Ehdotuksia Liigan sarjajärjestelmäksi

  • 1 299 905
  • 11 239

Ziege

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Middlesbrough, Pens, Pirates, Steelers
TuTo on tasapisteissä Liigaan jo saunotun Espoon kanssa, joten en tiedä onko tämä kovin hyvä argumentti.

Jos sillä menestyksellä siis olisi edes kokonaisuuteen yhtään mitään vaikutusta. Vaatimus on niin epämääräisesti (tarkoituksella) muotoiltu, ettei se kyllä oikeudessa voi kestää.
Niin tällä hetkellä. Hakemuksessahan katsottiin ne kolme edellistä kautta ja niissä paras sijoitus on ollut kahdeksas. Nyt tosiaan menee paremmin ja muutaman kauden päästä voi näyttää useammalta kaudelta paremmalta.
 

Motti-Masa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, PeTo
”Ramstedtin käsityksen mukaan työryhmät voivat esittää neuvottelukunnalle ratkaisua, mutta neuvottelukunnalla on silti mahdollisuus tehdä puhtaasti oma esityksensä erilaisista asioista. Sen jälkeen asia menee vielä Jääkiekkoliiton liittovaltuuston ja Liigan osakaskokouksen päätettäväksi.

– Rooli on hyvin lähellä nollaa, jos on siinä ketjussa yhtenä pienenä toimijana.”

 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mielestäni tällaiset ennakkoon luovuttamiset kuten "ei haettu lisenssiä kun sitä sun tätä" "ei lähdetä työryhmiin mukaan kun ei ole päätösvaltaa" ovat varsin erikoisia päätöksiä. Ainoa tulkintani on että nyt ollaan avoimessa kapinassa.

TuTo teki fiksusti kun kyhäsi (oletettavasti nopealla aikatalulla suhteellisen heikkotasoisen) hakemuksen ja lähti kokeilemaan kepillä jäätä. Tarkoituksena oli varmasti kerätä kokemusta ja tietoa useamman vuoden liiganousutiekartan rakentamista ja seuraavaa hakemusta varten. Siinä voi sitten esittää liigalle suunnitelman nyt ja todeta että tämän tiekartan mukaan aiomme edetä ja hakea lisenssiä 2 vuoden päästä, mitä tällaisesta Liigassa ajattelette? Ja sitten kun 2 vuoden päästä näyttää että suunnitelmassa on pysytty täsmälleen ja lähettää kattavan hakemuksen josta kaikki asiat selvivät, niin se projekti on muuttunut uskottavaksi.

Toistan että mielestäni oli TuTolta fiksu veto jättää hakemus. Ongelma tällaisissa hakemuksissa on että ne teettävät lisenssikomitealle ylimääräistä työtä. Ymmärrän sinänsä että koska on koko ajan ollut selvää että TuTo ei (vaikkapa kokonaisharkinnan perusteella) tule mitään lisenssiä saamaan, ei tuollaisen hakemuksen käsittelyynkään ole liigan puolelta haluttu ihan ihan hirveästi aikaa käyttää. Toisaalta Liiga olisi TuTolle paremman vastauksen velkaa, tällä se olisi säästänyt myös omaa aikaansa tulevaisuudessa.

Mitä tulee tähän työryhmäasiaan, niin jos työryhmä esittää jotain ja esitys sivuutetaan täysin, niin silloin on joka tapauksessa vipuvartta kyseenalaistaa itse päätös ja koko systeemi. Nyt tätä mahdollisuutta ei enää ole ja jäljelle jää tulehtuneet välit ja vaihtoehdoksi käytännössä avoin kapina. Toivottavasti se nyt sitten johtaa johonkin. Liigahan jo luvattiin avata, tosin juuri se on ehkä viimeisen vajaan vuoden aikana tapahtuneista asioista se kaikista ongelmallisin.
 
Suosikkijoukkue
JoKP
Tässä alkaa käsi jo hamuamaan popcorneja, kun kaikenlaisia käänteitä tulee päivittäin.

Pakko pohtia hieman eri skenaariota miltä tulevaisuus voisi näyttää.

Skenaario 1. K-Espoo nousee Liigaan ja karsinnat palaavat vuonna 2025 Liigan ehdotuksen mukaisesti. Molempien sarjojen taso tippuu entisestään Liigan suuremmasta joukkuemäärästä johtuen. Tasoerot sarjojen välillä säilyvät tai kasvavat, kun yksi Mestiksen suurista siirtyy Liigaan. Mestiksessä karsintapelit toisivat aluksi pientä piristystä, mutta tosissaan nousun tavoittelu olisi erittäin vaikeaa ja riskialtista. Jokerit nousisi jollain aikavälillä joka tapauksessa. Viimeistään Jokerien nousun myötä paine suuremmille muutoksille myös häviäisi. Päätöksenteon kannalta tämä skenaario olisi helpoin, ja siksi todennäköisin ratkaisu. Osakkaille ei tule paha mieli.

Skenaario 2. Hiltusen ehdottama 8+8 joukkueen A & B sarjamalli. Alkukaudesta pelataan kaksinkertainen sarja 16 joukkueella ja loppukaudesta pelataan kahta kahdeksan joukkueen sarjaa. Tässä ehdotuksessa ei ole kuin huumoriarvoa, joten ei tästä sen enempää.

Skenaario 3. K-Espoo ja Liiga eivät pääsee sopuun osakkeen hinnasta. K-Espoo ei nouse ja molemmissa sarjoissa jatkavat samat joukkueet. Tässä tapauksessa paine isommalle muutokselle säilyy ja kasvaa entisestään kun Jokerit pääsee Hartwall areenalle ja Joensuussa saadaan halli valmiiksi.

Skenaario 4. Liiga avataan Ruotsin mallin mukaan ja pelaaminen liigassa mahdollistetaan pelkällä lisenssillä . Joukkuemäärää tiputetaan pikkuhiljaa siten, että Liigassa ja Mestiksessä on yhteensä noin 24 joukkuetta. Tässä skenaariossa tarvitaan suunnitelmallisuutta ja johdonmukaisuutta. En usko, että liigajohdon kyvykkyyteen tässä asiassa. Toteutuakseen tarvitsisi todennäköisesti oikeuden päätöksen.

Skenaario 5. Liigan suurseurat ja seurat, jotka kannattavat avoimia sarjoja irtaantuvat Liigasta ja muodostavat uuden sarjan tai siirtyvät vapaaehtoisesti Mestikseen. Mestiksen joukkuemäärä tiputettaisiin kahteentoista. Tähän tarvitaan 6-7 seuraa Liigasta ja Mestiksestä esim. Jokerit, K-Espoo, JoKP, TuTo ja Roki. Tämä skenaario voisi olla mahdollinen Liigan nykyisen TV-sopimuksen päätteeksi eli 2027. Skenaario on varmasti liian jännittävä toteutuakseen, mutta esim. IFK:n näkökulmasta ihan kiinnostava. Jos kuusi muuta suurinta liigaseuraa olisivat mukana, niin olisiko IFK:lle taloudellisesti kannattavampaa pelata Jokereita, K-Espoota, JoKP:a ja TuTo:a vastaan vai Saipaa, HPK:ta, JYP:a ja Kookoota...

Joo eiköhän tässä ykkösellä tai kolmosella mennä.
 

Tori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mielestäni tällaiset ennakkoon luovuttamiset kuten "ei haettu lisenssiä kun sitä sun tätä" "ei lähdetä työryhmiin mukaan kun ei ole päätösvaltaa" ovat varsin erikoisia päätöksiä.

....

Mitä tulee tähän työryhmäasiaan, niin jos työryhmä esittää jotain ja esitys sivuutetaan täysin, niin silloin on joka tapauksessa vipuvartta kyseenalaistaa itse päätös ja koko systeemi. Nyt tätä mahdollisuutta ei enää ole ja jäljelle jää tulehtuneet välit ja vaihtoehdoksi käytännössä avoin kapina. Toivottavasti se nyt sitten johtaa johonkin. Liigahan jo luvattiin avata, tosin juuri se on ehkä viimeisen vajaan vuoden aikana tapahtuneista asioista se kaikista ongelmallisin.

Ramstedtin tullessa pelaajayhdistyksen vetäjäksi, on toiminnasta tullut enemmän henkilökohtaisen julkisuuden kipeä toiminnanjohtaja kuin pelaajien etua ja tulevaisuutta ajava pelaajayhdistys. Tässäkin menettivät hienon tilaisuuden olla rakentamassa yhä vahvempaa seurakiekkosuomea, sen sijaan Ramstedt odottanee piilopaikassaan julkilausumaa ja alkaa hiiren lailla nakertamaan reunaa mistä löytää "sensaatioaiheet". Pelaajat varmaan kaipaavat vaihtoehtoista yhdistystä missä olisi rakentavampaa toimintaa heidän edun kannalta.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Siis tuo olisi ihan aidosti jonkun mielestä ollut "hieno tilaisuus" tai kieltäytyminen "luovuttamista"?

Hietasen tiedotteen "Yritimme perustella SJRY:lle ja Sarjaseurat ry:lle, että työryhmät ovat paras mahdollinen vaikuttamisen paikka" tarkoittaa suomeksi, että selväksi tehtiin, että mitään asiaa ei ole osallistua todelliseen päätöksentekoon, joten tarjolla on mahdollisuus tulla kuultavaksi, ottakaa tai jättäkää.

Entä mitä tarkoittaa tämä kuultavaksi tuleminen? Vihje löytyy alle kahden viikon takaa Hiltusen kommentista liittyen siirtotakarajaan: "Yleissopimuksessa on todettu, että kuuntelemme Pelaajayhdistystä, ja sen takia kävimme asian uudelleen läpi, mutta päädyttiin samaan päätökseen." Eli kuuleminen tarkoittaa sitä, että saatte höpistä asioista mitä lystäätte, ja sitten me emme ota höpinöitänne yhtään millään lailla huomioon koskaan.

Sitten päästään vielä päivittelemään julkisuudessa, että mikä tässä nyt oli, teitähän on kuultu. En lainkaan ihmettele, että nuo tahot eivät enää tässä tapauksessa halunneet antaa Hessuille vapaita käsiä päättää ihan mitä itse lystäävät ja jeesustella sitten julkisuudessa, että mikä näitä pelaajia ja Mestistä vaivaa kun nurisevat päätöksistä mitä olivat itse tekemässä (mitä nyt kaikki heidän kantansa jätettiin huomiotta, mutta jätetään se nyt tässä haastattelussa mainitsematta).

Summa summarum, jos ajatus on luottaa Liigan ja liiton aitoon yhteistyöhaluun ja laittaa järjestönsä nimi koalitioon mukaan vailla konkreettista taetta mistään vaikutusvallasta, niin siitä aidosta yhteistyöhalusta pitäisi olla edes jotain aiempaa näyttöä. Nyt näyttö on ihan tuoreeltaankin täysin päinvastaista ja viestii vain, että ympäripyöreä lupaus on katteeton lupaus, ja luottaa ei kannata.

Ja loppuun pari suomennosta lisää... Hiltusen "Kun olisi tilaisuus vaikuttaa, he eivät halua tulla mukaan ja olla edistämässä asioita" = eivät suostuneet käsikassaraksemme kilpeämme kiillottamaan ilman todellista valtaa, niin piilovittuilenpa tässä nyt heille ihan omaa pienuuttani, ja samalla harhautan mediaa, että heillä olisi ollut suostuessaan jotain vaikutusvaltaa.

Hietasen "Mikään ei estä sitä, etteivätkö työryhmien esitykset voisi edetä lopulliseen päätöksentekoon vaikka sellaisenaan" = mikään ei estä sitä, että se mitä saunassa päätetään etenee lopulliseen päätöksentekoon sellaisenaan, jos jotain päätyy työryhmien esityksistä mukaan niin se on puhdasta sattumaa.

Sikäli on ihan hauskaa, että nämä Suomi-kiekon jermut ovat paitsi toiminnaltaan niin myös ilmaisultaan niin vanhanaikaista porukkaa - joka ei pikkusieluisuuttaan edes malta olla vähän oireilematta jos kaikki ei menekään oman pillin mukaan - että näiden todennäköisten todellisten tarkoitusperien löytämiseksi ulostuloista ei edes tarvitse nähdä juurikaan vaivaa. Pojat tekee sen ihan itse.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Sirkus sen kuin vain jatkuu ja pellet vetää rooliaan ymmärtämättä edes itse olevansa pellen roolissa. On tämä melkoista touhua. Ja niin päättyy tämäkin kausi tyhjennysmyyntien kautta hienoon päätökseensä ja Mestiksen mestarille on tiedossa huikea mahdollisuus voittaa Mestis, mutta ei enempää. Ensi kaudella sitten voi haaveilla karsinnoista, mutta rahaa pitäisi laittaa enemmän kauteen, kun pienempien Liigaseurojen, mikäli aikoo päästä sisään. Vaikka eihän se Liigapaikka taida K-Espoolleekaan olla sitä liki neljää miljoonaa sittenkään. Hienoa Liiga ja hienoa jääkiekkoliitto. On meillä hienoa urheilukulttuuria tarjolla.
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Ramstedtin tullessa pelaajayhdistyksen vetäjäksi, on toiminnasta tullut enemmän henkilökohtaisen julkisuuden kipeä toiminnanjohtaja kuin pelaajien etua ja tulevaisuutta ajava pelaajayhdistys. Tässäkin menettivät hienon tilaisuuden olla rakentamassa yhä vahvempaa seurakiekkosuomea, sen sijaan Ramstedt odottanee piilopaikassaan julkilausumaa ja alkaa hiiren lailla nakertamaan reunaa mistä löytää "sensaatioaiheet". Pelaajat varmaan kaipaavat vaihtoehtoista yhdistystä missä olisi rakentavampaa toimintaa heidän edun kannalta.
Tämä osoittaa miten kuistilla jopa jatkoajan seuraajissa ollaan siitä, miten päätöksiä tässä lajissa tehdään. Eihän SJRY:n tai Mestisseurojen kannata mennä työryhmiin kuluttamaan aikaan, kun päätökset tehdään samassa pienessä saunakerhossa kuin aina ennenkin.

Aivan täysin oikea päätös SJRY:ltä ja Sarjaseurat ry:ltä. Haistakoot Vallilan suunnalla pitkän v... ja pitäkööt kartellinsa.
 
98% pelaajista haluaa aidosti avoimen Liigan ja Ramstedt tekee työtä sen eteen. Eihän kai nyt oikeasti kukaan usko, että pelaajien tai Mestiksen ehdotuksia tuolla kuunneltaisiin.
Ja 99.9% pelaajista haluaa myös parempaa palkkaa. Jos pelaajille kerrottaisiin, että Liigassa pelaa jatkossa 10 joukkuetta ja kakkostasolla olisi joukkueiden palkkakatto esim.1,0 miljoonaa euroa vaihtoehtona sille, että Liigassa olisi 16 joukkuetta ja minimipalkkataso olisi 2,0 miljoonaa per joukkue niin prosentit olisi ihan toiset. Noi on ihan höpöhöpöjuttuja tuollaiset kyselyr, jos ei kerrota miten asiat toteutettaisiin ennen kyselyä.

En yhtään ihmettele sitä että, kun Ramstedt pelasi SaiPassa niin ei mennyt kauaa kunnes joukkueen sisällä tehtiin kysely joukkueen ilmapiiristä (kyselyssä olisi pitänyt nimetä joukkuehengen myrkyttäjät ym.) ja loppujen lopuksi Ramstedt joukkueen toiseksi parhaana pistemiehenä istui poppareilla ja lopulta sai lähteä kesken kauden...
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Ja 99.9% pelaajista haluaa myös parempaa palkkaa. Jos pelaajille kerrottaisiin, että Liigassa pelaa jatkossa 10 joukkuetta ja kakkostasolla olisi joukkueiden palkkakatto esim.1,0 miljoonaa euroa vaihtoehtona sille, että Liigassa olisi 16 joukkuetta ja minimipalkkataso olisi 2,0 miljoonaa per joukkue niin prosentit olisi ihan toiset. Noi on ihan höpöhöpöjuttuja tuollaiset kyselyr, jos ei kerrota miten asiat toteutettaisiin ennen kyselyä.
Meinaat ihan tosissaan, että tällaiset on lähtökohdat kun sarjoja lähdetään avaamaan. Eiköhän se lähtökohta ole jokaisen mielessä myös kyselyssä vastaavalle, että yksi joukkue nousee urheilullisesti tai yksi laskee. Tai pieni karsintasarja lohkomallilla. Eiköhän tämä ole myös se mihin vähintään pyrintään pelaajayhdistyksen ja Mestiksen puolelta. Ei tarvitse heti lähteä äärimmäisyyksiin.
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
En yhtään ihmettele sitä että, kun Ramstedt pelasi SaiPassa niin ei mennyt kauaa kunnes joukkueen sisällä tehtiin kysely joukkueen ilmapiiristä (kyselyssä olisi pitänyt nimetä joukkuehengen myrkyttäjät ym.) ja loppujen lopuksi Ramstedt joukkueen toiseksi parhaana pistemiehenä istui poppareilla ja lopulta sai lähteä kesken kauden...
On tärkeää nostaa epäkohdat esille, mutta on surkeaa johtajuutta jos keskitytään rikkomiseen eikä rakentamiseen. En tosin aivan ymmärtänyt kummassa roolissa Ramstedt oli, ehkä kuitenkin tulkitsin oikein. Harmi, koska aikanaan ajattelin että kaveri kykenisi edistämään asioita.

Tästä lähtökohdasta kaipaisin soppaan osallistuneilta julkisia kannanottoja ketjun otsikkoon liittyen, sen sijaan että kerrotaan mikä heille ei käy.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tori

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Teemu Ramstedt siirtorajaa ja tyhjennysmyyntejä koskevassa Ylen jutussa:

Tämä ei mielestäni ole realistinen tavoite, ellei sarjajärjestelmää muuteta sellaiseksi, missä runkosarjan merkitys vähenee entisestään. Siitä esimerkkinä vaikka Tsekin sarja, jossa 12/14 joukkueesta pääsee pudotuspeleihin. Kyllä runkosarjassa pärjäämiselle täytyy antaa jonkinlainen arvo, vaikka se tarkottaisikin jonkun joukkueen kohdalla kesälomille lähdön varmistumista jo hyvissä ajoin.
Kyllä. ja sitä arvoa voisi vielä nostaa sillä, että vielä vähemmän pääsisi niin poffeihin. Esim. HIFK -kannattamani seura- saattaisi herätä todellisuuteen, kun hiffaisivat ettei sijoilta ynnä muut mennäkään pelaamaan mestaruuksista. Olisi niinkun vähän pakko laittaa se peli kuosiin kauden alkuun mennessä, tai sitten vaan vedetään sitä "viihdettä" jengille, joka ei niin menestystä kaipaakaan.

Mitä tulee sarjasystemiin, niin itse en erityisemmin syty hissiliikkeestä sarjojen välillä, ja jos itse vetäisin tuollaista liigaseuraa, niin kaikin tavoin pyrkin tulevaisuuteen, jossa ei tätä hissiliikettä olisi. Ymmärrän toki urheiluromantikkojen haaveilun noususta liigaan, mutta itse tosiaankin pyrkisin entistäkin voimakkaammin tuotteistamaan liigan tätäkin ammattimaisemmaksi, ja antaisin jääkiekkoliiton leikkiä muiden sarjojensa kanssa.

Sitten voivat kaikki joukkueet asettautua tavoitteissaan sinne sopivaan sarjatasoon. Jos perse kestää liigaa, niin sinne sitten vaan, ja jos ei, niin sitten pelataan muualla. Suomi on sen verran kaukana Ruotsin taloudellisista resursseista, että ei ihan hetkeen ole realisistista laajentaa toivotussa laajudessa ammattilaisuutta, ja Suomen ylin sarjataso ei tosiaankaan kaipaa mitään harrastejoukkuetta mukaan sinne.

Suosiolla siis jättäisin suomen mestaruuden sinne mestikselle ja äänestäisin liigassa pelattavan vain liigan mestaruudesta. Tässä kohtaa se toki vaatisi hyvinkin pientä karsintaa joukkueissa, jotta saataisiin taloudellisesti tasaisempi liigan taso, ja ilman liiallista riskien ottoa.

Tulevaisuudessa sitä voisi kyllä jälleen laajentaa, kun ja jos siellä mestiksessä oikeasti syntyy tarinoita, joissa voidaan uskottavsti ajatella tulevaisuuden olevan siellä liigajoukkueiden mukana. Ja toisaalta yhtä lailla, liigaan voisi hakeutua ihan uusi seura, joka edustaisi esim useampaa kaupunkia/kuntaa, jos heillä intresseissä olisi saada tällä tavalla toimintaa ja näkyvyyttä alueilleen.

Itse en lähtisi tässä tilanteessa, ja tällaisella tulotasolla, rahoittamaan yhtään mestiseuraa liigan tuottamalla rahalla, joten jos sellaiseen mentäisiin, niin silloin piätiis jo liikkua ihan hitosti enemmän rahaa toiminnassa, jotta jaettavaa riittää.
Mutta okei, se toinen puoli minussa, joka ei arvosta vähääkään urheilussa liikkuvia rahasummia, se sanoo että rahan voisi käyttää viisaamminkin, joten silloin taas jos lähestyttäisiin sitä kautta taloudellisesti näiden sarjojen välillä, niin silloin voisi olla vaikka sellaiset karsinnat, että kaikki tippuu ja koko porukka vaihtuu seuraavaksi kaudeksi. Sellainen "kaikki pelaa" henki, jossa jokainen pääsee vuorollaan pelaamaan liigaa, ettei kelleen tule paha mieli. Mä kun tosiaankaan en arvosta mitenkään ammattilaisurheilua, ja se on täysin hukkaan heitettyä rahaa siinä määrin, kun sitä nyt urheilijoille joissakin lajeissa syydetään.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos oikeasti halutaan Suomen jääkiekkoa palveleva ratkaisu, tulisi päätöksenteossa olla mukana ne kaikki tahot joita asia koskee. Samoin koko prosessi pitää tehdä läpinäkyväksi ja selväksi nykyisen suljettujen ovien takana tehtävien päätksien sijaan, jotka paljolti perustuvat itse kunkin päätöksen tekijän oman edun suojelemiseen.

Surullisinta asiassa on se että tuo oman edun suojeleminen vie koko ajan maamme jääkiekkoa väärään suuntaan kiintiöpaikkojen, liian suurten joukkuemäärien ja käytännössä suljetun pääsarjan vuoksi.
Mä olen jäävi arvoimaan Suomalaisen jääkiekon suuntia, mutta eihän sillä ihan huonostikaan ole viime vuosina mennyt jos oikein muistan.

Mutta nähdäkseni pelaajat on tässä asiassa lähinnä työntekijöitä, ja jopa saavat liigatasolla melko kohtuullista korvaustakin tuosta pelaamisestaan, joten en varsinaisesti kyllä näe heidän oikeudekseen -ainakaan mitenkään pakollisesti- olla päättämässä tämän sarjajärjestelmän mahdollisista linjauksista. Heille kyllä sitten aikanaan tarjotaan sitä työtä noista pelailevista seuroista, joten en nyt ihan näe tässä itkussa juurikaan muuta pointtia, kuin että Ramstedtille on noussut neste päähän, ja haluaisi niin pirun kovasti saada nimensä mukaan tuleviin ratkaisuihin.

Kyllä ne pelaajat sitten aikanaan huomaavat, että minkä hintaisia työpaikkoja heille on tässä maassa tarjolla, ja kuinka paljon sekä millaisessa sarjassa. Sitten aikanaanhan he taas voivat itsenäisesti päättää ovatko halukkaita suostumaan pelaamaan, ja mihin hintaan, kun on selvillä muut asiaan vaikuttavat realiteetit.

Oleellista siis pelaajien kannalta lienee lähinnä se, että jatkossa ylipäätään töitä, eikä se että he varsinaisesti päättäisivät sen sisällöstä, kun eivät sitä oikeastaan rahoitakaan, vaan paremminkin rahastavat muiden kantaessa riskin heidän elämänsä rahoittamisesta. Tai sitten olen käsittänyt asian väärin.

En siis näe mitään varsinaista syytä pyrkiä nostamaan Ramstedtin statusta vain siksi, että hän sitä niin kovasti haluaa. Hänellä oli mahdollisuus olla osana työryhmää, joka tekee ehdotuksia, mutta ei kelvannut -kuten ei mestiksen johdollekaan- sillä molemilla osastoilla nyt suuri tarve olla jonknlaisia kuninkaita tässä sirkuksessa, ja kieltäytymällä saavat enemmän huomiota, kun jäävät sellaiseen ressukka-asemaan.
 
Viimeksi muokattu:

juba

Jäsen
Suosikkijoukkue
ässät
Näissä sarjajärjestelmistä päätettäessä toivoisi , että osapuolet vuotaisivat ideoitaan jo ennen neuvotteluja.
Esimerkiksi en ole koskaan kuullut pelaajilta millaista sarjaa haluaisivat pelata. No korkeintaan jotain , että kuten 90-luvulla tai kuten ruotsissa. Muuten kun siellä suuret mielet vääntää niin päädytään johonkin kaksiosaiseen finaaliin jossa pisteet ratkaisee.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Tämä osoittaa miten kuistilla jopa jatkoajan seuraajissa ollaan siitä, miten päätöksiä tässä lajissa tehdään. Eihän SJRY:n tai Mestisseurojen kannata mennä työryhmiin kuluttamaan aikaan, kun päätökset tehdään samassa pienessä saunakerhossa kuin aina ennenkin.

Aivan täysin oikea päätös SJRY:ltä ja Sarjaseurat ry:ltä. Haistakoot Vallilan suunnalla pitkän v... ja pitäkööt kartellinsa.

Jep. Juuri näin. Minun nähdäkseni tilanne alkaa olla katasrofin partaalla. Heikki Hiltunen säveltää jotain ihan omiaan, eikä edes ilmeisesti kykene ajattelemaan, että mikähän tässä on vikana kun SJRY tai Mestisseurat eivät suostu enää juoksupojiksi.

Eniten ihmettelen, miksi isot liigaseurat kuten TPS, Kärpät, HIFK, Tappara ja Ilves antavat tämän Hiltusen huseerata miten sattuu.

Heikki Hietaseen minulla ei kyllä löydy luottoa myöskään. Suomalaisen jääkiekon peruskivistä on tällä hetkellä päättämässä pieni ja epäpätevä hyväveliverkosto.


Tässä alkaa kohta olla vitsit vähissä, kuten Jukka Jalonen kommentoi tilannetta.
 
Viimeksi muokattu:

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hei hei tässä on Heikki, tässä todellakin on Heikki !

Ne jotka odottivat jotain sarja uudistuksia, niin palataan asiaan ensi vuosikymmenen alkupuolella, siis 10 vuoden päästä !

– Olemme puhuneet, että tekisimme pidemmän aikavälin suunnitelman, jossa mietitään, miten suomalaisia huippusarjoja pelataan esimerkiksi vuosikymmenen lopulla tai ensi vuosikymmenen alussa. On puhuttu paljon A- ja B-liigasta, ja ratkaisumallejahan on vaikka kuinka paljon.

– Isot muutokset vaativat pitkiä siirtymäaikoja. Jos päätetään, että lähdetään tekemään erilaisia ratkaisuja kuin tällä hetkellä, se vaatii oman prosessinsa tulevaisuudessa.

 
Viimeksi muokattu:

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
– Isot muutokset vaativat pitkiä siirtymäaikoja. Jos päätetään, että lähdetään tekemään erilaisia ratkaisuja kuin tällä hetkellä, se vaatii oman prosessinsa tulevaisuudessa.
Me ollaan hävitty tää peli. Sanaton tämän viisauden edessä.
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Olen ymmärtänyt/kuullut, että pelaajayhdistyksen jäsenistä valtaosa on Mestis-pelaajia. Liigapelaajien järjestäytymisaste olisi alle puolet. Tuollainen jakauma selittäisi kyseisen yhdistyksen ratkaisuja. Onko jollain tarkempia tietoja pelaajien rekisteröitymisasteesta?
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Hei hei tässä on Heikki, tässä todellakin on Heikki !

Ne jotka odottivat jotain sarja uudistuksia, niin palataan asiaan ensi vuosikymmenen alkupuolella, siis 10 vuoden päästä !

– Olemme puhuneet, että tekisimme pidemmän aikavälin suunnitelman, jossa mietitään, miten suomalaisia huippusarjoja pelataan esimerkiksi vuosikymmenen lopulla tai ensi vuosikymmenen alussa. On puhuttu paljon A- ja B-liigasta, ja ratkaisumallejahan on vaikka kuinka paljon.

– Isot muutokset vaativat pitkiä siirtymäaikoja. Jos päätetään, että lähdetään tekemään erilaisia ratkaisuja kuin tällä hetkellä, se vaatii oman prosessinsa tulevaisuudessa.

Sinänsähän nuo on ihan oikeita asioita mistä puhuu. Ihan varmasti tarvitaan siirtymäaikoja. Mutta sitä suuremmalla syyllä pitäisi kohtsilleen alkaa tekemään päätöksiä jotta saadaan ne siirtymäajat juoksemaan. Siirtymäaika ei voi alkaa ennekuin tiedetään mihin ollaan siirtymässä.
 
Viimeksi muokattu:

Motti-Masa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, PeTo
"Ensi vuosikymmenen alussa"

Tietenkin kyse on siitä, että Heikit pelaavat aikaa, jotta Mestiksen ja Liigan tasoero kasvaa lisää ja sitten voidaan sanoa, ettei Mestiksestä tarvitse päästä Liigaan, koska tasoero on liian iso.

Nyt pitäisi alkaa kaventamaan tasoeroa eikä höpöttää, että katsotaan 10 vuoden päästä.
 

Tori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onkohan Ruotsin SHL ainut täysin avoin seuraliiga vanhalla mantereella? Saksassa on myös lisäkriteerit taloudellisten ehtojen täyttämiseen, Sveitsi taitaa olla kiinni, Keski-Euroopan Italia/Itävalta on kiinni ja Tsekit kiinni? Sit KHL aina ollut kiinni mihin hakemuspohjalta päässyt mukaan.

Tuota taustaa vasten meillä seurakiekon kehittäminen on karannut valtapeliksi eikä niinkään seurakiekon kehittämiseksi. Kenties sopii ajan henkeen kun pressressanvaalejakin siellä sun täällä, valtaa on tarjolla ...
 
Viimeksi muokattu:

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Olen tosin tätä ehdottanut ennenkin: Tyhjennysmyyntijengit pitäisi tylysti pudottaa liigasta mestikseen (lisenssiehtojen mahdollistavan kokonaisharkinnan nojalla), jolloin saataisiin sekä liigasta että mestiksestä kovempitasoisempia ja mielenkiintoisempia sarjoja. Samalla suhteellinen tasoero sarjojen välillä kapenisi, jolloin myös pelillinen nousu ja putoaminen voisi olla edes jollain tapaa realistista.

Edellä mainittu saattaisi onnistua periaatteessa ihan nykyisilläkin säännöillä, jos vaan olisi tahtoa. Tietysti voisi olla niinkin että liigan viimeinen putoaisi automaattisesti, mutta se ei selkeiden sarjajumbojen tapauksessa auttaisi tyhjennysmyyntiongelmaan ja tosiaan edellyttäisi sääntöjen muuttamista.

Tietysti sitten pitäisi varmaan potkia Mestiksestäkin jengejä Suomi-sarjaan. Mestiksessä ei ole tyhjennysmyyntiongelmaa, kun ainakaan alemman kastin jengin pelaajille ei pahemmin palkkoja maksella, eli tyhjennysmyyntejä ei voisi käyttää "kriteerinä".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös