Mainos

Eduskuntavaalit 2011

  • 406 606
  • 3 300

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Ja tähän auttaa valtionosuuksien poistaminen/leikkaaminen?
Vai annettaanko kuntien päättää itse järjestävätkö lainkaan mitään palveluja?

Jotenkin sinun logiikkasi ei oikein aukea, mutta ehkä kaikki ratkeaa kun siirrymme kannattamasi sosialismiin. Harmi vain, että Soinin mukaan PS on työväen puolue ilman sosialismia. Ehkä joku toinen puolue sieltä Vasemmistoliiton vasemmalta puolelta olisi sinulle sopivampi kuin PS?

Ihmettelen myös Veikon puoluekantaa. Demarithan haluaa Kokoomuksen kanssa ajaa lapsiperheet kuseen poistamalla asuntolainakoron vähennyksen. Soini vastusti tätä. Veikko puhuu kauniisti terveydenhuollon tärkeydestä, mutta haluaa leikata kaikki valtionosuudet? Mit vit? En edes uskalla ajatella, mitä sitten tapahtuisi. Lapsilisistä voi mielestäni leikata isompituloiset pois, mutta ottaisitko sen nyt kaikilta pois?

En kyllä tiedä, mikä puolue noiden mantrojen jälkeen olisi Veikolle sopiva, mutta PS nyt ei ainakaan.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
kunnille suunnattujen valtionosuuksien leikkaaminen/lopettaminen,

Listasi oli muutenkin, sanotaanko, hmm, eksentrinen, mutta tuo kohta on ihan totaalisen järjetön. Kunnat eivät suoriutuisi lakisääteisistä tehtävistään ilman valtionosuuksia, niiden leikkaaminen tai peräti lopettaminen edellyttää koko palveluntuotanto-ajattelun valtaisaa uudistusta, enkä ihan saanut sitä mielikuvaa, että olisit mielestästi puhunut rakenneuudistuksesta vaan et ilmeisesti yksinkertaisesti tiedä, mistä valtionosuuksissa on kysymys. Sanoisin että tällä tietotasolla olisit siis jo valmis pers-suomalaisten valtiovarainministeri-ehdokkaaksi!
 
Suosikkijoukkue
Paikalliset
Kunnat eivät suoriutuisi lakisääteisistä tehtävistään ilman valtionosuuksia

Paitsi siinä tapauksissa jos kunnat saisivat itse pitää kuntiin maksetut verot ja järjestää niillä palvelut. Tällöin lopetettaisiin valtionosuuksien mukana myös ns. tasausjärjestelmä, jonka maksumiehinä ovat olleet ennen kaikkea pk-seudun kuntien, Tampereen, Turun ja Oulun asukkaat.
 
Ihmettelen myös Veikon puoluekantaa...


En pidä tätä elämän ja kuoleman kysymyksenä, mutta mielestäni on erikoista, että pienituloinen vuokralla asuva palkansaaja on mukana kustantamassa toisten omaisuuden kartuttamista. Sellaisten, joiden ansiotaso riittää asuntolainan saantiin.
Jos jotain leikkauksia pitää tehdä, niin mielestäni lapsilisiäkin voi harkita. Kuten totesin, niin tukia tarvitsevat saavat toimeentulotukea.
Ja taannoisessa kyselyssä juuri perussuomalaisten kannattajat olivat sillä kannalla, että asuntolainojen korkojen verovähennysoikeus tulisi poistaa.
Varsinkin kokoomuksen kannattajat puolsivat verovähennysoikeutta.

Valtionosuuksia tarvitaan siksi, että kunnat voisivat selvitä valtion sille asettamista velvoitteista. Kyseiset velvoitteethan ovat jonkun keksimiä.

Valtionosuuksia ei tulisi tarvittaman siksi, että rakennellaan jäähalleja tai ostellaan työhuoneeseen uusia kalusteita.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Sosiaalitoimen työskentelykulttuurista tiedän jonkin verran ja uskon, että vähennystä voitaisiin suorittaa myös ruohonjuuritasolla, ainakin etuuskäsittelijöiden kohdalla.


Etuuskäsittelijöitä tarvitaan kokoajan LISÄÄ, johtuen sosiaaliturvan tarveharkinnasta.

Mitä hoitajiin tulee, niin hoitajien lukumäärä ei ole kaikkein ratkaisevin tekijä.

Lain mukaan on. Hoitajamäärät suhteutetaan hoidettavien määrään kertoimilla.


Ei kotihoidontuen lopettaminen hoitajien määrää kasvata. Se vain lakkauttaa tarpeettoman tulonsiirron

totta kait kasvattaa. Jos omainen ei hoida läheistään kotona, siirtyy tämä kunnalliseen hoitolaitokseen. simple, tutkittu fakta.

Ne, joilla tarvetta oikeasti on, saavat toimeentulotukea.

Tarveharkinnasta perusosaa lukuun ottamatta. Ja sitä tarvii hakea, eli se EI ole automaatio. Eli ne jotka eniten tarvii, eivät välttämättä osaa hakea. Ja ne jotka hakevat, työllistävät sen etuuskäsittelijän.


Taitaa todellisuudessa kotihoidontuesta ja lapsilisistä iso osa mennän asuntolainan lyhentämiseen, toisin sanoen lainansaamiseksi riittävän tulotason omaavat kasvattavat omaisuuttaan.

Kodinhoidon tuki vähentää tutkitusti päivähoitokuluja kunnissa. Siksi iso osa kunnista maksa ajopa erillistä kuntalisää siitä, että kakarat hoidetaan kotona. se kun on paljon halvempaa.




Mutta, hienoa että tämä persujen kanta näihin asioihin on selkeä. Näillä kannoilla saadaan 15% äänissä, aika bueno.
 
1) Entä ne kunnat, joilla yhteistyöt ja liittymiset johtavat esimerkiksi siihen, että lasten koulumatkat alkavat olla 50-100km suuntaansa?

2) Niin että toimeentulotuelle vaan kaikki, aika radikaaleja muutoksia. Millaisella aikataululla ajattelit?

1) Mikäli kuntaliitosten vuoksi kouluja lakkautetaan ja matka lähimpään kouluun kasvaa, pitää vanhempien tietenkin priorisoida asioita. Koulupakkoahan ei ole, vaan oppivelvollisuus. Muuttaako perhe taajaan asutummalle alueelle vai järjestääkö kotiin opetuksen vai lähettääkö kenties lapsen pitkälle opintielle.

2) Ei tietenkään kaikkia, vaan ainoastaan ne, jotka tukea tarvitsevat. En minä ole aikatauluja pohtinut. Heittelin ilmaan muutamia ajatuksia. Jos tarvitaan kovia kiristyksiä, niin silloin vaaditaan radikaaleja ajatuksia.


msg:
En kannata sosialismia, kuten en myöskään tulonsiirtoja pienituloisilta talollisille.

LaTe Show:
En jaksa nyt juuri tarkistaa, mutta kuntien talousarvioistahan nuo selviävät. Karkeasti arvioisin yhden työntekijän tuottavan 50 k€ kulut. Tekijöitä tarvitaan, katselijoita ei.

mjr:
Muutosta voidaan hakea myös mainitsemiisi lakisääteisiin tehtäviin. Toinen vaihtoehto on siirtää verotusta enemmän kunnille itselleen.
 
Viimeksi muokattu:
Etuuskäsittelijöitä tarvitaan ...


Ainoastaan työntekoa tarvitaan lisää, ei itse tekijöitä.

Ja tuossakin päästiin jälleen siihen, että hoitajien määrä on lakisidonnainen, eikä perustu mihinkään muuhun kuin hatusta revittyyn numeroon.

En tarkoita ns. vanhusten omaishoidontukea, vaan lähinnä lapsiperheille annettua kotihoidontukea, jota mm. Porissa maksetaan vielä ns. Pori-lisällä korotettuna. Ei kotihoidontuen lopettaminen siirrä lasta päiväkotiin.

Eihän toimeentulotuki mikään automaatio olekaan, vaan perustuu tulotasoon.

Eikä tämä ollut minkään puolueen kanta. Kunhan heitin muutaman ehdotuksen. Jos vyötä pitää kiristää, niin silloin lauantaipussikin saattaa olla liikaa, vaikka piltti siitä porun pitäisikin.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
En pidä tätä elämän ja kuoleman kysymyksenä, mutta mielestäni on erikoista, että pienituloinen vuokralla asuva palkansaaja on mukana kustantamassa toisten omaisuuden kartuttamista. Sellaisten, joiden ansiotaso riittää asuntolainan saantiin.

Vertaapas Veikko ihan huvin vuoksi paljonko vuokraa maksetaan 120 000 euron hintaisesta n. 60 neliötä vetävästä kaksiosta ja paljonko vastaavan kaksion ostamiseen tarvittavasta asuntolainasta tulee korko- ja lyhennysmenoja. En kerro vastausta, vaan saat ihan itse katsoa. Sen jälkeen voit tulla tänne takaisin jakamaan ihmisiä köyhiin ja rikkaisiin sen perusteella, onko heillä omistusasunto.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
1) Mikäli kuntaliitosten vuoksi kouluja lakkautetaan ja matka lähimpään kouluun kasvaa, pitää vanhempien tietenkin priorisoida asioita. Koulupakkoahan ei ole, vaan oppivelvollisuus. Muuttaako perhe taajaan asutummalle alueelle vai järjestääkö kotiin opetuksen vai lähettääkö kenties lapsen pitkälle opintielle.

Miksei tätä perussuomalaista koulutus- (ja sosiaali)poliittista kannanottoa ole aiemmin tuotu julki? Tässä olisi pienempien kuntien äänestäjille uutta pohtimisen aihetta. Vai kuuluuko tämäkin ajatus niihin oivalluksiin, joita perussuomalaiset eivät halua ennen vaaleja julkisuuteen kertoa, etteivät nykyiset hallituspuolueet omi niitä?

EDIT:

"Me Perussuomalaiset olemme lähikoulujen säilyttämisen puolesta ja vaadimme valtion mukaantuloa kompensoimaan kuntien opetusmenoja erityisesti nykyisillä muuttotappioalueilla, koska käytännössä näillä alueilla koulutetaan kasvukeskuksiin tulevaisuuden osaavaa työvoimaa." — Lähde: Perussuomalaisten nettisivut, "Arvomaailmamme"
 
Viimeksi muokattu:

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
totta kait kasvattaa. Jos omainen ei hoida läheistään kotona, siirtyy tämä kunnalliseen hoitolaitokseen. simple, tutkittu fakta.

Tai vaihtoehtoisesti ensin maksusitoumuksella yksityisen hoitolaitokset asiakkaaksi/asukkaaksi, ja sieltä, mikäli hoitolaitoksen resurssit eivät enää riitä hoitamaan oikein huonokuntoista asukasta/asiakasta, siirretään hänet kunnalliseen hoitolaitokseen (tk:n vuodeosasto tms.) Tämäkin on fakta.

vlad.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
En jaksa nyt juuri tarkistaa, mutta kuntien talousarvioistahan nuo selviävät.

Et jaksa tarkistaa mutta kumminkin voit sanoa, että sieltä tosiaan löytyy vähennysvaraa.

Tottakai sieltäkin löytyy näitä turhia lapion varteen nojaavia kustannuseriä, mutta tämä vähennysvara ei ole sellainen millä voisi merkittävässä määrin korjata kunnanmenoja.

Mutta tosiaan kannattaa tutustua noihin kunnan talousarvioihin niin saa paremman käsityksen mihin se raha oikeesti menee.
 
Viimeksi muokattu:
Miksei tätä...

Toki minäkin kannatan kyläkouluja. Mutta jos säästötoimenpiteitä pitää tehdä, niin silloin pitää luopua itsestäänselvyyksistä ja katsoa, mitä todella tarvitaan.


LaTe:
En tarvitse kunnan talousarviota siihen, että näen mistä löytyy turhia kulueriä. Kuten aiemmin mainitsin, niin viemäriputken asentamiseen ei tarvita kahta asentajaa ja kahta katsojaa.
Ja olivatpa menot pieniä tai suuria, niin turhiin sellaisiin ei pitäisi olla varaa.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
En tarvitse kunnan talousarviota siihen, että näen mistä löytyy turhia kulueriä.

Kyllä se vaan kummasti helpottaisi arvioida mistä niitä säästöjä kannattaisi ensisijaisesti hakea.

Kuten aiemmin mainitsin, niin viemäriputken asentamiseen ei tarvita kahta asentajaa ja kahta katsojaa.
Ja olivatpa menot pieniä tai suuria, niin turhiin sellaisiin ei pitäisi olla varaa.

Minä tiedän jotain kunnallistekniikasta, ja voin sanoa että viemäriputken asentamiseen tarvitaan se 3-4 ukkoa keskimäärin. Mikä on sinusta se sopiva määrä? Tottakai joskus tulee tilanteita että on ukkoa mitä joutuu katsojaksi, mutta luuletko että palkkaus onnistuu päiväkohtaisesti siten, että ukko soitetaan töihin kun häntä "oikeesti tarvitaan" (ja saa palkkansa sen mukaan). Muistutettakoon sekin, että iso osa kunnallistekniikan duunista on sellaista mitä ei voida ennakkoon arvioida, kuten esimerkiksi kun vesi-/viemäriputki hajoaa jne...

Kunnallistekniikkan vähennysvara ei todellakaan ole kuin pisara meressä.


Tosiaan, kannattaisi tosiaan tutustua siihen kunnan talousarvioon niin ymmärrät paremmin mihin se rahat oikeesti menee. Tai jos olisit joskus ollut kunnallistekniikan puolella oikeissa töissä edes yhden päivän verran.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Haluaisin kuulla Veikolta pari faktaa kotihoidontukea koskevien esitystensä tueksi:

1. Paljonko kotihoidontukea maksetaan per kuukausi?

2. Paljonko maksaa yhden lapsen hoitaminen kunnallisessa päivähoidossa per kuukausi?
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Minusta täällä nyt hyssytellään, todelliset kustannussäästöt syntyvät asuntojen yksityisomistuksesta luopumalla, väestö voitaisiin hajasijoittaa pakkosiirroilla maaseudulle yhteismajoitukseen ja lapset lähettää lastenkoteihin aiheuttamasta ongelmia vanhempien työssäkäynnille. Tähän kun lisätään pakollinen eutanasia kaikille yli 65-v tai pitkäaikaissairaille, niin putoaa eläke- ja sosiaalimenot kummasti. Että kyllä keinoja löytyy, jos vaan on halua.
 
Haluaisin kuulla Veikolta pari faktaa kotihoidontukea koskevien esitystensä tueksi...

Eivät nuot liity toisiinsa kuin siinä tapauksessa, että molemmat vanhemmat käyvät töissä, ja tällöin kunnalle kertyy enemmän verotuloja + lapsi saa työteliään esikuvan.

Vai oletko sillä kannalla, että lapsia hoidetaan kotona vain siksi, että siitä saa kotihoidontukea?
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eivät nuot liity toisiinsa kuin siinä tapauksessa, että molemmat vanhemmat käyvät töissä, ja tällöin kunnalle kertyy enemmän verotuloja + lapsi saa työteliään esikuvan.

Vai oletko sillä kannalla, että lapsia hoidetaan kotona vain siksi, että siitä saa kotihoidontukea?

Voitko nyt kuitenkin vastata kysymykseen. Ja nyt kun lisäsit tuon toisenkin vanhemman työssäkäynnin, niin kolmoskohtana kysyisin, että millainen potti tuosta kilahtaa kunnan arkkuun kuussa? Selkeyden vuoksi toistan kysymykset:

1. Paljonko on kotihoidontuki kuukaudessa?
2. Paljonko kunnalle maksaa päivähoidon järjestäminen kuukaudessa per lapsi?
3. Paljonko toisenkin vanhemman töihin meno tuottaa keskimäärin kunnan kirstuun rahaa kuussa? (tähän viimeiseen hyväksyn hyvinkin summittaisen laskelman)
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Yhteenlaskettuna noin pari vuotta.

LOL. Jos näin olisi niin ymmärtäisit miten on mahdoton pyörittää vesi- ja viemäriverkoston rakentamista "kahdella ukolla per site".

Sinä ja "kaivurimies" ei ihan riitä oikeesti. :D
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Varmasti paikkakuntakohtaista vaihtelua on, mutta heitetään jotain tällaista:
1) 300-400€/kk
2) 900€/kk
3) 600€/kk

Kiitos. Tosin tuo viimeisin luku ei taida pitää paikkaansa, koska keskipalkka taitaa huidella jossain 2400 eurossa ja kunnallisvero alle 20 %. Näinpä ollen kunnallisverotuksen perusvähennys vielä huomioiden voidaan sanoa, että ehdottamallasi muutoksella aiheutettaisiin kunnille huomattavia lisämenoja.
 
LOL. Jos näin olisi niin ymmärtäisit miten on mahdoton pyörittää vesi- ja viemäriverkoston rakentamista "kahdella ukolla per site".

Sinä ja "kaivurimies" ei ihan riitä oikeesti. :D

Noin tosiaan on.

Ja nyt se on sinulla jo verkosto.
Kuten mainitsin, niin yhden viemäriputken asentaminen ei vaadi kahta palkattua katsojaa.

Mutta kun sinulla vaikuttaa ilmiselvästi olevan kokemusta, niin ymmärtänet kunnallistekniikan tarkoittavan muutakin kuin vesi-ja viemäriverkoston rakentamista?
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Noin tosiaan on.

Noin tosiaan mikä?

Ja nyt se on sinulla jo verkosto.

Verkosto?

Kuten mainitsin, niin yhden viemäriputken asentaminen ei vaadi kahta palkattua katsojaa.

Ei mihinkään hommaan tarvita kahta palkattua katsojaa - olet oikeassa. Mutta kaksi tekijääkään ei riitä.


Mutta kun sinulla vaikuttaa ilmiselvästi olevan kokemusta, niin ymmärtänet kunnallistekniikan tarkoittavan muutakin kuin vesi-ja viemäriverkoston rakentamista?

Niinpä. Siksi ei riitä se, että on resurssoitu duunit vain kahdelle tekijälle. Olet oikeassa siinä, että täydellisessä maailmassa meillä olisi vain se kaksi vakiukkoa ja nämä muut tarvittavat resurssit sitten otettaisiin käyttöön aina ja vain silloin kun niitä tarvitaan, esimerkiksi päiväkohtaisesti. Mutta fiksuna parin vuoden kokemuksen omaavana miehenä ymmärrät että tämä ei ole mahdollista.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös