Eduskuntavaalit 2015

  • 223 277
  • 1 981

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Ja Jäätteemäen/Vanhasen kaudella koittivat Lapissa paremmat ajat? Ymmärrätkö lainkaan miten epäuskottavalta tuo kirjoittelu näyttää?

Luetaan niitä viestejä. Juurihan kirjoitin, että Vanhasen hallituksen jälkeen en ole puoluetta äänestänyt. Et taida ollenkaan tajuta kuinka typerää on väittää, että tiedät asiani paremmin kuin minä? Miksi se on niin vaikeaa ymmärtää, että nykyään on paljon kaltaisiani puoluepoltiikkaan tympääntyneitä? Ihan tarkistuskysymyksenä, oletko tyhmä kuin saapas, kun jauhat asiaa, josta sulla ei voi olla parempaa tietoa kuin minulla?
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Sipilä nyt kuitenkin taitaa olla ainoita (kärkipään) poliitikkoja, joilla on ihan oikeaa kokemusta yrittäjänä olemisesta Suomessa. Kaiken lisäksi hänen yrityksensä oli vieläpä kiistaton menestyjä.

Juu, miehen aikaisemmista näytöistä ei liene kenelläkään inttämistä. Joskaan menestyminen yritysmaailmassa ei automaattisesti vaadi erityistä taloudellista - saati sitten kansantaloudellista - osaamista. Silti kyllä itsekin äänestäisin mieluummin (jos kaikki muut taustatekijät unohdetaan) menestyksekästä yrittäjää kuin jotain virastorottaa. Yleensä yrittäjällä on sentään ymmärrys siitä, mistä leipä tulee ja mitä se oikeasti maksaa.

Sen sijaan kokoomuksen syy on se, että hallituksesta tehtiin tuollainen kuin tehtiin ja kaikki valitukset siitä, että vaihtoehto oli ainoa mahdollinen, on ihan silkkaa paskaa.

Aina on vaihtoehtoja. Kieltämättä tällä hetkellä tuntuu juuri siltä, että Kataisen vallanhalu ajoi kansallisen edun edelle. Tai sitten ymmärrys ei vain riittänyt näkemään eroa näiden kahden välillä. Sitä sattuu.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Tein tuon Hesarin vaalikoneen. Erinomaista, että on olemassa puolueen valintaa auttava väline. Itselleni tulosten mukaan läheisin on kuulemma Itsenäisyyspuolue, jonka jälkeen samalla prosenttiluvulla Perussuomalaiset ja Keskusta. Kaukaisimmat puoleet olivat SKP, Vihreät ja Vasemmistoliitto. Olisin tosin olettanut vihreiden olevan pannanpohjimmainen, mutta en toki ole ajatellut kommunisteja vielä otettavan vakavasti ja olevan mukana. Tietenkin hyvä, että ovat mukana.
 
Viimeksi muokattu:

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Jep, ei Sitran tutkimus vaan ulkopuolisten asiantuntijoiden raportti jonka Sitra julkaisi sivuillaan osana heidän keskustelufoorumiaan.

Ja tiedoksi, IAET-kassan jäsemaksu tänä vuonna on 105€ vs. YTK:n 118€ (muistaakseni). Halvempi kuin ay-kassat keskimäärin, kyllä mutta YTK:n verrattuna käytännössä sama.

Jep. IAET tosin on korkeakoulutettujen/akavalaisten kassoista kallein, eli kuten sanoin, keskimääräinen kassamaksu (ja samoin YTK) on korkeakoulutettujen kassoihin verrattuna kalliimpi. Vaihteluväli taitaa olla 23-105 euroa vuonna 2015 riippuen kassasta eli käytännössä koulutusalasta, mutta kaikki ovat sekä YTK:a että keskimääräistä kassaa halvempia. Tätä juuri tarkoitin, kun sanoin että duunarit maksavat keskimäärin enemmän ansioturvastaan. Jopa kaupan alalla näyttävät duunarit maksavan keskimäärin 140-150 euroa alansa kassasta.
 
Tätä juuri tarkoitin, kun sanoin että duunarit maksavat keskimäärin enemmän ansioturvastaan. Jopa kaupan alalla näyttävät duunarit maksavan keskimäärin 140-150 euroa alansa kassasta.

PAM:n jäsenyys on 2000€ bruttona tienaavalle vuodessa 360 euroa. ( 2000*12*0,015=360).
Hauskinta on se, että Pam on koko ay-liikkeiden kirjon vässyköin vetelehtijä.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
PAM:n jäsenyys on 2000€ bruttona tienaavalle vuodessa 360 euroa. ( 2000*12*0,015=360).
Hauskinta on se, että Pam on koko ay-liikkeiden kirjon vässyköin vetelehtijä.

Eikös tuo kuukausipalkka kuuluu kertoa 13:lla jos omaa täyden vuosilomaoikeuden?
 
En oikeastaan jaksanut ekstrarahoja miettiä tuohon yhtälöön (koska mielestäni se menee ohi pointin), joissain firmoissa on joskus parempina aikoina saattanut saada bonuksiakin.
Jos jotain kiukuttaa tuo matematiikka, niin mieti se niinpäin, että ihminen joka tienaa 24000 vuodessa bruttona, maksaa 360€ jäsenmaksuja PAM:lle..

Ihmettelen hieman tuohon asiaan tarttumista, kun tarkoitus oli selvästi vain antaa osviittaa PAMin jäsenmaksun suuruudesta.
 
Eikös nuo jäsenmaksut ole verovähennettäviä eli jäsenyys ei oikeasti maksa mitään??!!

Jäsenmaksun verovähennyskelpoisuus ei toki tarkoita sitä, että se on ilmainen (tai että rahat maksetaan takaisin). "Säästetty" summa riippuu veroprosentista ja bruttotuloista.
 
Esimerkki. Toivottavasti menee oikein, väsyttää taas ihan helkutisti.

Pamilainen tienaa 24000 € vuodessa bruttona. Veroprosentti vaikkapa 25%
Normaalisti tuosta summasta siis maksetaan 6000 € veroja.
Verovähennetään liiton jäsenmaksu 360€
24000-360= 23640€
Lasketaan maksettu vero tuosta päivitetystä summasta, 23640*0,25= 5910

Lasketaan "ennen jälkeen" erotus:
6000-5910 = 90€

Lasketaan paljonko liiton jäsenyys oikeasti maksoi: 360 - 90 = 270€

Eli 90 euroa sai vähennyksinä takaisin, ja 270 € jäsenyys maksoi todellisuudessa.

Korjatkaa jos meni väärin.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
En oikeastaan jaksanut ekstrarahoja miettiä tuohon yhtälöön (koska mielestäni se menee ohi pointin), joissain firmoissa on joskus parempina aikoina saattanut saada bonuksiakin.
Jos jotain kiukuttaa tuo matematiikka, niin mieti se niinpäin, että ihminen joka tienaa 24000 vuodessa bruttona, maksaa 360€ jäsenmaksuja PAM:lle..

Ihmettelen hieman tuohon asiaan tarttumista, kun tarkoitus oli selvästi vain antaa osviittaa PAMin jäsenmaksun suuruudesta.

Joo, ei ollut tarkoitus sen isommin tarttua. Aika kova on maksu pienituloiselle. Sanoisin että YTK:lla on tuossa yhtälössä aika vahva edge.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Ihan hauska vaalikone. Se meni kuten ajattelinkin, läheisin puolue kokonaisuudessaan Kokoomus ja arvoiltaan lähin puolue Perussuomalaiset. Enkä sitä kyllä häpeile yhtään, maahanmuutto(kriittisyys) on asiana itselle todella tärkeässä painoarvossa. Ja jopa valitettavasti, vain yksi puolue edes yrittää jotain tällä sektorilla.

Joskin eipä tuolta nyt ihan toimivaa ehdokasta vielä ole löytynyt, pitää selata listoja läpi.

Tosin tuossa kyselyssä oli maahanmuuton osalta huonot määritteet. Lähinnä sivuuttiin työperäistä maahanmuuttoa ja sitä vastaan minulla ei ole mitään, mutta sille että ei kiinnosta toimia täällä yhteiskunnan jäsenenä tai omaksua kulttuuria edes auttavasti sekä siihen päälle tukien nostaminen urakseen, on sellaista maahanmuuttoa johon pitäisi saada mielestäni piste. Tavalla tai toisella. Tarjoamme yhteiskuntana niin valtavan paljon, että kyllä yksilöiltä on oikeus vaatiakin - paljon. Toki lääkkeitä ei ole helppo etsiä, mutta jos on halua yrittää, ne oikeat määritteet ja toimintamallit kyllä löytyvät.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Tein tuon Hesarin vaalikoneen. Erinomaista, että on olemassa puolueen valintaa auttava väline. Itselleni tulosten mukaan läheisin on kuulemma Itsenäisyyspuolue, jonka jälkeen samalla prosenttiluvulla Perussuomalaiset ja Keskusta. Kaukaisimmat puoleet olivat SKP, Vihreät ja Vasemmistoliitto.

En kyllä käsitä mistä tuo Hesarin vaalikone keksi mulle tuon Itsenäisyyspuolueen. Olen kuitenkin sekä EU että NATO myönteinen, niin että ihme homma, kun Itsenäisyyspuolue molempia vastustaa. Ilmeisesti sitten muissa kuin EU ja NATO asioissa tuli rastittua samoja vastauksia kuin mitä puolueen edustajat. Outo homma. Tämä vahvisti, että vaalikoneisiin ei pidä yksinään liikaa luottaa. Pitää odotella muitakin vaalikoneita ja katsella tenttejä.


EDIT: Jäi sen verran vaivaamaan, että tarkisin asiaa. Itsenäisyyspuolueen otanta oli kohdallani kaksi ehdokasta, suunnilleen ikäisiäni miehiä vielä. Ilmeisesti vaikka EU- ja NATO-asioissa olenkin erimieltä, niin näin pienellä otannalla sattuivat ruksimaan samantyyppisesti kuin minä. Ei tule kumminkaan missään nimessä heihin ääntä hukattua.
 
Viimeksi muokattu:

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Minäkin tein testin eikä sen tulos yllättänyt.Lähimpänä Vihreät, Kokoomus, SDP ja piraatit. Kauimpana hihhulipuolueet:kommunistit, itsenäisyyspuolue, räsäsläiset ja persut, jotka ovat kaikista kauimpana
mielipiteistäni.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Tein testin ja persujen kanssa olin näköjään lähimpänä samaa mieltä. Sinällään ei yllätä, koska mielestäni pakolaiset pitäisi potkia takaisin bambumajoihinsa opettelemaan länsimaista sivistystä ja käyttäytymistä ja EU:n aikaansaannoksiin olen aika pettynyt. Toisaalta olisin luullut kokoomuksen olevan lähimpänä, koska kannatan tuloerojen kasvua mikäli se tietää rahaa lisää minun lompakkoon ja muutenkin isotuloisten verotusta pitäisi mielestäni pienentää vaikka sitten sosiaalipalvelujen kustannuksella. No vaalikone on vaalikone, ei siitä kannata liiallisia johtopätöksiä vetää ja kokoomuksen ehdokasta tulen kuitenkin äänestämään. Hyvää ja jännittävää vaalikevättä kaikille!
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Minussa asuu näköjään kokoomuslainen, ainakin tuon hesarin testin mukaan. Kolmen kärki mulla Kokoomus (76%), RKP(72%), ja Piraattipuolue(64%). Pohjalta löytyvät Itsenäisyyspuolue, SKP, ja Vasemmisto. Aika yllättävää tuo Piraattipuolueen oleminen noinkin korkealla, hivenen yllättynyt olen myös RKPn sijoituksesta. Noh, Kokoomuksella on nyt näytön paikka, muuten menee ääni RKPlle.
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Testi tehty, ja näyttäisi siltä että olen umpikepulainen..

84% kepua, tasoissa kristillisdemokraattien kanssa. Kok, SDP ja PS seuraavina parin prosentin sisällä 70%-72%

Perää pitää omituinen kaksikko, vihreät ja itsenäisyyspuolue 40% hujakoilla.
 

Ralph

Jäsen
Eipä vaalikone tarjoa taaskaan mitään selvää ykköspuoluetta meikäläiselle, jotenkin en ikinä saa millekään edes 70 prosenttia. No nyt tuli lähelle:

1. Muutos 2011 - 69 %
2. Perussuomalaiset - 68 %
3. Kristillisdemokraatit - 66 %
4. Keskusta - 65 %
5. RKP - 63 %
6. Kokoomus - 63%

Loput tulee kaukana perässä.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
PAM:n jäsenyys on 2000€ bruttona tienaavalle vuodessa 360 euroa. ( 2000*12*0,015=360).
Hauskinta on se, että Pam on koko ay-liikkeiden kirjon vässyköin vetelehtijä.

Niin, minä puhuin kassasta, en liiton jäsenyydestä. Kassan jäsenyys kun ei ole sidottu mihinkään muuhun jäsenyyteen.

Jäsenmaksu tosin on PAMin jäsenellä suurempi, jos kuukausitulot ovat 2000 bruttona, sillä palkka on keskimäärin noin 12,6 kuukauden suuruinen lomarahasta johtuen. Olennaista ei nyt kuitenkaan ole oikeastaan se, vaan edelleen se, että kaupan alan keskiarvollakin kassan jäsenyydestä maksetaan (mm. työttömyystilanteesta johtuen) enemmän kuin yhdenkään akavalaisen kassan jäsenmaksu. Näiden yhdistäminen siis ainakin nykytilanteessa toisi oletettavasti lisää maksurasitusta korkeakoulutetuille.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Eli 90 euroa sai vähennyksinä takaisin, ja 270 € jäsenyys maksoi todellisuudessa.

Korjatkaa jos meni väärin.

Sillä tavalla väärin tai epätarkasti, että tuossahan pitää huomioida veron tarpeen lisä, eli rajaveroaste, kun emme elä tasaverotuksessa. Jos koko tulosta veroprosentti on 25%, rajaveroaste lienee tuolla tulotasolla keskimäärin jossain 37-38 % nurkilla (olettaen, että asuu kunnassa, jossa kunnallisvero on tyypilliset hiukan alle 20). Käytännössä siis vähennyksenä takaisin tuleva määrä on tuolla prosenttimäärän kulmilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös