Tämä jaksaa aina ihmetyttää. Samalla kun tuot noin joka kolmannessa viestissäsi että käytännössä kaikki suomalaiset ovat typeriä, sivistymättömiä, median ohjaamia ja jo geeneiltään kelpaamattomia kaikkeen älylliseen toimintaan, niin samalla jaksat kuitenkin tätä liberalismiasi tuputtaa. Tämän ajatusmaailman mukaan ihmiset ovat siis täysin kykeneväisiä toimimaan kaikissa tilanteissa fiksusti ja oikein samalla huomioonottaen toisensa, ympäristön ja heikommassa asemassa olevat. Tämä siis ilman että valtiovalta heitä opastaa ja ohjaa. Missä logiikka?
Opastaa... ohjaa... valtiovalta?
En ole kritisoinut valtiovaltaa näissä kirjoituksissa, olen kritisoinut yhteiskuntarakenteita, joissa tietyillä ryhmillä, erityisesti medialla ja toimittajilla, on aivan liikaa valtaa
vastuunkantokykyyn nähden. Valta on vastuuta, toimittajat ovat tehneet kaikkensa välttyäkseen vastuulta. Jopa väärentäneet oikeusjärjestystä ja sen kehityshankkeita pääkirjoituksissaan.
Mielestäni voidaan sanoa, että media on merkittävin yksittäinen vallankäyttäjä, poliitikkojakin merkittävämpi. Tätä jälkimmäistä aspektia alleviivasi tämä niin sanottu "vaalirahoituskohu", jonka sisällöstä ja käsittelytavasta olisi löydettävissä niin paljon kritisoitavaa, että eiköhän siitä vielä yksi tai kaksi väitöskirjaa synny.
Ja kun kirjoitan "politiikkamyönteisesti", niin en todellakaan tarkoita sitä, että poliitikot olisivat erityisen hyviä osaajia tai muutoinkin kannatettavia ihmisiä, tarkoitan sitä, että
toimittajat eivät ainakaan ole. Toimittajat ovat montaa muuta ammattiryhmää mitattavasti arvostelukyvyttömämpiä ihmisiä. Erityisesti toimittajat yhdessä jälkimodernistien kanssa ovat olleet merkittävästi myötävaikuttamassa "uhriutumiskultin" syntymiseen. Jo tämä toimittajien aikaansaannos tappaa kaikki järkevän keskustelun edellytykset ja rationaliteetin yhteiskunnassa.
Argumentoidaan ja vaikutetaan itkemällä ja nyyhkimällä?
Älä kuluta mitään -päivä olisi hyvä idea, jos siinä esimerkiksi keskityttäisiin siihen, että ihmiset peruuttaisivat Helsingin Sanomien tilauksensa ja kantaisivat televisionsa pihalle ja välttyisivät näin maksamasta Ylelle veronluontoista maksua. Moni asia menisi eteenpäin, kansanterveyden kautta ekologiaan. Informaatiosaaste on pahinta
kuviteltavissa olevaa saastetta. Toki samalla välttyisi monelta viihdeteollisuuden luomalta tarpeelta, joita ilman ihminen voi aivan hyvin elää, jos haluaa. Ei tosin ole pakko, jos haluaa nähdä Disneyn filmejä, niin siitä vain.
Ihmiset eivät geneettisesti ottaen ole niin tyhmiä kuin mitä kulttuurimme toisinaan on. Koska en ole sosialisti, niin en usko sovittamattomiin yhteiskunnallisiin ristiriitoihin, uskon
työnjakoon. Toimittajat uskovat pääsääntöisesti palkkapussinsa intressissä asioiden kärjistämiseen ja konflikteihin, mikä on devalvoinut asiantuntijuuden merkityksen täysin olemattomaksi, eräänlaiseksi päivystävien dosenttien ja intressiedustajien puhuvien päiden kultiksi.
Itse haluaisin nähdä paremman tulevaisuuden: On löydettävissä toimivia taloudellisia malleja ja poliittisia kompromisseja, joiden avulla toteuttaa materiaalisesti ja henkisesti tyydyttävä yhteiskuntamalli ja -järjestys.
Ja olen yrittänyt monta kertaa painottaa tätä, varmasti lähes kaikki näitä raapustuksia lukeneet ovat sen jo huomanneet: Viisaus tai koulutus eivät ole itseisarvoja, myös itseään viisaampina pitävät haksahtavat usein. Larppaava tunneihminen tekee vahinkoa muiden ihmisten selviytymismahdollisuuksille, esimerkiksi halveksimalla työtä ja työn tekemistä, mutta psykopaattinen teknokraatti se vasta vaarallinen muille onkin.
Olen tämä samaa asiaa mjr:ltäkin tainnut joskus kysyä (toki eri argumenttejen pohjautuen).
Asioiden syvin selitys on varmasti jossakin siinä suunnassa, että niistä ei vain ole löydettävissä tai abstrahoitavissa mitään logiikkaa. Voimmehan vaikka lukea behavioristeja ja soveltaa tätä kautta saatuja oppeja taloustieteen kautta yhteiskuntatodellisuuteen? Kokonaisuutta ei kuitenkaan voi hallita tai mallintaa luotettavalla tavalla. Tämä vaikuttaa ainakin
realististen tavoitteiden asettamiseen. Vähäänkin on osattava olla tyytyväinen, jonkun ison mallin tai maailmanselityksen kyseleminen on aika paljon turhanaikaista touhua.