Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti Ässät-osioon turhan, provosoivan ja kanssakirjoittajia vähättelevän viestin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki huilaa seuraavat kaksi kuukautta.

Pelkkä "tämä" ei anna mitään uutta kiekkokeskustelulle. Annamme tästä nimimerkki lake79:n NHL-osioon kirjoitetusta turhasta viestistä viikon pelikiellon.

Nimimerkki abianos ei avaa enää uusia ketjuja.

Sulje ilmoitus

Ehdotuksia Liigan sarjajärjestelmäksi

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana charger, 11.02.2007 klo 13.38.

 1. Sim_Sam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
  Jotain varmaan kannattaisi tehdä. 2 vuoden tauko liigan seuraamisesta ja nyt piti ruutu iskeä kiinni kesken otteluiden. Ensinnäkin liigan taso on järkyttävän huono nykyisin. Tuo on tosiaan, kuin mestistä seuraisi. Syötöt, luistelu, laukaukset ja pelinopeus on tullut reippaasti alas siitä, kun viimeksi liigaa seurasin. Kuka tuollaista kuraa menee edes paikan päälle katsomaan ja maksaa tuosta? Enpä juurikaan nyt ihmettele, että miksi osa liigankin aktiivista seuraajista sanoo tason tippuneen sarjassa. Ensinnäkin tuolta pitäisi karsia kylmästi porukkaa pois. Ihan sama, vaikka joku Pertsa tai Rami jäisikin työttömäksi. Liigassa pelaa nykyisin mestis tason pelaajia useita, jotka eivät välttämättä edes mestiksessä dominoisi. Eli porukkaa vaan pois reippaasti liigasta. Liigahan tämän sopan on keittänyt, joten sieltä ne päätöksetkin pitää jatkossa tulla, jos halutaan liigan tasoa nostaa. Itseäni ei liigan tilanne kiinnosta pätkääkään, mutta varmaan moni liigaa seuraavista haluaisi nähdä edes jokseenkin laadukasta kiekkoa tulevaisuudessa.

  edit. Eli liigaa tulisi supistaa useammalla joukkueella ja selvät karsinnat pitäisi tulla takaisn, jolloin olisi mahdollista saada kaksi kovatasoista sarjaa aikaan, sekä kovaa kilpailua. Nyt liigassa on useita turisti joukkueita mukana, jotka vaan läpsyttelevät omaksi ilokseen.
   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2017 klo 21.20
 2. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Toki tiistaimatsit ja ei niin mielenkiintoiset otteluparit niin ei ihmekään, mutta ehkä sitä suuremmalla syyllä pitäisi olla alle 60 matsia kaudessa ettei niin monta läpsyttelypeliä mahtuisi sekään, muutama ottelu pois ja muutama joukkue.
   
 3. RetroRenttu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho & Leijonat
  Lainaus:
  Varmastikkaan ei pitäviä todisteita avoimen sarjan toimivuudesta nyky kuluttajille, mutta joitain kovia keinoja pitäisi saada toiseksi ylimmän sarjatason kohentamiseksi. Suomesta varmasti löytyisi hyviä pelaajia kahden sarjatason noin 24 joukkueen tarpeisiin. Tällä hetkelläkin Suomessa on jonkin sortin ongelma, koska Mestiksen tilanteen vuoksi lähes kaikki "osaavat" pelaajat joutuvat tunkemaan itsensä liigan 15 joukkueen sisään. Tämä on johtanut siihen että Liigassa pelaa pelaajia joiden parempi taso ja kehitys paikka olisi alemmalla tasolla. Tähän nyky Mestis ei pysty tarpeeksi hyvin vastaamaan, joko pelillisen tason, palkka tason tai molempien suunnalta useille pelaajille. Nuoria (16-20v) pelaajia on myös lähtenyt entistä enemmän Pohjois-Amerikkaan kehittymään luultavasti, koska Suomessa heille ei olisi muuta vaihtoehtoa aikuisten peleistä tarjolla kuin Liiga. Uskon edelleenkin, että jos Mestis saisi muutaman joukkueen Liigasta takaisinpäin, tv sopimuksen tuottoisammaksi karsintojen sekä ylipäätään avoimen sarjan avulla ja tätä kautta yleisön sekä sponsoreiden mielenkiintoa ylöspäin niin saisimme sarjasta mielenkiintoisen, tasokkaan sekä ennen kaikkea nuoria palvelevan kokonaisuuden Liigan alapuolelle. Tätä myöden myös liigan tason pitäisi hiljalleen kohentua kovemman pelipaikka kilpailun sekä Mestiksestä nousevien valmiimpien pelaajien ansiosta. Tietenkään unohtamatta karsintojen tuomaa painetta/unelmaa tehdä myös seuroissa itsessään koko kauden timanttista työtä joka osa-alueella toimistosta kentälle.
   
 4. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Tuolla toisaalla puhuttiin Sveitsin liigasta ja aloin itsekin uteliaana kaivelemaan, että mistä sitä mahdollisesti näkisi. No en löytänyt suoraa tietoa, mutta löysin tällaisen jutun, jossa kerrotaan Sveitsin uudesta tv-diilistä (luzernzeitung.ch). Meinaan kun täällä on juteltu myös tv-diileistä ja vertailtu Ruotsiin. Ny olisi sitten tietoa myös Sveitsin suunnalta. Juttu on viime kaudelta ja siinä kait sanotaan, että tällä kaudella olisi tullut uusi diili voimaan. Edellinen diili on ollut 12 miljoonaa Sveitsin frangia, joka olisi skidisti yli 10 miljoonaa euroa. Uusi diili on ilmeisesti 35,4 miljoonaa Sveitsin frangia, eli tekisi kaiketi 30,31 miljoonaa euroa. Jutussa tosin sanotaan myös, ettei jutun teon hetkellä ole vielä selvää, miten jakavat rahat liiton, maajoukkueiden ja kansallisen liigan välillä, mutta kyllähän noista luvuista voi ainakin sen päätellä, että tv-raha on Sveitsissäkin kolminkertaistunut. Sveitsin Liigassa pelaa 12 joukkuetta, jos siis haluaa mielessään hahmotella erilaisia malleja, miten mahdollisesti rahansa jakavat.

  Edit. tarkennetaan vielä sen verran, että nuo luvut, aikaisemmin 12 miljoonaa frangia ja nyt 35,4 miljoonaa frangia oli per vuosi. Diili on ilmeisesti viisi vuotinen.
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2017 klo 09.42
 5. Target Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ManU
  Nyt näyttää jo marraskuussa, että 3/15 jengiä on tippumassa kelkasta. Joulun alennusmyynnit alkavat piakkoin. Näille kolmelle joukkueelle on edessä varsin pitkästyttävä ja puuduttava loppukausi, ilman mitään panosta. Paitsi säästää kuluissa.
  Lopuilla, 12, pelien tärkeys ja näin ollen kiinnostavuus kasvaa. Varsinkin sijoilla 9-12 ei ole varaa yhteenkään ns.ohipeliin. 15 joukkuetta on liikaa, tulee vähän meleen kaikki pelaa -joukkueet.
   
 6. se7en Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Boston Bruins, Newcastle United
  Mutta mulle ei ole vielä auennut miten liigan taso paranee avaamalla sarja? Itse valitettavasti näen asian enemmän niin, että liigan ja mestiksen eron kaventaminen tarkoittaa vääjäämättä liigan tason heikkenemistä. Liigan kaventamisen kannalla olen periaatteessa mielenkiintoisten pelien lisäämiseksi, mutta toisaalta ei ne varmaan Mikkelissä, Vaasassa ja Kouvolassa toivo paluulippua Mestikseen.

  Palaan aiempaan ehdotukseeni kaksivaiheisesta kaudesta, jossa alun (kaksinkertainen sarja) jälkeen pelataan ylempi ja alempi sarja. Ylemmässä taistellaan suorasta poff-paikasta ja alemmassa panoksena on kahdelle ensimmäiselle pääsy sääleihin -> lisää tasaisia, merkityksellisiä pelejä.
   
 7. Hurraa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Lohi, J:kosken Jyry, Happee, FCV, JIlves
  Lainaus:
  Samaa miettinyt itsekkin mutta ongelmana ollut loppukauden kiinnostavuus alemman loppusarjan osalta. Vaan sinäpä sen ratkaisit! Homman pihvi voisi olla siis se että ylemmässä loppusarjassa tapellaan lähinnä suorasta poffipaikasta joita voisi olla vaikka vain neljä tarjolla. Loput sääläriin+alemman loppusarjan kaksi parasta sääläreihin myös. Mutta sitten ehdoton, alemman loppusarjan viimeinen karsintoihin.

  En näe että pääsarjan taso tippuu pitkässä juoksussa jos toiseksi ylimmän tason kanssa ei ole suurta eroa. Näen että sen toiseksi ylimmän sarjan taso vain nousee laadukkaan pääsarjan "imussa". Suomalainen toki näkee mieluummin perinteisesti että se puolillaan oleva lasi on puoliksi tyhjä, ei puoliksi täynnä. Mutta kuitenkin, näen siis että kuten kovatasoinen SM-liiga oli vuosituhannen lopulla maailmalla tunnettu kova sarja, myös 1-divisioonassa pelattiin sen ajan laadukasta kiekkoa.
   
 8. vanukas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
  Lainaus:
  SHL:ssä on 2/14 joukkuetta jo tipahtamassa kelkasta. Eli sielläkin jo marraskuussa on aika selkeää ketkä karsinnassa ovat. NHL:ssä 1/4 otteluista pelattuna ja pari joukkuetta on jo käytännössä pleijareista ulkona. KHL:ssä 6 joukkuetta ulkona marraskuussa. Todennäköisesti siis, ihmeitä toki voi tapahtua kuten voi tapahtua Liigassakin. Liigassa on toki tasoeroja, mutta ei mahdottoman suuria. Suurin ongelma ei ole pelaajatasossa vaan organisaation ongelmista ja joukkueen kyvyttömyydestä hallita tappioitaan. Siksi Jukurit joskus voittaa mutta Sport ihan ok jengillä on nyt syöksymässä.

  Jos Liigassa olisi nuo kolme joukkuetta vähemmän niin 10/12 joukkuetta pääsisi pudotuspeleihin. Joka on liikaa. Toisaalta, jos pääsisi vain 8 niin sitten taas siellä peräpäässä olisi joukkue tai kaksi marraskuussa, joilla kausi alkaisi olla paketissa tässä vaiheessa vuotta.
   
 9. Old Tom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Miksi ylipäätään KooKoo pitäisi pudottaa mestikseen? KooKoo ei ole millään kaudella uuden liiganousun jälkeen ollut sarjassa jumbona eikä edes lähellä sitä.
  Tällä hetkellä KooKoo on vielä täysin mukana taistelussa playoff-paikasta. Kaudella 2015-16 KooKoo oli sarjassa sijalla 11 ja eroa sarjajumboon kertyi peräti 19 pistettä. KooKoon taakse sarjassa jäi Ässät, HPK,Ilves ja Blues. Viime kausi toki oli KooKoolle vaikeampi, mutta tuolloinkin KooKoo keräsi lopulta 10 pistettä enemmän kuin sarjajumbo. KooKoon taakse sarjassa jäi Sport ja SaiPa ja Lukko sai lopulta vain yhden pisteen enemmän kuin KooKoo. Jos en väärin muista niin eikö aikoinaan Pelicansin ja KalPan noustessa molemmat näistä joukkueista olleet monen kauden ajan liigassa viimeisten joukossa eli näiden joukkueiden nousun jälkeisiin kausiin verrattuna KooKoo on aloittanut uuden liigataipaleensa mielestäni paremmin kuin em. joukkueet.
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2017 klo 17.00
 10. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ihan vain siksi, että kolme viimeisintä tulijaa ovat usein kolme ensimmäistä lähtijää. Ei siis jääkiekossa, vaan elämässä yleensä. Esimerkiksi kolme viimeksi palkattua usein potkitaan pihalle ennen muita, jos henkilöstön määrää täytyy vähentää.

  Tuskin tässä kukaan on sitä mieltä, että KooKoo ansaitsisi tippua huonojen peliesitysten vuoksi tai muutenkaan. Jos jotain joukkueita olisi pakko pudottaa, niin suurin osa "vanhempien" liigajoukkueiden kannattajista valitsisi todennäköisesti juurikin nämä kolme viimeksi liigaan noussutta. Tätä ei pidä käsitttää niin, että kyseisiä joukkueita ei yleisesti haluttaisi liigaan, vaikka jotkut varmasti niinkin ajattelevat.
   
 11. RetroRenttu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho & Leijonat
  Lainaus:
  Minkälaiselle joukkue määrällä tätä voisi lähteä uskottavasti toteutamaan? Toisekseen miten tämä malli eroasi suuremmin nyky Liigan playoff paikka taistelusta? Mielestäni tämä sementoisi vain jo kauden aikaisemmassa vaiheessa alempaan sarjaan joutuvat joukkueet miettimään tyhjennys myyntejä, koska 2 parhaan joukkoon pääsy olisi todella tiukassa.
   
 12. se7en Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Boston Bruins, Newcastle United
  Lainaus:
  16 joukkuetta eli loppukauden ylemmässä ja alemmassa loppusarjassa olisi kahdeksan joukkuetta molempiin. Nyt ollaan sarjassa lähellä puoliväliä ja tilanne on se, että joukkueet Pelicansista alaspäin (+1) olisi joutumassa alempaan loppusarjaan. Olisi armoton kiima käynnissä pääsystä top kasiin sen sijaan, että läpsyteltäisiin joulutaukoa odotellessa. Lisäksi näyttää siltä, että sijalta 12 (HPK) alaspäin alkaa olla liian pitkä matka kymppisijaan. Jos kohta siirryttäisiin pelaamaan alempaa loppusarjaa, niin mahdollisuus ottaa isompikin takamatka kiinni kasvaisi, koska bottom kasille tulisi enemmän keskinäisiä otteluita ja lisää ns. kuuden pisteen matseja.

  Ylemmässä loppusarjassa mielenkiintoa tietysti siinä, mitkä joukkueet nappaavat suoran playoff-paikan ja lisäksi kotiedusta tiukka vääntö. Ja taas lisää mielenkiintoisia, tasokkaita pelejä, kun ei nähtäisi enää niin paljoa Kärpät-Ilves ja TPS-Jukurit -matseja.

  Totta kai tässäkin systeeminsä on ongelmansa, mutta näkisin aika isona askeleena eteen päin vrt. nykytilanteeseen, jossa Sport, Ilves ja Jukurit ovat käytännöss jo nyt ulkona säälitaistelusta. Toki loppusarjoihin pitäisi ottaa pisteet ainakin jossain määrin mukaan, mutta pidemmänkin takamatkan tavoittamiseen olisi paremmat mahdollisuudet kuin nyt.
   
 13. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Toisaalta tällähetkellä aika monella joukkueella tulee kuitenkin aika vakaat tulot esimerkiksi kausikorttimyynissä, jos kesken kauden olisi hyppäyksiä eri sarjoihin ja varsinkin jos joukkue joutuisi vielä useamman kauden putkeen alempaan loppusarjaan niin eikö tuollakin tavalla lopulta liiga vain menetä katsojia lisää. Ei se yleisöä välttämättä alkukaudesta jatkossakaan sen paremmin löytäisi katsomoihin ja sitten menetetään lopulta pian sekin sesonki joka nyt on tammikuun jälkeen sillä että monella joukkueella tulisikin loppukaudesta tylsiä joukkueita vastaan. AInakin itse polttaisin varmaan oman kausikortin jos joutuisi kokoajan pelaan Jukureita, Sportia, Kookoota ja kumppaneita vastaan.
   
 14. Justus76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Ylemmässä ja alemmassa jatkosarjassa voisi olla ajatusta, mutta tuotekehittäisin tätä ideaa sillä tavalla, että se toteutettaisiin 14 joukkueella siten, että kauden viimeiselle kolmannekselle seitsemän menisi ylempään jatkosarjaan ja seitsemän alempaan jatkosarjaan. Allemman jatkosarjan ykkönen pääsisi mukaan play-offeihin. Lisäksi viimeinen karsisi Mestiksen voittajaa vastaan. Tällöin myös alempi jatkosarja pysyisi mielenkiintoisena ja sieltä olisi mahdollisuus ponnistaa vaikka mestaruuteen asti.
   
 15. se7en Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Boston Bruins, Newcastle United
  Lainaus:
  Niin no tässä on taas sellaisia ongelmia, että alkusarjasta tulisi kolminkertainen sarja, joka on vaikea toteuttaa ohjelmallisesti. Lisäksi 14 joukkuetta, mistä pudotat pois, kun kyseessä on osakeyhtiö, jonka omistaa siinä pelaavat seurat. No, luonnollista poistumaa voi toki aina tulla. Lisäksi pidän tätä karsintahommaa vähän haihatteluna, olisihan se hieno, mutta realismi siitä taitaa vähän puuttua. Miten ammattilaissarjasta pudotaan amatöörisarjaan jne. Siinä pelataan jo liian(?) isoilla panoksilla, kun kyseessä on myös muiden työpaikat, kuin pelaajien ja valmentajien.
   
 16. Finnhopper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Se on just näin. Jos tällaiseen 8+8 systeemiin mentäisiin pitäisi ottelujen mennä kuitenkin ihan kuin aiemminkin ettei noita keskinäisiä matseja tulisi liikaa samoja vastaan. Veikkaanpa että kausarimyynti notkahtaisi aika rajusti. Tai sitten pitäisi myydä kausarit erikseen ns. alkukaudelle ja jatkokaudelle. Ja jatkokauden kortit taas alasarjaan jäävillä on pakko olla halpoja.
   
 17. RetroRenttu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho & Leijonat
  Mielestäni Suomessa Liigaa suurempi ongelma on Mestiksen tilanne. Maa jossa kiekko on ykkös lajina pitäisi mielestäni olla toimivampi kakkosporras pelaajille sekä seuroille. Mestis kyllä toimii vielä tänäkin päivänä hyvä ponnahdus lautana nuorille pelaajille, mutta paremminkin voisi mennä. Jos Mestis pystyisi tarjoamaan piirun verran parempi tasoista peliä ja edes hiukan parempaa tulonlähdettä pelaajille niin uskoisin siitä hyötyvän koko Suomi kiekon.

  Jos Suomeen ollaan järjestämässä tätä menoa vain yhtä ns kunnollista sarjaa = Liiga niin miten käy niiden nuorten ja miksei vanhempienkin pelaajien jotka eivät juuri ja juuri mahdu Liiga joukkueiden kokoonpanoihin? Heidän on pakko lähteä ulkomaille etsimään parasta mahdollista kehittymis paikkaa, josta saisi myös palkkaa tai jäädä Suomen alempiin omakustanne sarjoihin.

  Kyllä minun järjen mukaan Liigan ja harraste tasojen väliin tarvitaan vahva kakkos porras missä päästäisiin mahdollisimman lähelle ammattimaista toimintaa. Tähän en ole valitettavasti keksinyt muita keinoja kuin Liigan joukkue määrän kaventaminen sekä avaaminen. Enkä usko että tämä olisi Liigalta pois ainakaan tasollisesti tai rahallisesti päinvastoin.
   
 18. Draco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara ja Ilves
  Lainaus:
  Niin, kai se realiteetti tulee vastaan kuitenkin, että nyky Mestiksessä, niillä lipputuloilla ja muillakin tuloilla, ei paljon tuon ammattimaisempaa ole mahdollista saada. Ei se oikein siitä kummene, ellei tuota Mestistä voitaisi sitten jotenkin ulkopuoleltakin rahoittaa. Mutta pelkällä tulorahoituksella lienee aika mahdotonta.
   
 19. RetroRenttu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho & Leijonat
  Lainaus:
  En nyt tiedä kuinka kaukana Mestiksen pieni kasvojenkohotus olisi. Eikös siellä ole kuitenkin tämän vuosikymmenenkin aikana päästy 500k pelaajabudjetteihinkin? Uskon että muutama joukkue Liigasta ja urheilullisten karsintojen tuominen mukaan nostaisi kyllä pöhinää kummasti. En tiedä olenko ainut henkilö, joka on ihmeissään/huolestunut kun esimerkiksi Saksan ja Sveitsin toiseksi korkeimmilla tasoilla pyörii isommat rahat sekä yleisömäärät.
   
 20. Spitfire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, SJS
  Lainaus:
  Omasta mielestä tuosta ei kannattaisi olla ihmeissään. Vaikka Saksassa DEL2 joukkueiden kaupungit ovat siellä pikkukaupunkeja, niin Suomen kaupunkeihin verrattuna ne ovat suuria. Esim monille mahdollisesti mitään sanomattomat Heilbronn 117k asukasta, Kassel 191k asukasta ja Dresden 512k asukasta. Sveitsissä taas on rahaa Suomeen verrattuna paljon.
   
 21. RetroRenttu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho & Leijonat
  Lainaus:
  Totta itsekkin mietin tuota Saksan kaupunkien kokoa, mutta samalla mietin kuinka korkealla jääkiekko on lajina Saksassa puhumattakaan toisesta sarja tasosta. Ilmeisesti noin isoissa kaupungeissa sekä keski-eurooppalaisessa kulttuurissa saa helpommin ns satunnais katsojiakin paikalle. Onhan se kaikesta huolimatta absurdi ajatus, että Saksan tasoisessa kiekkomaassa kärjistetysti pyöritetään 28 (DEL 14 + DEL2 14) ns maksukykyistä seuraa ja Suomessa vain 15 + kannasta riippuen voi pari Mestis seuraa laskea mukaan. Tämä ihan omaa mutuilua ja mietintää muutaman palstakirjoituksen luettuani sekä DEL2 liigan yleisömääriä katsoen. Luulisi kuitenki olevan hyväksi Saksan kiekkoilulle jos on enemmän seuroja, joissa on mahdollisuus pelata täyspäiväisenä ammattilaisena.
   
 22. Wingman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Valmentajien hautuumaa
  Liiga auki. Nyt se on häntäpäässä tuollaista hailakkaa läpsyttelyä, mikä ei näytä kiinnostavan edes seurojen omia faneja. Kuolemanpelko puuttuu.
   
 23. Nynoamous Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelikaanit ja Sami Vatanen
  Lainaus:
  Kyllä ja sitten he vievät saksojen ja ranskojen ja albanioiden ja muiden kansallisten liigojen pelipaikkoja paikallisten omien poikien naaman edestä, jolloin näiden maiden oma juniorituotanto ja kehityspolku ylöspäin kärsivät, mikä välillisesti nostaa Liigan tasoa ja samalla Suomen juniorituotannon tasoa, ainakin suhteellisesti muihin verraten. Kuilu alaspäin kasvaa, ja nykyinen huoli esim. Saksan liigan noususta ohi 1ügan voidaan haudata rauhassa. Sitten tarvitsee murehtia enää KHL:stä, SHL:stä ja NLA:sta, joista kahdesta ekastakaan ei oikeastaan koskaan ennenkään ole tarvinnut murehtia, kun ne on aina olleet edellä eikä kiinni saada.
  Kyl nää Liigan päättäjät on miettineet tänkin loppuun asti, ei voi kuin ihailla.
   
 24. Justus76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Mitä enemmän näen pelejä, joissa vastakkain liigan tämän hetken häntäpää (Jukurit, Sport) ja liigan kärkijoukkueet, sitä enemmän vahvistuu mielipiteeni siitä, että joukkueiden määrä liigassa pitäisi ehdottomasti supistaa. Eilen katselin Sport-Kärpät peliä, se oli laaduntonta sontaa. Kärjen ja hännän tasoero on kasvanut liian suureksi, että näiden joukkueiden kohtaaminen olisi enää miellyttävää katseltavaa. Toki yksittäisen pelin voi tasoeroista huolimatta voittaa, mutta tällä kaudella näistä kahdesta joukkueesta kumpikaan ei taistele realistisesti edes sääliplayoff paikasta, vaikka kausi on vasta puolivälissä, niin onko se kenenkään etu? Yleisö katoa sekä kotona, että vieraissa. Tämä ei ole mielipidekirjoitus Sporttia ja Jukureita vastaan, toki niillekkin pitää antaa sama mahdollisuus pelata liigassa, mutta liigajoukkueiden määrän supistaminen ja avoin kilpailu sarjapaikasta nostaisi pelien tasoa myös häntäpään joukkueiden osalta ja vetäisi enemmän yleisöä katsomoon.
   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2017 klo 12.37
 25. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Jos Liiga olisi auki, niin pelottaisiko Jukureita niin paljon kohdata karsinnoissa joku SaPKo, että alkaisivat pelaamaan kunnolla, kun nyt eivät yritä?