Mainos

Eduskunta vaalikaudella 2019–2023

  • 151 142
  • 1 505

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/47a62ff9-eb9a-456d-af41-06f11ff27953

Sinipunaa jos lähdetään muodostamaan, niin kummankin on tultava vastaan. Helppoa siitä ei tule. Vastenmielisiä elementtejä on Kokoomuslaisten ulostuloissa, mm. että "valtion velkaantumista pitää vähentää leikkaamalla sosiaalitukia", yllätys yllätys, mitäs sitä ihmisarvosta kuhan omaan taskuun tulee vielä enemmän fyrkkaa. Muutenkin toi Kokoomuksen linja on kauttaaltaan juuri tota, "antakaa meidän menestyneiden pärjätä, kuihtukoot köyhät hiljaa pois". EI yhtään kärjistäen sanottua, pikemminkin realistisesti näinhän siellä ajatellaan. Tuloerojen kasvu on hyvä asia jne., voi luoja ja vielä nämä kehtaavat kysyä tarvitaanko vasemmistoa ja mihin tarvitaan..? Tää on jotenkin kyllä surullista, onneksi vasemmistopuolueet ottivat vaaleissa niin selvät voitot, että näitä kusipäitä pääsee edes vähän rankaisemaan omasta itsekeskeisyydestään.

Suomalaisen sosialistin energia menee liikaa murehtimiseen ja kadehtimiseen. Kun kädet ovat kyynärpäitä myöden muiden taskussa niin luulisi puheet omien kulutusjuhlien rahoittajien ahneudesta ja röyhkeydestä soittavan joitain kelloja myös siellä "oikeudenmukaisuuden" alhossa.

Sen sijaan että sinäkin uliset joka ketjussa porvarien ahneudesta ja pahuudesta niin voisit käyttää saman energiamäärän oman elämänlaatusi kohentamiseen. Tässä muutamia ilmaisia vinkkejä. (Normaalisti veloitan neuvojen antamisesta aivan hirvittäviä summia, mutta olenkin kiltti ja mukava porvari!)

Mene töihin, jotta voit rahoittaa harrastuksesi. Vaikka etnomusikologia olisi se "oma juttu", länsiafrikkalaisen kansanmusiikin huippuasiantuntijoita tarvitaan vain yksi tai kaksi koko Euroopassa, ja ne loput viidessätoista vuodessa valmistuneet kortistomaisterit joutuvat tekemään jotain muuta. Työn ei tarvitse olla kovin vaativaa eikä vaatia suuria henkisiä ponnistuksia, mutta kaikkihan tykkäävät onnistumisen kokemuksista! Kaupan kassa, puhelinmyyjä, julkishallinnon virkamies tai vasemmistovaltuutettu voisivat olla mukavia ja tarpeeksi leppoisia duuneja, että eivät ala työväentalon runobrunssilla porvariksi nimittelemään!

Älä hanki enempää rumia tatuointeja. Vaikka sosialistin suurin rakkaudenosoitus on ilmeisesti tyttö/poikaystävän nimi iholla, niin niiden korjaaminen/lisääminen kumppanien vaihtuessa on kallista ja aikaavievää puuhaa. Syntyyhän niistä liekeistä, tribaleista ja "Mie riitän!" -teksteistä perseessä tietenkin sosialisteille aina niin tärkeätä yhteisöllisyyden tunnetta, mutta kannattaa muistaa, että jonain päivänä voit parantua sosialismista, jolloin tatuoinnit alkavat näyttää lapsellisilta ja noloilta!

Jos lapsia on aivan pakko hankkia, rajaa lapsiluku yhteen. Käytä ehkäisyä AINA. Tästä ei tingitä, saatana. Sosialistinen erityislapsi tulee helvetillisen kalliiksi yhteiskunnalle! Ja aivan kuten tatuointien vähentyessä, kanssaihmiset kiittävät esteettisyyden lisääntyessä!

Ymmärrän, että myös sosialisti ilmeisesti voi olla kiinnostunut ympäröivästä maailmasta, mutta pyhiinvaellusmatka Kuubaan ei ole mikään ihmisoikeus, edes tunnollisimmalle sosialistille. Voit viedä lapsesi yhtä hyvin Puuhamaahan tai Tykkimäelle kuin Havannaan, Aruballe tai New Yorkiin. Ihmeellisen Kouvolan ihmettely tulee myös paljon halvemmaksi, jolloin rahaa jää enemmän seutulippuun, sählyvarusteisiin ja pinaattilettuihin, ja hiilijalanjälkikin on pienempi kuin vastuuttomilla porvaridemoneilla! Lisäksi lentomatkat New Yorkiin ja Pariisiin ovat huomattavasti viihtyisämpiä ilman sosialistisia erityislapsia ja heidän meluisia erityistarpeitaan. Kaikki voittavat!

Muuta halvempaan asuntoon. Alepan kassojen ja julkishallinnon virkamiesten ei tarvitse asua Helsingin paraatipaikoilla. Toki nykyinen asuntotukijärjestelmä mahdollistaa nykyisenkaltaisen sikailun, mutta vastuuntuntoinen sosialisti muuttaa Kontulaan, Keravalle tai vaikkapa iki-ihanalle Riihimäelle! Lisäksi lapsestasi kasvaa todellinen maailmankansalainen ILMAN ympäristöä rasittavaa lentomatkailua, hän saattaa oppia kriittisiä itsepuolustustaitoja ilman kalliita krav maga -kursseja sekä saada pysyvän rokotuksen sosialismia vastaan, jolloin sosialistisen erityislapsen tukitoimiakaan ei enää tarvita! Todellinen all-in-one -superdiili siis kaiken kaikkiaan, säästöä koko matkan!

Ole hyvä, ja oikein mukavaa kesän odotusta sinulle!
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/47a62ff9-eb9a-456d-af41-06f11ff27953

Sinipunaa jos lähdetään muodostamaan, niin kummankin on tultava vastaan. Helppoa siitä ei tule. Vastenmielisiä elementtejä on Kokoomuslaisten ulostuloissa, mm. että "valtion velkaantumista pitää vähentää leikkaamalla sosiaalitukia", yllätys yllätys, mitäs sitä ihmisarvosta kuhan omaan taskuun tulee vielä enemmän fyrkkaa. Muutenkin toi Kokoomuksen linja on kauttaaltaan juuri tota, "antakaa meidän menestyneiden pärjätä, kuihtukoot köyhät hiljaa pois". EI yhtään kärjistäen sanottua, pikemminkin realistisesti näinhän siellä ajatellaan. Tuloerojen kasvu on hyvä asia.
Jos tämä ei ole yhtään kärjistettynä sanottua, niin varmaan voit tarjota lähteet tuolle ylemmälle lainauksellesi.
Tuloerot eivät sitäpaitsi kasvaneet edellisen hallituksen aikana.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ylipäätänsä Suomessa kun puhutaan tuloeroista, niin herää aina vääjäämättä kysymys: Mitkä tuloerot? Lääkärin ja kaupan kassan pitäisi tienata saman verran, vai mistä me oikein puhutaan? Suomi on maailmanhistoriallisesti varmasti yksi kaikkien aikojen tasa-arvoisimmista yhteiskunnista mitä tulee nettotuloihin.
 

Byvajet

Jäsen
Niitä maagisia tulonsiirtojakaan ei ihan loputtomiin

Pitäisi puhua resurssien jakamisesta eikä hirttäytyä yhteiskunnallisiin malleihin luonnonlakisina totuuksina.

Voi olla, että jo parin kolmen sadan vuoden päästä palkkatyön löytää enää historiankirjoista. Siihen vaikuttaa ennen kaikkea teknisen kehityksen nopeus.

Elämme parhaillaan murrosvaihetta, jossa erityisesti kansan vähälahjaisempi puolikas menettää työtä. Jos tekniikan kehitys jatkaa kulkuaan, tätä porukkaa ei voi auttaa edes koulutuksella.

-Työn tekeminen aiheuttaa ympäristöongelmia, joten työstä pitäisi päästä eroon.
-Nykyjärjestelmässä ihmisten selviäminen sekä henkisesti että käytännöllisesti perustuu joko itse tehtyyn tai muiden tekemään työhön.
-Samaan aikaan kunnolla elättävä ja tekijänsä palkitseva työ katoaa erityisesti ihmisiltä, joiden kykypotentiaali ei ole keskivertoa parempi.

Aikanaan tuo ristiriitainen vyyhti tulee jotenkin ratkeamaan. Se, kuluuko siihen sata vai tuhat vuotta, on arvoitus. Siitä olen varma, että nykyinen näkemys työstä kunnian mittamana ja välttämättömänä pakkoluonteisena resurssien jakamisen keinona tulee olemaan ihmiskunnan historiassa lyhyt kausi.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ylipäätänsä Suomessa kun puhutaan tuloeroista, niin herää aina vääjäämättä kysymys: Mitkä tuloerot? Lääkärin ja kaupan kassan pitäisi tienata saman verran, vai mistä me oikein puhutaan? Suomi on maailmanhistoriallisesti varmasti yksi kaikkien aikojen tasa-arvoisimmista yhteiskunnista mitä tulee nettotuloihin.
Näinhän se on. Tilastokeskuksen tuorein EU-maiden välinen vertailu on vuodelta 2015. Siitä löytyy vain 5 maata, joissa tuloeroja mittaava Gini-kerroin on Suomea pienempi: Islanti, Slovakia, Slovenia, Norja sekä Tsekki. Näistä Slovakia, Slovenia ja Tsekki ovat Suomeen verrattuna köyhiä maita, joissa myös pienituloisten tulot jäävät selvästi Suomen pienituloisten tuloista. Norjassa ja Islannissa sen sijaan pienituloisillakin on Suomalaisia pienituloisia selvästi enemmän tuloja. Norjan tapauksessa varallisuuden syy löytyy valtion järkevästi sijoittamista öljytuotoista, Islannissa taas turismi muodostaa maan kokoon nähden valtavan osan tuloista ja työpaikoista.

Suomen osalta tuorein Gini-luku on vuodelta 2017, ja siinä muutosta vuoteen 2015 on 0,5 prosenttiyksikköä (25,5->26,0). Sijoitus vertailussa muihin EU-maihin pysyisi ennallaan tuon muutoksen jälkeen, jos muiden maiden luvuissa ei ole tapahtunut muutoksia. Suomen Gini-luku on värissyt 25,2-26,4 välillä vuodesta 2001 ilman mitään merkittävää trendiä suuntaan tai toiseen.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ylipäätänsä Suomessa kun puhutaan tuloeroista, niin herää aina vääjäämättä kysymys: Mitkä tuloerot? Lääkärin ja kaupan kassan pitäisi tienata saman verran, vai mistä me oikein puhutaan? Suomi on maailmanhistoriallisesti varmasti yksi kaikkien aikojen tasa-arvoisimmista yhteiskunnista mitä tulee nettotuloihin.
Tuloerot eivät ole Suomessa ongelma. Ne eivät myöskään ole kasvaneet, vaikka näin usein implikoidaan.

Sen sijaan monia hyvinvointieroihin liittyviä probleemia löytyy esim. sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluiden osalta. Näitä on ihan perusteltua pitää esillä, sillä ongelmien laiminlyönti johtaa väistämättä myös poliittisen järjestelmän hyväksyttävyyden heikkenemiseen.
 

Darumax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Se että monessa muussa maassa on vielä suuremmat tuloerot ei tarkoita, etteikö ne voisi olla Suomessa suuret.

Itse kannatan kyllä, että koulutuksella, ahkeruudella töissä ja yrittäjänä voi menestyä ja tienata naapuria enemmän. Heikompia osapuolia syrjiviä päätöksiä en kuitenkaan puolla. Esimerkiksi yleissitovuudesta luopuminen olisi suorastaan idioottimainen teko, ellei lakiin kirjattava minimipalkka olisi sitten kunnon tasoa. Myös maahanmuuttajille tulee tarjota samat palkat ja edut kuin muillekin.

Yksityisellä puolella on toki hyväksyttävää, että omistajat määrittelevät palkat (minimirajojen puitteissa). Sen sijaan julkisen puolen palkoissa on suuremmat ongelmat: maksajina ovat käytännössä kaikki, mutta päätökset palkoista tehdään pienissä piireissä. Kannattaako veronmaksajien enemmistö valtionyhtiöiden lukemattomia johtovirkoja kovilla palkoilla? Voiko ihmiset luottaa, että paikkoihin on todellinen haku ja valitaan paras hakija? Onko esim. Postin toimari 20 kertaa perustyöntekijää tuottavampi/hyödyllisempi? Paikalle olisi varmasti halvemmallakin päteviä hakijoita.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Kannattaako veronmaksajien enemmistö valtionyhtiöiden lukemattomia johtovirkoja kovilla palkoilla? Voiko ihmiset luottaa, että paikkoihin on todellinen haku ja valitaan paras hakija? Onko esim. Postin toimari 20 kertaa perustyöntekijää tuottavampi/hyödyllisempi? Paikalle olisi varmasti halvemmallakin päteviä hakijoita.
Julkisella puolella voitaisiin lähteä siitä, että siellä on edelleen ainakin ns. väliportaassa ihan liikaa väkeä, eli tämmöisiä pikkupomoja. Ovat palkkataulukossa korkeammalla, vaikka käytännössä tekevät ihan samaa työtä kuin perus työntekijätkin. Lisäksi julkisella puolella on ihmisiä töissä ihan joutavissa viroissa ja tekevät sellaisia töitä, jotka voitaisiin aivan hyvin järjestellä jonkun toisen tehtäväksi.

Sitten jos mennään organisaation oksilla vielä korkeammalle, niin kyllä sielläkin on auki erittäin hämäriä virkoja.

Ja julkisella puolellahan on tapana toitottaa että nyt ei ole enää yhtään varaa leikata mistään. Mutta kyllä sitä vaan on. Tai ainakin tehtäviä uudelleen järjestelemällä olisi paljonkin säästettävissä.

Mutta mitä niihin tuloeroihin tulee, niin parasta lääkettä tähän on että ihmisiä saadaan lisää töihin yksityiselle sektorille. Silloin voi yhteisestä kakusta olla enemmän leivottavissa, vaikka niille julkisen puolen matalapalkkaisille työntekijöillekin. Semmoinenkin kun pitää muistaa että ei ne julkisen puolen rahat mistään taivaasta meidän yhteiseen käyttöön ja työntekijöiden palkkoihin tule.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Se että monessa muussa maassa on vielä suuremmat tuloerot ei tarkoita, etteikö ne voisi olla Suomessa suuret.
Olet toki oikeassa siinä, ettei ole absoluuttisesti väärin väittää, että kaikkialla EU:ssa on suuret tuloerot. Se kun on mielipideasia, mikä on suuri ja mikä pieni. Yhteiskunnallisista mittareista puhuttaessa on kuitenkin hyödyllistä tehdä vertailua myös muihin maihin, etenkin sellaisiin joissa toimintaolosuhteet ovat jotakuinkin samankaltaiset.
 
Nordean ekonomisti on laskenut talouspolitiikan vaikutuksia 2011-18, ja sen perusteella:

Vaalikaudella 2011-2015 tehty talouspolitiikka hyödytti pienituloisinta puolikasta kotitalouksista.

Suurituloisempien käytettävissä olevia tuloja pienensivät mm. veronkiristykset.

Vaalikaudella vuodesta 2015 eteenpäin talouspolitiikka on hyödyttänyt suurituloisinta puolikasta (syynä mm. veronkevennykset).

Mm. indeksijäädytysten takia pienituloisimpien tulot ovat hieman pudonneet talouspolitiikan seurauksena 2015-2018.

Tuloerot eivät ole 2000-luvulla juurikaan muuttuneet.
Gini-kertoimella mitattuna tuloerojen ennustettu kasvu 2015-2018 on +0,8, päätyen korkeimmalle tasolle sitten vuoden 2011.

Pienituloisin kolmasosa suomalaisista menettää tuloja vuonna 2019 hallituksen veroratkaisujen johdosta. Perustuen valtiovarainministeriön laskelmiin kyseinen tulojenmenetys on muutamia euroja kuukaudessa.
 

Darumax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Vasemmiston "ongelma" on se, ettei Suomessa köyhillä todellisuudessa mene niin huonosti. Siksipä vasemmisto ei saanut kuin 35 % eduskunnan paikoista. Näistäkin Räyhä-Li varmaankin jää oppositioon.
Helposti argumentoidaan tällä vasemmisto vs. muut prosenteilla. Käytännössä kuitenkin oikeisto sai vähemmän ääntä, jos tähän lasketaan KOK ja RKP Muut kuin nämä sekä VAS&SDP jäävät enemmän tai vähemmän keskelle, nyky-vihreät kylläkin vasemmalle kallellaan. Persuja on vaikea talouspoliittisessa mielessä luokitella kovin oikeistolaiseksi, vaan ennemminkin keskituloisen duunarin ja pienyrittäjien puolueeksi. Sipilän kausi puolestaan oli ehkä poikkeuksellisenkin oikeistolainen Keskustalle, mikä sitten näkyi kannatuksessakin.
 

paki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kun katsoo millainen kansanedustaja Rinteellä on omissa riveissään, niin tuskin kehtaa enää lausua sanaa "arvopohja" kun torppaa perussuomalaisten hallituspaikan. Al-Taeen kiroituksista vielä aikaa vain muutama vuosi, ja vasta puoli vuotta niiden julki tuomisista ylipäätään suostui myöntämään ne paikkansa pitäviksi.
 
Kun katsoo millainen kansanedustaja Rinteellä on omissa riveissään, niin tuskin kehtaa enää lausua sanaa "arvopohja" kun torppaa perussuomalaisten hallituspaikan. Al-Taeen kiroituksista vielä aikaa vain muutama vuosi, ja vasta puoli vuotta niiden julki tuomisista ylipäätään suostui myöntämään ne paikkansa pitäviksi.

Ei kai Al-Taeen ole suunnitteilla Rinteen hallituksen ministeriksi, vai mikä tämän ajatus oli?

Itse kirjoitukset ovat edelleen tuomittavia ja ei esimerkiksi ryhmästä erottaminen olisi liioiteltua.
 
Jussi ja Hussein kirjoittelivat samalta arvopohjalta.

Hussein kertoo muuttuneensa ja häpeävänsä.

Jussi ei kadu, mutta kertoo oppineensa pitämään kyseiset mietteet poissa julkisuudesta.

Näiden puheiden mukaan arvopohjiin on siis tullut eroa. Ja miksemme uskoisi poliitikkoja :)
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Jussi ei kadu, mutta kertoo oppineensa pitämään kyseiset mietteet poissa julkisuudesta.
Kyllä kaikkien kansalaisten, ensisijaisesti poliitikkojen ja päättävässä asemassa olevien, ptää ilmoittaa, että mitä ajatuksia ja mielipiteitä heidän päässään oikeasti liikkuu. Mielellään vähintään kerran viikossa, sillä mielipiteet voivat muuttua nopeasti. Tätä valvomaan on pikaisesti alettava kehittämään skannereita, jotka näyttävät mitä kenenkin päässä liikkuu, ja jotta voidaan varmistaa, että ei puhuta vain "niin totta kuin osataan" vaan vain totuus.
 
Jussi ja Hussein kirjoittelivat samalta arvopohjalta.

Hussein kertoo muuttuneensa ja häpeävänsä.

Jussi ei kadu, mutta kertoo oppineensa pitämään kyseiset mietteet poissa julkisuudesta.

Miksi Hussein häpeää muiden tekemiä kuvamanipulaatioita hänen kirjoituksistaan?

No ei vaan. Mutta tietysti jatkaa valehtelua aiheen tiimoilta. Tässä kai ero Halla-ahoon kuka ei viitsi valehdella muuttuneensa.
 

paki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Miksi Hussein häpeää muiden tekemiä kuvamanipulaatioita hänen kirjoituksistaan?

No ei vaan. Mutta tietysti jatkaa valehtelua aiheen tiimoilta. Tässä kai ero Halla-ahoon kuka ei viitsi valehdella muuttuneensa.

Niin, Al-Taee on väittänyt kirjoituksia kuvamanipulaatioksi, sanonut ettei muista onko kirjoittanut vai ei ole jne. Tasan tarkkaan alusta asti tiennyt että mitä on tullut kirjoitettua, mutta halusi vaieta ja valehdella asian pois, ja siinä ensin onnistuikin täysin. Miksi nyt ei siis valehtelisi katuvansa? Katuu korkeintaan kiinnijäämistä.
 

Cliffer666

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Jokerit, Järvenpään Haukat
Määrittelet siis ihmisarvon sen mukaan kuinka paljon hän saa tukia. Voi meitä arvottomia töissä käyviä paskiaisia vailla ihmisarvoa.

Tahallaan ja tarkoituksella ilmeisesti väärinymmärretty. Pointti on se, että ihmisarvoon kuuluu välttämättömän toimeentulon edellytykset kaikille ihmisille, myös niille, jotka syystä tai toisesta eivät kykene tarvittavissa määrin itse itseään elättämään. Valtio on yhteisö, tosin oikeistossa se nähdään joukkona yksilöitä, elämänkatsomus, että kunhan itse pärjää, ei millään muulla ole väliä. Sitä saa toki halutessaan aina ajatella, että "vittuako joidenkin loisten hyysääminen mulle kuuluu", mutta näin se yhteisö, eli valtio toimii, että jokainen verovaroin osallistuu niiden syrjäytyneidenkin elossapitoon. Joku 600 euron tuki on niin vähän, että käytännössä kaikki menee elämiseen, laskuihin, ruokaan ja välttämättömiin tarpeisiin, yli siitä ei jää yleensä yhtään, päinvastoin monille se ei edes riitä. Ja päinvastoin kuin oikeiston ylimielinen propaganda väittää, suurin osa näistä, jotka joutuvat tulonsiirroilla elämään, ovat siinä tilanteessa tahtomattaan, eivät omasta halustaan. Porvarihallitus leikkaa ensimmäiseksi näiltä muutenkin heikossa asemassa olevilta, eikä koske mitenkään esim. yritystukiin tai osinkoihin. On täysin järjetöntä, miten samaan aikaan maassa jotkut porhot voivat tienata ennätyssuuria osinkoja (jotka nekin on työläisten panoksella ansaitsemmattomasti saatuja!) ja osittain vielä verovapaasti, ja samalla heikoimmassa asemassa olevilta leikataan siitä olemattomastakin vielä lisää pois. Mielenterveyspalveluja tarvitsevat sellaiset, jotka pitävät tällaista asetelmaa oikeana ja oikeudenmukaisena. Ei pidä mennä äärimmäisyyksiin, mutta kyllä olisi syytä tarkastella osinkoverotusta ja pääomatuloverotusta kriittisellä silmällä. Pieni nosto ei olisi pahitteeksi. Ja mitä aktiivimalliin tulee, niin sellaisten henkilöiden on turha puhua siitä mitään, ketkä eivät ole tutustuneet sen vaikutuksiin tai ole halukkaita ymmärtämään niitä. Erityisesti aktiivimallista ovat kärsineet ikääntyneet, syrjäytyneet, pitkäaikaistyöttömät, osatyökykyiset ja työkyvyttömät. Valtioneuvoston tilaaman selvityksen mukaan Suomessa on arviolta 27 000 sellaista työtöntä, jotka ovat tosiasiallisesti työkyvyttömiä. On ihmisiä, joiden terveydentila ei mahdollista edes kuntouttavaan työtoimintaan osallistumista, mutta jotka eivät silti pääse työkyvyttömyyseläkkeelle. Myös heiltä on aktiivimalli leikannut. Aktiivimalli siis toisin sanoen rankaisee ihmisiä heidän sairaudestaan. Terveiden työttömien aktivoinnissa ja "perseelle potkimisessa" ei sinänsä olekaan mitään väärää, mutta kun tämä epäonnistunut ja sutena syntynyt malli ei vain toimi niin. Tulokset ovat todella karuja. Nykyisenmuotoinen aktiivimalli tulisikin perua kokonaan ja keksiä tilalle joki paremmin suunniteltu ja toimivampi malli.

Ei mutta, äänestetään vaan porvareita. Sehän on niiden köyhien ja syrjäytyneiden omaa huonoutta ja epäonnistuneisuutta, kun eivät ole elämässään onnistuneet menestymään. Paskat niistä, kunhan "minulla" menee hyvin ja entistä paremmin.

Mitä tulee henkilökohtaiselle tasolle, mielestäni on typerää täällä lähteä sille linjalle. Missä vaiheessa olen sanonut, että juuri minä itse olisin työtön ja tuilla elävä..? Eihän se tarkoita, että jos jotain periaatteita ajaa ja kunnioittaa, että tarvitsisi itse kuulua kyseiseen kohderyhmään. Tällä logiikalla kaikkien vasemmistolaisten kansanedustajienkin pitäisi välittömästi hylätä aatteensa, kun itse saavat muhkeaa palkkaa ja varaa on. Vaikka se ei kellekään kuulu, niin minä olen elämässäni tehnyt jo 28 vuoden ikään mennessä moninkertaisesti fyysistä, matalapalkkaista työtä, mitä monet todellisuudesta vieraantuneet oikeistokansanedustajat eivät tule ikinä edes ymmärtämään.

Valtio ja maailma, ihmiskunta on yhteisö. Ei se yksilöajattelu vaan toimi, että kaikki ajattelevat pelkästään omaa napaansa ja vitut muista. Itsekeskeisyys onkin oikeistolaisen ideologian perus lähtökohta.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Oon jo aikaisemmin kysellyt miten ja missä heikoimmilta on leikattu? Tälle ei oikein lähdetty tunnu löytyvän. Erityisesti kiinnostavat ”köyhät eläkeläiset”. Kuitenkin täällä leimataan oikeistolaiset melkein murhaajista seuraaviksi.
 

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Oon jo aikaisemmin kysellyt miten ja missä heikoimmilta on leikattu? Tälle ei oikein lähdetty tunnu löytyvän. Erityisesti kiinnostavat ”köyhät eläkeläiset”. Kuitenkin täällä leimataan oikeistolaiset melkein murhaajista seuraaviksi.

Jos köyhiltä leikattiin, kun laskettiin myös hyvätuloisten verotusta? Tämä on mielenkiintoinen avaus tällä hetkellä, kun eilenkin tuli vastaan Iikka Kiven Facebook päivitys, joka ratsasti tällä samalla teemalla.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vihreät ottavat mitä luultavimmin kolmanneksi suurimpana hallituspuolueena ulkoministerin salkun. Pätevin tehtävään on Haavisto, joka olisi luontevin valinta ja muidenkin puolueiden mieleen.
Kyllä se varmaan noin menee, että demarit ottavat pääministerin homman, kokoomus kirstunvartijan homman (hyvä niin) ja vihreät sen kolmanneksi merkittävimmän eli ulkoministerin postin. Haavisto olisi minun mielestä ihan ok valinta ulkoministeriksi. Muutenkin vaalitulos oli niin kimurantti, etteivät demarit ja kokoomus saa yhteensä 12/17 paikkaa, vihreiden jäädessä 3/17 paikkaan. Demareihin nähden muut puolueet ovat enemmän tai vähemmän vaa'ankielenasemassa. Jotta demarit saavat tuosta kasattua tuon SDP/KOK/VIHR/RKP hallituksen, joutuvat kyllä tekemään kompromissejä eikä puolueiden välillä ole noin iso epäsuhta kuin oli tuossa minun alkuperäisessä kaavailussa esim. SDP 6 ministeriä, VIHR 3 ministeriä. Montako ministeriä tulee hallitukseen - niin sillä määrällä varmaan pelataan tuossa, minkälainen tasapaino on puolueiden kesken. Minusta tiukalla linjalla 17 ministeriä riittäisi, kokoonpano SDP 5, KOK 5, VIHR 4, RKP 3 lähempänä todellista kuin SDP 6, KOK 6, VIHR 3, RKP 2.

Puolustusministerin pesti saattaa mennä demareiden Mika Karille, joka on toiminut puolustusvaliokunnan varapuheenjohtajana menneellä vaalikaudella. Ja onhan siellä Tuomiojakin, jos halutaan turvautua vanhaan kaartiin. Mikäli salkku menee kokoomukselle, Ilkka Kanerva saattaa olla kaavailuissa.
Tämä Mika Kari ei ollut allekirjoittaneelle kovinkaan tuttu nimi aiemmin, mitä nyt muutaman kerran olen mediasta herran nimeen törmännyt. Ilmeisen kovassa nosteessa kuitenkin demareissa? Tuomiojasta ja Kanervasta sellainen kommentti, että vaikka yleisesti ottaen kokemukselle on nyky-yhteiskunnassa sijansa, niin haluaisin itse hallitukseen nimenomaan tuoreempia nimiä, ei vanhoja gubbeja Tuomiojan ja Kanervan tapaan.

Mikäli sisäministerin salkku menee kokoomukselle, uskon sen lankeavan Antti Häkkäselle.
Tuo sopisi kyllä minulle. Häkkänen on kovassa nosteessa.

Mitä tulee Fennovoimaan, niin periaatepäätös on hyväksytty eduskunnan äänestyksessä joulukuussa 2014 selvällä enemmistöllä. Lisäksi vihreät on Haaviston suulla todennut, että nykyiset voimalat ja periaateluvan saaneet projektit saatetaan loppuun. En millään usko, että vihreät alkaisivat tekemään ministeriaitiosta käsin myyräntyötä asian suhteen.
Tämä Hanhikiven voimalahanke on kyllä mielenkiintoisessa tilanteessa. Itse en ole kyllä missään määrin venäläisvalmisteisen ydinvoimalatekniikan kannattajia, johtuen 2010-luvun poliittisista tapahtumista, ja riippumatta siitä että meillä on Loviisassa 2 neuvostoliittolaisvalmisteista toimivaa ydinvoimalaa. Hanhikiven hanke on takunnut tähänkin saakka (EoN luopui Fennovoiman osakkuudesta, toimittaja vaihtui Rosatomiksi, Fennovoiman kroatialaissijoittajan Migritin taustat - lopultahan Fortumin oli pakko lähteä mukaan Fennovoiman hankkeeseen). Säteilyturvakeskus ei ole tehnyt laitoksen turvallisuusarvioita. Valtioneuvosto ei ole antanut vielä rakentamislupaa. Alkuperäisen arvion mukaan rakentamisen pitäisi olla jo käynnissä (alkuperäinen ajatus oli EoN Fennovoiman osakkaana ja Areva/Thoshiba/Siemens tms. länsimaalainen yritys toimittajina). Fennovoima arvioi viime kesänä, että laitos valmistuu vuonna 2024 - ei valmistu. Venäläinen Rosatom arvioi viimeksi, että laitos valmistuu vuonna 2028 - kiirettä pitää... Mielenkiintoista nähdä, miten projektin käy, miten projekti etenee.

Voi olla myös Haataisen pesti tämä, sillä Haatainen ilmeisesti kuuluu Rinteen luottohenkilöihin ja nappasi Stadista yli 10 000 äänen potin. Toki hänet voi tunkea myös puhemiehistöön yms.
Haataiseen nimenä en ota kantaa. Sen kuitenkin sanon, että pelkästään äänimäärä ei ratkaise, oma merkityksensä on maantieteellisillä asioilla. Lisäksi on mielenkiintoista nähdä, miten demarit Krista Kiurun palkitsee Sipilän hallituksen soten jarruttamisesta.
 
Viimeksi muokattu:
Oon jo aikaisemmin kysellyt miten ja missä heikoimmilta on leikattu? Tälle ei oikein lähdetty tunnu löytyvän. Erityisesti kiinnostavat ”köyhät eläkeläiset”. Kuitenkin täällä leimataan oikeistolaiset melkein murhaajista seuraaviksi.
Jos köyhiltä leikattiin, kun laskettiin myös hyvätuloisten verotusta? Tämä on mielenkiintoinen avaus tällä hetkellä, kun eilenkin tuli vastaan Iikka Kiven Facebook päivitys, joka ratsasti tällä samalla teemalla.

Ilmeisesti tässä on kyseessä lähinnä kansaneläkeindeksin jäädyttäminen viime hallituskauden aikana useampaan kertaan.
Vaalikaudella vuodesta 2015 eteenpäin talouspolitiikka on hyödyttänyt suurituloisinta puolikasta (syynä mm. veronkevennykset).

Mm. indeksijäädytysten takia pienituloisimpien tulot ovat hieman pudonneet talouspolitiikan seurauksena 2015-2018.

Aiemmin esitetty Kelan laskelma (jonka Tadu linkitti) on mielenkiintoinen ja en siihen äkkiseltään alkuperäistä lähdettä löytänyt. Se, että on otettu esimerkiksi tällainen tilanne eläkeläisten osalta:

"Kelan laskelmien mukaan pienituloinen, kansaneläkettä, takuueläkettä, asumistukea ja hoitotukea saava eläkeläinen saa ensi vuoden alussa nettona 30 euroa enemmän per kuukausi kuin (Sipilän) hallituksen aloittaessa."

Verrattuna tuohon olisi mielenkiintoista tietää, miten tulot olisivat muuttuneet vaikka ilman asumistukea tai hoitotukea (tai toinen näistä mukana). Sen mukaan mitkä nyt yleisimpiä eläkeläisten tilanteita Kelan maksamien etuuksien osalta Suomessa onkaan.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ilmeisesti Rinteen kysymykset ja eritoten puolueiden vastaukset eivät yllätä tai kiinnosta, koska kukaan ei ole niistä mitään laittanut.

Pari poimintaa:
  • Persut talousasioissa hyvin lähellä demareita
  • KD halua uudistaa vaalilain pienpuolueita suosivammaksi
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Tadu Kepu vastasi eilen että edellyttää SOTE-mallinsa 18 maakunnan perustamista. Demareille tämä kävi jo kun se vielä oli paperilla ja teoriassa mahdollista.

Demarit-Kepu-Kok ei ole mahdollista koska Kokoomukselle tuo malli ei sovi.

Vihreät kinttaa ilmastoasioissa tiukalle. Kokoomus vaatii talous- ja verotuksessa oman linjansa mukaista. Sinipunaviher:kään ei ole kirkossa kuulutettu.

Ja herkullisesti Persut suostuu hallitukseen jos maahanmuuton linjoja tiukennetaan.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kokoomuksella 13 kynnyskysymystä ja Keskustalla 10. Kynnyskysymys kärsii tässä aikamoisen inflaation.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös