

Kausi täytyy saada merkitykselliseksi, sekä liigassa, että divarissa koko kauden osalta ja muita keinoja ei yksikertaisesti ole, kuin palauttaa karsinnat. Sen jälkeen mikään joukkue ei luovu iskukyvystään, kun seurauksena on mahd. putoaminen sarjaporrasta alemmaksi. Ja sama toisin päin. Divariseurat pitävät pelimiehensä ja pikemminkin lisäävät iskukykyä kauden mittaan, kun siintää silmissä nousu sarjaporrasta ylemmäksi.

Kommentoija nimim. "Walkin" malli, jota tosin jo ehdottu useaan otteeseen eri sävyissä on yksinkertaisuudessaan paras! Se myös pysyy tämän ketjun perusidean raameissa, eli "Ehdotuksia Liigan sarjajärjestelmäksi".
 

444

Jäsen
Kaikki suljetut järjestelmät ovat luhistuneet aikojen saatossa. Niin myös tulee käymään suljetulle liigalle. Homma kaatuu vaan mahdottomuuteensa. On "säälisäälipleijareita" tai puolen joukkueen myyntiä, kun jokin seura ei pääsekään jatkopeleihin jne. Pian 3/4 matseista on täysin merkityksettömiä. Kuka menee katsomaan kevään viimeistä 10 matsia joukkueelta, jonka pelaajisto on raiskattu täydellisesti? Ei kukaan! Pelataan siis ainoastaan sen vuoksi, koska on pakko viedä kausi pakettiin.
Missä vaiheessa NHL luhistui? Vai onko se jo ihan kuolon kourissa?
 

Lätkä

Jäsen
Samat väsyneet väännöt samoilla vanhoilla argumenteilla vuodesta toiseen. Levy on jäänyt jankkaamaan repeatilla samaa biisiä. Mutta jotta keskustelu jatkuisi, niin heitänpä oman version.

Eikö se kerro silloin kaiken!

Mikäli tuollainen määrä vuosia/viestejä kyseisen ehdotuksen puolesta, niin se on pohjana suurimman osan mielestä kannatettava ja hyvä. Sen täydentäminen ehdotuksillasi esim. CHL:n tai Continentalin osalta kuulostavat myös hyviltä.

Koko juttu tarvitsee pohjan, joka nyt on käynyt selväksi, mikä se on. Sen jälkeen vaan valuviat pois ja lapsi on syntynyt.
 

Sim_Sam

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
Missä vaiheessa NHL luhistui? Vai onko se jo ihan kuolon kourissa?

Osaatko oikeasti lukea viestejä? Lue viestit rauhassa, niin saat vastauksen tuohonkin. Ei sulle jaksa kukaan enää vastata mitään, kun et halua ymmärtää tai et halua lukea.
 

Lätkä

Jäsen
Missä vaiheessa NHL luhistui? Vai onko se jo ihan kuolon kourissa?

Perustelin, miksi NHL ja ylipäätään Amerikan Yhdysvallat toimivat ja miksi puolestaan kääpiövaltio Suomessa suljettu sarjajärjestelmä jääkiekossa EI toimi!

Tosin perusteluni kirjoitin suomen kielellä, enkä esim... Kantsii siis vaan jatkaa lukemista ja keskittyä luetun ymmärtämiseen.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Urheilullisuus on juuri se mitä myydään suurelle yleisölle, josta he innostuvat, josta he maksavat, jolla tehdään lopulta sitä bisnestä ammattimaisin ottein.

Tätä täällä tunnutaan toitottavan sivukaupalla, mutta missä on todisteet? Niitä pitäisi olla nähtävillä pilvin pimein, ympäri Suomen maata, mutta itse en ole onnistunut havaitsemaan sellaisia. Meillä on paljon avoimia urheilusarjoja, mutta yksikään niistä ei tunnu pystyvän aidosti kilpailemaan Liigan kanssa, vaikka miten ovat "enemmän" urheilullisia. Eli onko suomalaisen urheilukuluttajan ensijainen kriteeri nimenomaan urheilullisuus?

No tässä vaiheessa usein sitten halutaan vetää se kortti esiin, että jääkiekko on niin suosittua, ettei tällainen vertailu ei ole reilua. Ok, no mennään sitten sitä polkua (vaikka jo sellaisenaan tuntuisi osoittavan, ettei viime vuosituhannen mallinen kilpailullisuus ole se ykkösasia suomalaiselle urheilukuluttajalle). Oliko sm-liigalla avoimena aikana millaiset tv-sopimukset? paljon peleihin maksoi keskimäärin sisään? Ja mikä on tilanne tänä päivänä? Viimeisin tv-sopimus oli kait noin 15 miljoonaa euroa, per vuosi. Kaikkien näiden "epäurheilullisten rasitteiden" kanssa Liiga onnistui ilmeisesti kuitenkin nostamaan tulevan tv-sopimuksensa arvoa. Miten tämä on mahdollista, jos siis suomalaiselle urheilukuluttajalle nimenomaan vanhan mallinen urheilullisuus on se ihan ehdoton ykkösprioriteetti? Ja mitä esim. lippujen hintoihin tulee, niin tuntuu, että nykyään esim. HIFK:n halliin halvimmillaankin pitää se 20e pistää tiskiin, että pääsee sisään. En muista, että markka aikana olisi yli satasta pitänyt halvimmista paikoista pulittaa.

Enkä malta olla laittamatta näitä kahta linkkiä tähän päätteeksi.

Veikkausliigan nousukarsinta Telia 5G areenalla 4.11.17 HIFK:n ja Hongan välillä. Katsojia 4158 (livetulokset.com)

KHL (suljettu kilpailu ja joidenkin mukaan jopa epäilyttävää tuomaritoimintaa, jossa aito kilpailullisuus kaukana) runkosarja ottelu Jokerit - Neftehimik Nizhnekamsk. 15.11.17. Katsojia 10186. (livetulokset.com)

"Urheilulliselle" jalkapallopelille, jossa pitäisi melkein kaikkein kovin kiima olla, nousun ja tippumisen myötä, löytyi pääkaupunkiseudulta vain neljä tuhatta urheilukuluttajaa. Ja tuossa siis molemman joukkueet olivat samalta markkina-alueelta. Tuo kiekkopeli oli sitten sellainen, jossa vain toinen joukkueista pitää majaansa pääkaupunkiseudulla ja tosiaan ei mitään urheilullisuuden riemujuhlaa, kaikkine mahdollisine haittatekijöineen. Silti yli puolet enemmän katsojia.
 

Lätkä

Jäsen
Tätä täällä tunnutaan toitottavan sivukaupalla, mutta missä on todisteet? Niitä pitäisi olla nähtävillä pilvin pimein, ympäri Suomen maata, mutta itse en ole onnistunut havaitsemaan sellaisia. Meillä on paljon avoimia urheilusarjoja, mutta yksikään niistä ei tunnu pystyvän aidosti kilpailemaan Liigan kanssa, vaikka miten ovat "enemmän" urheilullisia. Eli onko suomalaisen urheilukuluttajan ensijainen kriteeri nimenomaan urheilullisuus?

OFF TOPIC:na varsinaiseen aihealueeseen, mutta tässä vastaus kommentiisi!

KL: Jokereille kertynyt KHL-vuosina tappioita 47,7 miljoonaa – verkkouutiset.fi

...eli tuohon pisteeseen ollaan päästy, kun urheilullisuus heitettiin romukoppaan ja alettiin Putler-liigan rahoilla elelemään! Näyttääkö tulos täydelliseltä?

PS. Lukekaa Verkkouutisten uutinen ajatuksella!
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
OFF TOPIC:na varsinaiseen aihealueeseen, mutta tässä vastaus kommentiisi!

KL: Jokereille kertynyt KHL-vuosina tappioita 47,7 miljoonaa – verkkouutiset.fi

...eli tuohon pisteeseen ollaan päästy, kun urheilullisuus heitettiin romukoppaan ja alettiin Putler-liigan rahoilla elelemään! Näyttääkö tulos täydelliseltä?

PS. Lukekaa Verkkouutisten uutinen ajatuksella!

Ei tulos näytä todellakaan täydelliseltä, mutta täällä väitetään, että sellainen vanhan mallinen urheilullisuus (jossa voidaan nousta ja pudota) olisi ihan se ykkösasia suomalaisten urheilukuluttajien näkökulmasta. Mielestäni tämä väite ei pidä paikkaansa.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Tämä oli helppo arvata:)

Savolaisen avatessa "suunsa"...vastuu siirtyy kuulijalle. Kyllä se vaan näyttää paikkansa pitävän.
Niin tai voit joskus itsekin kaivaa niitä lähteitä löytyy mm. tältä palstalta.
Yhä miten se palvelee suomalaista jääkiekkoa jos seurojen on väkisin tehtävä tappiota kun on mahdollista tehdä myös nollatulos tai voittoa jos mahdollisuudet on menetetty?
Kumma juttu, että liiga nykymuodossaan teki kaikkienaikojen isoimman mediasopimuksen vaikka sinun mielestäsi kiinnostavuus vaan tippuu ja tippuu, todellisuus esim. tällä kaudella on ihan jotain muuta kun tv:n ja netin kautta pelejä katsoo enemmän ihmisiä kuin koskaan.
Se on kokonaan toinen juttu, että halleissa ei käydä enää ihan niin useasti.
 

Hurraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, FCV, Flames, Happee, JyP, Lohi
Kovin mustavalkoista tuppaa olemaan toisinaan keskustelu, mutta täsmennetään nyt vaikka pari seikkaa:
- Pääsylippujen hintavertailu on turhaa siinä määrin, 100 markkaa istumalipusta<->30 euroa sama lippu=suunnilleen sama ostovoima molemmilla rahasummilla omalla aikakaudellaan
- KHL:n vertaaminen kotimaan sarjoihin ja vielä eri lajien välillä, mikä järki, Suomi ei ole yhtä kuin Euraasian laatta eikä jääkiekko jalkapallo..(vaikka se lajien suosion vertaaminen kiellettiin)

Oletettavaa että palstalla on jo "muutaman" viestin säestyksellä ymmärretty ettei täällä voida tehdä asioita kuten NHL:ssä ja KHL:ssä ja olettaa että samoilla lääkkeillä meilläkin voisi olla maailman mittapuulla täysammattilaissarja.
 

Lätkä

Jäsen
väitetään, että sellainen vanhan mallinen urheilullisuus (jossa voidaan nousta ja pudota) olisi ihan se ykkösasia suomalaisten urheilukuluttajien näkökulmasta. Mielestäni tämä väite ei pidä paikkaansa.

Näin väitetään...

...ja väitteen tueksi tässä: SM-liigan karsinnat saattavat palata – liigaseurat valmiita jopa vähentämään joukkuemäärää - SM-liiga - Jääkiekko - Sport - MTV.fi

PS. Lopussa oli lisäksi gallup liigakarsinnoista. 3585 oli antanut äänensä, joista YHDEKSÄNKYMMENTÄ prosenttia kannattaa liigakarsintojen palauttamista!
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
- KHL:n vertaaminen kotimaan sarjoihin ja vielä eri lajien välillä, mikä järki, Suomi ei ole yhtä kuin Euraasian laatta eikä jääkiekko jalkapallo..(vaikka se lajien suosion vertaaminen kiellettiin)

Täällä tunnuttiin väittävän jotain siitä, mitä kuluttajille tarjotaan. Kait me voidaan vertailla esim. vapaa-ajan osalta, että käykö kuluttaja mielummin elokuvissa, teatterissa, baletissa, kiekkomatsissa tai jossain muussa. Jos voidaan, niin tuntuisi hassulta, ettei kuitenkaan voitaisi vertailla joukkueurheilun sisällä lajien välillä. Jos joku väittää, että joukkueurheilussa sellainen urheilullisuus vetoaa eniten kuluttajiin, joissa voidaan pudota ja nousta, niin sellainen väite olisi hyvä pystyä myös todistamaan. Liiga tuntuu kuluttajien ja myös sponsori ja tv tahojen osalta olevan se ihan ehdoton kärkituote, kaikesta haitallisesta huolimatta. Myös KHL tuntuu vetävät lompakoita areenalle. Miksi nämä samat lompakot eivät löydä tietään näihin muka urheilullisimpiin tapahtumiin?

Oletettavaa että palstalla on jo "muutaman" viestin säestyksellä ymmärretty ettei täällä voida tehdä asioita kuten NHL:ssä ja KHL:ssä ja olettaa että samoilla lääkkeillä meilläkin voisi olla maailman mittapuulla täysammattilaissarja.

Täähän on se kaikkein pahin ansa. Palstatotuus. Kun tarpeeksi moni toitottaa samaa, niin yllättävän moni täällä sokaistuu. Tästähän ehkä yksi parhaimmista esimerkeistä oli tää Liigan tuleva tv-sopimus. Lukematon määrä täältä sai vuosien ajan lukea viestejä, joissa pommin varmaksi asiaksi väitettiin, että tuleva tv-sopimus tulee olemaan huonompi, jotkut puhui jopa romahtamisesta, mutta mites sitten kävikään?
 

Sim_Sam

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
Oletettavaa että palstalla on jo "muutaman" viestin säestyksellä ymmärretty ettei täällä voida tehdä asioita kuten NHL:ssä ja KHL:ssä ja olettaa että samoilla lääkkeillä meilläkin voisi olla maailman mittapuulla täysammattilaissarja.

Eiköhän kaikki oleellinen ole tässä. Tuo kannattaa kaikkien lukea. Mutta hei: "Eihän ne NHL:ssäkään karsi, joten miksi liigassakaan pitäisi", sanoi erää liigaseuran toimitusjohtaja. Joo eihän ne karsi, mutta nyt puhutaa ihan ihan ihan ihan ihan pikkuisen eritasoisista sarjoista, pelaajamarkkinoista ja markkina-alueista. Toki, onhan se varmasti hienoa leikkiä, jotain änärikeisari. Milloin liigassa tullaan pelaamaan tähdistöottelu?
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)

Aika heppoinen tuki. Saattavat palata. Mutta jos tämä on nyt se tuki, jolla koitat tässä seistä, niin voidaanko siis olettaa, että sinä uskot Liigan tekemisiin? Meinaa Liigahan aikoinaan suljettiin, oletettavasti Liigan halusta.

PS. Lopussa oli lisäksi gallup liigakarsinnoista. 3585 oli antanut äänensä, joista YHDEKSÄNKYMMENTÄ prosenttia kannattaa liigakarsintojen palauttamista!

Herrajestas, maikkarin galluppi! No nyt ollaan kyllä sitten ihan tiukimpien faktojen äärellä, mitä maa päällään kantaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös