Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Edmonton Oilers 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana eeMule, 24.04.2018 klo 13.54.

 1. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Lähinnä ajattelin tuon siten että sinne cappiin saataisiin max. määrä tilaa loppukaudeksi kun se on niin piukassa. Tietenkin jos pystyvät osan vielä mahduttamaan cappiin, jotta saisivat paremman vastineen niin silloin se olisi toki parempi vaihtoehto.
   
 2. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Itse en oikein tiedä onko sillä tämän kauden cap-tilalla isoa merkitystä. Pudotuspelipaikka on aika tiukassa ja vaikka sinne pääsisivät rimpuilemaan niin tuskinpa tuolla porukalla kovin pitkälle menevät. Eli kannattaako kovin isosti panostaa tähän kevääseen.
  Vahvistukset tulevat siitä että Klefbom palaa ja jos Sekera pääsee järkevään pelikuntoon niin hän palaa. Sekeran paluu tosin aika epätodennäköinen. Ja jos Sekera ei palaa ollenkaan pelikuntoon, niin sittenhän voi käyttää koko LTIR ylityksen koko loppukauden.

  Tietenkin jos sopivaan hintaan hyvä laitahyökkääjä on tarjolla niin kannattaahan sitä kokeilla. Mutta esimerkiksi tuossa aiemmin mainitussa skenaariossa puolikkaalla Talbotin palkalla saa jo kohtuullisen kaverin loppukaudeksi.

  EDIT: Niin ja siis juuri nyt ovat jo katon tuntumassa mutta toki ainakin yksi hyökkääjä olisi nostettava ylös. Toisaalta Klefbomin palatessa vapautunee taas se miljionan verran kun yksi pakki haudataan Condorsiin. Tai bähintään 700k$ jos se on Gravel. Itse ennemmin olisin Benningin tai Manningin kannalla.
   
  Viimeksi muokattu: 24.01.2019 klo 13.10
 3. Turder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
 4. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Hauska, mutta aika hintava myös, 47 miljoonaa ja rapiat nykyisillä tai viimeisimmillä sopimuksillaan. Jossittelua tietysti kaikki tyynni, mutta kieltämättä tuossa on se pointti, että Barzalin ja McDavidin joukkueessa ei tarvitsisi varmasti maksaa Draisaitlista 8,5 miljoonaa kaudessa. Ja tuollaiseen joukkueeseen olisi aivan taatusti kova imu UFA-pelaajien keskuudessa.
   
 5. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Sinänsä hauska ja oikeastaan melko havainnollistava esimerkki siitä miten Chiarelli oli oikeilla jäljillä. Eli kärkipään hyökkääjiä tuossa on aika kivasti mutta puolustus ja maalivahtiosasto on surkealla tolalla. Eli vaihtamalla niitä hyökkääjiä (ja varausvuoroja) sopivampiin palasiin saisi homman kuntoon.
  Toteutus sitten vain epäonnistui surkeasti ja vaikka pääsi hyökkääjistä eroon niin käteen ei kaupoista jäänyt kuin Larsson ja hänkään ei ole sillä tasolla kuin mitä veikkailtiin tai toivottiin. Ja niitä kaupattuja hyökkääjiä ei saanut korvattua.

  Siihen vielä isot UFA-hankinnat Sekera ja Lucic kylkeen. Sekera oli hyvä hankinta mutta kävi todella huono tuuri loukkaantumisten kanssa. Lucic sitten taas iso huti tuolla sopimuksella ja jälkiviisaana se raha olisi pitänyt käyttää johonkin muualle.
   
 6. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Lainaus:
  Mielestäni Nursella on potentiaalia olla top 4-puolustaja NHL:ssä. Klefbomin poissaollessa hän on tehnyt 11 pistettä viimeiseen 13 peliin, mikä on erittäin hyvä saldo. Nursella on ollut aiemmin isoja ongelmia pelin lukemisen kanssa, mutta Hitchcockin kommenttien perusteella sillä osa-alueella on tullut paljon kehitystä. Kyllä Nursella valoisa tulevaisuus on Oilersissa ja isoja askelia hän on kehityksessään ottanut.
   
 7. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Itse itseäni lainaten kun jäi ajatus kesken päivällä. Niin siis ajatus Chiarellilla oli mielestäni ihan oikeansuuntainen sen suhteen että mihin tarvitaan vahvistusta. Ja lopultakin tuli sellainen GM joka uskalsi tehdä kauppoja kun edelliset olivat aika varovaisia.

  Mutta iso ongelma oli se, että Chiarellin perusajatus oli ihan väärä. Eli halusi joukkueen joka pelaa "heavy hockey" -tyyppisesti ja pystyy vääntämään silloin mestaruuksia voittaneita kuten Kingsiä vastaan. Tuota hän hoki melkein jokaisessa haastattelussa. Ja valmentaja McLellanilla oli samansuuntainen ajatus. Ongelmana vain että tuo ajatus oli muutaman vuoden myöhässä ja muualla alettiin enemmän panostaa nopeuteen. Kaikkein kauheinta tietysti oli että joukkue oli aiemmin aika nopea ja vielä varasivat yhden nopeimmista pelaajista eli McDavidin.

  Nopeiden pelaajien lisäksi pitäisi myös tietenkin pelata nopeasti. Joku Avsin ykkösketju kun taannoin pyöritteli Oilersia niin oikein korostui miten hitaasti Oilers pelaa.

  McLellan oli aikalailla "pitkä päätyyn ja perään"-kavereita.
  Hitchcock tullessaan puhui avauspelaamisesta ja lyhyistä helpoista syötöistä mikä silloin alkuun toimikin, mutta tuo on unohtunut nyt ihan täysin. Edelleen se Klefbomin puuttuminen tietenkin vaikuttaa avaamiseen mutta muutenkin on mielestäni palattu aiempaan kiekon heittelyyn keskialueelle tai päätyyn.

  Mutta toki pelaajien taso vaikuttaa ja onhan se hankalaa kun McDavid käy omalta alueelta hakemassa volttilähdöllä vauhtia ja pakki kolmen metrin päästä syöttää kiekon jalkoihin. Pisti oikein silmään muistaakseni tuossa Wings-pelissä.
   
 8. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Viimeksi muokattu: 29.01.2019 klo 16.05
  aessi tykkää tästä.
 9. M.88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oilers, Pepo HC, Saipa
  Lainaus:
  Lukaisin tuon saman jutun. Mitäköhän nuo muut kaupan palaset olisivat olleet?

  Tämän tiedon perusteella Chiarelli arvosti siis Puljujärvi-Larsson parivaljakon korkeammalle kuin Hall-McDonagh. Jos ei vituttaisi niin naurattaisi.
   
 10. Eugene Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, SaiPa
  Lainaus:
  Oilershan oli varaamassa Sergachevia tuolla pickillä, kun olettivat Puljujärven menevän kolmosena Columbukseen.
   
 11. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Bob Nicholson kertoi Edmonton Sunin haastattelussa, että uuden GM:n hakuprosessi tullaan tekemään niin kattavasti ja perusteellisesti kuin mahdollista. Viimeksihän eivät haastatelleet muita kuin Chiarellia ja sehän meni sitten ruhtinaallisesti metsään se valinta. Haastattelussa kävi ilmi myös se, ettei Chiarelli juurikaan kommunikoinut pelaajien, valmentajien tai muun johtoportaan kanssa. Eikä hän myöskään juuri välittänyt faneista. Ja muutenkin organisaatiota vaivaa tällä hetkellä kommunikaation puute useissa eri suunnissa. Tämän Nicholson aikoo laittaa kuntoon.

  Mielenkiintoinen poiminta tuosta haastattelusta oli "“We have to get a structure in place and it’s not one person,” Eli ilmeisesti isoja rakenteellisia muutoksia on tulossa ennenkuin uuden GM:n hakuprosessi toden teolla käynnistyy. Taitaa melkoinen puhuri käydä pian Oilersin toimistolla.

  JONES: Nicholson vows to get it right for Edmonton Oilers this time
   
 12. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Joo no sama mies tekemässä valintaa kuin viimeksi eli saapa nähdä miten menee. Selvästihän tuolla on alkanut lisäksi Chiarellin jonkinmoinen mustamaalaamisoperaatio. Pikkuhiljaa tulee negatiivisia juttuja esille ja julkisuuteen. Ehkä ovat totta ehkä eivät. Mutta organisaation tapana kun on tuota tehdä pelaajillekin niin aina vähän mietityttää. Siis mietityttää miten sävy aina muuttuu tilanteen mukaan.
  Nythän se Hallkaan ei ollut enää ihan niin paha vaan olikin joutunut joidenkin managementin jäsenten silmätikuksi.
   
  Merovingi ja Esgo tykkäävät tästä.
 13. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Joel Perssonin kanssa tehtiin yksivuotinen jatkosopimus. Tällä kaudella on pelannut lainalla Växjössä ja tehnyt 35 pelissä 22 tehopinnaa. Ensi kaudeksi sitten AHL:ään totuttelemaan pieneen kaukaloon, ellei onnistu vakiinnuttamaan paikkaa ylhäällä. Potentiaalia on NHL-puolustajaksi.
   
 14. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Peliin on vielä pari päivää eli Hitchcock ehtii vaihtaa ketjut pari kertaa, mutta eilen harjoituksiin palattiin näillä:
  Lucic-McDavid-Rattie
  Rieder-Draisaitl-Chiasson
  Khaira-RNH-Kassian
  Cave-Brodziak-Puljujärvi.

  Malonen lento oli myöhässä eikä ehtinyt mukaan.
  En usko että noilla ketjuilla pelaisivat mutta onko tuosta sitten hyötyä niillä harjoitella. Ja jos pelaavat niin on siinä senttereillä työmaata noilla laitureilla.

  Puolustuksessa Klefbom oli tutulla paikalla ykkösparissa. Sekera myös mukana harjoituksissa ja huhut hänen paluustaan ovat kiihtyneet. Menee kuitenkin Condorsin kautta jos palaa.

  EDIT:Klefbom myös sai iskun mailasta siihen sormeensa ja vaikka jatkoi pienen huollon jälkeen treenejä niin ihan viimeisen osion jätti väliin. Voipi olla ettei ole vielä ihan pelikunnossa.
   
  Viimeksi muokattu: 01.02.2019 klo 06.52
 15. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Oilers on käynyt Talbotin kanssa keskusteluita jatkosopimuksesta. Oilers open to re-signing Talbot - TSN.ca

  Jos jatkosopimus syntyy, niin Talbotin olisi otettava melkoinen palkanalennus nykyisestä sopparistaan.
   
 16. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Oilersin pelaajistoa tarkemmin seuraneet tietänevät paremmin, mutta onko tässä viimeaikoina muuten kertaakaan käynyt niin, että joku Oilersiin draftattu pelaaja olisi yhtäkkiä leimahtanut liekkeihin Öljyn kokoonpanossa?

  Kun tuntuu, että esimerkkejä toisinpäin menemisestä olisi jo useampikin. Eikös tuon Caggiulankin otteet ole tuntuneet parantuneen heti välittömästi, kun pääsi toiseen seuraan? Vaikkei tämän kauden Hawksia nyt minään unelmaseurana varmaan voi millään muotoa pitääkään.

  Jälleen tulee myös mieleen case Puljujärvi ja mikä olisikaan mahdollisesti tilanne nyt, jos olisi mennyt draftissa jonnekin muualle.

  Jotenkin tuntuu, ettei tuolla Oilersissa loista kukaan muu kuin McDavid ja kaikki muut pelaa jotenkin alle oman tasonsa tai jotenkin ihmeellisellä tavalla lyijyt puntissa pelistä toiseen. Että onko ne pelaajat nyt sitten loppujen lopuksi oikeasti Oilersissa niin kovin huonoja, kuin miltä ulospäin tällä hetkellä näyttää, vai johtuuko se tervajuonti sittenkin ihan muista asioista?

  Viekö McDavid jotenkin liikaakin kaikkea huomiota ja energiaa muulta joukkueelta? Eli vaikka on yksittäisenä pelaajana ihan parasta mahdollista priimaa, niin onko puhtaasti joukkueen kannalta jopa jonkinlainen riippakivi?

  Historiasta kun löytyy vaikka millä mitalla esimerkkejä siitä, että jos joukkue koostuu kauttaaltaan taitotasoltaan tasaisemmista yksilöistä, niin lopputulos on parempi kuin sellaisilla joukkeilla, joissa on 1-3 ultimate-staraa jonka ympärillä kaikki pyörii ja koko muu porukka istutetaan sitten tupenpurija-osastolle, ilman vastuuta, kannustusta ja itseluottamusta. Viimeisimpänä hyvänä esimerkkinä Vegasin huikea ensimmäinen kausi, kuinka "keskinkertaisella" porukalla voidaan mennä jopa ihan päätyynkin asti.

  Ja takavuosien Leijoniakaan unohtamatta. Niin vaan pöllytettiin maata kuin maata tuon tuosta, vaikka selässä luki mitä.
   
 17. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Mitä tarkoitus liekkeihin leimahtamisella?

  Kyllähän McDavidin lisäksi mm. Leon Draisaitl (3. varaus 2014) pelaa tällä hetkellä ihan omalla tasollaan. NHL:n pistepörssin 12. (50 gp, 27+34=61 pts). Myös vuoden 2012 ykkönen Nugent-Hopkins on lähes piste / peli vauhdissa, joten ei voi sanoa että liekki olisi ainakaan sammunut. Nail Yakupovista tuskin olisi tullut yhtään sen parempaa pelaajaa missään muussakaan joukkueessa, koska otteet eivät parantuneet yhtään St.Lousissa tai Coloradossakaan.

  Se on totta, että kun joukossa on yksi ylivertainen pelaaja, niin pahimmassa tapauksessa muut saattavat ottaa vapauksia omista tehtävistään. Tällöin on johdon vastuulla saattaa tilanne sellaiseksi, ettei se yksi superstara ole liian dominoiva joukkueen menestyksen kustannuksella. Pittsburgh on onnistunut varsin hyvin Crosbyn ja Malkinin kanssa. Siellä kaikki painaa kunnolla duunia yhteisen tavoitteen eteen.
   
 18. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Niin siis sitä tarkoitin, että onko yhdenkään pelaajan ura lähtenyt nousuun Oilersiin siirtymisen jälkeen, nyt viime vuosina?

  Hyvä kirjoitus muuten, hyviä pointteja! Ja helppo yhtyä etenkin viimeiseen kappaleeseen.
   
 19. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Alex Chiasson on pelaamassa uransa parasta kautta. Siirtyi täksi kaudeksi Oilersiin.
   
 20. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  En ole seurannut koko keskustelua, joten ehkä vastaan eri asiaan, mutta Chiasson on viimeisin esimerkki pelaajasta, jonka peli on saanut aikamoisen käänteen Oilersissa.

  @Ralph oli näköjään nopeampi.
   
 21. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Patrick Maroonin ura sai nousua, Kassian pääsi elävöittämään uraansa, Rattie on saanut uralleen vähän nostetta, Nursen voisi sanoa olevan ihan hyvä pakki, Klefbomia unohtamatta. Talbot pääsi pelaamaan ykkösvahtina ja Koskinen on saanut NHL-uransa käyntiin. Khaira on myös oman paikkansa onnistunut löytämään kokoonpanosta. Nyt sitten Caleb Jones ja Ethan Bear ovat molemmat näyttäneet ihan NHL-pelaajilta.
   
 22. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  En itse kyllä pysty näitä lainauksessa lueteltuja nimiä nostamaan siihen "ura lähtenyt nousuun Oilersissa"-kategoriaan.

  Käydäänpä nopeasti (lähinnä tilastojen valossa) hommaa läpi:

  - Maroon pelannut urallaan yhden hyvän kauden 2016-17, sitä ennen ja sen jälkeen on kyllä ollut nätisti sanottuna rikkonaista meno. Ja onkin sittemmin treidattu jo muualle.

  - Tilastojen valossa myös Kassianin paras kausi sijoittuu takavuosille, tarkemmin sanottuna vuosille 2013-14 pelatessaan Vancouverissa, joten vaikea nähdä miten hänen uransa olisi Oilersissa millään lailla lähtenyt nousuun.

  - Rattie pelannut niin vähän ja niin olemattomilla tehoilla ettei hänenkään kohdalla voida puhua mistään noususta oikeastaan näin vähäisellä otannalla.

  - Nursehan on pelannut koko NHL-uransa Oilersissa, kuten Klefbomkin, joten ei sovi nyt tähän nuo. Kyselin nimenomaan Oilersiin treidattujen pelaajien perään.

  - Khaira on ollut myös aina edmontonilainen, kuten edellisetkin ja toisaalta vasta viime kaudella vakiinnuttanut paikkansa pelaavassa kokoonpanossa ylhäällä. Tehot myös lähes olemattomat.

  - Caleb Jonesilla ja Bearilla ensimmäiset NHL-kaudet menossa ja kourallinen pelejä vasta alla lähes kiikaritehoin.

  Koskisen unohdin ihan tyysin, kun mielessä pyöri vain kenttäpelaajat, mutta Kolmen Metrin kohdalla voidaan toki puhua jo selkeästä uranosteesta. Tosin maalivahtipeli on aina hieman oma erillinen saarekkeensa, vaikka toki esim. vuotava puolustus sen tontin hoitamisen melko hankalaksi sattaa tehdäkin ja päinvastoin, mutta silti - joku tuossa Oilersissa vaan tuntuu mystisesti mättävän. Ja sylttytehdas tuntuisi olevan nimenomaan siellä pukumiesten suunnassa.

  Mainittakoot, etten ole ihan hirveän tarkkaan seurannut Oilersin edesottamuksia, etenkään ennen Puljun tuloa, joten en yritäkään tässä esittää asian suhteen mitään asiantuntijaa. Siksipä lähdinkin kyselemään, koska homma on mietityttänyt jo jonkin aikaa.

  Tuossakin nostin esiin vain kylmää tilastotietoa, en ota kantaa siihen miltä peli silmämääräisesti näyttää em. pelaajien kohdalla. Paitsi että omaan silmään on näyttänyt useammankin kerran siltä, että Puljujärvi on hyvänä päivänä suorastaan dominoinut koko kenttää, eikä tehoja ole siltikään tullut. Harmi vaan ettei niitä hyviä päiviä ole sattunut ihan jokaiseen peliin, eikä ole tainnut ihan joka toiseenkaan.

  Aiemmin mainitun Chiassonin toki voinee laskea tuohon uransa nosteeseen saaneisiin. Kaveri kuitenkin pelannut jo useamman kauden, hyvinkin vaatimattomilla tehoilla ja nyt näyttää tekevän tehojenkin valossa uransa ennätyksen. Ei tosin voida millään muotoa puhua mistään tähtikategoriaan nousseesta pelaajasta (tehot 42 pelin jälkeen 24pts), mutta ottanut tällä kaudella stepin ylöspäin. On omaan silmään vaan jotenkin niin harmaahiiri, etten kaveria edes ajatellut asiaa miettiessäni. Hänellä varmasti on ollut myös Edmontonissa huomattavasti enemmän tilaa, kuin Capsien hyökkäyksessä, joka selittänee tehojenkin nousun.
   
 23. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Kassian oli päätynyt NHL:n päihdeohjelman pariin ja hän ei ikinä pelannut peliäkään Canadiensissa vaan hänet haudattiin AHL:ään. Loppujen lopuksi hänet treidattiin Edmontoniin jossa hän sai uransa käyntiin uudelleen.
  Lainaus:
  Patrick Maroon oli ennen Edmontoniin päätymistä saanut tehtyä kerran 30 pistettä. Hänessä tuskin nähtiin kummempaa potentiaalia sillä Anaheim kauppasi hänet Oilersiin 4. kierroksen varausta ja Martin Gernatia vastaan. Maroon pelasi Oilersissa kolmen kauden aikana joina hän teki yhteensä 86 pistettä 154 ottelussa. Oilers myi hänet Devilsiin 3. kierroksen varausta ja J.D. Dudekia vastaan. Maroon jatkoi hyviä otteitaan Devilsissä tekemällä 13 pistettä 16 ottelussa ja kauden päätyttyä hänellä oli 43 pistettä 73 ottelussa. Maroonilla oli hyvä mahdollisuus rahastaa Oilersissa vietetyn ajan jälkeen, mutta hän epäonnistui siinä.
   
 24. M.88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oilers, Pepo HC, Saipa
  Hyvää peliä muuten, mutta alivoima oli luokatonta. Ja se, että 3vs3 pelissä Russell laitetaan toisena puolustajana kentälle on surullista. Kiekonmenetys alimpana pelaajana, ja siihen päälle vielä Talbotin yritys pelata kiekkoa, joka tosin kariutui siihen että maila nyt sattui hupsistasaatana- tyylisesti putoamaan kädestä.

  Lucic ansaitsisi ilman niitä kakkosia kehut pelistä, yllättävän pirteänä oli. Sama juttu Kassianin kanssa.
   
 25. Itäpuu Jäsen

  Raivostuttaa katsoa näitä pelejä, kun pakisto tekee jatkuvasti vääriä valintoja omalla alueella, jotka maksavat pelin. Kun on syöttöpaikka, niin kiireen vilkkaa se kiekko helvettiin. "No eiku mä imaisen tuon kaverin itseeni ja .. hupsista saatana" tai "pistänpä biljardisyötön maalin takaa.. oho sielläkö olikin 1vs2 tilanne".. Sätänä sentään..