Ehdotuksia Liigan sarjajärjestelmäksi

  • 1 295 524
  • 11 239

juba

Jäsen
Suosikkijoukkue
ässät
Senhän Hiltunen toi esille, että osakkeen hinta on nyt tämä ja vuoden päästä taas tuo, paitsi ettei olekaan, kun miljoonan siitä sai pois vain kiltisti kysymällä.
Tuota kutsutaan neuvotteluksi ja pörssin ulkopuolisia osakkeita saa myydä haluamallaan hinnalla .
 

WillieGunn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Osakkeen hinnastahan on nyt keskusteltu, että mihin se perustuu, eikä mitään selkeää vastausta siihen olla saatu. Ei mediat, mutta ei myöskään lisenssiä hakenut TUTO, vaikka sitä kyseltiin moneen kertaan.

Onhan tuo moneen kertaan perusteltu. Osakkeen hinta määritellään Liigan osakassopimuksessa ja samaa laskukaavaa on noudatettu kaikkien kohdalla. Kuten pitääkin. Se on noin 2.5 kertaa ne tulot, joita osake vuodessa takaa. Eri keskustelu on se, voisiko Liigassa pelata myös ilman osaketta, jos sitä ei ole varaa ostaa. Tällöin tietenkään ei saisi tuloja joita osakkaat saa, mutta voisi pelata Liigassa.

Toki riippumatta laillisista tulkinnoista Liigan kannattaisi olla auki, mikäli täällä halutaan jatkossakin ylläpitää kilpailukykyistä ja elinvoimaista pääsarjaa. Nykymalli rajoittaa kehitystä, koska kelvottomia tyhjennysmyyntiorganisaatioita tekohengitetään Liigan pohjalla vuodesta toiseen, eikä pakoteta kehittämään toimintaansa. Putoamispeikko aiheuttaisi joko toivotun ryhtiliikkeen, tai korvaisi huonosti johdetut organisaatiot pitkässä juoksussa paremmilla ja siinä samassa tuottaisi kilpailullisesti kiinnostavaa viihdettä.

Liiga on nyt auki, eikä mitään "tyhjennysmyyntiorganisaatioita" tekohengitetä. Rikotaan lakia, jos nykysiltä liigaseuroilta ei vaadita samoja kriteereitä, joita nousijoilta vaaditaan. Nehän on varsin tiukat kriteerit. Kuten on esim Jokereilta kuultu. Tappiotakuut 3 vuodeksi ja konkurssitapauksessa liigaosakkeen arvo on mitätön (näinhän sen pitää olla, jottei muut maksa jonkun konkurssista). Näinhän se on aina ollutkin. Ilvekseltä vaadittiin reilu 10 vuotta sitten lisätakuita ennen kuin lisenssi pelata myönnettiin. Espoon konkurssin tapauksessa Liiga lunasti Espoon osakkeen varsin edullisesti. Voi tulla mielenkiintoinen syksy. TPS on tehnyt 16 miljoonaa tappiota 10 vuodessa ja nyt maksumiehet poistui. Moni seura on maksuvaikeuksistaan puhunut julkisuudessa avoimesti. Kaikki ei voi lisenssiä ongelmitta ensi syksynä saada. Ehkä "uudistus" tapahtuu tätä kautta?
 

CreaseMonkey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kun KKV-prosessista on ollut paljon puhe, niin tällaisena nice to know -tietona se, että sepä ei ilmeisesti olekaan kovin ripeää. SJRY:n edellisen toimenpidepyynnön kirjaamispäivä on ollut 16.3.2017 ja asia on ratkaistu 31.10.2019.

Tässä ei ole siis ollut lainkaan valitusta markkinaoikeuteen ja korkeimpaan hallinto-oikeuteen.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Liiga on nyt auki, eikä mitään "tyhjennysmyyntiorganisaatioita" tekohengitetä.
Liiga ei ole auki, sillä yksikään Mestisseura ei nousua pysty tulevaisuudessa tavoittelemaan. Vaatimukset ovat liian kovat ja edellyttävät kohtuuttomien taloudellisten riskien ottamista. Ei se ihan niin toimi että välttääkseen kartellisyytökset riittää että Liiga on teknisesti auki, jos käytännössä asia ei niin ole.

Ja koska riskiä alhaalta tulevista haastajista ei ole, voivat liigan peräpään seurat jatkaa taloutensa paikkaamista tyhjennysmyynneillä kun mahdollisuudet pudotuspeleihin menevät. Ei ole insentiiviä kehittää organisaatiota tai vaihtaa urheilujohtoa, sillä mitään aitoja seurauksia paskasta duunista ei ole. Hyvävelikerhot voivat pyörittää sirkusta niin kauan, kunhan konkurssi vältetään. TV-raha putoaa tilille automaattisesti joka vuosi ja A-junnuista saa aina täydennystä, kun pisteitä ei tarvitse saada. Tämän lystin maksavat Mestisjoukkueet, sekä ne Liigan isot seurat, jotka tekevät hyvää työtä ja pitävät omalta osaltaan huolta sarjan tasokkuudesta.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Onhan tuo moneen kertaan perusteltu. Osakkeen hinta määritellään Liigan osakassopimuksessa ja samaa laskukaavaa on noudatettu kaikkien kohdalla. Kuten pitääkin. Se on noin 2.5 kertaa ne tulot, joita osake vuodessa takaa.

Eli sama kaava antaa Espoolle aluksi tulokseksi 3,6 miljoonaa, mutta muutamaa kuukautta myöhemmin enää 2-2,5 miljoonaa?
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Ilmeisesti siis tunnin sisällä kuullaan varmistus sille, että Espoo pelaa ensi kaudella Liigaa. Mielenkiintoista on kuulla, mitä kulisseissa on sovittu juuri tuosta osakkeesta...
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Osakkeen hinnastahan on nyt keskusteltu, että mihin se perustuu, eikä mitään selkeää vastausta siihen olla saatu. Ei mediat, mutta ei myöskään lisenssiä hakenut TUTO, vaikka sitä kyseltiin moneen kertaan.

Arvonmäärityksen asiantuntijat osaavat kyllä arvioida myös Liiga-yhtiön osakkeen arvon. Eiköhän parhaillaan Kiekko-Espoon tapauksessa niin Liiga kuin Kiekko-Espookin ole osaltaan hakenut alan ammattilaisilta arviot ennen neuvottelujen syventymistä.

Liiga-seurojen kollektiivisen edun ja Liiga-tuotteen kannalta oleellista on se, että uusi seura ei jämähdä heti alkuunsa pidemmäksi aikaa sarjan pohjasijoille ja/tai ajaudu taloudellisiin ongelmiin. Siltä osin Liigan on oltava tarkkana sen kanssa, kuinka iso (taloudellinen) rasite uusille seuroille noususta aiheutuu ja millä tavoin uusia seuroja voitaisiin jeesata ensimmäisten kausien aikana.
 
Viimeksi muokattu:

BussiKUSKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ennen Tomek Valtosta ja heti sen jälkeen
- Osakkeen hinta on 3,5 miljoonaa
- Ei meillä ole niin paljoa
- No paljonko on ?
- 2,1 miljoonaa
- Käteisellä ?
- Viis vuotta maksuaikaa
- Deal !
Kuulostaa ulkolaisesta sugar”sedältä” Jusuf Dinarinen
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Nostalgiaa. Kiekko-Espoo on takaisin Liigassa, ja nimenomaan Kiekko-Espoo. Ei mikään muovinen Blues. Vielä kun ne Lahdessa tulisivat järkiinsä ja työntäisivät pelikaanin turbiiniin. Tilalle sitten wanha kunnon Lahden Reipas.
 

Motti-Masa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, PeTo

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Tuo maksuaika tarkoittanee sitä, että Liiga lainoittaa Kiekko-Espoota, kuten se on lainoittanut myös aiempia sarjaan liittyneitä.

Varmasti näin ja näinhän sen pitikin mennä. Eikä niin kuin Hiltunen aiemmin sanoi, että osake pitää maksaa kerralla vaikka sitten pankista haetulla lainalla.

420 000€/vuosi viiden vuoden ajan ei kuulosta pahalta.
 

CreaseMonkey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Varmasti näin ja näinhän sen pitikin mennä.

kyllä sitä voi minusta perustellusti kyseenalaistaa miksi Liigan pitäisi lainoittaa liittyvää seuraa. Eihän se Liigan ydinbisnestä ole.

Kyllä se annin tehneen yhtiön ja sen osakkaiden kannalta olisi loogisempaa, että uusi osakas maksaa merkintähinnan ja hoitaa rahoituksen miten hoitaa.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Muistaakseni niin puhuttiin, että Espoo pääsee vielä "vanhoilla säännöillä", jatkossa nousijan pitää maksaa kynnysraha heti.
Eli toisin sanoen Liiga on kiinni, koska yhdelläkään joukkueella ei ole varaa maksaa mitään miljoonien kynnysrahaa voittaessa, paitsi Jokereille. Jotka eivät luonnollisesti siihen suostuneet.

Varmaan Liigan officella laskettiin, että Jokerit on valmis maksamaan mitä vain kunhan pääsee Liigaan ja voittaa teatreellisen karsinnan jotain SaiPaa vastaan.

Nyt sitten Hiltunen ja muut nerot raapivat päätää ja miettivät minkä jäniksen seuraavasta vetävät hatusta.

En olisi KEspoona maksanut pennin jeniäkään osakkeesta ja samalla ilmoittanut, että tulevat sitten karsintojen kautta urheilullisesti. Mutta aina ei asiat mene kuten toivoo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös