Eduskuntavaalit 2023

  • 360 228
  • 4 401

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kyllä katujengit on nimenomaan maahanmuutosta johtuva ilmiö.

Katujengit ovat Ruotsissa ja Suomessa maahanmuuttoon kytkettävä ilmiö. Valtaosa katujengeihin kuuluvista henkilöistä on toisen tai ensimmäisen polven maahanmuuttajia. Suurin osa heistä on syntynyt Suomessa tai heillä on Suomen kansalaisuus. Suomen poliisilta ja lähinnä ruotsalaisilta tutkijoilta saa parhaan kuvan siitä missä mennään. Katujengejä on meillä kovin vähän vielä tutkittu.

Monet ihmiset voivat asua Suomessa katujengien alueilla näkemättä katujengejä koskaan. Jengit harjoittavat mm. huumekauppaa ja velkojen perintää. Se mikä näkyy, on ammuskelu ja kun Suomesta puhutaan, kannattaa muistaa, että katujengiongelma on kasvamaan päin, mutta koskee lähinnä pääkaupunkiseutua. Ampumisia on onneksi kovin vähän ainakin toistaiseksi.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
SDP, kes kusta, persut ja muut taikaseinäpuolueet ovat työperäistä maahanmuuttoa vastaan.
No siis ollaksemme rehellisiä niin about koko Suomi oli pitkään ihan kaikkea maahanmuuttoa vastaan, mistä syystä meillä on todella vähän ulkopuolista väestöä verrattuina paljon terveemmällä pohjalla oleviin verrokkeihimme. Sinänsä positiivista että Kokoomus on nyt uskaltautunut edes vähän kastamaan varvastaan veteen, kuten Vihreät ja RKP, toisin kuin nuo mainitsemasi puolueet. Toki Keskusta on aina valmis ottamaan orjahinnoilla vastaan tuhansittain sesonkityövoimaa mutta se nyt ei juuri auta demografian suhteen. Mutta vasemmisto on todellakin lähes yhtä synkkä ja toivoton tämän asian suhteen kuin perssuomalaiset.
 

Analyzer

Jäsen
Linkittämästäsi jutusta: "Pietilän mukaan Suomea ei voi verrata Ruotsiin muun muassa siksi, että maahanmuuton volyymit ovat olleet aivan eri luokkaa."

Suomessa on todella vähän maahanmuuttajia. Hekin vähät ovat vahvasti keskittyneet pk-seudulle.

Ei tämä keskustelu ja huoli ole mikään uusi juttu, vaan ihan samalla lailla puhuttiin kymmenen vuotta sitten "Ruotsin tiestä" ja palavista ghetoista, joiden piti olla ihan juuri kohta kulman takana. Kreikan-tielläkin muuten oltiin vuonna 2015, jos joku muistaa. Näitä teitä on aina esillä, kun vaalit lähestyvät.


Näkyykö "kehityskulku" tilastoista, vai pitääkö tyytyä uutisiin ja poliisisetien katuarvioon?


Tässä oikein alleviivaat koko pointtia. Vähän maahanmuuttoa = ei katujengejä. Ruotsin volyymilla sitten ongelmia tuleekin varmasti ihan eri malliin.

Vaikkakaan nämä poliisisedät ei lähteiksi kelpaakaan, niin he ovat nimenomaan kertoneet, että jengeissä on paljon toisen polven maahanmuuttajanuoria. Vaikka meillä ei vuoden 2015 jälkeen olekaan mitään isoja piikkejä tullut paitsi nyt ukrainalaisia, niin maahanmuuttajataustaisia meillä on väestössä koko ajan enemmän.

En osaa kaivaa sellaista dataa, jossa olisi kerrottu maahanmuuttajien tekemät rikokset osana katujengejä. Olen poliisisetien julkisuudessa olleiden lausuntojen varassa. Yhteneväistä niissä on, että ongelma ei ole vielä paha, mutta selkeitä merkkejä toiminnan systemaattisuudesta ja järjestäytymisestä on olemassa ja jengit koostuvat hyvin suurilta osin maahanmuuttajanuorista.


Minusta me tarvitsemme työperäistä maaahanmuuttoa nykyistä enemmän, mutta tarveharkintaa en purkaisi, koska lähtökohtaisesti EU-alueen tulisi riittää. EU-alueelta myös kotoudutaan Suomeen paljon paremmin kuin ns kolmansista maista. Vähemmän lieveilmiöitä.
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Voinen itähelsinkiläistyneenä kokemusasiantuntijana sanoa, että omassa elämässäni katujengit eivät ole näkyneet yhtään missään.

Tekisi hyvää kaikkien katujengikiimoissaan olevien perspektiiviharhan lievittämiseksi mennä vaikka tuohon Kontulan asemalle viikonlopuksi päivystämään. Huomaisivat, että pahimmat öykkärit, tappelijat ja junkkarit ovat yleensä pubeissa ja paskaisissa Heka-kaksioissa marinoituneita täysin maidonvalkoisia huume- tai viinapäissään örisijöitä.

Jengiytymisen ehkäisy on tärkeää, mutta ”Ruotsin tie” ja muu katujengialarmismi on valjastettu muukalaiskammoisten keppihevoseksi ja on siten aika hedelmätöntä keskustelumaaperää.
En tiedä missä itähelsingissä vaikutat, mutta itse täällä koko ikäni asuneena voin omasta kokemuksesta sanoa että kyseiset känniördääjät on huomattavssti vaarattomampia kuin yksikään yli kolme hengen porukka joka koostuu etnisestä vähemmistöstä, oli se sitten romaneja, somaleja, slaaveja tai arabeja.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
voin omasta kokemuksesta sanoa että kyseiset känniördääjät on huomattavssti vaarattomampia kuin yksikään yli kolme hengen porukka joka koostuu etnisestä vähemmistöstä, oli se sitten romaneja, somaleja, slaaveja tai arabeja.
Siis ihan oikeasti, ihan kirjaimellisesti? Vastaan tulee keskellä päivää vaikka neljä romania tai ukrainalaista tai vaikka somalialaisia koulutyttöjä niin heti on suurempi vaara päällä? Hmm.
 
Viimeksi muokattu:

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Voi hemmetti. Lähdin juoksujalkaa karkuun firman saunaillasta, jotta en menettäisi sekuntiakaan Anon globalistihuohotuksesta, mutta aivan turhaan.
Saman huomasin itsekin. Mikä valtava pettymys, kun Ano on jättänyt estradin jollekin muulle. Juvan ihme taitaa oikeasti panostaa vaalikampanjaansa, kun näin tärkeän ohjelman missaa. Ettei vaan taustalla olisi jotain vakavampaa, esim. tietyt hivenaineet ja lisäravinteet loppuneet, jolloin Ano joutuu hakemaan ne itärajan takaa?
 

TheJackal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Popparit esiin ja ykkönen auki! Pienpuoluetentti alkaa! Taattua huumoria kaksi tuntia!
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Pennasella näköjään jäänyt siivousmopin pää kiinni olkatoppauksiin.

Aika mielenkiintoinen kattaus noin kaiken kaikkiaan.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Nyt on aivan huikea kummeli-kokoonpano lauteilla. Petrus tulee heti porteista ulos pyssyt paukkuen.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Nää Sketsihahmokilpailut on kyllä parasta jokaisten vaalien alla :D
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tällä korjaussarjalla on vähän liian monimutkainen työkalupakki. Siellä vilahteli anglosaksiset individualismit ja sosiaalidemokraattiset verovaltiot samassa virkkeessä.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Höh, Ano ei ole väittelemässä.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Maikkarilla on Putous, Ylellä on pienpuoluetentti. Tätä timanttia soisi nähtävän useammin vuoden aikana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös