Eduskuntavaalit 2023

  • 356 694
  • 4 401

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Ei päästy ihan hurjimmille kierroksille, liikaa samanmielisiä puolueita.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Ohjelma olisi kaivannut Anon preesenssiä, koska olisin niin kovin mielelläni kuullut, kuinka hän olisi kertonut talousasioista ja koulutuksesta omalla tinkimättömällä tyylillään ja asiantuntemuksellaan.
 
Viimeksi muokattu:

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ihan kuin koulussa, kun piti mennä laulamaan luokan eteen jotain maakuntalaulua. Perkele, että se oli ahdistavaa.

Tässä voi olla selitys sille, miksi toisten päälle ei huudeltu. Siellä kulisseissa tuottaja heilutteli nokkahuilua ja ennen lähetystä oli sovittu, että häirikkö joutuu soittamaan muiden eteen suorassa lähetyksessä Edelweissin.
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
No niin. Se on nyt vaalit käyty ja odotellaan seuraavaa pienpuoluetenttiä.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
En nyt tiedä pääseekö kolmen kärjen osalta hirveästi vääntämään, jos sanon, että Korjausliike, Liberaalipuolue ja Piraattipuolue olivat parhaiten mukana pelissä. Muutoin oli kyllä hyvinkin lennokasta juttua.

En itsekään ole natsien ystävä, mutta väsyttävä kuunnella eläinoikeuspuolueen ja Herranen aika kommunistien kitinää, että kuka saa puhua Ylellä ja kuka ei. Kannattajakortit on kerätty ja se antaa mandaatin puhella pehmoisia aina kerran neljässä vuodessa. Pulinat pois ja kyllä kansa tietää.

Eikö tuohon ole myös joku sanonta, että jos ei ole fiksua sanottavaa, niin kannattaa olla vain hiljaa. Sehän on vain hyvä, että idiootit pääsevät näyttämään oman idiotisminsa koko kansalle.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Maanantaina olisi sitten taas ankea paluu arkeen, kun saadaan, todennäköisesti, kuunnella taas pari tuntia sitä muiden puheiden päälle rääkymistä ja toisten keskeyttämisiä, kun Eduskuntapuolueet pääsevät taas irti.

Onneksi omat harrastukset menevät sen verran hyvin tämän tentin päälle, että jään tästä "nautinnosta" lähes kokonaan paitsi.

Annika Damström "tuomaroi", jos Ylen ohjelmaoppaaseen on luottaminen. Muutenkin koko maanantai-illan tulee vaaliohjelmaa Yle TV 1:ltä. Toivotaan, että "ottelu" pysyy tuomarilla vähän paremmin hyppysissä kuin MTV:n tuomariduolla Andersson-Lehtimäki.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lert

Morgoth

Jäsen
Tässä voi olla selitys sille, miksi toisten päälle ei huudeltu. Siellä kulisseissa tuottaja heilutteli nokkahuilua ja ennen lähetystä oli sovittu, että häirikkö joutuu soittamaan muiden eteen suorassa lähetyksessä Edelweissin.
Nuo rassukat ovat tyytyväisiä jokaista minuutista, jotka saavat olla TVssä. Sitten toisessa ääripäässä on Hjallis, joka lähtee pois studiosta, koska ei saa omasta mielestään tarpeeksi puheaikaa. Onhan siinä juontajalla myös ihan erilaiset paineet sanoa pääministerille "vittu, ole jo hiljaa ja odota omaa vuoroasi" kuin jollekin random-sekopää kristallipuolueen pj:lle. Kaikenlaista on kokeiltu, mutta tuntuu ettei mikään oikein toimi.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Olipahan show! tai ei sittenkään.

Jos jotain hyvää tulevista vaaleista etsii, niin mitä suurimmalla todennäköisyydellä Suomen Kansa Ensin poistuu sen jälkeen puoluerekisteristä. En nimittäin usko, että puolue tulee a) saamaan kansanedustajaa b) tai saamaan 2 prosenttia annetuista äänistä. Ja kun se poistuu puoluerekisteristä, niin eiköhän se ole sen puolueen loppu. Jatko aatteellisena yhdistyksenä? En usko! Puolueen listoilla on sitoutumattomina kaksikko Panu Huuhtanen ja Tiina Keskimäki, mutta ei sitä toisiaan haastattelemalla pitkälle pötkitä. Ei etenkään, kun kohudosenttikin on toisen puolueen riveissä.

En myöskään usko, että Suomen Kansa Ensin, Vapauden liiton ja Kristallipuolueen vaaliliittokaan tuo paikkaa auringossa – Tiihonen voi tämän varaan laskeakin.

Kolmikkoa ja vaaliliittoa täydentävää Vallankumouspuoluetta (jonka pj. on ehdolla eduskuntavaaleissa Vapauden liiton listoilta) yhdistää myös hyvin voimakas Kreml-narratiivin toisto, lisäksi ainakin SKE:n, Vapauden liiton ja Kristallipuolueen riveistä löytyy useampikin salaliittoteoreetikko. No, nykyään salaliittoteoreetikkous ja Kreml-myönteisyys kulkevat tavattoman usein käsi kädessä. Huom. Vallankumouspuolue ei ole vielä puoluerekisterissä, (ei ollut muutama viikko sitten).

Kreml-narratiivi toistuu hyvin vahvana myös VKK:n edustajan puheissa, mikä nyt ei ole yllätys, kun huomioi Turtiaisen lausunnot, ja ehdokaslistoilta löytyvät Bäckman ja Kazakov jne. Oma lukunsa on ehdokaslistoilta löytyvä Helena Tanaka, joka aiempien näyttöjen perusteella tykkää heitellä natsi- ja kaasukammiovitsejä.

Äärioikealle asemoituva Sinimusta Liike eroaa joiltain osin edellä mainitusta joukosta, jäsenistöön kuuluu myös kokojoukko entisiä Vastarintaliikkeen aktiiveja. Pohjoismaisella Vastarintaliikkeellä, etenkin sen Ruotsin organisaatiolla on tiiviimmät yhteydet venäläiseen imperialistiseen ja äärioikealle sijoittuvaan RIM:in eli Russian Imperial Movementiin (ven. Русское имперское движение – РИД). On sitä SML:llän muillakin jäsenillä luurankonsa kaapissa. Ainakin osa jäsenistä suhtautuu venäläisiin ja Venäjään varsin myötäsukaisesti, vaikka Kurun esiintyminen olikin enemmän ”traditionalisuuteen” ja etnonationalismiin taipuvaa. Täytyy tunnustaa, että alkoi paikoin käydä puuduttavaksi kun putkeen kuunteli SML:ää, VKK:ta ja Tiihosta.

Pienvaalitentissä laita- ja äärioikeisto oli Venäjä-kannoissa lähellä hevosenkengän toista päätä, Suomen Kommunistista Puoluetta. Puolueen pääsihteeri Sandberg on aina yhtä ärsyttävä!

Kirjoituksen viittauksiin löytyy lähteitä tuolta:

Eduskuntavaalit 2023 – ”kansallismielisten” liikehdintää salaliittoteorioiden ja Venäjän varjossa

ja tuolta:

Russian fascist militants give money to Swedish counterparts

Toisinaan pienvaalitentin jälkeen on tullut sellainen ajatus, että "tuon puolueen edustajaa äänestän". Nyt ei tullut, valitettavasti! Taitaa todellakin jäädä äänestäminen väliin tulevissa vaaleissa.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Pienpuoluetentti on ollut aina vaalikauden mielenkiintoisin tv-show. Siinä eivät vielä esiinny parkkiintuneet ammattipoliitikot, joilta valehtelu sujuu yhtä luontevasti kuin Saarikon aamiainen. Se on vanhoina hyvinä aikoina ollut tahattoman huumorin mestariteos, edes Gaffigan ei pysty moiseen tahallisesti.

Vaan ajat ovat muuttuneet, ihmisten koulutustaso on noussut ja surullisesti myös koulutetut ja suhteellisen älykkäät ihmiset ovat nousseet jopa pienpuolueiden johtoon. Tentissä ei enää ollut juuri mitään hauskaa. Kaikki osasivat esiintyä melko hyvin, hyvin tai jopa erinomaisesti. Itse en pysty nauramaan natsien puheille, vaaditaan Mel Brooksia. He olisivat valmiit listimään jokaisen erivärisen, joka vain uskaltaa olla Suomessa "vieraana". Mutta ko. natsikin oli insinööri.

Hauskinta antia oli fil. tri Pennasen lääke talouskriisin hoitoon: tosiaankin ydinjätteen sijoitus tai sähkön myynti ratkaisee talousongelmamme. Ja sen jälkeen voimme elää kuin Norjassa, rahaa jää säästöönkin. Tämä ei itse asiassa sisällöllisesti paljoa puutu vasemmiston tavasta talouden hoidossa, mutta artikulointi on toki isoilla puolueilla kehittyneempää. Kukaan perehtymätön ei voi näitä asioita suoralta kädeltä hylätä isossa tentissä. Kuka todella viitsii perehtyä budjetin saloihin?

Kristallipuolue oli pettymys, oli kuin vanhakantainen kommunisti olisi saanut jonkinlaisen new age-herätyksen, mutta säilyttänyt poliittiset mielipiteensä. Kaipaan suunnattomasti joogalentäjiä, joilla sentään oli rakentava ehdotus koko maailman ongelmien hoitoon. Nyt pankkiirit ovat syypäitä kaikkeen, myös Ukrainan sotaan. Kun olisi joku vielä lisännyt juutalaiset tähän soppaan, lähellä ohi.

YLE oli näppärästi tasapainottanut puoluekenttää: oli viisi kansalliskonservatiivista puoluetta, neljä liberaalipuoluetta ja neljä vihervasuria. Tämä oli oikeastaan kiinnostavinta illan antia: miten ihmisten mielipiteet jakautuvat eri asioissa, niin että syntyy erilaisia mielen koalitioita, mutta kuitenkin tietty perusta hahmottuu selvästi. Kun joku lohkeaa persuista, tarina ei ole lapsille sopivaa. Neljä persuista erotettua ryhmää plus Keijo Korhosen ex-faniklubi piti huolen Venäjä-sympatioista, toisaalta näiden keskinäiset välit eivät olleet kovin hyvät. Jakautumiset miljoonien yhdistysten luvatussa maassa perustuvat enemmän henkilökemiaan kuin asiallisiin eroihin.

Tai toisin sanottuna, jos demarit jakautuisivat joka kerta eriävistä ihmissuhteista johtuen, meillä olisi aika monta rinnakkaistodellisuuspuoluetta ristinämme.

Yksinäisin puolue oli varmaan kommunistit, mutta heilläkin oli vankat liittolaisensa vasurikentässä. Liberaalit voisivat nähdäkseni liittyä heti yhteen, mutta kun puoluejohtajan paikkoja on vain yksi. Toki näidenkin ryhmien välillä on eroja. Korjausliikkeen pj. saisi mielestäni heti paikan kokkarien riveistä, ihmettelen, miksi kaveri tuhlaa aikaansa tuollaisessa ryhmässä, joka on vielä pienempi kuin Liike Nyt? Eikä hän ollut edes kunnon republikaani, kuten liberaalien edustaja.

Yksi yhteinen piirre miltei kaikilla puolueilla on, usko salaliittoihin. Jos huvikseen heittäisi jonkun teorian koronarokotuksista, pankeista, Ukrainan sodasta, ilmastonmuutoksesta ja muusta, niin aina joku koira tarttuu tähän luuhun. Tentti on oikeastaan kuin kansa pienoiskoossa, puhe hörhöistä on turhaa oman itsen ylikorostamista. Suurin osa äänestäjistä on tuollaisia, harhat vain vaihtelevat. Osa harhailee woken ihmemaassa, osalla on pahoinvointia maahanmuutosta, osa ei ole saanut kapitalismin hedelmiä tarpeeksi ja osaa yksinkertaisesti kaikki ketuttaa vallan vietävästi.

En silti jättäisi tätä tenttiä koskaan katsomatta, vaikka en katsokaan enää sliipattujen broilereiden tenttiä vaalien edellä. Pienpuolueet ovat demokratian ydinmehua, ihmisiä, joilla on erilaisia mielipiteitä eri asioista. Tämä on esimerkiksi yliopistojen suojatuilta tiloilta ja ilmiantajilta unohtunut täysin. Ihmisillä on oikeus ajatella ja sanoa mistä tahansa mitä tahansa.
 
Viimeksi muokattu:

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Pienpuoluetentti todisti myös hevosenkenkäteorian todeksi. Molemmilla ääripäillä oli paljon yhteistä.

Petrus taitaa pitää omien ”kulttien” pyörittämisestä eikä edes halua eduskuntaan, koska ei hakeudu oikeaan puolueeseen, josta voisi ehkä jopa päästä läpikin.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Kyllä sitä on iltaisin vietetty monta yksinäistä ja harhaista tuntia oman päänsä sisällä, että näihin ajatuskulkuihin on päädytty.
Ei saisi antaa nimen pahentaa miestä, mutta kun seurasi pienpuolueiden kirjavia mielipiteitä ja kuulee Adolfin suusta jotain tällaista, niin kyllähän siinä saattaa hieman hymähtää.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ei saisi antaa nimen pahentaa miestä, mutta kun seurasi pienpuolueiden kirjavia mielipiteitä ja kuulee Adolfin suusta jotain tällaista, niin kyllähän siinä saattaa hieman hymähtää.
Kun päätyy selliin, niin silloin saattaa iskeä odottamaton tarve ruveta kirjailijaksi.
 

marso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Toivotaan, että "ottelu" pysyy tuomarilla vähän paremmin hyppysissä kuin MTV:n tuomariduolla Andersson-Lehtimäki.
Maikkarin vaalitenttiä en kokonaan ehtinyt katsoa, mutta juontajat eivät minunkaan mielestäni tehneet järin hyvää työtä. Jotenkin eivät osanneet asettua tilanteen yläpuolelle, ja pakka levisi usein käsiin. Andersson tuntui jotenkin ottavan tilanteen henkilökohtaisesti.

Ei kyllä varmasti ole mukavaa olla kuuntelemassa tuollaista aikuisten riitelemistä.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Kun päätyy selliin, niin silloin saattaa iskeä odottamaton tarve ruveta kirjailijaksi.

Saatan liikkua vaarallisilla vesillä, mutta onko Mein Kampfin uusi versio jo valmis?
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Marinin aggressiivisuus Orpoa ja Kokoomusta vastaan on lapsellista ja vastenmielistä. Petterikin voisi heiluttaa käsilaukkuaan ja sanoa reippaasti, että voitko olla huutamatta minun puheeni päälle ja lopettaa suoranaisen valehtelun. Kokoomus ei ole potkimassa sote-henkilöitä pellolle ja jättämässä sairaita ihmisiä hankeen. Päinvastoin.
Nykyaikaiset voimaantuneet naiset tykkäävät tuollaisesta maskuliinisesta rähjääjästä, joka alistaa miehiä.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nykyaikaiset voimaantuneet naiset tykkäävät tuollaisesta maskuliinisesta rähjääjästä, joka alistaa miehiä.

Eivät todellakaan kaikki, mutta ilmeisesti monelle on ihan ok heittää kaikki alkeellisetkin käytöstavat romukoppaan, kunhan "asia on oikea". Vastenmielistä, ihan sukupuolesta riippumatta.

Oikeasti voimaantuneet naiset ovat itsevarmoja ja uskovat asiaansa niin vankasti, että ei heitä hetkauta se, että joku on eri mieltä. Esimerkkinä tällaisesta on vaikka Li Andersson. Joskus hänelläkin kuohahtaa, mutta harvemmin hänen koko esiintymisensä perustuu siihen, että vain yrittää saada muut näyttämään huonoilta.

Epävarmuus on se, joka saa ihmisen sukupuolesta riippumatta hyökkäämään nopeasti muita ihmisiä vastaan tai heittäytymään heti kättelyssä puolustuskannalle. Anderssoniin verrattuna toisessa ääripäässä on sitten Sanna Marin, jonka kanssa ei kovinkaan rakentavasti voi olla eri mieltä, vaan homma menee heti kättelyssä muiden syyttelyksi ja hyökkäämiseksi. Vaikuttaa siltä, että ei itsekään usko asiaansa tai sitten vain kokee olevansa väärässä paikassa. Siitä on voimaantuminen kaukana.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tentti on oikeastaan kuin kansa pienoiskoossa, puhe hörhöistä on turhaa oman itsen ylikorostamista.
Teit ihan hyviä huomioita tuossa postauksessasi.

Tämmöiset pienpuolueiden vaalitentit ovat kuitenkin minun mielestäni oiva keino tuoda mieleen se, että miten tärkeää on, jotta meillä on niitä "poliittisia broilereita". Ollaan niistä broilereista sitten ihan mitä mieltä tahansa. niin fakta on kuitenkin se, että he osaavat tuon eduskuntatyön. Kaikki se mitä siihen lakien säätämiseen liittyy, niin se ei ole mitään semmoista pikkupuuhastelua, vaan vaatii oikeasti aikamoista paneutumista asioihin. Ei sinne Arkadianmäelle ihan ketä tahansa Mattia tai Liisaa voi pistää, tai me oltaisiin muuten ihan todella nopeasti aivan kusessa.

Sitä nämä eilisen kaltaiset esiintyjät nimittäin juuri korostavat, että kuinka nopeasti tämä maa olisi aivan turmiolla, jos sieltä kansan syvistä riveistä ruvettaisiin oikeasti tuonne eduskuntaan nostamaan ihmisiä päättämään asioista tuon kaltaisilla ajatuksilla, mitä siinä keskustelun lomassa kuultiin. Vaikuttaa olevan niin, että köyhyys ja osattomuus etenkin korreloi hyvin selvästi sen kanssa, että miten vaikeaa ihmisen on ymmärtää sitä, että miten tietyt päätökset oikeasti reaalimaailmassa vaikuttaisivat heidän elinolosuhteisiinsa. Ja mitä vähemmän näitä hörhöjä ja höyrypäitä nousee minnekään päättäviin asemiin, niin sitä paremmin kansalla oikeasti menee. Sillä köyhemmälläkin kansanosalla, vaikka he eivät sitä itse välttämättä tajuakaan. Tästä on todisteita läpi maailmansivun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös