Mainos

Eduskuntavaalit 2023

  • 384 011
  • 4 394

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Keskiviikkona oli vuorossa "yhden asian puolueiden" tentti. En tosin tiedä, mikä se Hjalliksen yksi asia on. Venäläisten kiinteistökaupat, joita hän nyt vastustaa?

Koko lähetys oli aika leppoisa, ja kaikilla oli vähän sellainen virne suupielessä. Loppuväittelyssäkään ei väitelty.

Tentin ajan mielessä kalvoi kysymys: kuka äänestää näitä puolueita tämän tentin perusteella? Kd oli kuin punalaputettu persut, rkp:n Henriksson veti tehdasasetuksilla eikä sanonut mitään uutta. Hjalliksesta alkaa tulla mieleen Paavo Väyrynen.

Sitten arvioihin:

Hjallis (liik.): 7+

Mielestäni hyvä esiintyminen kokonaisuudessaan. Essayah ja Henriksson näyttivät rautatieaseman lyhdynkantajilta Hjalliksen karisman rinnalla. Toki on sanottava, että asetelma on Hjallikselle suotuisa, koska hän on kokenut tv-esiintyjä eikä vastuussa kenellekään. Hän voi vetää ns. lonkalta.

Alkupuhetta voisi kuvailla sanalla "luomu". Luultavasti Harkimo oli tehnyt sen edellisenä iltana pienessä pöhnässä, ja aika kauas paistoi, ettei hän ole mikään piilossa pysytellyt Runeberg. Hihoja käärittiin niin ahkeraan, että heräsi epäily, onko Hjalliksella kaupallinen yhteistyö euroviisuedustajamme kanssa.

Puheessa huvitti erityisesti se, että Hjallis puhui itsestään eikä puolueestaan; "minä lupaan", "minä hoidan". Liike Nyt taitaa olla vanhan liiton kaaderipuolue, mutta kaaderin tilalla on vain Hjallis? Mahtaa olla motivoivaa puolueen muille edustajille, että 100% rahoista, 100% näkyvyydestä ja 100% puolueen linjasta on Harkimon varassa.

Puheessa itsessään ei kummoisia sanottu. Hjalliksella on tuollainen Diili-juontajan ote asioihin, eli kilpailijat heitetään alta lipan ja vaaditaan ryhtiliikettä. Aika useasti kuultiinkin klassinen "tää ei voi jatkua näin".

Painopiste oli todella vahvasti taloudessa, mikä on mielestäni hyvä valinta; nyt on kuultu päivästä toiseen lupauksia yhdestä ja toisesta tulonsiirrosta, joten ihan freesiä, että joku miettii edes hetken tulopuolta.

Haastattelussa Harkimo oli hyvässä terässä ja pystyi reagoimaan juontajan haastoihin. Sisältöhän oli sitten höttöä, ja välillä tuli kuva, että Hjallis ei tiedä itsekään mitä puolueensa on mistäkin linjannut. Tämä kääntyi kuitenkin tavallaan voitoksi, koska Hjalliksella on pokkaa myöntää, jos hän ei tiedä jotain. Miettikääpä sitä, muut puoluejohtajat.

Väittelyssä Hjallis oli ylivoimainen, kuten odottaa sopi. Ei näissä kilpailla siitä, kuka on oikeassa, vaan kuka on vakuuttavin. Hjalliksen rento olemus ja läpänheitto pelasti koko lähetyksen katatoniselta tylsyydeltä.

Essayah (kd.): 6-

Yllättävähän huono esiintyminen. Oliko flunssassa? Jäi jopa väittelyssä jalkoihin.

Alkupuheen rullatessa piti tarkistaa, onko kyseessä kd vai perussuomalaiset. Lyriikat oli kuin Soinin plokista vuodelta 2012. Heikkoa oli myös se, että kuluneet suvivirsi-jutut piti heittää pienen sarkastisen naurun saattelemana. Eikö usko edes itse puheeseensa? Jäi jotenkin ponneton kuva. Tuoreutta kuvastaa se, että yhtenä avauksena oli vuonna 1997 solmitun Ottawan sopimuksen kritisointi.

Haastattelun aikana jouduin käymään jääkaapilla. Tuli aivan liikaa viittauksia johonkin vuoden 2017 ohjelmiin, alaohjelmiin ja linjauksiin, joissa Kd oli Essayahin mielestä "ollut oikeassa jo silloin". Ketä kiinnostaa? Mikä on teidän linja nyt?

En tiedä, oliko toimittajalla kupongit sekaisin, vai miksi hänellä oli eri luvut kuin Sarilla. No, kuitenkin, jäi todella epäselväksi, mistä Kd leikkaisi ja kuinka paljon. Sarin mielestä Kd:lla on "realistisin linja", mutta konkretiaa emme kuulleet.

Koulukeskustelusta jäi mieleen ylitsevuotava populismin määrä. Juuri näitä ilmiöoppimisen ja hankehumpan kaltaisia heittoja kuullaan yleensä jossain Iltalehden kommenttiosioissa ja röökipaikkakeskusteluissa. Essayahille voisi tehdä terää käydä vaikka yläasteella tai lukiossa seuraamassa kouluopetusta parin päivän ajan. Siinä samalla voisi pitää vaikka gallupin, että kuinka moni oppilas haluaa lauleskella suvivirttä keväisin ja käydä joulukirkossa.

Noin muuten tästä esiintymisestä jäi varmaankin monille sama fiilis kuin jos sattuu ostamaan keskarin sijaan nolla-nollaa kaupasta: kusihätä tulee, muttei humalaa, ja lopuksi pitää vielä roudata pullot kauppaan.

Henriksson (rkp.): 6

Oli kyllä vaisu. Todella vaisu. Yritän juuri miettiä, että mikä oli sellainen highlight-kohta, jonka voisi poimia koosteeseen. Ehkä se, kun tuomitsi maamiinat? Aplodejakin tuli yleisöltä aika niukalti.

Puheessa oli kaikki poliittiset liturgiat työnteon kannattavuudesta oikeudenmukaisuuteen. Tämä ei tuonut yhtään mitään uutta pöytään.

Haastattelu meni vähän samoilla urilla kuin 2019: vastaili kaikkeen sovitusti, mutta ulospäin näytti juuri siltä, että mitään riskejä ei oteta. Huvittavasti joutui puolustamaan turkistarhausta, koska kyllähän nyt Pohjanmaan elinkeinoa pitää puolustaa, oli se sitten miten moraalitonta tai turhaa tahansa.

Ainoa, missä onnistui, oli tietynlainen länsimaisen oikeuskäytännön puolustaminen. Tosin siinä jengiväkivaltakeskustelussakin jäi vähän sellainen maku, että kunhan nyt vedotaan tutusti ennaltaehkäisyyn ja "aikaiseen puuttumiseen", niin ei tarvitse sitten ehdottaa mitään konkreettista.

All-in-all: ei onnistunut nostamaan puolueensa profiilia, joskaan ei mokannut mitään.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Puheessa huvitti erityisesti se, että Hjallis puhui itsestään eikä puolueestaan; "minä lupaan", "minä hoidan". Liike Nyt taitaa olla vanhan liiton kaaderipuolue, mutta kaaderin tilalla on vain Hjallis? Mahtaa olla motivoivaa puolueen muille edustajille, että 100% rahoista, 100% näkyvyydestä ja 100% puolueen linjasta on Harkimon varassa.
Saarikko puhui muuten ainakin kaksi kertaa samalla tavalla maanantain suuressa puheenjohtajatentissä: "Minä lupaan, että..." Särähti siinä omaan korvaan. Tulee olo ettei ole kyse tiimityöskentelijästä.
 

Binisteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Minnesota Wild, Real Madrid C.F., LA Lakers
Kannattaisi myös opetella kuuntelemaan, mitä ja miten poliitikot puhuvat. Vaikka olisi kuinka paljon eri mieltä Li Anderssonin kanssa, on täysin tyhjää puhetta sanoa hänen olevan pihalla asioista. Eilen nähtiin useaan kertaan, kuinka helposti tunteisiin vetoavalla taktiikalla toimiva Saarikko jää alakynteen, kun vastassa on keskustelija, joka puhuu asia-argumentein.

Li Andersson on politiikassa arvostettu laidasta laitaan siitä syystä, että hän perehtyy asioihin. Tämän myöntää jopa kokoomuslaiset – lukuun ottamatta Timo Heinosta, joka on yleensä perillä oman puolueensa ohjelmasta ja vaihtoehtobudjetista Anderssonia huonommin. Sellaisen poliitikon voidaan sanoa olevan pihalla.

Sanna Marin pärjäsi huonosti omassa väittelyssään, mutta se ei haittaa, koska vastassa on poliitikot, jotka eivät samassa määrin kilpaile samoista äänestäjistä. Siksi olisi hedelmällisempää, jos Marin olisi joutunut väittelemään Anderssonin kanssa, koska kuten eilen nähtiin, Andersson pystyy osoittamaan myös Ohisalon puheet tyhjiksi.
Ai helvetti Sanna Marin vastaan Li Andersson poliittisessa debatissa. Toisaalta mehukkuus voi olla kaukana, kun Sanna vain komppaa Litä joka asiassa.

Oli muuten hyvä rahapodin jakso eilen, kun Li oli vieraana. Propsit ylipäätään, että tulee juttelemaan kyseiseen podiin, mutta keskustelu oli kiinnostavaa koko tunnin ajan. Tiedettävästi Sanna on ollut tosin ainoa poliitikko, joka tuonne ei ole suostunut tulemaan, kun vaalikampanja Ukrainassa on kuumana. Sanoisin, että jos Kokoomuksella olisi Listä kopio omissa riveissään, niin kannatus voisi painella melko korkeissakin lukemissa.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Ai helvetti Sanna Marin vastaan Li Andersson poliittisessa debatissa. Toisaalta mehukkuus voi olla kaukana, kun Sanna vain komppaa Litä joka asiassa.

Oli muuten hyvä rahapodi jakso eilen, kun Li oli vieraana. Propsit ylipäätään, että tulee juttelemaan kyseiseen podiin, mutta keskustelu oli kiinnostavaa koko tunnin ajan. Tiedettävästi Sanna on ollut tosin ainoa poliitikko, joka tuonne ei ole suostunut tulemaan, kun vaalikampanja Ukrainassa on kuumana. Sanoisin, että jos Kokoomuksella olisi Listä kopio omissa riveissään, niin kannatus voisi painella melko korkeissakin lukemissa.
Olisi mielenkiintoista tietää miten Vasemmistoliitto pärjää vaalitentissä ilman erinomaisesti pärjäävää Liitä. Toisaalta se on ihan se ja sama kuka tuolla tenteissä on kun Vasemmistoliiton kannatus on lähestulkoon vakio puheenjohtajasta riippumatta.
 

Binisteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Minnesota Wild, Real Madrid C.F., LA Lakers
Olisi mielenkiintoista tietää miten Vasemmistoliitto pärjää vaalitentissä ilman erinomaisesti pärjäävää Liitä. Toisaalta se on ihan se ja sama kuka tuolla tenteissä on kun Vasemmistoliiton kannatus on lähestulkoon vakio puheenjohtajasta riippumatta.
No Saramo on jonossa seuraavana, jos Li ei syystä tai toisesta pääse paikalle. Hänen ottamuksensa eivät ole kaksisia olleet, mutta kävi hän keskustelemassa Paasin kanssa Puheenaihe -podcastissa. Jopa yllättävän paljon yhteisiä ajatuksia tuli.

Vassilla on paljon luottoäänestäjiä, jotka äänestävät puoluetta vaikka siellä olisi Pelle Hermanni lompsimassa pellekengillä studioon. Sama on tosin monessa muussakin puolueessa.
 

Pipolätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Dallas
. Sanoisin, että jos Kokoomuksella olisi Listä kopio omissa riveissään, niin kannatus voisi painella melko korkeissakin lukemissa.
Anderssonilla on toisaalta mielestäni aika sinänsä helppo pelata sitä omaa peliään, kun äänestäjät ovat melko vakio, pääministeriksi ei asiaa, eikä muutenkaan paineita esim. talouspolitiikassa ole. Mistään veloista tai muusta ole koskaan huolta , kun talouspolitiikan ratkaisu on aina veronkorotukset. Tottakai siinä tarvitaan osaamista noiden asioiden selvään jakamiseen ja sellaiseen tietopankkiin mitä Andersson jakaa, mutta onhan siinä nyt melkoisen paljon vaikeampi selittää Kokoomuksena, miten se leikkaa sen 6 miljardia ja samalla yrittää saada sen kuullostamaan kansalaisille hyvältä jutulta.
 
Viimeksi muokattu:

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Anderssonilla on toisaalta mielestäni aika sinänsä helppo pelata sitä omaa peliään, kun äänestäjät ovat melko vakio, pääministeriksi ei asiaa, eikä muutenkaan paineita esim. talouspolitiikassa ole. Mistään veloista tai muusta ole koskaanhuolta , kun talouspolitiikan ratkaisu on aina veronkorotukset. Tottakai siinä tarvitaan osaamista noiden asioiden selvään jakamiseen ja sellaiseen tietopankkiin mitä Andersson jakaa, mutta onhan siinä nyt melkoisen paljon vaikeampi selittää Kokoomuksena, miten se leikkaa sen 6 miljardia ja samalla yrittää saada sen kuullostamaan kansalaisille hyvältä jutulta.
Tällaisista kommenteista huomaa, että suuri osa keskustelijoista pelaa mielikuvilla sillä viimeksi eilen Li Andersson löi kaksi muuta puheenjohtajaa juuri siksi, että hän puhui muustakin kuin leikkauksista, muustakin kuin veroista, muustakin kuin velasta ja muustakin kuin talouskasvusta. Ne kaksi muuta puheenjohtajaa eivät paljon muusta puhuneet kuin varmoja äänestäjiään lämmittävistä mielikuvista.

*kaikki tummennukset minun tekemiäni.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kävin tänään äänestämässä ennakkoon. Ikinä ei ole siinä äänestypaikassa ollut yhtä pitkiä jonoja, jonottaminen kesti 40-45 min. Yritin siinä aikani kuluksi silmäillä muita jonottajia siinä mielessä, että mitä puoluetta he mahtavat äänestää, mutta vaikea se on tuulipukukansasta selvää ottaa. Keskellä päivää jonottajat olivat keski-ikäisiä, vanhoja ja vielä vanhempia, ja koska oltiin Pirkanmaalla, niin demareita he olivat todennäköisesti suurin osa.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Kokoomuksen suurin ongelma on se, että suomalaiset eivät halua leikata sosiaaliturvaa, koulutuksesta, sote- ja terveysalan palvelutuotannosta ja sisäisestä- ja ulkoisesta turvallisuuttamme. Jostain pitäisi kuitenkin saada säästöjä aikaiseksi. Pelkällä tuottavuuden nousulla ei saada hoidetuksi kansantalouden ongelmia kuntoon. Pelkästään tuloveron alentaminen ei riitä.

Työllisyysasteen pitää saada nousemaan yli 80 prosentin. Se ei pelkästään riitä vaan Suomen kansantalous vaatii kuitenkin monia muitakin korjaustoimenpiteitä tulevaisuudessa.

Jollain tavalla on ratkaistava se miten kauppatase ja vaihtotase saadaan hoidettua parhainpäin.

Seuraavan hallituksen ongelmat ovat todella suuret Suomen kansantalouden kannalta. Tsemppiä uudelle hallitukselle.

Velkaa otetaan rutosti ja verot kohoavat samalla. Samoin korkomenot kasvavat myös.

Kaikki hoituu kun Sanna Marin on valtiovarainministerinä. Onnittelumme.
 

Binisteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Minnesota Wild, Real Madrid C.F., LA Lakers
Anderssonilla on toisaalta mielestäni aika sinänsä helppo pelata sitä omaa peliään, kun äänestäjät ovat melko vakio, pääministeriksi ei asiaa, eikä muutenkaan paineita esim. talouspolitiikassa ole. Mistään veloista tai muusta ole koskaan huolta , kun talouspolitiikan ratkaisu on aina veronkorotukset. Tottakai siinä tarvitaan osaamista noiden asioiden selvään jakamiseen ja sellaiseen tietopankkiin mitä Andersson jakaa, mutta onhan siinä nyt melkoisen paljon vaikeampi selittää Kokoomuksena, miten se leikkaa sen 6 miljardia ja samalla yrittää saada sen kuullostamaan kansalaisille hyvältä jutulta.
Tämä on tietysti totta, että "posin kautta" on huomattavasti mukavampaa ajaa poliittisia päätöksiä. Tämä taas johtaa siihen, että argumentointi voi olla melkoista verbaalia akrobatiaa ja se kajahtaa sinne sohvan pohjallekin asti, kun tarpeeksi tekee leikkauksista ikävän asian. Klassista vasemmistopopulismia siis.

Kokoomuksella on muutenkin oma muottinsa, miten esiintyä debateissa. Ei edes puolueen tähtenä pidetty Valtonen ole mitenkään räikeä tai suulas, vaan noudattaa sitä maltillisempaa ja perinteisempää keskustelua kunnioittavaa mantraa. Mykkänen pärjäsi tosin ihan hyvin tuossa aiemmin Lin ja Sannan kanssa A-Studiossa. Häkkästä ei ole pitkään aikaan käytetty, mutta näkisin että hän voisi pärjätä erinomaisesti, koska on olemukseltaan erittäin jämpti. Pidän itsekin siitä, että debatointi ja argumentit esitetään omalla puheenvuorolla, mutta tätä tämä keskustelu nyt on: kovaäänisin saa painavimman sanan, vaikka siinä ei olisi järjellisesti juurikaan mitään sisältöä.
 
Viimeksi muokattu:

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
"Esimerkiksi monet SDP:n ehdokkaat lainaavat paikoin hyvinkin tarkasti Suomen ammattiliittojen keskusjärjestön SAK:n kannanottoja, ja kokoomuksen ehdokkaiden vastauksissa näkyy lähes sanatarkkaa yhdenmukaisuutta Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n vaali- ja hallitusohjelmatavoitteisiin.
– Mikäli hyvinvointialueen oma tuotanto tai palvelujen ostot ovat riittämättömiä tämän toteuttamiseen, hyvinvointialueen on annettava asiakkaalle palveluseteli, jonka arvo mahdollistaa palvelun hankinnan likimain samalla asiakasmaksulla verrattuna siihen, että hyvinvointialue olisi tuottanut palvelun itse, todetaan EK:n hallitusohjelmatavoitteissa.
– Mikäli hyvinvointialueen oma tuotanto tai palvelujen ostot ovat riittämättömiä, hyvinvointialueen on annettava asiakkaalle palveluseteli, jonka arvo mahdollistaa palvelun hankinnan likimain samalla asiakasmaksulla verrattuna hyvinvointialueen itse tuottamaan palveluun, vaatii kokoomuksen varapuheenjohtaja Elina Valtonen."

Yle tutki yli 2 000 vaalikonevastausta ja selvisi, että osa ehdokkaista toistaa etujärjestöjen viestiä sanasta sanaan
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Kokoomuksella on muutenkin oma muottinsa, miten esiintyä debateissa. Ei edes puolueen tähtenä pidetty Valtonen ole mitenkään räikeä tai suulas, vaan noudattaa sitä maltillisempaa ja perinteisempää keskustelua kunnioittavaa mantraa.
Lepomäki oli tällainen, mutta Valtonen ei. Lepomäki odotti puheenvuoroa, antoi kanssakeskustelijalle tunnustusta ja käyttäytyi muutenkin asiallisesti. Valtonen taas puhuu päälle, ymmärtää tahallaan väärin ja käyttäytyy muutenkin ylimielisesti. Joko hän on vaihtanut viestintätoimistoa tai sitten hänenkin naamionsa on riisuttu.
 
Kävin tänään äänestämässä ennakkoon. Ikinä ei ole siinä äänestypaikassa ollut yhtä pitkiä jonoja, jonottaminen kesti 40-45 min. Yritin siinä aikani kuluksi silmäillä muita jonottajia siinä mielessä, että mitä puoluetta he mahtavat äänestää, mutta vaikea se on tuulipukukansasta selvää ottaa. Keskellä päivää jonottajat olivat keski-ikäisiä, vanhoja ja vielä vanhempia, ja koska oltiin Pirkanmaalla, niin demareita he olivat todennäköisesti suurin osa.
Sama homma Oulussa. Mietin aluksi, että ei varmaan hirveästi ryysistä ole ennen kahtatoista, mutta jonot ulottuivat aina kauppakeskuksen ulko-oville asti. Suunnilleen puoli tuntia siinä sitten tuli eläkeläisten ja keski-ikäisten seassa jonotettua. Ja Oulussa kun ollaan, niin varmaan se reilu puolet tuosta porukasta oli perskepuleita (tosin lähempänä keskustaa varmaan suhteessa vähemmän keskustaa, ja enemmän muita). Kauppareissun jälkeen jono oli hieman jopa kasvanut, ja porukkaa seisoskeli tuulikaapissa asti. Ulos astuessani kuulin vielä kun joku hieman ärtyneen kuuloinen äijä huudahti että "ämpäreitäkö tässä jonotetaan?"..
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät

Siitä hyvä analyysi tilanteesta. Demarit pelanneet itsensä käytännössä hallituksesta ulos mutta tämän ei pitäisi tulla yllätyksenä mikäli politiikkaa seuraa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet

Siitä hyvä analyysi tilanteesta. Demarit pelanneet itsensä käytännössä hallituksesta ulos mutta tämän ei pitäisi tulla yllätyksenä mikäli politiikkaa seuraa.
No tuo sangen epätodennäköinen skenaario olisi uskomattoman ideaalinen lopputulos SDP:lle. Mutta jos reaalimaailmassa kävisi niin että SDP voittaisi vaalit niin tuskallisesti hinkattaisiin epätyydyttävä sinipuna about juhannukseksi. Mutta aika todennäköistä on että joko Kokoomus tai PS on ykkönen.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No tuo sangen epätodennäköinen skenaario olisi uskomattoman ideaalinen lopputulos SDP:lle. Mutta jos reaalimaailmassa kävisi niin että SDP voittaisi vaalit niin tuskallisesti hinkattaisiin epätyydyttävä sinipuna about juhannukseksi. Mutta aika todennäköistä on että joko Kokoomus tai PS on ykkönen.

Täytyisi tällöin SDP:n tai Kokoomus syödä lupauksensa, olisi mielenkiintoinen tilanne äänestäjän kuluttajansuojan kannalta kun äänet menee hukkaan.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Täytyisi tällöin SDP:n tai Kokoomus syödä lupauksensa, olisi mielenkiintoinen tilanne äänestäjän kuluttajansuojan kannalta kun äänet menee hukkaan.
Tervetuloa suomalaiseen puoluejärjestelmään... Ja siis molemmat söisivät lupauksensa.
 
Viimeksi muokattu:
Tällaisista kommenteista huomaa, että suuri osa keskustelijoista pelaa mielikuvilla sillä viimeksi eilen Li Andersson löi kaksi muuta puheenjohtajaa juuri siksi, että hän puhui muustakin kuin leikkauksista, muustakin kuin veroista, muustakin kuin velasta ja muustakin kuin talouskasvusta. Ne kaksi muuta puheenjohtajaa eivät paljon muusta puhuneet kuin varmoja äänestäjiään lämmittävistä mielikuvista.

*kaikki tummennukset minun tekemiäni.

Tai sitten Li Anderssonin kannattaakin puhua kaikesta muusta, koska hänen äänestäjänsä eivät halua ajatella ja velkaa ja leikkauksia.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tai sitten Li Anderssonin kannattaakin puhua kaikesta muusta, koska hänen äänestäjänsä eivät halua ajatella ja velkaa ja leikkauksia.

Li Anderssonin puolueen äänestäjissä on suurin joukko pientuloisia yhdessä vihreiden kanssa. Koska moni heistä saa erilaisia tukia, Li Andersson lupaa intressiryhmälleen sen jatkuvan. Sitten Li Andersson voi keskittyä heille tärkeimpiin asioihin. Ei tarvitse päätään vaivata kuin korulauseina leikkauksista, veroista, velasta ja talouskasvusta. Riittää se, että sanoo talouskasvun ratkaisevan ja pitävän valtion kassan anteliaana kunhan muistaa todeta, että suuryhtiötä tulee verottaa enemmän, samoin rikkaita.

Karmeaa itsepetosta, mutta uppoaa sellaiseen vajaaseen 10 prosenttiin tuosta vaan.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto

Siitä hyvä analyysi tilanteesta. Demarit pelanneet itsensä käytännössä hallituksesta ulos mutta tämän ei pitäisi tulla yllätyksenä mikäli politiikkaa seuraa.
Itse uskon siihen, että Kokoomus ja Perussuomalaiset kokoavat yhdessä uuden hallituksen apupuolueiksi lisäksi KD, RKP ja tarvittaessa KESKUSTA. Siinä olisi hyvä oikeistohallitus Suomessa.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
Post-rock/ Post-punk
Itse uskon siihen, että Kokoomus ja Perussuomalaiset kokoavat yhdessä uuden hallituksen apupuolueiksi lisäksi KD, RKP ja tarvittaessa KESKUSTA. Siinä olisi hyvä oikeistohallitus Suomessa.
Paljon vaihtoehtoja kun ei taida olla, ellei Lib ja LIKNYT joskus nouse "liigan" keskivaiheille oikeisto/ semioikeisto-blokkiin, vai mikä se oli.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Paljon vaihtoehtoja kun ei taida olla, ellei Lib ja LIKNYT joskus nouse "liigan" keskivaiheille oikeisto/ semioikeisto-blokkiin, vai mikä se oli.
Neljän vuoden päästä tilanne Suomessa voi olla toisenlainen kuin nyt. Vaarana voi olla se, että Suomessa on liian paljon pienpuolueita eduskunnassa, jotka ovat
markkinatauden kannattajia eli sijoittuvat lähelle Kokoomuksen reviiriä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös