Eduskuntavaalit 2015

  • 229 128
  • 1 981

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Voi hyvänen aika. Tämä rehti Lapin mies se on ennen joka ikisiä vaaleja täällä esiintymässä jonain liikkuvana äänestäjänä ja vakuuttelemassa puolueettomuuttaan, mutta sitten lähempänä h-hetkeä kerta toisensa jälkeen alkaa se Kepun luukutus. Vaalien välit sitten ollaan rehellisesti Maalaisliiton miehiä. En tiedä kehen tuo show uppoaa, toivottavasti ei kehenkään. Sen verran läpinäkyvää propagandaa tuo on.

Diipa daapaa kirjoitat paskaa. En ole kymmeneen vuoteen onnistunut äänestämään peräkkäisissä vaaleissa samaa puoluetetta, joten kuka sitten on liikkuva äänestäjä jos en minä? Olen äänestänyt neljän eri puolueen ehdokkaita eri vaaleissa. Minua ei muuten edes loukkaa nimettelysi, joskin aika kiveen kalkahtaa, kun olen koko elämäni asunut eri kaupungeissa, joista suurimmassa on yli 20 miljoonaa asukasta - eikä tietääkseni tuommoista puoluetta ole ollut koko elinaikanani. Jos et tiedä edes mitä puolueita Suomessa tällä hetkellä on, niin miksi suotta vaivaudut politiikkaa pohtimaan? Kysypä opettajaltasi päivitystä, tai jos peruskoulu on jo käytynä, niin kaivapa vanhat koulukirjat esiin.

Toivon totisesti että kirjoituksissani näkyy kritiikki nykymenoa kohtaan. Olen erittäin pettynyt oikeastaan kaikkeen mitä hallitus on tupeltanut. Sekä sen aikeisiin että erityisesti siihen että se on epäonnistunut tekemään melkeinpä kaiken mitä on yrittänyt. Se, että fiksuimmat rotat jättivät uppoavan laivan ei saa minulta mitään myötätuntoa. Toivon, että nöyrä ja aina auktoriteettejä kunnioittava kurja kansamme uskaltaisi ja tajuaisi ilmaista, että persilleen meni, ei jatkoon. Toivon jytkyä kaikille muille paitsi päähallituspuolueille plus vihreille perseilijöille. Tätä kutsutaan poliittiseksi vastuuksi.

Näistä vaaleista todettakoon, että Sipilän ylivoimanen talousosaaminen periaatteessa kyllä houkuttaa äänestämään heitä, kovastikin. Mutta toisaalta minua epäilyttää se, että linja on paikoin turhan lähellä kokoomuksen liian kovaa leikkauslinjaa. Sipilällähän on muitakin keinoja, mutta aion kuunnella useamman vaalitentin ennen kuin päätän kenen talouspolitiikkaa tuen. Stubbista ei pääministeriksi ole, joten hänelle ääneni ei mene (kuka nyt näillä näytöillä haluaa Stubbia tukea??). Kokoomuksen poliikalla emme nouse lamasta, joten he eivät ääntäni saa. Muuten pyrin pitämään mahdollisuuksia auki, kunnes joku vaihtoehto alkaa tuntumaan parhaalta.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Minusta tämä Isokallion tasaisin väliajoin toistama linjajako vihervasemmiston ja porvarien välillä on kovin keinotekoinen. Isokallion blogista saa sen käsityksen, että kaikki porvaripuolueita äänestävät haluavat suunnilleen saman sisältöistä politiikkaa ja että porvaripuolueiden linjaukset olisivat saman suuntaisia, vaikka näyttäisi kuitenkin reaalimaailmassa siltä, että esimerkiksi persujen talouslinja on lähempänä Vasemmistoliittoa kuin RKP:tä tai kokoomusta. Ja ilmeisesti kepussakin enemmistö kokee SDP:n tällä hetkellä mieluisammaksi hallituskumppaniksi kuin kokoomuksen.
 
Eduskuntavaalit, so what! | Kalle Isokallio | Blogit | Iltalehti.fi

Tiedän että Kallen jutut ei vasureita täällä kiinnosta mutta kyllähän tuossa on jälleen kerran totuuden siemen.

Olipa huono teksti. Vihervasemmisto sekoitetaan heti kärkeen punamultaan ja kaikki muut paitsi selkeät oikeistopuolueet ovat kommunisteja!

Toki, en ole verotuksen noston puolesta, mutta ei sillä liene nyt tekemistä näiden syytösten kanssa mitä Kalle Isokallio "kommunisteille" syytää.
Suuri osa lakoista on täysin oikeutettuja ja moni oltaisiin voitu välttää ihan vaan sillä, että yritykset osaisivat kommunikoida palkansaajien kanssa.

Oikeistoporvarillista paskaa, missä ei suostuta pätkääkään näkemään "toisessa osapuolessa" mitään hyvää. Tämmöinen polarisoiva politiikka ajattelu on juurikin sitä helvetin konservatiivi ajattelua joka pitäisi olla jo kolmekymmentä vuotta sitten unohdettu.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Diipa daapaa kirjoitat paskaa. En ole kymmeneen vuoteen onnistunut äänestämään peräkkäisissä vaaleissa samaa puoluetetta, joten kuka sitten on liikkuva äänestäjä jos en minä?

No enkä kirjoita. Jokainen voi haeskella noista vanhemmista politiikka-aiheisista keskusteluista viestejäsi ja tehdä niistä omat johtopäätöksensä. Tuohon peräkkäisissä vaaleissa äänestämiseen pitää todeta, että siellä on teitillä varmaan jotkut vuosittaiset paliskunnan vaalit, joissa Keskustalla ei löydy omaa listaa, muutoin en ihan osta tuota väitettäsi.

Olen erittäin pettynyt oikeastaan kaikkeen mitä hallitus on tupeltanut. Sekä sen aikeisiin että erityisesti siihen että se on epäonnistunut tekemään melkeinpä kaiken mitä on yrittänyt.

Tässä jaamme samoja mielipiteitä. Mennyt hallituskausi on ollut todella surkeaa aikaa monella mittarilla. Tuskin kukaan on tyytyväinen siihen, mitä tämä hieno koostumus on aikaiseksi saanut. Tosin fiaskohan nyt oli odotettavissa jo lähtötelineissä. Keskusta ei kuitenkaan ole esittänyt juurikaan mitään konkreettista tilanteen korjaamiseksi, eikä rivien välistä paistava haikailu menneisyyteen joka saralla juurikaan houkuta. Sipilän ylivoimainen talousosaaminenkin taitaa olla enemmän niitä tupailtojen opinkappaleita kuin todellista elämää. No, katsellaan, vielähän tässä on kampanjat edessä ja ympäröivä maailma jatkuvassa muutoksessa. Nyt sinne tarvitaan päättäjiä, joilla on kykyä runnoa läpi uudistuksia.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
No enkä kirjoita.
Joo, paitsi että kyllä kirjoitit. P***** tai tuubaa. Se, että olen mm. aina aiheesta kritisoinut Lipposta ja Niinistöä sekä yhdessä että erikseen ei tee minusta minkään puolueen kannattajaa.

Tässä jaamme samoja mielipiteitä. Mennyt hallituskausi on ollut todella surkeaa aikaa monella mittarilla. Tuskin kukaan on tyytyväinen siihen, mitä tämä hieno koostumus on aikaiseksi saanut. Tosin fiaskohan nyt oli odotettavissa jo lähtötelineissä.

Tietysti Kataisella oli vaikea paikka viime vaalien jälkeen. Piti joko väkisin runnoa hallitus, jolla on huonot toimintaedellytykset tai luopua pääministerin tehtävästä. Ymmärtäähän sen, että (kokoomus) poliikkojen normaaliin tapaan aikomuksena oil pedata seuraavaa askelta paremmille palkoille, joten tietenkin hän päätyi itsekkääseen vaihtoehtoon. Vielä oli vaihtoehto, että antaa periksi Saksan pankkien pelastamisessa ja ryhtyy hallitukseen Soinin kanssa. Kenellekkään ei ole yllätys, että Käteinen mieluiten sälytti tappiot kansan maksettavaksi ja pelasti pankit.

Hallituksen suurin rikos on se, että se ei ole piitannut talousoppineiden neuvoista, vaan on pyrkiny leikkaamalla nostamaan Suomen lamasta. Tuloksena on talouttamme kuristaminen, niin että kasvuprosenttimme on Euroopan pohjalla, vain Kreikkalla talous kasvaa meitä huonommin. JA hulluinta on, että Stubbin mielestä ruuvia pitäisi kiristää vielä lisää, ja pitäisi äkkiä tehdä nopeita lisää taloutta kuristavia rakenteellisia toimia, jotka väistämättä veisivät Kreikan tapaiseen kurimukseen.

Siinä olet oikeilla jäljillä, että ennen äänestyspäätöstä kannattaa kuunnella puolueiden konkreettiset aikeet lamasta nousemiseksi. Eli vaalitenttejä pitäisi jaksaa seurata.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sipilän ylivoimainen talousosaaminenkin taitaa olla enemmän niitä tupailtojen opinkappaleita kuin todellista elämää.

Sipilä nyt kuitenkin taitaa olla ainoita (kärkipään) poliitikkoja, joilla on ihan oikeaa kokemusta yrittäjänä olemisesta Suomessa. Kaiken lisäksi hänen yrityksensä oli vieläpä kiistaton menestyjä.
 
Olipa huono teksti. Vihervasemmisto sekoitetaan heti kärkeen punamultaan ja kaikki muut paitsi selkeät oikeistopuolueet ovat kommunisteja!
Eihän tuossa noin sanottu. Vaan, että kommareilla ja demareilla on sama tavoite, joskin eri metodit.

Oikeistoporvarillista paskaa, missä ei suostuta pätkääkään näkemään "toisessa osapuolessa" mitään hyvää. Tämmöinen polarisoiva politiikka ajattelu on juurikin sitä helvetin konservatiivi ajattelua joka pitäisi olla jo kolmekymmentä vuotta sitten unohdettu.
Missä toisessa osapuolessa? Eikö Isokallio juuri kirjoittanut palkansaajien matalamman verotuksen puolesta? Palkan muodostuksessa on kaksi osapuolta: palkansaaja, joka myy työpanoksensa työnantajalle ja työnantaja, joka luo puitteet, ottaa riskit ja maksaa työntekijälle korvauksen tämän työpanoksesta. Tämän lisäksi välissä on yhteiskunnan ahnas koura, mikä ottaa itselleen siivun ja käyttää sen "hyvinvointivaltion" rattaisiin.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mennyt hallituskausi on ollut todella surkeaa aikaa monella mittarilla. Tuskin kukaan on tyytyväinen siihen, mitä tämä hieno koostumus on aikaiseksi saanut. Tosin fiaskohan nyt oli odotettavissa jo lähtötelineissä.

Fiasko oli odotettavissa, kaikki sen näkivät ja tiesivät kokoomusta ja hallitukseen ängenneitä puolueita myöten, mutta silti se tehtiin. Kuten olen sanonut, niin Kataista en syytä siitä, että hän halusi pääministeriksi kun se kerran oli mahdollista, harva olisi siitä mahdollisuudesta kieltäytynyt. Vastuu, valta ja raha kiehtoo. Sen sijaan kokoomuksen syy on se, että hallituksesta tehtiin tuollainen kuin tehtiin ja kaikki valitukset siitä, että vaihtoehto oli ainoa mahdollinen, on ihan silkkaa paskaa.
 
Suosikkijoukkue
Paikalliset, nykyinen ja entinen
Joo, paitsi että kyllä kirjoitit. P***** tai tuubaa. Se, että olen mm. aina aiheesta kritisoinut Lipposta ja Niinistöä sekä yhdessä että erikseen ei tee minusta minkään puolueen kannattajaa.

Ei edes se että kritisoit aina ja silkasta aiheesta muita puolueita mutta Kepua käyt jopa erikseen puolustelemassa jos joku kritisoi (esim. keppanagate). Miksi kepun kannattamista on niin vaikea myöntää?


Siinä olet oikeilla jäljillä, että ennen äänestyspäätöstä kannattaa kuunnella puolueiden konkreettiset aikeet lamasta nousemiseksi. Eli vaalitenttejä pitäisi jaksaa seurata.

Höpö höpö. Noilla ole koskaan ollut mitään tekemistä tulevan hallituspolitiikan kanssa. Puoluejohtajat pyrkivät niissä lähinnä olemaan karkottamatta potentiaalisia äänestäjiä.

Sammutetuin lyhdyin mennään vaaleihin asti ja karu totuus talousnäkymistä ja maan velkaantuneisuudesta paljastuu hallitusneuvotteluissa kun VM:n virkamiehet iskevät realiteetit pöytään.

Ai niin, paljastan vielä salaisuuden: Juha Sipilästä tulee pääministeri ja vaailen jälkeen harjoitettava talouspolitiikka tulee olemaan lähes identtistä tähän asti harjoitetun kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Ei edes se että kritisoit aina ja silkasta aiheesta muita puolueita mutta Kepua käyt jopa erikseen puolustelemassa jos joku kritisoi (esim. keppanagate). Miksi kepun kannattamista on niin vaikea myöntää?

Ei mulle olisi ongelma myöntää, jos olisin kepun kannattaja. Olen heitäkin jossain vaaleissa äänestänyt ja todennäköisesti äänestän jatkossakin. Mutta en ole heidänkään kanssaan kaikista asioista samaa mieltä, ja Vanhasen/Kiviniemen hallitukseen jälkeen olen hyvin varovainen heitä äänestämään valtakunnallisissa vaaleissa. Enkä ole heitä parissa vaaleissa äänestänyt, joten olisi valheellista väittää olevansa heidän kannattajansa.

Olen kyllä varmastikin vasemmisto-oikeisto akselilla lähinnä poliittista keskustaa (tai oikeastaan joissakin asioissa oikealla, joissakin vasemmalla), jonka takia moni asia kepun politiikassa osuu lähelle. Mutta sitten on taas asioita jotka eivät osu. Itse katsonkin, että kun mikään puolue ei ole ihan samoilla linjoilla kuin mitä itse on, niin en suotta rajoita valintojani sitoutumalla yhteen puolueeseen. Joku yksittäinen itselleni tärkeä asia voi olla jonkun puolueen ohjelmassa, kuten NATO-jäsenyyden kannatus Kokoomuksella, tai joskus joku puheejohtaja vaikutaa parhaalta, kuten nyt Sipilä, mutta jo puolueen valitseminen on monimutkainen ja vaikea kysymys. Itseasiassa olisi helpompaa sitoutua johonkin "arvomaailmaan" ja mielikuvaan, mutta mieluummin selvitän itse asioita ja pysyn kärryillä eri puolueiden ohjelmista.

Sammutetuin lyhdyin mennään vaaleihin asti ja karu totuus talousnäkymistä ja maan velkaantuneisuudesta paljastuu hallitusneuvotteluissa kun VM:n virkamiehet iskevät realiteetit pöytään.

Et ole vissiin kovin paljoa vaalitenttejä ehtinyt seuraamaan tälle kaudelle? Kyllä siellä mielestäni kaikki ovat aika hyvin kartalla maan tilanteesta, joskin kukaan noista ei aidosti tajua kansantalouden velkaantumisasteen merkitystä, mutta samalla sivulla tuntuvat olevan. Kokoomus nyt vaalitenttien perusteella tuntuu olevan ainoa, joke ei ole ollnekaan kärryillä siitä miten kansantalous saadaan kasvu-uralle, mutta muuten aika liikuttavan yksimielisiä ovat. Muuten erot ovat aika pieniä, vasemmistoliitto ei sitoudu parantamaan maanpuolustuksen tilannatte, muut sitoutuvat. Vihreät haluaisivat jatkaa taloutta kuristavia haittaveroja, muilla on hivenen enemmän järkeä.
 
Suosikkijoukkue
Paikalliset, nykyinen ja entinen
Olen kyllä varmastikin vasemmisto-oikeisto akselilla lähinnä poliittista keskustaa (tai oikeastaan joissakin asioissa oikealla, joissakin vasemmalla), jonka takia moni asia kepun politiikassa osuu lähelle. Mutta sitten on taas asioita jotka eivät osu.

Jännä vaan että et tuo noita ei-osuvia asioita esiin koskaan Kepun kohdalla, vain muiden. Tuo hienokseltaan laskenut puolueettomuutesi uskottavuutta täällä.

****

Tein muuten piruuttani Hesarin vaalikoneen. RKP, Kokoomus, Kepu, Vihreät ja demarit mahtuivat lähes virhemarginaalin sisään! Tee tässä sitten eroja.
 
Viimeksi muokattu:

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ai niin, paljastan vielä salaisuuden: Juha Sipilästä tulee pääministeri ja vaailen jälkeen harjoitettava talouspolitiikka tulee olemaan lähes identtistä tähän asti harjoitetun kanssa.

Uskallan olla tästä vahvasti eri mieltä. Tai jos käy niin, että Sipilästä tulee pääministeri ja hallituksessa ei ole kuin 3-4 puoluetta ja siitä huolimatta mikään ei talouspolitiikassa muutu, niin siirryn nukkuvien puolueeseen. Turhaahan se äänestäminen silloin olisi.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Jännä vaan että et tuo noita ei-osuvia asioita esiin koskaan Kepun kohdalla, vain muiden.
Se taas johtuu kahdesta asiasta: Lipposen-Niinistön hallituksesta ja nykytilanteesta. Lapin kannalta Lipoosen ja Niinistön hallitus oli katastrofi, joten näiden puolueiden mokia tulee helposti toitotettua vanhingonilisena. Hivenen lapsellista, kun nämä epäonnistuneet ukot on jo saatu työnnettyä sivuun poltiikasta, sitä se katkeruus teettää. Nykyään taas oppositio on oppositiossa, päävastuu on muilla, joten taas tulee morkattua pääasiassa hallituspuolueita.

Todetaan tähän nyt kuitenkin vaikka, että kyllä minusta kuitenkin pitäisi nähdä metsä puilta ja kannattaa Nato-jäsenyyttä, ja tuotahan Keskustakaan ei tee. Ja siitä ansaitsevat moitteet. Enkä ole vielä päättänyt mitä puoluetta äänestän.
 
Suosikkijoukkue
Paikalliset, nykyinen ja entinen
Se taas johtuu kahdesta asiasta: Lipposen-Niinistön hallituksesta ja nykytilanteesta. Lapin kannalta Lipoosen ja Niinistön hallitus oli katastrofi, joten näiden puolueiden mokia tulee helposti toitotettua vanhingonilisena.

Ja Jäätteemäen/Vanhasen kaudella koittivat Lapissa paremmat ajat? Ymmärrätkö lainkaan miten epäuskottavalta tuo kirjoittelu näyttää?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
@Pavlovin Koira :n kanssa samoilla linjoilla, talouspolitiikka tulee suuressa kuvassa jatkumaan samana myös vaalien jälkeen. Juuri tämän takia talouspolitiikka ei nousekaan allekirjoittaneen rankingissa tärkeysjärjestykseltään korkeimmalle.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Täällä meilläpäin jos hesarin vaalikoneen jokaiseen kohtaan vastaa "en osaa sanoa" ja ei painota mitään, saa parhaiksi osumiksi 5 kpl Keskustalaista ehdokasta.

Gallupjohto vetää mielipiteet keskelle, ettei vaan suututa ketään. Näin ollen Keskusta on todellakin keskellä ja "en osaa sanoa" mielipiteissä arvoiltaan lähin puolue. Voisiko näin kiekkopalstalla todeta että HMV?

Eduskuntavaalikone 2015 - Helsingin Sanomat
 
Viimeksi muokattu:

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tein muuten piruuttani Hesarin vaalikoneen. RKP, Kokoomus, Kepu, Vihreät ja demarit mahtuivat lähes virhemarginaalin sisään! Tee tässä sitten eroja.

Hesarin vaalikone olikin sopivan lyhyt, joten kävin tekemässä sen myös minäkin. Rkp:tä ei tullut listoille ollenkaan, ilmeisesti siis vaalipiirissäni he eivät aseta ketään ehdolle. Outoa. Vaalikoneen mukaan puolueeni on joko Perussuomalaiset tai Keskusta ja kaikkein kauimpana sitten vasemmistoliitto, vihreät ja demarit. Joten ei mitään uutta siinäkään. Juho Eerolaa pitäisi tuon koneen mukaan äänestää, ja hyvin mahdollista se onkin.
 
Suosikkijoukkue
Paikalliset, nykyinen ja entinen
Uskallan olla tästä vahvasti eri mieltä. Tai jos käy niin, että Sipilästä tulee pääministeri ja hallituksessa ei ole kuin 3-4 puoluetta ja siitä huolimatta mikään ei talouspolitiikassa muutu, niin siirryn nukkuvien puolueeseen. Turhaahan se äänestäminen silloin olisi.
@Pavlovin Koira :n kanssa samoilla linjoilla, talouspolitiikka tulee suuressa kuvassa jatkumaan samana myös vaalien jälkeen. Juuri tämän takia talouspolitiikka ei nousekaan allekirjoittaneen rankingissa tärkeysjärjestykseltään korkeimmalle.

Liikkumavara on yksinkertaisesti olemattoman vähäinen ja odotettu kasvuvauhti on optimistisissakin vaihtoehdoissa pitkälle tulevaisuuteen hyvin matalaa.Toiseksi aika pitkältä ajalta on evidenssiä etteivät muutokset hallituskoalitioissa ole oleellisesti muuttaneet talouspolitiikan isoa kuvaa. Nyansseissa on toki pieniä eroja, esim. porvarihalituksen aikana kevennettiin verotusta aika laajalla sihdillä, nykyisen hallituksen aikana kevennykset on keskitetty tuloveroon ja yhteisöveroon. Mutta esim.suhtautumisessa velanhoitoon ei Suomen hallituksilla ole ollut mainittavampaa eroa. Erot ovat olleet retoriikassa sen mukaan mikä puolue on milloinkin ollut oppositiossa räksyttämässä.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Lueskelin hesarin sivuja ja huomasin jutun viime keväältä, jossa oli ajatusleikki siitä millainen Suomen puoluekenttä voisi olla mikäli puoluekartta piirrettäisiin nyt. Kyseiset tulokset ovat tehty viime kevään eurovaalien HS:n vaalikoneen vastausten perusteella, joten vihervasemmistolaisten kannatusmäärä on todellista suurempi mutta muuten aika mielenkiintoinen juttu ja osaltaan varmaan toisi selvyyttä poliittiselle kentällä.

Linkkiä: Ajatusleikki: Entä jos Suomen puoluekartta piirrettäisiin nyt? - Puolueet - Sunnuntai - Helsingin Sanomat
(linkki vie HS.fi sivustolle)
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tulipa tehtyä tuo Hesarin vaalikone. Tuon perusteella minulle läheisimmät puolueet ovat järjestyksessä SDP, Vihreät ja Keskusta. Arvojen mukaan top-3 puolueet ovat taas SDP, Vasemmistoliitto ja Keskusta. Molemmissa kategorioissa häntäsijat miehittävät Muutos 2011 ja Kokoomus.

Ei mitenkään järisyttävän yllättävä tulos. Eiköhän se punainen viiva tule tälläkin kertaa käytyä vetämässä.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Uskallan olla tästä vahvasti eri mieltä. Tai jos käy niin, että Sipilästä tulee pääministeri ja hallituksessa ei ole kuin 3-4 puoluetta ja siitä huolimatta mikään ei talouspolitiikassa muutu, niin siirryn nukkuvien puolueeseen. Turhaahan se äänestäminen silloin olisi.

Joitain vivahde-eroja toki voi tulla, mutta toivon ettei Sipilä kuvittele voivansa johtaa hallitusta kuin yritystä. Tai hoitaa maan taloutta irtisanomalla painolastia / myymällä tuottamattomia osia.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Lueskelin hesarin sivuja ja huomasin jutun viime keväältä, jossa oli ajatusleikki siitä millainen Suomen puoluekenttä voisi olla mikäli puoluekartta piirrettäisiin nyt. Kyseiset tulokset ovat tehty viime kevään eurovaalien HS:n vaalikoneen vastausten perusteella, joten vihervasemmistolaisten kannatusmäärä on todellista suurempi mutta muuten aika mielenkiintoinen juttu ja osaltaan varmaan toisi selvyyttä poliittiselle kentällä.

Linkkiä: Ajatusleikki: Entä jos Suomen puoluekartta piirrettäisiin nyt? - Puolueet - Sunnuntai - Helsingin Sanomat
(linkki vie HS.fi sivustolle)

Ainakin tuo kolmen puolueen malli kuulostaa aika utopistiselta, että samassa porukassa olisivat vihreät kaupunkilaistsygäilijät yliopistoilta ja pitkän linjan ay-feministit Rinteen johdolla? Eieiei, tuosta mitään tulisi... pitää tutustua noihin muihin vaihtoehtoihin vielä...
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Teinpä minäkin Hesarin vaalikoneen. Eipä tuokaan järin yllättänyt.

"Sinulle läheisin puolue on Perussuomalaiset, sen jäsenet ovat 68-prosenttisesti samaa mieltä kanssasi. Sinulle etäisin puolue on RKP."

(Sanna Leivonen PS 70%, Stefan Wallin RKP 44%)

"Arvoiltaan läheisin puolue sinulle on Perussuomalaiset, sen jäsenet ovat 83-prosenttisesti samaa mieltä kanssasi arvokysymyksissä. Arvoiltaan etäisin puolue on RKP."

(Sanna Leivonen PS 85%, Stefan Wallin RKP 48%)

Arvokartalla läheisimmät ehdokkaat ovat vasemmassa yläsektorissa varsin konservatiivisina ja talousasioissa enemmän vasemmistossa kuin oikeistossa. Näin se pitkälti meneekin. Saa olla myös vähän enemmän oikeistossa tai ainakin keskiakselilla talousasioissa.

Syystä tai toisesta sekundaarisiksi ehdokkaiksi kone tyrkytti myös paria demariämmää, joita en suin surminkaan koskaan äänestäisi. Tiedä sitten mitä esim. Nelli Baran on vastauksinaan vastannut, mutta kuuna päivänä en moista tapausta äänestäisi.

Tarkastelin tuon Sanna Leivosen näkemyksiä, olen kyllä tietyissä talous- ja yhteiskunnallisissa asioissa jokseenkin eri mieltä vaikka Leivosella hyviäkin näkemyksiä on. Nato-asiasta olen pitkälti eri mieltä, eli mukaan vain jos Suomi mukaan otettaisiin. Venäjä on kuitenkin ikuinen ja ainainen uhka johon ei ole luottamista, ja edes illuusio turvatakuista antaisi enemmän pelivaraa Venäjä-suhteisiin kuin nykyinen puolustuskyvyn alasajo. Leivosta en tarkemmin tunne, hän on Salosta eikä Turusta, joten en suosi liian kirjoittamattomia kortteja.

Lisäksi pidän kaikesta huolimatta EU:ta enemmän hyödyllisenä kuin haitallisena vaikkakin suhtaudun siihen ja sen nykyisiin käytäntöihin hyvin kriittisesti ja toivoisin EU-ylätason uudistuksia. Ennemmin kuitenkin EU:n mukana kuin sen ulkona. Ei Venäjäkään ensimmäiseksi EU-maata valloita, EU:n ulkopuolisiin maihin taas voi hyökkäysjoukkoja näköjään lähettää jos lystää kuten Ukrainan esimerkkikin osoittaa.

Ydinvoimasta olen sitä mieltä, että lisää vain ydinvoimaa niin saatanan tavalla, mutta ei mielellään yhtään ainutta ydinvoimahanketta Rosatomin kanssa eikä muutenkaan venäläisten, joten tässä asiassa vaalikoneilla onkin miettimistä kysymyksenasettelussa.

Ympäristöasioissa Perussuomalaisten ehdokkaat ovat kiitettävästi samoilla linjoilla kanssani eli onhan ympäristö tärkeää jne, mutta ei se saa olla kehityksen, työllisyyden ja teollisuuden este eikä joka asiassa tarvitse heittää kapuloita rattaisiin tai heikentää omaa kilpailukykyä jonkun risun tai männynkävyn takia.

Yksittäisen ehdokkaan valitseminen on toki aina marginaalista hienosäätöä, puoluetasollahan päätökset tehdään ja vain puolueen valinnalla on ensisijainen merkitys. Se valinta toki onkin päivänselvä ensi vaaleissa, ollut jo pitkään.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Sen verran vielä tarkennusta äskeiseen vaalikoneeseen, että arvojen mukaan neljä kärkipuoluetta minulle ovat PS, KD, Kepu ja Itsenäisyyspuolue, neljä pohjasakkaa ovat huonoimmasta alkaen RKP, SKP, Vihreät sekä tasoissa Piraatit/Kokoomus. Läheisimmissä puolueissa muuten sama järjestys, mutta SDP kiilaa kakkospaikalle ja tiputtaa kepulaiset neljän kärjestä, pohjasakan koostumus on läheisimmissäkin sama.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös