Divisioonien MM-kisat

  • 193 577
  • 1 150

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon MM-kisojen 4. Divisioona alkaakin myös vanhempien päivien nimeltään tunnettuna eli Jääkiekon MM-kisojen E-sarjassa ylihuomenna Mongoliassa.

Steppe Arena on osoittautunut kelpaavaksi jäähalliksi tasolleen ellei paremmaksi kuin miten sen mielikuvissa ehkä ennen hyvin vastoittain pidettyä tärkeää turnausta eli Jääkiekon Alle 18-Vuotiaiden Aasian ja Tyynenmeren Mestaruusturnausta maahan olisi mieltänyt!

Nähtäväksi jääkin siis hyvän nosteen jatkuminen kotiyleisön suhteen, mutta luottoa tähän kyllä on!

Tässä siis ennakot:

Jääkiekon MM-kisat 4. Divisioonaan vuodeksi 2023 Mongoliassa Ulaanbaatarissa/Ulaanbaatorissa 23.3.2023-26.3.2023

4. Divisioona

Kuwait (Pelaa kyllä tässä haasteestaan huolimatta myös 3. Divisioonan puolelle. Ei tosin enää ole kisaisäntä. Ne sen kotikisat olisi pidetty Kuwait Cityssä Bayanin Jäähallissa. Kuwaitin muu teoreettinen nousu esimerkiksi Ukrainan vetäytymisen suhteen loppui niin Ukrainan vetäytymättömyyteen, yleiseen aikapulaan ja IIHF:n perin jähmeään päätöksentekokykyyn.)

Filippiinit (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tälle vuodelle osallistuen viimeinkin suoraan MM-jäille.)

Mongolia (Mongolia ottaa/on ottanut selkeän paikan MM-ohjelmassa sillä siellä on/oli viimein myös nk. Olympiamittainen jäähalli. Se on täten pysynyt kisaisäntänä. Viimeksi MM-ohjelmassa maa oli vuoden 2013 MM-kisojen 3. Divisioonan Karsinnassa vuoden 2012 puolella pidetyssä tapahtumassa.

Se ei ole pelannut näinä vuosina siksi, että sillä ei ennen korona-aikaa ollut ironisesti juuri tuolloin viimein pystyyn saatuna sääntöjen mukaista nk. Olympiamittaista jäähallia.

Tosin Mongolia on ollut Taiwanin jälkeen ehkä nousevin kyky sillä Jääkiekon Aasian Haasteturnauksissa voittoja tuli ennen koronaa kuin liukuhihnalta. Mielenkiintoista on nähdä kyvyt kun on kotijääetukin puolella.

Tällä hetkellä sen pojat on menestyneet ikäryhmässään Aasian ja Tyynenmeren Mestaruuskilpailuissa odotettua paremmin joskin ei voita turnausta sen mennessä sensaatiomaisesti ikäryhmässä Uzbekistanille.
Pronssi tuli heille siitä.

Mikäli poikien menestyksen voi peilata niin Mongolia voi parhaimmillaan olla yllätysnousija MM-kisojen 3. Divisioonaan ensi vuodeksi.)

Indonesia (Tulee MM-kisoihin tähän sarjaan uutena mukaan koronan jälkiajalle osallistuen sittenkin suoraan MM-jäille tälle vuodelle. Sen teki mahdolliseksi maan urheiluministeriön lisävarahankkeet viime vuoden suhteen. Alku voi olla rankkakin.)

Kuwaitilla on etunsa, mutta läpihuutojuttu nousu ei ole kun Mongolia on kotijäillään ja kaksi aloittelijaakin on katsomattomia kortteja.

Näillä näkymin tietysti yksi nousee ja MM-kisojen 3. Divisioonasta ensi vuodeksi tänne putoaakin jo Jään Tiikerit eli Malesia vaikka minusta nähden myös Iranin olisi voinut pudottaa tänne ja tästä voisi hyvin nostaa toiseksi tulleenkin MM-kisojen 3. Divisioonan puolelle ensi vuodeksi.

Itse ottelut ylihuomiseksi menee vielä näin:

Jääkiekon MM-kisat 4. Divisioona 2023

23.3.2023

Filippiinit-Indonesia (Tämä onkin sitten vasta-alkajien ottelu MM-ohjelmaan, mutta toki heillä on virallisempaa keskinäistä pelaamista ollut sitten muissa yhteyksissä. Päävalmentaja Filippiineille tähän turnaukseen on Suomen Juhani Ijäs myös Jään Elefanteista eli Thaimaan suhteen tuttuna miehenä.)

Kuwait-Mongolia (Tähän ratkeaa ilman suuria ihmeitä tämän hieman tynkäturnauksen oloisen tapahtuman myötä sen nousija ensi vuodeksi käytännössä MM-kisojen 3. Divisioonan puolelle. Mongolialla on kotiyleisöetu, mutta Kuwait välillä olevasta umpihuonoudestaan huolimatta on viime aikojen saatossa kokeneempi muihinkin yleisempiin turnausotteluihin. Tiukkaa tekee nähdä päätös.)

Steppe Arenalla ottelut ylihuomenna alkavatkin Klo 14 ja Klo 18 Mongolian Aikaa eli Klo 8 ja Klo 12 Suomen Aikaa.

Ehtiikin sitten hyvällä onnella kertoa aamutilanteet ja viimeistään iltapäivään mennessä tapahtumat tuoreeltaankin kun vain yksi hieman murheellisesti näin alimmalta MM-ohjelman sarjatasolta puhuen voi nousta kerrallaan!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Naisten Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioonan ylempi lohkosarja eli 1A on lykätty näillä puhein eilisen perusteella myöhemmin tälle vuodelle pelattavaksi.

Tuo ylempi lohkosarja pelattaisiin edelleen kuitenkin Kiinassa.

Näin totesin 5.3 tässä kuussa aiemmin.

Kiinasta edelleen tulleet uutiset on toki tuttuun tapaan vedonneet koronaan ja muihin matkustusrajoituksiin ja huolimatta myös erinäisistä vakuutteluista siitä, että eivät vetäydy niin ei voi välttyä jälleen myös Kiinan omilta poliittisilta jännitevaikutteilta IIHF:n tai länsimaiden suuntaan muutenkaan.

Kulisseissa käyvään vääntöön kun vaikuttaa Ukrainan Sota, Taiwanin kysymys kuten myös Kiinan tarkoitusperät Afrikassa ja tietenkin myös välillä murheellisenkin tiedetty tai historiallisesti oletettu taustatuki muille kansainvälisille roistopelureille.

Shenzenissä pelattava turnaus oli tarkoitus pelata huhtikuussa 11.4.2023-17.4.2023, mutta nyt se pelataan viivytettynä reilusti myöhemmin tänä vuonna.

Perin uskomattomasti oudonkin kauan itse MM-ohjelmakauden jälkeen normioloissa, mutta korona-ajan oloja mukaillen siis 20.8.2023-26.8.2023.

Toisin sanoen turnaus pelataan kesän lopulla lähellä syksyä.

Myöhäisin muu naisten MM-ohjelman turnaus eli MM-kisojen 1. Divisioonan alempi lohkosarja päättyisi 23.4.2023 mennessä joten erikoista on, että miksi turnausta ei pelata toukokuun puolella tai edes järkevämmin kaikkein myöhäisimmillään kesäkuussa?

Etenkin kun ei ole nyt viivytetty tai peruttu muita turnauksia siirrettynä sitten liikaa kesäksi jolloin silloin siirto olisi ollut ymmärrettävämpi kuten miten viime vuoden suhteen kävi toissa vuoden lopun ja hyvin viime vuoden alun turnausten perumisaallon vuoksi.

Syyn tietänevät täysin lähinnä kaiketi itse Jään Lohikäärmettärien pomot emäntineen mikäli hekään.

Salamyhkäisyys herättää kieltämättä ikäviä pelkotiloja vakavemmastakin.

Tyttöjen MM-kisoista oman MM-ohjelman turnauksen perusteella Kiina vetäytyi aiemmin tunnetusti vakuutuksista huolimatta.

Ja nähtäväksi jää, että käykö tässä samoin?

Itse tosin hallaa tekisivät itselleen ehkä vetäytyessään.

Lisäksi erikoista kyllä oli se, että esimerkiksi Norjan tai Tanskan varaemännyys tarpeen tullen pitää tuo sama ylemmän lohkosarjan turnaus jälleen evättiin toistaiseksi ainakin edelleen.

Norja ja Tanska olisivat kyenneet kukin järjestämään kisat menettelevän inhimillisesti jo kevääksi eli toukokuulle siitä venyen juurikin kesän alkuun ilman, että tarvitsisi odottaa noin kauan!

Etenkin kun huomioi nuo Kiinan kiukuttelut kulissien takana niin noiltakin välttyäkseen olisi ollut parempi antaa nuo kisat hyvissä ajoin maihin kuten juuri jo kerrottuihin joilla ei ole poliittista kiukuttelua eikä urheilullista kiristystä suuntaan tai toiseen.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon MM-kisat 4. Divisioonan 2023 suhteen onkin jo käynnistyneet tänä aamuna Mongoliassa.

Sieltä tulee tähän lyhyt katsaus ja päivitys päivän toisen ja viimeisen ottelun alkamisen suhteen kun sitä on viivytetty:

Jääkiekon MM-kisat 4. Divisioona 2023

23.3.2023

Filippiinit-Indonesia 14-0 (Tämä olikin sitten vasta-alkajien ottelu MM-ohjelmaan, mutta toki heillä on ollut virallisempaa keskinäistä pelaamista ollut sitten muissa yhteyksissä. Päävalmentaja Filippiineille tähän turnaukseen oli Suomen Juhani Ijäs myös Jään Elefanteista eli Thaimaan suhteen tuttuna miehenä.

Se vasta-alkajien ottelu päättyi hyvin tyrmäävästi herra Ijäksen kipparoiman Filippiinien voittoon kun huonoimmillaan vastustaja töin tuskin koski koko kiekkoon ottelussa ja parhaimmillaankin 10 laukausta kohti maalia ottelussa saatiin aikaan!

Indonesian alku MM-ohjelman jääkiekossa oli vaikea. Vaikeudet oli odotettavissa, mutta oliko noin tyrmäävästi kuitenkaan niin mielipideasiaksi jäänee se juttu sitten.

Filippiinien nopein maali otteluun voisi kenties mennä uudeksi maaliennätykseksi tai lähelle sitä ennätysten kirjaan kun 8-0 maali näin esimerkiksi tuli kolme sekuntia sen hetken peliavauksen ja Indonesian maalivahdin vaihdon jälkeen! Filippiinit voivat tuoda pientä haastetta turnaukseen mikäli tahti pysyy puoleksikin näin hyvänä.

Indonesian hurjin mies otteluun oli Abyan Daffa Bagaskara yhteensä 27 minuutin jäähyllä, ulosajolla ja pelikiellolla kun parin minuutin huitomisjäähy sisun kuohumisen myötä yhdistettiin väkivaltaiseen tappeluun mikä sitten eräällä tavalla kuvasi ottelun muilla tavoin murheellisesti Indonesialle.

Heikäläiset voivat vain parantaa tästä kun opintiellä ollaan turhankin kovasti heti kättelyyn.)

Päivän muu ottelu on tämä:

Kuwait-Mongolia (Tähän ratkeaa ilman suuria ihmeitä tämän hieman tynkäturnauksen oloisen tapahtuman myötä sen nousija ensi vuodeksi käytännössä MM-kisojen 3. Divisioonan puolelle. Mongolialla on kotiyleisöetu, mutta Kuwait välillä olevasta umpihuonoudestaan huolimatta on viime aikojen saatossa kokeneempi muihinkin yleisempiin turnausotteluihin. Tiukkaa tekee nähdä päätös. Bilguun Boldbaatar ja Chinzolboo Mishigsuren on mukana elintärkeästi poikaonnistujista Mongolialle joten tämä tietänee onnistumisen mahdollisuutta heille!)

Ottelu alkaa Steppe Arenalla muutosten myötä Klo 18.30 Mongolian Aikaa eli Klo 12.30 Suomen Aikaa mitä ilmeisimmin osin Filippiinit-Indonesia-ottelun loppuhetkien levottomuuksien tai jonkun muun erinäisen ilmoittamattoman syyn vuoksi.

Hyvä näin niin ehtii ehkä paremmin seuraamaankin tapahtumia.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon MM-kisat 4. Divisioonan 2023 suhteen onkin jo käynnistyneet tänään yleisemmin Mongoliassa!

Sieltä tulee tähän päivän toinen lyhyt katsaus ja päivitys päivän toisen ja viimeisen ottelun päättymisen suhteen:

Jääkiekon MM-kisat 4. Divisioona 2023

23.3.2023

Filippiinit-Indonesia 14-0 (Tämä käsiteltiin jo päivästä ennemmin joten sen mietteet voi lukea tätä viestiä ylempää.)

Kuwait-Mongolia 0-8 (Tähän ratkesi ilman suuria ihmeitä tämän hieman tynkäturnauksen oloisen tapahtuman myötä sen nousija ensi vuodeksi käytännössä MM-kisojen 3. Divisioonan puolelle. Mongolialla oli kotiyleisöetu, mutta Kuwait välillä olevasta umpihuonoudestaan huolimatta oli viime aikojen saatossa kokeneempi muihinkin yleisempiin turnausotteluihin.

Tiukkaa teki nähdä päätös ennakkoon. Bilguun Boldbaatar ja Chinzolboo Mishigsuren oli mukana elintärkeästi poikaonnistujista Mongolialle joten tämä tiesi onnistumisen mahdollisuutta heille!

Näin kävikin, mutta kieltämättä näin komeaa tyrmäysvoittoa heille en olisi odottanut. Kuwaitin pelipaidassakin esiintyvän laivan mukaan sen minkään tyyppinen menestyshaave upposi heti alkuminuuttien jälkeen. Sen verran säikkyneitä ja levottomia oli Kuwaitin 'merimiehet' tietenkin meriaiheisen pelipaitansa mukaisesti kotiyleisön kiihkeiden kannatusten edessä, että huonosti siinä kävi.

Siltikin ennen pitkää olleen surkeuden nimissä edes kokemuspohjaisesti olisi toivonut sitä maalia edes kerran tai edes jokusenkin heille.

Kaikki nämä vuodet on ollut jäähallietua ja vaikka mitä siinä missä Mongolialla ei sitä ollut pitkiin aikoihin sellaista eikä etenkään sääntöjenmukaista sellaista ja tulos on sitten tämä, että palaaja MM-ohjelmaan sitten vei sitä kuin litran mittaa!

Ikävä kyllä tätä menoa kuten jo osin aiemmin miettien on nähtävissä, että Kuwaitin välillä kovinkin väitetty nk. Maailman Huonoimman Kiekkomaan tai etenkin nk. Huonoimman MM-ohjelman Maan kuva vahvistuu tätä myöten sitten entisestään.

Kohta tässä alkaa väkisin miettimään, että pitääkö Kuwaitille olla nöyryytyksen välttämiseen vastustajaksi joku ihan jääkiekon vasta-alkaja tai vaikka tyyliin Namibia jolloin edes joskus olisi jotain peli-iloa?

Kuwaitin harvoihin hyviin puoliin ottelussa kuului se, että verraten yllättävän paljon kyettiin välillä pitämään kiekkoa hallussa ja laukomaan kohti isäntien maalia.

Tosin onko se kovin kehityskelpoista kun Indonesian otteet enemmän oli kuin Singaporen B tai C-maajoukkueen tasoa suoraan ja Singaporekin ylemmän sarjan puolella piti jo sisällään tehokkaita laukojia heikäläisten A-maajoukkueessa!

Indonesialle tosin itseluottamusta kuten jääaikaa kaivattaneen vielä myös lisää.

Kuwaitista sen enempää puhumatta oli hienoa nähdä isäntien peli-iloa kuten myös nuorten herrojen Mishigsurenin ja Boldbaatarin kiitoa jäällä kiekon toisensa perään!

Chinzolboo Mishigsuren teki kypärätempun otteluun ja päätti isäntien voittopäivän 8-0 maaliin Erdenesukh Boldin syötöstä kuten myös Bilguun Boldbaatar teki yhden maalin kuten yhden syötönkin verran tehopisteitä ollen lähellä tehdä niitä useamminkin, mutta toki itse ottelun alun isännille maalijuhlaan kapellimestaroi Bayarsaikhan Jargalsaikhan syöttäjinään Misihigsuren Namjil ja Batgerel Zorigt.

Nämä kolme onkin sitten vähän veteraanimpaa porukkaa joukkueeseen.

Ihan alkujännityksen jälkeen siis loppu hyvin ja kaikki isännille tänään!)

Huomiseksi tynkäturnaukseen hieman sen oloisesti on välipäivä, mutta ylihuomiseksi ja sitä ylihuomiseksi turnaukseen on vielä ottelut ennen sen päätöstä ja ne olisi seuraavat:

25.3.2023

Indonesia-Kuwait (Huonoimmat etenkin omin erikoisin tavoin kohtaavatkin tässä ottelussa. Kuwait toivon mukaan ei nöyryytä itseään yhtään enempää kuin miten jo isäntien suhteen itseään nöyryytti. Muuten alkaisi uusi nöyryytysten huippu tulla sellaisenaan vastaan. Indonesialle vuorostaan yllättävänkin hyvin ehkä tulevasta tappiosta huolimatta tuleva suhde voi olla myönteinen kunhan pysyy riittävän lähellä Kuwaitin voittolukemia. Sekin kun olisi kehityskelpoisempaa kuin miten Kuwait itse jo silloin enemmän vasta-alkajana pärjäsi!)

Filippiinit-Mongolia (Tässä onkin sitten nousuottelu luvassa viimeinkin näin lyhyeen turnaukseen. Filippiinit voi pyristellä, mutta nyt ollaan isäntien kotiluolassa ja se tietää sille tappiota. Mikään muu olisi enemmän tai vähemmän melkoinen yllätyspaukku! Toisi toki maustetta turnaukseen, mutta ei kovin todennäköiseltä se näytä kun jo pisteryöstökin hipoo niiden todennäköisyyksien rajoja.)

26.3.2023

Kuwait-Filippiinit (On paha sanoa, että miten tässä käy erinäisten tilanteiden myötä. Mikäli Indonesia voitetaankin vielä ehkä niin Kuwaitille tekee tiukkaa edes puoleksikaan Indonesia-ottelun tapaan taistelevia filippiiniläisten miehiä vastaan! 'Auringonpojille' pelipaitansa mukaan nimeten olisi hyvä lopetus ottaa tästä hyvä pistepotti turnaukseen sitten hyvällä sijapäätöksellä.)

Mongolia-Indonesia (Tässä varmaan huipennetaan isäntien nousujuhla riippuen toki hieman peleistä sitä ennen. Indonesialle tekee tiukkaa pysyä välttämättä edes isäntien puolivalotahdissakin mikäli näin huonoa oli ottelu keskimäärin Filippiinejä vastaan kuin siihen peilaten. Tosin harvoin saadessaan kiekkoa käsiinsä ottelussa Indonesia nopeassa tahdissa miettien oli erilaisempi kuin miltä näytti useimmiten.

Indonesia on keskimäärin luistelutaitotasoineen kuin Singaporen B tai C-maajoukkue lisäten ihan yhtä tarkalla laukauskyvyllä heti alkuun! Vielä ei ole sen aika, mutta kyllä tulevaisuus riittävän oikealla aikavälillä voinee luvata parempaa olemusta sille.)

Kellonajat ylihuomiselle ja sitä ylihuomiselle Mongoliaan on Suomen aikaan sovittaen toivon mukaan nyt kelpaavasti ilman viiveitä tutut Klo 14 ja Klo 18 Mongolian Aikaa eli Klo 8 ja Klo 12 Suomen Aikaa.

Tosin Suomessa tulee tällä välin voimaan kesäaika talviajan päättyessä joten kellonsiirto pitää huomioida se muistaen!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon MM-kisat 4. Divisioonan 2023 suhteen on jatkuneet tänään.

Tänään onkin jo olleet melkoiset jännitysnäytelmät käynnissä eilisen välipäivän jälkeen yleisemmin Mongoliassa!

Miten kaikki meni niin siitä lisää tässä mietteineen huomisen päätöspäivänkin tuoden ilmi:

Jääkiekon MM-kisat 4. Divisioona 2023

25.3.2023

Indonesia-Kuwait 2-4 (Huonoimmat etenkin omin erikoisin tavoin kohtasivatkin tässä ottelussa. Kuwait toivon mukaan ei nöyryytä/nöyryyttäisi itseään yhtään enempää kuin miten jo isäntien suhteen itseään nöyryytti. Muuten alkaisi/olisi alkanut uusi nöyryytysten huippu tulla sellaisenaan vastaan.

Indonesialle vuorostaan yllättävänkin hyvin ehkä tulevasta tappiosta huolimatta tuleva suhde voi olla/olisi voinut olla myönteinen kunhan pysyy/pysyisi riittävän lähellä Kuwaitin voittolukemia. Sekin kun olisi kehityskelpoisempaa kuin miten Kuwait itse jo silloin enemmän vasta-alkajana pärjäsi!

Näin mietin ennen ottelua ja melko lähellä pitikin yleisesti ottaen tilanne paikkansa. Indonesia peräti johtikin pitkään jo 2-0 eli 36 minuutin 41 sekunnin ajan ennen Kuwaitin omaa yleisensimaalia tuoden tilanteen päätöserään 2-1.

Sitten typerä jäähy toi ylivoimamaalin tasapelin muotoon Kuwaitille ja kieltämättä erikoisin ja murheellisin nukahdus Indonesialle oli päästää vielä Kuwaitilta peräti alivoimamaalikin omaan verkkoon.

Siten ikävä kyllä yrityksestä huolimatta Kuwait oli täten lopulta parempi etenkin kun vielä vähän ennen loppua tuli Kuwaitille ottelun loppunumerot 2-4 maalin muodossa.

Voitto oli kyllä Kuwaitin, mutta mikäli noin vaikeaa on jo vasta-alkajien kanssa niin vähänkin kovempiin otteluihin ei toivoa ole tai olisi. Indonesian olisi pitänyt saada vähän malttia tekemiseensä niin pisteryöstö olisi ollut täyttä totta nyt edes mikäli ei sitten voittokin. Oppirahoja maksettiin tulevaan, mutta eiköhän ensi vuodeksi ole paremmin menestystä luvassa.)

Filippiinit-Mongolia 7-6 (Jatkoaika tarvittiin ottelun voittajan selviämiseen. Tässä olikin sitten nousuottelu luvassa viimeinkin näin lyhyeen turnaukseen. Filippiinit voi pyristellä/olisi voinut pyristellä, mutta nyt ollaan/oltiin isäntien kotiluolassa ja se tietää/olisi tiennyt sille tappiota.

Mikään muu olisi enemmän tai vähemmän melkoinen yllätyspaukku! Toisi toki maustetta turnaukseen, mutta ei kovin todennäköiseltä se näytä kun jo pisteryöstökin hipoo niiden todennäköisyyksien rajoja.

Näin mietin ennen ottelua ja kuinka kävikään!

Paikallisdraamaan riitti monenlaista käännettä toden totta aina isäntien huonoimmillaan olleesta jo 0-3 tappioasemasta tasoihin 3-3, voittolukemiin 4-3 silloisin odotuksin Filippiineille isännät vastasi jälleen menemällä tasoihin, sitten jälleen taipuminen kohti selvempää tappiota kohti luvuin 6-4 ja viimein vielä yhdellä nousulla tasoihin jolloin peliajan loppuessa kesken tuli jo pisteryöstö.

Filippiinejä imarteli kuitenkin otteluun peräti kolmekin ylivoimamaalia milloin sitten lähinnä pitkälti nyt hyvin vahva nousuasema oli kiinni isäntien nousukiihkon tuomasta hermostuneisuudesta jolloin se käytös johti typeriin jäähyihin paikoissa milloin niitä ei olisi pitänyt ottaa.

Päätoimitsija Turo Virta hoiti työnsä melko hyvin mitä nyt vähän oli muutama melko kyseenalainen vihellys tai sen pari-kolme viheltämätöntä jäähyä Filippiineille.

Tosin myönteistä oli, että Virta piti päänsä kylmänä eikä sinänsä joutunut hallitsemattomaan pulaan mongoliyleisön nousukiihkossa. Hurjimmillaan kun näytti alkavan välillä mellakatkin otteluun! Jännitysnäytelmässä ainakin Mongolian TV:n omilla selostajilla tuntui olevan sydänkohtaus useampiin otteisiin pelin aikaan, mutta ihme kyllä puuskutus onnesta vaihtui melkein itkuksi selostamossa kun ei sitten lähtökohtaisesti noustu ottelun jälkeen.

Kun lähtökohtaisesti nousu päätöspäivään on yllättäen nyt Filippiinien niin tärkeintä ilman muuta nyt olleeseen yllätysvoittoon myös oli ennen kaikkea tarkat laukaukset ja yhteistyön merkitys ketjupäittäin siinä missä isännillä usein jätettiin se kaveri huomioimatta syöttöjen suhteen tai ketjupäiden huippunimet jäivät vähän liikaa yrittämään yksin omiin nimiinsä maalia.

Toki onneksi Mongolian pelaajat eivät sentään matkineet eräiden parempien maiden säälittäviä KHL:n tai NHL:n tähtipelaajien pelleilyluokan maalintekoyrityksiä jotka lähinnä maksavat tärkeässä paikassa pisteitä, voittoja tai vaikka itse Stanley Cupin ihan voitettavastakin ottelusta!

Auringonpoikien suhteen heidän voitettuaan voi olla toki montaa mieltä, mutta heidän on sitten kenties MM-kisojen 3. Divisioonassa toden totta petrattava kun siellä ei järin montaa todellista voitettavaa ehdokasta ole säilymistä varten ensi vuodeksi ja mikäli ei ongelmia otetta tosissaan niin voi käydä kuten esimerkiksi miten kävi Jään Tiikereille eli Malesialle kun oletusarvot heillekin oli edes vähän paremmat.

Mongolialle tuli tästä vähän harmittava juttu ja tietenkin huominen kenties ohuine nousuineen jää kovin pakkovoitosta kiinni eikä sekään enää ihmeitä ilman riitä. Ensi vuodeksi kyllä noustaan mikäli jäädään nyt tänne, mutta ensi vuodeksi on todennäköisesti uusia yrittäjiä tuleviksi ja lisäksi ei olla kotijäillä joten sekin tuo murheelliset näkymänsä asiaan.)

26.3.2023

Kuwait-Filippiinit (On paha sanoa, että miten tässä käy erinäisten tilanteiden myötä. Mikäli Indonesia voitetaankin vielä ehkä kuten on voitettu niin Kuwaitille tekee tiukkaa edes puoleksikaan Indonesia-ottelun tapaan taistelevia filippiiniläisten miehiä vastaan!

'Auringonpojille' pelipaitansa mukaan nimeten olisi hyvä lopetus ottaa tästä hyvä pistepotti turnaukseen sitten hyvällä sijapäätöksellä eikä pelkästään nyt enää sillä kun suora voitto riittää nyt nousuun!)

Mongolia-Indonesia (Tässä varmaan huipennetaan isäntien nousujuhla riippuen toki hieman peleistä sitä ennen. Näin oli oletus ennen, mutta Filippiinit voitti isännät.

Täten Mongolian on nyt pakko voittaa Indonesia eikä Filippiinit saa missään tilanteessa saada enempää kuin kaksi pistettä käytännössä. Äärimmäisen epätodennäköinen Kuwaitin voitto tai pisteryöstö tietyin ehdoin helpottaisi isäntien ahdinkoa, mutta niinkin nousujuhliin asti pääsy olisi vaikeaa.

Indonesialle tekee tiukkaa pysyä välttämättä edes isäntien puolivalotahdissakin mikäli näin huonoa oli ottelu keskimäärin Filippiinejä vastaan kuin siihen peilaten. Kuwaitia vastaan pysyttiin paremmin tahdissa ja tietenkin Mongolia voi olla väsyneen masentunut, mutta käytännössä tietenkin Kuwait oli voitostaan huolimatta niin huono kun on ja Mongolia vuorostaan on hyvin ärsyyntyneenä vain voitto liikkeellä!

Tosin harvoin saadessaan kiekkoa käsiinsä ottelussa Indonesia nopeassa tahdissa miettien oli erilaisempi kuin miltä näytti useimmiten.

Indonesia on keskimäärin luistelutaitotasoineen kuin Singaporen B tai C-maajoukkue lisäten ihan yhtä tarkalla laukauskyvyllä heti alkuun! Vielä ei ole sen aika, mutta kyllä tulevaisuus riittävän oikealla aikavälillä voinee luvata parempaa olemusta sille. Kuwait-ottelu voi elähdyttää heitä tai sitten ei. Sen näkee sitten.)

Kellonajat huomiselle on tutut eli Klo 14 ja Klo 18 Mongolian Aikaa eli Klo 8 ja Klo 12 Suomen Aikaa.

Tosin Suomessa tulee tällä välin voimaan kesäaika talviajan päättyessä joten kellonsiirto pitää huomioida se muistaen!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Naisten MM-kisojen 3. Divisioonan suhteen mielestäni erittäin typerästi ei tälle vuodelle pitkästä aikamäärästä huolimatta tehty yhdistämistä jolloin tietenkin sarja pelataan tietenkin jaettuina lohkosarjoina.

Näistä etenkin typerä on juurikin kolmen maan alempi sellainen kun ikävä kyllä muut järjestäjät Israelissa eivät voineet saada lupaa muuhun turnauslykkäykseen tai IIHF:n erillislupaa muuhun siirtoon jolloin esimerkiksi täten nyt Naisten Jääkiekon Aasian ja Tyynenmeren Turnaukseen menevä Kirgisia naisineen ei voinut liittyä tämän vuoden neljänneksi maaksi ajoissa nyt MM-ohjelman puolellekin!

Itse tämän hetken tilanne on tietysti siten nyt se, että Ukraina naisineen ei vetäydy ilman todella suurta ihmettä ylemmän lohkosarjan parista joten täten myöskään esimerkiksi Serbia naisineen ei voisi nousta enää.

Niistä mietteitä käydään myöhemmin lähipäivinä kuten viikkoinakin, mutta nyt alemman lohkosarjan näin tynkämuotoisesti puhuen:

Jääkiekon Naisten MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoon B vuodeksi 2023 Israelin Tnuvotiin nyt muuttuen 26.3.2023-31.3.2023

3. Divisioona sarjalohko 3B

Israel (Emännöi turnausta. Oli uhannut vetäytyä mikäli kisat siirtyvät/olisi siirtyneet Iranin Teheraniin kun Iran on toistuneesti kieltäytynyt pelaamasta Israelia vastaan tyypillisen uskonnollisen oikuttelun nimissä. Nyt ei ole enää tarvetta vetäytyä kun kisat varmistuivat Israeliin. Erikoisesti kenties tuleviin yhteisiin kisoihin sitten se olisi ollut normiedustaja muiden joukossa, mutta IIHF päätti typerästi sitten pitää päänsä näin.)

Serbia (IIHF:n piti jyrkästi loppuun asti päänsä eli Serbia joutui jäämään tähän sarjaan sen alempaan sarjalohkoon täksi vuodeksi. Tosin nousulla ei olisi ollut väliä mikäli tynkäsarjaksi tämä lohkosarja uhkaa jäädä kuten jäikin ja mikäli olisi pelattu muutenkin yhteiskisat. Lisäksi Pohjois-Korean vetäytyminen kuten myös Turkin vetäytyminen ja niiden aiheuttamat siirtoliikkeet suhteessa Australiaan ja Liettuaan kiinnostaa/on kiinnostanut Serbiaa. Tosin mahdolliset yhteiskisat olisi nollanneet osin muutenkin Serbian edun asiaan.)

Bosnia ja Hertsegovina

Täksi vuodeksi ikävä kyllä mietittävää riittää/riitti pitkin loppusyksyäkin ja alkutalvea kuten nyt kevääksikin on riittänyt.

Vieläkin kulisseissa kuhisee.

Etenkin kun IIHF kovin erikoisesti päätti viime vuodeksi naisten puolella olla pihi mitä tulee sarjalaajennuksiin tai lisäpaikkoihin!

Sama änkyröinti tai välillä myötätuntoisemmin muu yleinen päättämättömyys on turhauttavasti jatkunut edelleen.

Naisten MM-kisojen 4. Divisioona mahdollisuutena ei ihan tähän hätään liene niin suuri toisin kuin mitä on muille eri osa-alueille IIHF:n turnauksissa.

Ilman muuta tosin tuleville vuosille kyllä on.

Iran päätti vetäytyä pois täksi vuodeksi kun kisat varmistuivat viime vuodeksi Israeliin ja ei tullut takaisin.

Loppuun vielä todeten Ukrainan mahdollinen vetäytyminen olisi tuonut tietysti paikan Serbialle ylempään lohkosarjaan MM-kisoissa 3. Divisioonan puolelle, mutta se mahdollisten yhteiskisojen myötä olisi ollut lähinnä muodollisuus.

Onkin mielenkiintoista nähdä, että opitaanko sitten tästä sotkusta mitään kun välillä näytti oppi menevän jo vähän perillekin.

Nähtävästi IIHF päätti jatkaa nk. Pena Sämply-linjalla siihen mitä olisi tullut erinäisiin nousuehdokkuuksiin!
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Naisten MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoon B vuodeksi 2023 Israelin Tnuvotiin huomiselle ja siitä eteenpäin kieltämättä typerähkön oloiseen kolmen maan tynkäturnaukseen on vähän merkityksellisempi kun sitä edes osin on hieman pidennetty.

Etenkin kun nyt pelataan siis nk. Kaksikierrosjärjestelmää jolloin siis otteluja on täten yksi jokaiselle päivälle turnauksen loppuun asti.

Toki tietenkin vain yksi ottelu per päivä.

Ottelu huomiselle olisi siis tämä:

Jääkiekon Naisten MM-kisat 3. Divisioona 2023

3. Divisioona sarjalohko 3B

26.3.2023

Serbia-Israel (Mene ja tiedä, että miten tässä välienselvittelyssä sitten käy. Kieltämättä emännät haluaisi saada hyvän otteen nousuun jo heti alkuun. Pidennettyyn turnaukseen on tosin tappiollakin mahdollisuuksia.)

Huominen ottelu toki erinäisen kellonsiirron muistaen olisi Tnuvotin Jäähallissa eli sponsorinimellisesti puhuen One Ice Arenalla Klo 19 ja Israelissa kellonaika on sama kuin Suomessa.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon MM-kisat 4. Divisioonan 2023 suhteen on jatkuneet tänään päättyenkin myös tänään.

Päätöspäiväksi Mongoliaan nähtiin hienoja otteita, mutta myös ratkaisujakin.

Niistä lisää tässä viestissä mietteineen:

Jääkiekon MM-kisat 4. Divisioona 2023

26.3.2023

Kuwait-Filippiinit 0-14 (On paha sanoa, että miten tässä käy erinäisten tilanteiden myötä. Mikäli Indonesia voitetaankin/voitettiinkin vielä ehkä kuten on/oli voitettu niin Kuwaitille tekee/teki tiukkaa edes puoleksikaan Indonesia-ottelun tapaan taistelevia filippiiniläisten miehiä vastaan!

'Auringonpojille' pelipaitansa mukaan nimeten olisi hyvä lopetus ottaa tästä hyvä pistepotti turnaukseen sitten hyvällä sijapäätöksellä eikä pelkästään nyt enää sillä kun suora voitto riittää/riitti nyt nousuun!

Näin mietin ennen ottelua ja näin kävi, että jo täksi aamuksi Filippiinit eivät jättäneet mitään sattuman huomaan ja siten menivät murskavoitolla ensi vuodeksi MM-kisojen 3. Divisioonan pariin varmastikin!

Vielä ihan aluksi ero ei ollut ihan niin selvä kun Filippiinit ei johtaneet kuin 1-0 siitä toki toiseen erään lisäten johtonsa suureksi kiitos Kuwaitin liikajäähyjen ja ennen pitkää jo lekkeripelitason kilpailukyvyttömyyden. Kun näin kävi niin lopuksi voinee sanoa, että Filippiinit pystyi jo ennen loppuvihellystäkin jo nauttimaan nousutunnelmista. Muutoin ei juuri mietteitä tästä jäänyt.)

Mongolia-Indonesia 5-1 (Tässä varmaan huipennetaan isäntien nousujuhla riippuen toki hieman peleistä sitä ennen. Näin oli oletus ennen, mutta Filippiinit voitti isännät.

Täten Mongolian on/oli nyt pakko voittaa Indonesia eikä Filippiinit saa/olisi saanut saada missään tilanteessa saada enempää kuin kaksi pistettä käytännössä. Äärimmäisen epätodennäköinen Kuwaitin voitto tai pisteryöstö tietyin ehdoin helpottaisi/olisi helpottanut isäntien ahdinkoa, mutta niinkin nousujuhliin asti pääsy olisi/olisi ollut vaikeaa.

Indonesialle tekee/teki tiukkaa pysyä välttämättä edes isäntien puolivalotahdissakin mikäli näin huonoa oli ottelu keskimäärin Filippiinejä vastaan kuin siihen peilaten.

Kuwaitia vastaan pysyttiin paremmin tahdissa ja tietenkin Mongolia voi/olisi voinut olla väsyneen masentunut, mutta käytännössä tietenkin Kuwait oli voitostaan huolimatta niin huono kun on/oli ja Mongolia vuorostaan on/oli hyvin ärsyyntyneenä vain voitto liikkeellä!

Tosin harvoin saadessaan kiekkoa käsiinsä ottelussa Indonesia nopeassa tahdissa miettien oli erilaisempi kuin miltä näytti useimmiten.

Indonesia on/oli keskimäärin luistelutaitotasoineen kuin Singaporen B tai C-maajoukkue lisäten ihan yhtä tarkalla laukauskyvyllä heti alkuun! Vielä ei ole sen aika, mutta kyllä tulevaisuus riittävän oikealla aikavälillä voinee luvata parempaa olemusta sille. Kuwait-ottelu voi elähdyttää heitä tai sitten ei. Sen näkee sitten.

Näin mietin ennen ottelua ja kiitos toki myös isäntien lähtökohtaisen selvän nousemattomuusmasennuksen nähtiinkin sitten haasteellisempi ottelu kuin miten muutoin olisi mennyt.

Siltikin ottelun myöhempiin käänteisiin nähden edut oli isäntien ja maaleja tehtiin mitä nyt välillä jäätiin maaleittakin. Hupsu päästö oli kieltämättä ainoa isäntien taakse mennyt maalikin mitä tietysti Indonesia pelaajineen tuuletti kuin mestaruutta.

Ottelussa itsessään otteet välillä koveni, mutta verraten siisti itse peli kokonaisuutena oli. Vähän toisenlaisella onnella Indonesia olisi voinut onnistua vielä paremminkin tai sitten tietysti olisi ollut maalijuhlan uhri pahemminkin.

Murheellisesti vain todeten vähän toisin mennen nyt olisi juhlittu eilisen pisteryöstön suhteen silti Mongolian nousujuhlaa kun Filippiinien pisteet ei toisin mennen voitollakaan olisi riittäneet, mutta nyt ilman ihmeitä jäädään tähän sarjaan ensi vuodelle.

Indonesiaa itseään odottaa kova lisätyö ensi vuodelle ja toivottavasti silloin maa olisi oppivuoden jälkeen kehityskelpoisempi.

Etäällä ei ollut näissäkään kisoissa Kuwait-voitto, mutta Kuwait kieltämättä on todella heikko mittari tämän hetken jääkiekossa ja Mongolia vuorostaan oli masentuneisuuden takia niin alamaissa kun oli joten siihen tunteeseen riemuineen ei pidä jäädä kiinni ilossakaan. Jään Tiikerien eli Malesiankin vaara ensi vuodeksi heikäläisten kynnettömyydestä huolimatta on ilmeinen.

Mene ja tiedä sitten jatkosta.)

Seuraavaan viestiin tulee vielä turnauksen päättymisen johdosta pistetilanne.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tähän tulee vielä juuri päättyneen turnauksen pistetilanne MM-kisojen 4. Divisioonasta tai vanhempien päivien nimensä mukaisesta Jääkiekon MM-kisojen E-sarjasta:

Jääkiekon MM-kisat 4. Divisioonaan vuodeksi 2023 Mongoliassa Ulaanbaatarissa/Ulaanbaatorissa 23.3.2023-26.3.2023

4. Divisioona Pistetilanne

Filippiinit 8 pistettä

Mongolia 7 pistettä

Kuwait 3 pistettä

Indonesia 0 pistettä

Filippiinit voitti siis hieman tynkäturnauksen oloisen MM-ohjelman alimman sarjan turnauksen nousten ensi vuodeksi siis täpärästi MM-kisojen 3. Divisioonaan sittenkin, Mongolia oli kotiturnauksen toinen jääden ikävästi ensi vuodeksikin tähän sarjaan ellei sitten IIHF vielä erikseen muuta päättäisi ensi vuodelle kun liikkuvuuden ja erinäisten tasoerosyiden vuoksi mieluummin näkisi kyllä Mongoliankin MM-kisojen 3. Divisioonassa kuin esimerkiksi sinne kenties jäävän Iranin, Kuwait oli kieltämättä surkea jääden kolmanneksi, toiseksi viimeiseksi ja varmuudella tähän sarjaan ensi vuodeksi ja Indonesia oli vaikean oppivuoden nimissä neljäs ja viimeinen turnauksessa.

Ensi vuodeksi putoaa tietysti jo varmasti MM-kisojen 3. Divisioonan puolelta tähän sarjaan Malesia jolloin Jään Tiikereillä onkin sitten nousuyritys ei kovinkaan todennäköisesti tulosta tuottavana.

Etenkin mikäli Mongolia joutuu jäämään tänne jolloin sen nousu kyllä on taattu ilman ääri-ihmeitä tai viime hetken venymisiä tyyliin Filippiinit.

Ensi vuosi muutoin on kysymysmerkki siinä, että miten monta uutta maata tai ehdokasta tulee?

Intia tietysti näillä näkymin saa jäähallinsa valmiiksi tai edes IIHF:n herroja miellyttävästi ja sitten on tietysti vielä esimerkiksi jo Mongolian pahoin Jääkiekon Aasian ja Tyynenmeren Mestaruusturnauksen suhteen juurikin omalla ikäluokkatasollaan säikäyttänyt Uzbekistan tulossa hyvinkin todennäköisesti mukaan.

Toki voi olla muitakin kun etenkin kaksi voi tulla jo sovitustikin vielä mukaan ja ehkä kenties tulee lisääkin uusia eri maita.

Steppe Arena Mongoliasta puhuen vielä kerran osoittautui todella hienoksi pelipaikaksi kenties yli tasonsa ja mongolialaisyleisö toden totta yhdeksi innokkaimmaksi hetkeen ottaen mitä ilmeisimmin viimeinkin jääkiekon kuin omaksi itselleen!

Toivon mukaan noste jatkuu näin hyvänä kun ikävästi sitä välitöntä nousua juuri heti ei tullut.

Se tietysti usein on jääkiekon todella pienten maiden tai Mongolian tapauksessa myös jääkiekon MM-ohjelman paluumuuttajan kompastuskivi, että odotetaan usein niin kovin paljon ellei peräti liikaakin ja kun mitään tiettyä nousutavoitetta tai muuta huipputavoitteita ei olevinaan niin saavuteta niin joissakin pienemmissä maissa sitten jääkiekossa ollaan sitten rahamiesten oikkujen panttivankeja.

Onneksi näin ei ole esimerkiksi Mongoliassa ja ehdottomasti Juhani Ijäksen luotsaamien 'Auringonpoikien' voitto nousuineen on hyvä sulka Ijäksen hattuun ja myönteinen juttu myös Filippiinien jääkiekon kehitykseen.

Ensi vuosi onkin sitten toinen juttu ja onhan tätäkin kiekkokevättä vielä jäljellä!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Naisten MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoon B vuodeksi 2023 Israelin Tnuvotiin tälle päivälle ja siitä eteenpäin kieltämättä typerähkön oloiseen kolmen maan tynkäturnaukseen on vähän merkityksellisempi kun sitä edes osin on hieman pidennetty.

Etenkin kun nyt pelataan siis nk. Kaksikierrosjärjestelmää jolloin siis otteluja on täten yksi jokaiselle päivälle turnauksen loppuun asti.

Toki tietenkin vain yksi ottelu per päivä.

Ottelu tälle päivälle oli siis tämä:

Jääkiekon Naisten MM-kisat 3. Divisioona 2023

3. Divisioona sarjalohko 3B

26.3.2023

Serbia-Israel 5-1 (Mene ja tiedä, että miten tässä välienselvittelyssä sitten käy. Kieltämättä emännät haluaisi saada hyvän otteen nousuun jo heti alkuun. Pidennettyyn turnaukseen on tosin tappiollakin mahdollisuuksia. Näin mietin ennen ottelua ja pienin vaikeuksin serbien naisjoukkue onnistui nk. Pyhän Maan naisia paremmin tällä erää. Serbien naiset oli tosin melko hallitsevia läpi ottelun kun esimerkiksi toiseen erään kisaemännät eivät saaneet yhtään järkevää laukausta kohti maalia. Sentään edes lohdutukseksi tuli viimeiseen erään yksi maali emännille.)

Huomisen ottelu on siis sittemmin tämä kun yksi ottelu on tietenkin päivää kohti:

27.3.2023

Israel-Bosnia ja Hertsegovina (Saa nähdä, että miten emännät pärjäävät sitten tässä. Bosniakkienkin naisille toivoisi parasta, mutta välttämättä tilanne ei heille tule olemaan kovin helppo.)

Huominen ottelu olisi Tnuvotin Jäähallissa eli sponsorinimellisesti puhuen One Ice Arenalla Klo 19 ja Israelissa kellonaika on sama kuin Suomessa.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Naisten MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoon B vuodeksi 2023 Israelin Tnuvotiin tälle päivälle on jälleen jatkuneet.

Ottelu tälle päivälle oli siis tämä:

Jääkiekon Naisten MM-kisat 3. Divisioona 2023

3. Divisioona sarjalohko 3B

27.3.2023

Israel-Bosnia ja Hertsegovina 2-4 (Saa nähdä, että miten emännät pärjäävät sitten tässä. Bosniakkienkin naisille toivoisi parasta, mutta välttämättä tilanne ei heille tule olemaan kovin helppo. Näin mietin ennen ottelua ja tasaista oli. Ensin oli maalittomuutta ja sitten tasapeliä maalein 45 minuuttia ja 2 sekuntia ennen kuin bosniakkien naiset meni johtoon mistä eivät luopuneet. Ikävä juttu täten ennen pitkää emännille.)

Huomisen ottelu on siis sittemmin tämä kun yksi ottelu on tietenkin päivää kohti:

28.3.2023

Serbia-Bosnia ja Hertsegovina (Nähtäväksi jää miten tässä käy. Serbit lienee vahvempia, mutta bosniakit naisineen on ilmoittautuneet tätä menoa voittotaistoon mitä nousuun tulee.)

Huominen ottelu olisi Tnuvotin Jäähallissa eli sponsorinimellisesti puhuen nyt vähän korjatusti eli ei suinkaan luulemallani Onelce Arenalla vaan nimi kovin harhaanjohtavan oloisesti ei oikeastaan ole yhteen vaan erikseen ja silloinkin kun on niin l-kirjain ei ole l pienesti tai suuresti L. Kirjain oli siis I-kirjain isolla eli toisin sanoen siis One Ice Arena on nimi jonka myös korjaan muihinkin viesteihin.

Eli suomennetusti nk. Yhden Jään Areenalla tästä eteenpäin ottelu alkaa huomennakin tuttuun tapaan Klo 19 ja Israelissa kellonaika on sama kuin Suomessa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Poikien MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoon B vuodeksi 2023 Bulgarian Sofiaan 27.3.2023-2.4.2023 käydään läpi tässä viestissä tietenkin alemman sarjalohkon ennakoiden suhteen kuten myös tilanteita ennen turnausta kulissien takaa näin:

2. Divisioona sarjalohko 2B

Bulgaria (Olisi lähtökohtaisesti kenties pudonnut tai sitten ei MM-kisojen 3. Divisioonaan, mutta putoaminen peruttiin viime vuodeksi osin liian pienten maamäärien vuoksi kuten myös koronavetäytyjien eli Australian ja Kiinan tilanteen nimissä eli täten se saa jäädä tälle vuodelle. Se lisäksi isännöi hieman huvittuneella tavalla jälleen turnausta kun kukaan muu ei halunnut niitä isännöidä täksi vuodeksi. Turnaus on alkanut huonosti isännille.)

Hollanti (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta viime vuodeksi, mutta nousu evättiin. Pelikausi sujui melko huonosti ja tälle tasolle jouduttiin jäämään tälle vuodelle. On kuitenkin melko ylivertainen suosikki nousemaan sitten tänä vuonna vuodeksi 2024. Ajalta ennen koronaa neljä vuotta sitten se ja Kiina söivät toistensa pisteitä jonka nimissä osin ja osin tietysti sisukkuutta osoittaen muutenkin Serbia nousi sitten niukasti niiden edeltä ylempään lohkosarjaan. Ikävä kyllä viime hetken nousumahdollisuus perustuen Ukrainan vetäytymiseen ei toteutunut joten näin jouduttiin jäämään alempaan lohkosarjaan. Ukrainan ollessa vetäytynyt olisi noustu näin ylempään lohkosarjaan. Turnaus on alkanut heille hyvin.)

Kiina (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon tälle vuodelle. Ajalta ennen koronaa neljä vuotta sitten se ja Hollanti söivät toistensa pisteitä jonka nimissä osin ja osin tietysti sisukkuutta osoittaen muutenkin Serbia nousi sitten niukasti niiden edeltä ylempään lohkosarjaan. Oli oikeutettu ennen koronavetäytymistä myös MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta viime vuodeksi, mutta nousu evättiin. Juuri nyt on ollut poliittisiakin jännitteitä. Onneksi Kiina poikineen oli vetäytymättä huolimatta uhoista ja ärhentelyistä kulisseissa. Kiina on aloittanut turnauksen hyvin. Lieneekö sitten tulevien Jong Ijs-Oranjen edustajien ja Lohikäärmeiden Poikien aika ottaa uusinta vuoden 2019 kahinasta nyt kuitenkin vain toisen näistä noustessa?)

Australia (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon tälle vuodelle. Ajalta ennen koronaa neljä vuotta sitten se ei pelannut erityisen sujuvasti pelikaudella otteiden huonoimmillaan ollessa melko kelvotonta luokkaa. Ei toki surkeinta mahdollista, mutta aiempiin polviin nähden töitä on pakko tehdä lujemmin. Kenties enemmän kuin koskaan aikaisemmin on pitänyt. Turnaus on alkanut huonosti heille.)

Taiwan (Nousija MM-kisojen 3. Divisioonasta tähän sarjaan erittäin dramaattisesti sen päädyttyä tasoihin Belgian ja Islannin kanssa viime vuodeksi. Nyt onkin mielenkiintoista sitten nähdä tilanne tälle vuodelle. Elintärkeästi turnauksen suhteen se on alkanut voitolla eli näillä puhuen voidaan jo huonoimmillaankin säilyä. Se onkin nk. Raha-Kiinan poikien tulevaisuudelle tärkeää jääkiekon ylläpitoon!)

Belgia (Nousija MM-kisojen 3. Divisioonasta tähän sarjaan, mutta täydennyspaikkalaisena. Tämä joukkue yritti säilymishakemusta putoamatta ennen kautta viime vuodeksi, mutta turhaan. Jäi alustavasti tasapelinsä ja keskinäisen tappionsa takia erittäin dramaattisesti alempaan sarjaan sen päädyttyä tasoihin Taiwanin ja Islannin kanssa. Sittemmin sai nousta. Onkin mielenkiintoista nähdä, että mihin Jään Pahat Pojat venyvät sitten tänä vuonna. Voi jäädä, mutta myös pudotakin. Ikävä kyllä turnaus on alkanut hemmetin niukalla tappiolla!)

Seuraava viesti kertoo sitten tämän päivän tuloksista.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Poikien MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoon B vuodeksi 2023 Bulgarian Sofiaan 27.3.2023-2.4.2023 alkoikin juuri päättyneenä, eiliseksi muuttuneena päivänä.

Tässä niiden ottelujen tulokset mitä pelattiin:

Jääkiekon Poikien MM-kisat 2. Divisioona sarjalohko 2B

27.3.2023

Australia-Hollanti 1-6 (Tässä ottelussa aluksi oli tasaisempaa, mutta myöhemmin huolimatta Hollannin vähäisemmistä maaleista sen yleinen taso meni heikommaksi ja välillä jo lekkeripeliksi. Ikävä kyllä tuleville Jään Kenguruille heidän poikaryhmässään oli paljon epäonnea, laukaukset ei menneet perille ja typeriä jäähyjä otettiin haitaksi asti.

Tosin maalijuhlan makua oli jo avauserään kun tulevat Jong Ijs-Oranjen pelaajat johti peräti jo 3-0. Lienee ollut Jään Kenguruille tai pikemmin tuleville sellaisille heikkous osin myös väistämätön koronan jälkipaluuruostekin jäille mennessä. Tosin hyvin erikoista oli Hollannin viimeinen maali otteluun silti kahden miehen alivoimasta huolimatta!)

Belgia-Taiwan 3-4 (Tämä oli melkoinen jännitysnäytelmä! Välillä Taiwanin pojat johti jo 3-1, mutta Jään Pahat Pojat taisteli tiensä tasapeliin! Tasapeli pisteryöstöineen oli hemmetin lähellä kuten toki voittokin, mutta kuitenkin potin vei nk. Raha-Kiina poikineen Chiung-Yuan Chenin siniviivan maalilla syöttäjinään Yi-An Wang ja Kuan-Wei Chen. Pisteryöstöön tai voittoon Jään Pahoille Pojille erotti 11 hemmetin vietävää sekuntia!

Pettymys oli paha. Etenkin mikäli turnaus menisi myöhemmin piloille niin tämä saattaisi ratkaista jäämisen tähän koko sarjaan. Taiwan poikineen hieman hyvässä lykyssä saanee tästä uutta voimaa ja huonoimmillaan voidaan jäädä tähän sarjaan kehittämään kykyjen jatkoa.)

Kiina-Bulgaria 5-1 (Pienen koronaruosteen kuten myös ensimmäisen erän nikottelun jälkeen maalein 2-0 oli toisesta erästä eteenpäin hyvin selvää, että Jään Lohikäärmeiden poikaryhmä vie kuten myös vei tämän ottelun selvästi nimiinsä. Paljon kommentoitavaa ei ollut mitä nyt Bulgarian puolustus oli ajoittain luokatonta eikä oikein hyökkäyspäissäkään mitään erityistä puhtia ollut.

Välillä jotain pyöritystä kyllä oli ja se olisi voinut toimia ehkä ajalta ennen Pekingin Talviolympialaisten satsauksia myös poikaryhmien kehitykseen, mutta niiden kehitysten myötä isännät putosi kuten on myös käytännössä muutenkin pudonnut kyydistä.

Lohikäärmeiden Pojille turnaus alkoi siis hyvin, mutta paineet kulisseissa näytti olleen melkoisia ja kovaa tuntui olleen komento jäillekin mennessä! Kunhan ei nyt hurjimukset nyt ihan poikia piippuun ajaisi sentään!)

Huomisen ottelut on nämä:

28.3.2023

Hollanti-Taiwan (Ijs-Oranjen poikaryhmä onkin sitten mielenkiintoisen nousevan haasteen edessä. Etenkin kun nk. Raha-Kiinan pojat osaa syötellä todella hyvin ikäluokkatasolleen ja ennen kaikkea yhteistyö ketjupäiden välillä sujuu siinä missä Ijs-Oranjen pojilla on usein harmittavasti itsepäisyyttä ja ketjupäälaiskuutta mikä kytketään huit helkuttiin yleensä jo kun mennään Jong Ijs-Oranjeen ja lopullisesti itse maajoukkueeseen eli Ijs-Oranjeen varsinaisesti viimeistään ne ongelmat kyllä heitetään veke jos mielii pärjätä!)

Kiina-Australia (Tämä onkin koronapalaajien keskinäinen. Jään Lohikäärmeet tai pikemmin heidän poikaryhmä tässä tapauksessa voi poliittisesta vastenmielisyydestä huolimatta olla hyvinkin nouseva joukkue lähivuosille kun taas ausseilla on poikineen helskutinmoiset paineet. Toivottavasti Hollanti-ottelu oli vain muuten vaikea kun palattiin jäille. Muussa tapauksessa mitähän helskuttia tehdään? Kun ei siis pärjätä edes Hollannille niin miten pärjätä sitten Kiinalle? Siinäpä kysymys tälle päivälle.)

Bulgaria-Belgia (Isännät varmasti haluaisi pistää parastaan, mutta joutunee ilman ihmeitä Jään Pahojen Poikien kuittaantuneen rymistelyn uhriksi. Normaalisti näin, mutta poikiin ei välttämättä maakohtaiset yleisasetelmat päde. Jään Pahat Pojat tarvitsevat pisteitä ja ehkä ne niitä saavat, mutta missä muodossa? Siinäpä kysymys jälleen tälle päivälle.)

Tälle päivälle ottelut Sofiassa Talviurheilun Palatsin Jäähallissa on tutut kuten eilenkin kellonajoiltaan.

Eilen pelattiin siis Klo 13, Klo 16.30 ja Klo 20 ja näin mennään myös tänään.

Bulgarian Aikaa koskien kello on aina sama kuin Suomessa eli se on täten selkeää aloitusajoiltaan.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Naisten MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoon B vuodeksi 2023 Israelin Tnuvotiin tälle päivälle kuten viime päivillekin on jälleen jatkuneet tänään myös päättyen.

Viime päivien kiireiden vuoksi en ole juuri ehtinyt päivittää tai kertoa tilanteita tämän tai muidenkaan turnausten suhteen.

Kevät tuleekin olemaan melkoisen tiivis eri turnausten osalta niin naisiin, poikiin kuin mitä miehiinkin tulee MM-ohjelman suhteen.

Tiedä onko kaikille aikaakaan sinänsä ajankohdassa kertoa, mutta tässä nyt ottelut tuloksineen naisten suhteen Israelista kertoen viime pelistä tämän päivän päätöspeliin asti kun yksi ottelu tietysti oli päivää kohti:

Jääkiekon Naisten MM-kisat 3. Divisioona 2023

3. Divisioona sarjalohko 3B

28.3.2023

Serbia-Bosnia ja Hertsegovina 12-1 (Nähtäväksi jäi, että miten tässä kävisi. Serbit lieni vahvempia, mutta bosniakit naisineen oli ilmoittautuneet tätä menoa voittotaistoon mitä nousuun tuli. Ikävä kyllä serbit naisineen meni menojaan hyvin äkkiä. Ennen pitkää muutenkin tynkäturnaukseen käytännössä puhuen serbit naisineen oli hyvinkin ylivoimaisia kaikki tyynni.)

29.3.2023

Israel-Serbia 0-9 (Tämä oli myös nk. Pyhän Maan naisille hyvin äkkiä serbinaisten jyrän alle jäämistä kaikki tyynni.)

30.3.2023

Bosnia ja Hertsegovina-Israel 1-4 (Tämä oli mielestäni ehkä yksi tynkäturnauksen tasaisin ottelu. Bosniakit naisineen ottelussa pystyi pysymään emäntien vauhtiin kauankin ja vain päätöserän väsyminen esti peräti jälleen hienon voiton tai edes menettelevän pisteryöstön. Israel naisineen oli verraten pitkään alakynnessä kun johto ei pidentynyt paraatimarssiksi, mutta pitkässä juoksussa toki parempi. Eilisen ottelun jälkeen ei juuri lisättävää jäänyt.)

31.3.2023

Bosnia ja Hertsegovina-Serbia 0-11 (Serbien naiset päätti myös tynkäturnauksen nousujuhlat selvään jyräykseen. Toki ensimmäisessä erässä puolivaloilla allekin mennen tahti oli 4-0 johdon tuottava sellainen. Tämän päivän otteluun mietteet oli siis nämä. Olisi ollut enemmän järkeä kyllä, että vielä tänä vuonna olisi pidetty naisten MM-ohjelma alin sarja yhteisenä. Etenkin mikäli Israelin ja Bosnia ja Hertsegovinan ongelmat vielä ymmärsikin tasoeropeloissa niin Serbialla naisineen olisi kyllä ollut enemmän haastetta otteluihinsa. Ensi vuodeksi sitten onkin mielenkiintonsa ja mikäli niin tynkämäistä on edelleen niin voisi yhdistää.)

Emäntien nk. Yhden Jään Areenalla eli siis sponsorinimellisesti puhuen nyt oikein kirjoittaen One Ice Areenalla kellonaika otteluille oli tuttu Klo 19 paitsi eilen jolloin ottelu oli alkanut Klo 17 ja tänään kun ottelu oli alkanut Klo 14 ajan tietenkin ollessa sama kuin Suomessa.

Seuraavaan viestiin tulee vielä pistetilanne.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tähän tulee vielä juuri päättyneen kuten myös kerrotun turnauksen pistetilanne:

Jääkiekon Naisten MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoon B vuodeksi 2023 Israelin Tnuvotiin 26.3.2023-31.3.2023

3. Divisioona sarjalohko 3B Pistetilanne

Serbia 12 pistettä

Israel 3 pistettä

Bosnia ja Hertsegovina 3 pistettä

Kieltämättä typerän oloisessa tynkäturnauksessa Serbian naiset näytti lampaan saparoa voiton myötä IIHF:n herroille hyvin ansaitusti nousten sitten ylempään lohkosarjaan mikä sekin on merkityksetön mikäli ensi vuonna taas on puhe ja kenties nyt viimein sitten yhteisenä pelaaminen edessä, Israel oli kotiturnauksessaan naisineen toinen ja toiseksi viimeinen ja Bosnia ja Hertsegovina oli kolmas ja viimeinen.

Ensi vuodeksi toki toivoisi, että viimein Iranin naiset ja Kirgisian naiset tulisi viimein pelaamaan. Kirgiisien naiset olisi voineetkin ehkä tulla, mutta kun turnausta muuten ei siirretty niin he eivät voineet tulla sitten juuri nyt kun Iran muuten sitten vähemmän yllättäen kiukutteli Israelissa pelaamisen vuoksi.

Ensi vuodeksi kun pelataan muualla niin lienee helpompaa sitten heille tulla mukaan sitten kamppailuun nk. Pyhän Maan naisten ja bosniakkien naisten kanssa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Poikien MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoon B vuodeksi 2023 Bulgarian Sofiaan 27.3.2023-2.4.2023 on myös jatkuneet tällä välin ja mukavasti juuri nyt on jälleen ollut välipäiväkin kuten myös toissa päivänäkin oli.

Viime päivien kiireiden vuoksi en ole juuri tähänkään turnaukseen ehtinyt kertoa niiden tilanteita. Välillä joillekin joukkueille on ollut tilanne pahempi ja joillekin vähän helpompi. Tämän pisteetönkin joukkue on pieni yllätys kuten myös ongelmissakin ollut joukkue.

Silti tämä lienee kuitenkin ilman ihmeitä Hollannin poikien tai Kiinan poikien pääsykoe ylempään lohkosarjaan.

Sen näkee sitten ylihuomenna lopullisesti, mutta tässä viestissä on turnaustilannetta tähän asti viime kerronnasta eli sitä toissa päivältä eteenpäin viime otteluihin päättyen:

Jääkiekon Poikien MM-kisat 2. Divisioona sarjalohko 2B

28.3.2023

Hollanti-Taiwan 8-1 (Ijs-Oranjen poikaryhmä olikin sitten mielenkiintoisen nousevan haasteen edessä. Etenkin kun nk. Raha-Kiinan pojat osasi syötellä todella hyvin ikäluokkatasolleen ja ennen kaikkea yhteistyö ketjupäiden välillä sujui siinä missä Ijs-Oranjen pojilla oli oletuksin usein harmittavasti itsepäisyyttä ja ketjupäälaiskuutta mikä kytketään huit helkuttiin yleensä jo kun mennään Jong Ijs-Oranjeen ja lopullisesti itse maajoukkueeseen eli Ijs-Oranjeen varsinaisesti viimeistään ne ongelmat kyllä heitetään veke jos mielii pärjätä! Tällä erää näin kävi, että Ijs-Oranjen pojat eivät antaneet yllättää itseään. Suoraviivaiseen voittoon marssittiin, mutta ei liian äkkiä sillä ensimmäiseen erään luvut oli vain 2-1 ja lisäksi erikoista oli nk. Raha-Kiinan poikien ainokaisen maalin syntyminen alivomalla. Ikävä juttu heille, mutta edelleen kehityskelpoisuutta on ja samoin sarjapaikka voi säilyä hyvinkin heille.)

Kiina-Australia 5-2 (Tämä olikin koronapalaajien keskinäinen. Jään Lohikäärmeet tai pikemmin heidän poikaryhmä tässä tapauksessa voi poliittisesta vastenmielisyydestä huolimatta olla hyvinkin nouseva joukkue lähivuosille kun taas ausseilla oli poikineen helskutinmoiset paineet. Toivottavasti Hollanti-ottelu oli vain muuten vaikea kun palattiin jäille. Muussa tapauksessa mitähän helskuttia tehdään? Kun ei siis pärjätä edes Hollannille niin miten pärjätä sitten Kiinalle? Siinäpä kysymys tälle päivälle.

Näin mietin silloin ennen ottelua ja näin kävi, että Jään Lohikäärmeiden poikaryhmä vei pidemmän korren. Itse otteluun maustetta toi paljon Jään Kenguruiden poikaryhmän pyristely ensimmäiseen erään kuten osin vielä toiseen erään kun silloin vielä aussit pääsi tasoihinkin.

Lisäksi ensimmäiseen erään nähtiin hetkeen huikein poikaryhmien keskinäinen MM-joukkotappelu mistä kuumimmillaan oltiin julistaa koko ottelu tuloksettomaksi ennen sitten rauhoittumista! Pelikieltoja tuli yhteensä kuusi eli kolme kummallekin osapuolille! Viimein Jään Lohikäärmeet poikaryhmineen kolmanteen erään meni sitten jo osin menojaan. Australian pojille tämä oli silloin hyvin pelottava juttu kun pelikiellossa oli useampi pelaaja ja muillakin pelaajilla oli pelikiellon vaara lyhyesti liian korkeiden jäähyminuuttien vuoksi jälkikäteen.)

Bulgaria-Belgia 4-0 (Isännät varmasti haluaisi pistää parastaan, mutta joutunee ilman ihmeitä Jään Pahojen Poikien kuittaantuneen rymistelyn uhriksi. Normaalisti näin, mutta poikiin ei välttämättä maakohtaiset yleisasetelmat päde. Jään Pahat Pojat tarvitsevat pisteitä ja ehkä ne niitä saavat, mutta missä muodossa? Siinäpä kysymys jälleen tälle päivälle.

Näin mietin ennen ottelua ja se olikin sitten isännät jotka yllättivät toki kotiyleisöä miellyttävästi!

Tosin bulgaarien pojille vähän imartelevaa oli Jään Pahojen Poikien jatkuva rymistely siitä sitten tulleine jäähyineen vähän liikaakin kuten pari ylivoimamaaliakin. Jään Pahat Pojat voitti isompiensa eli Jään Perkeleiden tapaan paljon aloitusvoittoja, klaarasivat kulmista aloitukset nimiinsä kuten myös ottelua kohti maalintekopaikat laukauksineen, mutta ikävä kyllä maaleja ei tullut ainuttakaan. Isännille tämäkin voitto oli toki tärkeä kun huonoimmillaan sarjapaikasta puhutaan. Myös voittoero tuli päätöserässä kun muutoin ottelu oli enimmäkseen ottelulle voittolukemiin 1-0 kuin merkitty ennen muutokselle menemistä.)

30.3.2023

Australia-Taiwan 5-3 (Tämä olikin sitten eilen Jään Kenguruiden pojille tärkeä pistetilin avaus. Homma ei silti vakuuttanut. Etenkin kun välillä johdettiin jo 5-1, kaikki oltiin menettää ja ainoa syy miksi nytkin voitettiin oli pitkälti nk. Raha-Kiinan jatkuvat typerät jäähyt johon sorruttiin kautta ottelun, siihen vielä lopettaen vielä loppumetreilläkin kuin 10 sekuntia oli aikaa jäljellä ennen mahdollista 5-4 tilannetta jolloin jännitys olisi ollut vieläkin korkeampi kuin oli!

Alkukin oli kuin hetkeen pedattu Taiwanin menestykselle ellei peräti voitollekin. Johtoon mentiin alivoimallakin, aussit poikineen eivät uskaltaneet pelata lisäpelikieltojen pelossa edes kovinkaan fyysistä peliä eikä oikein tuntuneet pysyvän otteissaan jäällä.

Sen kaiken pilasi tietenkin joukkueelle oudonkin suuri jäähyherkkyys peräti väkivaltaisestikin läpi ottelun. Hurjin näistä tietysti osin typerimpänä oli Yu-Ting Shihin Marc Tuttoniin kohdistunut potkujäähy!

Kyseinen pelikieltoon perin vähäisesti eli vain yhden pelin pelikieltoon kun yleensä mokomasta tulisi 3-4 ottelua ellei reilustikin enemmän ellei täysin jopa koko uran kestävää pelikieltoa olevasta tempusta tuomiten ja siitä johtuen ei oikein Taiwankaan voinut mitään kun Jään Kenguruiden pojat alkoi hieman sisuuntua kohti voittoa mennen.

Välillä muuten aussit itsekin tekivät alivoimamaaleja melko rikkinäiseen otteluun joten sekin oli omanlaisensa taidon näyttö! Kuitenkin välillä Jään Kenguruiden poikaryhmän työskentely oli kovin tehotonta ja tärkeimmät muut maalit otteluun eli avausmaali ja viimeinen näistä tehtiin heikäläisten suhteen ylivoimalla. Nyt onkin jännitettävää jatkoon kun useampi muu joukkue on tasapelissä jatkon osalta.)

Kiina-Belgia 6-2 (Jään Lohikäärmeet poikaryhmässä oli nyt melkoisen selkeästi parempi joukkue kuin Jään Pahat Pojat. Siltikin esimerkiksi kautta ensimmäisen erän ja toisen erän tilanne oli hieman toinen. Etenkin kun Jään Lohikäärmeiden poikaryhmään oli pelikielloista johtuen hieman katoa. Siltikin johto pysyi kiinalaisten nimissä toki ongelmista huolimatta. Johdot oli välillä 3-1 kuten myös 4-2. Päätöserä oli lopuksi kohtalokas sitten Jään Pahoille Pojille. Osin Bulgaria-ottelun johdosta kilpailukyvyttömyyttä väsymyspohjaisesti esiintyi kuten myös tiettyä kurittomuutta. Ikävä kyllä ottelun loppumetreille tuli jo masennusta ja sen myötä pelot sarjapaikan säilymisestä on todellisia siinä missä osin vaikeukselliset muut joukkueet on saaneet pisteitä ja he ovat yhä pisteittä. Jään Lohikäärmeiden poikaryhmän osalta kaikki alkaa olla kiinni ylihuomisesta Hollanti-ottelusta.)

Hollanti-Bulgaria 5-1 (Tämä olikin aluksi viihteellinen kun isännillä oli kotiyleisön tuen tuoma noste kuten myös yleispisteitäkin hankittuna. Ikävä kyllä tulevat Jong Ijs-Oranjen jäsenet teki tyhjäksi isäntien yllätystoiveet. Tosin välillä johto ei ollut ennen toisen erän säkenöiviä tilanteita kuin 2-1 enintään siitä sitten voittoon karaten. Välillä oli vain 1-0. Sitten päätöserä oli kovin rikkinäinen jäähyineen eikä todellisia maalintekopaikkojakaan enää ollut. Ijs-Oranjen poikaryhmän osalta kaikki alkaa olla kiinni ylihuomisesta Kiina-ottelusta.)

Tämän jälkeen vielä tilanne huomiselle kun nyt tänään on kuun päätteeksi välipäivä:

1.4.2023

Belgia-Hollanti (Tuttujen perinnevastustajien kohtaaminen onkin mielenkiintoinen näky. Ijs-Oranjen pojat lienevät selkeä voittaja, mutta voihan Aprillipäivän kunniaksi toki Jään Pahat Pojat syöttää silliä ja juottaa kuravettä sitten niin lähtökohtaisen paremmilleenkin!)

Bulgaria-Australia (Isännät kaipaavat ilman muuta lisäpisteitä, mutta niin kaipaavat poikaset Jään Kenguruittenkin!)

Taiwan-Kiina (Tässä onkin sitten illan poliittinen lataus. Parhaimmillaan nk. Raha-Kiina poikineen on perin taidokas, mutta hurjimmillaan Jään Lohikäärmeiden poikaryhmä lienee tähän kovin tulisella päällä. Mikäli tästä tulista tulee niin toivottavasti tulisuus pysyy sitten jäällä eikä siirry pukukoppiin tai sitäkin vähemmän oikeasti poliittisille areenoille kuten Jään Lohikäärmeiden Kotiluolan suhteen voi näyttää Pekingissä!)

Itse ottelut Bulgariasta alkavat tutuilla ajoilla kuten kertomatta jääneiden päivien otteluissa eli Klo 13, Klo 16.30 ja Klo 20 ja tietenkin aika on sama kuin Suomessa!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vaikka tämä tietysti onkin jo päivän myöhässä niin eilen tuli täyteen tämän aihealueen perustamisesta täyteen 10 vuotta.

Toki tämä tietysti ei ole ainoa kun aiheeseen on ennenkin ollut omia alueitaan välillä lyhyenä ja välillä pidempänä.

Tämä kuitenkin jo vähän pienempänäkin tai silloisin oletuksin luultuna ennen laajenemista lienee ollut silti niistä suurin.

IceBlacks tämän tietysti perusti 30.3.2013.
 

Pardus

Jäsen
Upeaa nähdä vihdoinkin Erik Embrichin ja Conrad Mölderin nimet Viron entry listillä. Toivottavasti näen myös Tallinnassa kyseisen kaksikon, joilla molemmilla on vielä mahdollisuus pelata ihan liigatasolla Jokereiden(?) paidassa. Nyt alle onnistuneet kotikisat, kova kesätreeni ja syksyllä Keravalle tahkoamaan Mestistä. Siitä se lähtee.

 

Pardus

Jäsen
Instagramista bongattuna Kiina on aloittanut MM-leirinsä Riiassa, Kurbadsin jäähallissa. Varmaankin pelaavat jotain latvialaisjoukkuetta vastaan harjoitusottelun ennen Tallinnaan siirtymistä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Poikien MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoon B vuodeksi 2023 Bulgarian Sofiaan 27.3.2023-2.4.2023 on myös päättyneet toissa päivänä ja sitä toissa päivänä pidettyjen ottelujen jälkeen.

Tilanteet mietteineen päätöspäivien otteluihin oli siis nämä:

Jääkiekon Poikien MM-kisat 2. Divisioona sarjalohko 2B

1.4.2023

Belgia-Hollanti 2-4 (Tuttujen perinnevastustajien kohtaaminen olikin mielenkiintoinen näky. Ijs-Oranjen pojat lienivät selkeä voittaja, mutta voihan/olisi voineet Aprillipäivän kunniaksi toki Jään Pahat Pojat syöttää silliä ja juottaa kuravettä sitten niin lähtökohtaisen paremmilleenkin!

Tämä itse asiassa oli yllättävän pitkään hyvinkin totta sillä Jään Pahat Pojat johtivat helskutin kauan kyseistä ottelua ensin luvuissa 2-0 ja myöhemminkin luvuin 2-1.

Päätöserään sitten Ijs-Oranjen pojat meni sitten viimein tasoihin lopuksi pinnistellen siitäkin ohi voittoon! Toki Jään Pahojen Poikien tilannetta hieman imarteli tulevien Ijs-Oranjen edustajien turhat jäähyt kuten myös typerä taktiikka koko ajan keskittyä peruuttelevaan luistelutyyliin jäähyntappoineen päivineen jolloin ei voitu edetä liikepelissä kunnolla!

Tämä toki onneksi ajoissa vaihtui ja kun sitten Jään Pahojen Poikien väsymyksen laski päälle niin siten viimein Ijs-Oranjen pojat voitti.)

Bulgaria-Australia 5-2 (Isännät kaipaavat ilman muuta lisäpisteitä, mutta niin kaipaavat poikaset Jään Kenguruittenkin! Näin mietin ennen ottelua ja isännät otti yllätysvoiton syösten tulevat Jään Kengurut kuilun partaalle mitä tuli sarjaputoamiseen!

Australia johti kyllä ottelussa, mutta oli liikajäähyjensä takia poikkeuksellisessa pulassa eikä isännät kotijäillä niin kaihtaneet fyysistä peliä kuin miten oletettiin ennen tätä näytöstä! Ylivoimamaalit imarteli isäntää, mutta kyllä monin mielin aussien olisi silti tämä ottelu pitänyt nimiinsä hoitaa. Kun näin ei käynyt niin bulgaarien pojat rynnisti ohi tappioasemasta riemuvoittoon jolloin säilyi myös sarjapaikkakin.)

Taiwan-Kiina 4-8 (Tässä olikin sitten sitä toissa päiväisen illan poliittinen lataus. Parhaimmillaan nk. Raha-Kiina poikineen oli perin taidokas, mutta hurjimmillaan Jään Lohikäärmeiden poikaryhmä lieni tähän kovin tulisella päällä. Mikäli tästä tulista tulisi niin toivottavasti tulisuus pysyy sitten jäällä eikä siirry pukukoppiin tai sitäkin vähemmän oikeasti poliittisille areenoille kuten Jään Lohikäärmeiden Kotiluolan suhteen voi näyttää Pekingissä!

Näin mietin ennen ottelua ja näin kävikin enimmäkseen. Tai ainakin kun voitto tuli Pekingin päähän niin ei tullut uhriutumista ja riehumista entistäkin enemmän.

Tämä oli alkuun myös äärimmäisen tasainen ja myöhemminkin. Etenkin kun nk. Raha-Kiinan pojat sinnitteli välillä ehkä tietyin ehdoin jo yli kykytasonsa tekemällä komeita vastahyökkäyksiä, ketjukatkoja kuten myös tietenkin hyviä jäähytappojakin.

Ikävä kyllä ketjupäät oli ylityöllistettyjä ja jäähyt myöhemmin ei parantaneet tilannetta. Toivoa antoi toki myös täpärästi hyväksytty tasoitusmaali 2-2 kun erää oli jäljellä pelkkä yksi sekunti ennen toiseen erään lähtöä!

Sittemmin toki Jään Lohikäärmeiden poikaryhmä meni menojaan kun ennen kaikkea vähän turhan laiskasti suhtautunut puolustus terästäytyi ja ennen kaikkea kun ketjuvaihtoja kyettiin onnistuneesti tekemään enemmän kuin miten nk. Raha-Kiinan pojat kykeni peliin tekemään ajoitusten ollessa välillä todella pelottavankin pieleen menneitä onneksi kuitenkin ilman enempiä maaleja.

Toisen erän 13 sekunnin sisään tulleet kaksi maalia tosin oli myös yksi voitonavain Kiinalle kun tämän jälkeen nk. Raha-Kiina ei niin päässyt mukaan otteluun sellaisenaan ja joutui pelaamaan puolustavammin. Sittemmin lopputulos oli Jään Lohikäärmeiden poikasten suhteen edullinen.)

2.4.2023

Australia-Belgia 2-1 (Tämä oli pitkä, katkera taistelu koronapalaajan ja kilpailukykyisen täydennysjoukkueen välillä. Australia veti pidemmän korren pitkälti Jään Pahojen Poikien liikajäähyjen ja maalivahti Ronan Hoyn loistotorjuntojen avulla!

Päätöserässä Jään Pahat Pojat oli selkeästi parempi lopullisestikin kuin mitään hävittävää ei ollut ja kavennusmaalikin tuli, mutta se ei katkerasti riittänyt.

Etenkin kun Jään Kengurujen poikaryhmällä puolustus parani ottelun edetessä, jäähyntappo tai siniviivatorjunta sujui paremmin kuten ennen kaikkea muun painostuksen vuoksi Jään Pahojen Poikien maalivahtia eli Tibe Palinckxia ei ehditty vetäyttää maalilta joukkueaitioon ennen kuin oli liian vähän kellossa aikaa ja siten myöhäistä enää kavennukselle.

Siten ikävä kyllä Belgia putosi ja Australia säilyi ensi vuodelle tähän sarjaan. Vähän toisenlaisella onnella etenkin jo avauspäivänä nyt putoaja olisi voinut olla Bulgaria tai Taiwan itse.

Ensi vuodeksi Jään Pahat Pojat kenties nousevat takaisin tähän sarjaan ja toivottavasti Jään Kengurujen poikaryhmään tulisi yleisempää parannusta kun ikäluokka oli todella viime hetkeen asti helskutinmoisissa vaikeuksissa ja tätä menoa ei nyt pudottu, mutta ensi vuonna kyllä pudotaan ellei menoon tule muutosta! Etenkin kun ihan kaikesta ei voi syyttää koronaa.)

Taiwan-Bulgaria 4-1 (Tässä nk. Raha-Kiina otti menettelevän selkeän, mutta perin väsyneen oloisen voiton isännistä poikineen. Jostain syystä toki ehkä Kiinalle häviämisen jälkeen, mutta osin muutenkin tuntui pelitaso isäntiä vastaan olevan perin masentunut.

Liikepeli oli yllättävänkin laiskaa, kaveria syöttöjä varten ei huomioitu tarpeeksi, tuli turhia leipomisia ja palautuksiakin turhaan keskialueelle kun olisi pitänyt olla rohkeutta enemmäksi syvyysliikkeeseen kohti maalia. Tämän myötä erikoisesti keskityttiin tarkempiin laukauksiin jotka verkkoon sitten pujahti.

Isäntien pojat taas ehkä vähän turhan paljon haaskasi voimiaan ausseihin kohdistuneeseen voittopeliin sillä heilläkin oli pulaa riittämiin tässä ottelussa juuri siksi. Tosin juuri nk. Raha-Kiinan poikien ottelumasennuksen vuoksi ja erikoisen palauttelupelin vuoksi bulgaarien pojilla oli enemmän laukauksia kohti maalia otteluun joskin ne ei aina erityisen tarkkoja olleet.

Huonoimmillaan tosin vähän eri tavalla Belgian ollessa esimerkiksi voittanut juuri avauspäivänä olisi nyt isännät pudonneet alempaan sarjaan! Ensi vuosi nyt olleille isännille ei edelleenkään ole vakuuttava ja Taiwan siihen nähden toki ongelmistakin huolimatta nosti itsensä jo turnauskolmoseksi asti!)

Hollanti-Kiina 3-2 (Tämä oli myös melkoinen jännitysnäytelmä mistä ei draamankaarta puuttunut ja missä riitti säpinää! Hienoa oli nähdä Ijs-Oranjen poikaryhmän nousu etenkin tappiosta voittoon. Jään Lohikäärmeiden poikaryhmä olisi muutoin voinut viedä ottelun, mutta se itse sortui siihen mikä vaivasi Ijs-Oranjen tulevia jäseniä eli liikajäähyisyys!

Lopuksi tiukan ottelun sankareiksi nousivat voittomaalin tehnyt Jorma van de Meerakker ja voittomaalin syöttänyt Didrik Kristiansen-Bax. Jään Lohikäärmeiden poikaryhmällä riitti tulisuutta läpi ottelun ja kun Ijs-Oranjen poikaryhmä sitten kukisti nämä jäillä niin Yinuo Wangilla keitti yli pelikiellon arvoisesti turhalla tavalla riehuen heti ottelun päätyttyä ja yleisestikin Jään Lohikäärmeiden poikasten johtoryhmä tuntui olevan harvinaisen huonoja häviäjiä kaiken jälkeen.

Varsinkin sopupeliksi väittäminen ja toimitsijoiden lahjotuksi kutsuminen oli kieltämättä melko puistattavaa hommaa. Ellei tuo nyt sitten tietysti ollut itkuvirttä Jään Lohikäärmeiden Kotiluolaa varten ettei työpaikka menisi alta.

Ehkä turhautumisen olisi vähän paremmin voinut ymmärtää mikäli olisi ollut kyse selvästä sarjanoususta kun nyt oli kyse lähinnä ylempään lohkosarjaan pääsystä sen enemmittä kunnioista puhuen.

Hollannille tämä oli toki hieno juttu kun hetkeen sen joukkueet ei ole tähän ikäryhmään olleet erityisen korkealla ja viimeksi kun oltiin edes äärimmäisen lähellä nousua tai noustiin ikäryhmän 1. Divisioonan pariin MM-ohjelmassa niin silloin tuli juurikin voimaan tulleet nämä välillä erittäinkin typerät ja hidastavat lohkosarjassa pelaamisetkin jolloin ei voitu nousta.

Ensi vuosi on toki silti vaikeaa, mutta ilahduttavaa on nähdä Hollannille edistystä näinkin jääkiekkoon!)

Seuraavaan viestiin tulee vielä päättyneen turnauksen pistetilanne.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Poikien MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoon B vuodeksi 2023 Bulgarian Sofiaan 27.3.2023-2.4.2023 pelattuna tulee tähän vielä kerran pistetilanteineen:

2. Divisioona sarjalohko 2B Pistetilanne

Hollanti 15 pistettä

Kiina 12 pistettä

Taiwan 6 pistettä

Bulgaria 6 pistettä

Australia 6 pistettä

Belgia 0 pistettä

Ijs-Oranjen tulevat edustajat jonain päivänä toki ensin vielä palveluksiaan Jong Ijs-Oranjelle suoden pääsevät täten ensi vuodeksi ylempään lohkosarjaan.

Siinä missä Jään Lohikäärmeiden pojat täpärästi joutuivat jäämään ensi vuodeksi ja Jään Pahat Pojat toki kilpailukykyisyydestään huolimatta putoavat pisteettöminä MM-kisojen 3. Divisioonaan tässä ikäryhmässä kun sieltä vuorostaan nousee Israel poikineen tänne.

Tulee oma mielenkiintonsa siitäkin sitten ensi vuodeksi etenkin kun huomioi, että Taiwanin pojatkin oli jo nyt kolmansia, ehkä sijoitusta voisi parantaakin ja hiljaisella nousulla ennen pitkää jatkaa kehityskulkua kohti parempaa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Naisten MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoon A vuodeksi 2023 Meksikon Mexico Cityyn nyt muutoksin 2.4.2023-7.4.2023 käsitellään tähän viestiin nyt ennakoineen toissa päivänä alkaneen turnauksen suhteen.

Kun tietenkin näistä kisoista tuntuvasti aiemmin jo Pohjois-Korea on vetäytynyt ja kun murheellista kyllä alemman lohkosarjan voittaja Belgiaa ei otettu kiitos IIHF:n jähmeyden täydentämään tätä siten täydeksi turnaukseksi tälle vuodelle:

2. Divisioona sarjalohko 2A

Meksiko (Emännöi turnausta.)

Latvia (Lopulta sittenkin pitkien aikojen jälkeen IIHF piti jyrkästi päänsä niin siten joutui Latvia jäämään tähän sarjaan sen ylempään sarjalohkoon. Latvia oli aiemmin riitauttanut sen päätöksen ja se olisi halunnut vieläkin nousta hyvin pitkien vaatimusten ja kieltojen jälkeen. Kun nousua ei saatu erikseen kabinetissa niin jäällä sen odotetaan nousevan hyvinkin selvästi omin lähtökohdin. Oli ollut myötätukija ja hyväksyjä esimerkiksi ensin Australian mahdolliselle myöhäisliittymiselle mukaan turnaukseen ja oli jälleen sitä myös Belgiallekin. Ikävä kyllä IIHF:n typerä itsepäisyys maksoi belgialaisille hyvän näyttöpaikan isompiaan vastaan kokien ja Latvialta mielenkiintoisen vastustajan kokemisen!)

Espanja

Taiwan

Islanti (Nousija alemmasta lohkosarjasta tähän ylempään lohkosarjaan täksi vuodeksi.)

Itse turnaus itsessään ei ole enää niin muuttunut, mutta tietenkin sen eri otteluja pelataan nyt eri tavalla.

Niistä lisää seuraavaan viestiin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Naisten MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoon A vuodeksi 2023 Meksikon Mexico Cityyn 2.4.2023-7.4.2023 onkin jo alkaneet toissa päivänä jatkuen siten tänään huolimatta siitä, että myöhäisen pelaamisen ja aikaeron suuruuden vuoksi tulokset menevät ikään kuin eiliselle.

Siten turnaus lyhennettynä ei ole edennyt vielä pitkälle.

Tänäänkin pelataan vain yksi ottelu ikään kuin siis eiliselle mennen kiitos aikaeron.

Turnauksen suhteen tietysti kiitos Pohjois-Korean vetäytymisen välttämättä kukaan ei siis putoa ja mikäli putoaa niin se on viitostilallinen.

Jolloin esimerkiksi Belgian lisäksi edelleen ensi vuodeksi voi nousta myös Australia alemmasta lohkosarjasta puhuen kun se jäi perin dramaattisesti Jään Demonittarien uhriksi itse keskinäiseen otteluun miettien sen 1-0 tuloksen ratkaistua nousun!

Itse jo pelatut ottelut tuloksineen kuten nyt yksi yölle osuva ottelu kerrotaan ennakoineen tähän viestiin:

Jääkiekon Naisten MM-kisat 2. Divisioona 2023

2. Divisioona sarjalohko 2A

2.4.2023

Latvia-Taiwan 3-2 (Tämä oli kieltämättä erittäin täpärä ottelu Latvian naisille tai nuoremmista sellaisista puhuen kuin mimmeille. Ennakkosuosikille oli käydä pitkään yllättävänkin kylmät kun oli kyllä kykyjä, mutta viimeistelyn huonous ja jäähyherkkyys oli pilata kaiken!

Karina Anisimova otti typerän pelikiellon, ilman yhtä ylivoimamaalia olisi Latvialle silti jo tullut pisteryöstö mahdollisesti hyvinkin epäedullisesti ja ilman lahjakasta Linda Rullea olisi nyt Latvia toissa iltana jäänyt sitten kokonaan pisteittä heti alkuun!

Taiwan meni ensin johtoonkin ja Chih-Chen Hsieh teki kyllä hienon, latvialaisittain pelottavan tasoitusmaalin Min-Chuan Huangin kieltämättä liiketaiteellisesta syötöstä pitäen siten loppuun asti jännityksessä naisjääkiekon ystäviä ennen sitten tietysti lopputulosta.

Latvialle ehkä kenties nyt sinänsä lyhyeen turnaukseen pahin on nyt takana vaikka täysin ei ihan vielä voi juhlia kun Espanja naisineen näin heidän juhlavuotensa eli yleisen maan jääkiekon 100-vuotisjuhlien kunniaksi on aloittanut turnauksen hyvin. Mene ja tiedä, että miten siinä sitten käy ennen pitkää heidän välillään nousun suhteen.)

Meksiko-Espanja 0-6 (Tämä oli pientä haparointia huomioimatta kyllä Espanjan peli alusta loppuun eli ikävä kyllä siten ei ollut Team Bandidasin lempinimellä nykyään tunnetuilla Meksikon naisilla juurikaan mahdollisuuksia. Tietenkin myös emäntien toisen lempinimen mukaan tuntien eli nk. Rosvottarilla ei ollut muutamaa ensimmäisen erän paikkaa huomioimatta erityisen suurta toivoa oikein tehdä maaleja tai myöhemmin miettiä pisteryöstöä. Helppoa ei tule olemaan jatkokaan.)

Tuleva ottelu nyt yöllä tietenkin ikään kuin eiliselle Meksikoon on tämä alle tuleva ottelu:

3.4.2023

Islanti-Meksiko (Jäähaukkojen naisten ryhmä tosiaan kenties voinee yllättää nk. Rosvottaret eli emännät. Tosin emännät ellei kovin väsyneitä ole niin luulisi heidän ilahduttavan kotiyleisöään voitolla. On onni myös siinä, että välttämättä tänä vuonna kukaan ei putoa jolloin nyt turnauksen avausottelun itselleen pelaava Islanti voi selvitä.)

Lisäksi on vielä tietenkin tälle päivälle ja osin huomiselle venyen nyt 4.4.2023 luvassa ottelut Espanja-Taiwan ja Islanti-Latvia.

Näidenkin suhteen jännitettävää voinee riittää Mexico Cityn yhteen sen muista jäähalleista puhuen eli San Jeronimo Arenalle missä tämä turnaus pelataan.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Naisten MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoon A vuodeksi 2023 Romanian Brasoviin 3.4.2023-9.4.2023 tulee tähän viestiin ennakoineen kun alempi pelattiin jo vähän aiemmin Israelin Tnuvotissa ja kun erinäiset muut kabinettinousuyritykset ja esimerkiksi Naisten MM-kisojen 3. Divisioonan pelaaminen kenties yhteisenä neuvotteluineen oli päättyneet:

3. Divisioona sarjalohko 3A

Romania (Emännöi turnausta. Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin ylempään sarjalohkoon pysyen myös sarjassa mikäli turnaus tulee yhteiseksi täksi vuodeksi tai ei. Yhteisturnaukseenkin se oli valmis juuri täällä sen pitäen mikäli niin olisi käynyt. Ei tullut tietenkään ikävästi tuloksettomien neuvottelujen myötä.)

Liettua (IIHF piti jyrkästi päänsä. Täten joutui Liettua jäämään tähän sarjaan sen ylempään sarjalohkoon. Liettua kun oli edelleen riitauttanut päätöksen ja se halusi yhtä edelleen nousta MM-kisojen 2. Divisioonaan. Näin ei käynyt.

Mikäli Australia olisi noussut Pohjois-Korean tyhjäksi jättämälle paikalle ylemmässä sarjassa olisi Liettua voinut saada täydennyspaikan sen tilalle ylempään sarjaan. Kun näinkään ei käynyt on Liettua tukenut Australiaa näissä ongelmissa ja tietysti on arvostellut IIHF:n juttuja minkä ehtinyt. Myöhemmin Liettua tuki myös erikseen jälkikäteisen oloisesti Belgian suoraa myöhäishyväksynnän pelaamista ylemmän sarjan puolella tuloksetta.

Lisäksi toki on voimakkaan myönteisesti pitänyt roolia yllä Ukrainan Sodassa sen uhrin eli Ukrainan vankkumattomana tukijana. Turkin vetäytyminen ja sitä edeltänyt viivyttely vetäytymisen suhteen suututti entisestään pahoin Liettuan Jääkiekkoliiton johtoa vähemmän yllättäen kun siinäkin jonkinlainen hätätäydennys kun olisi vain välittömästi lyöty voimaan niin jotain olisi voinut tehdä nousun suhteen.

Nyt sitten loppui aika eikä välien lämpenemistä täten IIHF:n herrojen suuntaan ole odotettavissa. Belgian joutumiseen myös viivyttelyn uhriksi on Liettua ilmaissut halukkuuden lisätutkintaan vastalauseineen IIHF:n suuntaan jolloin välit sinne suuntaan on menossa hyvinkin heikoiksi. Turnaus on alkanut Liettuan naisille erinomaisesti.)

Bulgaria (Jäi nollille, mutta jäi myös lohkosarjasta puhuen ylempään kun niin moni vetäytyi kuluneeksi viime vuodeksi. Tälle vuodelle onkin sitten parempi yrittää saada tuloksiakin. Ikävältä tosin näyttää heti aluksi ainakin kun tuli tappio.)

Ukraina (Tämä maa on sodassa. Lisäksi se on/oli ainoa maa joka olisi voinut vetäytyä putoamatta koronan jälkeenkin juuri tästä syystä johtuen. Siten vetäytyessään kenties se olisi voinut luoda vielä mahdollisuuden joillekin maille. Naisten puolella tosin se on hyvin huonoilla sijoilla MM-ohjelmassa kuten sarjoissakin joten sen merkitys ei ole niin suuri kuin muissa MM-ohjelmien sarjoissa. Sitäkin vähäisempi merkitys olisi ollut mikäli sarjasta olisi tullut yhteinen. Näin ei käynyt eikä Ukraina naisineen vetäytynyt. Turnaus on alkanut heille hienosti.)

Hong Kong (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin ylempään sarjalohkoon pysyen myös sarjassa mikäli turnaus olisi tullut yhteiseksi täksi vuodeksi. Näin ei käynyt, mutta turnaus sille on alkanut hyvin.)

Eesti (Nousija alemmasta lohkosarjasta tähän ylempään lohkosarjaan. Parhaimmillaan voi nousta MM-kisojen 2. Divisioonaankin, mutta voi myös ikävä kyllä jäädäkin tälle tasolle. Sen näkee sitten täksi vuodeksi. Ikävä kyllä voi nyt myös huonoimmillaan lähtökohtaisesti pudota kun turnaus on alkanut kovin huonosti.)

Itse ottelutulokset tuleekin seuraavaan viestiin kun muuna sivuhuomiona tietenkin huomenna alkavat jo varsinaisetkin Naisten MM-kisatkin.

Porkkanana nyt tänne Naisten MM-kisojen 3. Divisioonan puolelle on kiitos Turkin vetäytymisen ja jo kenties varman putoamisen kuten myös Kroatian mahdollisesti pudotessa kaksikin nousupaikkaa sitten tarjolla Naisten MM-kisojen 2. Divisioonaan ensi vuodeksi.

Tosin tietysti täysin varmasti tietenkin vain voittaja nousee kun kakkostilallinen joutuu odottamaan IIHF:n herrojen päätöksiä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Naisten MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoon A vuodeksi 2023 Romanian Brasoviin 3.4.2023-9.4.2023 onkin alkaneet eilen ja jatkuvat tänään seuraavin otteluin kun nyt tulee ensin tulokset jälkikerrontoineen ja sitten ennakot:

Jääkiekon Naisten MM-kisat 3. Divisioona 2023

3. Divisioona sarjalohko 3A

3.4.2023

Liettua-Eesti 6-0 (Tämän kyllä ihan ensimmäisen erän pientä emmintää huomioimatta veivät kyllä nimiinsä Liettuan naiset. Siellä päin on naisissakin jääkiekko lähtenyt kehityskelpoiseen nousuun heti kun vain vaivauduttiin oikeasti rohkealla tavalla aloittamaan pelaaminen.

Ikävästi Eestin naisille taas tietyin ehdoin paremmista harjoitusmahdollisuuksista huolimatta tämä oli tyrmäävä tulos ja luvut olisi voineet olla pahempiakin. Siten ehkä aiemmin miettimäni sarjanousun kenties olevin tarjousnousupaikoin voi unohtaa. Voi olla tiedossa lähinnä säilymistaisto mikäli huonoimmillaan sitäkään.)

Bulgaria-Hong Kong 2-6 (Koronapalaaja teki sitten melko selvää jälkeä Bulgarian naisista ja luvut olisi voineet olla heille hienompiakin, mutta voimia alettiin säästellä melko varhain. Ikävämpi juttu Hong Kongille on lähinnä tuo puolustuksen yleinen pieni lipsahtelu eikä oikein lyöntilaukauksien tarkkuus tunnu olevan kehitelistalla. Lisäksi vähän oli vaikeuksia osata hämätä vastustajan keskialuenostoja. Onneksi Bulgarian naiset on sen verran huonoja kun ovat sillä vähän parempia maita vastaan mokomin keskialuenostoin paremmin harjoittein olisi Hong Kongin naisille käynyt huonosti!)

Romania-Ukraina 0-4 (Ikävästi emännät joutuivat myönteisen sotaa käyvän maan naisten uhreiksi jäillä. Ensimmäisen erän erinäisiä pieniä ongelmia ja ehkä välillä turhan usein menoja paitsioon huomioimatta voitto oli silti Ukrainan. Mahdollista nousua koskien voi olla kaksikin paikkaa tarjolla ja turnaus on kovin alussa joten mahdollisuuksia vielä on molemmille.)

Itse tämän päivän ottelut ovat seuraavat:

4.4.2023

Eesti-Bulgaria (Tämä voinee mahdollisesti selvittää putoajan tai sitten ei tilanteen mukaan. Sen näkee sitten.)

Ukraina-Hong Kong (Tämä onkin sitten kiintoisa tapaus niin kauan kun molemmille ei tule mitään kovin liian tahatonta kohellusta otteluun liikaa. Itse veikkaan ilman ihmeitä pisteryöstöä. Muutoin Hong Kongilla on nopeustekninen etu puolellaan kun taas Ukrainan naiset on fyysisen ilmeikkäämpiä pelitavoiltaan.)

Liettua-Romania (Tässäkin testataan jälleen Liettuan naisellista jääkiekkokyvykkyyttä sitten emäntiä vastaan. Tricolori Hochein naisten puoli ei totisesti ole yhtään sen helpompi välttämättä kuin miten miesten puoli olisi ja ehkä pienestä alakynnestäkin lähdetään. Toki IIHF:n herroille halutaan näyttää lampaan saparoa kiitos kabinettisotkujen joten siten latausta tähän otteluun nähtäneen kovin!)

Itse ottelut Brasovin Jäähallissa tässä tapauksessa sen isommassa eli nk. Olympiahallissa alkavat kuten eilenkin niin Klo 13, Klo 16.30 ja Klo 20 Romanian Aikaa eli kello on ajaltaan sama kuin Suomessakin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös