olkikuukkeli
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Antti "Rinteen Ana" Rinne on tietysti jo ilmoittanut jättävänsä asiantuntijoiden kuuntelun muille, mutta mitähän sanoo Li? Suorastaan perkeleellistä, kun juuri vaalien alla tulla puhumaan tällaista faktaa, joka sotii täysin joidenkin ideologiaa vastaan.
Aina yhtä hauskaa kun taloustieteen "faktat" eivät valtiontaloudesta puhuttaessa olekaan enää politiikkaa. Vasemmiston politiikasta sen verran, että eikö Andersson nimenomaan sanonut, että heidän talousarvionsa ei edellytä/oleta työllisyyden kasvua (toisin kuin muuten kokoomuksen ja SDP:n vastaavat). Toiseksi Räisänenhän ei tuossa suoraan viittaa mihinkään tutkimukseen, joten hankala osoittaa sille suoraa kritiikkiä, mutta kyllä talouskuripolitiikkaa (mitä leikkaukset suhdanteessa kuin suhdanteessa edustavat) on finanssikriisin jälkimainingeissa minusta aika uskottavin argumentein kritisoitu (Krugman, Mark Blyth, John Quiggin jne.), eivätkä sen tulokset mitenkään erityisen hyvältä näytä näin maallikonkaan näkökulmasta.
Millaista sosiaalipolitiikkaa olisi vuosien leikkaamisen jälkeen alkaa pienentämään laskusuhdanteessa työttömien ja muiden vähävaraisten etuuksia? Aktivoimistoimia en vastusta jos ne tehdään kunnolla. Jotkut massaluennot CV:n tekemisestä jne. ovat aivan turhaa paskaa ja rikastuttavat lähinnä näitä kursseja tarjoavia konsultteja (toki taloudellista aktivoimistahan tämäkin on!). Suomessa sekä vasemmisto että oikeisto voisivat luopua joistain ideologisista rajoittimistaan ja a) ohjata lisää rahaa työttömien "valmentamiseen" ja b) tehdä jotain mahdollisesti aidosti työpaikkoja luovaa, eli järjestää harjoitteluohjelmia yms., vaikka toki aina löytyy niitä yrityksiä, jotka osaavat näitä hyödyntää haitallisellakin tavalla.
...ja sitten kun ollaan yhteiskuntana kasvettu aikuiseksi ja AI on ottanut sen 30% nyt tiedetyistä työpaikoista, niin voisi jotain ihan oikeasti vastikkeetonta perustulomallia lähtä ajamaan sisään. Ja jos joku uskaltaisi sanoa, että alueellinen koheesio poliittisena tavoitteena voi (ainakin maalaisjärjellä) pahentaa kohtaanto-ongelmaa. Jos meillä on tulevaisuudessa aidosti niukemmin resursseja käytössä, niin yksilökohtainen lähestymistapa voi pidemmän päälle olla pakollinen. Kaupungistumisen toisen aallon pysäyttäminen ei näytä realistiselta tavoitteelta.