Aivan mielettömän sakeeta settiä. Tällaiseen törmää yleensä vain boomerbookin uutiskommenteissa. Suomessa miljoona vuokra-asuntoa, mutta julmettu poru firmasta joka omistaa niistä 3,7%. Asuntotuet on ongelmallisia, koska ne on epäsuoria siirtoja omistajien taskuun. Mitä tälle ongelmalle pitäisi tehdä, siis loputtoman Kojamon taivastelun sijaan? Helsingissä ainakin on keskituloisia asuntotuen saajia esimerkiksi yksinhuoltajien joukossa.
Ei kai lohenkasvatuksessakaan se ole ratkaisevaa, montako kassilohta merestä suhteessa koko lohimäärään omistaa vaan, miten niiden omistamiensa lohien hinta optimoidaan? Kojamo ja VVO tulisi saattaa vastuuseen mm. vääristä huoneratkaisuista. Yhtiöt tekevät liian pieniä asuntoja ja optimoivat kerrostalosta tuoton.
HS-analyysi | Asuntomarkkinoilla on yksiökuplan riski – ”Kanakoppeja” rakennetaan liikaa, turhan kauas keskustasta ja väärille ihmisille
Asumisen, arkkitehtuurin ja talouden asiantuntijat keskustelivat Helsingin yliopistolla asuntopolitiikan polttavimmasta kysymyksestä, yksiöbuumista.
www.hs.fi
Keskituloisten joutuminen asumistuen piiriin riippuu sijainnista. Kun Kojamo operoi 15 suurimmassa kaupungissa, joista saa parhaat tuotot, todennäköisyys joutua asumistuen piiriin Kojamon asukkaana on varmaan uhka keskituloisillekin.
Se mitä pitäisi tehdä, on tietenkin rakentaa enemmän asuntoja. Lisäksi pitäisi unohtaa ne puheet, joissa väki keskitetään Suomessa pariin kaupunkiin. Meidän olisi järkevä pohtia vihdoin, miten osa Suomesta asutetaan nykyistä paremmin. Se ei tarkoita koko Suomen pitämistä asuttuna.
e: lisätään tämäkin YLE:n artikkeli suomalaisesta asumistodellisuudesta. Todella tylyä ja sanoisin, että lähes epäoikeudenmukaista:
Roope Lipsanen, 24, asuu miniyksiössä, jossa keittiö on eteisessä – katso kuvat "tilaihmeestä"
Tuoreen tutkimuksen mukaan Suomi rakentaa enemmän miniasuntoja kuin monet muut maat. Voiko niissä elää onnellista elämää?
yle.fi
Viimeksi muokattu: