Iltalehti on avannut vaalikoneensa, joka nipinnapin toimi langattomalla hiirelläni, mutta toimi kuitenkin. Tulos oli tyypillinen, puolueet eivät oikeastaan erotu toisistaan ollenkaan. Kahdeksan ehdokkaan kärki, joka sopi koneen mukaan minulle, sisältää 4 puolueen ehdokkaita, joista kepua ja persua en voi edes kuvitella äänestäväni. Sen verran stadilainen tässä nyt kuitenkin on ja omasta mielestään suvaitsevainen ihminen, että kepulaisuus ja persuilu ei mahdu maailmankuvaani niin paljon, että niiden puolueiden ehdokkaita äänestäisin.
Keskiarvoina:
Demarit saivat minulta n. 77% Helsingissä keskiarvona.
Kepu sai 76,5%/ehdokas
Kokoomus sai n. 77,7%/ehdokas
RKP sai 71,7%/ehdokas
Krist. sai 73,6%/ehdokas
Vihreät 73,3%/ehdokas
Vasemm. 69,3%/ehdokas
PerSut 71,8%/ehdokas
SKP 63,6%/ehdokas
Piraattipuolue 73,9%/ehdokas
Muutos 2011 71,7%/ehdokas
Muilla puolueilla on niin vähän ehdokkaita vielä mukana vaalikoneessa, että en ottanut niitä mukaan. Koneen tuloksesta voi päätellä, että Johannes on kuin onkin wanhan ajan kökkötraktori maailmankuvaltaan, koska häntä viehättää eniten kokoomus, kepu ja demarit.
Olen pettynyt itseeni.
Kristilliset ja vihreät tulevat seuraavassa ryhmässä, molemmat ovatkin omansuuntaisia utopia-puolueita, jalat vahvasti ilmassa, toinen ympäristöön ja toinen vanhanaikaiseen maailmankatsomukseen, jonka suon molemmille puolueille, en vaan äänestä heidän ehdokkaitaan. Yllättäen samaan porukkaan nousi myös Piraattipuolue, joten ei sovi väheksyä heitäkään, vaikka joku korvaus minusta taiteilijalle kuuluu työstään. En kannata totaalipiratismia missään muodossa, minusta se on laitonta toimintaa. Persut, RKP ja Muutos 2011 nousevat Johanneksen kolmanteen koriin ns. ilmeisen mahdottomina äänestyskohteina perisuomalaiselle, mutta ei perus-suomalaiselle henkilölle. Ihan vasen laita ei kiinnosta Johannesta, joten muhikoon rauhassa. On heilläkin roolinsa heikko-osaisimpien etujen puolustajana ja kannatusta, mutta ei Johanneksen.