Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Edmonton Oilers 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana eeMule, 24.04.2018 klo 13.54.

 1. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Bye weekin loppupuolella ennen pelien jatkumista valmennuksen ja kärkipelaajien kesken pidettiin palaveri jossa sovittiin uudesta nopeampaan reagointiin perustuvasta pelitavasta ja korkeammasta karvauksesta. McDavid on tällä nyt monesti se kaveri joka painaa ensimmäisenä sinne kärkeen, eli voi mitenkään olla siksi ensimmäinen hyökkääjä alhaalla.
   
 2. eeMule Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Harjoituksissa menty seuraavilla ketjuilla:

  Draisaitl-McDavid-Kassian
  Khaira-RNH-Puljujarvi
  Lucic-Malone-Chiasson
  Rieder-Cave-Brodziak

  Klefbom-Larsson
  Nurse-Russell
  Manning-Gravel/Petrovic

  Rattie ja Benning eivät ole olleet jäällä.

  Kakkosketju on nyt siinä muodossa, missä sen toivonkin olevan. Joku oli kuitenkin Twitterissä hyvin sanonut, että ketju tulee luultavasti toimimaan loistavasti ne kolme vaihtoa ennenkuin Jesse pudotetaan neloseen. Toivotaan, että nyt olisi kuitenkin vähän pidempi kokeilu.
   
 3. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Eilen sitten oli taas sekoitettu pakkaa harjoituksissa. Toki jo nämä kertonut Tom Gazzola kehotti olemaan laittamatta liikaa painoarvoa näille enkä itsekään usko että pelaisivat tällaisilla. Mutta mistä sitä tietää ja taas ihmettelen että miksi sitten pitää näitä aina pyöritellä treeneissä jos eivät pelaisi.

  Draisaitl-McDavid-Kassian
  Lucic-Malone-Chiasson
  RNH-Brodziak-Puljujärvi
  Rieder-Cave-Rattie

  Ja oikeastaanhan nuo voisivat olla ihan ok ketjut jos Brodziakin tilalle olisi joku vähän nopeampi ja hyökkäävämpi kaveri. Malonekin olisi parempi siinä.

  Puolustuksessa Klefbom-Larsson ja Nurse-Russell tuttuun tapaan ylemmät parit. Sitten Manning-Gravel ja Petrovic-Benning seuraavina. McKenzie oli ilmeisesti eilen kertonut jossain ohjelmassa, että Oilers olisi yrittänyt kaupitella Petrovicia ja Manningia ilman menestystä. Tiedäpä sitten pitääkö paikkaansa. Tai pitää varmasti, koska tyhmäähän se olisi jos eivät yrittäisi. Onnistumiseen en jaksa uskoa.

  Sekera pelaa vielä Condorsissa tänään. Jotenkin ymmärsin sen kuusi päivää tai kolme peliä homman väärinpäin mutta enpä jaksa alkaa tarkistamaan miten meni. Joka tapauksssa pelaa ainakin vielä tänään Condorsissa ja raportit ovat edelleen ihan positiivisia. Tosin rimakin on laitettu aika alas viime kauden jälkeen ja varmasti yksijalkaisenakin näyttäisi AHL:ssä ihan pelimieheltä. Mutta kuitenkin liikkeen kehuvat näyttävän paremmalta kuin viime vuonna.
  Esimerkiksi Petro Praxis -blogissa on ihan videon kanssa käyty joitain tilanteita läpi näistä peleistä: PETRO PRAXIS: Slick Reggie Wheels; Stunts on Stint
   
 4. Itäpuu Jäsen

  Lainaus:
  Khairahan tuosta puuttuu, joten lienee syynä pyörittelyyn.
   
 5. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Totta.

  Tämän päivän ketjuista ei ole näkynyt tietoa. Mutta Brodziak, Manning ja Benning ovat katsomossa. Kolmosparina Gravel-Petrovic. Odotetusti Koskinen aloittaa.
   
 6. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Ilmeisesti nuo @eeMule n postaamat ketjut on oikeat. Brodziak, Manning ja Benning katsomossa, Koskinen aloittaa.
   
 7. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Kapteenille erityismaininta karmeasta puolustamisesta molemmissa Penguinsin maaleista (ja oli toki jäällä tyhjiinkin tulleessa). Tai ei voi oikein edes puhua puolustamisesta. Kunhan nyt oli jäällä. Tietenkään se ensimmäinen ei saa mennä Koskisellekaan, mutta silti voisi vähän edes yrittää näyttää siltä että olisi yritystä puolustaa.
  Muutenhan Koskinen oli ihan mies paikallaan mutta tuo alivoimamaali meni helposti.

  Hitchcock malttoi pitää ketjut muuttumattomina ekan erän puoliväliin asti. Sen jälkeen Puljujärvi siirtyi Malonen ja Lucicin seuraksi kolmoseen ja Chiasson nousi kakkoseen. Noilla sitten pelasivat tosin loppuun asti. Pari vaihtoa Puljujärvi kävi tuuraamassa Rattieta nelosessakin.

  Samaan aikaan Condors otti 13. peräkkäisen voittonsa. Tällä kertaa kaatui Heat maalein 4-1. Kaksi viimeistä tyhjiin. Currielle pari maalia ja Sekerakin avasi pistetilinsä syöttöpisteellä neljänteen osumaan. Spooner ei näyttänyt olleen kokoonpanossa eli olisiko jotain vammaa. Hän kuitenkin on piste per peli tahdissa.
   
 8. Aapee79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Arsenal, SaiPa ja Oilers
  Ei tuo oikein kyllä aukene itelle. On aikaa miettiä pari päivää ketjuja. Peli alkaa ja pelataan muutamat vaihdot. Toteaako Ken silloin, että eihän näistä tule kyllä vittuakaan? Joka mahdollinen kombo on jo pyöritelty tällä kaudella kuitenkin läpi ja ethän sinä nyt voi joka pelissä sotkea ketjuja jo heti ekalla kympillä. Ei ne pelaajat enää yhtään tiedä mitä tehdä ja kenen kanssa(ei kyllä tosin oikein ilman ketjurulettiakaan). Mitään ketjukemioita ei kerkeä tulla tuolla systeemillä. Toivottavasti uusi valmentaja on jo hakusessa. Ihan vitsi jo tuo koko peluutus. Tämä näin valmennuksen osalta, muut ongelmathan ovat jo tiedossa.
   
 9. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Pelaajien taustat ovat tietenkin erilaisia mutta vähän erilaisia polkuja menevät Oilersin 1998 syntyneet hyökkääjälupaukset.

  Puljujärveä peluutetaan pääasiassa alemmissa ketjuissa NHL:ssä. Toki on ollut myös kakkosessa. Mutta tehopisteitä ei ihan roppakaupalla ole tullut. Ekalla kaudella pelasi puolet kaudesta AHL:ssä ihan hyvillä tehoilla (0,72P/G). Toisella ja kolmannella kaudellaan on käväissyt AHL:ssä, mutta pääasiassa on pelannut ylhäällä. Rooli on kuitenkin melko vaatimaton. Ylivoima-aikaa ei tule käytännössä ollenkaan.

  Yamamoto on muutaman kuukauden Puljujärveä nuorempi mutta varattiin vuotta myöhemmin. Ensimmäisellä kaudellaan pelasi muutaman pelin NHL:ssä ja sitten palasi junioreihin. Toisella kaudellaan pelasi muutaman pelin NHL:ssä ja sitten AHL:ään. Loukkaantumiset toki vähän tällä kaudella verottaneet pelimäärää. Mutta NHL:ssä ollessaan on ollut pääasiassa ylemmissä ketjuissa eikä siltikään ole tehnyt juuri pisteitä. AHL:ssä nyt yrittää päästä vauhtiin mutta pistemäärä sielläkin tosiaan melko alhainen odotuksiin verrattuna (0,56P/G). Ja näissä viimeisimmän jakson (kun on yhtäjaksoisesti pelannut Condorsissa) seitsemässä pelissä on tehnyt 1+1. Joko loukkaantumiset vaikuttavat tai sitten ainakin itse alan epäilemään että ei ole tulossa loistokasta ammattilaisuraa.

  Sitten on Puljujärveä kaksi kuukautta vanhempi Benson. Varattiin samana vuonna kuin Puljujärvi mutta kierrosta myöhemmin vuorolla 32. Hänellä sitten taas oli junioriaikana loukkaantumishuolia. Pelasi WHL:ssä kunnes viime kauden lopuksi pääsi viideksi peliksi Condorsiin. Tällä hetkellä porskuttaa AHL:n tulokkaiden pistepörssissä viidentenä tehtyään 47 pelissä tehot 8+32 (0,85P/G). Pelaa isossa roolissa ja saa vastuuta tasakentällisin ja ylivoimalla.

  Kun puhutaan tällaisista hyökkäävän roolin kavereista, niin itse ainakin olen tällä hetkellä sitä mieltä että Bensonin tilanne vaikuttaa parhaalta. Pelaa sellaisessa roolissa kuin mitä luulisi että on toiveena jatkossakin. Täysi kysymysmerkki tietenkin että jatkuuko tuo hyvä tahti ja pystyykö tuomaan samaa myös NHL-tasolle. Ja sitten kun nousee joskus ylös, niin pääseekö niihin ylempiin ketjuihin vai joutuuko ihan väärään rooliin.

  Yamamoton osalta tuo pudottaminen Condorsiin oli varmasti hyvä ratkaisu. Pienikokoinen kaveri ja vaikka onkin nopea ja melko hyvä karvaamaan, niin elää pisteistä. Ja niitä ei NHL:ssä juuri näkynyt. Harmillisesti loukkaantumiset ovat haitanneet, mutta nyt pitäisi olla sellaisessa tilanteessa että pystyisi tekemään myös tulosta.

  Ja sitten on Puljujärvi jota vähän väkisin tunnutaan roikottavan ylhäällä. Ei ole oikein itseluottamusta eikä tule onnistumisia. Valmentaja (jo toinen valmentaja) ei näe käyttöä ylivoimalla eikä tasakentällisinkään ole kovin isoa roolia. Olisiko sitten kuitenkin parempi hakea alhaalta niitä onnistumisia. Onko tämä vain kiinni siitä että nelosvuoron varausta ei ihan herkästi haluta laittaa alas.
   
 10. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  MacLellan pyöritteli ketjuja. Hitchcock pyörittelee ketjuja. Kaikki pyörittelee ketjuja. Kun Oilersin hyökkääjämateriaali on noin tolkuttoman epätasainen, niin on pakko keksiä koko ajan kombinaatioita, joilla pyrkiä tulokseen. Hitchcock on aina ollut ketjurulettivalmentaja. Ne pelaa jotka näyttää kellä kulkee sinä iltana - ei koske luonnollisesti McDavidia tai Draisaitlia (Pens-ottelussa #97 25min ja #29 24min - ja Kassian 20min).

  San Jose-ottelun jälkeisessä haastattelussa Hitch oli todella turhautuneen oloinen ja arvosteli yrityksen puutetta ja typeriä virheitä varsinkin kotiotteluissa. Oilers pelaa ihan ok kiekkoa vieraissa kuten nyt Pensiä vastaan, mutta on kotonaan aivan eri joukkue. Mistä lie tuo sitten johtuneekaan.
   
 11. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Hitch on sanonut että Pulju on ylhäällä myös siitä syystä, että hitsautuu joukkueeseen. Oli mielestään ilmeisesti ns. ulkoradalla joukkueen toiminnasta, joten valmentaja odottaa päivittäisen mukana olon tuovan Jessen muun joukkueen touhuihin ja illanviettoihin mukaan. Eli sitä kasvatusta josta Jessen kohdalla on täällä jauhettu aikaisemminkin.
   
 12. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Tällaista kommenttia en muistakaan nähneeni Hitchcockilta. Sellainen käsitys tosin itsellänikin oli viime vuonna, että Puljujärvi ei ole oikein sisäpiirissä. Toivottavasti se tilanne on muuttunut. Jonkun sellaisen jutun hämärästi muistan syksyltä että olisi Caggiulan kanssa hengaillut jossain yhdessä mutta voi olla että oli joku toinenkin pelaaja. Aika vähän muutenkin on osunut silmiin tarinoita Puljujärven arjesta tämän kauden aikana.

  Siihen taas en oikein usko että ketään voi "pakottaa" johonkin porukkaan. Toisten kanssa tulee paremmin toimeen ja toisten huonommin. Vaikka se Puljujärvi siinä pyörisi porukan mukana niin ei mitenkään takaa sitä että pääsisi sisäpiiriin. Toki ehkä tässä taas tulee se mistä Puljujärven itsensäkin muistan sanoneen eli kun ei kielitaito riittänyt, niin oli vaikea päästä juttuihin mukaan. Jos siinä on tullut kehitystä niin ehkä se auttaa sitten tuohonkin asiaan.
   
 13. tinkezione Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens, Ipa, Mif
  Ei liity Jesseen, mutta sama on Kaapolla odotettavissa rapakon takana jos tuo lontoo ei taitu.
   
 14. agent082 Jäsen

  Olen kyllä kääntänyt kelkkani aikalailla täysin Hitchin suhteen alun jälkeen. Olen katsellut kaikki Hitchin pre- ja postgame-haastattelut viime aikoja lukuunottamatta. Aluksi puheet ja teot näyttivät tukevan toisiaan. Tappioiden alkaessa noiden ristiriita ja jopa ristiriita omien kuukauden vanhojen lausuntojen kanssa (mm. maalivahtien peluutus) on ollut aika huomattava.Toiminta on erittäin poukkoilevaa ja alun käsitys suunnitelmallisuudesta ja tietyistä perusperiaatteista on rapistunut pahasti.
   
 15. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Eiköhän tämä kausi ala Oilersin osalta olla paketissa. Vaikea uskoa, että tuolta enää nousisivat pudotuspelitaistoon mukaan. Peli ailahtelee ihan liikaa.
   
 16. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Oikeastaan pelkästään hyvä asia, jos organisaatiossa on ymmärrystä aloittaa nopea re-tool heti. Pleijarien ulkopuolelle jääminen voi nopeuttaa tätä prosessia, jos johtoporras toimii oikein. Organisaatio on niin pullollaan paskoja sopimuksia, että niistä eroon pääsemisen on alettava jo nyt trade deadlinella ja milteinpä hinnalla millä hyvänsä.

  Suunnitelma voisi olla seuraavanlainen:
  - Kolmen vuoden päästä nykyisestä rungosta on jäljellä McDavid, Draisaitl, Nugent-Hopkins, Nurse ja Klefbom.
  - Liigan tähtipelaajan raamit täyttävän ykköspakin löytäminen on prioriteetti.
  - Nykyiset runkopelaajat treidataan varausvuoroihin ja prospecteihin mahdollisimman pienin palkanpidätyksin.
  - Yhden valmiin laitahyökkääjän löytäminen on tärkeää. (Hall oli tällainen).
  - Kaupanteossa voidaan käyttää kylkiäisinä omia nuoria pelaajia hillitysti.
  - Scouttauksessa painotetaan nopeita pelaajia.

  Ts. Tehkää kaikki eri tavalla kuin nyt.
   
 17. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Vaikuttaa omasta mielestäni hyviltä kohdilta ja periaatteilta.

  Vähän surullista on että tuo ensimmäisen kohdan porukka Draisaitl, RNH, Nurse ja Klefbom ovat ainoat kaverit jäljellä kevään 2015 joukkueesta eli siitä hetkestä kun Chiarelli astui puikkoihin. Ja McDavidkin oli tuolloin jo "hankittu" kun lottery oli jo pidetty. Eli neljä vuotta myöhemmin ovat ikäänkuin samassa tilanteessa sillä erotuksella että tuon ydinporukan ulkopuolinen pelaajisto on heikentynyt. Ja tietenkin ydinporukka on neljä vuotta kokeneempi.
   
 18. Eddie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät & kaikki karsintasarjat
  Olisi mielenkiintoista nähdä, mitä Oilersin pelille tapahtuisi, jos McDavid loukkaantuisi. McDavid ei vaikuta ihan sellaiselta liideriltä kuin vaikkapa Crosby. Näin ulkopuolisena etätarkkailijana tuntuu, että joukkue ja McDavid eivät ole jotenkin balanssissa. McDavid ei jotenkin ole osa joukketta vaan (reilusti) sen yläpuolella. Jotenkin epäilyttää, että joukkuehenki ei pääse kehittymään tuollaisessa ilmapiirissä, missä yksi on ylitse muiden perintöprinsseineen. Ymmärrän, että 97 pitää peluuttaa ja hän on kenties sarjan paras pelaaja, mutta jotenkin häntä ja joukkuetta ei osata säätää balanssiin. Siellä pitäisi olla jäällä Edmonton Oilers eikä McDavid & Co. Ongelmia on tietysti paljon muitakin, mutta tämä yksi on sellainen, mihin ei kenties saisi tarttua. Ainakin alkukaudesta, kun tätä vähän otin esille, taisi tulla täysi laidallinen tai ainakin puolikas.
   
  Fat Cat ja jaakr tykkäävät tästä.
 19. Janders Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Mihin olet sitten varsinaisesti tarttumassa? Miten McD:n ja muun joukkueen epäbalanssi näkyy? Miten joukkuehenki ei pääse kehittymään? Varmaan tästä sitten löytyy esimerkkejä, kun ongelma on niin ilmeinen.
   
 20. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Oilersilla on Crosby muttei Malkinia. Se kenties on ongelma.
   
  Sämppäri tykkää tästä.
 21. jaakr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Lainaus:
  Minusta ihan hyvä pointti ja samaa olen miettinyt. Vielä ajatusleikkiä vähän pidemmälle vietynä, eli McDavid myyntiin ja jos vastine ukosta olisi mallia sama, mitä Eric Lindrosista muinoin Quebecissä saatiin, niin siinä voisi ratketa ehkä parikin ongelmaa.
   
 22. Eddie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät & kaikki karsintasarjat
  Lainaus:
  En mielestäni ollut ihan noin jyrkkä viestissäni. Mutta mielestäni se näkyy siinä, että joukkueeseen ei löydy toimivia ketjuja, eikä niiden anneta kauaa edes kasvaa yhteen. Ainoastaan McDavid ja Draisaitl ovat jossain määrin koskemattomia. Toki Draita on kokeiltu sentterinä ja palautettu McDavidin viereen. Se näkyy myös siinä, että ei ole muita luottopelaajia, paitsi RNH. Tuntuu, että koko muu joukkue odottaa 97 ja 29 ratkaisevan pelit ja sama huokuu penkin takaa. Välillä tuntuu, että on ihan sama, vaikka 2-4 hyökkäysvitjat vedettäs nimi kerrallaan hatusta. Onhan se nyt selvää, ettei tuollaisesta epävarmuudesta synny yhtenäisyyttä ja tiivistä joukkueena tekemisen meininkiä. Ja vaikka ne 2-4 ketjujen pelaajat ovat ammattilaisia ja varmasti yrittävät kaikkensa, niin jollain lailla tuntuu, että ovat jotenkin alistuneita rooliinsa.

  Toki minulla ei ole sinulle heittää faktaa mustaa valkoisella. Kuten sanoin, nämä ovat omia tuntemuksia, mitä on herännyt Oilersin pelejä katsellessa.
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2019 klo 21.54
 23. Kopke1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Flames, Fc Bayern
  Lainaus:
  Samanlaisia ajatuksia ollut myös itsellä. McD on maailman paras, mutta ei ehkä tee ketjukavereistaan juurikaan parempia?
  Crosbyn rinnalla nousee lähes joka vuosi joku uusi tuttavuus, esim. Rust jne..
  Nämä nyt vain vieraasta pöydästä ihan ajatuksina.
   
 24. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  No, aika hyvin Draisaitl on vetänyt nimenomaan McDavidin rinnalla eikä omassa ketjussa. Aika hyvin myös Chiasson ja Maroon ovat vetäneet parhaat kautensa McDavidin rinnalla. Samoin Nugent-Hopkinsin pistetuotanto tasavoimin on ollut parempaa McDavidin rinnalla kuin omassa ketjussa, jos muistan oikein. Vikasta kohdasta en ole tosin täysin varma.

  Viime yön matsin jälkeen joku näistä Edmontonin beat writereista (varmaan Mark Spector) oli twiitannut mielestäni ihan osuvasti, että McDavidilta ja Draisaitlilta vaadittaisiin tiukempaa puolustuskuria. En ole nyt viime aikoina katsonut kovin paljoa Oilersin pelejä (alkukaudesta enemmän), mutta olen asiasta melko lailla samoilla linjoilla. Joukkueen parhaan pelaajan pitää näyttää esimerkkiä työnteosta ja täysillä yrittämisestä, mitä McDavid ei esim. viime yönä tehnyt. Silloin kun joukkueen paras pelaaja on valmis tekemään kaikkensa joukkueen eteen, huonompien pelaajien on seurattava johtajansa esimerkkiä – tai ainakin puolivaloilla vetelystä tulee silloin selvästi vaikeampaa.

  Toki Oilersin suurimmat ongelmat ovat ehdottomasti syvyyden täydellisessä puuttumisessa, mutta tällaisessa tilanteessa, jossa koko kokoonpanon pitäisi onnistua 100-prosenttisesti, tulisi joukkueen johtopelaajien näyttää esimerkkiä myös puolustussuuntaan.

  https://www.sportsnet.ca/hockey/nhl/oilers-connor-mcdavid-still-improvements-make-defensively/

  En ole Hitchcockin tekemisistä ollut viimeisten parin kuukauden aikana yhtään innostunut, mutta hän esitti viime yön matsia ennen hyviä näkemyksiä siitä, missä asioissa McDavidilla on vielä opittavaa Crosbyyn verrattuna. Suurimmat erot pelaajien välillä ovat nimenomaan kiekottomassa pelaamisessa.

  https://twitter.com/OtherNHLCrosby/status/1095741525907128320
   
  red.machine tykkää tästä.
 25. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Jack Michaels on Twitter

  Kyseessä on jo toinen kerta kuluneen viikon aikana, kun Hitchcock on antanut apuvalmentajien vetää joukkueen treenit. Viime aikoina on ollut huhua liikkeellä, jonka mukaan Hitchcock saattaisi erota tai saada kenkää pestistään jo ennen kauden päättymistä.
   
  Viimeksi muokattu: 15.02.2019 klo 18.30