Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Eduskuntavaalit 2019

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana MacRef, 04.12.2018 klo 20.34.

 1. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Niin, mun huomio taas on, että katseltuani hesarista tuon uusien esittelyn, että vihreistä tuntui joka toinen oleva dippainssi. Tämä väkisinkin johtaa siihen, että heidän kanssaan ei debatissa voi pärjätä kaiken maailman yrittäjät, joilla järki riittää max ymmärtämään debet ja credit, mutta asiat vaatii tuolla tasolla osaamista jostain oikeistakin asioista tieteelliseltä pohjalta. Tietysti aina voi tukeutua siihen, että sompaa vain somea ja vitut faktoista, heitellen väsynyttä läppää täyskäännöistä vasempaan, ihan niin kuin sillä nyky maailmassa enää olisi kilin pimpin väliä. Tai voihan sillä olla, minä toivoisin, että vain kompetenssi määrittäisi ja tuon vanhan aikaisen usvan vasemmista ja oikeista voisi jättää historiaan. Ollaan sen verran jyrkänteen reunalla tässä kumminkin monen asian suhteen.
   
 2. Tuamas Jäsen

  Sinänsä kun katsoo tuota Persujen yrittäjien listaa, niin ei sieltä nyt ihan hirveän vahvana paista nimistä Slunga-Poutsalo, BB-Tynkkynen, Brother Christmas-Koponen, Vallin, hihhuli- Niikko, ”Sheikki Laakso” ja Ano Turtiainen varsinainen talousosaaminen.

  Toki oli läpipäässeissä ihan järkityypejäkin aiempaa enemmän.
   
 3. Ck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
  Lainaus:
  Dippainssi kuten kuvasit on siis mielestäsi synonyymi älykkyydelle ja hyvälle depatoijalle?
   
 4. Analyzer Jäsen

  Lainaus:
  Voisi kuvitella kuitenkin, että puolue jonka kansanedustajissa noin paljon yrittäjätaustaa, haluaa tehdä yrittäjäystävällistä politiikkaa. Vai mitä? Ja silloin haastetaan kokoomusta.

  Btw listallasi oleva Vallin kuitenkin perusti urheilulisäravinnefirma Fastin, joka myytiin kahdella miljoonalla vuonna 2009, joten jotain kokemusasiantuntijuutta kuitenkin
   
 5. DAF Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
  Lainaus:
  Ei missään tapauksessa vaikeimmat, sillä vaihtoehdot ovat rajatummat kuin eräitä kertoja aiemmin. Vaikeat - ainakin henkisesti neuvottelijoille - kylläkin voivat olla.

  Mitä Keskustaan tulee, sipiläläisen keskustan ei kannata lähteä eikä lähde, mutta alkiolaisuutta haikailevan keskustan voisi punamultaan kannattaakin lähteä. Sinipunavihreä on ylivoimaisesti todennäköisin vaihtoehto, mutta jos ajatellaan sitä, mistä keskustaa nyt äänestäjät rankaisivat, se oli kuitenkin keskustan johdolla harjoitettu kokoomuslainen politiikka.

  Jännittävän tilanteesta tekee se, että on mahdollista että meillä on hallitus, joka saattaa olla sisällöllisesti sosialidemokraattien johdolla harjoitettava kokoomuslainen politiikka, pienellä vihreällä twistillä. Tämän ja eräiden muiden syiden vuoksi kokoomuksen pelaaminen ulos on edelleen mahdollinen skenaario - koska kaikki muut haluavat sitä tai vähintäänkin symppaavat ajatusta. Tilanne on kokoomuksen osalta vähän samankaltainen kuin aikanaan SDP:n ollessa "valtionhoitajapuolue".
   
 6. Analyzer Jäsen

  Lainaus:
  Katsoin myös saman listan ja en huomannut joka toisen olevan dippainssi.

  EDIT: Puheenjohtajakin ylioppilas
   
  Tadu tykkää tästä.
 7. DAF Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
  Lainaus:
  Ei varmasti helppoa, mutta ihmeellinen on tämä konsensus erityisesti median osalta (puolueiden osalta se retoriikka on puhdasta neuvotteluasemiin ajamista), että tilanne olisi poikkeuksellisen vaikea. Tilanne on pirstaloitunut, mutta potentiaalisia pohjia silti vähemmän kuin joskus takavuosina ja toisaalta tilanne on hyvin samankaltainen kuin vuonna 2011. Silloin neuvottelijat tekivät tilanteesta ihan itse vaikeaa, ei lähtötilanne sitä niinkään ollut.
   
  Tadu tykkää tästä.
 8. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Ainakin kompetenssissa ja tieteellisessä ajattelussa ihan eri tasolla kun kaiken maailman yrittäjät. Onko sitten kuinka tuota järkeä voittamaan älyn, jää nähtäväksi.
   
 9. xkouhiax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Panthers
  Lainaus:
  Vihreät dippainssit kyllä tietää, mitä kurssikirjoissa kerrotaan, mutta ei niillä ole hajuakaan mitä sillä painetulla sanalla tekis käytännössä.
   
  Höylis ja arvee tykkäävät tästä.
 10. Mazaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat
  Lainaus:
  Tätä mietitiin helmikuussa 2019 YLEn puoluekannatusmittauksen jälkeen. Joku asiantuntija totesi, että mihin tahansa hallitukseen valmiit RKP ja KD apupuolueina demarivihervassareiden kannatus olisi ollut silloin 51%.

  YLE 2019/2 mittaus, 43,3%, SDP+VAS+VIHR
  Vaalitulos, 37,4%, SDP+VAS+VIHR

  Vasemmistopuolueiden kannatus putosi kuitenkin hyvin selkeästi helmikuun mittauksen jälkeen, eli liki 6%.

  Nyt ei ole mitään sanaa saada hallitusta kasaan tuolla kombolla esim. ilman Keskustaa. Jos nyt Keskustankin lasket mainitsemaksesi oikeistopuolueeksi.
   
 11. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  Lainaus:
  aargh! Tai ei osunut minuun, olen ikiteekkari eli pudokas, syrjäytynyt toveri, mutta jostain menneisyydestä, vanhempien ikitieteenharjoittajakavereiden puheista tajuntaani muistui jutut Satu Hassista. Hän oli teekkari, joka onnistui valmistumaan, toisin kuin arvee. Ja siinäpä se tarinanpoikanen eli anekdootti olikin.
   
 12. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Siihen ei välttämättä rahkeita löydy. Makrotaloustiedettä ei opi karrikoidusti sanottuna opita taksikuskina tai parturina, vaan kauppatieteiden laitoksella. Nopean googletuksen perusteella akateemista osaamista noista persujen yrittäjistä on kahdella tai kolmetta eli Wihonen on varsin pätevän oloinen kauppatietieden maisteri, Tavio on lakimies ja Koskela on teologisesta valmistunut pappi joka on ilmeisesti ekonomiksi aiemmin yrittänyt. Tietenkin mieluummin kuitenkin edes peruskoulupohjainen yrittäjä kuin pelkkä duunari (taloudesta ymmärryksen kannalta).

  Purrahan on sitten valtsikasta näiden lisäksi.
   
 13. Vanha Len Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Boners
  Lainaus:
  Mä olen Hassille tehnyt vaalityötä ysärillä, kun olin erään paikkunnan vihreissä, sihteerinä.
   
 14. Analyzer Jäsen

  Lainaus:
  Lainaan tähän aiempaa vastaustani


  Lainaus:
  Ei ne kokoomuksen äänestäjätkään kaikki ole makrotaloustieteilijöitä, vaan ihan tavallisia kauppiaita ja kuntosaliyrittäjiä sielläkin on enimmäkseen.
   
 15. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Aika näyttää ja nimenomaan Orpon jälkeinen aika. Tällä hetkellä Kokoomuksessa on mielestäni tervettä oikeistolaista markkinatalousmyönteisyyttä aiempaa enemmän. Terveellä tarkoitan kykyä hahmottaa yhteistyön edellytyksiä yksityisen ja julkisen (sekä kolmannen) sektorin väillä, että kykyä ymmärtää kansainvälisten terveysjättien toiminnan mahdollisia ongelmia.
   
 16. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Se on hyvä lähtökohta, jos yrittävät tehdä yrittäjäystävällistä politiikkaa. Tuota markotaloustiedettä vaan tarvittaisiin, että yrityksen lisäksi olisi myös osaamista.
  Lainaus:
  Ei äänestäjien tarvi ollakaan. Katsoin vertailun vuoksi, että Kokoomuksen yrittäjistä kaikilla viidellä oli akateemisia opintoja takana. Ei mitään Nobel-tasoista, mutta yhteiskuntatieteitä, kasvatustieteitä ja teknillistä korkeakoulua. Muilla oli tutkinnot mutta toimitusjohtaja Kopra myönsi, että olivat jääneet loppusuoralle työelämään siirtymisen takia. Sillä naishenkilöllä jolla oli hassu nimi tosin kanssa höpöhöpö-teologian tutkinto (vaikka sosiaalipsykologiaa olikin sivuaineena lukenutkin), mutta jos ymmärsin oikein, niin myöhemmin oli myös yrittäjyyteen liittyvän toisenkin tutkinnon suorittanut. Vartiainen ja Lepomäki hanskaavat tämän osaston suveriinisti.
   
 17. Konsta Kepuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Athletic Bilbao, Millwall FC, Pool,Saints
  Lainaus:
  Kauppatieteiden laitoksilla ei makrotaloustiedettä opita. Valot päälle.
   
  BigRedCat tykkää tästä.
 18. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Jaa ei vai. Kyllä siellä sitä ainakin opetetaan aineopinnoissa. Olin paikalla ja sain suoritusmerkinnätkin. Hyvä että tuli puheeksi, että tämäkin väärinkäsitys korjaantui.
   
 19. Analyzer Jäsen

  Lainaus:
  Jos äänestäjä ei ymmärrä makrotaloustieteitä, niin ei hän osaa arvioida avauksia makrotaloustieteiden näkökulmasta.

  Pointtina oli, että kannatusvuoto kokoomuksesta persuihin saattaa olla merkittävääkin tämän hallituskauden jälkeen, JOS persut saavat myytyä itsensä työnteko - ja yrittäjäystävällisenä puolueena. Totesin, että tähän saattaa nyt olla halua, koska eduskuntaryhmässä on niin paljon yrittäjiä.
  Soinin persut eivät tällainen puolue ollut, joten se ei ole kupannut kokoomusta juurikaan.Jytkyt tehtiin entisten demareiden äänillä etupäässä.

  Kokoomus joutuu väkisinkin tekemään aiempaa vasemmistolaisenpaa talouspolitiikkaa, jos lähtee hallitukseen. Nyt ei ole Sipilää selkänojana.
   
 20. chauron Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nuoret tähdet
  Yks ihan realistinen kuvio on että Antti Rinteen tunnustelut menee ihan tyystin mönkään eikä hän saa realistista vaihtoehtoa mikäli sekä keskusta että kokoomus jäävät ulos hallituksesta. Silloin ainut vaihtoehto on PS jolle Antti on jo pariin otteeseen sanonut eikiitos edes pakolla, koska kuulemma arvokuilu. Kokoomus ei varmasti lähde hallitukseen jossa Vasemmistoliitto tai joka ottaa miljardin-pari lisää velkaa.

  Erikoisen kuvion jälkeen hallitukseen menisi vaikka PS+kok+keskusta+KD
   
 21. Swearengen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Fortress Europe
  Lainaus:
  Ei sillä, että titteli liittyisi välttämättä talousasioissa pätevöitymiseen, mutta kyseinen Jari Koskela on myös yhteiskuntatieteiden tohtori.
   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2019 klo 02.05
 22. Swearengen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Fortress Europe
  Lainaus:
  Lainaus:
  4 dippainssiä näyttää Vihreiden ryhmästä löytyvän eli vähän trumpmaista liiottelua tällä kertaa vihervasemmiston suunnalta.

  Vastaavasti Perussuomalaisten ryhmässä vain kolmella on DI-paperit, mutta tohtoreita persuryhmässä näyttää sentään olevan vihreitä enemmän. (3 vs 2)

  Vihreiden eduskuntaryhmä on toki kokoonsa suhteutettuna hyvin koulutettua ja esim. akateemisia tutkintoja heidän ryhmässään näyttää olevan vähän enemmän (15 vs 13-14) kuin Perussuomalaisilla, vaikka ovat lähes tuplasti pienempi ryhmä.

  Yrittäjätaustaisia edustajia vihreillä on sen sijaan vain yksi ja he tulevat nähdäkseni muutenkin profiloitumaan eduskunnassa entistä vahvemmin vihervasemmiston akateemiseksi siiveksi.
   
 23. HekeK Jäsen

  Keskusta näyttelee oppositiopuoluetta, oikeasti keskustalaisia kutkuttaa kansanrintama - hajaannus antaa Orpolle silti edun

  IL:n analyysi, joka on aikalailla samoilla linjoilla eilisten kirjoitusteni kanssa.

  Vaikka täällä on muuta haluttu uskotella, löytyy Rinteen korttipakasta keskusta-kortti. Ihan turha siis kuvitella, että kokoomus olisi SDP:n ainut vaihtoehto, jonka turvin Orpo pääsisi sanelemaan ehdot hallitusyhteistyölle.

  Vihreiden ja keskustan poliittisia eroja on pidetty esteenä SDP + kesk. + vihr. + vas. -hallituskompolle, mutta Haaviston eiliset kommentit olivat sen suuntaiset, että uudistuvan keskustan kanssa saattaisi yhteinen sävel löytyäkin. Ja sehän löytyy, jos vihreät saa paremman paketin keskustan kuin kokoomuksen kanssa.
   
 24. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, BJR
  Lainaus:
  Tämä on mahdollista, mutta hyvin epätodennäköistä seuraavista syistä:
  1) Äänten kuppaaminen tasapuolisesti kaikilta (osuu kipeimmin kepuun ja demareihin) maahanmuuttopolitiikalla. Niin kauan kuin tästä johtuvia ongelmia vähätellään, kerää Halla-Aho omia vappusatasiaan tekemättä mitään.
  2) Talousasiat eivät ole persujen mukavuusalueella ellei puhuta maahanmuuton kustannuksista. Olisi melko suuri riski lähteä tälle polulle.

  Mikäli kokoomusta lähdetään kuppaamaan lisää, ja se vielä onnistuu, lienee kannatuslukema jossain 25%:n korvilla. Eli puhutaan todellisesta jytkystä.
   
 25. Analyzer Jäsen

  Monelle persut henkilöityy tätä nykyä Halla-ahoon, mutta puolueessa on ollut todella merkittävässä roolissa viimeiset kaksi vuotta poliittiset suunnittelijat Sakari Puisto(filosofian tohtori) ja Riikka Purra(valtiotieteiden maisteri). Halla-ahon oikea ja vasen käsi.

  Molemmat suurelle yleisölle melko tuntemattomia, Puistosta hyvä henkilöhaastis:
  Takapiru | Image

  Molemmat menivät nyt läpi kansanedustajina, luulen että vähintään toinen löytyy varapuheenjohtajistosta seuraavan puoluekokouksen jälkeen.