Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Edmonton Oilers 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana eeMule, 24.04.2018 klo 13.54.

 1. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  En ole tällä kaudella kovin montaa kokonaista Edmontonin peliä nähnyt, mutta jos Lucic oli nyt pirteä niin kuinka huono hän on huonona päivänä? Paljon parjattu Brandon Manning pelasi mielestäni hyvän pelin vanhaa joukkuettaan vastaan.
   
  Viimeksi muokattu: 03.02.2019 klo 16.09
 2. M.88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oilers, Pepo HC, Saipa
  Lainaus:
  Ne pelit mitä olen nähnyt, niin tämä oli Lucicilta parhaasta päästä. Tosin kokonaisia pelejä on tullut katsottua vain kymmenkunta, lopuista ollaan menty koosteiden varassa.
  Näiden pelien perusteella tämä oli ok suoritus. Ja vain minun mielipiteeni.
  Ja se, että kuinka huono hän on huonona päivänä, niin vastaus on yhdellä sanalla sanoen hyödytön. Ja tämäkin on vain minun mielipiteeni.
   
 3. Kruuvamies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Et-Po 72, Oilers
  On tämä surumielinen joukkue.
   
  eeMule tykkää tästä.
 4. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Miksi Russell on jatkoajalla kentällä? Luulisi Larssoninkin sopivan sinne paremmin.
   
 5. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Jaahas, jos sitä jotain viikonlopun peleistä. Molemmista tuli piste, mutta mahdollisuudet olisi ollut neljäänkin pisteeseen. Flyersia vastaan alivoimapeli epäonnistui totaalisesti eikä ylivoima pystynyt paikkaamaan. Viidellä viittä vastaan maalit kuitenkin 3-0, mikä oli positiivista. Habsia vastaan sitten ylivoima onnistui ja käytännössä kaikki maalit ylivoiman ansiota mutta tasakentällisin tuli takkiin.

  Maalivahdeista ei omasta mielestäni kumpikaan vakuuttanut. Talbot ehkä piirun parempi. Se patjan ali mennyt maali olisi ollut otettavissa, mutta olihan siinä maskia edessä ja joutui juuri vaihtamaan kummalta puolelta edessä ollutta kaveria katsoi. Neljännessä vähän siinä ja siinä että olisiko pitänyt saada eka veto liimattua. Jatkoaikamaalissa meni sitten kaikki pieleen ja siinä vaiheessa kun kiekko oli Patrickilla maalin edessä niin oli se ja sama oliko Talbotilla maila kädessä. Mutta teki myös muutamia loistavia torjuntoja ja varmisti kolmannen erän viimeisillä sekunneilla pisteen.

  Koskisen liike ja sijoittuminen on omaan silmään aina jotenkin kovin vaikean näköistä. Suorat tilanteet ottaa hyvin ja saa peitettyä. Mutta esimerkiksi siinä toisessa takaiskussa en tiedä mihin asti Koskinen aikoi maaliltaan liukua. Ja sitten kun Domi lähti kiertämään maalia oli peli menetetty. Olihan siinä Larssonkin myöhässä, mutta jos Koskinen olisi edes jotenkin onnistunut pysymään maalillaan, niin tilanne olisi ollut hallinnassa. Nythän Domi vielä kimmotti kiekon sitten makaavan Koskisen kautta sisään.
  Ja sitten tietenkin se 3-3 tasoitusmaali Koskisen piikkiin. Jos Hitchcock, joka koskaan ei tunnu suoraan arvostelevan ketään, sanoo että "“We did everything we needed to do… we’ve got to have a save.”, niin tietää ettei mennyt ihan putkeen.

  Puolustajilla on aika vahva taipumus blokata laukauksia ollen korkeassa polviasennossa sivuttain laukojaan nähden. Kiinnitti oikein huomiota miten onnistuivat tuolla liikkeellä pääasiassa tekemään omalle veskarille maskia, mutta eivät pysäyttämään laukauksia. Flyersia vastaan olikohan esimerkiksi toisessa erässä kaksi melkein peräkkäistä tilannetta missä lähinnä kai tuurilla kiekot tulivat Talbotin hanskaan kun oma pakki teki täydellistä maskia. Ja Habsia vastaan Weberin maalissa sama juttu. Russell tekee hyvän maskin mutta kiekkoa ei saa blokattua.

  Puolustuksessa Gravel pelasi mielestäni hyvät pelit. Samoin Manning oli nyt aika varma. Larsson teki maalin mutta omassa päässä kyllä edelleen ongelmia. Mahtavatko isot minuutit kuormittaa. Russell oli poikkeuksellisen heikko omasta mielestäni. Kirsikkana kakun päällä molemmissa jatkoaikamaalitilanteissa mahallaan tekemässä lumienkeliä. Flyersia vastaan tilanne lähti siitä että onnistui jotenkin oman sinisen kohdalla sössimään kiekon vastustajalle kun hyökkääjät lähtivät vaihtoon. En tiedä mitä siinä tapahtui. Oliko jää huono ja kiekko jotenkin siitä pomppasi, mutta lopputuloksena kuitenkin kiekonmenetys ja lopulta maali kun muutkaan eivät enää saaneet paikattua. Ja Habsia vastaan toki Drouinilta hieno liike ja maali mutta vähän vähemmän olisi voinut antaa tilaa. Erityisesti jatkoajalla Klefbomia on ikävä. Voisivat peluuttaa Klefbomia ja Nursea joilla riittää liike 3v3 pelissäkin.

  Hyökkäyksessä tykkäsin tästä kolmen sentterin taktiikasta. RNH tosin oli mielestäni molemmissa peleissä aika vaisu 5v5 pelissä. Ongelmana kaikissa ketjuissa on toki että laitahyökkääjistä ei paljoa saa irti.
  Ykkösessä Lucic on piristynyt kuten edellä jo mainittiinkin. Eihän se nyt vieläkään kaunista ole, mutta ehtii paremmin tilanteisiin eikä ole ihan toivoton kiekon kanssa. Tosin onhan ne syötöt aika käsittämättömän epätarkkoja. Miten siinä Rattien maalissakin sai annettua niin huonon syötön Rattielle. Rattie on myös ollut aika pirteä mutta paikoista pitäisi laittaa kiekkoa maaliin.
  Draisaitlin ketjussa on kaksi laitahyökkääjää, joista kumpikaan ei saa tehtyä maalia. Chiassonilla muutamia hyviä vetopaikkoja, joista pari kuukautta sitten olisi tehnyt, mutta nyt ei mene. Rieder ei varmaan tule tekemään enää koskaan maalia. Kaikenlaisia paikkoja tulee mutta kun ei niin ei.
  RNH:n ketjussa Khaira ja Kassian painavat laidoila hyvin töitä ja painivat laidoissa. Kassianilta tyhmä jäähy ja Khairalla on vaikeuksia saada kiekkoa omalta alueelta pois kun on vastustajalla pyöritys päällä. Mutta joku tuossa ketjussa ei oikein natsaa hyökkäyspäässä.
  Nelosessa Puljujärvi mielestäni pelasi hyvät pelit. Ehdottomasti ketjunsa paras (tosin ei siinä paljoa pitäisi olla epäselvyyttäkään). Luisteli hyvin kun oli tilaa ja pari kiekonriistoa sai tehtyä. Laukoi aina kun oli paikka ja syötti ainakin Cavelle ihan hyvään tekopaikkaan. Omassa päässä enemmän ongelmia ja vaikkapa Brodziakin jäähyä edeltäneessä tilanteessa antoi kaksi kertaa peräkkäin liikaa tilaa Flyersin vasemmalle pakille ja siitä tuo jäähyynkin johtanut tilanne alkoi. Kaksinkamppailuissa ei oikein pärjää ja kun menee laitavääntöön, niin aina tuntuu häviävän kiekot siellä.

  Erikoistilannepelaaminen tosiaan oli aika vaihtelevaa. Alivoima oli Flyersia vastaan surkeaa ja Habskin teki yhden ylivoimalla. Ylivoima sentään sai jotain aikaiseksi eilisessä pelissä. Tosin en ymmärrä miksi piti siinä viimeisessä ylivoimassa muuttaa ryhmitystä kentällä kun edellisessä tilanteessa tekivät maalin. Tilanne päättyi lopulta McDavidin epätoivoiseen vetoon Weberin mailan kautta katsomoon. Tuossa tilanteessa ei enää ollut samanlaista liikettä kuin aiemmissa ylivoimissa.
  Jatkoajalla Draisaitlilta käsittämätön jäätyminen eilen. Peli olisi pitänyt laittaa siinä 2-0 hyökkäyksessä pakettiin. Ei muuta kuin kiekko McDavidille ja itse sen verran leveälle että saa latoa kiekon maaliin kun se tulee takaisin. Nyt ei tiennyt mitä olisi tehnyt ja lopulta antoi huonon syötön sitten kun ensin oli odoteltu puolustaja paikalle.

  Hitchcock sotki aika vähän ketjuja tällä kertaa. Jotain yksittäisiä vaihtoja oli erilaisilla ketjuilla mutta saattoivat johtua erikoistilanteistakin. Jatkoajalla ihmettelen miksi Chiasson oli jäällä. Esimerkiksi Puljujärveä olisin halunnut nähdä mieluummin, mutta ehkäpä ihan ei vielä ole luottamus sillä tasolla. Tai itseasiassa hyvällä jalalla liikkeellä ollut Kassiankin olisi ollut parempi vaihtoehto. Tai Rattie. Puolustukseen ei tosiaan oikein ole hyviä vaihtoehtoja Nursen jälkeen. No, toivottavasti se Klefbom alkaa olla kunnossa.

  EDIT: Hauskana pienenä yksityisohtana Puljujärvi pelasi molemmissa viikonlopun peleissä tasakentällisin 9:33. Eilen sitten vielä 33 sekuntia ylivoimaa päälle. Ja oli noilla minuuteilla molemmissa peleissä toiseksi vähiten pelannut Oilersin pelaaja. Lauantaina Cave ja eilen Malone pelasi vähemmän.
   
  Viimeksi muokattu: 04.02.2019 klo 09.19
  Itäpuu ja astraljava tykkäävät tästä.
 6. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Sekeran paluu lähestyy. Oilers lähetti hänet eilen kuntoutusjaksolle Condorsiin. Tuohan kestää kolme peliä ja sitten joukkueella on mahdollisuus anoa pari lisäpeliä jos tarvetta. Tästä eteenpäin Condors pelaa seuraavat viisi peliä 8.2., 9.2., 13.2., 15.2. ja 16.2. Eli käsittääkseni tuolloin 16.2. pelin jälkeen viimeistään Sekera tulisi takaisin jos ei ole tullut mitään takaiskuja. Toivottavasti pääsisi nyt hyvin kuntoon ja pystyisi auttamaan joukkuetta.

  Condorshan porskuttaa kymmenen ottelun voittoputkessa ja on tuolla noussut mukaan sinne kärjen tuntumaan divisioonassaan. Tällä kaudella voisi olla hyvät mahdollisuudet pudotuspeleihin.
  Maalilla on urakoinut pääasiassa Starrett, joka on tästä voittoputkesta pelannut kahdeksan ottelua. Kaverina sitten Skinner. Montoya on loukkaantuneena.
  Yamamoto ei oikein ole päässyt vauhtiin ainakaan pisteitä jos katsoo. Nyt kun pudotettiin alas on pelannut neljä peliä ja niissä 0+1. Spooner on puolestaan neljässä pelissä tehnyt 2+2 mikä on täsmälleen saman verran kuin Puljujärvi teki silloin marraskuussa.
  Sisäisen pörssin kärjessä ovat Gambardella ja Benson 35 pisteellä. Heistä Benson toki pelannut seitsemän peliä enemmän (44 ja 37). Ja ottelukohtaista pistemäärää jos katsoo niin Marodylla menee vielä vähän paremmin kun on 34 ottelussa tehnyt 33 pistettä.
   
 7. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  On kyllä mielenkiintoista nähdä miten Oilers kikkailee cap hitin alle kun Sekeran 5,5M palkka otetaan mukaan. Nyt tilaa kattoon on vain rapiat 50,000 dollaria. Siellä on K. Gretzkylla ja Bill Scottilla varmaan melkoiset kaaviot piirrettynä eri vaihtoehdoille. "Helpoin" tilan tekeminen olisi tietenkin Talbotin myyminen. Mutta edes Matthew Benningin tai Brandon Manningin sopimusten hautaaminen farmiin ei poista capista kuin 1,025,000 M näiden pelaajien cap hitistä. Muu osa palkasta jää Oilersin cappiin kummitelemaan, kuten Spoonerin 2,075M tällä hetkellä vaikka mies pelaa Condorsissa.

  Tai sitten Milan Lucic saa sopivasti aivotärähdyksen ja laitetaan LITR-listalle loppukaudeksi.
   
 8. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lainaus:
  Koska muut jengit tietävät tilanteen, niin korvaus Talbotista on lähinnä olematon. Joku Montreal voisi ottaa Talbotin kolmosveskariksi ja tuomaan laatua farmiin, mutta eiköhän tuo kauppakin olisi tasoa Talbot+2nd<->surkea farmipelaaja.

  Ehkä Lucic tosiaan luistelee päin tolppaa ja on loppukauden sivussa.

  Aikamoisen sotkun jätti Chiarelli jälkeensä. Melkein hänen olisi pitänyt jäädä itse selvittämään sotkunsa, mutta olisi saattanut aiheuttaa vielä suurempaa vahinkoa.
   
 9. Mattiops Jäsen

  Lainaus:
  Palkkakattoon täksi kaudeksi vaikuttaa vain jäljellä olevista peleistä laskettava cap-hit, eli Sekeralla täksi kaudeksi jäljellä oleva n. 1.5 miljoonaa. LTIR-aika siis poistetaan Sekeran cap hitistä.
   
 10. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
  Lainaus:
  En ole aivan varma, mitä tällä tarkoitat. Kuitenkin uskallan sanoa, että tuo ei mene ihan noin (huomioon ottaen viesti johon vastaat).

  Sekaannusta tässä aiheuttaa se, että esim. CapFriendly ilmoittaa nuo palkkakattoasiat eri tavalla kuin miten ne tarkalleen ottaen CBA:n mukaan menevät. Tämä johtuu siitä, että tuo CapFriendlyn tapa on yksinkertaisesti helpompi hahmottaa tällaisilla nojatuolimanagereille.

  Yleensä puhutaan siitä, että kun pelaaja aktivoidaan LTIR-listalle, niin joukkue "saisi lisää" cap-tilaa. Tämähän ei pidä paikkansa. Joukkue saa oikeuden ylittää capin tietyllä määrällä. Tästä esim. seuraa se, että jos joukkue (kuten esim. Detroit) operoi jatkuvasti tuolla LTIR-toiminnolla, niin sitä ns. kumulaatiota ei synny lainkaan esim. deadlinelle, koska joukkue on koko aika capin yläpuolella.

  Pitää siis paikkansa, että Sekeran sopimuksesta enää tietty osuus (olkoon se vaikka tuo 1,5 miljoonaa) vaikuttaa cappiin. Kuitenkin siinä mennään metsään, jos tuota lukua koitetaan sovittaa CapFriendlyn tarjoamiin lukuihin - sillä sivusto laskee nuo eri tavalla ja heidän laskelmissa Sekeran cap hit Edmontoniin on ikäänkuin tuo täysi 5,5 miljoonaa.

  Toki jos joku asioista paremmin perillä oleva osaa korjata ylläolevaa ja selittää asian paremmin, niin olen pelkkänä korvana.
   
 11. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Joo juuri kuten @Dissonanssi tuossa selittikin on myös oma käsitykseni tilanteesta. Mutta yritetäänpä selventää vielä vähän. Korjatkaa jos menee pieleen. Eli Sekeran palkkahan on koko ajan laskettu mukaan caphitiin. Ja tällä hetkellä käsittääkseni ovat noin 1,2M$ yli katon eli käyttävät tuon verran LTIR-ylitystä (tämä Capfriendlystä jos osaan tulkita lukuja oikein).

  Siinä vaiheessa kun Sekera ei enää ole LTIR:llä, eivät saa tietenkään ylittää kattoa. Joten eikö tuo noin 1,2M$ pidä saada poistettua kokoonpanosta, jotta ylipäänsä pääsevät katon alle? Ja kuten @ipaz edellä totesi, niin yksisuuntaisella sopimuksella olevista kavereista saa enintään tuon reilun miljoonan pois kun hautaa heidät AHL:ään. Eli kaksi kaveria pitäisi saada pudotettua Condorsiin tai sitten vaaditaan joku kauppa. Periaatteessa jos vaikkapa Talbotin palkasta pidättäisi puolet ja saisi hänet sillä eteenpäin ja tilalle nostettaisiin Skinner reilun 700k$:n sopimuksella, niin alkaisi olla aika lähellä sitä tilannetta että olisivat katon alla. Tai jos vaikka Petrovicin saisi myytyä johonkin kun sopimuskin loppuu.

  Mutta joka tapauksessa ei siellä paljoa ole liikkumatilaa ja aika tarkkaan pitää laskeskella tilannetta.

  EDIT: Niin ja eikös @ipaz mainitsema noin 50k$ ole se summa mikä on kumuloitunutta cap-tilaa siltä hetkeltä kun ovat olleet alle katon?
   
 12. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
 13. JJ#36 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Ihan mielenkiinnosta vain tässä kun seurasin keskustelua: Miten tuo joukkue voi olla ongelmissa palkkakaton kanssa? Keskitason maalivahdit, huono puolustus ja ei yhtään kunnon laituria! Miten ihmeessä voi tehdä tiukkaa palkkakaton kanssa? Missä ne suurimmat ongelmat asian suhteen ovat?
   
 14. Labomba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampa Bay Lightning
  Huonoja soppareita toisensa perään
   
 15. MustaHaukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, #24
  Lainaus:
  Katsoppa esim. tuota Lucicin sopparia. Ohan se nyt aivan järjetön.
   
  lainelaser tykkää tästä.
 16. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Monille pelaajille maksetaan liikaa ja on vielä tällä kaudella hankittu muutama ylipalkattu pelaaja lisää. Lucic tietysti on se suurin ongelma, mutta on niitä muitakin. Katsotaanpa:

  Zack Kassian 1,95 milj.
  Nelosketjun hyökkääjä. Yleensä tämänkaltaisille pelaajille maksetaan vähemmän. Ei mikään massiivinen ylimaksu, mutta tuosta olisi voinut leikata ainakin puoli miljoonaa pois.

  Kris Russell 4 milj.
  Kova blokkaamaan laukauksia ja ihan okei hyökkäyspäässä. Silti ideaalitilanteessa 4-5 pakki ja näille ei pitäisi maksaa neljää miljoonaa kaudessa. Ylimaksua jotain miljoona ja risat.

  Brandon Manning 2,25 milj.
  Siedettävä kolmosparin pakki, jota pidettäisiin mieluummin rotaatiossa kuin kokoonpanossa. Eipä tällaisille pelaajille yli kahta miljoonaa pitäisi maksaa tai heitä ylipäätään hankkia joukkueeseen kaupalla jossa siirtyy keskikenttien laituri pois.

  Alex Petrovic 1,95 milj.
  Rotaatiopakki jolle maksetaan 5-6 pakin verran palkkaa. Tämäkin erikoinen hankinta.

  Ryan Spooner 2,075 milj.
  Hankinnassa oli ns. yritystä ,mutta eipä saanut pidettyä pelipaikkaa ylhäällä. Farmissa haudattuna tuo kaksi miljoonaa näyttää todella pahalta.

  Andrej Sekera 5,5 milj.
  Oli pari kautta hyvä pakki, mutta sitten on ollut kokoajan rikki. Kunto täysi kysymysmerkki.

  Sitten tietysti Benoit Pouliotin buy-out maksut ovat vielä kirjoilla (1,333 333) kuten myös Eric Gryban (0,3). Pouliot teki viiden vuoden ja 20 miljoonan sopimuksen kesällä 2014 ja se piti poistaa listoilta jostain syystä ulosostolla. Sopimus olisi päättynyt tähän kauteen nyt buy-out roikkuu kirjoilla kauteen 2020-21 saakka. Gryban poistaminen ulosostolla oli erittäin kummallista, sillä hänet olisi voinut haudata AHL:ään ja mitään ei olisi jäänyt palkkakattoa vasten. Luultavasti olisi myös mennyt kaupaksi jotain varausvuoroa vastaan myös sillä sai täksi kaudeksi uuden sopimuksen vähän halvemmalla. Sopimus olisi päättynyt tähän kauteen. Nyt tuo 300 000 on palkkakattoa vasten vielä ensi kauden.

  Tuossa nyt on muutamia syitä sille, miksi joukkue palkkakattoa vasten.
   
 17. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Noiden lisäksi vielä seuraavat:

  Tobias Rieder 2 milj

  Top 6- peliaikaa saava hyökkääjä, joka ei ole vielä tehnyt koko kaudella ainuttakaan maalia (eikä muutenkaan paljoa tehopisteitä). Eikä näytä siltä, että maalihanat aukeaisivat kovinkaan pian. RFA ensi kesänä, joten oikeudet säilyvät Oilersilla ellei treidata kesällä eteenpäin.

  Matt Benning 1,9 milj

  Samat sanat kuin Manningin kohdalla, rotaatiopakki jolla on vaikeuksia mahtua kokoonpanoon.
   
 18. Huppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Siis säilyy jos tarjoavat kahden miljoonan sopimusta.
   
 19. Eugene Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, SaiPa
  Ja nyt sormet ristiin, ettei ylläolevien pelaajien listaan tarvitse lisätä Mikko Koskista. Viime aikojen otteet ei paljoa luottamusta herätä.

  Positiivisempana uutisena Klefbom pelaa ensi yönä.
   
 20. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Lainaus:
  Aivan näin, tosiaan. Ja tämän kauden näyttöjen perusteella on vaikea nähdä Oilersin tarjoavan hänelle uutta pahvia. Cappiin tarvitaankin tilaa, jos Chiasson aiotaan signata. Hänen seuraava sopimuksensa kun tulee olemaan nykyistä rahakkaampi.
   
  Viimeksi muokattu: 05.02.2019 klo 22.54
  Huppu tykkää tästä.
 21. JJ#36 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Kiitoksia kaikille näistä! Tuosta huomaa sen ettei ole aivan yhdentekevää millaisia sopimuksia noiden kärkipelaajien ulkopuolella tehdään. Miljoona ylihintaa oikeasti merkittävälle pelaajalle ei edes tuntuisi pahalta kun nyt katsoo vaikka Lucicin sopimusta, onhan se aivan kammottava.

  Yllättävän monella tavalla projektin on saanut persiilleen. Varaukset, pelaajien kehitys, huonot sopimukset, kaupat, avainhenkilöiden palkkaaminen... Aika pitkä lista.
   
 22. Gneisenau Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Eisbären Berlin, Preussen Devils, HIFK
  Draisaitl pisti oman yhden kauden maalienätyksensä uusiksi.
   
 23. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Ja tässä on yksi iso riski seuraavalle ylihintaiselle sopimukselle. Missään nimessä ei pitäisi antaa taas hetkellisen suonenvedon sumentaa tilannetta. On joo McDavidin rinnalle tehnyt kivasti maaleja, mutta osui aivan käsittämättömän kovalla prosentilla silloin alkuun. Mikään ei oikein puhu sen puolesta että tällaista melkein 20 maalin kautta tulisi uudestaan.

  Noin muuten eilisen kokoonpanoa kun katsoo niin tosiaan jo ihan pelkästään ne kaverit jotka eivät ole kokoonpanossa vievät aika kivan siivun katosta. Siis eivät ole kokoonpanossa mutta ovat terveinä. Manning 2,25M$, Petrovic 1,95M$, Spooner 2,075M$, Montoya 37,5k$, Pouliot 1,33M$ ja Gryba 300k$. Tuosta porukasta tulee jo suunnilleen 7,95M$ eli suunnilleen 10% katosta.

  @Ollakseni edelleen itse en oikein Sekeraa laske tuohon ylihintaisiin sopimuksiin. Tai no iso todennäköisyys on sille, että tuleva taso ei tuota hintaa tule vastaamaan. Mutta sopimusta tehdessä tuo oli omasta mielestäni ihan perusteltu hinta ja tuolla saivat silloin puolustuksen heti parempaan malliin. Se on sitten ollut huonoa tuuria että on tullut kaksi isoa loukkaantumista putkeen. Tämä siis kun vertaa noihin muihin listaamiisi kavereihin joille annettiin jo alunperinkin liian suuri sopimus tai ostettaessa oli aikalailla selvää että sopimuksessa on liikaa rahaa.

  Lainaus:
  Mielestäni Riederin sopimushan oli varsin järkevä kokeilu. Teki UFA:na aiempaa halvemman mutta vain vuoden mittaisen sopimuksen. Ei saanut QO:ta kesällä, joten joutui vähän suunnittelemaan uransa jatkoa uudestaan. Pelaajan puolelta todennäköisesti tavoitteena päästä hyvän sentterin vieressä tekemään isot pisteet ja sitten ikäänkuin uudella alulla taas uraa nousuun. Oilersin puolelta antoivat tuon vuoden sopimuksen kokeiluna. Ja jos olisi pelannut vahvan kauden, niin olisi taas RFA kauden päättyessä ja siten mahdollista tehdä jatkosopimusta helpommin. Eihän se nyt ihan kauhean hyvin ole mennyt. Hyvä putki silloin syksyllä katkesi loukkaantumiseen. Ja maalinteko on todella tuskaista.

  Yleisesti lisäksi tietenkin kannattaa muistaa, että vaikkapa Petrovicin sopimus loppuu tähän kesään eli ei sentään jatkoa ajatellen tule olemaan ongelma. Toisin kuin vaikkapa Manningin paperi.
   
  Viimeksi muokattu: 06.02.2019 klo 08.29
 24. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Kolmannen erän katselin. Tai no. En ihan loppuun. Luin kommentteja kahden erän jälkeen ja oli ihan hyvä tunne siitä että ovat pelissä mukana. Talbot tosin oli kai tehnyt jotain loistavia torjuntoja toisessa erässä.

  Mutta mitä sitten tapahtui. Riederille kiekko jalkoihin omalla alueella eikä saa purettua. Nurse reagoi sinne Riederin suuntaan ja jättää Haydenin selkänsä taakse. Tällä helppo homma laittaa kiekko maalin edestä sisään.

  Hetkeä myöhemmin Blackhawks tulee alueelle sisään ja Strome vetää Talbotin hanskakäden puolelta sisään. Nurse teki hyvän maskin muttei pystynyt häiritsemään vetoa. Talbotille vaikea veto kun tuli pakin jaloista, mutta näitähän on Oilersin veskareille mennyt aika usein eli korkeita vetoja olkapään yli.

  Ja vielä lyhyempää hetkeä myöhemmin aivan vastaavasti Anisimov pääsi vetämään samasta paikasta kuin Strome edellisessä. Nyt kiekko Talbotia olkapäähän ja putosi siitä maalin eteen. Saad ja Draisaitl tulivat irtokiekkoon ja Talbotilta jalkatorjunta siihen mutta kiekko pomppasi uudestaan ja vähän kauemmas maalista. Klefbom ensimmäisenä paikalle, mutta takaa tulikin Kane, joka nosti mailaa ja laittoi kiekon sisään. Klefbomilta vähän sellaista terävämpää otetta olisi voinut toivoa. Tuon jälkeen sitten Talbot vaihtoon. Ennemminkin laittaisin tuon erän alun romahduksen puolustuksen piikkiin, mutta jotainhan siinä on tehtävä.

  Ja taas vajaata minuuttia myöhemmin soi omissa. Puolittainen 2-1 hyökkäys Hawksille. Toews teki Russellille aivan saman liikkeen kuin miten Drouin teki Habsin voittomaalin pari iltaa aiemmin eli kääntyi keskelle. Tällä kertaa Russell oli puoli metriä lähempänä pelaajaa ja pysyi kaksi potkua pidempään pystyssä eli vaikka kaatui, niin sai estettyä Toewsin vedon. Toews oli jatkamassa maalin taakse ja tuolla hetkellä Russell juuri nousi ylös ja lähti kohti Toewsia, Nurse oli takatolpalla valmiina estämään Toewsin nousun sieltä. Rattie väänsi Caggiulan kanssa etutolpalla aivan Koskisen sylissä mutta kun Caggiula liukui pari metriä kauemmas maalista jäi hän aivan yksin. Syöttö kun lähti Caggiulalle parhaalle tekopaikalle, niin Russell, Nurse, Rattie ja Lucic olivat kaikki täysin keskittyneitä siihen mitä Toews tekee ja unohtivat maalintekijän vapaaksi.

  Sitten vielä se kuudes. Ylivoimalla korkea poikittaissyöttö maalin eteen. Tosin taisi pompata Klefbomin mailasta vaikka yritys oli syöttää jäätä pitkin. Kahun oli Larssonin selän takana ja ohjasi hienosti ilmasta sisään. Vähän luulen, että Larsson ei tiennyt yhtään että selässä on yksi kaveri. Samoin Koskinen tietysti oli jo hetkeä ennen syötön lähtemistä valmistautunut katkaisemaan sitä mailalla. Maila oli siis "ulkona". Nyt kun syöttö tulikin korkeana ei päässyt siihen väliin eikä myöskään päässyt kunnolliseen poikittaisliikkeeseen.

  Sitten ne alkupelin maalit katsoin koosteesta. Gustafssonin ylivoimamaali taisi osua Brodziakin jalkaan ja muuttaa siitä suuntaa. Draisaitl teki pari ylivoimalla. Ensimmäinen irtokiekkotilanteen jälkeen käytännössä tyhjään maaliin ja toinen kahden miehen ylivoimalla McDavidin syötöstä.

  Pakeista Gravel ja Benning eivät olleet yhdenkään takaiskun aikana jäällä. Ja kuitenkin sellaisen suunnilleen 15 minuuttia molemmat pelasivat. Jos siis jotain positiivista hakee. Muista pakeista Larsson ja Klefbom olivat molempien päästettyjen ylivoimamaalien aikaan jäällä. Tasakentällisin sitten Nurse sekä Russell olivat kolmen ja Klefbom sekä Larsson yhden päästetyn aikaan jäällä. Eli kokonaisuutena top-4 puolustajat saivat kaikki kaivaa kiekon kolmesti maalista.
  Maalivahdeista vaikea sanoa oikein mitään tuolla osittaisella katsomisella. Aika vaikeaahan se on noissa tilanteissa mitään tehdä jos vastustajat pääsevät vapailta paikoilta tekemään. Toki jonkun huipputorjunnan voisi aina välillä tehdä mutta ilmeisesti Talbot sellaisiakin muutaman ehti tehdä ennenkuin tuli tuo romahdus.

  EDIT: Talbot ei palannut penkille vaihdon jälkeen. Ja oli ilmeisesti elehtinyt siihen malliin, että ei ollut tuosta päätöksestä ihan tyytyväinen. Hitchcock sitten selitti, että kun ei ollut aikalisää käytössä niin jotain piti tehdä. Eli haastoivat epäonnistuneesti tuon maalin maalivahdin estämisenä ja sitten vaihtoivat veskarin.
  Ja pitkästä aikaa joku heitti katsomosta paidan jäälle. Tästähän edellisellä kerralla alkoi sellainen saarna organisaation puolelta, että saapa nähdä astuvatko samaan miinaan uudestaan. Toisaalta eipä tuo paidan heittäminenkään enää kovin omaperäistä ole.
   
  Viimeksi muokattu: 06.02.2019 klo 08.50
 25. Eugene Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, SaiPa
  Lainaus:
  Tästä olen täysin samaa mieltä. Chiasson hakee varmasti sitä sopimusta, jolla takaa itselleen mukavat eläkepäivät ja toivottavasti Oilers ei ole tässä se maksumies. En oikein minäkään jaksa uskoa, että Chiasson tulisi vastaavia tehoja enää tulevaisuudessa tekemään ja tässä olisi sitten varmaan se ensi kesän clarkson UFA-markkinoille. Peli jatkaa nopeutumistaan ja Chiasson enää tuon ikäisenä tuskin lisää potkua jalkoihinsa saa, kun ei sitä vauhtia nytkään ihan hirveästi ole.