Valtion ja kuntien olisi tällaisen verotuksen voimaantulon hetkellä syytä varmistaa, että kaikilla halukkailla olisi mahdollisuus vuokra-asumiseen sellaisessa kämpässä kuin itse haluavat. Moni varmaan asuisi vuokralla, jos saisi kohtuuhintaisen ja riittävän ison asunnon. Nythän ihmiset pakotetaan käytännössä ostamaan asunto, koska mitään muutakaan ei ole tarjolla.
Vero on täysin käsittämätön perseily. Miksi? Koska se on TÄYSIN TEOREETTINEN tulo. Se on aivan sama kun alettaisiinn verottamaan duuniin kävelijöitä ja pyöräilijöitä (kuten joku tässä ketjussa taisikin mainita) teoreettisesta hyödystä kun ei tarvitse maksaa bussilippuja tai bensaa. Tai aletaan verottamaan työttömien vapaa-aikaa koska heillä on sitä enemmän kun työllisillä. Ei ikinä! Ja lisäksi se on jälleen yksi byrokratian musta aukko lisää, jokainen voi kuvitella millaisen järjestelmän verohallinto joutuu tuon veron myötä rakentamaan.
Lisäksi asuminen "sellaisessa kämpässä kuin itse haluavat" on täyttä haihattelua kaikkien muiden paitsi maahamuuttajien kohdalla, realiteetti on se että sinä asut siellä missä sinulla on varaa. Budjetin nopeiten kasvava yksittäinen meno on asumistuki (ja siitä nimenomaan vuokra-asumisen tuen osuus) jota maksetaan aivan tolkuttomasti joka taas johtaa vuokrien nousemiseen joka taas lisää asuntotuen tarvetta. Spedekin olisi ylpeä tällaisesta ikiliikkujasta.
Kaksi espanjalaismiestä keskustelee Suomen tulevista vaaleista:
Espanjalaismies keskustelee Suomen politiikasta - YouTube
Linkki viimeaikoina netissä pyörineeseen huumoripätkään.
Nauroin vaikka sydäntä vihlaisi. Aivan liian totta ainakin ensimmäisen minuutti näin Kokoomus-äänestäjänä.
mutta eihän Vartiainen ole ollut lähelläkään puolueen linjaa oikeastaan missään kohtaa palattuaan Konjunkturinstitutetista. VATTin ylijohtajan tehtävän uusiminen meni kyllä samalla ehkä siinä, mutta eiköhän kokoomuskin löydä herralle hommia. Nimittäin kyllä, kyllä sillä puolueen jäsenyydellä oli merkitystä.
Vartiainen sanoi sen aika hyvin, hän ei ole muuttunut mutta puolueiden linja on. Urppiksen linja oli paljon lähempänä ns. Lipposlaista linjaa kun taas Rinne ajaa raikkaan 70-lukulaista ay-vetoista demarilinjaa.
Ehkä kysymyksessä on nyt win-win -tilanne. Jäsenistön taso Vartiaisen loikan myötä nousee sekä Kokoomuksessa että demareissa.
Olen eri mieltä tästä kuten on aika moni demarikin mutta paljon todennäköisempää on että kun 56v Vartiainen siirtyy Kokoomukseen, molempien puolueiden keski-ikä nousee.
Heh, vartiaiset ja jungnerit ovat edustaneet jotain 5 % puolueen äänestäjäkunnasta jos sitäkään. Varsinkaan Vartiainen ei ole sosialidemokraattisia arvoja nähnytkään, joten kyllä kyseessä on nimenomaan imagovoitto demareille - toisin kuin Lasse Lehtinen eilen maikkarin uutisissa selitti. Sinällään aika koomistakin, että mistä Lasse Lehtinen kaivetaan aina kommentoimaan demareiden tilannetta, vaikka on mielipiteiltään paljon lähempänä kokoomusta? Kyllä sen ennen vaaleja huomaa, minne päin media on kallellaan (siis suht neutraalia Yleä lukuunottamatta)
Demarien Baghdad-Bob iskee taas Jatkoajassa. JV edustaa (tai siis edusti) Demarien ns. Lipposlaista linjaa yhdessä Paavon, Jungnerin, Sailaksen ja Lehtisen kanssa, tämä Tölö Unga Socialister -linja on varsinkin Helsingissä ja Uudellamaalla suhteellisen suosittu korkeammin koulutettujen demarien keskuudessa. Tai siis niiden keskuudessa jotka tajuavat talouden reaaliteetit eivätkä taistele punakantinen jäsenkirja kädessä todellisuutta vastaan.
Vaikka Paavosta tuli päivänpolitiikan jälkeen epämääräinen mörkö (pöö!) niin faktahan on se että hänen aikana Demarien kannatus oli yli 25% eikä "oikeistodemarius" ollut mikään ongelma, tilanne muuttui kuin ay-Heinäluoma hyppäsi rattiin. 5% kannattajakunnasta? Muah.
Keskustan kentän mielipide antaa uskoa paremmasta hallituspohjasta, jos vain vaalitulos on tarpeeksi suotuisa.
Kepun talouspoliittisen linjan määrää pitkälti Sipilän, Vanhasen ja Rehnin muodostama kolmikko. Jokainen voi miettiä kuinka paljon nämä haluavat Rinteen kanssa toimia hallituksessa kun kaikki näkevät että Rinteen SDP on se kuuluisa jäähallin kokoinen ankkuri kaikissa talous- ja työvoimapolitiikan rakenneuudistusyrityksissä. Ja kun sekä Kokoomus että Kepu molemmat näkevät leikkaustarpeen samassa kokoluokassa (2,5-3 jaardia vuodessa) samalla kun Demarit änkyttävät jostain velkaelvytyksestä leikkauksien sijaan niin kuinka paljon Kepu haluaa lähteä Jouni "enään ei tarvitse leikata" Backmanin kanssa leikkimään?
Oma arvaus on edelleen se että Kesk-Kok-PS hallitus nähdään, sillä oletuksella että Kok on 2. suurin puolue tai ainakin hyvin tasoissa demarien kanssa.