Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Edmonton Oilers 2017–2018 – vielä vähän paremmin

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana oiler99, 12.05.2017 klo 22.41.

 1. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Lainaus:
  Onko tuolle joku erikoisempi syy, ettei Puljua peluuteta ylivoimalla? Pulju on kuitenkin todistetusti pätevä syöttelijä ja yv:llä olisi sopivasti sellainen tilanne päällä, etteivät ne perusheikkoudet niin hypi silmille. Lisäksi tuo lämäri on kyllä ihan järkyttävän kova, joskus silloin Kärpissä se alkoi pikkuhiljaa osuakin ja siitä oli vastustajalla leikki kaukana.
   
 2. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Onhan Puljujärvi jonkun verran pelannutkin kakkosylivoimassa aiemmissa peleissä mutta toisaalta Oilers on ylipäänsä ollut aika vähän ylivoimalla näissä viimeaikojen peleissä joten ei niitä minuutteja kauheasti ole ollut tarjollakaan.

  Mutta ei kai siihen kukaan mitään syytä tiedä miksei Puljujärvi voisi saada kunnon kokeilumahdollisuutta ainakin kakkos- tai miksei ykkösylivoimassakin. Vähän lähihistoriaa jos katsoo niin viime kauden alussahan Oilersin ylivoima oli umpisurkeaa eikä oikein mikään toiminut. Sitten joulukuun alussa Letestu nostettiin tuohon ykkösylivoimaan ja itsekin kovasti tuota kokeilua arvostelin. Lopputulos oli kuitenkin hyvä ja Letestu alkoi naputtelemaan maaleja hyvään tahtiin. Nyt tällä kaudella ovat jatkaneet samalla viime kaudella hyväksi havaitulla ajatuksella missä Letestu on vetämässä vasemmalta. Tulokset eivät ole vain olleet aivan samalla tasolla kuin aiemmin. Siihen toki ei Letestu ole ainoa tai edes suurin syypää. Mutta kun ei Letestukaan ole mitenkään liekeissä ollut niin luulisi olevan ihan mahdollista kokeilla Puljujärveäkin siinä hänen tilallaan. Toisaalta McLellanin ja Woodcroftin aivoituksista ei ole niin helppoa aina saada selkoa.
   
 3. WigWam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Warkis, KalPa.
  Lainaus:
  On toki ollut, mutta ei sellaisella paikalla josta pääsisi laukaustaan käyttämään, eli maskimieheksi on isokokoisena pelaajana kelvannut.
   
 4. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Brossoit pelaa Sabresia vastaan. Talbot on sairaana, kuten on myös Klefbom, tosin Klefbomin suhteen päätös pelaamisesta tehdään ennen peliä.

  Lucic - McDavid - Caggiula
  Maroon - RNH - Draisaitl
  Khaira - Strome - Puljujarvi
  Cammalleri - Letestu - Kassian

  Nurse - Larsson
  Russell - Benning
  Auvitu - Gryba

  Brossoit
   
  Viimeksi muokattu: 24.11.2017 klo 23.58
 5. M.88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oilers, Pepo HC, Saipa
  Noniin.... 3-1 kuokkaan yhdeltä liigan tämän hetken ripulinkatkuisimmalta joukkueelta.
  Koosteen varassa mennään valitettavasti, mutta Brossoit taisi pelata yhtä laukausta lukuunottamatta hyvän pelin?
  Mutta olihan vähän sellaista muniin puhaltelua vastustajan maalin edessä, muutaman kerran jos olisi vähän miehekkäämmin menty irtokiekkoon niin olisi palkintona ollut voittoon vaadittavat maalit.

  Mutta se siitä, leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä.
   
 6. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Tämmöistä tulosta en todellakaan odottanut. Eritoten TSN on tänään spekuloinut McLellanin potkuilla. Jos Coyotesilta tulee tukkaan, se voi olla viimeinen naula arkkuun.
   
 7. Parker27 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Lainaus:
  Kuka voisi tulla McLellanin tilalle? Onko ollut mitään puheita tai spekulaatioita asiasta? Jokuhan tuossa hommassa mättää ja joukkue on todella haluton illasta toiseen.
   
 8. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Lainaus:
  Dave Tippettiä on ainakin väläytelty yhtenä vaihtoehtona. TSN-paneelin lisäksi Cult Of Hockey spekuloi valmentajan vaihdoksella tänään Oilersin viimeisenä oljenkortena kauden pelastamiseksi.
   
 9. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Tänään oli treenattu uusilla ketjuilla.
  Lucic-McDavid-Cammalleri
  Maroon-RNH-Slepyshev
  Caggiula-Draisaitl-Strome
  Pakarinen-Letestu-Kassian

  Eli Draisaitl olisi siirtymässä keskelle. Cammalleri ykköseen ja sehän kai Sabresia vastaan toimi kolmannessa erässä ainakin paremmin kuin Caggiula. Vähän ehkä yllättäen Khaira ja Puljujärvi olivat pois ketjuista ja Slepyshev selä Pakarinen tilalla.

  Toki en tiedä onko siellä vielä porukkaa sairaana. Mutta se ei ainakaan vaikuta Draisaitlin, Cammallerin, Caggiulan ja Stromen muuttuneisiin pelipaikkoihin.
   
 10. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Pakko heittää tänne vähän kysymystä Oilersin touhuista. Ensimmäisenä - oliko Ryan Strome tosiaan parasta mitä sai Jordan Eberlellä? Toki Eberle omasi kalliin lapun ja epätasaisen suoritustason, mutta oli silti varsin hyvä 20-30 maalintekijä joka kausi. Stromen 3 maalia ja 10 pinnaa on todella vähän, kun Eberle on taas siinä 30 maalin vauhdissa (8+8). Puhumattakaan siitä että Barzal on pinna per matsi tahdissa (22 pinnaa) ja Griffin Reinhart Vegasissa. Myös Justin Schultz on Stanley Cup voittaja ja tuolla kolmosella varattu Filip Berglund kaukana NHL:stä. Toki kaupoista Maroonin, osittain Larssonin sekä Talbotin voi laskea onnistuneiksi.

  Toiseksi kun noihin epäonnistuneisiin kun laskee myös valmentajan niin saas nähdä kuinka pitkään Chiarelli saa vielä luottoa?
   
 11. Eugene Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, SaiPa
  Lainaus:
  Strome nyt taisi olla ainakin potentiaalisin NHL-tason pelaaja, mitä Eberlellä sai. Sinälläänhän tuo on hyvä ja halvempi kokeilu, vaikka Eberle mielestäni liian kallis hinta tuosta olikin. Toisaalta jos Strome olisi lunastanut tähän alkukauteen lähtiessä edes osan siitä potentiaalista, mitä herralla on, niin varmaan puhuttaisiin parempaan sävyyn tästä kaupasta. Ja ikäähän Stromella on vasta 24v, joten ehtii siinäkin mielessä kehittyä, mutta oma fiilis on, että max. 50p kaveri tulee olemaan. Ja cap hitin takiahan tuo oli aikalailla välttämätöntä treidata Eberle. En tosin jaksa tarkistaa, olisiko se ollut ajankohtaista jo täksi kaudeksi, jos ei, niin typerää luopua jo nyt Eberlestä.

  Barzalin tapauksessa kukaan ei tainnut odottaa, että tippuu edes noin myöhäiselle varausnumerolle. Ja käännetään nyt veistä haavassa tämän Reinhart-treidin osalta siinä, että tuon ykköskiekan (Barzalin) lisäksi Islesiin matkasi toisen kierroksen pick, jonka Isles treidasi vielä eteenpäin Tampaan oman kolmoskierroksensa kanssa ja takaisin tuli 28.vuoro, jolla nappasivat Anthony Beauvillierin.

  Justin Schultz taas pelasi liian isossa roolissa Oilersissa, ja Pensistä se rooli on löytynyt lähinnä kolmosparista. Uusi alku Pittsburghissa taas teki selvästi Schultzille hyvää. Berglund on vasta 20v pakki ja vasta toinen ammattilaiskausi menossa, joten aika näyttää miten käy tämän varauksen kanssa.

  Faneilta tuntuu tuo luotto Chiarelliin lipsuvan ja myönnän, että omassakin tapauksessa näin on, mutta joo. En pistäisi pahitteeksi, vaikka saisi kenkää.
   
 12. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  @Eugene jo omasta puolestaan vastasi @Mr. Smith in kysymykseen mutta oma näkemykseni joltain osin poikkeaa tuosta.

  Omasta mielestäni tuo Eberle-Strome oli jossain määrin perusteltavissa tuon alhaisemman caphitin takia. Tai olisi ollut jos se tila olisi käytetty johonkin. Mutta ei käytetty. Stromehan on tehnyt pisteitä tismalleen samaan tahtiin kuin viime vuonna ja aivan pieni ero toissakauteen verrattuna. Eli aika vakiintunut tuntuu olevan taso ja vain 2014-15 kausi on ollut toistaiseksi selvästi parempi. Eli oli kaiketi odotettavissa että tuo on se Stromen taso.
  Ja Eberle on tuon heikomman viimekauden (jolloin teki vain 51 pistettä eli enemmän kuin Strome kertaakaan) jälkeen palaamassa tuonne aiemmalle tasolle.
  Mutta Eberleä ei siis capin takia olisi tarvinnut myydä. Siksi olisi ehkä kannattanut odottaa tämä kausi ainakin siirtorajalle asti ja katsoa olisiko hän palannut aiemmalle tasolle. Tuollaisen Stromen-tasoisen 3-ketjun kaverin olisi saanut silloinkin hankittua.
  Mutta tosiaan jos Chiarelli olisi pystynyt tuon Eberlen kokoisen aukon paikkaamaan vapautuneella tilalla capissa niin olisin ehkä tyytyväinen kauppaan.

  Reinhart-kauppa oli myös aika katastrofi. Tosin ei Chiarelli olisi varmaankaan mitään Barzalia varannut vaan jonkun isomman ja hitaamman eli sikäli turhaa sinänsä harmitella Barzalin "menettämistä". Mutta siis puolustusta on vahvistettu mm. kauppaamalla huipputason ykkösketjun laituri, syvän draftin vuoro numero 16 sekä korkea kakkoskierroksen vuoro ja edelleen puolustuksesta puuttuu ykkösparin pakki ja huhujen mukaan haetaan vahvistusta. Eli ei tainnut mennä ihan putkeen. Toki Sekera oli hyvä hankinta.

  Petry/Schultz-homma tyrittiin oikeastaan jo MacT:n aikana. Eli se nyt ei niinkään mielestäni Chiarellin piikkiin. Vaikkakin jälkiviisaasti olisi jonkun ehdollisen vuoron voinut yrittää nyhtää.
   
 13. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Näillä eilisten harjoitusten ketjuilla pelaavat. Khaira on vaihteeksi saikulla. Vamman vakavuudesta ei tietoa.
  Puolustuksessa Gryba katsomossa ja Russell sekä Auvitu kolmosparissa. Klefbom on pelikunnossa ja tuttuun tapaan Benningin kanssa kakkosparissa.
   
 14. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Ilmeisesti ketjumuutokset tuottivat tulosta, sillä Bruins kaatui 4-2. Draisaitl ja Strome pelin lopulta ratkaisivat iskemällä 3-2 ja 4-2-osumat.

  Ei tuo Eberle-Strome-treidi nyt niin huono ollut, kuin mitä on annettu ymmärtää. Stromella oli huono alku, mutta hän on viime otteluissa ollut Oilersin parhaita pelaajia. Tuo rannelaukaus on sellainen mistä pitää ottaa kaikki hyöty irti. Kaveri tarvitsee hyvän sentterin ja Draisaitlissa hän on nyt sellaisen saanut. Loppujen lopuksi Strome on vain 6 pistettä Eberlen tahtia perässä.

  Toivottavasti eivät tämän voiton jälkeen tee samaa virhettä kuin Buffalossa.
   
  Viimeksi muokattu: 27.11.2017 klo 10.47
 15. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Joo, nythän Strome on vähän parantanut. Koko kauden pistekeskiarvo hänellä 0,46p/g mutta viimeisissä kymmenessä matsissa 0,6p/g. Eli jos pitäisi tästä eteenpäin kauden loppuun asti yllä tuon 0,6 tason, niin yltäisi tällä kaudella 46 pisteeseen. Jos koko kausi tasoittuisi tuohon hänen uransa keskiarvoon eli 0,48p/g, niin kertyisi noin 40 pistettä, eli varmaankin johonkin 40 ja 50 pisteen välille voisi odottaa lopputulosta jos kaikki menee hyvin eikä tule loukkaantumisia.
  Eberle on taas sellaisessa 60 pisteen vauhdissa ja on tietenkin selvästi Stromea kovempi maalintekijä. Mutta tietenkään ei kannata vertailla vain pisteitä, koska Strome pelaa pääasiassa kolmosketjussa ja Eberle kahdessa ylimmässä ketjussa. (EDIT: Jos Eberleen sovelletaan samaa matematiikkaa kuin edellä Stromeen, niin Eberlellä koko kauden keskiarvo 0,74p/g ja viimeiset kymmenen peliä 0,8p/g eli jos heikomman alun jälkeen pitäisi tuon 0,8 tason loppuun asti, olisi pistemäärä 64 pistettä.)

  Mutta edelleen oma kysymykseni on, että miksi tuo kauppa tehtiin? Jos tuolle cap-tilalle olisi ollut tarvetta, niin sitten olisin sen ymmärtänyt paremmin. Mutta ei näemmä ollut. Eli tämän kauden osalta voidaan unohtaa tuo rahallinen vertailu. Jolloin vaihdettiin parempi hyökkääjä huonompaan hyökkääjään. Miksei sitten olisi laitettu Eberlen kylkeen vaikka varausvuoroa ja yritetty saada takaisin joku Eberlen tasoinen tai mielellään jopa parempi hyökkääjä? Ja jos se ei olisi onnistunut, niin sitten olisivat odotelleet vaikkapa siirtorajalle koska tosiaan Stromen tasoisia kavereita olisi silloinkin irronnut.

  Vähän sama hätäily oli Pouliotin kanssa. Olisiko hänet saatu vaikkapa vuoron kanssa ja palkkaa pidättämällä myytyä johonkin? Nyt ottivat käsittämättömän 1,3M$ caphitin neljäksi seuraavaksi kaudeksi riesakseen. Eivätkä edes tarvinneet siis sitä vapautunutta 2,7M$:n tilaa.

  Itselleni on Chiarellista tullut sellainen vaikutelma, että ei ole kovin kummoinen neuvottelija. Toki tämä voi olla aivan väärä käsitys koska ainoastaan median perusteella voi asioita seurata. Mutta siihen tahtiin ottaa kaupoissaan takkiin ja jakaa isoja sopimuksia avokätisesti, että ihmettelen miten aikoo tuon homman saada kasaan.

  Tosiaan ilmeisesti oli ollut taas se päivä kun peli oli kulkenut. Tuosta jengistä ei kyllä tiedä yhtään mitä voi odottaa. Nyt tietenkin pitäisi voittaa Coyotes tiistaina, mutta niin piti voittaa Sabreskin.
   
 16. Eugene Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, SaiPa
  Ensimmäinen erää en kokonaan nähnyt, mutta kaksi viimeistä erää oli hyvää kiekkoa. Lucic on tuntunut saavan jalat liikkeelle, alkukaudesta oli turhan paljon seisoskelua ym., mutta nyt mies liikkuukin eteenpäin. Ei todellakaan mikään nopein pelaaja, mutta vääntää hyvin McDavidin ketjussa laitapelit. Tuntui muutenkin tuo McDavidin, Lucicin ja Cammallerin yhteispeli toimivan, tosin kaikkihan tuossa Connorin rinnalla pelaa hyvin.

  Vähän harmitti, ettei Maroon uskaltanut lähteä hanskaamaan Charaa vastaan, kun tämä niittasi McDavidia naamaan ja nurin jään pintaan. Suutaan kyllä kävi soittamassa Charalle. Nämä on kuitenkin niitä paikkoja, joissa pitäisi käydä muistuttamassa, ettei McDavidiin kosketa ilman minkäänlaisia seuraamuksia. Vaikka siellä sitten olisikin Zdeno Chara vastassa.

  Talbotilla tuli tuossa 3-2 johtoasemassa ja Bruinsin kirin alkaessa pari aika epävarmaa tilannetta. Torjui siis ihan varman näköisesti, mutta kahden peräkkäisen (eri tilanteista tulleiden) torjunnan jälkeen pää kääntyi jo katselemaan taaksepäin ja ei tuntunut olevan varma, missä kiekko on.
   
 17. Zeic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Veikkaanpa että tästä ketjumuutoksesta lähti liikkeelle Öljyn nousu. Laukaukset olivat välillä jotain 30 - 10 Oilersille. Yhtäkkiä joukkueella on yksi tehokas ketju enemmän, ainakin mikäli 2. ketjun tehot eivät nyt kuihdu. McDavidin ketju on riittävän hyvä myös Cammalleri laiturina. Tosin kolmonen oli välissä vaikeuksissa omassa päässä. Tuntuu loogiselta että Auvitu on kokoonpanossa mukana, mikäli taso yhtään riittää änäriin, sillä pakiston heikohko kiekollisuus on minusta kuihduttanut hyökkäyspeliä ja saanut pelin näyttämään tahmealta.
   
 18. Huppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Tilaa tarvitaan McDavidia varten. Miehen palkka nousee yli 11m tulevalle kaudelle ja siihen oli tilaa saatava. Lisäksi palkkakatossa on oltava tilaa bonuksille jottei ne rasita ensi kauden cappia. Koska jos sieltä tulee isompaa rasitetta, öljy on kusessa. Tosin ongelmat liittyvät moneen tyhmään sopimukseen, kuten vaikka Russeliin. Mitä helvettiä siellä on ajateltu kun tuollaiseen on ton tason pelaajan kanssa suostuttu???
   
 19. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Joo ensi kaudelle tarvitsevat tilaa McDavidin sopimukselle. Se on selvä. Ja saattavat joutua vielä myymään lisää palkkoja ulos koska siellä esimerkiksi Maroonin ja Stromen sopimukset loppuvat ja jos tarkoitus tehdä uudet paperit niin hintahan jonkin verran nousee. Eli ensi kautta ajatellen oli selvä että joutuvat siirtämään isoja sopimuksia pois.

  Mutta nyt kun on menossa McDavidin viimeinen halpa vuosi niin olisin toivonut että olisivat yrittäneet ottaa siitä hyödyn irti.

  Bonuksillekin tarvitsevat tilaa mutta nyt on capissa vielä suunnilleen 8,7M$ tilaa kun taas maksimissaan bonuksia menisi kai maksuun 7,7M$. Ja tuo on siis aivan maksimi. Viime vuonna maksoivat bonuksia noin 5,3M$ kun McDavid ja Draisaitl keräsivät isot potit. Tietenkin jos laskivat siten että Puljujärvi voisi saavuttaa maksimibonuksensa niin voisi taas mennä yli 5M$. Mutta silti sinne on jäänyt vielä muutama miljoona löysää capin alle.

  No, ehkä siellä oli joku hankintakohde kesällä joka ei sitten toteutunutkaan. Ja tosiaan isompi ongelma ovat nuo varsin avokätiset sopimukset ihan kautta linjan.
   
 20. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rullat, pipo, parhaus & NHL-doping
  McLellan sanoi sitten sen verran pahasti Draisaitlista, ettei taida enää pahemmin murehtia jatkoaan.

  En tiedä onko tuo joku valmentajien luonteelle ominainen juttu, mutta Julienin lehdistötilaisuudet Bruinsissa olivat myös aika korvia punottavaa kuultavaa ne parit jaksot, kun työpaikka oli uhattuna.

  Eivät välitä enää vittujakaan ja sanovat ne asiat, jotka katsovat tarpeelliseksi sanoa/median ja fanien kuulla.
   
 21. eeMule Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Mennyt ihan ohi tämä. Mikä homma?
   
 22. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Lainaus:
  Ei ollut ensimmäinen kerta tänä syksynä. Aiemmin Jets-ottelun jälkeen mies kritisoi julkisesti McDavidin ja Draisaitlin peliä ko. ottelussa. Tästähän Don Cherry kovasti McLellania kritisoi, että nuo puheet kuuluvat pukukoppiin eikä median eteen. Larzzzon taisi viitata tuohon kommenttiin, jossa McLellan haukkui Draisaitlia asennevammaiseksi. "Leon often skates for himself". Tosin samaan hengenvetoon McLellan kehui Draisaitlin pelanneen Bruins-ottelussa joukkueen eteen ja muutenkin hyvin. Mutta kyllähän tuo asennekommentti pistää silmään.

  Ja sitten ihmetellään, että miksi joukkue on haluton. Olen jo aiemmin mietiskellyt, että mahtaakohan McLellan olla enää pelaajien suosiossa kun noita pressitilaisuuksia olen katsellut. Sen verran paljon paskaa mies on siellä pelaajien niskaan heittänyt. Kuten yllä totesin, niin kertaalleen on heittänyt McDavidin julkisesti bussin alle ja myös haukkunut pakiston.
   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2017 klo 10.23
 23. EmeraldSapphire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Huutelen hieman vieraista pöydistä, mutta samaa oli havaittavissa Floridassa Rowen kohdalla viime kaudella. Päällimmäisenä jäi mieleen, kun Rowe julkisesti heitti Reilly Smithin bussin alle maaliskuussa. Muistaakseni valmentaja nosti myöhemmin muitakin yksittäisiä nimiä esille kritiikissään julkisesti. Joukkueen ryhmähenki ja taistelutahto katosivat niin olemattomiin, että loppukausi oli pelkkää läpsyttelyä. Rowe sai sitten lähteä huhtikuun alussa.
   
 24. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rullat, pipo, parhaus & NHL-doping
  Lainaus:
  Eihän valmentajan duuni ole varsinaisesti hankkia pelaajien suosiota, vaan voittaa otteluita. Toki edellinen voi auttaa jälkimmäisessä, mutta kyllä pääsääntö taitaa olla, että kärkivalmentajat eivät pelaajien keskuudessa ole sieltä pidetyimmästä päästä.

  Amerikkalaiseen kiekkoperinteeseen tietysti kuuluu, että asiat jätetään rivien väliin. Ei mainita pelaajia nimeltä, vaan puhutaan "parhaista pelaajista", viitataan laajempaan joukkoon pelipaikan mukaan tms. Ei kritisoida näiden luonnetta, itsekkyyttä, vaan sanotaan, että päätökset ovat vääriä jne.

  Itse näen tällaisen suorapuheisuuden ihan piristävänä, enkä välttämättä pidä sitä edes valmentajan kannalta huonona ratkaisuna, jos pysyttelee totuudessa tai ainakin toimiston näkemyksissä. Ja kyllähän Draisaitlista saisi komean koostevideon, jossa hän tekee kaukalossa "vääriä ratkaisuja": hakee vapaata paikkaa, kun pitäisi ajaa maalille sitomaan vastustajan pelaajaa, ottaa joukkueen kannalta typeriä riskejä kiekollisena jne. Itsekästä pelaamista.

  Draisaitl tietää asian varmasti itsekin. Nuori poika vielä, ja vaikka median kautta herättely voi olla paikallaan, en häntä nyt kummemmin syyttelisi. Kaikki eivät ole Patrice Bergeronin kaltaisia joukkuepelaajia syntyessään tai edes vielä NHL-uransa alkuvuosina, mutta kyllä heistä voi kasvaa. Eikä kyse ole välttämättä edes luonteesta, vaan yksinkertaisesti junnukiekossa opituista huonoista tavoista. Siellä kun tasoerot ovat suurempia ja nimet selässä määrittävät enemmän tavat pelata tilanteet kuin asetelma kaukalossa. Tähtipelaajalla on ylivoimahyökkäyksessä oikeus saada kiekko lapaansa, vaikka hän olisi parhaassa asemassa ajaa maalille. NHL:ssä ei sitten useimmiten ole aikaa arpoa, kenelle tilanne pelataan, vaan asemat kaukalossa määrittävät sen miten pelataan.

  McLellanin valinta, miten hän yrittää saada pelaajista mieleisensä irti. Median kautta herättely voi toimiakin. Harmi vain, että valmentajat käyttävät näitä usein viimeisenä aseenaan. Parempi teho voisi olla, jos pelaajille olisi selvää, että valmentaja ei ole lähdössä mihinkään ja että pelaajan valinta on pelata tai perseillä ja tulla ehkä treidatuksi. Toki voi olla, että McLellanilla on Chiarellin tuki. En ihmettelisi, vaikka olisi. McLellan on kuitenkin hyvä valmentaja ja Chiarelli on pitänyt paineesta huolimatta päänsä valmentaja-asioissa ennenkin.
   
 25. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Chiarelli puhui ensimmäistä kertaa tälle kaudelle Edmontonin median edessä. Kyllähän siellä tehdään nyt aika pitkälle arviointia, että kenestä luovutaan ja ketä pidetään. Lisää siirtoja on todennäköisesti tulossa, jos joukkue ei ala voittamaan pelejä. Chiarelli myönsi etteivät kesällä tehdyt siirrot onnistuneet ja nyt mies etsii keinoja virheiden korjaamiseksi. Mies kuitenkin painotti kärsivällisyyttä. Chiarelli sanoi että Klefbomin huonoon kauteen on olemassa joitakin syitä ja nyt etsitään keinoja niiden korjaamiseksi. Chiarelli ei kuitenkaan Bob Staufferin haastattelussa kertonut, mitä nämä syyt ovat. Totesi että Klefbom on pelannut loukkaantuneena. Chiarelli laittoi alivoimapelin epäonnistumisen aika pitkälle Talbotin piikkiin ja muutenkin ilmaisi tyytymättömyytensä Talbotiin. Puljujärveen Chiarelli on todella tyytyväinen ja kehitystä tapahtuu Jessen kohdalla koko ajan.

  McLellan selvensi tuota Draisaitl-kommenttiaan sanomalla, että se oli kehu joka median toimesta tulkittiin väärin.
   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2017 klo 22.33