Mainos

Eduskuntavaalit 2011

  • 406 551
  • 3 300

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Soini voi itse asiassa olla ihan pätevä ministeri jos unohtaa kaikki letkautukset, kyseessä on kuitenkin hyvin fiksu kaveri.

Ongelma on sitten "ne muut", Persujen eturivistäkin löytyy sellaista hörhöä että pahaa tekee, Suvi Linden ja Jutta Urpilainen vaikuttavat harmittomilta näiden rinnalla.

Jos Timo Soini antaisi julkisen lupauksen että nostaa Halla-Ahon maahanmuutosta vastaavaksi ministeriksi jos hallitukseen pääsevät niin mielellään ottaisin Persut hallitukseen.
 

Mr.X

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiviniemi on nyt jo näyttönsä antanut. Jos muija olisi 20 kiloa painavempi niin hänenkin olisi jossain ihan muualla, koska Kiviniemhän porskuttaa vaan ulkonäönsä takia.

Olisi mielenkiintoista kuulla mihin perustat sen, että Kiviniemi porskuttaa vaan ulkonäkönsä takia?

Olen Kokoomuksen miehiä, joten oman puolueen jäsenen puolustamisesta ei ole tässä kyse. Se sanottakoon, että Kiviniemi kyykyttää esimerkiksi kielitaidossa T.Soinia 100-0. Soinin kielitaitohan ihan jo englannin suhteen on hävettävän huonoa ja sillä todella on merkitystä esimerkiksi pääministerin tointa hoidettaessa.

Ja mitä Kataisen osaamiseen verrattuna Soiniin tulee, niin Katainen on ainakin tehnyt jo kunnolla hommia ministerinä, kohdannut vaikeita paikkoja, luonut suhteita myös Suomen rajojen ulkopuolelle ihan eri tavalla kuin T.Soini (vaikka onkin ollut Eur.parl.) ja joutunut tekemään muutakin kuin vain viljelemään kansaan vetoavia onelinereita.

Oppositiosta on aina helppo huudella ja kertoa oikeista ratkaisuista... Ja kun itse tykkäsit vetää ton ulkonäkökortin mukaan, niin Jyrki vetelee possun näköistä karvasierainta päihin 100-0 myös edustavuudessa.

Ja pienenä kuriositeettina mainittakoon, että itse en voisi ikinä äänestää ihmistä, jonka mielestä raiskauksen uhriksi joutuneella ei tulisi olla oikeutta aborttiin. Jalo ihminen tämä Soini.

Olen sitä mieltä, että kolme suurinta puoluetta (lasken nyt vielä demarit tähän) ovat luoneet omilla perseilyillään pitkälti koko Soini-hypen. Halutaan vaihtoehtoja ja niitä verbaalisesti lahjakas ja perusMIEHEEN vetoava Soini on osannut taitavalla retoriikallaan antaa. Pelkään vaan pahoin, että käytännön toiminta olisi jotain ihan muuta. Perussuomalaiset on myös vaarallisen pieni ja kokematon poppoo päähallituspuolueeksi. Unohtamatta puolueen ahdasmielisyyttä eri asioita kohtaan (tarkoitan nyt lähinnä kansainvälistymiseen ja globaaliin toimintaan liittyviä asioita, koska homoliittoja yms. en itsekään kannata).

Liian usein tuntuu Soinia ja muita puolueen edustajia kuunnellessa siltä, että PS haluaisi palauttaa ja eristää Suomen takapajuiseksi lintukodoksi. Ja se jos mikä vituttaa ainakin allekirjoittanutta.
 

Mr.X

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Soini voi itse asiassa olla ihan pätevä ministeri jos unohtaa kaikki letkautukset, kyseessä on kuitenkin hyvin fiksu kaveri.

Ministerinä voisi varmasti olla vielä ihan pätevä, mutta pääministerinä en itse voisi nähdä kaveria muuta kuin painajaisissani. Toinen yhtä kaamea vaihtoehto olisi Jutta.
 

Hans Geering

Jäsen
Suosikkijoukkue
Doncaster Spinners
Ministerinä voisi varmasti olla vielä ihan pätevä...

Ehkä juuri ja juuri, enintään joku pienen salkun ministeriö, vaikkapa se täällä ehdotettu ulkoavaruusministerin salkku.
Itse uskon, että persuja ei hallituksessa nähdä, tuskin sinne itse edes haluavat. Puolueella ei ole, puheista huolimatta esittää mitään vaihtoehtoa talouspolitiikassa, eikä oikein missään muussakaan asiassa. Puolueen vaaliteemaksi valitsema linja pakolais -, EU- ja kehitysapuasioissa on niin jyrkkä, että ei mikään toinen puolue lähde sellaiseen hallitukseen joka tuon kaltaista linjaa vetäisi.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä se varmaankin niin tulee menemään, että nykyisellä pohjalla jatketaan vaalien jälkeenkin. Näin minä tämän tilanteen näiden nykyistenkin gallupien valossa näkisin.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Kataisen esitys lauantain Ykkösaamussa oli todellinen floppi. Yli-imelä, pateettinen esiintyminen saattaa tehota omiin kannattajiin, mutta siihen se kyllä jääkin. Taitaa Kiviniemen karkaaminen pääministerigallupissa ottaa koville.
 

Hans Geering

Jäsen
Suosikkijoukkue
Doncaster Spinners
YLE:n uutisissa sivuttiin kevään eduskuntavaaleja ja käytiin mm. Kuopiossa. Esitettiin kaksi ehdokasta: kokoomuslainen ja kepulainen.

Pieniä merkkejä siitä, miten kokoomuslainen YLE käyttää valtaa...

Eikös tuossa ole kyse juttusarjasta missä käydään joka vaalipiirissä ja haastatellaan muutama ehdokas, on sielä aiemmin ollu muitakin puolueita.

Aamutv:n jutussakin tällä viikolla, siitä missä keskusteltiin mm. vaalirahoituksesta ja eduskunta-avustajista oli persujen edustus paikalla mutta ei kokoomuksesta ketään...
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Olisi jokseenkin irvokasta nähdä T.Soini pääministerinä ja esim. täysin luonnehäiriöinen Veltto Virtanen kulttuuriministerinä, mikäli Perussuomalaiset voittaisivat koko skaban.

Uskooko vaikkapa tässä ketjussa joku ihan tosissaan T.Soinin todellisen substanssiosaamisen riittävän esimerkiksi juuri pääministerinä toimimiseen?

Täällä on nyt jonkun aikaa puhuttu Perussuomalaisten ehdokkaiden kompetenssista hoitaa ministerinsalkkuja ja sen verran alkoi huvittamaan, että oli pakko vastata. Tietysti riippuu paljon PS:n vaalimenestyksestä, että ovatko he edes hallituksessa tai jos voittavat vaalit, lähtevät voittajana neuvottelemaan hallituskokoonpanosta.

Viimeiset 20 vuotta hallitukset ovat heikentäneet jatkuvasti Suomen mahdollisuuksia pärjätä tällä pallolla tehden jatkuvasti joko täysin typeriä päätöksiä tai sitten näennäispäätöskiä, jotka vain vievät aikaa, mutta mistä ei ole ollut ainakaan mitään hyötyä. Mukaan on toki mahtunut jopa joitain hyviäkin päätöksiä. Itselläni on sellainen tuntu viimeisten vuosikymmenien toiminnasta, että ollaan vedetty samalla rautaisella ammattitaidolla kuin mitä The Pena veti HIFKin toimarina 2000-luvulla.

Erittelen tähän nyt muutamia totaali hazardi ministereitä viime 2000-luvulta esimerkiksi, ministereitä joiden puntari Suomen alasajossa on todella painava ja mieletäni heidät jopa pitäisi saattaa vastuuseen teoistaan. Toki se ei Suomessa helposti onnistu sillä valtion päättäjiä koskeva laki (Suomen laki muutenkin on rikollisia suosiva ja rikoksen uhreja halventava, -liian lepsu sekä -liian tulkinnanvarainen monissa kohtaa) on todella lepsu, joka nähtiin tässä Vanhasenkin tapauksessa.

Jyrki Katainen - Jatkuva Suomen alasajo, hirveitä päätöksiä ja nyt ennen vaaleja alkanut uskomaton populismikampanja (joka ei yllätä yhtään).
Alexander Stubb - Aluksi pidin hyvinkin potentiaalisena tapauksena, mutta järkyttävä EU:n perseennuoleminen ja älyttömät kommentit ovat näyttäneet, että Alexanteri "Suuri" voisi poistua takavasemmalle ja mieluummin hyvin kauas Suomesta. Edes se, että hän on kovasti arvostamani Göranin poika ei auta enää, nekin plussapisteet hän on onnistunut tuhomaan.
Tuija Brax - Hallituksen äärikonservatiivinen fundamentalisti feministi, joka on olevinaan kovinkin liberaali. Astridin kanssa hyysävät rikollisia pakolaisia ja yrittävät saada Suomen täyteen työttömyys-rikollisperäistä kansakuntaa.
Anne Holmlund - Paljon puhetta, vähän asiaa ja vielä vähemmän järkeviä päätöksiä.
Astrid Thors - Mielestäni tällä henkilöllä on yhtä paljon kompetenssia älykkääseen toimintan kuin Johanna Tukiasella. Hänen puheet ja tekonsa aiheuttavat myös samanlaisia WTF-reaktioita kuin Tuksun toiminta.
Stefan Wallin - Ei todellakaan kuuluisi hallitukseen, kuten ei koko RKP. Keskittynyt pitämään huolen ainoastaan ruotsinkielen asemasta Suomessa ja tätä kautta jokainen päivä kun ruotsinkieli on Suomen yksi virallinen kieli niin, niin kauan se tuo järjettömiä lisäkustannuksia, estää Suomalaisia opiskelemasta, pääsemästä mahdollisesti valtion tai kunnan työhön ja palveluammatteihin ja on siis kansantaloudelle järjettömän haitallinen ja kallis.
Suvi Lindén - Golffari, kukkahattu - ei jatkoon.
Anni Sinnemäki - Hienosti kusetettu Vihreitä äänestävää kansanosaa ydintehdaskysymyksessä.
Matti Vanhanen - Aivan järjettömän surkea, hirveä täystuho pääministerinä olessaan ehkä yksi epäluotettavimmista ihmisistä jonka tiedän.
Ilkka Kanerva - Vanha ukko ja nuoret naiset, onneksi politiikka jäi ja voi sitten keskittyä johonkin muuhun kuin pilaamaan omalla toiminnallaan Suomen kasvua ja edistymistä.
Erkki Tuomioja - Ihan järkyttävä huuhaa-innanen, kuitenkin aika fifty-sixty menee hänen letkautukset sekä päätökset huonojen ja hyvien puolelle. Itse en pidä henkilöstä, mutta osaltaan arvostan joitain asioita hänessä, kunhan vaan pysyy oikealla tontilla ja se oikea tontti ei ole hallituksessa.
Tanja Karpela - Miss Suomi, ei mitään kompetenssia ja ainoastaan maineellaan sekä opeteltuja maneereja käyttäen on pärjänny politiikassa.
Paavo Lipponen - Ihan järkyttävän ylimielinen, diktaattorin omainen (jotkut heikot ihmiset näkee hänessä vahvan johtajan) on ajanut koko uransa ajan ainoastaan omaa sekä puolueensa rahallista etua, -pääsyä historian kirjoihin sekä ollut sekä työväen "edunsaaja" kuten myös "suuryritysten" edunsaaja, epäluottavimpien ihmisten top3 Vanhasen kanssa.
Kimmo Sasi - Jotenkin selvisi löysän rikoslain takia ihmisen taposta ja takaisin vaan päättämään Suomen asioista, tämä mies ulos eduskunnasta ja todella äkkiä.
Olli-Pekka Heinonen-syntipukki, mutta myös syyllinen tosin ei todettu taas tehneen mitään väärää johtuen Suomen löysistä laeista, sai YLE:ltä suojatyöpaikan.

Tässä nyt siis vaan esimerkkiä siitä teille muita kuin PS äänestäville, että kyllä se vaan on ne teidän puolueet ollut rötöstelemässä viimeiset vuosikymmenet (+20 vuoden WinCapita) ja suorastaan Suomen kansalaisilta on varastettu rahaa typerillä päätöksillä, joka käänteessä kansaa on yritetty huijata (paitsi populismi alkaa aina 4kk ennen vaaleja). Työttömyyttä ei ole saatu vähennettyä, meillä ei ole tarpeeksi pienyrityksiä, joita tähän maahan saataisiin muutamilla muutoksilla suuri määrä lisää, sen sijaan rikolliset yrittäjät ja pörssiyritykset pärjäävät ja kasvavat täällä (kun yritys on tarpeeksi suuri ja imenyt Suomesta mehut, nostaa se kytkintä halvemman työvoiman maihin), koska lait on liian köykäisiä ja rehellinen pienyrittäjä on lainsuojaton vieläkin. Maahanmuutopolitiikka on ihan vastuutonta kuten myös ulkopolitiikka ja kaikista eniten sisäpolitiikka.

Ensimmäisen vuoden kansanedustajana oleminen ei tarkoita sitä, ettei hänellä voisi olla kompetenssia kyseiseen tehtävään. Ministeriksi voidaan valita myös asiantuntija eduskunnan ja puolueen ulkopuolelta ja näin on toisinaan tehtykin. Jussi Järventaus tulee ainakin mieleen henkilönä, joka ei ollut kansanedustaja.

Nyt kun monet Perussuomalaisten vastustajat väittävät täällä, että Perussuomalaisten puolelta ei löydy potentiaalisia ministereitä, joilla ei ole kompetenssia, niin kertokaahan minulle omista puolueistanne sitten niitä kompetenssin omaavia? Kompetenssi ei tarkoita edes sitä, että olisi ollut monesti ministeri vaan kompetenssi on todellista osaamista, tietoa, toteuttamista ja kansan valitsemana, kansan ja maan tärkeimpien asioiden ajamista kansan eduksi.

Viimeiset hallitukset ovat ajaneet asioita Suomen ja kansan haitaksi ja omia sekä oman puolueensa sekä tukiryhmiensä etujen parantamiseksi. Heillä ei ole silloin kompetenssia vaan se on järkyttävää lain sallimaa epärehellisyyttä ja oikean demokratian pilkkaamista. Niinpä oikeasti harvalla edellisten hallitusten päättäjistä on todellista kompetenssia hallituksessa toimimiseksi.

Sitten Perussuomalaisten vaihtoehtoja ministerin paikoille:

Timo Soini - (Pääministeri, puolustusministeri, sisäasiainministeri, maahanmuuttoministeri) Blogi: Timo Soini

Soini sanoo ja tekee asioita rehellisesti, tosin kaikki ei hänen mielipiteistään pidä, mutta eihän kenestäkään kaikki voi tykätäkään. Hänellä on pitkä historia poliitikkona ja Suomen kansan tuki takanaan. Hänellä on vahva yleistietämys, karismaa, munaa siihen, että ei tarvitse nuoleskella suuryritysten sekä EU:n persettä, kuten suurin osa viimeisimpien hallitustemme edustajat ovat tehneet.

Pauli Vahtera - (Valtiovarainministeri) esittely: Perussuomalaiset Blogi: Pauli Vahtera | Blogit | Iltalehti.fi

Paulilla jos kenellä on kompetenssia talousasioissa, jopa enemmän kuin muilla ehdokkailla yhteensä. Hän on yksi Suomen arvostetuimmista talousguruista, joka ei myöskään ole koskaan ollut eikä tule olemaan suuryritysten sätkynukkena vaan katsoo asiat kansantalouden kannalta ja tekee myös asiat ainoastaan Suomen kansaa hyödyttävästi. Jos joku väittää, että Pauli Vahteralla ei ole talousasioista kompetenssia, niin mielestäni tällaisen väittäjän ei tulisi edes keskustella talousasioista.

Jussi Halla-Aho (Maahanmuuttoministeri, sisäasiainministeri) Blogi: Scripta

Varmasti yksi eniten ulkomaalaisasioista tietävä henkilö kaikista puolueista. Hänellä on selkeät ehdotukset maahanmuuttoasioiden järkevöittämiseksi ja varmasti tulee myös ne toteuttamaan jos pääsee sellaiselle paikalle. Kaikki jotka, ette ole lukeneet hänen tekstejään, niin kannattaisi lukea. Hän ei siis ole potkimassa kaikkia ulkomaalaisia ulos vaan työtä tekevät rehelliset ulkomaalaiset ovat tervetulleita.

Muita Perussuomalaisissa ministerinsalkulle kompetenssin omaavia:

Markku Uusipaavalniemi Kansanedustaja (Kulttuuri- ja urheiluministeri)
Erkki Havansi oikeustieteen professori (Oikeusministeri)
Ilmari Rostila YTT professori (Sosiaali- ja terveysministeri, Peruspalveluministeri)
Pentti Oinonen Kansanedustaja (Maa- ja metsätalousministeri)
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Hallituksen muoto toki riippuu paljon siitä, kuka voittaa vaalit. Perussuomalaisia on aika vaikea jättää hallituksen ulkopuolelle ja tämä tarkoittaa sitä, että Vihreät on silloin ulkona ja myöskin RKP (tämä on ihan loistava juttu), oli vaalivoittaja sitten kuka tahansa. Todennäköisesti se on Kokoomus ja kuten jo sanoin, niin PS:ää ei helpolla jätetä ulkopuolelle ja uskon, että tästä syystä Kokoomus on myös jopa jonkun verran "polvillaan", sillä heidän on pakko ottaa monia Perussuomalaisille tarkeitä asioita huomioon vaikka eivät oikeasti edes haluisi, että koko puolue olisi olemassa ja uhkaamassa tätä Suomen suurpuolue järjestelmää. Jos hallituksessa ollessaan PS huomaa tulevansa kusetetuksi ja heille tärkeitä asioita ei ajeta, heillä on munaa lähteä koko hallituksesta.

Jos Perussuomalaiset on suurin puolue, niin en usko, että heidän on vaikea saada kavereita hallitukseen toisin kuin monet täällä epäilevät. Kaikki muut isot puolueet (vaikka inhoavatkin verisesti PS:ää) ovat niin vallanhimoisia, narsistisia sekä haluttomia soittamaan kakkoskitaraa, että haluavat hallitukseen, kunhan heille annetaan muutama kiva nurkkaus hoidettavaksi. Varsinkin tässä tapauksessa Vihreät ja RKP ovat totaalisen ulkopuolella hallituksesta ja PS:n junaan hyppää mukaan kaksi muuta isoa sekä KD.

No, mutta oli miten oli, vasta vaalien jälkeen nähdään todellisesti mikä tulee olemaan minkäkin puolueen prosenttiosuus edustajista sekä se, että mikä on lopullinen hallitusryhmittymä. Niin ja vuoden päästä nähdään myös jos PS on hallituksessa, että jatkuuko sama sairaalloinen kansalaisten, -pienyrittäjien, -köyhien sekä -Suomalaisen miehen alistaminen vai tapahtuuko todellisia, kansalaisten elämää helpottavia asioita.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ck:n listassa oli perussuomalaiseen tyyliin hirveä määrä epäolennaisuuksia, mutta yhdenkään ministerin kohdalla ei ollut yhtään esimerkkiä yhdestäkään konkreettisesta päätöksestä tai lakimuutoksesta.

Tosin voihan se olla niin, että yhtään ei olla seurattu, minkälaisia päätöksiä tosiallisesti on tehty, mutta kun kaikki on vaan niin huonoa ja persut tekis kaiken sillai erilailla, sillai hyvin.

Mutta pliis, jotain konkretiaa kehiin.

Ja mitä hallituksen muodostamiseen tulee, niin persut on erittäin helppo sivuuttaa, vaikka olisivat suurinkin puolue. Ei mikään muu puolue lähde hallitukseen millä tahansa ohjelmalla ja voipa olla niinkin, että persut huomaavat vaalien jälkeen olevansa niin kovin yksin oppositiossa räksyttämässä. Koostaan huolimatta.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Ck:n listassa oli perussuomalaiseen tyyliin hirveä määrä epäolennaisuuksia, mutta yhdenkään ministerin kohdalla ei ollut yhtään esimerkkiä yhdestäkään konkreettisesta päätöksestä tai lakimuutoksesta.

Epäolennaisuuksia, eikös sinun vastauksesi juuri ole todella epäolennainen lyhyt heitto vaan johonkin, ilman mitään faktaa? Niin kauan kuin minä muista eli reilu 20 vuotta taaksepäin ovat kaikki hallitukset tehneet suurimmaksiosaksi huonoja tai epäolennaisia päätöksiä, josta myös ylempänä kerroin.

Niin, oli sen verran pitkää tekstiä, että en tähän jaksanut alkaa enää niitä ruksaamaan, koska ne löytyvät kaikki eduskunnan sivuilta.

Sen sijaan Perussuomalaiset ovat saanet muutamassa vuodessa paljon enemmän aikaan niillä pelimerkeillä mitä heillä on ollut, eli pieni puolue tähän asti, mutta jos haluat käydä katsomassa PS:n tekemiä lakiehdotuksia (lakimuutoshan tarvitsee aina enemminstön tuen ja pienen puolueen on vaikea enemmistöä haalia), niin itse en ainakaan löytänyt sieltä yhtään huonoa ehdotusta ja nyt puhutaan siis vielä pienestä puolueesta. Jos PS voittaa tai saa muuten suuren määrän edustajia, niin silloin alkaa olla jo lihaksia.

Tämän lisäksi Perussuomalaisten aikaansaannosta on monet asiat, jotka on nostettu yleiseksi puheenaiheeksi ja yleensäkin vahva kansalaisvakutus sekä tuki tavallisen Suomalaisen ihmisen elämään.

Tosin voihan se olla niin, että yhtään ei olla seurattu, minkälaisia päätöksiä tosiallisesti on tehty, mutta kun kaikki on vaan niin huonoa ja persut tekis kaiken sillai erilailla, sillai hyvin.

Mutta pliis, jotain konkretiaa kehiin.

Konkretiaa? Niin, sinun tekstissäsi ei ole mitään konkretiaa, eikä oikein mitään vastauksiakaan mihinkään. Voin sanoa, että seuraan varmasti keskimääräistä enemmän politiikkaa kuin tavallinen Suomalainen sukankuluttaja.

Ja mitä hallituksen muodostamiseen tulee, niin persut on erittäin helppo sivuuttaa, vaikka olisivat suurinkin puolue. Ei mikään muu puolue lähde hallitukseen millä tahansa ohjelmalla ja voipa olla niinkin, että persut huomaavat vaalien jälkeen olevansa niin kovin yksin oppositiossa räksyttämässä. Koostaan huolimatta.

Ei tietenkään mikään puolue lähde hallitukseen millä tahansa ohjelmalla, mutta niin kuin sanoin, niin vaalien jälkeen nähdään. Kirjoittamani ehdotus, oli oma ehdotukseni, sinä voit laittaa oman ehdotuksesi tässä tilanteessa. Eli vaikka ajatuksella Persut voittaa vaalit tai Persut jää 3-4 (16%-18% äänistä) sijalle, mutta silti saa suuren määrän edustajia eduskuntaan.
 

Rike.K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kissapedot
Ja mitä hallituksen muodostamiseen tulee, niin persut on erittäin helppo sivuuttaa, vaikka olisivat suurinkin puolue. Ei mikään muu puolue lähde hallitukseen millä tahansa ohjelmalla ja voipa olla niinkin, että persut huomaavat vaalien jälkeen olevansa niin kovin yksin oppositiossa räksyttämässä. Koostaan huolimatta.

Sinulla ei ilmeisesti paljoa ole kokemusta politiikasta tai et ole siihen niin kauheasti tutustunut? Jos perussuomalaiset ottavat sen ennakoidun historiallisen vaalivoiton, niin heitä on kyllä todella paha sivuuttaa hallitusneuvotteluista. Vaaleissa on kysymys kansan tahdosta ja tulokset ovat mittari tästä. Jos aletaan tekemään politiikka vasten kansan mielipidettä, niin siinä on todella suuret riskit, eikä kukaan järkevä poliitikko tai puolue näin kyllä tulisi tekemäänkään.

Olisi lähes poliittinen itsemurha jättää huomioimatta jonkun puolueen historiallinen vaalivoitto, vielä kun selvästi takana on kansan protestiliike vanhaa hallitusvaltaa vastaan. Suomessa kuitenkin on viime vuosina ollut tapana että kansan tahtoo noudatetaan ja jotkut vähemmistöhallitukset ovat aika epätodennäköisiä, en näe että tämäkään vaalivuosi olisi siitä poikkeus.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Snaksteri:han on hauska veikko. Perintäikäs perusvihreä, jolle demokratian ja kansantahdon noudattaminen ei meinaa millään sopia. Ja sitten ollaan olevinaan niin suvaitsevaisia ja avarakatseisia.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Jos aletaan tekemään politiikka vasten kansan mielipidettä, niin siinä on todella suuret riskit, eikä kukaan järkevä poliitikko tai puolue näin kyllä tulisi tekemäänkään.

Olisi lähes poliittinen itsemurha jättää huomioimatta jonkun puolueen historiallinen vaalivoitto, vielä kun selvästi takana on kansan protestiliike vanhaa hallitusvaltaa vastaan. Suomessa kuitenkin on viime vuosina ollut tapana että kansan tahtoo noudatetaan ja jotkut vähemmistöhallitukset ovat aika epätodennäköisiä, en näe että tämäkään vaalivuosi olisi siitä poikkeus.

Pahoin pelkään, että tämäkin kerta on kilpajuoksua ihan kuin muinoin Berliiniin. Nyt vaan kilpaillaan siitä, kuka unohtaa ensimmäisenä vaalilupauksensa. Jos tähän tulee muutos, suomalainen politiikka maan tapoineen on ottanut merkittävän askeleen eteenpäin.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sinulla ei ilmeisesti paljoa ole kokemusta politiikasta tai et ole siihen niin kauheasti tutustunut? Jos perussuomalaiset ottavat sen ennakoidun historiallisen vaalivoiton, niin heitä on kyllä todella paha sivuuttaa hallitusneuvotteluista. Vaaleissa on kysymys kansan tahdosta ja tulokset ovat mittari tästä. Jos aletaan tekemään politiikka vasten kansan mielipidettä, niin siinä on todella suuret riskit, eikä kukaan järkevä poliitikko tai puolue näin kyllä tulisi tekemäänkään.

Ei heitä hallitusneuvotteluista voikaan sivuuttaa, mutta se ei automaattisesta tarkoita paikkaa hallituksessa. Ja vaikka persut saisivat esimerkiksi 20 % äänistä, niin ei se silti ole kuin 1/5, mikä ei millään mittarilla tarkoita kansan enemmistöä. Ja joka tapauksessa persut voivat hybriksestään huolimatta varautua siihen, että hallitusneuvotteluihin lähdetään vähän muista lähtökohdista, kuin persujen ohjelmista käsin. Riippumatta siitä kuka niitä neuvotteluja tulee vetämään.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Konkretiaa? Niin, sinun tekstissäsi ei ole mitään konkretiaa, eikä oikein mitään vastauksiakaan mihinkään. Voin sanoa, että seuraan varmasti keskimääräistä enemmän politiikkaa kuin tavallinen Suomalainen sukankuluttaja.

No jos konkretiaa kaivataan, niin minusta nykyisen hallituksen mielestäni ihan hyviin päätöksiin kuuluvat mm. seuraavat:
- perusturvaetuudet on sidottu indeksiin
- kunnallisveron perusvähennystä on nostettu 2250 euroon
- opintotukea on nostettu 15 %
- takuueläke on otettu käyttöön
- isäkuukautta on pidennetty

Mitkä näistä ovat mielestäsi erityisen huonoja päätöksiä?

Entä mitkä ovat ne persujen saavutukset, joihin aiemmin viittasit?
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
No jos konkretiaa kaivataan, niin minusta nykyisen hallituksen mielestäni ihan hyviin päätöksiin kuuluvat mm. seuraavat:
- perusturvaetuudet on sidottu indeksiin
- kunnallisveron perusvähennystä on nostettu 2250 euroon
- opintotukea on nostettu 15 %
- takuueläke on otettu käyttöön
- isäkuukautta on pidennetty

Mitkä näistä ovat mielestäsi erityisen huonoja päätöksiä?
Eivätkö nuo kaikki päätökset ole vasemmistolaisen populistisia, josta perussuomalaisia aina syytetään? Mites holtiton valtiovelan kasvu?
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eivätkö nuo kaikki päätökset ole vasemmistolaisen populistisia, josta perussuomalaisia aina syytetään? Mites holtiton valtiovelan kasvu?

Valtionvelan kasvu onkin pidemmän päälle se kaikista tärkein kysymys ja sille on syytä pistää pikainen stoppi.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Yksi teoria: "Taloukasvu hoitaa osan valtionvelanoton kasvusta." Jussi Lähde vastaa blogissaan tähän olettamaan: Jussi Lähde: Suomalaista politiikkaa vaivaa rehellisyysvaje - Aamulehti Blogit

Edit. Johannes vastaa : "Hoitaa talouskasvu kuitenkin osan velanotonkasvusta, vähentäen sitä. Esim. Kuntapuolella tuli verotuloja odotuksia enemmän n. 1,6 miljardia euroa v. 2010, joten ruikutus Suomen taloustilanteen kehnoudesta oli huipussaan joulukuussa 2010."
Verouutinen - Veronmaksajain Keskusliitto ry

Kun verotuloja odotettiin kertyvän 16,8 miljardia euroa v. 2010, niin niitä kertyikin 18,4 miljardia euroa. Ero on jo niin suuri arvioiden ja todellisuuden välillä, että voi puhua suuresta kusetuksesta, että saataisiin kansa nöyränä suostumaan kaikenlaisiin leikkauksiin ja veronkorotuksiin, suomalaiseen tapaan, ilman mutinoita vastaan.

2. teoria: Raimo Sailas: "Tosi kysymyksessä, YLEn blogi":
Raimo Sailaksen kolumni: Tosi kysymyksessä | Vaalit 2011 | Teemat | YLE Uutiset | yle.fi

Johannes vastaa: Kyllä Suomi voi jatkossakin jonkun verran velkaantua lisää, niin tekevät kaikki muutkin maat. Tavoite pitäisi olla velanoton painaminen pysyvästi alle 3%:n bkt:sta ja lisäksi toivon myös rehellisyyttä keskusteluun siitä paljonko tulopuoli oikeasti kasvaa, kun jo kuntatalous arvioitiin noin alakanttiin kuin se tehtiin v. 2010 osalta. Tuloja kertyi 9-10% enemmän kuin muka luultiin ja se ei kyllä mahdu yhdenkään kamreerin tai merkonomin virhemarginaaliin. Onko tilanne sama Valtion talouden puolella, että synkistellään ihan liikaa vai ei. Tähän haluaisin faktatietoa, jota kai saadaan v. 2010 osalta lähikuukausina.
 
Viimeksi muokattu:

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tämän lisäksi Perussuomalaisten aikaansaannosta on monet asiat, jotka on nostettu yleiseksi puheenaiheeksi ja yleensäkin vahva kansalaisvakutus sekä tuki tavallisen Suomalaisen ihmisen elämään.

Kenties Perussuomalaiset voivat sitten hallituksessa jatkaa tämän huipputärkeän asian eteenpäin viemistä, eli Itämeren nimenmuuttamista. Verorahoillekin saadaan hyvin käyttöä.

Linkki vie Eduskunnan nettisivuille Velton talousarvioaloitteeseen.
 

olle****

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Liverpool, Frölunda Indians, Malmö FF
Snaksteri:han on hauska veikko. Perintäikäs perusvihreä, jolle demokratian ja kansantahdon noudattaminen ei meinaa millään sopia. Ja sitten ollaan olevinaan niin suvaitsevaisia ja avarakatseisia.

Steegil: ihan hauska veikko. Perinteikäs perus perussuomalinen, joka ei tajua että todellisuuden ääneen sanominen ei välttämättä ole automaattisesti persujen vastainen kommentti. Ei tässä kansantahdosta ole kysymys. Hyvästä prossasta kyllä.

Sanon heti alkuun että toivon että persut on hallituksessa. Ck:n rosteri tuolla aikaisemmin tekisi politiikasta niin hienoa teatteria en voi valittaa. Haluaisin nähdä Timo Soinin selittävän omilleen että valtion budjetti on 90% lakisääteinen että asioita ei vain hoideta päivässä ja että ei hän nyt nöyristele brysselin suuntaan. Honymooni lehdistön kanssa olisi aika nopeasti ohi.

Mutta mitä hallitusneuvotteluihin tulee niin persut on helppo ohittaa niin kauan kun he eivät ole enemmistö. Näin se vain on. Viime vaalien jälkeen puoluejohtajat joutuivat toistelemaan että suurin puolue johtaa neuvotteluja. Eli tämä on vain sovittu. Mikään laki ei määrää kuka tuloksen perusteelle on oikeutettu mihinkään joten kaikki on neuvoteltavissa. Ja sanotaan että persut on vaikka 25% niin se on edelleen -25% enemmistöstä ja edelleen kaukana siitä että he pystyvä kaatamaan 115-120 eduskuntapaikkaisen hallituksen.

En myöskään näe että persujen ohittaminen olisi mitenkään poliittista itsemurhaa. Suomen gallupit ei jostain syytä mittaa ikinä puolueiden negatiiveja amerikan malliin, eli tyyliin "olet äänestänyt demareita mutta voisitko kuvitella äänestäväsi persuja: ei, ei osaa sanoa, kyllä". Luulen että persut on omalla ulostulollaan suosion lisäksi kasvattanut suuren vastustuksen. Jos otetaan yllä oleva 25%, niin on edelleen 75% joita olenkaan häiritse persujen pois jättäminen. Tuossa enemmistössä on varmasti paljon jengiä jotka näkevät persut omana vastakohtanaan ja tässä löytyy segmentti joka mahdollistaa muille puolueille tuen kalastelun persujen vastustamisella. Eli käännetään pöytää ja pelataan samoilla säännöillä sloganilla "Persut on persut. Ihan sama, perseestä sanon minä sano ne mitä tahansa."
 

Hans Geering

Jäsen
Suosikkijoukkue
Doncaster Spinners
..Jos perussuomalaiset ottavat sen ennakoidun historiallisen vaalivoiton, niin heitä on kyllä todella paha sivuuttaa hallitusneuvotteluista.
Hallitusneuvottelut aloittaa suurin puolue, on se mikä tahansa, se on sitten eri asia lähteekö mikään muu puolue persujen kanssa hallitukseen jossa kehitysavusta luovutaan ja EU-jäsen maksut jätetään maksamatta, itse uskon, että ei lähde.
Vaaleissa on kysymys kansan tahdosta ja tulokset ovat mittari tästä. Jos aletaan tekemään politiikka vasten kansan mielipidettä, niin siinä on todella suuret riskit, eikä kukaan järkevä poliitikko tai puolue näin kyllä tulisi tekemäänkään.
Tulkitsin niin, että puhut tässä edelleen persujen hallituksesta pois jättämisestä, menikö oikein?
Persujen kannatus tulee olemaan jotain 10-25% väliltä, voi se olla pienempikin, jäljellä jää veilä 75-90% kansasta joiden poliittinen mielipide on joku muu kuin persujen, eli suuri enemmistö saa äänensä vieläkin kuuluviin halliituksessa, mikä tässä on ongelma?

Olisi lähes poliittinen itsemurha jättää huomioimatta jonkun puolueen historiallinen vaalivoitto, vielä kun selvästi takana on kansan protestiliike vanhaa hallitusvaltaa vastaan...
Mikähän se nyt sitten on huomioimista? Keskustelua ko. puolueen esille nostamista asioista?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Viimeisimmän HS:n julkaiseman gallupin jälkeen tein hieman tutkimustyötä excel apunani ja karkeasti arvioiden nykyisen kannatuksen realisoituessa vaaleissa, saisi kokoomus n. 45 paikkaa, demarit n. 40, kepu n. 37, persut n. 36, Vasemmistoliitto n. 15 paikkaa ja vihreät jäisivät 13 paikkaan, rkp saisi 8 paikkaa ja loput 6 menisivät kristillisille. Ennusteessani on epätarkkuuksia jäljellä, mutta kepu kärsii d`Hondtin menetelmästä vs persut eniten vanhoilla tukialueillaan jos persujen n. 18%:n kannatus on oikeaa äänestysintoa, eikä vain galluppien huminaa. Kok ja SDP menetäävät nekin paikkoja, mutta kepu eniten, jos Johanneksen "roknoosit" pitävät kutinsa. Voi oletukseni mennä myös ihan ns. vihkoon, kun minullakin on vain yksi oma ääni käytettävissäni ja jokainen erikseen siellä valikopissa lopulta päättää ketä ja mitä puoluetta äänestää, joten en väitä, että vaaleissa käy, kuten ennustan, mutta on sekin nyt pari kuukautta ennen valeja yksi todennäköisyys, että Persut oikeasti saavat suunnilleen saman määrän paikkoja kuin kepu vuosien 2011-15 eduskuntaan.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
En myöskään näe että persujen ohittaminen olisi mitenkään poliittista itsemurhaa. Suomen gallupit ei jostain syytä mittaa ikinä puolueiden negatiiveja amerikan malliin, eli tyyliin "olet äänestänyt demareita mutta voisitko kuvitella äänestäväsi persuja: ei, ei osaa sanoa, kyllä". Luulen että persut on omalla ulostulollaan suosion lisäksi kasvattanut suuren vastustuksen. Jos otetaan yllä oleva 25%, niin on edelleen 75% joita olenkaan häiritse persujen pois jättäminen. .

Noh, viimeksi tuo tehtiin 1987. Ja kyllä siitä on vieläkin jonkinlainen trauma ainakin Paavo Väyrysellä.

Vaikka itse en tällä hetkellä koe että voisin äänestää perussuomalaisia, niin kyllä sellainen temppu suurilta puolueilta, että "noita emme hiekkalaatikollemme päästä" teemme hallituksen vaikka kolmen suuren kesken ennemmin saattaisi saada jopa minut muuttamaan mieltäni.

Perussuomalaisissa on kyllä erikoista porukkaa, ja monet heidän ajamansa asiat kertovat siitä, että asioita ei ole juurikaan mietitty ja oma napa on tärkein. Mutta onhan tuota ilmiötä muissakin puolueissa havaittavissa.

Tuossa enemmistössä on varmasti paljon jengiä jotka näkevät persut omana vastakohtanaan ja tässä löytyy segmentti joka mahdollistaa muille puolueille tuen kalastelun persujen vastustamisella. Eli käännetään pöytää ja pelataan samoilla säännöillä sloganilla "Persut on persut. Ihan sama, perseestä sanon minä sano ne mitä tahansa."


On siellä tosiaan varmaan niitä, jotka näkevät perussuomalaiset "vastakohtinaan" mutta kyllä niita malkoja löytyy meidän kaikkien silmistä.

Idealististen tulevaisuuden haaveiden ja pelottelun ilmapiiristä löytyy varsin paljon realismista irtautumista. Esimerkkeinä vaikkapa "Soinin ilmastomalli" ja toisaalta vihreiden piirien "ilmastolaki"

Kumpa vain kaikki keskittyisivät omaan paremmin tekemiseensä, eivätkä "oikoisi" muiden "tekemisiä ja ohjelmia".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös