Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Edmonton Oilers 2017–2018 – vielä vähän paremmin

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana oiler99, 12.05.2017 klo 22.41.

 1. RiverDog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Pystyykö joku antamaan viiltävää syvä analyysia Puljujärven pelistä? Itseltä jäi matsi katsomatta ja tilastot ei mitenkään loistavat, vaikka peliaikaa n. 15min ja 19 vaihtoa.
   
 2. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Itse pidän tätä enemmän sellaisen perus "valmentajajargonina". Eli "emme olleet valmiita peliin". Mikä tietysti on sitten valmennuksen syy eli "epäonnistuimme peliin valmistautumisessa". Itse en jotenkin usko että tuossa oli mitään sen ihmeellisempää.

  Miten pelin katsoneet näkivät tuon alun? Itse käsitin että ihan heti ekassa vaihdossa Oilersilla (Maroonilla) oli tekopaikka. Ja sitten kun katsoo tilastoja, niin Oilers laukoi kohti maalia kolmessa ensimmäisessä vaihdossa (ykkös-, kakkos- kolmosketju kukin kerran). Nelosketju ei laukonut ja sitten viidennessä vaihdossa vähän onnekkaasti Larssonin mailan kautta Bluesin eka veto sisään. Eli oliko heti ensimmäisistä vaihdoista lähtien selvää, että Oilers jää aivan jalkoihin? Vai notkahtiko siinä kohtaa kun vastustaja taas kerran pääsi heti alussa eteen?
  Sitten tuon ekan takaiskun jälkeen näyttää puhtaasti tilastojen perusteella hallinta siirtyneen Bluesille (vaikka RNH heti takaiskun jälkeen kerran laukoikin). Ja siihen sitten vaihdossa numero 11 kun peliä oli kulunut 7:35 veskari hörppäsi toisen ja jotenkin kuvittelisin tuossa vaiheessa selkärangan napsahtaneen. Mutta tämä ihan spekulaatiota.

  Benning ilmeisesti loukkaantui kun ei kolmannessa erässä pelannut kuin yhden vaihdon? Ja Klefbom ei kuudennen takaiskun jälkeen käynyt jäällä eli pelasivat kahdella pakkiparilla loppupelin. Hyökkäysketjuista Stromen ketju (siinä vaiheessa laidoilla Puljujärvi ja toisella puolella ensin Maroon ja sitten Khaira) näyttää pelanneen kolmannessa erässä välillä joka toista vaihtoa. Cammalleri putosi neloseen ja Lucic nousi ykköseen. RNH:n ja Draisaitlin kanssa näyttää olleen lopussa ainakin Maroon.
   
 3. Ololinna Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets, Wild, Saipa
  Onko McDavid sittenkin liian nuori kantamaan tätä joukkuetta vaikka viime runkosarja menikin mallikkaasti? Tarvittaisiko kokeneempi pelaaja huutamaan kopissa?
   
 4. chris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Tätä samaa pohdin peliä katsellessa. Tällaisissa tilanteissa kapteenin pitäisi pystyä ottamaan vastuuta ja saada revittyä koko joukkue ylös tuosta kuopasta. Nyt näytti siltä, että McDavid olisi kaivannut itsekin sitä herättelijää, kun istui vaihtopenkillä katse tyhjänä ensimmäisen erän loppupuolella kolme kertaa vastustajan maalia jäällä todistaneena.

  Joku kyseli Puljujärven pelistä. Kaksi ekaa erää koko kolmosketjulta aika näkymätöntä peruspeliä mutta pitivät oman maalin puhtaana lukuunottamatta Bluesin toista maalia, mikä tosiaan meni pienestä kulmasta ilman maskia. Kolmannessa erässä saivat enemmän peliaikaa ja olivat näkyvämmin esillä myös hyökkäyspäässä. Tässä myös Puljujärveltä muutamia hyviä haastoja ja karvauksia. Luistin tuntui liikkuvan aika hyvin vielä kolmannessa erässä, johtunee kahden ensimmäisen erän vähistä minuuteista.
   
 5. Haastattelija Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Winnipeg Jets
  Lainaus:
  En tiedä loukkaantuiko, mutta ihan pelkän koosteen perusteella en ihmettelisi jos olisi vaan viltitetty. Sen verran kauheaa suorittamista mieheltä.
   
 6. repe_joke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC Boners, Jatkoaika HC, Anaheim
  Lainaus:
  McDavid on ollut kipeänä melkein viimeiset pari viikkoa, eikä varmasti pelaisi jos joukkue olisi paremmassa tilanteessa.
  Nyt joutuu/haluaa pelata selkeästi puolikuntoisena, koska on siis silloinkin joukkueen ainoa hyökkäyspäähään vaarallinen hyökkääjä.

  Moneen paikkaan voi kaataa paskaa Edmontonin tilanteesta. Mutta McDavid ei ole yksi niistä. Sillä ilman häntä voittoja olisi vielä huomattavasti vähemmän.
   
 7. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Ei tuota joukkuetta kantaisi kukaan jos siihen ei pysty nyt itse McDavid. Joo on totta, että McDavid ei ole kovin kaksinen puolustussuuntaan ja millainen liideri hän on henkisesti niin vaikea sanoa, mutta kyllähän McDavid silti on ihan ylivoimaisesti se tämän jengin paras pelaaja eikä parempaa pelaajaa voi mistään saada joten katseet tulee kääntää muihin pelaajiin. McDavidin rinnalle vaan puolustavaa kaveria ja laatua taakse ja muihin ketjuihin, ei edes Connor voi yksin joukkuetta kantaa niin kova sarja NHL vain on.
   
 8. Eugene Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, SaiPa
  Kaksi erää tuli katsottua ja aivan karmeaa peliä, ei tarvitse kyllä playoff-kiekkoa odottaa jos sama jatkuu. Eikä tuon pitäisi pelaajamateriaalista jäädä kiinni, ei tuo nyt niin heikompi ole viime kauteen verrattuna, että keikutaan koko änärin hännillä. Ei tuota enää yksi Sekeran paluu pelasta.

  @TAM kyseli tuosta ottelun alusta, ja siinä tosiaan McDavid ja Maroon pääsi heti muistaakseni ensimmäisessä vaihdossa maalintekopaikkaan, mutta ei onnistunut. Tuon jälkeenkin McDavidilla oli itsellään tekopaikkoja myöhemmin erässä, mutta Bluesin puolustus oli sen verran hereillä, että saivat kiekon pois kriittisissä paikoissa. Vaikea tuosta erän ensimmäisestä 3min on sanoa, oltiinko mitenkään mukana pelissä, mutta nuo erät oli kokonaisuudessaan sellaista, että oltiin kusessa omalla puolustusalueella vastustajan karvatessa, hyökätessä ja oikeastaan koko ajan. Keskialueelta ei meinattu päästä ollenkaan läpi, jostain syystä avaussyötöt tuntui unohtuvan turhan usein ja Nursen ja kumppanien nousut pysähtyi keskialueelle. Painit hävittiin ja niistähän syntyikin nuo Tarasenkon 1-0 ja Jaskinin 2-0 maalit. Talbotilta tosiaan hörppy tuo Jaskinin osuma ja aika kovaa kuormaahan tuo mies kantaa, kun ei McLellanilta luottoa Brossoitiin löydy. Ihan ok otteita Brossoit esitti ja pari gamesaveria nappasi kahdessa ekassa erässä, kolmannessa erässä en sitten tiedä menikö puolustamisen piikkiin (luultavasti) vai maalivahdin.

  Mainitaan nyt tuosta, olikohan tuo 4-0 maali, missä Larssonilta karvattiin kiekko. Kommentaattori kommentoi tilannetta niin, että ehkä siellä kentällä voisi jätkät kommunikoida keskenään. Ja siltähän tuo näytti, ettei Larsson aavistanutkaan, että karvaaja tulee myös takaa, samalla kun muut oilerit odottavat tuppisuina sieltä tulevan jonkun maagisen syötön lapaan.

  Tulee kyllä niin Dallas Eakins-vibat tästä tämän kauden aloituksesta mieleen että ei luoja. Ei tuolta saa edes McDavid puhtaita papereita, mutta tosiaan pelannut sairaana jo pitempään. Katseet kohti draftia ja Dahlinia.
   
 9. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Ei McLellanin toiminta myöskään ihan selkääntaputuksia ansaitse. Aiemmin syksyllä kärsityn Jets-tappion McLellan kaatoi pressitilaisuudessa suoraan McDavidin niskaan, mistä Don Cherry kovasti miestä kritisoi. Eilen mies haukkui julkisesti pakiston lyttyyn median edessä. Jotenkin minusta tuntuu, että pelaajat ovat saaneet McLellanista tarpeekseen. Siltä tuo vähän näyttää ja tosiaan Eakinsin loppuaikoina oli ihan samaa havaittavissa kuin nyt.
   
 10. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Ok. Joo itse en tosiaan katsonut kuin maalikoosteen ja siihen oli päässyt vain kerran. Eli siihen 3-0 maaliin missä olivat mielestäni isompina syypäinä Klefbom ja Brossoit. Tietenkin kun pelasi kolmannessa erässä vain 25 sekuntia niin häneltä jäivät sen erän neljä takaiskua näkemättä.
   
 11. RiverDog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Kiitos vastauksesta. Hyvä, että pelissä näkyy pilkahduksia paremmasta. Nyt tuntuu hukkuvan Oilersin massaan ja huonoon koko joukkueen tilaan. Tulisiko vielä se todellinen näyttöpaikka ja erikoistilanne pelaamista.

  Oilers ei itsellä kuulu mitenkään erityisen tunteita herättävien joukkueiden listalle, mutta ennen kauden alkua pidin tätä kautta heillä vahvana ja ehkä jopa mahdollisuudesta mennä päätyyn asti. Tästä suosta on enään paha polkasta kautta uudestaan käyntiin, vaikka vielä monta peliä jäljellä.
   
 12. Haastattelija Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Winnipeg Jets
  Lainaus:
  Ennen 3-0 maalia menetti tosiaan kiekon luvattoman helposti oman maalin takana josta Bluesille ihan A-luokan tontti. Ja kyllä mä itse laittaisin tuon 3-0 maalin aika pitkälti Benningin piikkiin. Aloitushäviö omissa ja kaveri lähtee jostain syystä luistelemaan kohti siniviivaa jättäen maalinedustan tyhjäksi.Toki luvattoman heikko rebound Brossoitilta, mutta silti.
   
 13. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Ryan Stanton nostettiin ylös farmista ja Brad Malone laitettiin samalla alas. Talbot pelaa maalilla myös tänään Red Wingsiä vastaan, Benningin suhteen päätös tehdään ennen ottelua, eli jotain vammaa siellä on taustalla..
   
 14. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Oman maalin edessä toisaalta ei ollut yhtään vastustajaa. Jos Klefbom olisi seurannut omaa miestään niin ei olisi tullut edes vetoa. McDavidhan piti sentterin. Benning olisi voinut jäädä lähemmäskin maalia mutta toisaalta se tuskin olisi auttanut ellei Brossoitin sylkemä kiekko olisi sattunut osumaan häneen.

  No mutta samapa tuo. Jotain vammaa joka tapauksessa on Benningillä. Mahtoikohan se Auvitu olla pelikuntoinen jos Benning ei voi pelata? Vai onko Stanton pelastava koko kauden.
   
 15. Eugene Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, SaiPa
  Lainaus:
  Olisikohan Benning ottanut osumaa tuossa tappelussa Tarasenkon kanssa? Aivotärähdys tai jotain? Eikös nuo aivotärähdyksen oireet voi tulla viiveelläkin.
   
 16. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Lainaus:
  Benningillä on nivusvamma, näin McLellan sanoi haastattelussa tänään. Auvitu pelannee tänään, koska Stanton ei vielä tähän otteluun ehdi.
   
 17. Ololinna Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets, Wild, Saipa
  Lainaus:
  Juuri tähän johtajuuteen oli tarkoitus viitata. Muuten sama mieltä kanssasi. Riittääkö johtajuustaidot? Verraten vaikka Mikko Koivuun, joka huokuu johtajuutta joka suuntaan.
   
 18. Kuppi Jäsen

  Kyllä pukukopissa johtajat johtaa aika lailla riippumatta siitä kellä se C on jos vaan tarpeen on. Sitä en osaa arvioida onko Oilersin pukukopissa tarpeeksi sentyyppisiä pelaajia. Kapteeni on lähinnä joukkueen kasvot ja siihen McDavid on ainakin täydellinen valinta.
   
 19. SaucerPass Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leafs
  Lainaus:
  En voisi olla enempää samaa mieltä. Melkein kääntäisin niin, että jos pelaaja tarvitsee C:n rintaansa johtaakseen, hän ei ole kapteeniainesta.
   
 20. Prof. Puck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ***HIFK*** & Norristolainen
  Lainaus:
  Minä kääntäisin taas niin, että jos luontaista johtajaa ei valita kapteeniksi tai ainakin kapteenistoon, niin valmentaja ei ole oikein kärryillä tilanteesta. McDavid on toki sellainen pelaaja, jonka on tavallaan pakko kasvaa kapteeniksi ja joukkueensa johtajaksi. Tosin olisihan tuon polun voinut aloittaa helpomminkin, esimerkiksi laittamalla A ensin rintaan. Hiukan itse karsastan näitä, että nuorelle pojalle annetaan joukkueen kapteenius. Tähän tietenkin sellainen lisäys, ettei minulla ole mitään käsitystä McDavidin luontaisesta johtamiskyvyistä.
   
 21. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Oho, olikos se niin, että ennen tätä peliä Oilers oli tehnyt neljä maalia siten ettei joko McDavid tai RNH ollut jäällä. Ja nyt tuli yhdessä pelissä kolme lisää. Saattaisiko siinä olla avain menestykseen, että joku muukin tekisi maaleja kuin kaksi ensimmäistä ketjua?

  Nyt tuli katseltuakin peliä. Ensimmäisessä erässä taas pakollinen vastustajan päästäminen johtoon ja yksi omista suuntaa muuttava veto sisään. Tällä kertaa nuo kuitenkin kuitattiin ja vieläpä toisessa erässä menivät johtoon eivätkä siitä asemasta luopuneet.

  Itse tykkäsin näistä ketjuista, mutta voi toki olla että voitto vaikuttaa vahvasti mielipiteeseen. Tai no ykkösketjusta en oikein tiedä, mutta toisaalta jos Maroon-RNH-Draisaitl ja Khaira-Strome-Puljujärvi toimisivat kakkosena ja kolmosena, niin ykkösessä McDavid voinee raahata Lucicia perässään riittävän tehokkaasti. Nyt ainakin ykkönenkin oli vahvassa iskussa ja Lucicillakin oli hyvää yritystä ja vääntöä pelissä. Cammallerillekin ensimmäinen piste kun Letestu laittoi hänen laukauksensa paluukiekon sisään. En tiedä kannattaisiko Puljujärveä kokeilla ylivoimassa Letestun tilalla.

  Benning pystyi pelaamaan ja sai parikseen Auvitun. Ja nythän homma ainakin toimi ihan kivasti. Tykkään tuosta Auvitun tyylistä, että aina kun on paikka niin veto lähtee. Nyt joukkueesta eniten laukauksia maalille eli neljä. Ja saaliina kaksi syöttöpistettä sekä tehotilastoon +3. Parinsa Benning otti vielä yhden plussan enemmän.
  Russell nousi kakkospariin Klefbomin kaveriksi ja hekin hoitivat homman hyvin. Tosiaan voi olla että nyt on liiankin positiivinen näkemys, mutta olisihan se ihan kiva jos 4M$:n mies voisi pelata edes kakkosparissa.
  Nurse kun sai tehtyä kauden ensimmäisensä niin teki heti toisenkin.

  Nyt olisi sitten seuraavaksi tulossa vastaan Sabres, Bruins ja Coyotes. Olisi tosi kiva jos pystyisivät nyt tästä pelistä lähteä rakentamaan hyviä suorituksia noihin seuraaviinkin koska vastassa sellaisia joukkueita, jotka Oilersin pitäisi pystyä voittamaan. Mutta luonnollisesti jos yhden hyvän pelin jälkeen lähtevät taas takki auki seuraavaan, niin se ei tule toimimaan.
   
 22. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Toivottavasti tuo mahalasku St. Louisissa oli se kipinä mikä herätti tuon joukkueen unesta. Jos pystyvät lopuissa peleissä pelaamaan samalla tavalla, kurssi on ehkä käännettävissä.
   
 23. M.88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oilers, Pepo HC, Saipa
  Lainaus:
  Eikös viime kauden alussa tullut Buffaloa vastaan oikeen kunnon ohipeli, ja siitä lähtien pelasivat hyvin?
  Sanoin tuon Blues pelin jälkeen työkaverille että seuraavasta 15 pelistä pitäisi tulla 11-12 voittoa että pleijaripaikka olisi omissa käsissä vielä tammi-helmikuun vaihteessa. Toivottavasti tämä Detroit voitto oli alkua paremmalle.

  Peluutuksesta hieman. Nyt kun Letestu ei tällä kaudella ole ylivoimalla onnistunut viime kauden malliin, niin olisiko seuraava skenaario mistään kotoisin:
  Letestu ottaisi edelleen YV aloituksen, jonka jälkeen vaihdettaisiin Puljujärvi kentälle, samalle paikalle laukomaan suoraan syötöstä. Kun tuo laukaus on kuitenkin suht kova, ainakin Letestuun verrattuna.

  Edittiä. Tuli painettua liian innokkaasti lähetä- nappia. Onko Slepyshevin loukkaantumisen pituudesta kenelläkään tietoa?
  Ja miten Lucic selviytyi tuolla paikalla mihin kaveri alunperin hankittiin?
  Ihan hyvä että tuo viime kauden ykkösketju rikottiin, kun eivät päässeet viime kauden lentoon.
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2017 klo 15.50
 24. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Lainaus:
  Joo, kyllä näin oli. Melkein kyllä jatkaisin tällä samalla kokoonpanolla Sabres-peliin. Slepyshevin pitäisi palata kokoonpanoon viikonloppuna.
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2017 klo 17.37
 25. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Stanton lähetettiin tänään takaisin alas, joten ilmeisesti Red Wings-pelin pakkipareilla mennään Buffalossa huomenna. Auvitua on eilisen jälkeen aika vaikea pudottaa pelaavasta kokoonpanosta.

  McDavidin sairaus taisi olla luultua pahempi, sillä hän on laihtunut muutaman kilon. Puolikuntoisenakin kuitenkin yhdeksän pinnaa viiteen peliin on erinomainen suoritus.

  McDavid has lost 5-10 lbs due to illness - Article - TSN
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2017 klo 20.57