Ehdotuksia Liigan sarjajärjestelmäksi

  • 1 316 945
  • 11 334

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
TuTolle vinkki: Paperit EUT:lle käsittelyyn. Oikeastaan hyvin samankaltainen case ja päätös tässä: EU:lta tipahti kova päätös – Urheilun kapinakerholle valtava voitto

"Euroopan unionin tuomioistuin (EUT) on ottanut lopullisesti kantaa futiksen Superliigan tekemään valitukseen Uefasta ja Fifasta.

Kauna kantaa keväältä 2021, jolloin Superliiga yritti edellistä irtiottoa eurooppalaisesta seurafutisrakenteesta.

Silloin Uefa torppasi 12 kapinallisseuran aikeet tylysti.

Nyt EUT:n mukaan tuo reaktio on ristiriidassa EU-lainsäädännön kanssa. Uefa käytti väärin määräävää markkina-asemaansa.

Päätöksen mukaan Uefan ja Fifan sisäiset säännöt uusien kilpailujen perustamiselle eivät olleet läpinäkyviä, objektiivisia, syrjimättömiä tai oikeasuhtaisia. Niiden katsotaan olevan vastoin EU-lakia."

Vaikka tässä puhutaankin uuden sarjan perustamisesta, toimii Liiga tällä hetkellä EU-lain vastaisesti; perusteet TuTon hakemuksen hylkäämiselle vs. SaiPan hyväksymiselle tuskin ovat läpinäkyviä, objektiivisia, syrjimättömiä tai oikeasuhtaisia. Toivottavasti vievät asiaa eteenpäin.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Voihan suomessa olla lätkässä vaikka useampi sarja tai liiga jossa pelataan vaikka suomen mestaruudesta.

Paitsi että jääkiekkoliitto on käsittääkseni sopimuksessaan Liigan kanssa antanut Liigan mestaruudelle Suomen mestaruuden arvon.

Lisäksi nostan edelleen tuon vuoden 1995 ennakkotapauksen koripallon SM-sarjasta, jolloin silloinen Kilpailuvirasto totesi SM-sarjan kilpailulain vastaiseksi, kun se oli muuttanut nousijalta vaadittavia kriteereitä liian nopeasti.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Onko missään avattu tarkemmin miksi TuTo sai ylipäätään hakea liigapaikkaa?

Eihän jalkapallossakaan voi nousta liigaan sijalta kuusi ja jos ei nosteta, niin haastetaan Veikkausliiga oikeuteen?
Ymmärtääkseni kaikki Mestis-joukkueet saivat jostain syystä hakea liigapaikkaa. Syytä siihen sinun kannattaa kysyä liigan johdolta. Liiga ei ole avoin sarja kuten Veikkausliiga, josta tänäkin syksynä pudottiin (KTP) ja johon noustiin (EIF). Lisäksi Honka häipyi sarjasta espoolaista perinnettä noudattaen konkurssin kautta ja jättäen osan palkoista maksamatta. Sen paikan sai karsintasarjassa toiseksi tullut Gnistan. Liigaan taas noustaan sen perusteella, miten nyt saunassa satutaan sopimaan.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ymmärtääkseni kaikki Mestis-joukkueet saivat jostaon syystä hakea liigapaikkaa. Syytä siihen sinun kannattaa kysyä liigan johdolta. Liiga ei ole avoin sarja kuten Veikkausliiga, josta tänäkin syksynä pudottiin ,(KTP) ja johon noustiin (EIF) Lisäksi Honka häipyi sarjasta espoolaista perinnettä noudattaen konkurssin kautta ja jättäen osan palkoista maksamatta. Sen paikan sai karsintasarjassa toiseksi tullut Gnistan. Liigaan taas noustaan sen perusteella, miten nyt saunassa satutaan sopimaan.
Jokainen Mestis-joukkue on voinut hakea liigapaikkaa jo vuosikausien ajan. Tähän kohtaan odotettiin hakemuksia siksi, että joukkueet haluavat välttää karsintapelit.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jätän tämän kuvajan vaan tähän...

Trendin näkee. Pelkästään NHL:ään varattujen pelaajien määrässä. Joten väite Suomessa olevien laadukkaiden pelaajien määrästä on valetta.

Kun kukaan ei ole puhunut etteikö Suomesta tulisi laadukkaita pelaajia. Kyse on siitä saadaanko Suomeen ja liigaan tarpeeksi pelaajia. Eikö tuo järkikin sano, jos esimerkiksi nyt liigasta poistettaisiin 3 joukkuetta ja niistä parhaimmat pelaajat siirtyisivät muihin liigajoukkueisiin ja näistä taas niitä heikoimpia pelaajia tippuisi Mestikseen tai muualle taso parantuisi?
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Jokainen Mestis-joukkue on voinut hakea liigapaikkaa jo vuosikausien ajan. Tähän kohtaan odotettiin hakemuksia siksi, että joukkueet haluavat välttää karsintapelit.
Ilmeisen kuumeisesti odotettiin niitä hakemuksia, kun sille ainoalle yllätyksenä tulleelle hakijalle on läpi prosessin vittuiltu kaikin mahdollisin keinoin. Eiköhän se ole ollut alusta asti selvää, että Liigan papereissa vain Espoolla oli mahdollisuus seula läpäistä ja muiden hakemuksilla sytytetään kabinetin saunaan tuli. Seuraavaksi selvitetään, onko toimintatapa laillinen vai ei. Tästä valtava kiitos TUTOlle.

Sekin on sanottava, että ihan uskomattoman antiklimaattinen tapahtuma saatiin Espoonkin noususta. Liiga ilmoittaa tiedotteella joulun alla, että ehdollinen lisenssi on myönnetty. Kautta on vielä yli neljä kuukautta jäljellä ja Espoo sarjassa sijalla viisi. Keskustelu ei suinkaan pyöri sen ympärillä miten hienosti K-Espoo on asiansa hoitanut, vaan mielenkiinto on muiden hakijoiden kohtelussa ja Liigan sekoiluissa.

Espooseen tottakai onnittelut ansaitusta noususta, mutta olisihan se niin helvetin paljon hienompaa koko kiekkoa seuraavalle Suomelle, jos sen olisi saanut varmistaa pelillisesti joko Mestiksen mestaruudella tai voittamalla karsinnat. Systeemi on aivan mätä.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Kun kukaan ei ole puhunut etteikö Suomesta tulisi laadukkaita pelaajia. Kyse on siitä saadaanko Suomeen ja liigaan tarpeeksi pelaajia. Eikö tuo järkikin sano, jos esimerkiksi nyt liigasta poistettaisiin 3 joukkuetta ja niistä parhaimmat pelaajat siirtyisivät muihin liigajoukkueisiin ja näistä taas niitä heikoimpia pelaajia tippuisi Mestikseen tai muualle taso parantuisi?
Eikö niitä huippupelaajia saa nytkin rekryttyä omaan jengiin ihan niin paljon kuin pinkka ja perse kestää? Ja mitä tasoa se nostaa, jos bottom-3 joukkueista jotkut pelaajat siirtyisi puremaan tuppea vaikka Lukkoon, tai Ilvekseen olkoonkin, että ei niissäkään vapaamatkustajia pitäisi olla, jos menestyä tahtoo. Ihan kuin Liigaan saisi vuosittain palkata vain tietyn määrän pelaajia yhteensä. Ennen SaiPan kilpailuvaltti oli Suomen paras UTJ, joka teki monia sellaisia "out of the box"-hankintoja, joilla SaiPa niinä myyttinsä parempina aikoina pystyi pistämään kampoihin isommilleen. Vastavuoroisesti isot seurat tuntuvat välillä suorastaan kilpailevan paskasti kasatuilla rostereillaan. Nyttemmin SaiPa on kunnostautunut ottamalla siipiensä suojaan monia muissa jengeissä paitsioon, tai kauppatavaraksi joutunutta pelaajaa. Morand on varmaan kovin hittituote, jos ja kun kioski kohta jälleen aukeaa, mutta tuskin ultimaattinen mestaruuden tekijä ala´ Machulda kuitenkaan.

Liigan taso nousisi varmasti sillä, jos nämä jengit, jotka eivät tunnu saavan pakettiaan kasaan, lähetettäisiin hakemaan vauhtia Mestiksestä, jolloin sellaista kilpailun vääristymää ei pääsisi syntymään, missä joukkueilla on erilainen loppuohjelma liigan pisteautomaatteja vastaan. Tai vaksi ei joutuisi peittelemään yläkatsomoita huonon lippumenekin johdosta, mutta sitä en ymmärrä, että miten tämä vaikuttaa siihen, keitä pelaajia Liigaan saadaan. Tosin en ymmärrä paljon muutakaan.

Okei, määrättömästi rahaa Liigassa ei ole, eli jostain poolista ne pelaajat pitää hankkia ja se ei ole valtameren kokoinen, mutta jotenkin vaikea nähdä, että parin heittopussiseuran rosteri olisi se vedenjakaja liigan tason suhteen ainakaan siinä mielessä, jos ne rosterit jyvitettäisiin Liigan muiden seurojen kesken. Isommat seurat kun harvemmin työntävät käsiään samaan "paskaan" pelaajia hankkiessaan. :)

edit: fiksailua, faksailua
 
Viimeksi muokattu:

Läts

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
No kyllähän sen nelinkertaisen sarjan voisi pelata nykyiselläkin määrällä. Otteluiden määrä toki putoaa, mutta kuitenkin. Ja koska niitä otteluita on vuosien varrella lisätty tuoton ja viihdyttävyyden maksimoimiseksi lohkojaoilla, välisarjoilla yms. tammikuun tasoituskierrosvirityksillä, en näe mitään syytä miksi palattaisiin tylsään ja taloudellisesti heikompaan tapaan vaikka se onnistuisikin ottelumäärää muuttamatta. Ei tätä pulkkaa urheilullisuudella ja tasapuolisuudella ole vedetty enää aikoihin.
Näin varmasti on. Toisaalta oletan (huom en tiedä) että tv-sopparissa on tietty määrä pelejä kaudessa ja jos se ei toteudu niin rahoja ei tule täysimääräisenä. Tämä on varmasti myös rajoittanut pelimäärien kanssa pelaamista. Mutta kuten sanoit viimeistään seuraavan tv-sopimuksenteon aikaan voi taas joku kikkailu alkaa kiinnostamaan.
 

Tupaukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa ja Saimaan Kurra.
Eikö niitä huippupelaajia saa nytkin rekryttyä omaan jengiin ihan niin paljon kuin pinkka ja perse kestää? Ja mitä tasoa se nostaa, jos bottom-3 joukkueista jotkut pelaajat siirtyisi puremaan tuppea vaikka Lukkoon, tai Ilvekseen olkoonkin, että ei niissäkään vapaamatkustajia pitäisi olla, jos menestyä tahtoo. Ihan kuin Liigaan saisi vuosittain palkata vain tietyn määrän pelaajia yhteensä. Ennen SaiPan kilpailuvaltti oli Suomen paras UTJ, joka teki monia sellaisia "out of the box"-hankintoja, joilla SaiPa niinä myyttinsä parempina aikoina pystyi pistämään kampoihin isommilleen. Vastavuoroisesti isot seurat tuntuvat välillä suorastaan kilpailevan paskasti kasatuilla rostereillaan. Okei, Morand SaiPasta on varmaan kovin kauppatavara jos ja kun kioski kohta jälleen aukeaa, mutta tuskin ultimaattinen mestaruuden tekijä ala´ Machulda kuitenkaan. Nyttemmin SaiPa on kunnostautunut ottamalla siipiensä suojaan monia muissa jengeissä paitsioon, tai kauppatavaraksi joutunutta pelaajaa.

Liigan taso nousisi varmasti sillä, jos nämä jengit, jotka eivät tunnu saavan pakettiaan kasaan, lähetettäisiin hakemaan vauhtia Mestiksestä, jolloin sellaista kilpailun vääristymää ei pääsisi syntymään, missä joukkueilla on erilainen loppuohjelma liigan pisteautomaatteja vastaan. Tai vaksi joutuu peittelemään yläkatsomoita huonon lippumenekin johdosta Mutta sitä en ymmärrä, että miten tämä vaikuttaa siihen, keitä pelaajia Liigaan saadaan. Tosin en ymmärrä paljon muutakaan.

Okei, määrättömästi rahaa Liigassa ei ole, eli jostain poolista ne pelaajat pitää hankkia ja se ei ole valtameren kokoinen, mutta jotenkin vaikea nähdä, että parin heittopussiseuran rosteri olisi se vedenjakaja liigan tason suhteen.
Normaalissa yrityselämässä nousu tai laskusuhtanteessa työntekijät on "kauppatavaraa". Noususuhdanteessa lisätään työvoimaa joko rekrytoimalla itse tai vuokrata, kun sitten laskusuhtanteen aikana kengitään pihalle. Miksi liigaseura "yrityksenä" ei voisi toimia samoin?
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
TuTolle vinkki: Paperit EUT:lle käsittelyyn. Oikeastaan hyvin samankaltainen case ja päätös tässä: EU:lta tipahti kova päätös – Urheilun kapinakerholle valtava voitto

"Euroopan unionin tuomioistuin (EUT) on ottanut lopullisesti kantaa futiksen Superliigan tekemään valitukseen Uefasta ja Fifasta.

Kauna kantaa keväältä 2021, jolloin Superliiga yritti edellistä irtiottoa eurooppalaisesta seurafutisrakenteesta.

Silloin Uefa torppasi 12 kapinallisseuran aikeet tylysti.

Nyt EUT:n mukaan tuo reaktio on ristiriidassa EU-lainsäädännön kanssa. Uefa käytti väärin määräävää markkina-asemaansa.

Päätöksen mukaan Uefan ja Fifan sisäiset säännöt uusien kilpailujen perustamiselle eivät olleet läpinäkyviä, objektiivisia, syrjimättömiä tai oikeasuhtaisia. Niiden katsotaan olevan vastoin EU-lakia."

Vaikka tässä puhutaankin uuden sarjan perustamisesta, toimii Liiga tällä hetkellä EU-lain vastaisesti; perusteet TuTon hakemuksen hylkäämiselle vs. SaiPan hyväksymiselle tuskin ovat läpinäkyviä, objektiivisia, syrjimättömiä tai oikeasuhtaisia. Toivottavasti vievät asiaa eteenpäin.

Positiivinen ratkaisu suljettujen ja villien sarjojen näkökulmasta; ikävä ratkaisu liittojen valta-aseman, eurooppalaisen pyramidimallin ja kansallisten sarjojen kannalta.
 

Pervert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiitospaidat
Kun kukaan ei ole puhunut etteikö Suomesta tulisi laadukkaita pelaajia. Kyse on siitä saadaanko Suomeen ja liigaan tarpeeksi pelaajia. Eikö tuo järkikin sano, jos esimerkiksi nyt liigasta poistettaisiin 3 joukkuetta ja niistä parhaimmat pelaajat siirtyisivät muihin liigajoukkueisiin ja näistä taas niitä heikoimpia pelaajia tippuisi Mestikseen tai muualle taso parantuisi?
Vai paraneeko muilla joukkueilla maksukyky automaattisesti jos parempia pelaajia ilmestyisi Suomen markkinoille? En usko että pelaajat laskisivat palkkojaan tuon vuoksi, vaan hakisivat autoimaattsesti pelipaikkaa paremmin maksavilta ulkomaisilta joukkueilta.
 

Poro24

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hiltunen avaa YLEllä miksi osakkeen hinta on paisunut 3,8 miljoonaan ja miksi sen hinta jatkaa edelleen paisumistaan.

Netti- ja mobiilialustat.

No tietenkin. Ollaan me kyllä Jatkoajassakin kunnon pässejä, kun ei tätä hoksattu.

– Tarjonta siihen, mitä SM-liiga on tarjonnut uudelle osakkeelle kymmenen vuotta sitten, on muuttunut. On erilaiset netti- ja mobiilialustat valmiina, jotka tarjotaan osakkeelle käyttöön ilman, että heidän tarvitsee panostaa tai kehittää niitä.

– SM-liiga on siis investoinut osakkeen arvon nostamiseksi. Jos SM-liigaseurat tekisivät parempaa tulosta, arvo voisi nousta edelleenkin, Hiltunen perustelee korkeaa liigaosaketta.
Vielä on auki, mitä Kiekko-Espoo joutuu pulittamaan liigaosakkeesta – SM-liigan puheenjohtaja kertoo, miten asiat nyt etenevät

Miettikääpä millaista nettialustaa saadaan aikaiseksi Kiekko-Espoon rahoilla.
 
Viimeksi muokattu:

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vai paraneeko muilla joukkueilla maksukyky automaattisesti jos parempia pelaajia ilmestyisi Suomen markkinoille? En usko että pelaajat laskisivat palkkojaan tuon vuoksi, vaan hakisivat autoimaattsesti pelipaikkaa paremmin maksavilta ulkomaisilta joukkueilta.

Ei välttämättä kaikki hakisi. Osa on jo ulkomaankierrokset tehnyt ja osa muutenkin haluaa perhesyistä asua Suomessa. Väitän, että kyllä ainakin osalla joukkueilla maksukyky paranisi, koska tv-rahoja olisi pari joukkuetta vähemmän jaettavana ja myös sama pätee sponsoreihin. Tärkeimpänä olisi saada Suomeen kaksi toimivaa sarjaa, jolloin sinne Mestikseen saataisiin myös parempaa laatua ja sitä myöten enemmän mahdollisuuksia junnuille. 16 ammattijoukkuetta vs 20 tai 24 ammattijoukkuetta tai lähellä sitä olevaa.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Hiltunen avaa YLEllä miksi osakkeen hinta on paisunut 3,8 miljoonaan ja miksi sen hinta jatkaa edelleen paisumistaan.

Netti- ja mobiilialustat.
Pääsi ihan spontaani röhönauru kyllä tästä perustelusta. Liigan sivusto on ehdottomasti tunnettu sen verran vahvana palveluna, että kyllä siitä neljä miltsiä maksaa mielellään. Muissa eurooppalaisissa palloilusarjoissa ei ilmeisesti ihan yhtä kovan tason mobiilialustaosaamista ole, kun niihin ei ole miljoonien kynnysrahoja.

Katsotaan mitä Mestis ja muut sidosryhmät ovat tästä asiasta mieltä. Sami Kauhaselle annettiin Mestiksen johdosta yksimielisellä päätöksellä kenkää ja tilalle valittiin väliaikaisesti "kevään sarjajärjestelmäkeskusteluja" vetämään Jokereiden Mikko Saarni. Voisin jo etukäteen veikata, että näitä Hiltusen perusteluita tullaan kyseenalaistamaan. Saarni on ollut yksi näkyvimmistä nykyjärjestelmän kritisoijista syksyn aikana.

 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Pääsi ihan spontaani röhönauru kyllä tästä perustelusta.

Sama. Rupeaa Heikiltä loppumaan perustelut tuolle hinnalle. Tämäkin varmaan heitettiin vitsillä jossain saunan lauteilla ja Heikki sen sieltä nappasi omaan käyttöön.

Netti- ja mobiilialustat. Anna mun kaikki kestää saatana.
 

Kaukalonreuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hiltunen avaa YLEllä miksi osakkeen hinta on paisunut 3,8 miljoonaan ja miksi sen hinta jatkaa edelleen paisumistaan.

Netti- ja mobiilialustat.

No tietenkin. Ollaan me kyllä Jatkoajassakin kunnon pässejä, kun ei tätä hoksattu.


Vielä on auki, mitä Kiekko-Espoo joutuu pulittamaan liigaosakkeesta – SM-liigan puheenjohtaja kertoo, miten asiat nyt etenevät

Miettikääpä millaista nettialustaa saadaan aikaiseksi Kiekko-Espoon rahoilla.
Ei jumalauta. Ollaan kyllä pässejä. Eiköhän meidän aika ole poistua sinne metsän laidalle muiden Tauno Tasalakkien sekaan...
 

Kitugränn

Jäsen
Suosikkijoukkue
NMKY
Siis meillä on lajin pääsarja, jossa pelataan Suomen mestaruudesta, mutta johon ei kaikilla lajin joukkueilla ole mahdollista päästä pelaamaan siitä
Suomen mestaruudesta ja silti kysyt, että miten kilpailulaki koskettaa Liigaa?
Olisi mielenkiintoista tietää, miten organisoisit sarjan, jossa kaikki lajin joukkueet pelasivat Suomen mestaruudesta.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Olisi mielenkiintoista tietää, miten organisoisit sarjan, jossa kaikki lajin joukkueet pelasivat Suomen mestaruudesta.

Upeeta saivartelua, onnittelut!

Liigassa pelataan Suomen mestaruudesta, mutta Liigaan ei kaikilla ole mahdollisuutta nousta pelaamaan Suomen mestaruudesta.

Joo joo, kättä taskuun ja siinä se, mutta kyllähän tämä Espoon nosto näytti sen, että Liiga haluaa vain tietyt seurat saunaan kanssaan. Ottamatta siis kantaa siihen, olisiko TUTOn pitänyt päästä. Liigan ylimielinen käytös TUTOa kohtaan puhuu omaa kieltään.
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Hiltunen avaa YLEllä miksi osakkeen hinta on paisunut 3,8 miljoonaan ja miksi sen hinta jatkaa edelleen paisumistaan.

Netti- ja mobiilialustat.

No tietenkin. Ollaan me kyllä Jatkoajassakin kunnon pässejä, kun ei tätä hoksattu.


Vielä on auki, mitä Kiekko-Espoo joutuu pulittamaan liigaosakkeesta – SM-liigan puheenjohtaja kertoo, miten asiat nyt etenevät

Miettikääpä millaista nettialustaa saadaan aikaiseksi Kiekko-Espoon rahoilla.
Eli kun yhden osakkeen hinta on noussut 2 miljoonaa euroa ja se selittyy netti- ja mobiilialustojen kehityksellä, niin helpolla laskutoimituksella saadaan tämän kehitystyön hintalapuksi 30 miljoonaa euroa. Eihän tuo nyt paha hinta ole netti- ja mobiilialustojen kehitystyöstä!
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Eli kun yhden osakkeen hinta on noussut 2 miljoonaa euroa ja se selittyy netti- ja mobiilialustojen kehityksellä, niin helpolla laskutoimituksella saadaan tämän kehitystyön hintalapuksi 30 miljoonaa euroa. Eihän tuo nyt paha hinta ole netti- ja mobiilialustojen kehitystyöstä!

Joku on nauranut matkalla pankkiin, eikä se välttämättä ole tässä tapauksessa Hiltusen Heikki.
 

Kitugränn

Jäsen
Suosikkijoukkue
NMKY
Upeeta saivartelua, onnittelut!

Liigassa pelataan Suomen mestaruudesta, mutta Liigaan ei kaikilla ole mahdollisuutta nousta pelaamaan Suomen mestaruudesta.

Joo joo, kättä taskuun ja siinä se, mutta kyllähän tämä Espoon nosto näytti sen, että Liiga haluaa vain tietyt seurat saunaan kanssaan. Ottamatta siis kantaa siihen, olisiko TUTOn pitänyt päästä. Liigan ylimielinen käytös TUTOa kohtaan puhuu omaa kieltään.
Myönnän saivartelun, en vaan voinut vastustaa kiusausta.

Mun mielestäni Liiga ei ollut ylimielinen TUTOA kohtaan, sen talous on täysin kuralla, siitä löytyy tietoa googlettamalla.
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Joku on nauranut matkalla pankkiin, eikä se välttämättä ole tässä tapauksessa Hiltusen Heikki.
Emmää kyllä ihmettelis, vaikka tää Hiltusenkin pönttöpää olis nauranu matkalla pankkiin nostamaan 30 miljuunaa euroa. "Höhö, selvittiinpä halvalla! Sote-uudistuksenkin netti- ja mobiilialustat maksaa jotain yli miljardi. Ja meillä on sentään älykiekko-dataa tässä mukana!"
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös