Divisioonien MM-kisat

  • 209 539
  • 1 316

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Juniorien eli U20-ikäryhmän MM-ohjelman kisat tulivat jonkin aikaa sitten päätökseensä Serbiassakin päättyneen viimeisen nk. Peruutusturnauksen myötä.

Tämän ikäryhmän MM-ohjelman eri kisat alkavatkin nopeinten kaikista eri tulevan vuoden MM-kisoista eli vielä tämän vuoden puolella joulukuussa ja voi olla, että kun vielä osin tietyt nousupaikat on selvittämättä niin siltikin yllättävänkin selkeää on ensi vuoden ikäryhmän MM-ohjelman kisojen määritelmä!

Vain hyvin vähän on ollut viime vuoden peruutusten tai erikseen tämän vuoden pohjalta IIHF:n päätöksiä riitauttaneita maita.

Lähinnä sellaisia joiden eri putoamiset tai muut nousumahdollisuudet evättiin tietenkin kun Venäjä ja Valko-Venäjä ulos heitettiin/pysyvät ulos heitettyinä.

Niistä selvitystä tulee kun jälleen tietenkin palataan hyvin lähelle normaalia kuitenkin Ukrainan vetäytymismahdollisuudet huomioiden jolloin vielä laajennuspaikat on mahdollisia.

Ukraina onkin tällä hetkellä ainut maa mikä voi niin tehdä putoamatta.

IIHF on linjannut hienosti nyt selvästi myös sen vahvistaen 30.9, että MM-kisojen 3. Divisioona pelataan ainakin vielä kerran tässä ikäryhmässä yhteisenä sarjana ja myös MM-kisojen 4. Divisioonan lähtökohtainen pelaamattomuus tarkoittaa sitä, että nyt vetäytyneet Uusi-Seelanti ja Bulgaria saavat sitäkin selvemmin jäädä MM-kisojen 3. Divisioonan pariin.

Ihan vieläkään tosin ei tiedetä sitä, että nouseeko MM-kisojen 3. Divisioonassa edelleen kaksi parasta vai riittääkö perinteisempi yksi nousija lohkosarjatyyliin tai harvemmin aiemminkin yhteisenä sarjana pelaten.

Välillä useampi pienmaa jääkiekossa on syksyn mittaan vaatinut, että MM-kisojen 2. Divisioonan alemmasta lohkosarjasta pitäisi pudottaa kaksi maata kuin vain yksi maa MM-kisojen 3. Divisioonan puolelle ja tietenkin keskimäärin alimmasta sarjasta puhuen tietenkin kahdella nousijalla olisi enemmän hienompaa meno kuin vain yhdellä nousijalla tai putoajalla.

MM-kisojen 4. Divisioonaa siis ei ilman ihmeitä pelata ikävä kyllä vieläkään tässä ikäluokassa, mutta vastaavasti pelaamattomuuden niin käydessä IIHF on luvannut kaksi lisäpaikkaa MM-kisojen 3. Divisioonaan kun nyt se on kahdeksan maan turnaus ilman ihmeitä eli kymmenen maata voi olla mahdollista nähdä.

Itse alemmat MM-kisat tässä ikäluokassa divisioonittain menevät täten erittäin vahvan alustavasti näin:

Nuorten Jääkiekon MM-kisat 1. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Norjan Askeriin 11.12.2022-17.12.2022 ja Puolan Bytomiin 11.12.2022-17.12.2022

1. Divisioona sarjalohko 1A

Norja (Isännöi turnausta, riitautti aiemmin MM-kisojen nousupaikan ja olisi halunnut olla ylimääräinen nousija. Ikävä kyllä nousu evättiin heti kun päätettiin IIHF:n osalta, että ensi vuodeksi erikseen ei voi enää tästä ikäryhmästä enää MM-kisojen varsinaiselle puolelle nousta kun MM-kisoista ei pudotettu ketään tänä vuonna pois. Jääkarhunpennut joutuvat täten jäämään tähän lohkosarjaan edelleen toki nousuehdokkaana.)

Tanska

Unkari

Kazhakstan

Ranska (Nousija alemmasta lohkosarjasta.)

Slovenia (Nousija alemmasta lohkosarjasta, mutta vain täydennysjoukkueena. Korona-aikaan riitautti putoamispäätöksen, IIHF eväsi sen ja siten se pelillisesti nousi tälle tasolle tehden oikeutta ja kohtuutta itselleen.)

1. Divisioona sarjalohko 1B

Puola (Isännöi turnausta.)

Eesti

Italia (Nousija MM-kisojen 2. Divisioonasta. Korona-aikaan riitautti putoamispäätöksen, IIHF eväsi sen ja siten se pelillisesti nousi tälle tasolle tehden oikeutta ja kohtuutta itselleen.)

Japani

Etelä-Korea (Nousija MM-kisojen 2. Divisioonasta, mutta vain täydennysjoukkueena.)

Ukraina (Tämä maa on sodassa. Lisäksi se on ainoa maa joka voi vetäytyä putoamatta koronan jälkeenkin juuri tästä syystä johtuen. Siten vetäytyessään kenties se voi luoda vielä mahdollisuuden joillekin maille.)

Sitten Nuorten MM-kisojen 2. Divisioonan mahdollinen tilanne ensi vuodeksi kun tosiaan alempaa lohkosarjaa ei vielä tiedetä kisapaikaltaan tai järjestäjältään:

Nuorten Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Liettuan Kaunasiin 11.12.2022-17.12.2022 ja Islannin Reykjavikiin 16.1.2023-22.1.2023

2. Divisioona sarjalohko 2A

Liettua (Isännöi turnausta.)

Iso-Britannia (Korona-aikaan riitautti nousupäätöksen ja yritti hyötyä myös Ukrainan mahdollisesta vetäytymisestä siinä kuitenkaan onnistumatta ensin muuten ja tietenkin Ukraina ei vetäytynyt jolloin se joutui jäämään tälle tasolle. Tänä vuonna ei onnistunut sarjanousussaan joten edelleen jäädään tälle tasolle jolloin voinee viimein nousta ensi vuodeksi tai sitten ei.)

Romania

Espanja

Kroatia (Nousija alemmasta lohkosarjasta.)

Hollanti (Nousija alemmasta lohkosarjasta, mutta vain täydennysjoukkueena. Korona-aikaan riitautti putoamispäätöksen, IIHF eväsi sen ja siten se pelillisesti nousi tälle tasolle tehden oikeutta ja kohtuutta itselleen. Täpäräksi tilanne meni osin kun hankaluuksia oli, mutta muun muassa Serbian nollaus päätösottelussa on nostanut odotuksia nyt hyvinkin pian tulevaan turnaukseen.)

2. Divisioona sarjalohko 2B

Serbia (Jäi tähän sarjalohkoon yllättävänkin selvästi tietyin ehdoin puhuen. Kykyä oli jälleen nousta, mutta se mokattiin. Korona-aikaan riitautti putoamispäätöksen, IIHF eväsi sen ja siten se pelillisesti olikin Israelin lisäksi ainoa nuorten maajoukkue mikä ei kyennyt peliään päättämään kohujaan vasten edes nousuun jolloin sitä kohtaan ei voinut myöskään tuntea myötätuntoa samoin kuin vaikkapa Hollantia tai Italiaa kohtaan heihin kohdistuneisiin väärintekoihin. Voivat toki nousta ylempään lohkosarjaan jälleen ensi vuodeksi, mutta nyt kuitenkin pitäisi yrittää malttaa mielensä ja nyt se voi olla vaikeampaa.)

Belgia

Islanti (Isännöi turnausta.)

Kiina (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon.)

Taiwan (Nousija MM-kisojen 3. Divisioonasta.)

Meksiko (Nousija MM-kisojen 3. Divisioonasta, mutta vain täydennysjoukkueena.)

Sitten MM-kisojen 3. Divisioonan yhteiskisojen tilanne ensi vuodeksi kun tosiaan ei vielä tiedetä kisapaikaltaan tai järjestäjältään:

Nuorten Jääkiekon MM-kisat 3. Divisioonaan yhteisesti vuodeksi 2023 Turkissa Istanbulissa 7.1.2023-14.1.2023

3. Divisioona

Australia (Joutui jäämään tälle tasolle kun ihan ei nousu onnistunut. Oli aiemmin melkoisen kissanhännän vetoleikissä IIHF:n suhteen palaamisen ja palaamattomuuden nimissä koronan vuoksi. Lopulta palasi kyllä, mutta esimerkiksi sarjaputoamisen peruminen evättiin kun IIHF:ltä meni hermot vähemmän yllättäen. On todennäköisin nousijaehdokas yhteiskisoissa jälleen, mutta kaikki on mahdollista jälleen jäämistä myöten.)

Bosnia ja Hertsegovina

Israel (Korona-aikaan riitautti putoamispäätöksen, IIHF eväsi sen ja siten se pelillisesti olikin Serbian lisäksi ainoa nuorten maajoukkue mikä ei kyennyt peliään päättämään kohujaan vasten edes nousuun jolloin sitä kohtaan ei voinut myöskään tuntea myötätuntoa samoin kuin vaikkapa Hollantia tai Italiaa kohtaan heihin kohdistuneisiin väärintekoihin. Voi toki nousta nyt ensi vuodeksi yhteiskisoissakin.)

Kirgisia

Etelä-Afrikka

Turkki (Isännöi turnausta.)

Uusi-Seelanti (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle. Oli aiemmin myös melkoisen kissanhännän vetoleikissä IIHF:n suhteen palaamisen ja palaamattomuuden nimissä koronan vuoksi. Lopulta ei palannut pelaamaan juuri nyt kesäksi, mutta jälleen talveksi kyllä palaa.)

Bulgaria (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle.)

MM-kisojen 4. Divisioonan pelaamattomuuden myötä Uuden-Seelannin ja Bulgarian lisäksi myös Etelä-Afrikka ja Kirgisia saavat jäädä MM-kisojen 3. Divisioonan pariin putoamatta.

IIHF pitää yllä kahta lisäpaikkaa MM-kisojen 3. Divisioonaan mistä yhteen lähtökohtaisesti eniten kiinnostusta on osoittanut kuluneen kesän peruutuskisoista pois puutteellisen paperityön takia jäänyt Iran.

Yksi muu ehdokas onkin vielä auki mikäli näin käy.

Lisäksi Ukrainan tilanne vaikuttaa kenties vielä seuraaviin maihin ellei sitten sen vetäytyessä pelata muutoin viidellä maalla jossa viitospaikkalainen putoaa ja muutoin nousu on normaali joskin Ukraina säilyisi vuodeksi 2024:

Iso-Britannia (Pääsee Nuorten MM-kisojen 1. Divisioonan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

Serbia (Pääsee MM-kisojen 2. Divisioonan ylemmän lohkosarjan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

Australia (Pääsee MM-kisojen 2. Divisioonan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

Mikäli Ukraina vetäytyy niin nousujen toteutuessa täysimääräisenä on IIHF luvannut vielä yhden lisänousupaikan jollekin halukkaalle MM-kisojen 3. Divisioonaan.

Tietenkin erinäisille lisänousuille etenkin lukkoon lyötyjä turnauksia koskien tulee kiire joten nähtäväksi jäävät ne nousut.

Nuorten MM-kisojen 3. Divisioonan suhde onkin jälleen yhteiskisoina sitten mielenkiintoinen tavallaan.

Mene ja tiedä, että miten käy niissä sitten!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Poikien MM-kisojen MM-ohjelman eli U18-ikäryhmän MM-kisojen suhteen tulee tähän viestiin ainakin lähtökohtainen hahmotelma siitä, että miltä ne ensi vuodeksi näyttäisivät kun Venäjä ja Valko-Venäjä tietenkin ovat ulkona MM-ohjelmasta ja ovat pysyneet pois suljettuina.

1.6.2022 ja 19.9.2022 on tätä kaikkea viimeksi käsitelty.

Näillä näkymin ja kun IIHF suostui avokätisyyteen laajennuspaikkojen suhteen ja kun samalla vielä aivan kaikkea ei tiedetty ennen syksyä niin tällä hetkellä näyttäisi pitkien neuvottelujen jälkeen siltä, että erinäisiä putoamisia ei tapahtunut, laajennuspaikat ovat kahdelle joukkueelle kerrallaan ja koronajoukkueet säilyttivät paikkansa.

Tämä tietenkin tarkoittaa Slovakian ja Jääkarhunpentujen eli Norjan ikäryhmän poikien nousua ensi vuodeksi MM-kisoihin joten tämä keskittyy näillä puhein MM-kisojen divisiooniin.

Ensi vuonna putoavat tilanteen mukaan kaikki muut paitsi Ukraina sotaan vedoten, Ukrainan kenties vetäytyessä putoaa viitospaikkalainen ja muut ei putoa ja mikäli joku muu maa vetäytyisi Ukrainan kanssa yhdessä niin Ukraina säilyy, mutta toinen vetäytyjä putoaa ja siten kukaan muu ei neljällä joukkueella putoa.

MM-kisojen 3. Divisioona saattaa yhdistyä ajalta ennen koronaa olleen viimeisen kolmen vuoden neuvottelujen valossa kiitos jatkuvasti osin vajaan alemman sarjalohkon vuoksi jota ei ymmärretty yhdistää tällekin vuodelle esimerkiksi vetäytyjät huomioiden 9-10 maan kisoiksi.

Tietenkin MM-kisojen 4. Divisioonan mahdollinen mukaan tulo kenties otetaan huomioon tässä näkemyksessä kun kisapaikat ihan itse MM-kisoja paikaltaan vielä tietämättä on nähtävästi jo jaettu, mutta tämä näkemys kuitenkin vielä korostaa ennen muuta päätöstä MM-kisojen 3. Divisioonan pelaamisesta tietenkin lohkosarjoihin jaettuna.

Lisäksi murhetta tuottaa edelleen Ukrainan Sota, Kiinan kiristyneet välit niin nk. Länteen kuten myös IIHF:n päätöksiin ja myös Kirgisian mahdollinen poisjäänti erinäisten syiden vuoksi jolloin varapaikkaa pitää Kirgisian mielenmuutoksella tai sitä ilman lisäpaikkaa MM-kisojen 3. Divisioonaan hakenut Thaimaa.

Myönteistä on myös, että nyt kaikkiin sarjoihin ja niiden kenties pelattaviin sarjalohkoihin ovat tulleet päivämäärät myös Kapkaupungissa pelattavaa alempaa lohkosarjaa myöten tietenkin miettien erilliskisoja:

Jääkiekon Poikien MM-kisat 1. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Ranskan Angersiin 23.4.2023-29.4.2023 ja Slovenian Blediin 10.4.2023-16.4.2023

1. Divisioona sarjalohko 1A

Ranska (Isännöi turnausta.)

Kazhakstan (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin eikä pelikausi sujunut hyvin.)

Tanska (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin eikä pelikausi sujunut hyvin.)

Japani (Olisi pudonnut MM-kisojen 1. Divisioonan alempaan lohkosarjaan, mutta putoaminen peruttiin jolloin se saa jäädä.)

Unkari (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan. ennen kautta. Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 1. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan, mutta nousu evättiin mitä vasten Unkari poikineen näytti närhen munat IIHF:n herroille varsin ansaitusti.)

Ukraina (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan, mutta täydennyspaikkalaisena. Tämä joukkue yritti säilymishakemusta putoamatta ennen kautta, mutta turhaan. Pelasi hienon kauden ja nyt sitten poikkeusoloissa nousikin. Tämä maa on sodassa. Lisäksi se on ainoa maa joka voi vetäytyä putoamatta koronan jälkeenkin juuri tästä syystä johtuen. Siten vetäytyessään kenties se voi luoda vielä mahdollisuuden joillekin maille.)

1. Divisioona sarjalohko 1B

Slovenia (Isännöi turnausta.)

Italia (Oli ennen kautta nousussa kiinni MM-kisojen 1. Divisioonan ylempään lohkosarjaan, mutta se oli kiinni Ukrainan vetäytymisestä. Nyt pelikaudella kisaisännät pelasivat hyvin, mutta ihan ei nousu ikäryhmässä onnistunut joten he joutuivat jäämään sitten alempaan lohkosarjaan.)

Itävalta (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 1. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin. Itävalta pelasi todella huonosti eikä kyennyt samaan kuin mitä Unkari eikä edes lähellekään ajoittain.)

Puola (Olisi pudonnut MM-kisojen 2. Divisioonaan, mutta putoaminen peruttiin jolloin se saa jäädä.)

Etelä-Korea (Nousija MM-kisojen 2. Divisioonasta tähän sarjaan perin dramaattisesti ja upeasti erittäin surkean ja melkein putoamiseen päättyneen edeltävän yleisen pelikauden jälkeen ajalta ennen koronaa.)

Eesti (Nousija MM-kisojen 2. Divisioonasta tähän sarjaan, mutta täydennyspaikkalaisena. Perin dramaattisesti hävisi katkerasti kamppailun kotiyleisönsä edessä alkujaan Etelä-Korealle. Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 1. Divisioonaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin. Esitys kaudella melko katkeraan nousuotteluun asti siten nousupaikan saaden lienee kelpo korvaus. Mitenhän Pääskynpojilla menee sitten ensi vuosi?)

Sitten MM-kisojen 2. Divisioonan mahdollinen tilanne ensi vuodeksi:

Jääkiekon Poikien MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Serbian Belgradiin 16.4.2023-22.4.2023 ja Bulgarian Sofiaan 27.3.2023-2.4.2023

2. Divisioona sarjalohko 2A

Serbia (Olisi pudonnut MM-kisojen 2. Divisioonan alempaan lohkosarjaan, mutta putoaminen peruttiin jolloin se saa jäädä lisäksi itse isäntänä.)

Iso-Britannia (Tämä joukkue yritti säilymishakemusta MM-kisojen 1. Divisioonaan putoamatta ennen kautta, mutta turhaan. Melkein pystyi nousemaan, mutta katkeran pienesti jäi ulos Etelä-Korean ja Eestinkin noustessa sen nenän edestä ylempään sarjaan. Lähtökohtaisen ylivertainen ennakkosuosikki nousemaan.)

Liettua (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 1. Divisioonaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin. Britteihin verrattuna pelikausi sujui odotuksia huonommin. Etenkin ajalta ennen koronaan nähden kun kolmen vuoden takaisesti nousu oli pienestä kiinni. Edelleen Liettuan poikien ja juniorien eli U18 ja U20-ikäluokkien pelaajatuotanto on kuitenkin hyvin vahva ja kyvykkyys on koko ajan kasvussa siinä missä Eestin poikien ja juniorien vastaava on yllättävänkin sattuman kauppaa kyvyiltään hyvin ikäluokkakeskeisesti. Tosin Eestin tilanne ilman muuta voi parantua 1-5 vuoden kuluessa, mutta oliko kuitenkin kotijäilläkin merkitystä asiaan niin jää nähtäväksi.)

Romania (Oli ennen kautta nousussa kiinni MM-kisojen 1. Divisioonaan, mutta se oli kiinni Ukrainan vetäytymisestä.)

Kroatia (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan. Oli ennen kautta nousussa kiinni MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan, mutta se oli kiinni Ukrainan vetäytymisestä. Viimein Kroatia lunasti odotukset päästen ylempään lohkosarjaan.)

Espanja (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan, mutta täydennyspaikkalaisena. Tämä joukkue yritti säilymishakemusta putoamatta ennen kautta, mutta turhaan. Taisteli tiensä läpi nousten hienosti.)

2. Divisioona sarjalohko 2B

Bulgaria (Olisi lähtökohtaisesti kenties pudonnut tai sitten ei MM-kisojen 3. Divisioonaan, mutta putoaminen peruttiin osin liian pienten maamäärien vuoksi kuten myös koronavetäytyjien eli Australian ja Kiinan tilanteen nimissä eli täten se saa jäädä. Se lisäksi isännöi hieman huvittuneella tavalla jälleen turnausta kun kukaan muu ei halunnut niitä isännöidä ensi vuodeksi.)

Hollanti (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin. Pelikausi sujui melko huonosti ja tälle tasolle jouduttiin jäämään. On kuitenkin melko ylivertainen suosikki nousemaan sitten ensi vuonna vuodeksi 2024. Ajalta ennen koronaa kolme vuotta sitten se ja Kiina söivät toistensa pisteitä jonka nimissä osin ja osin tietysti sisukkuutta osoittaen muutenkin Serbia nousi sitten niukasti niiden edeltä ylempään lohkosarjaan.)

Kiina (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon. Ajalta ennen koronaa kolme vuotta sitten se ja Hollanti söivät toistensa pisteitä jonka nimissä osin ja osin tietysti sisukkuutta osoittaen muutenkin Serbia nousi sitten niukasti niiden edeltä ylempään lohkosarjaan. Oli oikeutettu ennen koronavetäytymistä myös MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin.)

Australia (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon. Ajalta ennen koronaa kolme vuotta sitten se ei pelannut erityisen sujuvasti pelikaudella otteiden huonoimmillaan ollessa melko kelvotonta luokkaa. Ei toki surkeinta mahdollista, mutta aiempiin polviin nähden töitä on pakko tehdä lujemmin.)

Taiwan (Nousija MM-kisojen 3. Divisioonasta tähän sarjaan erittäin dramaattisesti sen päädyttyä tasoihin Belgian ja Islannin kanssa.)

Belgia (Nousija MM-kisojen 3. Divisioonasta tähän sarjaan, mutta täydennyspaikkalaisena. Tämä joukkue yritti säilymishakemusta putoamatta ennen kautta, mutta turhaan. Jäi alustavasti tasapelinsä ja keskinäisen tappionsa takia erittäin dramaattisesti alempaan sarjaan sen päädyttyä tasoihin Taiwanin ja Islannin kanssa. Sittemmin sai nousta. Onkin mielenkiintoista nähdä, että mihin Jään Pahat Pojat venyvät sitten ensi vuonna.)

Sitten MM-kisojen 3. Divisioonan mahdollinen tilanne ensi vuodeksi, mutta tähän yhteyteen tilapäisyhdistymisestäkin neuvotellaan joskin juuri tämän vuoksi vielä toistaiseksi käsittelen tätä kuin sitä pelattaisiin jaettuina tietenkin lohkosarjoihin ja kun toistaiseksi ainoastaan Reykjavikiin on selvät pelipäivät:

Jääkiekon Poikien MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Islannin Reykjavikiin 12.3.2023-18.3.2023 ja Etelä-Afrikan Kapkaupunkiin varmaankin 13.3.2023-16.3.2023

3. Divisioona sarjalohko 3A

Islanti (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin. Katkeran kalkkisten vaiheiden jälkeen se jäi tasapelistään huolimatta Taiwanin ja Belgian sijaan nousupaikasta ja on varmasti tulta ja tappuraa täynnä ensi vuodeksi nousun suhteen.)

Israel (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin. Toisin kuin Islanti niin Israelin pojat ei tarmokkuudestaan huolimatta olleet lähelläkään nousua.)

Meksiko (Hädin tuskin jäi ennen koronaakaan tähän lohkosarjaan. Tosin mikäli yhdistyminen tulee/tulisi lähivuosina niin silloin tilanne ei ole välttämättä niin huono kuin mitä se nyt on.)

Turkki (Olisi lähtökohtaisesti kenties pudonnut tai sitten ei MM-kisojen 3. Divisioonan alempaan lohkosarjaan, mutta putoaminen peruttiin osin liian pienten maamäärien vuoksi. Tietysti myös mahdollinen yhdistyminen olisi tehnyt putoamisesta turhan. Oli ennen kautta nousussa kiinni MM-kisojen 2. Divisioonaan, mutta se oli kiinni Ukrainan vetäytymisestä. Ennen koronaa Turkki pelasi paljon paremmin ikäryhmässään keräten paljon pisteitä ja itsensä tasoihin Islannin ja Israelin kanssa mitä vasten tämä vuosi oli synkkä kuin hiilisäkki sille.)

Bosnia ja Hertsegovina (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan. Tosin ne olivatkin tänä vuonna melkoiset tynkäkisat kolmella maalla ja lisäksi mikäli mahdollinen yhdistyminen tapahtuu on tämä nousu turha. Tämä maa oli korona-aikana ikäluokkapalaaja MM-ohjelmaan, mutta tietenkin ei päässyt pelaamaan koronan peruttua kaksi kertaa kisat.)

Luxemburg (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan, mutta vain täydennyspaikkalaisena. Tosin ne olivatkin tänä vuonna melkoiset tynkäkisat kolmella maalla ja lisäksi mikäli mahdollinen yhdistyminen tapahtuu on tämä nousu turha. Oli ennen kautta nousussa kiinni MM-kisojen 3. Divisioonan ylempään lohkosarjaan, mutta se oli kiinni Ukrainan vetäytymisestä. Päätyi tosiaan alustavasti Etelä-Afrikan kanssa tasapisteisiin siitä sitten nousten.)

3. Divisioona sarjalohko 3B

Etelä-Afrikka (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin. Pelikausi sujui hyvin kolmen maan tynkäturnauksessa, mutta tälle tasolle jouduttiin jäämään Luxemburgin kanssa tulleen loppupistetaulukon tasapelin vuoksi. Voi vielä toki nousta, mutta tuossa tapauksessa lähinnä yhdistyminen on avainasia siihen.)

Uusi-Seelanti (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon. Tosin mikäli yhdistyminen tapahtuu niin putoamisella ajalta ennen koronaa ei ole väliä. Yritti toki säilyä myös erillisen säilymishakemuksen nimissä muutenkin ylemmässä lohkosarjassa, mutta turhaan.)

Hong Kong (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon. Tosin mikäli yhdistyminen tapahtuu niin tällä kaikella ei niin väliä ole. Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin.)

Kirgisia? (Tämä kyseinen jääkiekon viime vuosien nopeassa nousussa oleva maa kenties pääsee viimein suorittamaan tulikasteensa. Kirgisia tietenkin kärsi myös koronasta kuten myös kisojen pitämättömyydestä kun muutoin se olisi tehnyt tämän kaiken ilmestymiseltään MM-ohjelmaan jo pari vuotta sitten. Paljon on kysymyksiä, mutta käytännöllisesti katsoen nousu niin yhteisenä sarjana kuin erikseen lohkosarjoinakin on taattu kun sen verran hienosti liiketekninen suorituskyky tällä maalla jääkiekossa on poikatasollakin jolloin kilpailijat ilman maan omia virheitä tulevat jyrätyksi. Välillä ilman muuta tälle maalle on tarjottu paikkaa myös MM-kisojen 4. Divisioonassakin tarpeen tullen mikäli sittenkin MM-kisojen 3. Divisioona ei vielä oikein olisi hyvä ratkaisu. Ehdottomasti itse pitäisin joukkueen MM-kisojen 3. Divisioonassa siitä sitten nousten yhdessä tai erikseen mahdollisimman nopeasti. Ikävä kyllä kesäkuun jälkeen tilanne on huonontunut ja saattaa sittenkin perua tulonsa tänäkin vuonna kun osin on ollut rahoitusongelmaa, matkustusrajoituksia ja nyt tietenkin ihan viime aikoina on Kaukasuksen turvallisuustilannekin huonontunut. Siksi ja ellei nyt tilanne loppuvuodeksi rauhoitu niin laitoin tätä varten kysymysmerkin. Edelleen 30.9 ei tullut vahvistusta tuloon ja 14.10 tätä kirjoittaessa tilanne on kysymysmerkki vieläkin.)

Thaimaa (Jään Elefanttien poikien ikäryhmä tosiaan osoitti kesän ja syksyn aikana kiinnostusta IIHF:n tarjoamaan laajennuspaikkaan. Kun MM-kisojen 4. Divisioonaa ei näillä näkymin pidetä, kun MM-kisojen 3. Divisioona saatetaan yhdistää ja kun Kirgisiallakin vaikeaa näyttäisi olevan niin Thaimaa nähdään sitten 30.9 tulleen päätöksen mukaan Poikien MM-ohjelman parissa ensi vuodeksi. Kysymysmerkki oli lähinnä sen vuoksi, että aiemmin juhannuksen aikaan tilanne vaikutti lähinnä Thaimaan osalta peruutuspaikalta. Eli siltä, että se tulisi vain mikäli Kirgisia selvästi peruisi eikä se itse itsessään olisi selvemmin muutoin ollut kiinnostunut pelaamisesta tulevalle vuodelle. Kesän loppuun mennessä mielet kyllä olivat tietojeni mukaan muuttuneet joten näiltä pohjin näin kävi, että Thaimaa nähdään ensi vuonna.)

Tämän hetken tilanteen nimissä IIHF pitää vielä auki yhtä-kahta lisäpaikkaa MM-kisojen 3. Divisioonaa varten pojille niille maille mitkä sen haluavat ottaa vastaan tietenkin riippuen Kirgisian tilanteesta.

Tietenkin Kirgisia kuten Thaimaa ovat myös yhdet automaattiset maat MM-kisojen 4. Divisioonaan ja mikäli näin niin siinä tapauksessa aukeutuu vielä yksi-kaksi lisäpaikka/paikkaa sitten MM-kisojen 3. Divisioonaa varten.

Parhaimmillaan viisikin mikäli Ukraina vetäytyy ja Kirgisia, Thaimaa tai molemmat jättäytyy MM-kisojen 4. Divisioonan puolelle.

MM-kisojen 4. Divisioona etenkin on maamäärien vähyyden nimissä melko epätodennäköinen/äärimmäisen epätodennäköinen juurikin nyt etenkin kesän jälkeen miettien, mutta lähivuosille se on hyvinkin mahdollinen.

Kirgisian ja Thaimaan lisäksi Uzbekistan, Turkmenistan, Kolumbia, Iran, Algeria, Tunisia ja useampi muukin maa kuten Arabiemiraatit, Kuwait, Qatar ja Oman ovat ajatelleet lähettää poikiensa joukkueet ikäryhmänsä MM-ohjelman pariin ensi vuodeksi tai lähivuosille.

Kuten todettua MM-kisojen 3. Divisioona ja kenties tuleva MM-kisojen 4. Divisioona selviävät enemmän täysin varmasti syksyn kuluessa, muutoin talven ja enimmillään ensi kevään tullen muodoltaan ja joukkuemääriltään joskin kisapaikat esimerkiksi aikuisiin nähden ovat yllättävänkin hyvin tiedossa.

Loppuun vielä laitan yhden jutun.

Ukrainan tilanne vaikuttaa kenties vielä seuraaviin maihin ellei sitten sen vetäytyessä pelata muutoin viidellä maalla jossa viitospaikkalainen putoaa ja muutoin nousu on normaali joskin Ukraina poikineen säilyisi vuodeksi 2024:

Italia (Pääsee MM-kisojen 1. Divisioonan ylemmän lohkosarjan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

Iso-Britannia (Pääsee MM-kisojen 1. Divisioonan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

Hollanti (Pääsee MM-kisojen 2. Divisioonan ylemmän lohkosarjan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

Islanti (Pääsee MM-kisojen 2. Divisioonan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

Etelä-Afrikka (Pääsee MM-kisojen 3. Divisioonan ylemmän lohkosarjan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy ja mikäli sarjaa ei pelata yhteisenä kun muutoin yhdistyessä sillä ei ole merkitystä.)

IIHF tilanteesta riippuen voinee myöntää vielä yhden lisäpaikan sitten MM-kisojen 3:n tai 4:n Divisioonan puolelle jollekin halukkaalle maalle kuin alkujaan oli kaksi lisäpaikkaa ja kolme mikäli Ukraina olisi vetäytynyt ensi vuodelle. Nyt tietenkin halukkaille tietyin ehdoin lisäpaikkoja voi olla viisikin ihan alimmalle/toiseksi alimmalle tasolle.

Paljon jääkin tulevasta kuten Kirgisian tilanteesta kiinni.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tyttöjen MM-kisojen eli U18-ikäryhmän osalta nuorille naisille puhuen on lähtökohtaisesti muotoutunut tulevan vuoden MM-ohjelma joskin osa turnauksista on erittäinkin auki ja lisäksi erinäisiä nousuoikeuspaikkoja on jälleen evätty IIHF:n tahdolta ja sitten erinäisiä vastustajamaita niitä kiistämään riittää.

Täten ei ole helppoa tietää ensi vuodeksi täysin vielä kuvioita kun jonkin aikaa sitten aiemmin Itävallassa pelatun viimeisen nk. Peruutusturnauksen myötä saatiin päättyneen vuoden pelit pakettiin MM-ohjelmassa!

Jälleen IIHF teki muutoksia joista pääosin hyötyivät erinäiset putoavat joukkueet ja monet toiseksi sijoittuneet joukkueet joutuivat olemaan käärmeissään kun eivät ole ilman ihmeitä pääsemässä sitten ylös päin.

Tyttöjen MM-kisojen 2. Divisioonakin muodostui merkittäväksi myöskin etenkin tässä vaiheessa.

Muista asioista puhuen jo aiemmin Japanin tytöt tietenkin nousivat MM-kisojen varsinaiselle puolelle ensi vuodeksi.

Viimeksi puhuin näistä asioista 19.9.2022.

Laitetaan vielä tämän hetken MM-ohjelma ensi vuodeksi kun tosiaan tulee MM-kisojen 2. Divisioonaan sen järjestäjät, mutta sitten MM-kisojen 1. Divisioonassa siinäkin sen ylempään lohkosarjaan tiedetään järjestäjämaa ja pelipaikka Venäjän tietenkin pysyessä pois suljettuna kun Valko-Venäjä ei tyttöjen joukkuetta peluuta kuten ei myöskään sodan runtelema Ukraina jolloin ainoa jännitettävä mahdollinen vetäytyjä muita maita hyödyttäen on ehkä Kiina kiitos poliittisten jännitteiden nk. Länteen ja IIHF:n suuntaan:

Jääkiekon Tyttöjen MM-kisat 1. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Italian Ritteniin 9.1.2023-15.1.2023 ja toistaiseksi epävarmaan järjestäjämaahan ja kisapaikkaan

1. Divisioona sarjalohko 1A

Saksa (Putoaja MM-kisojen varsinaiselta puolelta. On paha sanoa, että riitauttaako maa putoamisensa vai ei. Mikäli ei niin ikävä juttu. Tosin hätä välttämättä ei ole niin paha kuin voisi luulla. Etenkin kun usko nousuun on todennäköisempää kuin monesti aiemmin. Riitautus voisi myös häiritä poliittisia olosuhteita ja muuta keskiötä mikäli nousupaikkaa liiankin pitkään odotellaan.)

Italia (Toimii nuorekkaana kisaemäntänä.)

Ranska (Tämän hetken mukaan IIHF:n pitäessä päänsä joutuu Ranska jäämään tähän sarjaan sen ylempään lohkosarjaan. Tällä hetkellä Ranska on riitauttanut päätöksen ja se haluaisi nousta ja on myös ajanut vähän aiemmin muutenkin tilapäistä MM-laajennusta muutenkin.)

Unkari

Itävalta (Nousija alemmasta lohkosarjasta tähän ylempään lohkosarjaan.)

Norja (Olisi pudonnut alempaan lohkosarjaan, mutta IIHF:n päätöksen myötä saa jäädä tähän lohkosarjaan.)

1. Divisioona sarjalohko 1B

Puola (Tämän hetken mukaan IIHF:n pitäessä päänsä joutuu Puola jäämään tähän sarjaan sen alempaan sarjalohkoon. Tällä hetkellä Puola on riitauttanut päätöksen ja se haluaisi nousta. Puola on ollut viime aikoina ja historiallisestikin itsepäisyyttään usein IIHF:n kanssa napit vastakkain. Korona-aikaan sai miehissäkin näpeilleen, se riitelee voimakkaasti myös naisten puolella ja niin näyttäisi käyvään myös sen tytöillekin. Mene ja tiedä sitten tuon taistelun suhteen.)

Taiwan

Etelä-Korea

Tanska

Kiina (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon. On kuitenkin poliittisesti jännitteissä nk. Länttä vastaan osin Ukrainan Sodan kuten myös sen omien poliittisten tarkoitusperien suhteen ja lisäksi se on ollut napit vastakkain IIHF:n suhteenkin. Siten hurjimmillaan on mietitty senkin mahdollista pois jäämistä eri käytännöin. Mikäli niin hekumoivasti kävisi edes ajatustasolla se voisi luoda paikkoja joillekin tietyille maille.)

Espanja (Nousija MM-kisojen 2. Divisioonasta tähän sarjaan.)

Sitten vielä MM-kisojen 2. Divisioonan mahdollinen tilanne ensi vuodeksi, mutta tähän yhteyteen tilapäisyhdistymisestäkin neuvotellaan joskin juuri tämän vuoksi vielä toistaiseksi käsittelen tätä kuin sitä pelattaisiin jaettuina tietenkin lohkosarjoihin ja yllättävänkin moni uusi tai ainakin lähtökohtaisesti koronan viivästyttämä maa tekee debyytin tai paluun tyttöjenkin jääkiekkopuolen MM-ohjelman pariin täten yhteisen sarjankin ollessa hyvin laaja mikäli näin käy ja kun IIHF kieltäytyi vielä ensi vuodeksi juuri osin tästä syystä miettimästä MM-kisojen 3. Divisioonan laittoa tytöille:

Jääkiekon Tyttöjen MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 lähtökohtaisesti Iso-Britannian Dumfriesiin 21.1.2023-27.1.2023 ja Bulgarian Sofiaan 16.1.2023-22.1.2023

2. Divisioona sarjalohko 2A

Iso-Britannia (Tämän hetken mukaan IIHF:n pitäessä päänsä joutuu Iso-Britannia jäämään tähän sarjaan sen ylempään sarjalohkoon. Tällä hetkellä Iso-Britannia on riitauttanut päätöksen ja se haluaisi nousta MM-kisojen 1. Divisioonaan. Mene ja tiedä sitten tuosta. Tämän vuoden lohdutuspalkinnoksi mikäli nousua kabinetissa ei tule niin se on oikeutettu saman tien ylempään lohkosarjaan. Lisälohdutuspalkinto on myös kisaemäntänä toimiminen. Mikäli yhdistyminen tulee on paha sanoa, että jatkuuko kisaemännyys vai mitä Iso-Britannia tekee. 30.9 olleen päätöksen mukaisesti tosin kisaemännyys ainakin vielä on voimassa. Mikäli kuitenkin protesti päätöksestä nousta MM-kisojen 1. Divisioonaan sitten kuitenkin menee läpi niin uusi kisaemäntä nuorille tytöille on etsittävä.)

Australia (Tämä ei varsinaisesti ole nousemassa pelillisin perustein, mutta on kyttäämässä mahdollista Kiinan vetäytymistä jolloin se aikoisi nousta myöskin MM-kisojen 1. Divisioonaan mikäli mahdollista. Tietenkin on myös osin suoraan, mutta ehkä vähän myös brittien mieleksi nostamassa lisävastalauseita kuten myös sarjalaajennustoivehaasteitakin IIHF:n suuntaan. Tosin IIHF:llä on korona-ajan oikuttelut tältä maalta hyvin muistissa. Tämän vuoden lohdutuspalkinnoksi mikäli nousua edes ohuen ohuena kabinetissa ei tule niin se on oikeutettu saman tien ylempään lohkosarjaan.)

Hollanti (On oikeutettu jäämään ylempään lohkosarjaan viime vuoden perustein.)

Latvia (On oikeutettu jäämään ylempään lohkosarjaan viime vuoden perustein.)

Turkki (On oikeutettu jäämään ylempään lohkosarjaan viime vuoden perustein.)

Meksiko (On oikeutettu jäämään ylempään lohkosarjaan viime vuoden perustein.)

2. Divisioona sarjalohko 2B

Kazhakstan (Ikävä kyllä kuluneen kesän turnauksen jäännös-sijojenkin otteluilla oli väliä kuten Alkuerilläkin yhteisessä sarjassa. Täten Kazhakstan menestyi niissä huonosti ja palkinnoksi nyt näillä näkymin erillisten lohkosarjojen nimissä Kazhakstan joutuu jäämään alempaan sarjalohkoon. Siitä sitten nousu on vaikeampi. Yhdistämistä se on pyytänyt, mutta välillä maamäärän runsauden takia on pelännyt jopa MM-kisojen 3. Divisioonankin perustamista ja sen joutumista sinne.)

Islanti (Ikävä kyllä kuluneen kesän turnauksen jäännös-sijojenkin otteluilla oli väliä kuten Alkuerilläkin yhteisessä sarjassa. Täten Islanti menestyi niissä huonosti, oli viimeinen ja palkinnoksi nyt näillä näkymin erillisten lohkosarjojen nimissä Islanti joutuu jäämään alempaan sarjalohkoon. Siitä sitten nousu on vaikeampi. Yhdistämistä se on pyytänyt, mutta välillä maamäärän runsauden takia on pelännyt jopa MM-kisojen 3. Divisioonankin perustamista ja sen joutumista sinne.)

Uusi-Seelanti (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon. Tosin sillä ei ole merkitystä mikäli sarja pelattaisiin yhteisenä. Uudelle-Seelannille oli kallis, suuri virhe olla edes yrittämättä korona-aikana pelaamista yhteisissä kisoissa. Tuolloin tietenkään se välttämättä ei olisi noussut yhtä tietenkään MM-kisojen 1. Divisioonaan, mutta kyllä taso todennäköisesti olisi voinut riittää oikeutukseen muutoin pelata enemmänkin kuin selvästi MM-kisojen 2. Divisioonan ylemmässä lohkosarjassa. Näin ollen siitä sitten nousu on vaikeampi mikäli sellaista huonoimmillaankin tulee. Australian tapaan tämä maa on ollut paljon kiistoissa korona-aikaan IIHF:n kanssa joten mieltyvyys sieltä suunnalta on heikkoa joten edes teoreettiset vastalauseet tuskin menevät läpi.)

Bulgaria (Koronan viivytyksistä johtuen ei ole ollut Tyttöjen MM-ohjelmassa mukana. Pyrkimyksiä on ollut ja tulikaste olisi luvassa tai paluu hyvinkin pitkän ajan jälkeen. Käytännössä 30.9 on vahvistanut tulevansa. Mahdollinen yhteinen sarja olisi odottamaton, mutta kovin epätodennäköinen bonus. Lisäksi emännöi erilliskisojen yhteydessä alempaa lohkosarjaa. Mahdollinen yhdistyminen ja siitä siirtyminen kisaemännäksi lienisi sitten oma haasteensa.)

Belgia (Koronan viivytyksistä johtuen ei ole ollut Tyttöjen MM-ohjelmassa mukana. Pyrkimyksiä on ollut ja tulikaste olisi luvassa tai paluu hyvinkin pitkän ajan jälkeen. Käytännössä 30.9 on vahvistanut tulevansa. Mahdollinen yhteinen sarja olisi odottamaton, mutta kovin epätodennäköinen bonus.)

Eesti (Koronan viivytyksistä kuten osin raha/pelaaja/valmennuspulasta johtuen ei ole ollut Tyttöjen MM-ohjelmassa mukana. Pyrkimyksiä on ollut ja tulikaste olisi luvassa tai paluu hyvinkin pitkän ajan jälkeen. Käytännössä 30.9 on vahvistanut tulevansa. Mahdollinen yhteinen sarja olisi odottamaton, mutta kovin epätodennäköinen bonus.)

Tyttöjen MM-ohjelmasta tulikin kieltämättä jälleen selvästi laajempi kuin odotettiin!

Tosin välillä tuntuu, että ehkä uudet tulijat olisi ollut kenties syytä vielä ohjata MM-kisojen 3. Divisioonan puolelle kun se olisi pistetty jäille.

Voi kyllä olla, että olen siinä vähän väärässä.

Sen näkee sitten kuten myös sen, että tuleekohan kenties tyttöjääkiekon kansainvälisen heräämisenkin myötä lisää halukkaita vielä ennen MM-ohjelman käyntiin pyörähdystä!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Nyt käyn läpi muiden MM-ohjelmaan halukkaiden, kuitenkin välillä kovin epävarmojen maiden tilannetta.

Viimeksi suuremmin kerroin tilanteista 27.5 eli loppukeväästä kohti kesää miettien ja siitä edespäin onkin aikaa vierähtänyt.

Mitä nyt tuoreemmin 19.9 ja 27.9 kerroin kyllä näistä viimeksi poikkeukseksi vähän lyhyemmin.

MM-kisojen 4. Divisioonan tai vanhempien aikojen mukaisesti MM-kisojen E-sarjan osalta puhuen paljonkin on edelleen auki.

Etenkin kun sarja on uusi tai melkein täysi uusi kiitos kahden viime vuoden peruutuksen ja vain kertaalleen vanhempina aikoina pelatun osin epävirallisen sellaisen kauden johdosta.

Halukkaita maita on tarjolla hyvinkin paljon pelkästään jo ensi vuodelle ja osin lähivuosillekin.

Nyt tietenkin IIHF:n viime kuukausien päätösten myötä vapain paikoin hurjimmillaan paikkoja kyllä riittää.

Etenkin mikäli Kuwait nousisi tietenkin mutkien kautta Ukrainan kenties vetäytyessä pois ensi vuoden kisoista joissakin kohtaa ja mikäli Filippiinit eivät sittenkään haluaisi pelata niin silloin koko sarja olisi auki pelimaiden määrältään.

Muutoin nyt olisi paikkoja tarjolla 3-4 kappaletta sarjaan tietenkin Ukrainan tilanteesta riippuen sitten huomattavasti ylempänä.

Loppuun tulee vielä erinäisten kieltäytyjien ja tulemisen/kieltäytymisen rajamailla olevien maiden tilanteita.

Niiden tilanne on päivittynyt huhtikuulta, mutta on toki viime päivityksen eli 9.5, 27.5, 19.9 ja 27.9 mukainen pääosin.

Intia 2.6 ilmoittautui MM-ohjelmaan mukaan ja 4.6 vahvisti tulonsa silloin joskin nyt pelätään, että MM-ohjelmaan tarvittava nk. Olympiamittain jäähalli tässä tapauksessa Delhiin ei valmistu ajoissa ennen ensi vuoden turnausta!

Lisäksi Mongolia on nyt MM-ohjelman alimman sarjatason kisaisäntä.

Suuri juttu on myös se, että Indonesia sittenkin liittyy MM-ohjelmaan eikä jää odottamaan enää vähintään vuodeksi ellei peräti useiksi vuosiksi/vuosikymmeneksi kun aiemmin tilanne oli niinkin huono välillä alirahoitetulla maan jääkiekkoliitolla!

Siten Indonesian aiempi kieltäytyminen kumoutuu sen poistuessa kieltäytyjien listalta.

Kieltäytyjiäkin on eli seuraavat alle tulevat listan maat eivät lähtökohtaisesti olisi osallistuneet yhtä lähtökohtaisella varmuudella ensi vuodeksi vaikka korona-aika päättyisikin.

Tämä tosin tietysti oli/on kanta ennen IIHF:n avokätisiä ylimääränostoja alemmille MM-tasoille jolloin nyt sen myötä tosin paikkojen kanta voi vielä muuttua muuksi, mutta tässä ne maat siis olisivat lisäten ikävä kyllä Bahrainilla:

Macao (Maa haluaa jatkaa ainakin vielä ensi vuoden ja kenties vähän sitä pidemmän aikaa Jääkiekon Aasian Haasteturnausta pelaten sitten siellä. On kuitenkin tulossa lähtökohtaisesti seuraavan 5 vuoden sisällä ja on käytännössä varma MM-ohjelmaan seuraavan 10 vuoden aikana. Tosin Indonesiaan verrattuna innokkuus maan sisäisesti ajatellen on epävarmempaa ja kyvykkyys on ollut heikkoa siinä missä Indonesialla esikuvana on esimerkiksi Singaporen ja Thaimaan pelaamiset. Etenkin Thaimaan pelaaminen Olympiakarsinnoissa huomioitiin suuresti Indonesiassa lehdissäkin. Macaossa taas huomio jäi vähemmäksi. Osin ehkä siksi kun puhuttiin Pekingin Talviolympialaisistakin. Nyt Indonesian liittyminen MM-ohjelmaan voi herättää kantoja Macaossa tai sitten ei.)

Oman (Maa haluaa jatkaa ainakin vielä ensi vuoden ja kenties vähän sitä pidemmän aikaa Jääkiekon Aasian Haasteturnausta pelaten sitten siellä. Tosin Macaosta poiketen MM-ohjelmaan tulo on mahdollisempaa jo vuosina 2024-2025. Omanin piti lisäksi pelata myös Jääkiekon Arabi Cup kun se järjestettiin, mutta Oman vetäytyi viime hetkellä vielä siitäkin. Pitkälti vielä ensi vuodeksi osallistumattomuus MM-ohjelmaan on lähinnä rahoituksen ja ajankohdan kysymys. Kun maa kuitenkin vetäytyi Jääkiekon Arabi Cupista niin tiedä sitten, että ottaisiko se vastaan ainakin yhden IIHF:n vapaapaikan MM-ohjelmaan. Indonesian liittyminen voinee kiihdyttää Omaninkin hakua MM-ohjelmaan tai sitten ei.)

Qatar (Maa haluaa jatkaa ainakin vielä ensi vuoden ja kenties vähän sitä pidemmän aikaa Jääkiekon Aasian Haasteturnausta pelaten sitten siellä. Tosin Macaosta poiketen Omanin tapaan MM-ohjelmaan tulo on mahdollisempaa jo vuosina 2024-2025. Qatarin piti lisäksi pelata myös Jääkiekon Arabi Cup kun se järjestettiin, mutta Qatar vetäytyi viime hetkellä vielä siitäkin. Pitkälti vielä ensi vuodeksi osallistumattomuus MM-ohjelmaan Omanin tapaan on lähinnä rahoituksen ja ajankohdan kysymys. Kun maa kuitenkin vetäytyi Jääkiekon Arabi Cupista niin tiedä sitten, että ottaisiko se vastaan ainakin yhden IIHF:n vapaapaikan MM-ohjelmaan. Indonesian liittyminen voinee kiihdyttää Qatarinkin hakua MM-ohjelmaan tai sitten ei.)

Bahrain (Maa ei ilman ihmeitä kykene osallistumaan ensi vuodeksi kun rahoituspohja on epävakaampi kuin Omanilla ja Qatarilla. Lisäksi valinnee Jääkiekon Aasian Haasteturnauksesta tai Jääkiekon Arabi Cupista puhuen vain toisen mikäli turnaus/turnaukset pidetään.)

Moldova (Ei kykene osallistumaan kun jääkiekollinen tilanne on heikolla pohjalla ja lisäksi myös poliittisen tilanteen vuoksi eli Ukraina-Venäjä-sodan vuoksi.)

Nepal (Ei kykene osallistumaan kun rahoitus on heikolla tolalla. Lähinnä olisi tarjolla joukkue ilman jäähallirahaa tai sitten rahat menisi Kathmandun Jäähalliin, mutta oikein mihinkään muuhun pyöritykseen ei sitten jäisikään varoja. Aasian Haasteturnaus kompromissin muodossa jäänee myös väliin kun ei ole rahoitusta.)

Azerbaidzhan (Ei kykene osallistumaan kun jääkiekollinen tilanne on heikolla pohjalla ja lisäksi myös poliittisen tilanteen vuoksi eli Ukraina-Venäjä-sodan vuoksi kuten myös Armenian Vuoristo-Karabahin kiistan takia. Iskuja on viime aikoina tehty kovastikin. Herätti viimeksi muutenkin jääkiekkohuomiota lähinnä naurettavalla puhetason vuoden 2022 Talviolympiahakemuksellaan tietenkin jo kaikkiaan ajatellen jokunen vuosi sitten.)

Uzbekistan (Tämä oli hieman yllätys, mutta edelleen melko vastoittain uuden jäähalliin jälleen maahan saanut perinteisemmän jääkiekon maa neuvostoajat huomioiden tosiaan kieltäytyi tulemasta pelaamaan ensi vuodeksi. Lähivuosille varmaankin tulee kuitenkin. Selvää kieltäytymisen syytä ei tullut, mutta mitä ilmeisimmin Filippiinien tapaan on pelätty kilpailukyvyttömyyttä kiitos koronan aiheuttaman harjoittelemattomuuden. Juuri ennen koronaa kuten tietenkin osin korona-aikaankin maassa on ollut myönteistä jääkiekollista kehitysliikehdintää ja kieltämättä päätös on hieman murheellinen kun mieli ei todennäköisesti enää muutu tästä. Jyrkkä hiljaisuus on jatkunut. On paha sanoa, että mihin tämä maa haluaa sitten osallistua kun se sitten tulee takaisin. Tosin itse toivoisin nyt muuttuneen tilanteen myötä, että maa ottaisi vastaan yhden IIHF:n vapaapaikan MM-ohjelmaan. Ikävä kyllä se ei näytä todennäköiseltä ainakaan heti ensi vuodeksi.)

Lisäksi on vielä päivitysten myötä nyt viisikin MM-ohjelman osalta kieltäytymisen ja tulemisen rajamailla olevaa maata jotka olisivat seuraavat kun Mongolia on sen verran kiinnostunut tulostaan MM-ohjelmaan, että poistan sen ja korvaan Puerto Ricolla:

Chile (Chilen tämän hetken tilanteen mukaan siellä on edelleenkin keskusteltu siitä, että yritettäisiin ensi kerran MM-ohjelmaan menemistäkin ensi vuodeksi. Jääkiekon LATAM Cup olisi tosin turvallisempi turnaus vielä muutaman vuoden ajan kenties, mutta siinä pysyminen on käytännössä pois sitten MM-ohjelman parista. Lisäksi olosuhteisiin pitäisi tulla parannuksia Chilessäkin Brasilian malliin, että MM-ohjelmaan tulosta olisi enemmän katetta. Chile ei myöskään ole esimerkiksi Kolumbian tasolla asemansa suhteen. Tosin Chile on Jääkiekon LATAM Cupissa tietenkin mukana.)

Puerto Rico (Tällä hetkellä MM-ohjelmaan meno on suuren keskustelun alla. Se on tällä hetkellä epävarma pitkälti siitä syystä, että saako se omaa uutta nk. Olympiamittaista jäähalliaan valmiiksi ajoissa. Nyt Puerto Rico tosin on IIHF:n jäsenmaa kun Yhdysvallat antoi sille poikkeusluvan olla hyväksytty mukaan maajoukkueeksikin! Olympiakarsintakokeilu voisi myös käydä kompromissiksi ellei MM-ohjelmaan sitten enää ehdi päästä. Toivon mukaan se nyt tulisi mikäli Intia ei pääse tulemaan nyt kun Mongolia on MM-kisojen 4. Divisioonan kisaisäntä. Tietenkin Puerto Rico on Jääkiekon LATAM Cupissa tosin mukana.)

Kolumbia (Vähemmän yllättäen Jääkiekon Kehittyvien Maiden Turnauksen voitto historiallisella tavalla keväällä käytännössä on avannut tälle maalle välittömät keskustelut MM-ohjelmaan tulosta kuten myös maan kiekkoliiton merkittävästä lisärahoituksestakin. Tietenkin ihan ensi vuodeksi hieman vieläkin pelätään sitä, että kaikki ei vain ehdi toteutua niin äkkiä. Etenkin kun nyt oli jo syyskuu ja tällä hetkellä on lokakuu. Lisäksi tietenkin kysymysmerkki on siinäkin, että onko maa vieläkään todella valmis MM-ohjelman pariin? Varmaankin yli-innokkuuden ja mahdollisen itsenolaamisen vaaran vähentämiseksi Kolumbian ehdottomasti kannattaisi vielä pelata ja voittaa LATAM Cup pääturnauksineen toistamiseen. Mikäli niin kävisi niin sitten voisikin tulla lopullisen ehdottomasti mukaan MM-ohjelmaan. Muutoin Olympiakarsintakokeilu voisi myös käydä kompromissiksi. Tosin nyt muuttuneen tilanteen myötä Kolumbia voisi tehdä historiaa lunastaessaan edes IIHF:n tarjoaman vapaapaikan MM-ohjelmaan. Jääkiekon LATAM Cupissa se on jo kertaalleen voittanut Meksikon A-maajoukkueenkin joten ehdottomasti sen pitäisi liittyä MM-ohjelmaan!)

Egypti (Maa kävi neuvotteluja keväästä kesään yhdessä Kenian kanssa. Ne koskivat lopullisia jäsen-neuvotteluja liittymisestä viimeinkin virallisemmin IIHF:n pariin kuten myös siitä, että se halusi jättää hakemuksen yhteisenä Kenian kanssa myös MM-ohjelmahaun epäonnistuessa edes selkeästi Talviolympiakarsintoihin vuodeksi 2026 koskien tämän hetken Torino-Cortina d' Ampezzon Talviolympialaisten tilannetta. Lisäksi se oli kansainvälinen erikoisvieras syksyn LATAM Cupin pääturnaukseen. Egyptin tilanne suhteessa IIHF:n kanssa käydyistä neuvotteluista on vaihdellut tuntemattomasta tuloksettomiin. Lisäksi Kenian kanssa maa riitautui hieman kun Egypti ei suostunut jakamaan matkakustannuksia Jääkiekon LATAM Cupiin ja minkä vuoksi Kenia jäi sieltä pois. Jääkiekon LATAM Cupissa Egypti on menestynyt verraten odotetun hyvinkin. On epäselvää, että oliko Egyptin edustajat nyt Turkissa IIHF:n tärkeässä kokouksessa vai ei. Mikäli eivät niin johonkin muuhun lähiaikojen kokoukseen varmasti menohaluja on.)

Kenia (Maa kävi neuvotteluja keväästä kesään yhdessä Egyptin kanssa. Ne koskivat lopullisia jäsen-neuvotteluja liittymisestä viimeinkin virallisemmin IIHF:n pariin kuten myös siitä, että se haluaa jättää hakemuksen yhteisenä Egyptin kanssa myös MM-ohjelmahaun epäonnistuessa edes selkeästi Talviolympiakarsintoihin vuodeksi 2026 koskien tämän hetken Torino-Cortina d' Ampezzon Talviolympialaisten tilannetta. Lisäksi sen piti olla kansainvälinen erikoisvieras syksyn LATAM Cupin pääturnaukseen. Kenian tilanne suhteessa IIHF:n kanssa käydyistä neuvotteluista on vaihdellut tuntemattomasta tuloksettomiin. Lisäksi Egyptin kanssa maa riitautui ehkä paljonkin kun Egypti ei suostunut jakamaan matkakustannuksia Jääkiekon LATAM Cupiin ja minkä vuoksi Kenia jäi sieltä pois. Kenian muista jääkiekollisista asioista puhuen maan urheiluministeriö myönsi edelleen kesällä lisävaroja jääkiekonkin puolelle ja kaiken kaikkiaan yhteistyö muualle paitsi Venäjän suuntaan näyttäisi onnistuvan kehitystyön osalta jääkiekkoon. On epäselvää, että oliko Kenian edustajat nyt Turkissa IIHF:n tärkeässä kokouksessa vai ei. Mikäli eivät niin johonkin muuhun lähiaikojen kokoukseen varmasti menohaluja on.)

Tulijoita olisikin sitten pieneksi virraksi asti nyt ensi vuodeksi tai lähivuosille näin esimerkiksi Jamaikaa ja Brasiliaa myöten.

Algeriaa tietenkään myöskin unohtamatta.

MM-kisojen alemmat divisioonat täten voivat ylikuumentua tai sitten uusia sarjatasoja tulisi tulille eli jopa 5. Divisioona tai 6. Divisioona eivät ole täysiä mahdottomuuksia, mutta toki melko epätodennäköisiä sellaisenaan etenkin nyt ihan heti.

Ja etenkin kun ihan kaikki maat eivät niin taida päästä tulemaan.

Toisaalta nyt IIHF:n muutettua aiempaan nähden mielensä nyt vapaapaikkojakin on enemmän toisin kuin aiemmin jolloin lähtökohtaisesti oli enintään kaksi ja Ukrainan vetäytyessä vielä sitäkin lopullisesti korkeintaan kolme paikkaa MM-ohjelmaan kun nyt niitä onkin sitten enemmän!

Tosin Intian tilanne kuten myös välillä hieman pessimistisemmät IIHF:n ulostulot eri laajennuksiin kielivät siitä, että välttämättä aivan liian suuria maamääriä ei nähtäisi näin lyhyellä välillä enää nyt ensi vuodeksi sentään ilman ihmeitä.

Näissä pieni ero tosin nyt on selkeä Mongolian ilmoitus tulla pelaamaan ja Indonesia näin esimerkiksi on liittynyt myös mukaan viimein MM-ohjelmaan.

Siten optimismia vähän enemmän voinee olettaa tulevan.

Toki IIHF vielä ylläpitää sentään noita vapaapaikkoja, mutta se voi perua ne mikäli ei ole tulijoitakaan.

Sen näkee sitten talven mittaan ja toivottavasti voidaan nyt palata edes normaaliin!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jonkin verran on tullut odotusajalla sitten lokakuun muutoksia eri kisamaiden turnausten pitoaikoihin.

Kuitenkin ilahduttavalla tavalla ollaan koronan jälkiajalle saamassa erinäisiä turnauksia jalkeille lyhyessä ajassa.

Erikoisuutena tosin silti erinäisin muutoksin esimerkiksi Tyttöjen MM-puoli osuu melkein kerralla sitten itse yleisten kisojen ja MM-kisojen 1. Divisioonan kanssa yhtä melkein yhteisesti samaan aikaan pidettäväksi!

MM-kisat kun alkaisivat 8.1.2023 ja heti perään 9.1.2023 nyt muutoksin tulevat nämä MM-kisojen divisioonapuolen turnaukset.

Voi täten olla, että ei ehkä jää niin hyvin sitten MM-divisioonan katsomiseen aikaa kuin miten muuten jäisi.

Tosin muutoin kyllä kaikilla turnauksilla on riittävästi väliä joten niihin ehtii perehtyäkin sitten paremmin.

Muutamalla maalla on ikävä kyllä ollut ongelmia, vieläkään ei esimerkiksi ole kovin hanakasti tartuttu IIHF:n tarjoamiin lisäpaikkoihin MM-ohjelmaa koskien mitä nyt aikaa toki vielä on turnauksesta riippuen ja sitten tietysti on ollut riitautuksia ja torjuntoja erinäisistä nousupaikoista puhuen.

Ukrainan tilanteesta sitten puhumattakaan!

Seuraavaan viestiin tuleekin päivitystä niihin turnauksiin mihin on tullut viime päivityksen muutoksia esimerkiksi pitoaikoihin.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tässä tosiaan tuleekin muutoksia erinäisiin seuraaviinkin viesteihin koskien erinäisiä tulevan vuoden MM-ohjelman tapahtumia jääkiekossa.

Jääkiekon Naisten MM-kisoilla tulee muutokset tähän viestiin kun niistä aloitetaan koskien tietenkin niiden MM-divisioonien puolta:

Jääkiekon Naisten MM-kisat 1. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Kiinan Shenzeniin nyt muutoksin 11.4.2023-17.4.2023 ja Etelä-Korean Suwoniin 17.4.2023-23.4.2023

1. Divisioona sarjalohko 1A

Tanska (Putoaja MM-kisojen varsinaiselta puolelta. On paha sanoa, että riitauttaako maa putoamisensa vai ei. Mikäli ei niin ikävä juttu. Tosin hätä välttämättä ei ole niin paha kuin voisi luulla. Etenkin kun usko nousuun on todennäköisempää kuin monesti aiemmin. Riitautus voisi myös häiritä poliittisia olosuhteita ja muuta keskiötä mikäli nousupaikkaa liiankin pitkään odotellaan.)

Norja (Tämän hetken toistetunkin päätöksen mukaan IIHF:n pitäessä päänsä joutuu Norja jäämään tähän sarjaan sen ylempään lohkosarjaan. Tällä hetkellä Norja on jälleen riitauttanut päätöksen ja se haluaisi nousta ja on myös ajanut vähän aiemmin muutenkin tilapäistä MM-laajennusta muutenkin.)

Slovakia

Itävalta

Kiina (Nousija alemmasta lohkosarjasta tähän ylempään lohkosarjaan. Emännöi turnausta. Mielenkiintoista on, että kiitos viime aikojen poliittisen liennytyksen mikäli Kiina säilyy tähän sarjalohkoon nousematta MM-kisojen puolelle naisissa tai putoamatta alempaan niin se saa IIHF:n erillispäätöksellä pitää tämän lohkosarjan ottelut myös vuosiksi 2024 ja 2025. Yleisapuraha on 3 miljoonaa dollaria per kisavuosi kuten nyt ensi vuonna ja jokainen lohkosarjan joukkue saa lisäksi 100 000 dollaria apurahaa naisjääkiekon kehittämiseen per osallistuja. Tämä erikoispäätös on tarkoitettu tukemaan naisjääkiekon tunnettavuutta harjoitteineen Kiinassa. Miehissäkin Kiina osana Pekingin Talviolympialaisten 2022 perintöä on kiinnostunut isännöimään MM-kisoja heti kun on vapaa paikka ne pitää ja kun milloin Jään Lohikäärmeet sinne asti pääsevät.)

Hollanti (Olisi pudonnut alempaan lohkosarjaan, mutta IIHF:n päätöksen myötä saa jäädä tähän lohkosarjaan.)

1. Divisioona sarjalohko 1B

Etelä-Korea (Emännöi turnausta.)

Puola (Tämän hetken mukaan IIHF:n pitäessä päänsä joutuu Puola jäämään tähän sarjaan sen alempaan sarjalohkoon. Tällä hetkellä Puola on myös jälleen kielteisen päätöksen jälkeen silti riitauttanut senkin päätöksen ja se haluaisi nousta. Puola on ollut viime aikoina ja historiallisestikin itsepäisyyttään usein IIHF:n kanssa napit vastakkain. Korona-aikaan sai miehissäkin näpeilleen ja niin näyttäisi käyvään myös sen naisillekin. Mene ja tiedä sitten tuon taistelun suhteen kun se näyttäisi jatkuvan.)

Italia

Kazhakstan

Iso-Britannia (Nousija MM-kisojen 2. Divisioonasta tähän sarjaan.)

Slovenia (Olisi pudonnut MM-kisojen 2. Divisioonaan, mutta säilyi putoamatta IIHF:n päätöksellä.)

Muut tilanteet säilyvät samana mitä nyt tietysti vielä mietitään kuumeisesti sitä, että yhdistetäänkö Naisten MM-kisojen 3. Divisioona yhteiskisoiksi vai ei.

Etenin kun alempaan lohkosarjaan on se kolme maata pelaamassa ilman lisäpaikkalaisia. Maaliskuulle tosin on onneksi vielä aikaakin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Juniorien eli U20-ikäryhmän MM-ohjelman kisat päivittyvät hieman tähän viestiin kun enimmäkseen ne säilyvät ennallaan, mutta MM-kisojen 3. Divisioonaan tälle ikäluokalle tulee niihin kisoihin lykkäystä kun kisaisäntänä säilyy Turkki.

Turkkilaiset nuoret isännät ja IIHF itsekin päättivät lisäajasta hyvässä hengessä siinäkin mielessä, että mikäli vain IIHF:n myöntämiin lisäpaikkoihin on kiinnostusta niin pitäähän halukkaillakin olla riittävästi aikaa ne ottaa haltuun!

Sitten MM-kisojen 3. Divisioonan yhteiskisojen tilanne ensi vuodeksi kun ne menevät täten Turkkiin:

Nuorten Jääkiekon MM-kisat 3. Divisioonaan yhteisesti vuodeksi 2023 Turkissa Istanbulissa nyt muutoksin 26.1.2023-2.2.2023

3. Divisioona

Australia (Joutui jäämään tälle tasolle kun ihan ei nousu onnistunut. Oli aiemmin melkoisen kissanhännän vetoleikissä IIHF:n suhteen palaamisen ja palaamattomuuden nimissä koronan vuoksi. Lopulta palasi kyllä, mutta esimerkiksi sarjaputoamisen peruminen evättiin kun IIHF:ltä meni hermot vähemmän yllättäen. On todennäköisin nousijaehdokas yhteiskisoissa jälleen, mutta kaikki on mahdollista jälleen jäämistä myöten.)

Bosnia ja Hertsegovina

Israel (Korona-aikaan riitautti putoamispäätöksen, IIHF eväsi sen ja siten se pelillisesti olikin Serbian lisäksi ainoa nuorten maajoukkue mikä ei kyennyt peliään päättämään kohujaan vasten edes nousuun jolloin sitä kohtaan ei voinut myöskään tuntea myötätuntoa samoin kuin vaikkapa Hollantia tai Italiaa kohtaan heihin kohdistuneisiin väärintekoihin. Voi toki nousta nyt ensi vuodeksi yhteiskisoissakin.)

Kirgisia

Etelä-Afrikka

Turkki (Isännöi turnausta.)

Uusi-Seelanti (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle. Oli aiemmin myös melkoisen kissanhännän vetoleikissä IIHF:n suhteen palaamisen ja palaamattomuuden nimissä koronan vuoksi. Lopulta ei palannut pelaamaan juuri nyt kuluneeksi kesäksi, mutta jälleen talveksi kyllä palaa.)

Bulgaria (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle.)

MM-kisojen 4. Divisioonan pelaamattomuuden myötä Uuden-Seelannin ja Bulgarian lisäksi myös Etelä-Afrikka ja Kirgisia saavat jäädä MM-kisojen 3. Divisioonan pariin putoamatta.

IIHF pitää yllä kahta lisäpaikkaa MM-kisojen 3. Divisioonaan mistä yhteen lähtökohtaisesti eniten kiinnostusta on osoittanut kuluneen kesän peruutuskisoista pois puutteellisen paperityön takia jäänyt Iran.

Yksi muu ehdokas onkin vielä auki mikäli näin käy.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Poikien MM-kisojen MM-ohjelman eli U18-ikäryhmän MM-kisojen suhteen tulee tähän viestiin päivitystä vähäisemmin jälleen kisapaikkojen pitoa koskien kuten myös koskien esimerkiksi Kirgisian ja Thaimaan ikäluokkatilannettakin MM-ohjelman alimmalle tasolle.

Päivitykset täten tulevat tähän alle heti:

Jääkiekon Poikien MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Serbian Belgradiin nyt muutoksin 9.4.2023-15.4.2023 ja Bulgarian Sofiaan 27.3.2023-2.4.2023

2. Divisioona sarjalohko 2A

Serbia (Olisi pudonnut MM-kisojen 2. Divisioonan alempaan lohkosarjaan, mutta putoaminen peruttiin jolloin se saa jäädä lisäksi itse isäntänä.)

Iso-Britannia (Tämä joukkue yritti säilymishakemusta MM-kisojen 1. Divisioonaan putoamatta ennen kautta, mutta turhaan. Melkein pystyi nousemaan, mutta katkeran pienesti jäi ulos Etelä-Korean ja Eestinkin noustessa sen nenän edestä ylempään sarjaan. Lähtökohtaisen ylivertainen ennakkosuosikki nousemaan.)

Liettua (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 1. Divisioonaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin. Britteihin verrattuna pelikausi sujui odotuksia huonommin. Etenkin ajalta ennen koronaan nähden kun kolmen vuoden takaisesti nousu oli pienestä kiinni. Edelleen Liettuan poikien ja juniorien eli U18 ja U20-ikäluokkien pelaajatuotanto on kuitenkin hyvin vahva ja kyvykkyys on koko ajan kasvussa siinä missä Eestin poikien ja juniorien vastaava on yllättävänkin sattuman kauppaa kyvyiltään hyvin ikäluokkakeskeisesti. Tosin Eestin tilanne ilman muuta voi parantua 1-5 vuoden kuluessa, mutta oliko kuitenkin kotijäilläkin merkitystä asiaan niin jää nähtäväksi.)

Romania (Oli ennen kautta nousussa kiinni MM-kisojen 1. Divisioonaan, mutta se oli kiinni Ukrainan vetäytymisestä.)

Kroatia (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan. Oli ennen kautta nousussa kiinni MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan, mutta se oli kiinni Ukrainan vetäytymisestä. Viimein Kroatia lunasti odotukset päästen ylempään lohkosarjaan.)

Espanja (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan, mutta täydennyspaikkalaisena. Tämä joukkue yritti säilymishakemusta putoamatta ennen kautta, mutta turhaan. Taisteli tiensä läpi nousten hienosti.)

2. Divisioona sarjalohko 2B

Bulgaria (Olisi lähtökohtaisesti kenties pudonnut tai sitten ei MM-kisojen 3. Divisioonaan, mutta putoaminen peruttiin osin liian pienten maamäärien vuoksi kuten myös koronavetäytyjien eli Australian ja Kiinan tilanteen nimissä eli täten se saa jäädä. Se lisäksi isännöi hieman huvittuneella tavalla jälleen turnausta kun kukaan muu ei halunnut niitä isännöidä ensi vuodeksi.)

Hollanti (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin. Pelikausi sujui melko huonosti ja tälle tasolle jouduttiin jäämään. On kuitenkin melko ylivertainen suosikki nousemaan sitten ensi vuonna vuodeksi 2024. Ajalta ennen koronaa kolme vuotta sitten se ja Kiina söivät toistensa pisteitä jonka nimissä osin ja osin tietysti sisukkuutta osoittaen muutenkin Serbia nousi sitten niukasti niiden edeltä ylempään lohkosarjaan.)

Kiina (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon. Ajalta ennen koronaa kolme vuotta sitten se ja Hollanti söivät toistensa pisteitä jonka nimissä osin ja osin tietysti sisukkuutta osoittaen muutenkin Serbia nousi sitten niukasti niiden edeltä ylempään lohkosarjaan. Oli oikeutettu ennen koronavetäytymistä myös MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin.)

Australia (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon. Ajalta ennen koronaa kolme vuotta sitten se ei pelannut erityisen sujuvasti pelikaudella otteiden huonoimmillaan ollessa melko kelvotonta luokkaa. Ei toki surkeinta mahdollista, mutta aiempiin polviin nähden töitä on pakko tehdä lujemmin.)

Taiwan (Nousija MM-kisojen 3. Divisioonasta tähän sarjaan erittäin dramaattisesti sen päädyttyä tasoihin Belgian ja Islannin kanssa.)

Belgia (Nousija MM-kisojen 3. Divisioonasta tähän sarjaan, mutta täydennyspaikkalaisena. Tämä joukkue yritti säilymishakemusta putoamatta ennen kautta, mutta turhaan. Jäi alustavasti tasapelinsä ja keskinäisen tappionsa takia erittäin dramaattisesti alempaan sarjaan sen päädyttyä tasoihin Taiwanin ja Islannin kanssa. Sittemmin sai nousta. Onkin mielenkiintoista nähdä, että mihin Jään Pahat Pojat venyvät sitten ensi vuonna.)

Sitten MM-kisojen 3. Divisioonan mahdollinen tilanne ensi vuodeksi, mutta tähän yhteyteen tilapäisyhdistymisestäkin vieläkin neuvotellaan joskin juuri tämän vuoksi vielä toistaiseksi käsittelen tätä kuin sitä pelattaisiin jaettuina tietenkin lohkosarjoihin ja kun viimein myös Kapkaupunkiin on selvät pelipäivät:

Jääkiekon Poikien MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Islannin Reykjavikiin 12.3.2023-18.3.2023 ja Etelä-Afrikan Kapkaupunkiin nyt selvemmin juurikin 13.3.2023-16.3.2023

3. Divisioona sarjalohko 3A

Islanti (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin. Katkeran kalkkisten vaiheiden jälkeen se jäi tasapelistään huolimatta Taiwanin ja Belgian sijaan nousupaikasta ja on varmasti tulta ja tappuraa täynnä ensi vuodeksi nousun suhteen.)

Israel (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin. Toisin kuin Islanti niin Israelin pojat ei tarmokkuudestaan huolimatta olleet lähelläkään nousua.)

Meksiko (Hädin tuskin jäi ennen koronaakaan tähän lohkosarjaan. Tosin mikäli yhdistyminen tulee/tulisi lähivuosina niin silloin tilanne ei ole välttämättä niin huono kuin mitä se nyt on.)

Turkki (Olisi lähtökohtaisesti kenties pudonnut tai sitten ei MM-kisojen 3. Divisioonan alempaan lohkosarjaan, mutta putoaminen peruttiin osin liian pienten maamäärien vuoksi. Tietysti myös mahdollinen yhdistyminen olisi tehnyt putoamisesta turhan. Oli ennen kautta nousussa kiinni MM-kisojen 2. Divisioonaan, mutta se oli kiinni Ukrainan vetäytymisestä. Ennen koronaa Turkki pelasi paljon paremmin ikäryhmässään keräten paljon pisteitä ja itsensä tasoihin Islannin ja Israelin kanssa mitä vasten tämä kulunut vuosi oli synkkä kuin hiilisäkki sille.)

Bosnia ja Hertsegovina (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan. Tosin ne olivatkin tänä vuonna melkoiset tynkäkisat kolmella maalla ja lisäksi mikäli mahdollinen yhdistyminen tapahtuu on tämä nousu turha. Tämä maa oli korona-aikana ikäluokkapalaaja MM-ohjelmaan, mutta tietenkin ei päässyt pelaamaan koronan peruttua kaksi kertaa kisat.)

Luxemburg (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan, mutta vain täydennyspaikkalaisena. Tosin ne olivatkin tänä vuonna melkoiset tynkäkisat kolmella maalla ja lisäksi mikäli mahdollinen yhdistyminen tapahtuu on tämä nousu turha. Oli ennen kautta nousussa kiinni MM-kisojen 3. Divisioonan ylempään lohkosarjaan, mutta se oli kiinni Ukrainan vetäytymisestä. Päätyi tosiaan alustavasti Etelä-Afrikan kanssa tasapisteisiin siitä sitten nousten.)

3. Divisioona sarjalohko 3B

Etelä-Afrikka (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin. Pelikausi sujui hyvin kolmen maan tynkäturnauksessa, mutta tälle tasolle jouduttiin jäämään Luxemburgin kanssa tulleen loppupistetaulukon tasapelin vuoksi. Voi vielä toki nousta, mutta tuossa tapauksessa lähinnä yhdistyminen on avainasia siihen.)

Uusi-Seelanti (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon. Tosin mikäli yhdistyminen tapahtuu niin putoamisella ajalta ennen koronaa ei ole väliä. Yritti toki säilyä myös erillisen säilymishakemuksen nimissä muutenkin ylemmässä lohkosarjassa, mutta turhaan.)

Hong Kong (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon. Tosin mikäli yhdistyminen tapahtuu niin tällä kaikella ei niin väliä ole. Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin.)

Kirgisia? (Tämä kyseinen jääkiekon viime vuosien nopeassa nousussa oleva maa kenties pääsee viimein suorittamaan tulikasteensa. Kirgisia tietenkin kärsi myös koronasta kuten myös kisojen pitämättömyydestä kun muutoin se olisi tehnyt tämän kaiken ilmestymiseltään MM-ohjelmaan jo pari vuotta sitten. Paljon on kysymyksiä, mutta käytännöllisesti katsoen nousu niin yhteisenä sarjana kuin erikseen lohkosarjoinakin on taattu kun sen verran hienosti liiketekninen suorituskyky tällä maalla jääkiekossa on poikatasollakin jolloin kilpailijat ilman maan omia virheitä tulevat jyrätyksi. Välillä ilman muuta tälle maalle on tarjottu paikkaa myös MM-kisojen 4. Divisioonassakin tarpeen tullen mikäli sittenkin MM-kisojen 3. Divisioona ei vielä oikein olisi hyvä ratkaisu. Ehdottomasti itse pitäisin joukkueen MM-kisojen 3. Divisioonassa siitä sitten nousten yhdessä tai erikseen mahdollisimman nopeasti. Ikävä kyllä kesäkuun jälkeen tilanne on huonontunut ja saattaa sittenkin perua tulonsa tänäkin vuonna kun osin on ollut rahoitusongelmaa, matkustusrajoituksia ja nyt tietenkin ihan viime aikoina on Kaukasuksen turvallisuustilannekin huonontunut. Siksi ja ellei nyt tilanne loppuvuodeksi rauhoitu niin laitoin tätä varten kysymysmerkin. Edelleen 30.9 ei tullut vahvistusta tuloon kuten ei myöskään 14.10 ja 4.12 tätä kirjoittaessa tilanne on murheellisesti kysymysmerkki vieläkin.)

Thaimaa (Jään Elefanttien poikien ikäryhmä tosiaan osoitti kesän ja syksyn aikana kiinnostusta IIHF:n tarjoamaan laajennuspaikkaan. Kun MM-kisojen 4. Divisioonaa ei näillä näkymin pidetä, kun MM-kisojen 3. Divisioona saatetaan yhdistää ja kun Kirgisiallakin vaikeaa näyttäisi olevan niin Thaimaa nähdään sitten 30.9 tulleen päätöksen mukaan Poikien MM-ohjelman parissa ensi vuodeksi. Kysymysmerkki oli lähinnä sen vuoksi, että aiemmin juhannuksen aikaan tilanne vaikutti lähinnä Thaimaan osalta peruutuspaikalta. Eli siltä, että se tulisi vain mikäli Kirgisia selvästi peruisi eikä se itse itsessään olisi selvemmin muutoin ollut kiinnostunut pelaamisesta tulevalle vuodelle. Kesän loppuun mennessä mielet kyllä olivat tietojeni mukaan muuttuneet joten näiltä pohjin näin kävi, että Thaimaa nähdään ensi vuonna. 4.12 mennessä olen nähnyt useita kertoja vahvistuksen Thaimaan omissa eri lehdissäkin sille, että nyt kyllä pelataan mikäli voidaan!)

Tämän hetken tilanteen nimissä IIHF pitää vielä auki yhtä-kahta lisäpaikkaa MM-kisojen 3. Divisioonaa varten pojille niille maille mitkä sen haluavat ottaa vastaan tietenkin riippuen Kirgisian tilanteesta.

Tietenkin Kirgisia kuten Thaimaa ovat myös yhdet automaattiset maat MM-kisojen 4. Divisioonaan ja mikäli näin niin siinä tapauksessa aukeutuu vielä yksi-kaksi lisäpaikka/paikkaa sitten MM-kisojen 3. Divisioonaa varten.

Parhaimmillaan viisikin mikäli Ukraina vetäytyy ja Kirgisia, Thaimaa tai molemmat jättäytyy MM-kisojen 4. Divisioonan puolelle.

MM-kisojen 4. Divisioona etenkin on maamäärien vähyyden nimissä melko epätodennäköinen/äärimmäisen epätodennäköinen juurikin nyt etenkin kesän jälkeen miettien, mutta lähivuosille se on hyvinkin mahdollinen.

Kirgisian ja Thaimaan lisäksi Uzbekistan, Turkmenistan, Kolumbia, Iran, Algeria, Tunisia ja useampi muukin maa kuten Arabiemiraatit, Kuwait, Qatar ja Oman ovat ajatelleet lähettää poikiensa joukkueet ikäryhmänsä MM-ohjelman pariin ensi vuodeksi tai lähivuosille.

Kuten todettua MM-kisojen 3. Divisioona ja kenties tuleva MM-kisojen 4. Divisioona selviävät enemmän täysin varmasti syksyn kuluessa, muutoin talven ja enimmillään ensi kevään tullen muodoltaan ja joukkuemääriltään joskin kisapaikat esimerkiksi aikuisiin nähden ovat yllättävänkin hyvin tiedossa.

Takaraja lienee tietenkin lopullisesti maaliskuu ja muutoin jossakin välin helmikuun loppupuolta enemmän kuin jo tammikuu ellei sitten tietysti IIHF itse kyllästy odottamaan muuta tilannetta.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tyttöjen MM-kisojen eli U18-ikäryhmän osalta nuorille naisille puhuen on viimein käytännössä pienin eroin/viivein lukkoon lyötynä muotoutunut tulevan vuoden MM-ohjelma joskin lisäksi erinäisiä nousuoikeuspaikkoja on jälleen evätty IIHF:n tahdolta ja sitten erinäisiä vastustajamaita niitä kiistämään riittää.

Ei tosin enää kovin kauan joidenkin turnausten osalta kun ylimmät turnaukset ovat syksyyn nähden enää kuukauden tai vähän yli päässä muutenkin.

Täten ei ole helppoa tietää ensi vuodeksi lopullisen täysin vielä kuvioita kun jonkin aikaa sitten aiemmin Itävallassa pelatun viimeisen nk. Peruutusturnauksen myötä saatiin päättyneen vuoden pelit pakettiin MM-ohjelmassa!

Jälleen IIHF teki muutoksia joista pääosin hyötyivät erinäiset putoavat joukkueet ja monet toiseksi sijoittuneet joukkueet joutuivat olemaan käärmeissään kun eivät ole ilman ihmeitä pääsemässä sitten ylös päin.

Tyttöjen MM-kisojen 2. Divisioonakin muodostui merkittäväksi myöskin etenkin tässä vaiheessa.

Muista asioista puhuen jo aiemmin Japanin tytöt tietenkin nousivat MM-kisojen varsinaiselle puolelle ensi vuodeksi.

Viimeksi puhuin näistä asioista 19.9.2022, 30.9.2022 ja 14.10.2022.

Laitetaan vielä tämän hetken MM-ohjelma ensi vuodeksi kun tosiaan tulee viimein sitten MM-kisojen 1. Divisioonassa siinäkin sen alempaan lohkosarjaan selkeä järjestäjämaa ja pelipaikka Venäjän tietenkin pysyessä pois suljettuna kun Valko-Venäjä ei tyttöjen joukkuetta peluuta kuten ei myöskään sodan runtelema Ukraina.

Jolloin siinä tapauksessa ainoa jännitettävä mahdollinen vetäytyjä muita maita hyödyttäen on ehkä Kiina kiitos poliittisten jännitteiden nk. Länteen ja IIHF:n suuntaan kun siihen siltä vielä päälle vietiin emännöintioikeus sen siirryttyä Puolaan tällä erää.

Ellei sekin sitten vielä hyvin viime hetkellä siirtyisi jollekin muulle maalle Puolan riitautuspäätöksen takia:

Jääkiekon Tyttöjen MM-kisat 1. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Italian Ritteniin 9.1.2023-15.1.2023 ja Puolan Katowiceen 9.1.2023-15.1.2023

1. Divisioona sarjalohko 1A

Saksa (Putoaja MM-kisojen varsinaiselta puolelta. On paha sanoa, että riitauttaako maa putoamisensa vai ei. Mikäli ei niin ikävä juttu. Tosin hätä välttämättä ei ole niin paha kuin voisi luulla. Etenkin kun usko nousuun on todennäköisempää kuin monesti aiemmin. Riitautus voisi myös häiritä poliittisia olosuhteita ja muuta keskiötä mikäli nousupaikkaa liiankin pitkään odotellaan. Kun isompia kuulumisia ei ole Ranskaan tai Puolaan verrattuna kuulunut niin todennäköisesti ei välttämättä näistä poiketen riitauta/ole riitauttanut aiemmin päätöstä jäädä tälle sarjatasolle pienenä poikkeuksena.)

Italia (Toimii nuorekkaana kisaemäntänä.)

Ranska (Tämän hetken mukaan IIHF:n pitäessä päänsä joutuu Ranska jäämään tähän sarjaan sen ylempään lohkosarjaan. Tällä hetkellä Ranska on edelleen riitauttanut päätöksen ja se haluaisi nousta ja on myös ajanut vähän aiemmin muutenkin tilapäistä MM-laajennusta muutenkin. IIHF on toistaiseksi ilman ihmeitä pitämässä päätöksensä, mutta vielä on vähän aikaa jäljellä päätösten tulemiseen lopullisesti tässä vaiheessa.)

Unkari

Itävalta (Nousija alemmasta lohkosarjasta tähän ylempään lohkosarjaan.)

Norja (Olisi pudonnut alempaan lohkosarjaan, mutta IIHF:n päätöksen myötä saa jäädä tähän lohkosarjaan.)

1. Divisioona sarjalohko 1B

Puola (Tämän hetken mukaan IIHF:n pitäessä päänsä joutuu Puola jäämään tähän sarjaan sen alempaan sarjalohkoon. Tällä hetkellä Puola on edelleen riitauttanut päätöksen ja se haluaisi vielä nousta. Puola on ollut viime aikoina ja historiallisestikin itsepäisyyttään usein IIHF:n kanssa napit vastakkain. Korona-aikaan sai miehissäkin näpeilleen, se riitelee voimakkaasti myös naisten puolella ja niin näyttäisi käyvän myös sen tytöillekin. Mene ja tiedä sitten tuon taistelun suhteen. Tosin käytännössä se on sen viittä vaille hävinnyt. Etenkin kun se on merkitty Kiinan poliittisten jännitteiden vuoksi pitämään Kiinalta pois otetut kisat juurikin itse. Mikäli kuitenkin Puolalle ei lohdutuspalkinto kelpaa ja siinä samalla se itse nousee niin uusi emännöitsijä on etsittävä melkoisen pikaisella varoitusajalla.)

Taiwan

Etelä-Korea

Tanska

Kiina (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon. On kuitenkin ollut poliittisesti jännitteissä nk. Länttä vastaan osin Ukrainan Sodan kuten myös sen omien poliittisten tarkoitusperien suhteen ja lisäksi se on ollut napit vastakkain IIHF:n suhteenkin. Siten hurjimmillaan on mietitty senkin mahdollista pois jäämistä eri käytännöin. Mikäli niin hekumoivasti kävisi edes ajatustasolla se voisi luoda paikkoja joillekin tietyille maille. Tosin nyt joulukuuhun eli 4.12 mennessä Kiina on vakuuttanut jäävänsä tälle tasolle. Tosin Kiina on ollut närkästynyt siitä, että juurikin Shenzeniin Kiinaan suunnitellut tämän alemman lohkosarjan kisat otettiin siltä pois ja annettiin Puolalle tehdyn kielteisen päätöksen jälkeen lähtökohtaiseksi lohdutuspalkinnoksi sitten Katowiceen. Kiina on sittemmin välillä epämääräisemmin ja välillä suoremmin uhkaillut erinäisten MM-jääkiekkomaiden apurahojen poisotoilla ja muutamilla muillakin ilmoituksilla IIHF:n eri maita esimerkiksi suhteessa Ukrainan tilanteeseen.)

Espanja (Nousija MM-kisojen 2. Divisioonasta tähän sarjaan.)

Sitten vielä MM-kisojen 2. Divisioonan mahdollinen tilanne ensi vuodeksi, mutta tähän yhteyteen tilapäisyhdistymisestäkin neuvotellaan joskin juuri tämän vuoksi vielä toistaiseksi käsittelen tätä kuin sitä pelattaisiin jaettuina tietenkin lohkosarjoihin ja yllättävänkin moni uusi tai ainakin lähtökohtaisesti koronan viivästyttämä maa tekee debyytin tai paluun tyttöjenkin jääkiekkopuolen MM-ohjelman pariin täten yhteisen sarjankin ollessa hyvin laaja mikäli näin käy ja kun IIHF kieltäytyi vielä ensi vuodeksi juuri osin tästä syystä miettimästä MM-kisojen 3. Divisioonan laittoa tytöille:

Jääkiekon Tyttöjen MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 lähtökohtaisesti Iso-Britannian Dumfriesiin 21.1.2023-27.1.2023 ja Bulgarian Sofiaan nyt muutoksin 26.1.2023-1.2.2023

2. Divisioona sarjalohko 2A

Iso-Britannia (Tämän hetken mukaan IIHF:n pitäessä päänsä joutuu Iso-Britannia jäämään tähän sarjaan sen ylempään sarjalohkoon. Tällä hetkellä Iso-Britannia on riitauttanut päätöksen ja se haluaisi nousta MM-kisojen 1. Divisioonaan. Mene ja tiedä sitten tuosta. Tämän vuoden lohdutuspalkinnoksi mikäli nousua kabinetissa ei tule niin se on oikeutettu saman tien ylempään lohkosarjaan. Lisälohdutuspalkinto on myös kisaemäntänä toimiminen. Mikäli yhdistyminen tulee on paha sanoa, että jatkuuko kisaemännyys vai mitä Iso-Britannia tekee. 30.9, 14.10 ja 4.12 olleen toistetunkin päätöksen mukaisesti tosin kisaemännyys ainakin vielä on voimassa. Mikäli kuitenkin käytännön viimeinen protesti päätöksestä nousta MM-kisojen 1. Divisioonaan sitten kuitenkin menee läpi niin uusi kisaemäntä nuorille tytöille on etsittävä.)

Australia (Tämä ei varsinaisesti ole nousemassa pelillisin perustein, mutta on kyttäämässä mahdollista, nyt tosin äärimmäisen epätodennäköistä Kiinan vetäytymistä jolloin se aikoisi nousta myöskin MM-kisojen 1. Divisioonaan mikäli mahdollista. Tietenkin on myös osin suoraan, mutta ehkä vähän myös brittien mieleksi nostamassa lisävastalauseita kuten myös sarjalaajennustoivehaasteitakin IIHF:n suuntaan. Tosin IIHF:llä on korona-ajan oikuttelut tältä maalta hyvin muistissa. Tämän vuoden lohdutuspalkinnoksi mikäli nousua edes ohuen ohuena kabinetissa ei tule niin se on oikeutettu saman tien ylempään lohkosarjaan.)

Hollanti (On oikeutettu jäämään ylempään lohkosarjaan viime vuoden perustein.)

Latvia (On oikeutettu jäämään ylempään lohkosarjaan viime vuoden perustein.)

Turkki (On oikeutettu jäämään ylempään lohkosarjaan viime vuoden perustein.)

Meksiko (On oikeutettu jäämään ylempään lohkosarjaan viime vuoden perustein.)

2. Divisioona sarjalohko 2B

Kazhakstan (Ikävä kyllä kuluneen kesän turnauksen jäännös-sijojenkin otteluilla oli väliä kuten Alkuerilläkin yhteisessä sarjassa. Täten Kazhakstan menestyi niissä huonosti ja palkinnoksi nyt näillä näkymin erillisten lohkosarjojen nimissä Kazhakstan joutuu jäämään alempaan sarjalohkoon. Siitä sitten nousu on vaikeampi. Yhdistämistä se on pyytänyt, mutta välillä maamäärän runsauden takia on pelännyt jopa MM-kisojen 3. Divisioonankin perustamista ja sen joutumista sinne.)

Islanti (Ikävä kyllä kuluneen kesän turnauksen jäännös-sijojenkin otteluilla oli väliä kuten Alkuerilläkin yhteisessä sarjassa. Täten Islanti menestyi niissä huonosti, oli viimeinen ja palkinnoksi nyt näillä näkymin erillisten lohkosarjojen nimissä Islanti joutuu jäämään alempaan sarjalohkoon. Siitä sitten nousu on vaikeampi. Yhdistämistä se on pyytänyt, mutta välillä maamäärän runsauden takia on pelännyt jopa MM-kisojen 3. Divisioonankin perustamista ja sen joutumista sinne.)

Uusi-Seelanti (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon. Tosin sillä ei ole merkitystä mikäli sarja pelattaisiin yhteisenä. Uudelle-Seelannille oli kallis, suuri virhe olla edes yrittämättä korona-aikana pelaamista yhteisissä kisoissa. Tuolloin tietenkään se välttämättä ei olisi noussut yhtä tietenkään MM-kisojen 1. Divisioonaan, mutta kyllä taso todennäköisesti olisi voinut riittää oikeutukseen muutoin pelata enemmänkin kuin selvästi MM-kisojen 2. Divisioonan ylemmässä lohkosarjassa. Näin ollen siitä sitten nousu on vaikeampi mikäli sellaista huonoimmillaankin tulee. Australian tapaan tämä maa on ollut paljon kiistoissa korona-aikaan IIHF:n kanssa joten mieltyvyys sieltä suunnalta on heikkoa joten edes teoreettiset vastalauseet tuskin menevät läpi.)

Bulgaria (Koronan viivytyksistä johtuen ei ole ollut Tyttöjen MM-ohjelmassa mukana. Pyrkimyksiä on ollut ja tulikaste olisi luvassa tai paluu hyvinkin pitkän ajan jälkeen. Käytännössä 30.9 on vahvistanut tulevansa päätöksen pysyessä nyt 4.12 mennessäkin. Mahdollinen yhteinen sarja olisi odottamaton, mutta kovin epätodennäköinen bonus. Lisäksi emännöi erilliskisojen yhteydessä alempaa lohkosarjaa. Mahdollinen yhdistyminen ja siitä siirtyminen kisaemännäksi lienisi sitten oma haasteensa.)

Belgia (Koronan viivytyksistä johtuen ei ole ollut Tyttöjen MM-ohjelmassa mukana. Pyrkimyksiä on ollut ja tulikaste olisi luvassa tai paluu hyvinkin pitkän ajan jälkeen. Käytännössä 30.9 on vahvistanut tulevansa päätöksen pysyessä nyt 4.12 mennessäkin. Mahdollinen yhteinen sarja olisi odottamaton, mutta kovin epätodennäköinen bonus.)

Eesti (Koronan viivytyksistä kuten osin raha/pelaaja/valmennuspulasta johtuen ei ole ollut Tyttöjen MM-ohjelmassa mukana. Pyrkimyksiä on ollut ja tulikaste olisi luvassa tai paluu hyvinkin pitkän ajan jälkeen. Käytännössä 30.9 on vahvistanut tulevansa päätöksen pysyessä nyt 4.12 mennessäkin. Mahdollinen yhteinen sarja olisi odottamaton, mutta kovin epätodennäköinen bonus.)

Tyttöjen MM-ohjelmasta tulikin kieltämättä jälleen selvästi laajempi kuin odotettiin!

Tosin välillä tuntuu, että ehkä uudet tulijat olisi ollut kenties syytä vielä ohjata MM-kisojen 3. Divisioonan puolelle kun se olisi pistetty jäille.

Voi kyllä olla, että olen siinä vähän väärässä.

Sen näkee sitten kuten myös sen, että tuleekohan kenties tyttöjääkiekon kansainvälisen heräämisenkin myötä lisää halukkaita vielä ennen MM-ohjelman käyntiin pyörähdystä!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Juniorien eli U20-ikäryhmän MM-ohjelman kisat alkavatkin tulevaksi vuodeksi jälleen hieman eri tavalla, toivottavasti kuitenkin viimeistä kertaa tavallaan koronan luomissa poikkeusoloissa.

Jalkapallon MM voi tulevina päivinä kenties haitata seurantaa tai sitten ei, mutta huomisesta alkaen nähdään kahden eri sarjatason, yhden yleisen sarjan ja yhden lohkosarjan alkamisen myötä yhteensä kolme eri turnausta eli vertailua ja mielenkiintoa kenties riittää paljonkin nyt tiiviille ajanjaksolle!

Tässä hieman taustoitusta kun seuraavaan viestiin tulee itse pelien ennakkojakin:

Nuorten Jääkiekon MM-kisat 1. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Norjan Askeriin 11.12.2022-17.12.2022 ja Puolan Bytomiin 11.12.2022-17.12.2022

1. Divisioona sarjalohko 1A

Norja (Isännöi turnausta, riitautti aiemmin MM-kisojen nousupaikan ja olisi halunnut olla ylimääräinen nousija. Ikävä kyllä nousu evättiin heti kun päätettiin IIHF:n osalta, että ensi vuodeksi erikseen ei voi enää tästä ikäryhmästä enää MM-kisojen varsinaiselle puolelle nousta kun MM-kisoista ei pudotettu ketään tänä vuonna pois. Jääkarhunpennut joutuvat täten jäämään tähän lohkosarjaan edelleen toki nousuehdokkaana.)

Tanska

Unkari

Kazhakstan

Ranska (Nousija alemmasta lohkosarjasta.)

Slovenia (Nousija alemmasta lohkosarjasta, mutta vain täydennysjoukkueena. Korona-aikaan riitautti putoamispäätöksen, IIHF eväsi sen ja siten se pelillisesti nousi tälle tasolle tehden oikeutta ja kohtuutta itselleen.)

1. Divisioona sarjalohko 1B

Puola (Isännöi turnausta.)

Eesti

Italia (Nousija MM-kisojen 2. Divisioonasta. Korona-aikaan riitautti putoamispäätöksen, IIHF eväsi sen ja siten se pelillisesti nousi tälle tasolle tehden oikeutta ja kohtuutta itselleen.)

Japani

Etelä-Korea (Nousija MM-kisojen 2. Divisioonasta, mutta vain täydennysjoukkueena.)

Ukraina (Tämä maa on sodassa. Lisäksi se on ainoa maa joka olisi voinut vetäytyä putoamatta koronan jälkeenkin juuri tästä syystä johtuen. Siten vetäytyessään kenties se olisi voinut luoda vielä mahdollisuuden joillekin maille. Näin ei käynyt eli se pelaa tässä turnauksessa.)

Nuorten Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoon A vuodeksi 2023 Liettuan Kaunasiin 11.12.2022-17.12.2022

2. Divisioona sarjalohko 2A

Liettua (Isännöi turnausta.)

Iso-Britannia (Korona-aikaan riitautti nousupäätöksen ja yritti hyötyä myös Ukrainan mahdollisesta vetäytymisestä siinä kuitenkaan onnistumatta ensin muuten ja tietenkin Ukraina ei vetäytynyt jolloin se joutui jäämään tälle tasolle. Tänä vuonna ei onnistunut sarjanousussaan joten edelleen jäädään tälle tasolle jolloin voinee viimein nousta ensi vuodeksi tai sitten ei. Sinetin jäämiselle jäi Ukrainan pysyminen vetäytymättä mitenkään tähän mennessäkään.)

Romania

Espanja

Kroatia (Nousija alemmasta lohkosarjasta.)

Hollanti (Nousija alemmasta lohkosarjasta, mutta vain täydennysjoukkueena. Korona-aikaan riitautti putoamispäätöksen, IIHF eväsi sen ja siten se pelillisesti nousi tälle tasolle tehden oikeutta ja kohtuutta itselleen. Täpäräksi tilanne meni osin kun hankaluuksia oli, mutta muun muassa Serbian nollaus päätösottelussa on nostanut odotuksia nyt hyvinkin pian tulevaan turnaukseen. Huomisesta alkaen ja siitä puhuen tietenkin kaiken on mieluusti mentävä nappiin alusta alkaen säilymisen ja yleensäkin hyvän turnauksen nimissä.)
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Juniorien eli U20-ikäryhmän MM-ohjelman kisat alkavatkin täten 1. Divisioonan ikäryhmien sarjalohkojen osalta seuraavasti:

Nuorten Jääkiekon MM-kisat 1. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Norjan Askeriin 11.12.2022-17.12.2022 ja Puolan Bytomiin 11.12.2022-17.12.2022

1. Divisioona sarjalohko 1A

11.12.2022

Unkari-Tanska (Unkarille toivoisi parasta, mutta Tanskan nuortenkin porukka on parhaimmillaan pahuksen vahvaa nykyään silloin kun osuvat kaverit sattuvat avainpaikoille.)

Slovenia-Norja (Jääkarhunpennuille tilanne pitäisi isäntinä olla helppo, mutta ikävä kyllä silloin tällöin yllätyksiä on heille tullut näissä 'helpoissakin' maiden ikäryhmissä niistä puhuen.)

Ranska-Kazhakstan (Mene ja tiedä, että miten tässä sitten käy. Jääkukkojen nuoriso-osasto ei nyt ole muutaman viime vuoden tai välttämättä edes vuosikymmentasollakaan mitenkään erityisen vakuuttava. Mukava olisi olla väärässä tästä.)

1. Divisioona sarjalohko 1B

11.12.2022

Etelä-Korea-Japani (Tässä onkin ikäryhmien mittelö tulevaan. Etelä-Korean nuorissa on lahjakkuutta, mutta Japanin nuoret vienevät ottelun rutiinilla.)

Puola-Eesti (Isännät vienevät ottelun, mutta tiettyä painetta oikein suotuisissa oloissa voinee nousta isäntien kattilaan. Eestin suhteen avausmaali tietenkin nk. Pääskynpojille on tärkeä juttu pelin sujumiseen ja sitä kautta jatkoon.)

Italia-Ukraina (Italia vienee ottelun, mutta Ukraina voi hyvinkin yllättää. Sodastakin sitkistyneet nuorten miesten alut on erittäinkin innokkaita oppimaan paljon uutta jäällä. Tietysti voi toki käydä huonostikin eikä se ihme ole mikäli niin kävisi sillä osa pelaajista on ollut sotapoikakelpoisina/rintamakelpoisina taisteluissakin ja muutoin erinäisissä tukitehtävissä jolloin jälleen on ihme, että yleensä tulevat sellaisinaan turnaukseenkin.)

Nuorten Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoon A vuodeksi 2023 Liettuan Kaunasiin 11.12.2022-17.12.2022

2. Divisioona sarjalohko 2A

Hollanti-Kroatia (Jong Ijs-Oranjelle tuleekin sitten heti näytönpaikka kovasti eteen ja toisin kuin serbinuoret niin ikävä kyllä kroaattinuoret harvemmin tekevät ihan niin paljon virheitä. Silti kuin kuumaverisyys kiehahtaa niin se saattaisi auttaa Jong Ijs-Oranjea. Mene ja tiedä kunhan ei vain tule niitä oman päädyn jäähyjä liikaa. Hävitessä pelataan ilman ihmeitä sitten säilymisestä. Kroatia kuten Hollantikin ovat tosin nousijoita joten peli on molemmille tärkeä heti alkuun.)

Liettua-Iso-Britannia (Tämä ottelu voineekin olla hyvinkin mielenkiintoinen. Etenkin kun Liettuan nuoriso-osasto on joka vuosi viime vuosina ollut vahvistumaan päin ja nyt olisi kotietukin puolella. Brittinuoret ovat kyllä paperilla sinänsä parempia, mutta joskus on kyllä hieman pahapäinen asenne ollut este pidemmälle menestykselle. Sitä on murheellisesti sitten kannettu nk. Brittileijonien maajoukkuepuolellekin välillä murheellisin seurauksin. Nuoret Jään Ritarit eli isännät voittanevat pelin, mutta täpärästi. Onko näin näreet niin nähtäväksi jää.)

Espanja-Romania (Tämä onkin jälleen huomisen illan vaikeimmin ennustettavimpia pelejä. Espanjan nuorilla on lahjakkuutta, mutta aliharjoittelun seuraukset näkyvät/ovat näkyneet hyvin nopeasti vähän joka alalla espanjalaisessa jääkiekossa ennenkin. Tricolori Hochein nuorilla on kykytaso rutiinillisesti kunnossa, mutta estelyt, kampitukset ja monet muut ajoittaiset sankaroinnit tuottavat sitten sooloiluja ja siten tappioita ihan voitettavissa olevissakin peleissä. Tiukkaa peliä odotan joten murskavoitto puolin tai toisin olisi yllätys.)
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Juniorien eli U20-ikäryhmän MM-ohjelman kisat päättyivätkin täten viikko sitten 1. Divisioonan ikäryhmien sarjalohkojen osalta seuraavasti:

Nuorten Jääkiekon MM-kisat 1. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Norjan Askeriin 11.12.2022-17.12.2022 ja Puolan Bytomiin 11.12.2022-17.12.2022

1. Divisioona sarjalohko 1A

11.12.2022

Unkari-Tanska 2-3 (Unkarille olisi toivonut parasta, mutta Tanskan nuortenkin porukka oli parhaimmillaan pahuksen vahvaa nykyään silloin kun osuvat kaverit sattuvat avainpaikoille. Näin oli tällekin erää. Tosin itse turnaus meni myöhemmin näille molemmille hyvin penkin alle. Jatkoaika tarvittiin Tanskan nuorille voittoon.)

Slovenia-Norja 0-4 (Jääkarhunpennuille tilanne pitäisi isäntinä olla helppo kuten olikin, mutta ikävä kyllä silloin tällöin yllätyksiä on heille tullut näissä 'helpoissakin' maiden ikäryhmissä niistä puhuen. Ihmeen kaupalla vältyttiin näkemästä maaleja heidän verkkoon. Tosin haparoivan alun jälkeen Jääkarhunpennut menivät kyllä kuten pitkin ennen pitkää turnausvoittoon.)

Ranska-Kazhakstan 2-0 (Mene ja tiedä, että miten tässä sitten käy. Jääkukkojen nuoriso-osasto ei nyt ole muutaman viime vuoden tai välttämättä edes vuosikymmentasollakaan mitenkään erityisen vakuuttava. Mukava olisi olla väärässä tästä. Pelot ottelun jälkeenkin jäivät melko suuriksi kun voittokin oli pelkästi 2-0 nk. Nuorille Jääkukoille.)

12.12.2022

Tanska-Slovenia 1-6 (Tämä oli kyllä melkoinen temppu sinänsä sloveeneilta ja Tanskan nuorille tästä eteenpäin turnaus alkoi mennä tervanjuonniksi mikä ei toivottavasti toistu sitten ensi vuoden lopulle kun pelataan taas.)

Kazhakstan-Unkari 3-2 (Tappio oli kyllä niukka, mutta piruuntuminen oli kyllä kuin olisi aikuisten pelejä katsonut Unkarin osalta. Lahjoja olisi kyllä tai viimein alkaa olla vaan ei paikkoja tai sitten oli tuenpuutetta. Turnaukselle itselleen tämä päivä oli toden totta melkoisen hieno omassa arvaamattomuudessaan. Ehkä turnauksen paras. Unkarin nuorten tervanjuonti lainattiin tästä eteenpäin vahvasti Tanskan puolelta henkisesti.)

Norja-Ranska 3-2 (Tämä olikin Jääkarhunpennuille voitosta huolimatta kömmähdys ajankuvassa, mutta siitä onneksi noustiin paljon selvempään kokonaiskuvaan. Jääkukkojen nuoriso-osasto oli tuottaa yllätyksen. Itsessäänkin se eleettömyysilmehdinnästä huolimatta kehittyi turnauksen mittaan ja mikäli sitten ei niin se pystyi voittamaan oikeat pelit.)

14.12.2022

Slovenia-Ranska 2-5 (Sloveenien riemujuhla Tanska-ottelun jälkeen muuttui kyllä melko nopeasti eleettömän varman Jääkukkojen nuoristo-osaston käsittelyssä toki säpinästä huolimatta selviytymistaistoksi.)

Norja-Unkari 3-2 (Jääkarhunpennuilla oli kyllä hieno ottelu, mutta sitäkin hienompi ottelu oli olla Unkarin nuorilla. Ikävä kyllä pienestä jäi pisteryöstö tai kenties se voittokin kiinni. Saakelin sääli, mutta minkäs teet kun näin kävi. Tältä ainakin itsestä tuntui osin pelin jälkeen.)

Kazhakstan-Tanska 4-0 (Tästä eteenpäin kyllä tuntui siltä, että tätä menoa joko tiputaan alempaan lohkosarjaan tai käydään melkoisenkin kipakka 'keskustelu' Tanskan nuorten puolelle juurikin niistä jäähyjen välttelyistä ja ehkä myös harjoitusmäärienkin lisäämisestä. Kazhakstanin nuorille tämä oli hyvä piristys kaikkiaankin hienoon turnaukseen.)

15.12.2022

Ranska-Unkari 4-5 (Rangaistuslyöntilaukauskilpailu tarvittiin voittoon onneksi nyt Unkarille. Tippumistakin alemman lohkosarjan puolelle joutui pelkäämään kiitos pitkälti hyvin niukkoja jatkuvia tappioita sisältäneen turnauksen. Jääkukkojen nuorisopuolelle tämä oli pieni ravistelu, mutta yleisesti ottaen yllättävänkin hyvin kykenivät suhtautumaan tekemiseensä myös tulevaankin. Tietenkin helpotti myös hyvin mennyt turnauskin.)

Kazhakstan-Slovenia 4-2 (Noususta pelattiin hieman pienellä yllätyksellä tämän voiton myötä Jääkarhunpentujen ja kazakkien nuorukaisten kesken. Sloveeninuoret olivat lyötyjä, mutta kuitenkin yllättävänkin luottavaisia jopa säilymisen suhteen.)

Tanska-Norja 1-4 (Tämä olikin sitten se viimeinen niitti tanskalaisnuorille ja Jääkarhunpennuille hyvä sulka hattuun ennen päätöspeliä.)

17.12.2022

Unkari-Slovenia 7-5 (Tästä ottelusta kyllä säpinää ei puuttunut ja sloveenit jääräpäisinä pisti kyllä alakynnessä nuorinakin parastaan! Siitä olisi välillä kyllä maan varttuneempienkin pelurien hyvä ottaa oppia kun viime vuosina nyt viime kevättä huomioimatta on ollut melkoista rantakallumenoa ja perseilyä perseilyn päälle sitten touhu lekkeripeliksi mennessä turnaukset. Unkarin nuorille voitiin täten toivottaa parempaan ensi vuoteen keskittymistä ja sloveeninuorille sitten toivottavasti pikaista pääsyä jälleen tähän sarjanousua koskevan lohkosarjan pariin.)

Tanska-Ranska 4-3 (Viimein toden teolla hädässään Tanskan nuoret voittivat selkeämminkin, mutta nyt jäi kyllä täpärälle. Aloite-etu oli pitkään myös sen puolella, mutta yksiselitteinen tyriminen oli tuoda suuren mustan pisteläiskän ansioluetteloon ja ynnäsi hyvin koko turnausta koskevat vaikeudet. Jääkukkojen nuoristo-osastolle on nyt turnauksen jälkeen pahuksen mielenkiintoista nähdä, että pystytäänkö hyviä otteita jatkamaan lähivuosille ikäluokittain vai onko peräti useammassa pelurissa kiinni itse Jääkukkojen aikuispuolen mahdollinen hyvä menestys tulevassa?)

Norja-Kazhakstan 5-3 (Jääkarhunpennut voittivat viimein hieman osin yllättävää vastusta kohtaan sarjanousun kuten pitikin näyttäen sitten IIHF:n herroille lampaan saparoa ansaitusti sitten sarjanousua koskevan eväämistempun jälkeen takaisinkin. Ainoa kuitenkin vähän merkille pantu ongelma oli kyllä tietty hosuminen ja hermostuneisuus kuten myös se, että pysytäänkö sitten MM-kisojen varsinaisella puolella miten hyvin tahdissa nuorten puolella.)

1. Divisioona sarjalohko 1B

11.12.2022

Etelä-Korea-Japani 3-5 (Tässä olikin ikäryhmien mittelö tulevaan. Etelä-Korean nuorissa on kuten myös oli lahjakkuutta, mutta Japanin nuoret vienevät ottelun rutiinilla. Näin kävi.)

Puola-Eesti 4-3 (Isännät vienevät ottelun kuten veivätkin, mutta tiettyä painetta oikein suotuisissa oloissa voinee nousta isäntien kattilaan. Näin teki. Eestin suhteen avausmaali tietenkin nk. Pääskynpojille on tärkeä juttu pelin sujumiseen ja sitä kautta jatkoon. Se näkemys ei pettänyt tälläkään erää. Eestin nk. Pääskynpojat johti peräti 2-0 välillä ja todelliseen huippuvoittoon oli avaimet useiden rohkeiden jään peliavausten ja taidon näytteiden myötä, mutta tietynlainen hosuminen, levottomuus ja välillä täysin umpityperät estelyjäähyt olivat pilata ottelun toisessa erässä kuten päätöseräänkin. Jatkoajalle mentiin, mutta voittaja oli ehkä ihan jälkipelin myötä järkevähkösti Puola isäntinä. Voitto Eestille olisi ehkä myöhempää turnausta miettien ollut piriste, mutta siinä olisi jäänyt tietyt oppitunnit tulevaan käsittelemättä. Näin ei käynyt ja jälkipelikin tuntui vähän tulista olevan.)

Italia-Ukraina 0-4 (Italia vienee ottelun, mutta Ukraina voi hyvinkin yllättää. Sodastakin sitkistyneet nuorten miesten alut on erittäinkin innokkaita oppimaan paljon uutta jäällä. Tietysti voi toki käydä huonostikin eikä se ihme ole mikäli niin kävisi sillä osa pelaajista on ollut sotapoikakelpoisina/rintamakelpoisina taisteluissakin ja muutoin erinäisissä tukitehtävissä jolloin jälleen on ihme, että yleensä tulevat sellaisinaan turnaukseenkin. Näin ajateltiin ennen ottelua ja lopulta asetelma meni täysin päälaelleen! Melkoinen temppu oli jättää italialaiset sitten kokonaan nollillekin.)

12.12.2022

Eesti-Etelä-Korea 1-2 (Tämä oli jälleen hyvin tiukka ja taidon-näytteinen ottelu Eestin nk. Pääskynpojille, mutta kun pitää hosua ja leipoa sitä kiekkoa liikaa niin siinä sitten oli lopputulos. Tosin paljon oli kyllä myös vähän huonoa tuuriakin matkassa. Etelä-Korean nuorille vielä tässä vaiheessa toipumista tuntui tulevan turnaukseen, mutta sitten kaikki meni tai alkoi mennä hyvinkin synkästi jonka seurauksia sitten arvellaan tulevina vuosina murheellisesti enemmänkin.)

Ukraina-Puola 5-2 (Myöhemmin Ukrainan voitto turnaukseen ei ollut niin ihme, mutta itse ajankuvaan kuten Ukrainan tilannettakin koskien miettien tämä oli jättipotti maan jääkiekonkin tilanteeseen! Siitä alkoikin yksi viime aikojen hienoimpia turnauksia koskien maan eri ikäluokkia muutenkin. Täten erinäisesti toki ymmärrettävä vetäytymisenkin vaarakin jäänee pian pois kun kykyä pärjätäkin riittää.)

Japani-Italia 2-3 (Jatkoaikakin tarvittiin voittajan selviämiseen. Japanilaisnuorilla kykyjä riittää, mutta silti kyllä myöhemmin miettien pelottavan jännäksi meni koko turnausta ajatellen. Erinäisten pisteryöstöjen näkemyksiä katsoen tuli olemaan hyvin levotonta peliä jatkossakin luvassa.)

14.12.2022

Etelä-Korea-Italia 4-6 (Tästä eteenpäin Etelä-Korealle alkoi kerääntyä synkempääkin synkempiä pilviä sen peli-ilon kohdalle. Italialle voitto oli siinä vaiheessa tarpeen nuorilleen.)

Japani-Puola 7-3 (Tässä sentään japanilaisten nuorisopuoli kyllä kepitti vähän levottoman neuvottoman alun jälkeen isännät täysin. Tosin ongelmaksi silti tästä voitosta huolimatta tuntui nousevan perijapanilainen ailahtelevuus tai ratkaisupaikkojen mietinnän pelko.)

Ukraina-Eesti 3-2 (Tämä oli jälleen hieno jääkiekollinen ilotulitus mitä nyt tietysti vähän harmittava juttu nk. Pääskynpojille kun ennakkoon oletettiin Ukrainan olevan nyt vähän heikompi. Tosin kyllä ukrainalaisnuoret sen verran piristyneitä oli, että välillä oli karata kauemmaksikin voittoon. Pahalta näytti, mutta kyllä Eesti pystyi kovempaankin peliin alakynnessäkin vastaamaan jolloin tappio oli niukan siedettävä.)

16.12.2022

Eesti-Japani 3-4 (Tässäkin ottelussa Eestin nuoret oli ottaa melkoisen päänahan kun Japanilla oli hätäilyä pelissään välillä vähän turhan paljon varttuneempaan makuun. Tässä vaiheessa turnausta mitä erinäisimmin pisteryöstöjen ja tämän ottelupäivän myötä sitten loppupuoli muotoutui lopuilleen. Täten ikävä kyllä Eesti joutui pelaamaan nuorineen jo sarjapaikastakin ja osa kuten Puola sitten sössi ja Etelä-Korealle kävi kyllä.)

Italia-Puola 2-1 (Tämäkin oli melkoinen juotos sitten isännille! Italian nuorisopuoli sentään esimerkiksi Ranskan nuoriin nähden sentään piti vähän näyttävämpää peliä jäillä yllä ja siten miellytti otteineen pelisilmää. Itse mahdollisuuksiin puhuen tuntui kuitenkin siltä, että Italia voitti oikeita pelejä siinä missä Puola hävisi häviämistään.)

Ukraina-Etelä-Korea 7-1 (Tämäkin voittotulos oli melkoinen yllätys ja sitäkin järkyttävämpi juttu sitten Etelä-Korealle. Ukrainan nuorille tuntui olevan elähdyttävä juttu pelata peräti paikasta ylempäänkin lohkosarjaan!)

17.12.2022

Eesti-Italia 2-1 (Viimein etelänaapurimme Jääpääskyjen nuoriso-osasto otti voiton. Sysimustan turnauksen pelanneen Etelä-Korean tippuminen jo alempaan sarjaan pelasti sitten hyvin sarjapaikankin. Tuleeko se olemaan nk. Pyrrhoksen Voitto sitten tuleville vuosille niin nähtäväksi jää. Etelänaapurimme nuorilla tuntuu olevan kykyjä kyllä jääkiekkoon, mutta välttämättä ei sitä itsekuria ihan niin paljon. Kun vähän paremmalla onnella olisi saatu jo nyt hyvä turnaus tai jotain vielä paljon parempaakin. Toki tuleville vuosille itselleen tilanne on Eestin nuorissakin paranemassa. Toivotaan näin käyvän.)

Puola-Etelä-Korea 11-2 (Puola erittäinkin kuittaantuneena kisaisäntänä meni menojaan ja Etelä-Korean huonoin turnaus aikoihin pudotti sitten sen alempaan sarjaan tässä ikäluokassa. Etelä-Korean suhteen toki pitää muistaa myös koronan aiheuttama iskevä lama pelkästään kausiharjoittelun suhteen ikäluokallisesti jääkiekossa, mutta ihan kaikkea ei voi laittaa vain koronan piikkiin. Ei ainakaan yhtään tämän vuoden jälkeen ja kyllä nytkin olisi pitänyt edes jotenkin säilyä. Pitkälti sitten jälleen tietämättömien piruilulta välttyäkseen ellei sitten muulta. Mikäli nuorissa on vaikeaa niin toivottavasti tämä murhenäytelmän mittapuu jää vain nuoriin/ikäluokkatason ongelmaksi. Pitää muistaa myös, että Etelä-Korea oli kuitenkin myös ikäluokkaperusteinen täydennysjoukkue tähän turnaukseen eli ongelmista huolimatta avain voi olla tulevassa.)

Japani-Ukraina 7-4 (Tässäkin ottelussa säpinää riitti ja perin yllättävästi nousutaistelua käytiin turnauksen parhaimman joukkueen ja oletetun vetäytyjän väliltä puhuen! Ailahtelevuus oli pilata Japanin pääsyn ylempään lohkosarjaan. Syytellä voisi paljonkin, mutta miehiin/aikuispuoleen nähden Japanin nuorilla kantti edes kesti nyt kevääseen verraten. Pitäisi vain luoda uskoa parempaan huomiseenkin. Ukrainalle osin tämäkin tulos tuntui kuin mestaruuden olisi voittanut. Etenkin kun muistaa maan sotatilanteen ja, että miten jääkiekkoakin on ollut vaikea harjoittaa sodan keskellä.)

Välipäivät turnaukseen olivat 13.12.2022 ja 16.12.2022 ja 13.12.2022 ja 15.12.2022.

Tähän tulee vielä yksi turnaus kokonaisesti kertoen kun senkin päättymisestä on kulunut viikko:

Nuorten Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoon A vuodeksi 2023 Liettuan Kaunasiin 11.12.2022-17.12.2022

2. Divisioona sarjalohko 2A

11.12.2022

Hollanti-Kroatia 3-2 (Jong Ijs-Oranjelle tulikin sitten heti näytönpaikka kovasti eteen ja toisin kuin serbinuoret niin ikävä kyllä kroaattinuoret harvemmin tekevät ihan niin paljon virheitä. Silti kuin kuumaverisyys kiehahtaa niin se olisi saattanut auttaa Jong Ijs-Oranjea. Mene ja tiedä kunhan ei vain tule niitä oman päädyn jäähyjä liikaa. Hävitessä pelattiin ilman ihmeitä sitten säilymisestä. Kroatia kuten Hollantikin ovat tosin nousijoita joten peli oli molemmille tärkeä heti alkuun. Näin kävikin, että tämä peli oli tärkeä heti alkuun. Näkökulmat tosin muuttuivat kesken turnauksen perin dramaattisesti kun Jong Ijs-Oranje jäi myöhemmin pelaamaan osin alempaan lohkosarjaan putoamista vastaan ja myöhemmin säilyessä pelkästään mainepuolesta ja Kroatia pelasi pienen uskomattomasti sarjanoususta lopulta sitäkin hienommin nousten! Jatkoaika tarvittiin Hollannin voittoon.)

Liettua-Iso-Britannia 3-4 (Tämä ottelu voineekin olla hyvinkin mielenkiintoinen. Sitä se myös olikin. Etenkin kun Liettuan nuoriso-osasto on/oli joka vuosi viime vuosina ollut vahvistumaan päin ja nyt olisi ollut kotietukin puolella. Brittinuoret ovat kuten pitääkin kyllä paperilla sinänsä parempia, mutta joskus on kyllä hieman pahapäinen asenne ollut este pidemmälle menestykselle. Sitä on murheellisesti sitten kannettu nk. Brittileijonien maajoukkuepuolellekin välillä murheellisin seurauksin. Nuoret Jään Ritarit eli isännät voittanevat pelin, mutta täpärästi. Onko näin näreet niin nähtäväksi jää. Näin ei ollut näreet eli täpärästi hävittiin. Tässäkin pelissä oli nähtävissä brittien säröilyä nousun suhteen. Tosin mitä tulee tuuriin niin ei jälkikäteen britit kyllä voineet pahemmin aavistaa sitä, että Kroatian nuorisopuoli yllättäisi heidät sitten niin pahoin kuin tulisi tekemään!)

Espanja-Romania 6-2 (Tämä olikin kyseisen illan vaikeimmin ennustettavimpia pelejä. Espanjan nuorilla oli kuten onkin lahjakkuutta, mutta aliharjoittelun seuraukset näkyvät/ovat näkyneet hyvin nopeasti vähän joka alalla espanjalaisessa jääkiekossa ennenkin. Tricolori Hochein nuorilla on/oli kykytaso rutiinillisesti kunnossa, mutta estelyt, kampitukset ja monet muut ajoittaiset sankaroinnit tuottavat sitten sooloiluja ja siten tappioita ihan voitettavissa olevissakin peleissä. Tiukkaa peliä odotin joten murskavoitto puolin tai toisin olisi ollut yllätys. Jouduinkin yllättymään. En perinpohjaisesti, mutta kuitenkin Espanjan karkaaminen voittoon noin selvästi oli yllättävä juttu edes jossain määrin.)

13.12.2022

Romania-Hollanti 4-5 (Tämä olikin tarmokas ottelu kaikin puolin Tricolori Hochein nuorisopuolelta. Jong Ijs-Oranjen nuorisopuolella oli aikuispuolelta opittu nähtävästi perseilemään vähän turhankin laiskasti puolustuspäädyssä. Välillä kyllä mietti sitten paikkojenkin syntyessä sitä, että miksi ei pystytä syöttämään omille kun on paikkoja paremminkin tehdä tarvittavat maalit? Sentään edes voittivat, mutta tästä eteenpäin enemmän tai vähemmän näillä joukkueilla turnaus alkoi mennä vessasta alas. Pienenä myönteisenä piirteenä sentään Romanian nuoret sentään pysyivät tehokkaan tarmokkaasti piristyneinä siinä missä Jong Ijs-Oranjella homma meni välillä lekkeripeliksi pitkin turnausta.)

Iso-Britannia-Kroatia 4-7 (Näennäisesti tämä peli tuntui brittien pahan päivän huono-onniselta peliltä, mutta ennen pitkää turnausmitassa puhuen juurikin osin katkerasti keskinäisellä tämä ottelu ratkaisi sarjanousun! Kroatialle tämä taas oli elintärkeä voitto kun tämä sitten tietysti piristi kroaattinuoret kohti parempaa huomista. Tietysti brittien nuorten suhteen ehkä vähän pienempi olisi saanut olla tappiokin. On myös epävarmaa, että millainen jälkimaine olisi mikäli britit olisi saatu sittenkin osin kabinettitien/Ukrainan vetäytymisen myötä nousemaan ylempään sarjaan? Kun tiettyä epävarmuutta on ollut ilmassa hosumisineen ja nousupuoli on ollut melkein yhtä varmasti taattu ajalta ennen koronaakin puhuen. Tosin sitten nousulla erikoisin menettelyin ei britit olisi alkuunkaan kärsineet tätä nöyryytystä sellaisenaan.)

Espanja-Liettua 1-4 (Tämäkin oli melko sähäkkä peli kyllä, mutta päättyi Nuorten Jään Ritareiden eli isäntien voittoon. Melko hyvin pysyivät Espanjan nuoretkin tahdissa. Ikävä kyllä niitä ylimäärämaaleja ei heille tullut. Vähän myöhemmin kisaisäntä itse suoritusvarmuuteen, nimivahvuuteen papereilla ja materiaalituotannoltaan hyvänä jäi kyllä vähän taustalle siihen nähden kotiturnauksessaan.)

14.12.2022

Iso-Britannia-Romania 9-0 (Tämä olikin sitten kieltämättä suivaantuneiden brittinuorten hyvin suvereeni näytös. Siinä missä muuten Romanian nuoret tulevaisuuden Tricolori Hochein rivejä edustavina tässä turnauksessa pärjäsivät välillä hyvinkin niin tähän peliin ei ollut jakoja ei sitten millään.)

Espanja-Hollanti 5-2 (Tämä olikin sitten kieltämättä vähän menettelevämpi ottelu yllättävänkin paljon viime aikoina napit vastakkain jääkiekossa olevien maiden välillä niistä puhuen. Espanjan nuoret tosiaan ongelmiin nähden veivät lopulta voiton itselleen. Jong Ijs-Oranje oli kuntopuolelta ja harjoittelupuolelta ylivertainen, mutta kun ei asenneongelmista yli pääse niin ei päässyt sitten se millään. Jälleen oli myös osin puolustuspäässäkin sitä ongelmaa.)

Liettua-Kroatia 1-2 (Niin paljon kuin Kroatiaa pystyi/olisi pystynyt kehumaan noususta myöhemmin niin virheitä sillekin etenkin tässä ottelussa sattui ja vain itse koti-isäntienkin pieni möhliminen muutamassa ratkaisupaikassa pelasti Kroatian nousun ensi vuodeksi ylempään sarjaan. Rangaistuslyöntilaukauskilpailu tarvittiin voittajan selviämiseen.)

16.12.2022

Kroatia-Espanja 9-5 (Tässä ottelussa välillä Kroatia näytti menevän jo hyvinkin menojaan, mutta Espanjakin hieman nimettömän tuntuiseen ennakko-odotukseen nähden kiri kiinni edes hieman.)

Hollanti-Iso-Britannia 0-7 (Jong Ijs-Oranjella oli toki tilaisuutensa selviytyä maaleille asti ja sentään pelikyky toimi Romanian nuoriin nähden, mutta brittinuorten käsittelyssä meno oli hurjaa ja nollille jäätiin. Se oli kyllä pieni pettymys sinänsä. Tosin vähäistäkin, ehkä parin-kolmen maalin kiriä vasten olisi tullut entistäkin hurjempia lukuja taululle. Välillä meni brittinuorten meno turhankin kovaksi ja sekin ottelussa näkyi kun ei olisi tarvinnut.)

Romania-Liettua 1-4 (Tämän ottelun myötä Tricolori Hochein tulevaisuuden edustajat joutuivat miettimään alemman lohkosarjan suhdetta ensi vuodeksi mitä nyt tietysti Hollannin nuorten jatkuneet nollille jäämiset vähän piristivätkin. Liettualla oli avain parempaan, mutta viimeistely oli kehnohkoa ajoittain tai sitten ehkä jälleen leivottiin sitä kiekkoa liian pitkään kun ei olisi pitänyt.)

17.12.2022

Iso-Britannia-Espanja 3-1 (Tämä olikin yllättävämpi juttu kaikki tyynni vähän aiempien maalijuhlien suhteen. Tosin britit kyllä rauhoittivat peliä siihen nähden, että ei menty ihan niin veren maku suussa kuin edeltävissä peleissä ja kun Espanjan pelasti viimeinkin melko hyvin sujunut maalivahtipelikin yhtä melko suurelta tappiolta. Tosin brittinuoret olivat kaikkiaan hyvin pettyneitä päätöspäivän nimissä eikä tietysti tunteet voineet olla näkymättä. Lisäksi erinäiset muutkin eikä aina edes jääkiekkoon liittyvät asiat ovat viime aikoina painaneet saarivaltakunnassa. Sama juttu on myös Espanjassakin minkä nuorille on tämä vuosi luonut sentään vähän toivoa kerrankin.)

Liettua-Hollanti 3-1 (Tämä oli hyvä ottelu kaikki tyynni, mutta tätä myöten isännätkin joutuivat jäämään rannalle sarjanoususta ja Jong Ijs-Oranje vastoin turnausta miettien joutui jännittämään vielä jäämistään. Tuleva on kyllä molemmille ja etenkin isännille parempi vielä nyt kuin Jong Ijs-Oranjelle paperilla. Liettuan ongelma on kuitenkin se, että britit nuorineen jäävät tälle tasolle ensi vuodeksikin. Kroatian jäädessä tälle tasolle brittien noustessa pelein/kabinetein/Ukrainan vetäytyessä olisi kykysuhde nousuun voinut olla myönteisempi.)

Kroatia-Romania 5-4 (Tämä olikin hurja jännitysnäytelmä mistä ei draamaa puuttunut ja melkoinen ottelu se olikin! Lopulta kuitenkin kroaattinuoret voittivat pelin. Tricolori Hochein nuorille pettymys oli siinäkin, että ennen häviämistä melko loppumetreille mentäessä he olivat hyvin erikoisen oloisesti johtaneet Kroatiaa laukauksissa kohti maaleja kaksikin erää. Myös johdettukin itse maalien suhteen oli tehty ja tasapelin myötä jatkoa ottelulle näytti tulevan. Kun näin kävi niin Kroatia oli toden totta yllätysnousija ja vakituisemmista puhuen Romania oli pettynyt putoaja alemman lohkosarjan puolelle.)

Välipäivät turnaukseen olivat 12.12.2022 ja 15.12.2022.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tässä olisi vielä pistetilanteet viime viestistä pois jääneinä pitkälti varmuuden nimissä ja ilman tilanpuuteviestin vihoittelua juurikin yllä olevista nuorten puolten turnauksista MM-ohjelmaan puhuen:

Nuorten Jääkiekon MM-kisat 1. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Norjan Askeriin 11.12.2022-17.12.2022 ja Puolan Bytomiin 11.12.2022-17.12.2022

1. Divisioona sarjalohko 1A Pistetilanne

Norja 15 pistettä

Kazhakstan 9 pistettä

Ranska 7 pistettä

Unkari 6 pistettä

Tanska 5 pistettä

Slovenia 3 pistettä

Jääkarhunpennut tietenkin pohjoisnaapuristamme nousivat IIHF:n herroille tietenkin mukavaksi vastalauseeksi siihen nähden nousivat seuraaviin MM-kisoihin niiden varsinaiselle puolelle ja Slovenia joutuu putoamaan alempaan lohkosarjaan.

1. Divisioona sarjalohko 1B Pistetilanne

Japani 13 pistettä

Ukraina 12 pistettä

Italia 8 pistettä

Puola 5 pistettä

Eesti 4 pistettä

Etelä-Korea 3 pistettä

Japani nousee täten tulevan loppuvuoden kohdalle sitten noin vuoden kuluttua ylempään lohkosarjaan Ukrainan noustessa vastoin odotuksia noinkin korkealle kuin nousi ja Etelä-Korea putoaakin täten alempaan sarjaan. Mikäli Ukraina olisi jostakin syystä vetäytynyt nyt tai kesken turnauksen niin siitäkin huolimatta etenkin nyt sijoitusmielessä Etelä-Korea olisi pudonnut. Mikäli turnaus olisi sujunut niin ehkä vähän paremmalla lykyllä olisi sitten etelänaapurimme tippunut. Kun näin ei käynyt niin synkkiä pilviä onkin nousemassa Etelä-Korean taivaalle jatkoon.

Loppuun vielä yhden muun turnauksen pistetilanne:

Nuorten Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoon A vuodeksi 2023 Liettuan Kaunasiin 11.12.2022-17.12.2022

2. Divisioona sarjalohko 2A Pistetilanne

Kroatia 12 pistettä

Iso-Britannia 12 pistettä

Liettua 10 pistettä

Espanja 6 pistettä

Hollanti 5 pistettä

Romania 0 pistettä

Ylempään sarjaan nousi täten keskinäisen voiton myötä Kroatia ja alempaan lohkosarjaan putosi Romania.

Ajatuksia kyllä varmasti herättävät näissäkin ikäluokkien kisoissa otteet tulevaan.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tyttöjen MM-kisojen eli U18-ikäryhmän osalta nuorille naisille puhuen on viimein käytännössä pienin, huomioherätteisin eroin/viivein lukkoon lyötynä muotoutunut tulevan vuoden MM-ohjelma joskin lisäksi erinäisiä nousuoikeuspaikkoja on jälleen lopullisesti evätty IIHF:n tahdolta ja sitten erinäisiä vastustajamaita niitä kiistämään riittää.

Ei tosin enää kovin kauan joidenkin turnausten osalta kun ylimmät turnaukset ovat syksyyn kuten joulukuuhun nähden enää huomisen tai ylihuomisen päässä muutenkin.

Täten ei ole helppoa tietää vielä nyt täksi vuodeksi lopullisen täysin vielä kuvioita kun jonkin aikaa sitten aiemmin viime vuoden puolelle Itävallassa pelatun viimeisen nk. Peruutusturnauksen myötä saatiin päättyneen viime vuoden pelit pakettiin MM-ohjelmassa!

Jälleen IIHF teki muutoksia joista pääosin hyötyivät erinäiset putoavat joukkueet ja monet toiseksi sijoittuneet joukkueet joutuivat olemaan käärmeissään kun eivät ole ilman ihmeitä pääsemässä sitten ylös päin.

Nyt vielä yksi muukin maa joutui pettymään jolloin nk. Tapaus Kiina nousee ongelmaksi tulevaisuuteen.

Se kun periaatteessa ei ole Ukraina asemaltaan ja nähtäväksi jää, että vieläkö sittenkin Kiina jotenkin selviää tästä pälkähästä mihin se joutui päättyneen vuoden ja alkuvuoden sisään?

Se kun herättää pelot tulevaan vuoteen ja myös pelkoja kenties siitä, että aikooko IIHF paapoa Jään Lohikäärmeitä kevääksikin?

Tyttöjen MM-kisojen 2. Divisioonakin muodostui merkittäväksi myöskin etenkin tässä vaiheessa.

Muista asioista puhuen jo aiemmin Japanin tytöt tietenkin nousivat MM-kisojen varsinaiselle puolelle ensi vuodeksi.

Viimeksi puhuin näistä asioista 19.9.2022, 30.9.2022, 14.10.2022 ja 4.12.2022.

Laitetaan vielä tämän hetken MM-ohjelma täksi vuodeksi kun tosiaan tulee viimein sitten MM-kisojen 1. Divisioonassa siinäkin sen alempaan lohkosarjaan selkeä järjestäjämaa ja pelipaikka Venäjän tietenkin pysyessä pois suljettuna kun Valko-Venäjä ei tyttöjen joukkuetta peluuta kuten ei myöskään sodan runtelema Ukraina.

Lopuksi sittenkin ainoa vetäytyjä muita maita hyödyttäen on nyt Kiina kiitos poliittisten jännitteiden nk. Länteen, 'oletetun' 'koronaongelman' ja IIHF:n suuntaan vihoittelun kun siihen siltä vielä päälle vietiin viime vuoden lopulle emännöintioikeus sen siirryttyä Puolaan tällä erää.

Se ei siirry enää jollekin muulle maalle Puolan hylätyn riitautuspäätöksen takia.

Lisäksi lohkosarjoja viivytettiin päivällä eli ne eivät ala samana päivänä, alempaan lohkosarjaan turnausta lyhennettiin mitä nyt ne edelleen kuitenkin päättyvät yhteisesti 15.1.2023 edelleen ihme kyllä ja kiitos nk. Tapaus Kiinan koko putoamistapaus kuten ehkä nousukin sinne ensi vuodeksi on juuri nyt kovin avoin:

Jääkiekon Tyttöjen MM-kisat 1. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Italian Ritteniin 9.1.2023-15.1.2023 ja Puolan Katowiceen 10.1.2023-15.1.2023

1. Divisioona sarjalohko 1A

Saksa (Putoaja MM-kisojen varsinaiselta puolelta. Oli paha sanoa vuoden lopulle, että riitauttaako maa putoamisensa vai ei. Mikäli ei tehnyt niin ikävä juttu. Tosin hätä välttämättä ei ole/ollut niin paha kuin voisi luulla. Etenkin kun usko nousuun on ollut edelleen todennäköisempää kuin monesti aiemmin. Riitautus olisi voinut myös häiritä poliittisia olosuhteita ja muuta keskiötä mikäli nousupaikkaa liiankin pitkään odotellaan/olisi odoteltu. Kun isompia kuulumisia ei ole/ollut Ranskaan tai Puolaan verrattuna kuulunut viime vuoden päätteeksi/tämän vuoden aluksi niin todennäköisesti ei välttämättä näistä poiketen riitauta/ole riitauttanut mitenkään aiemmin päätöstä jäädä tälle sarjatasolle pienenä poikkeuksena.)

Italia (Toimii nuorekkaana kisaemäntänä.)

Ranska (Tämän hetken mukaan IIHF:n pitäessä päänsä joutuu Ranska jäämään tähän sarjaan sen ylempään lohkosarjaan. Viime vuoden lopuksi kun Ranska riitautti päätöksen ja se olisi halunnut nousta ja oli myös ajanut vähän aiemmin muutenkin tilapäistä MM-laajennusta muutenkin. IIHF piti päätöksensä loppuun asti.)

Unkari

Itävalta (Nousija alemmasta lohkosarjasta tähän ylempään lohkosarjaan.)

Norja (Olisi pudonnut alempaan lohkosarjaan, mutta IIHF:n edelleen toistetun päätöksen myötä saa jäädä tähän lohkosarjaan.)

1. Divisioona sarjalohko 1B

Puola (Tämän hetken mukaan IIHF:n pitäessä päänsä joutuu Puola jäämään tähän sarjaan sen alempaan sarjalohkoon. Viime vuoden lopuksi kun Puola riitautti päätöksen ja se olisi halunnut nousta. Puola on ollut viime aikoina ja historiallisestikin itsepäisyyttään usein IIHF:n kanssa napit vastakkain. Korona-aikaan sai miehissäkin näpeilleen, se riitelee/on riidellyt voimakkaasti myös naisten puolella ja näin kävi myös sen tytöillekin. Se on sen hävinnyt. Etenkin kun se on/oli merkitty Kiinan poliittisten jännitteiden vuoksi pitämään Kiinalta pois otetut kisat juurikin itse. Puolalle tämä jäi lohdutuspalkinnoksi. Tosin nyt nk. Tapaus Kiinan pohjalta on sätitty IIHF:n jäyheyttä ja jäykkyyttä selvittää pelillisiä asioita selvästi etukäteen kuten myös toistettu pelkoja suoraan Puolan lehdissä siitä, että mitä IIHF aikoo tehdä Kiinan suhteen tulevassa. Niin jäällä kuin esimerkiksi jään ulkopuolella Ukrainan suhteen.)

Taiwan

Etelä-Korea

Tanska

Kiina (Sen piti palata MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon. On kuitenkin ollut pitkään poliittisesti jännitteissä nk. Länttä vastaan osin Ukrainan Sodan kuten myös sen omien poliittisten tarkoitusperien suhteen ja lisäksi se on ollut napit vastakkain IIHF:n suhteenkin. Siten hurjimmillaan on/oli mietitty senkin mahdollista pois jäämistä eri käytännöin. Mikäli niin hekumoivasti kävisi edes ajatustasolla se voisi luoda paikkoja joillekin tietyille maille. Näin kävikin, että Jään Lohikäärmeet vetäytyivät muka äkkinäisesti heikentyneeseen 'koronatilaan' vedoten. Tämä oli vastoin joulukuun eli 4.12 mennessä olleita sanoja missä Kiina oli vakuuttanut jäävänsä tälle tasolle. Tosin Kiina on ollut/oli närkästynyt pitkään siitä, että juurikin Shenzeniin Kiinaan suunnitellut tämän alemman lohkosarjan kisat otettiin siltä pois ja annettiin Puolalle tehdyn kielteisen päätöksen jälkeen lähtökohtaiseksi lohdutuspalkinnoksi sitten Katowiceen. Kiina on sittemmin välillä epämääräisemmin ja välillä suoremmin toistuneesti uhkaillut erinäisten MM-jääkiekkomaiden apurahojen poisotoilla ja muutamilla muillakin ilmoituksilla IIHF:n eri maita esimerkiksi suhteessa Ukrainan tilanteeseen. Kiina lykkäsi vetäytymistä niin kauan, että nyt ei ehdi ottaa enää ylimääräistä maata tilalle. Tulevaisuus jää avoimeksi sillä periaatteessa IIHF:n ominkin sanoin aiemmin muut kuin Ukraina ei saisi ilman vetäytymistä pudota alempaan sarjaan tai tilanteesta riippuen alempaan lohkosarjaan. Täten on paha sanoa, että putoaako nyt kukaan vai ei edes nyt viiden maan turnauksessa.)

Espanja (Nousija MM-kisojen 2. Divisioonasta tähän sarjaan.)

Sitten vielä MM-kisojen 2. Divisioonan mahdollinen tilanne tälle vuodeksi, mutta tähän yhteyteen tilapäisyhdistymisestäkin neuvotellaan joskin juuri tämän vuoksi vielä toistaiseksi käsittelen tätä edelleen kuin sitä pelattaisiin jaettuina tietenkin lohkosarjoihin ja yllättävänkin moni uusi tai ainakin lähtökohtaisesti koronan viivästyttämä maa tekee debyytin tai paluun tyttöjenkin jääkiekkopuolen MM-ohjelman pariin täten yhteisen sarjankin ollessa hyvin laaja mikäli näin käy ja kun IIHF kieltäytyi vielä tälle vuodeksi juuri osin tästä syystä miettimästä MM-kisojen 3. Divisioonan laittoa tytöille:

Jääkiekon Tyttöjen MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 lähtökohtaisesti Iso-Britannian Dumfriesiin 21.1.2023-27.1.2023 ja Bulgarian Sofiaan nyt muutoksin 26.1.2023-1.2.2023

2. Divisioona sarjalohko 2A

Iso-Britannia (Tämän hetken mukaan IIHF:n pitäessä päänsä kuten siltä näyttää joutuu Iso-Britannia jäämään tähän sarjaan sen ylempään sarjalohkoon. Tällä hetkellä Iso-Britannia oli viime vuoden puoleksi riitauttanut päätöksen ja se haluaisi nousta MM-kisojen 1. Divisioonaan. Mene ja tiedä sitten tuosta. Tämän vuoden lohdutuspalkinnoksi mikäli nousua kabinetissa ei tule niin se on oikeutettu saman tien ylempään lohkosarjaan. Lisälohdutuspalkinto on myös kisaemäntänä toimiminen. Mikäli yhdistyminen tulee on paha sanoa, että jatkuuko kisaemännyys vai mitä Iso-Britannia tekee. 30.9, 14.10 ja 4.12 olleen toistetunkin päätöksen mukaisesti tosin kisaemännyys ainakin vielä on voimassa. Mikäli kuitenkin käytännön viimeinen protesti päätöksestä nousta MM-kisojen 1. Divisioonaan sitten kuitenkin menee läpi niin uusi kisaemäntä nuorille tytöille on etsittävä. Näillä näkymin näin ei käy. Kiinan vetäytyminen aiheuttaa ja on aiheuttanut liikehdintää. Nähtäväksi jää sitten loppu.)

Australia (Tämä ei varsinaisesti ole nousemassa pelillisin perustein, mutta oli kyttäämässä mahdollista, nyt tosin sittenkin sattunutta Kiinan vetäytymistä jolloin se aikoisi nousta myöskin MM-kisojen 1. Divisioonaan mikäli mahdollista. Ikävä kyllä Kiinan vetäytymisen täysvarmistus viivyttelyineen maksoi Australialle sarjapaikan. Tietenkin on myös viime vuoden teoin osin suoraan, mutta ehkä vähän myös brittien mieleksi nostamassa lisävastalauseita kuten myös sarjalaajennustoivehaasteitakin IIHF:n suuntaan. Tosin IIHF:llä on korona-ajan oikuttelut tältä maalta hyvin muistissa. Tämän vuoden lohdutuspalkinnoksi mikäli nousua edes ohuen ohuena kabinetissa ei tule niin se on oikeutettu saman tien ylempään lohkosarjaan. Kuten ei tullut. Nyt tosin brittejäkään ei välttämättä ole tarve miellyttää kun vastalauseita itsekin nk. Tapaus Kiinan vuoksi riittänee tulevaan.)

Hollanti (On oikeutettu jäämään ylempään lohkosarjaan viime vuoden perustein.)

Latvia (On oikeutettu jäämään ylempään lohkosarjaan viime vuoden perustein.)

Turkki (On oikeutettu jäämään ylempään lohkosarjaan viime vuoden perustein.)

Meksiko (On oikeutettu jäämään ylempään lohkosarjaan viime vuoden perustein.)

2. Divisioona sarjalohko 2B

Kazhakstan (Ikävä kyllä viime kesän turnauksen jäännös-sijojenkin otteluilla oli väliä kuten Alkuerilläkin yhteisessä sarjassa. Täten Kazhakstan menestyi niissä huonosti ja palkinnoksi nyt näillä näkymin erillisten lohkosarjojen nimissä Kazhakstan joutuu jäämään alempaan sarjalohkoon. Siitä sitten nousu on vaikeampi. Yhdistämistä se on pyytänyt, mutta välillä maamäärän runsauden takia on pelännyt jopa MM-kisojen 3. Divisioonankin perustamista ja sen joutumista sinne.)

Islanti (Ikävä kyllä viime kesän turnauksen jäännös-sijojenkin otteluilla oli väliä kuten Alkuerilläkin yhteisessä sarjassa. Täten Islanti menestyi niissä huonosti, oli viimeinen ja palkinnoksi nyt näillä näkymin erillisten lohkosarjojen nimissä Islanti joutuu jäämään alempaan sarjalohkoon. Siitä sitten nousu on vaikeampi. Yhdistämistä se on pyytänyt, mutta välillä maamäärän runsauden takia on pelännyt jopa MM-kisojen 3. Divisioonankin perustamista ja sen joutumista sinne.)

Uusi-Seelanti (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon. Tosin sillä ei ole merkitystä mikäli sarja pelattaisiin yhteisenä. Uudelle-Seelannille oli kallis, suuri virhe olla edes yrittämättä korona-aikana pelaamista yhteisissä kisoissa. Tuolloin tietenkään se välttämättä ei olisi noussut yhtä tietenkään MM-kisojen 1. Divisioonaan, mutta kyllä taso todennäköisesti olisi voinut riittää oikeutukseen muutoin pelata enemmänkin kuin selvästi MM-kisojen 2. Divisioonan ylemmässä lohkosarjassa. Näin ollen siitä sitten nousu on vaikeampi mikäli sellaista huonoimmillaankin tulee. Australian tapaan tämä maa on ollut paljon kiistoissa korona-aikaan IIHF:n kanssa joten mieltyvyys sieltä suunnalta on heikkoa joten edes teoreettiset vastalauseet tuskin menevät läpi. Myös nk. Tapaus Kiinasta johtuen maan kiekkoliitto on pyytänyt lisäselvitystä jatkosta.)

Bulgaria (Koronan viivytyksistä johtuen ei ole ollut Tyttöjen MM-ohjelmassa mukana. Pyrkimyksiä on ollut ja tulikaste olisi luvassa tai paluu hyvinkin pitkän ajan jälkeen. Käytännössä 30.9 on vahvistanut tulevansa päätöksen pysyessä nyt 4.12 kuten myös 7.1.2023 mennessäkin. Mahdollinen yhteinen sarja olisi odottamaton, mutta kovin epätodennäköinen bonus. Lisäksi emännöi erilliskisojen yhteydessä alempaa lohkosarjaa. Mahdollinen yhdistyminen ja siitä siirtyminen kisaemännäksi lienisi sitten oma haasteensa.)

Belgia (Koronan viivytyksistä johtuen ei ole ollut Tyttöjen MM-ohjelmassa mukana. Pyrkimyksiä on ollut ja tulikaste olisi luvassa tai paluu hyvinkin pitkän ajan jälkeen. Käytännössä 30.9 on vahvistanut tulevansa päätöksen pysyessä nyt 4.12 kuten myös 7.1.2023 mennessäkin. Mahdollinen yhteinen sarja olisi odottamaton, mutta kovin epätodennäköinen bonus.)

Eesti (Koronan viivytyksistä kuten osin raha/pelaaja/valmennuspulasta johtuen ei ole ollut Tyttöjen MM-ohjelmassa mukana. Pyrkimyksiä on ollut ja tulikaste olisi luvassa tai paluu hyvinkin pitkän ajan jälkeen. Käytännössä 30.9 on vahvistanut tulevansa päätöksen pysyessä nyt 4.12 kuten myös 7.1.2023 mennessäkin. Mahdollinen yhteinen sarja olisi odottamaton, mutta kovin epätodennäköinen bonus.)

Tyttöjen MM-ohjelmasta tulikin kieltämättä jälleen selvästi laajempi kuin odotettiin!

Tosin välillä tuntuu, että ehkä uudet tulijat olisi ollut kenties syytä vielä ohjata MM-kisojen 3. Divisioonan puolelle kun se olisi pistetty jäille.

Voi kyllä olla, että olen siinä vähän väärässä.

Sen näkee sitten kuten myös sen, että tuleekohan kenties tyttöjääkiekon kansainvälisen heräämisenkin myötä lisää halukkaita vielä ennen MM-ohjelman käyntiin pyörähdystä!

Seuraavaan viestiin tulee vielä otteluennakoita MM-kisojen 1. Divisioonan suhteen kokonaisuutena kun tietenkin Kiina on vetäytynyt ja kun huomenna onkin sitten Tyttöjen MM-kisojen varsinaisen puolen alku nyt virallisempaan 15-vuotisjuhlaturnaukseen kun viime vuonna oli enemmän tai vähemmän virallinen ennakkojuhla tuolloin myös vähän saman aseman ensiturnausta muistellen.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tyttöjen MM-kisojen eli U18-ikäryhmän osalta nuorille naisille puhuen päästäänkin MM-kisojen 1. Divisioonan pariin.

Nyt tuleekin tähän viestiin lohkosarjat otteluineen kuten pitää.

Ylihuomenna Italian Rittenin Jäähallissa, toisin sanoen Arena Rittenissä käynnistyvä turnaus pelataan avauspäivän osalta seuraavin otteluin kun niistä tulee tietenkin myös ennakkoa:

Jääkiekon Tyttöjen MM-kisat 1. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Italian Ritteniin 9.1.2023-15.1.2023 ja Puolan Katowiceen 10.1.2023-15.1.2023

1. Divisioona sarjalohko 1A

9.1.2023

Norja-Saksa (Hyvin, hyvin vaikea ottelu tulee kyllä Jääkarhumimmeille ilman ihmeitä. Saksan mimmit näinä päivinä ovat hyvinkin vahvoja nousijaehdokkaita ja huonoimmillaan kykeneväisiä pelaamaan tehokasta peliä jäällä. Avauspäivänä kaikki tosin voi olla vielä mahdollista.)

Unkari-Ranska (Tämäkin ottelu paperilla on melko vaikea Unkarin tuleville nuorille naisille jäällä. Jään Tipuset eli toisin sanoen vastapelurit ikäryhmässään lempinimeltään jäällä on ikävänkin sinnikäs joukkue mikäli edes teoriassa jää alakynteen. On hyvin, hyvin vähän välttämättä saksalaista kykytasoa jäljessä ollut enää viime vuosina joten pienenä ihmeenä pitäisin Jään Tipusten möhlintää tässä ottelussa. Kuten todettua yllä, avauspäivänä kaikki tosin voi olla vielä mahdollista.)

Itävalta-Italia (Tämän pitäisi mennä nuorille emännättärille selvin luvuin, mutta kieltämättä Itävallan nuoret mimmit osaavat kyllä syötellä hyvin kuten myös melko tarkkoja laukauksia kykytasoon nähden ampua kohti maalia. Tulevaisuuden joukkue ehkä tässäkin ikäryhmässä, mutta ei ihan vielä nyt. Muussa tapauksessa olisin todella yllättynyt mikäli nuoret kisaemännät tämän menisivät mokaamaan.)

Sitä ylihuomenna käynnistyykin sitten Puolan Katowicen Jäähallissa, toisin sanoen Jantor Arenalla käynnistyvä turnaus pelataan avauspäivän osalta seuraavin otteluin kun niistä tulee tietenkin myös ennakkoa ja kun muistaa, että Kiina on vetäytynyt:

1. Divisioona sarjalohko 1B

10.1.2023

Puola-Etelä-Korea (Saman tien nuoret kisaemännät joutuvat melko vaikeaan paikkaan. Heillä kuitenkin on muuttuneiden syiden myötä kotiyleisön tukipuoli kunnossa ja ennen kaikkea halua näyttää tuttuun tyyliin IIHF:n herroille kuten myös 'parempien maiden' asenteille närhen munat!)

Espanja-Taiwan (Tässä ottelussa on puolensa. Espanjalla on monta lahjakasta nuorta jääkiekkomimmiä kykytasolleen, mutta niin on nk. Raha-Kiinan tulevien naistenkin edustajilla. Sähäkkä kiekkoilta luvassa siis. Kun Kiina vetäytyi on putoamiskysymys avoin mikä sitten hellittää paineita jatkoon.)

Tanskan mimmit eivät pelaa ennen kuin 11.1 ottelussa Tanska-Puola ja siitä heti perään 12.1 ottelussa Tanska-Espanja.

Kiitos muuttuneen turnauksen Taiwanin Tanska kohtaa viimeisenä lähipäiville eli 14.1 ottelussa Taiwan-Tanska siitä mennen sitten päätöspäivän otteluun 15.1 eli otteluun Etelä-Korea-Tanska.

Tietenkin toisin kuin ylemmässä lohkosarjassa on paha sanoa, että päteekö putoamisen sääntö vai ei sellaisenaan, saako viitostilallinen jäädä vai putoaako tietyin ehdoin radikaalisti kaksikin eli Kiinan lisäksi viimeiseksi jäänyt jolloin MM-kisojen 2. Divisioonasta voi nousta nyt ongelmista johtuen tänä vuonna kaksi maata.

Mene ja tiedä siitä kun aiemmin edes korona ei kävisi enää syystä vetäytymiselle ollakseen putoamatta ja kun ainoa maa vetäytyäkseen putoamatta edelleen olisi Ukraina sotansa vuoksi.

Näin pitäisi olla ellei sitten tietysti jollain ilveellä IIHF mielistele sitten Kiinan suuntaan.

Toivottavasti näin ei käy tai korvauksen toiseen suuntaan pitäisi sitten olla muutakin kuin vaikka miten tuntuvia Jään Lohikäärmeiden apurahoja IIHF:n herrojen pankkitileille.

Se kun asettaisi huonon maun jatkoon tahi sitten keväällekin.

Jään Lohikäärmeiden kotimaassa kun pelataan melkoista poliittista peliä mistä ei välillä etenkään roistopelureita puutu.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tyttöjen eli U18-ikäryhmän MM-ohjelman kisat tuleville naisille päättyivätkin täten toissa päivänä 1. Divisioonan ikäryhmien sarjalohkojen osalta seuraavasti:

Jääkiekon Tyttöjen MM-kisat 1. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Italian Ritteniin 9.1.2023-15.1.2023 ja Puolan Katowiceen 10.1.2023-15.1.2023

1. Divisioona sarjalohko 1A

9.1.2023

Norja-Saksa 1-3 (Hyvin, hyvin vaikea ottelu tuli kyllä lähtökohdin Jääkarhumimmeille ilman ihmeitä. Saksan mimmit näinä päivinä olivat hyvinkin vahvoja nousijaehdokkaita ja huonoimmillaan kykeneväisiä pelaamaan tehokasta peliä jäällä. Avauspäivänä kaikki tosin voi olla/oli vielä mahdollista. Näin kävi, että oli mitä nyt ei tarpeeksi Jääkarhumimmeille. Tästä eteenpäin koko turnaus itse asiassa oli uskomattomankin vähämaalinen ja tasainen normaalisti ajatellen tälle tasolle eli juuri kellään ei ollut äärimmäisiä maalijuhlia tai rökäletappioita. Yleensäkin koko nousukin tuli varmaksi vasta päätöspäivänä!)

Unkari-Ranska 1-2 (Tämäkin ottelu paperilla oli melko vaikea Unkarin tuleville nuorille naisille jäällä. Jään Tipuset eli toisin sanoen vastapelurit ikäryhmässään lempinimeltään jäällä on/oli ikävänkin sinnikäs joukkue mikäli edes teoriassa jää/jäi alakynteen. On/oli hyvin, hyvin vähän välttämättä saksalaista kykytasoa jäljessä ollut enää viime vuosina joten pienenä ihmeenä pitäisin/pidin Jään Tipusten möhlintää tässä ottelussa. Kuten todettua yllä, avauspäivänä kaikki tosin voi olla/oli vielä mahdollista. Hyvin mahtavan taistelun Unkari viritti aikaiseksi ja lopulta vain täpärästi sitten hävittiin kun pitkään pisteryöstö ellei omakin voitto olisi ollut mahdollinen.)

Itävalta-Italia 0-1 (Tämän pitäisi/olisi pitänyt mennä nuorille emännättärille selvin luvuin, mutta kieltämättä Itävallan nuoret mimmit osaavat/pystyivät kyllä syötellä/syöttelemään hyvin kuten myös melko tarkkoja laukauksia kykytasoon nähden ampua kohti maalia. Tulevaisuuden joukkue ehkä tässäkin ikäryhmässä, mutta ei ihan vielä nyt. Muussa tapauksessa olisin todella yllättynyt mikäli nuoret kisaemännät tämän menisivät mokaamaan. Olinkin lähellä yllättyä. Jatkoaika kun tarvittiin siihen ylipäänsä, että Italia voitti tämän ottelun! Tosin myöhemmin Itävalta ei niin paljon vakuuttanut, mutta turnauksen yleisilme hämärsi hyvin paljon kykytasoja muillekin joukkueille jolloin Itävallalla oli mahdollisuus parempaan. Ilman ihmeitä pidän kiinni edelleen kannastani, että tämän ikäluokan mimmeillä Itävaltaan on pystyvyyttä tulevaisuudessa tyttöinä tai naisina.)

10.1.2023

Saksa-Unkari 3-1 (Jälleen uskomaton taidon, tahtojen taisto Unkarilta miltä vain sitten viime hetkellä ottelu valui liikajäähyihin ja ehkä muuhun väsymykseen minkä Saksan mimmit voittona kuittasi perin yllättyneinä kuitenkin vastuksesta. Etenkin kun ennen ottelua kuten turnausta ennenkin Jääkarhumimmejäkin oli osin pelätty enemmän yllätysarvon takia kuin Unkaria. Tämän jälkeen muutenkin Saksan oli mimmeissä pyristeltävä ja tehostettava toimia nousuun. Unkarille taas ikävästi alettiin ryhtyä pelaamaan lähinnä hyvistä kausipisteistä ja säilymisestä.)

Ranska-Itävalta 2-3 (Rangaistuslyöntilaukauskilpailu tarvittiin ottelun voittoon. Tämänkin vuoksi pidän kiinni edelleen sanoistani, että Itävallan mimmeille on tulossa hyvä ikäryhmä joukkueeksi tulevaisuuteen. Hirveän etäällä ei ollut jopa puhdas voittokin! Sittemmin oli toki tyydyttävä pisteryöstöön ja sarjapaikan pitämiseen ennen pitkää. Jään Tipusille toden totta tämä tappio muuttui pistemenetykseksi ajatellen edes jotenkin sarjanousua ajatuksenakin.)

Italia-Norja 4-1 (Nuorille emännättärille tämä oli lopulta yllätyksellisenkin helpottava lopputulos toisin kuin ennen ottelua. Etenkin kun tappiotakin oltiin pelätty Itävalta-pyristelyn jälkeen. Jääkarhumimmeille tämä oli tappio minkä jälkeen virheitä alkoi tulla läpi turnauksen ja milloin ei tullut niin masennusta turnaukseen tietysti pahensivat niukat, jatkuneet tappiot niiden tuodessa ennen pitkää putoamisen alempaan lohkosarjaan.)

12.1.2023

Saksa-Itävalta 2-0 (Tämäkin oli hienoimmista hienointa tyttöjen jääkiekkoa missä kohtasi tasolleen rutinoitunut nousijaehdokas MM:n puolellekin kelpaavana ja tulevaisuuden lähtökohtainen nousijaehdokas kunhan muuta varmuutta tulisi vähän lisää päälle. Lopulta jälleen tasaisen ottelun lopputuloksena Saksa oli menossa MM-kisoihin ensi vuodeksi, mutta täysin varmaa se ei ollut ja vähän piti Ranskan ja Italian syödä pisteitä toisiltaankin nousun helpottamiseksi.)

Ranska-Italia 0-2 (Nuoret emännättäret käytännössä hehkuttivat tätä voittoa kuin maailmanmestaruutta ja pettyneisyyttä riitti sitten Jään Tipusille. Ikävä kyllä näiden molempien tahtojen taisto hyödytti pitkässä juoksussa eniten Saksaa. Tosin jopa Saksakin kärsi/tuli kärsimään pistemenetyksiä turnaukseen minkä vuoksi juurikin loppuun asti näilläkin kyky oli nousta pistesyömisistä/menetyksistä huolimatta.)

Norja-Unkari 2-3 (Tässä kyllä Jääkarhumimmit olivat johdossakin, mutta kun olisi pitänyt lähteä karkuteille niin se olikin sitten Unkari lopuksi viimein voittaja kirin jälkeen. Voitto tuli Unkarille viimein, mutta kovin myöhään turnausta ajatellen. Mikäli vielä tähän otteluun Jääkarhumimmeillä jotakin uskoa olikin niin tämän jälkeen usko oli kadonnut tai siltä välillä tuntui otteluja seuratessa turnauksen lopulle.)

13.1.2023

Italia-Saksa 0-1 (Jatkoaika tarvittiin tähän voittoon ja tästäkään sähäkkyyttä ei puuttunut! Viimein se olikin jälleen Saksan mimmien voitto se.)

Ranska-Norja 5-1 (Tämä oli ehkä lähimpänä turnausta nimitettävä ottelu sitten alkuennakkojen mitä tuli 'rökäletappion' ottelujen näkemiseen. Jään Tipuset halusivat nousta ja siihen nousukiihkoon nähden sitten Jääkarhumimmit olivat hyvin äkkiä alakynnessä. Maalikin tuli, mutta paljoa enempään rahkeita ei olisi ollut. Maali-pari varmaankin, mutta ei enempää. Kiitos tämän ja jopa Saksan sössimisen vieläkin Jään Tipuset oli MM-nousupaikassa kiinni.)

Unkari-Itävalta 3-2 (Unkari voitti kyllä ottelun, mutta vähän liian lähellä oli sen hävitäkin! Etenkin kun välillä johto oli selvä, mutta Itävallan tämä ikäluokka oli sähäkkä ja sisukas joten tahtojen taisto siitä tuli. Jälleen oli kuten miehissä tai nuorissa kavereissa eli liikajäähyjä tai pakkitason mokaamista kun ei olisi pitänyt tulla! Ei sentään nyt verenpaine järkkynyt kuten esimerkiksi Unkarin joissakin jännitysotteluissa, mutta ei ollut etäälläkään. Jatkoaika kun voittoon tarvittiin. Nousua ja turnausta ajatellen hieno voitto kyllä, mutta vähän liian myöhään taas yleisen maineen tai nousun kannalta.)

15.1.2023

Itävalta-Norja 1-3 (Viimeinkin Jääkarhumimmit voittivat, mutta murheellisesti liian myöhään. Norja täten joutui pahan mielen myötä tippumaan alempaan lohkosarjaan ensi vuodeksi. Itävalta kiitos pisteryöstöjen ja sähäköiden otteiden säilyi kun säilyikin tässä lohkosarjassa häviöönkin nähden. Tuleekin olemaan mielenkiintoista seurattavaa tulevaisuudessa kuten myös pelaajien kehitys sitten naisinakin.)

Italia-Unkari 1-3 (Viimeinkin Unkari voitti selkeämmin, sinetöiden asemansa lopuksi turnausta eniten kohti peliä parantaneena joukkueena. Ikävä kyllä ehkä vähän aiemmin olisi pitänyt voittaa niissä avainpeleissä, Saakelin sääli, mutta minkäs teet ja ainakaan Norjasta poiketen se ei tipu mihinkään vaikka sen otteita haluaisikin kritisoida. Italiasta on paha sanoa, että iskikö sitten nuorille emännättärille nousujännitys vai missä sitten muuten mokattiin? Kun välillä viimeistely oli muuhun turnaukseen nähden karmeaa tahkoamista eikä syöttöasemaa paremman aseman mimmi mimosalle näin leikkisästi puhuen huomioitu riittävästi! Ensi vuosi on mielenkiintoinen kun Italialla ei ole kotiyleisötukea ja Unkarin pitäisi kyetä ne virheet pitämään hyvin vähissä tai mieluummin olemattomana. Unkari voitollaan osin auttoi Saksaa käytännössä nousemaan.)

Saksa-Ranska 1-2 (Rangaistuslyöntilaukauskilpailu tarvittiin ottelun voittoon. Saksa oli noussut heti kun varsinainen peliaika päättyi. Jään Tipusille pettymys täten oli murheellinen. Voitostakin huolimatta. Ensi vuosi toivottavasti on Jään Tipusille parempi tuolloin sitten toivon mukaan nousun tullessa kun tänä vuonna se jäi pienestä kiinni kuten myös pistemenetyksistä aiemmin turnauksessa. Saksan mimmeille taas otteluympäristö onkin sitten ensi vuodeksi sitäkin kovempi. Periaatteessa mimmimiehistö kelpaa MM-tasolle, mutta tällainen tulos etenkin tappiolla ei toki luo mieluisia odotuksia sitten 'parempien maiden' mediapiireissä väen välttämättä. Nähtäväksi sekin kaikki sitten jää.)

1. Divisioona sarjalohko 1B

10.1.2023

Puola-Etelä-Korea 6-0 (Saman tien nuoret kisaemännät joutuivat melko vaikeaan paikkaan. Heillä kuitenkin on/oli muuttuneiden syiden myötä kotiyleisön tukipuoli kunnossa ja ennen kaikkea halua näyttää tuttuun tyyliin IIHF:n herroille kuten myös 'parempien maiden' asenteille närhen munat! Näin kävi ja tässä vaiheessa vielä kaikki näyttikin menevän hyvin turnausta ja nousua ajatellen. Etelä-Korean mimmeille ehkä jokunen maali piristämään tappiomieltä olisi tehnyt terää. Etenkin kun välttämättä voittoon ei olisi yhtä välttämättä asiaa ollut.)

Espanja-Taiwan 4-1 (Tässä ottelussa on/oli puolensa. Espanjalla on monta lahjakasta nuorta jääkiekkomimmiä kykytasolleen, mutta niin on nk. Raha-Kiinan tulevien naistenkin edustajilla. Sähäkkä kiekkoilta oli luvassa siis. Kun Kiina vetäytyi on/oli putoamiskysymys avoin mikä sitten hellittää/hellitti paineita jatkoon. Tämän veikin sitten lopulta Espanja vähän jo selvemminkin luvuin. Tämä kuitenkin turnausta kohti oli yksi kahdesta kerrasta milloin Taiwan teki otteluissaan maalin.)

11.1.2023

Tanska-Espanja 3-0 (Tämä oli ennen turnausta merkitty pelattavaksi 12.1, mutta se vaihdettiin sitten pelattavaksi jo 11.1. Siitä huolimatta ja ennakkoasetelmasta riippumatta etenkin jossain määrin, hurjimmillaan tähtitieteellisestä harjoittelupuolen taitotasoerosta siihen nähden tämä säilyi vähämaalisena otteluna. Siten Tanska oli tullut mukaan nousutaistoon. Espanjan vuoro oli täten lähteä pelaamaan maineesta ja kunniasta lyhyempään turnaukseen.)

12.1.2023

Tanska-Puola 3-1 (Tämä oli ennen turnausta merkitty pelattavaksi 11.1, mutta se vaihdettiin sitten pelattavaksi jo 12.1. Päivän ylimäärälepokaan ei auttanut nuoria emännättäriä minkä vuoksi Tanskan mimmit olivat onnensa kukkuloilla kun summeri soi ottelun jälkeen. Lisäksi ottelun lopputuloksesta tykkäsivät varmastikin myös IIHF:n herrat kun muuten olisi jälleen heidän tempuilleen näytetty miten typeriä ne yleensä ovat kuten ovat nousuestoineen. Siinä lajissa tämä oli poikkeus sääntöön ja tietysti pitäisihän pienenä myönnytyksenä sille Puolankin pelinsä voittaa kun niitä kahinoita kabineteissa on. Lyhyeen turnaukseen täten tämä oli kuin ratkaisu kaikkeen.)

Taiwan-Etelä-Korea 0-3 (Aasian maiden keskinäisessä mittelössä tasaisuutta riitti melkoisen paljon. Lähinnä umpihuono viimeistely esti maalit nk. Raha-Kiinalta, mutta kyllä maalivahtipelin levottomuus/aliharjoittelu kiitos koronan oli ehkä enemmän syy tappioon. Etelä-Koreakin on kärsinyt samasta eli koronasta jälkitilanteineen. Kiinan vetäytyminen oli näille helpotus tästäkin syystä puhuen. Lisäksi enää ensi vuodesta eteenpäin puhuen ei voi sälyttää kaikkea kuten ei enää välttämättä tänä vuonnakaan pelkästään koronan piikkiin.)

13.1.2023

Espanja-Puola 0-4 (Tästä ottelussa puhuen Puola oli kiihkeällä päällä ja vain ihme kuten äärimmäisen suureen torjuntamääriin venyneet Espanjan maalivahdit estivät tämän olemasta jääkiekollista rökäletappiota sitten heille. Puolalle voittokaan ei riittänyt ajatellen enää sarjanousua.)

14.1.2023

Taiwan-Tanska 1-9 (Tanskan mimmien kiekkoilu lievästi sanoen toki myös koronasta kärsineen nk. Raha-Kiinan tilanteen huomioon ottaen oli kuin toiselta planeetalta. Vaikka ylempään lohkosarjaankin ennustettiin hirveitä maalijuhlia niin silti edes niissäkään ei levottomimmillaan ollut tätä ottelua tai Espanja-Puola-ottelua huomioimatta muistuttaen lähellekään niin selkeää yleispyörittelyä tai kiekon menemistä kuin yhteen päätyyn kerrallaan kuin tässä/näissä otteluissa oli. Tanskallakin on mielenkiintoista nähdä heidän mimmiensä tulevaisuus ajan myötä. Tämä oli toinen ja viimeinen kerta kun Taiwan teki turnauksessa maalin.)

Etelä-Korea-Espanja 1-2 (Jatkoaika tarvittiin voittajan selviämiseen. Espanjan mimmeille tämä oli erittäinkin kaivattu juttu niin turnauksen yleisilmeeseen kuin tulevaisuuden uskoonkin. Etenkin kun Etelä-Korean mimmeillekin on ollut paljon hehkutusta tai tulevaisuuden toiveikkuutta ottaen huomioon muut maajoukkueet. Voitto olisi ollut heillekin tarpeen kuittailun vähentämiseksi.)

15.1.2023

Puola-Taiwan 4-0 (Puola voitti kyllä pelin, mutta masentuneen puolivillaista ellei peräti alle puolivalojen tempotahdissa sitten pyöriteltiin nk. Raha-Kiina nollille. Etenkin verrattuna siihen riivattuun kuittaantuneisuuteen mitä Espanjaa kohtaan yritettiin! Taiwanin eli juurikin nk. Raha-Kiinan kohtalo onkin avoin ensi vuodeksi kun vielä ei tiedä, että putoaako sekin sitten Kiinan seuraksi vai saako se kuitenkin jäädä. Mikäli saa jäädä niin ehdottomasti maalivahtipelin on parannuttava, paitsiopelkoa on vähennettävä ja keskialueen pelikehitystä syöttöineen on osattava hallita paremmin kehitettäväksi. Puola ei täten noussut ensi vuodeksi erittäinkin harmittavasti tavalla josta hyötynee lähinnä Puolan jääkiekosta pitämättömät ja IIHF:n herrat joita Puola kyllä muutoin on muissa joukkueissa/ikäluokissa nolannut kerta toisensa jälkeen onnistuneesti.)

Etelä-Korea-Tanska 1-4 (Tanska voitti tämän, mutta nyt oli jo vaikeuksiakin toisin kuin aiemmin turnauksessa oli ollut. Etelä-Korea kuitenkin nyt piristymisestä huolimatta hävisi ottelun siinä missä Tanska voitti mimmeineen tämän ja nousi ylempään lohkosarjaan ensi vuodeksi. Etelä-Korean suhteen toki pitää muistaa myös koronan aiheuttama iskevä lama pelkästään kausiharjoittelun suhteen tyttöjenkin jääkiekossa, mutta ihan kaikkea ei voi laittaa vain koronan piikkiin. Ei ainakaan yhtään tämän vuoden jälkeen ja kyllä nytkin olisi pitänyt edes vähän terävämmille otteille päästä. Pitkälti sitten jälleen tietämättömien piruilulta välttyäkseen ellei sitten muulta. Mikäli tytöissä on vaikeaa niin toivottavasti tämä murhenäytelmän mittapuu jää vain tyttöihin/nuoriin/ikäluokkatason ongelmaksi.)

Välipäivät turnaukseen olivat 11.11.2023 ja 14.1.2023 kun välipäiviä ei ollut alempaan lohkosarjaan kiitos muuttuneen turnauksen.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tässä olisi vielä pistetilanteet viime viestistä pois jääneinä pitkälti varmuuden nimissä ja ilman tilanpuuteviestin vihoittelua juurikin yllä olevista tyttöjen puolten turnauksista MM-ohjelmaan puhuen:

Jääkiekon Tyttöjen MM-kisat 1. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Italian Ritteniin 9.1.2023-15.1.2023 ja Puolan Katowiceen 10.1.2023-15.1.2023

1. Divisioona sarjalohko 1A Pistetilanne

Saksa 12 pistettä

Italia 9 pistettä

Ranska 9 pistettä

Unkari 8 pistettä

Itävalta 4 pistettä

Norja 3 pistettä

Saksan mimmit IIHF:n herroille tietenkin pieneksi mukavaksi vastalauseeksi siihen nähden nousivat seuraaviin MM-kisoihin niiden varsinaiselle puolelle, Japani tulee tänne sitten putoajana harmittavasti varsinaiselta MM-puolelta ja Jääkarhumimmit eli Norja joutuu putoamaan alempaan lohkosarjaan.

1. Divisioona sarjalohko 1B Pistetilanne

Tanska 12 pistettä

Puola 9 pistettä

Espanja 5 pistettä

Etelä-Korea 4 pistettä

Taiwan 0 pistettä

Tanska nousee täten tulevan loppuvuoden kohdalle sitten noin vuoden kuluttua ylempään lohkosarjaan sen noustessa vastoin odotuksia noinkin korkealle kuin nousi, Puola joutuu tylyn purevasti jäämään mimmeineen tähän lohkosarjaan ja Taiwanin kohtalo putoamisen tai jäämisen suhteen jää odottamaan IIHF:n herrojen päätöstä nk. Tapaus Kiinan suhteen. Mikäli tietenkin sekin eli Taiwan pudotettaisiin niin poikkeuksellisesti sitten olisi kaksi nousijaa MM-kisojen 2. Divisioonan puolelta. Mikäli Kiina saisi kieltämättä nyt hyvin kuohuttavasti jäädä koronaan vedoten niin sitten Taiwan putoaisi yksin ja MM-kisojen 2. Divisioonasta nousisi vain yksi maa.

Ajatuksia kyllä varmasti herättävät näissäkin ikäluokkien kisoissa otteet tulevaan.

Etenkin kun oli jo todettu tälle vuodelle, että pelkkä korona ei riittäisi selkeäksi syyksi vetäytyä putoamatta ja ainoa maa saadessa vetäytyä sotaan vedoten putoamatta olisi Ukraina jolloin muita vetäytyjiä se tilanne ei koskisi.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Sitten Nuorten eli U20-ikäryhmän jo alkaneiden MM-kisojen 2. Divisioonan alemman lohkosarjan pieni paikkakertaus ennen ottelujen puintia niin eilen kuin tänään kun tätä ennen ylempi lohkosarja Liettuan Kaunasissa on jo pelattu viime vuoden puolella kuukausi sitten päättyneenä:

Nuorten Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoon B vuodeksi 2023 Islannin Reykjavikiin 16.1.2023-22.1.2023

2. Divisioona sarjalohko 2B

Serbia (Jäi tähän sarjalohkoon yllättävänkin selvästi tietyin ehdoin puhuen. Kykyä oli jälleen nousta, mutta se mokattiin. Korona-aikaan riitautti putoamispäätöksen, IIHF eväsi sen ja siten se pelillisesti olikin Israelin lisäksi ainoa nuorten maajoukkue mikä ei kyennyt peliään päättämään kohujaan vasten edes nousuun jolloin sitä kohtaan ei voinut myöskään tuntea myötätuntoa samoin kuin vaikkapa Hollantia tai Italiaa kohtaan heihin kohdistuneisiin väärintekoihin. Voivat toki nousta ylempään lohkosarjaan jälleen tälle vuodelle kuten siltä näyttää juuri nyt, mutta nyt kuitenkin pitäisi yrittää malttaa mielensä ja nyt se voi olla vaikeampaa mitä nyt on hieno alku toki ollut.)

Belgia

Islanti (Isännöi turnausta.)

Kiina (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon.)

Taiwan (Nousija MM-kisojen 3. Divisioonasta.)

Meksiko (Nousija MM-kisojen 3. Divisioonasta, mutta vain täydennysjoukkueena.)
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Juniorien eli U20-ikäryhmän MM-ohjelman kisat käynnistyivät täten eilen 2. Divisioonan ikäryhmän alemman sarjalohkon osalta ja ne jatkuvat ennen pitkää tänään seuraavasti tietenkin Reykjavikin Jäähallissa eli Laugardalur Arenalla:

Nuorten Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoon B vuodeksi 2023 Islannin Reykjavikiin 16.1.2023-22.1.2023

2. Divisioona sarjalohko 2B

16.1.2023

Meksiko-Taiwan 3-8 (Näiden maiden keskinäisessä kohtaamisessa on osoittautunut ikäluokasta riippumatta todeksi nähtävästi se, että meksikolaisilla toden totta on melkoinen nk. Raha-Kiinan pelko. Taiwan itsessään tuntuu ikäluokkaperusteisesti tulevaisuuden huippujoukkueelta tätä myöten. Tietysti vielä pitää korottaa panoksia, mutta hyvä on ollut alkukin koronan jälkeiselle ajalle.)

Belgia-Kiina 3-4 (Jään Perkeleiden nuorisopuoli piti kyllä pitkään äärimmäisen ellei peräti yllättävänkin selkeästi piinassa Jään Lohikäärmeiden nuoriso-osastoa. Toki ennen turnausta oli välillä epäselvää kiitos tyttöjen puolen ja maan poliittisen kuohunnan niin sisäisesti kuin IIHF:n suuntaankin, että vetäytyykö se poiskin? Lopulta se ei vetäytynyt toisin kuin tytöissä. Siksi sillä olikin hermostunutta tekeminen jäällä. Voitto toki tuli, mutta harmittavasti se oli pisteryöstö sitten tiivistetysti Lohikäärmeiltä Perkeleille. Voi olla, että tästä petrataan parempaan. Toki voi olla myös, että otteet myös huononevat. Molemmat vähän vaisun turnausaloituksen vuoksi tarvitsevat jatkopisteitä. Jatkoaika kun tarvittiin voittajan selviämiseen.)

Islanti-Serbia 1-7 (Nuoria Jään Tunturihaukkoja pöllytettiin sitten serbien toimesta tylyin lukemin ja ihme kun ei ollut serbien nuorisolle tämä voitto luvuin 10-0 tai paremmin! Serbien tulevaisuuden kyvyt ovat kyvykkäitä toden totta, mutta tulisiakin. Välillä myös hosumista oli havaittavissa. Näyttö IIHF:n herrojen suuntaan on kova, mutta pahemmat vastukset on edessä vielä. Ettei vain Puolan mimmien kohtaloa sille tulisi? Mene ja tiedä sitten tuosta.)

Tämän päivän ottelut ovat seuraavat:

17.1.2023

Kiina-Meksiko (Jään Lohikäärmeiden nuorisopuolen pitäisi kyllä tämä kyetä hoitamaan nimiinsä. Mikäli eivät kykenisi niin tiedä sitten millainen kasvojen menetys siitäkin seuraisi. Toisaalta siihen nöyryytykseen osin riittäisi pelkkä pistemenetyskin. Meksikolle se toki olisi balsamia haavoille. Niin vaikea tilanne toki on osin täydennysjoukkuepuolenkin muistaen.)

Serbia-Taiwan (Serbien nuoriso-osasto paperilla vienee pelin, mutta kyllä nk. Raha-Kiina on osannut parempansa ennenkin osannut pyssyttää kumoon! Ikäluokasta riippumatta. Tosin jos ihan serbien murskavoitoksi menee niin saatan ottaa tästä vähän sanoja takaisin tai pitää sitä enemmän ikäluokkaperusteisena juttuna. Serbien kyvyt ovat jo nykyään melko hyviä, mutta tunnettu serbitulisuus ja yleensä melko selvätkin ennakkoluuloisuudet paremmista maista puhuen estävät heidän hyödyntämisensä eri maiden seurajoukkuetasoilla. Ikäluokkanuorisolta odotetaan välillä jopa vielä vähän enemmänkin kuin itse miespolvelta puhuen.)

Belgia-Islanti (Nuoret isännät tarvitsisivat edes vähän parempaa näyttöä kohti parempaa turnausta siinä missä taas Jään Perkeleitten nuorisopuoli sitten raakoja täysiä pisteitä. Tästä voi tullakin tahtojen taisto kun muissakin ikäluokissa on usein näin etenkin suhteessa Tunturihaukkoihin miettien.)

Saa nähdä, että miten tänään käy kun huomenna eli 18.1 on turnauksessa välipäivä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Juniorien eli U20-ikäryhmän MM-ohjelman kisat päättyivät täten eilen 2. Divisioonan ikäryhmän alemman sarjalohkon osalta ja ne pelattiin tietenkin Reykjavikin Jäähallissa eli Laugardalur Arenalla:

Nuorten Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoon B vuodeksi 2023 Islannin Reykjavikiin 16.1.2023-22.1.2023

2. Divisioona sarjalohko 2B

16.1.2023

Meksiko-Taiwan 3-8 (Näiden maiden keskinäisessä kohtaamisessa on/oli osoittautunut ikäluokasta riippumatta todeksi nähtävästi se, että meksikolaisilla toden totta on/oli melkoinen nk. Raha-Kiinan pelko. Taiwan itsessään tuntuu/tuntui ikäluokkaperusteisesti tulevaisuuden huippujoukkueelta tätä myöten. Tietysti vielä pitää/piti korottaa panoksia, mutta hyvä on/oli ollut alkukin koronan jälkeiselle ajalle. Ikävä kyllä se myös siksi jäi sille.)

Belgia-Kiina 3-4 (Jään Perkeleiden nuorisopuoli piti kyllä pitkään äärimmäisen ellei peräti yllättävänkin selkeästi piinassa Jään Lohikäärmeiden nuoriso-osastoa. Toki ennen turnausta oli välillä epäselvää kiitos tyttöjen puolen ja maan poliittisen kuohunnan niin sisäisesti kuin IIHF:n suuntaankin, että vetäytyykö se poiskin? Lopulta se ei vetäytynyt toisin kuin tytöissä. Siksi sillä olikin hermostunutta tekeminen jäällä. Voitto toki tuli, mutta harmittavasti se oli pisteryöstö sitten tiivistetysti Lohikäärmeiltä Perkeleille. Voi olla, että tästä petrataan/petrattiin parempaan. Toki voi olla/oli myös, että otteet myös huononevat/huononivat. Molemmat vähän vaisun turnausaloituksen vuoksi tarvitsevat/tarvitsivat jatkopisteitä. Jatkoaika kun tarvittiin voittajan selviämiseen. Lopulta tämä hyvin niukasti määritti koko turnauksen päätöstuloksen kuten nousijankin sellaisenaan!)

Islanti-Serbia 1-7 (Nuoria Jään Tunturihaukkoja pöllytettiin sitten serbien toimesta tylyin lukemin ja ihme kun ei ollut serbien nuorisolle tämä voitto luvuin 10-0 tai paremmin! Serbien tulevaisuuden kyvyt ovat/olivat kyvykkäitä toden totta, mutta tulisiakin. Välillä myös hosumista oli havaittavissa. Näyttö IIHF:n herrojen suuntaan on/oli kova, mutta pahemmat vastukset on/oli edessä vielä. Ettei vain Puolan mimmien kohtaloa sille tulisi? Mene ja tiedä sitten tuosta. Se oli näkymä mikä murheellisesti osin toteutui ennen pitkää serbeille.)

17.1.2023

Kiina-Meksiko 4-0 (Jään Lohikäärmeiden nuorisopuolen pitäisi/piti kyllä tämä kyetä hoitamaan nimiinsä. Mikäli eivät kykenisi niin tiedä sitten millainen kasvojen menetys siitäkin seuraisi/olisi seurannut. Toisaalta siihen nöyryytykseen osin riittäisi/olisi riittänyt pelkkä pistemenetyskin. Meksikolle se toki olisi/olisi ollut balsamia haavoille. Niin vaikea tilanne toki on/oli osin täydennysjoukkuepuolenkin muistaen. Jään Lohikäärmeille tämä voitto oli yllättävänkin niukka. Tosin ei ollut tarpeen kyllä liika pullistelukaan kun tasoero oli melkoinen lievästi sanoen kiinalaisten eduksi.)

Serbia-Taiwan 7-1 (Serbien nuoriso-osasto paperilla vienee/vei pelin, mutta kyllä nk. Raha-Kiina on/oli osannut parempansa ennenkin osannut pyssyttää kumoon! Ikäluokasta riippumatta. Tosin jos ihan serbien murskavoitoksi menee/meni niin saatan ottaa tästä vähän sanoja takaisin tai pitää sitä enemmän ikäluokkaperusteisena juttuna. Serbien kyvyt ovat/oli jo nykyään melko hyviä, mutta tunnettu serbitulisuus ja yleensä melko selvätkin ennakkoluuloisuudet paremmista maista puhuen estävät/estivät heidän hyödyntämisensä eri maiden seurajoukkuetasoilla. Ikäluokkanuorisolta odotetaan välillä jopa vielä vähän enemmänkin kuin itse miespolvelta puhuen. Serbit veivät vähän jähmeän alun jälkeen selvästi pelin. Tiedä sitten nk. Raha-Kiinan nuorison otteista kun ongelmia riitti monissa paikoissa ja alkukin jäi sittemmin ennen pitkää melko vaatimattomaksi. Täten pitää ehkä vähän malttaa jatkossa mielensä ennakkohehkutuksista niistä puhuen, mutta ei heikentymistä välttämättä näin pahoin turnauksessa Taiwanille osannut odottaa. Vähän pienempi tappiokin oli enemmän se mitä itse odotin.)

Belgia-Islanti 5-3 (Nuoret isännät tarvitsisivat/tarvitsi edes vähän parempaa näyttöä kohti parempaa turnausta siinä missä taas Jään Perkeleitten nuorisopuoli sitten raakoja täysiä pisteitä. Tästä voi tullakin/tuli tahtojen taisto kun muissakin ikäluokissa on/oli usein näin etenkin suhteessa Tunturihaukkoihin miettien. Tämä olikin lopuksi tasainen ja sarjanousua tavoitellen Jään Perkeleiden nuorisopuoli myös otti täydet pisteet kuten pitikin.)

19.1.2023

Serbia-Kiina 2-8 (Tämä olikin sitten melkoinen osoitus Jään Lohikäärmeiden nuorison suhteen siitä miten käy kun se oikein lähtee omilleen jäillä täysillä näinä päivinä ja osin tätä tietysti helpotti serbinuorten enemmän tai vähemmän typeräksi mennyt, jäähyjä täynnä ollut käytös vähän väliä. Ei tätä oikein muutoin voinut kuvailla. Mahdollisesti odotin kyllä serbien häviötä, mutta en näin suurin luvuin kuitenkaan! Tämän myötä sitten enemmän tai vähemmän serbien turnaus meni lekkeripeliksi tunteellisesti ja Jään Lohikäärmeiden pahin piina nousun suhteen osin mitenkään oli ohi.)

Belgia-Meksiko 5-2 (Tässä suhteessa erikoista oli nähdä yleensäkin Meksikon nuorten jotensakin tekevän edes maalin Jään Perkeleiden nuorisopuolen verkkoon. Etenkin kun välillä tuntui siltä, että lopputulos oli ainakin tuplat kuin mitä oli tai sitten Meksiko olisi eri luvuin jäänyt sitten maaleitta!)

Islanti-Taiwan 5-4 (Tämäkin oli melkoinen tahtojen taisto nk. Raha-Kiinalta nuorisoineen. Taiwan oli voittaa ottelun ja oli nuoria koti-isäntiä miettien hermoja raastavan kauan tasoissakin. Islannin koko voiton pelasti sitä imarrellen kiitos sen jähmeyden pelkästään pari hyvän luokan namupassista tullutta ylivoimamaalia! Lopuksi kävi sitten näin.)

20.1.2023

Meksiko-Serbia 2-8 (Serbien nuorisolta huumori oli loppunut Kiina-tappion jälkeen eikä siten paljon mahdollisuuksia näyttöihin jäänyt Meksikon nuorille.)

Taiwan-Belgia 2-6 (Taiwan nuorisoineen jaksoi puolitoista erää pysyä tahdissa ennen kuin siten väsymys iski pahoin. Tosin kyllä Jään Perkeleiden nuorisopuoli kuitenkin jälleen yllättävien jähmeyksien, turhien koukkausten ja paitsioansojen jälkeen ryhdistäytyi tekemisessään jäällä ja oli edellä kyvyissä. Aloitusvoittoja ja kulmista aloitusten voittoja tuli myös heille riittävän kiitettävä määrä. Tosin niitä tuli kyllä myös Kiinaa vastaan, mutta Jään Lohikäärmeiden nuorisopuoli vastasi niihin kovemmin kuin ehkä vähän säyseämpi ja taktisesti kevyempää kiekkoa pelannut nk. Raha-Kiinan nuoriso. Tosin päämaalivahti eli Tai-Yu Chen oli pelikiellossa joten siihen nähden edes noinkin vähän maaleja päästäneenä suoritusta voi pitää menettelevänkin hyvänä.)

Kiina-Islanti 5-2 (Ikävä kyllä Tunturihaukkojen nuorisopuolesta tuli grillattua paahtopaistia Jään Lohikäärmeiden nuorisopuolen pöytään. Juhlapöytä nousua varten oli katettu joskin tietysti jossain määrin vähän vaikeuksia oli tässäkin pelissä.)

22.1.2023

Kiina-Taiwan 8-2 (Tässä poliittisesti kovin kiihkeän arveluttavassa ottelussa näinä päivinä Jään Lohikäärmeiden nuorisopuoli oli melko reilustikin parempi. Tosin vähänkin toisenlaisessa jatkumossa tämäkin kohtaaminen olisi jäänyt väliin mikäli Jään Lohikäärmeet olisi vetäytyneet ennen turnausta koronaan vedoten. Ensimmäisessä erässä vielä oli pieniä toiveita tasaisemmasta ottelusta kun ero oli pelkästään 2-0 manner-Kiinan eduksi. Erikoista kyllä sitten nk. Raha-Kiina toisessa erässä vähän enemmän laukoi kohti maalia, mutta ei saanut ikävä kyllä sitten viimeistelyn onttouden vuoksi enempää maaleja eikä itse asiassa saanut niitä menemään sisään ollenkaan! Turnausväsymys oli jo silti kyllä kova jonka vuoksi tulos oli sellainen kuin oli myöskin. Jään Lohikäärmeiden nuorisopuoli täten oli noussut täpärästi pelkästään avauspäivän pisteryöstön voiton nimissä ylempään lohkosarjaan.)

Serbia-Belgia 3-6 (Tässä ottelussa sitten serbien lekkeripeli jatkui ja Jään Perkeleillä sen nuorisolla oli välillä kuohua yli eikä ihme kun koko ajan oli kampitusta ja kahvausta serbinuorisolta menossa silloin kun toimitsijan silmä vältti. Tuntui kyllä harmittavalta katsoa Jään Perkeleiden nuorison jäämistä tähän lohkosarjaan kun kykyjä parempaankin olisi. Vielä kun vähän parempaan pystyisi kääntämään torjuntataitoja tai viimeistelyn terävyyttä niin kykyjä olisi parempaan. On mielenkiintoista nähdä, että mihin sen pelaajat varttuessaan pystyvät. Avauspäivän pisteryöstötappion myötä siis Belgia nuorineen jäi tähän lohkosarjaan ensi vuodeksi.)

Islanti-Meksiko 7-0 (Jään Tunturihaukkojen nuorisopuoli pelasi huonoimmillaan sarjapaikastakin, mutta sentään sen se pystyi pitämään selvästikin. Meksikon nuoret ikävä kyllä jääkiekossa muutenkin hirvittävästi taantuneena lähtevät takaisin alempaan MM-divisioonaan ikäryhmässään. Tänne se oli tullut muutenkin täydennyksenä.)

Välipäivät turnaukseen olivat 18.1.2023 ja 21.1.2023.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tässä olisi vielä pistetilanne viime viestistä pois jääneenä pitkälti varmuuden nimissä ja ilman tilanpuuteviestin vihoittelua juurikin yllä olevasta nuorten puolten turnauksista MM-ohjelmaan puhuen:

Nuorten Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoon B vuodeksi 2023 Islannin Reykjavikiin 16.1.2023-22.1.2023

2. Divisioona sarjalohko 2B Pistetilanne

Kiina 14 pistettä

Belgia 13 pistettä

Serbia 9 pistettä

Islanti 6 pistettä

Taiwan 3 pistettä

Meksiko 0 pistettä

Kiina nousee täten tulevan loppuvuoden kohdalle sitten noin vuoden kuluttua ylempään lohkosarjaan, Serbia joutuu tylyn purevasti jäämään nuorineen tähän lohkosarjaan siinä missä Belgian jääminen oli enää todella pienestä kiinni ja Taiwanin kohtalo putoamisen tai jäämisen suhteen jää odottamaan IIHF:n herrojen päätöstä siinä miten menetellään ikäluokan MM-kisojen 3. Divisioonan suhteen. Mikäli tietenkin sekin eli Taiwan pudotettaisiin niin sitten olisi kaksi nousijaa MM-kisojen 3. Divisioonan puolelta.

Siellä kun on yhteiskisat ainakin vielä kerran ja tilanteesta riippuen nousijoita on juuri tästä syystä johtuen ellei muuta päätetä niin kaksikin.

Vielä sitäkin varmemmin olisi ollut kaksi mikäli Kiina olisi vetäytynyt ennen turnausta.

Putoamisesta puhuen ainoa vuorenvarma putoaja täten on tällä hetkellä Meksiko ja ehkä Taiwan tekee sille seuraa tai sitten ei.

Mikäli armo käy oikeudesta tai yksi nousija sitten riittäisi kuitenkin niin nk. Raha-Kiinan on kyllä petrattava tulevan suhteen kovastikin tämänkin ikäryhmän nimissä!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Tyttöjen MM-puolen eli tässä tapauksessa Alle 18-Vuotiaiden Naisten MM-puolen tapahtumista käsitellään lähiviesteissä laajan yhteisesti nyt viime päivinä ikävä kyllä kiireiden vuoksi väliin jääneet ikäryhmän MM-kisojen 2. Divisioona lohkosarjoineen päivineen.

Kun ne on ohi niin käsitellään myös Nuorten MM-puoli eli Alle 20-Vuotiaiden MM-kisojen 3. Divisioona kun siellä oli yhteiskisat ja kun nekin jäivät ikävästi jatkuneiden kiireiden vuoksi väliin.

Tyttöjen MM-puolen divisioona lohkosarjoineen tulee kuitenkin tähän ensin:

Jääkiekon Tyttöjen MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Iso-Britannian Dumfriesiin 21.1.2023-27.1.2023 ja Bulgarian Sofiaan 26.1.2023-1.2.2023

2. Divisioona sarjalohko 2A

Iso-Britannia (IIHF:n piti päänsä kuten siltä näytti 4.12.2022 ja 7.1.2023 olleiden mietteiden päätteeksi. Siten joutui Iso-Britannia jäämään tähän sarjaan sen ylempään sarjalohkoon. Tuolloin noiksi päiviksi kuten tätä ennenkin Iso-Britannia oli viime vuoden puoleksi riitauttanut päätöksen ja se halusi nousta MM-kisojen 1. Divisioonaan. Niin ei käynyt. Tämän vuoden lohdutuspalkinnoksi kun nousua kabinetissa ei tullut niin se oli oikeutettu saman tien ylempään lohkosarjaan. Lisälohdutuspalkinto oli myös kisaemäntänä toimiminen. Mikäli yhdistyminen olisi tullut niin silloin olisi ollut paha sanoa, että olisiko jatkunut kisaemännyys vai mitä Iso-Britannia olisi tehnyt. 30.9, 14.10, 4.12 ja 7.1 olleen toistetunkin päätöksen mukaisesti tosin kisaemännyys jäi voimaan. Mikäli kuitenkin käytännön viimeinen protesti päätöksestä nousta MM-kisojen 1. Divisioonaan sitten kuitenkin olisi mennyt läpi niin uusi kisaemäntä nuorille tytöille olisi ollut etsittävä. Niin ei käynyt. Kiinan vetäytyminen oli aiheuttanut liikehdintää. Nähtäväksi jää/jäi sitten loppu. Ikävä kyllä Iso-Britannia menestyi odotettua heikommin kuin miten sen piti menestyä.)

Australia (Tämä ei varsinaisesti ollut nousemassa pelillisin perustein, mutta oli kyttäämässä mahdollista, nyt tosin sittenkin tuolloin sattunutta Kiinan vetäytymistä jolloin se olisi aikonut nousta myöskin MM-kisojen 1. Divisioonaan mikäli mahdollista. Ikävä kyllä Kiinan vetäytymisen täysvarmistus viivyttelyineen maksoi Australialle sarjapaikan. Tietenkin oli myös viime vuoden teoin osin suoraan, mutta ehkä vähän myös brittien mieleksi nostamassa lisävastalauseita kuten myös sarjalaajennustoivehaasteitakin IIHF:n suuntaan. Tosin IIHF:llä on/oli korona-ajan oikuttelut tältä maalta hyvin muistissa. Tämän vuoden lohdutuspalkinnoksi mikäli nousua edes ohuen ohuena kabinetissa ei tullut kuten ei niin se oli oikeutettu saman tien ylempään lohkosarjaan. Kuten ei tietenkään tullut. Nyt tosin brittejäkään ei välttämättä ole/ollut tarve miellyttää kun vastalauseita itsekin nk. Tapaus Kiinan vuoksi riittänee tulevaan. Hienoa kyllä Australian nuoret naisten alut menestyivät odotettua paremmin toisin kuin esimerkiksi britit.)

Hollanti (Oli oikeutettu jäämään ylempään lohkosarjaan viime vuoden perustein.)

Latvia (Oli oikeutettu jäämään ylempään lohkosarjaan viime vuoden perustein. Latvian mimmit käyttivät tilaisuuden hyväkseen ja taistelivat sarjanousustakin hyvinkin nopeasti.)

Turkki (Oli oikeutettu jäämään ylempään lohkosarjaan viime vuoden perustein.)

Meksiko (Oli oikeutettu jäämään ylempään lohkosarjaan viime vuoden perustein.)

2. Divisioona sarjalohko 2B

Kazhakstan (Ikävä kyllä viime kesän turnauksen jäännös-sijojenkin otteluilla oli väliä kuten Alkuerilläkin yhteisessä sarjassa. Täten Kazhakstan menestyi niissä huonosti ja palkinnoksi nyt voimaan jääneiden erillisten lohkosarjojen nimissä Kazhakstan joutui jäämään alempaan sarjalohkoon. Siitä sitten nousu oli vaikeampi. Yhdistämistä se oli pyytänyt, mutta välillä maamäärän runsauden takia oli pelännyt jopa MM-kisojen 3. Divisioonankin perustamista ja sen joutumista sinne.)

Islanti (Ikävä kyllä viime kesän turnauksen jäännös-sijojenkin otteluilla oli väliä kuten Alkuerilläkin yhteisessä sarjassa. Täten Islanti menestyi niissä huonosti, oli viimeinen ja palkinnoksi nyt voimaan jääneiden erillisten lohkosarjojen nimissä Islanti joutui jäämään alempaan sarjalohkoon. Siitä sitten nousu oli vaikeampi. Yhdistämistä se oli pyytänyt, mutta välillä maamäärän runsauden takia oli pelännyt jopa MM-kisojen 3. Divisioonankin perustamista ja sen joutumista sinne.)

Uusi-Seelanti (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon. Tosin sillä ei olisi ollut merkitystä mikäli sarja olisi pelattu yhteisenä. Ei pelattu. Uudelle-Seelannille oli kallis, suuri virhe olla edes yrittämättä korona-aikana pelaamista yhteisissä kisoissa. Tuolloin tietenkään se välttämättä ei olisi noussut yhtä tietenkään MM-kisojen 1. Divisioonaan, mutta kyllä taso todennäköisesti olisi voinut riittää oikeutukseen muutoin pelata enemmänkin kuin selvästi MM-kisojen 2. Divisioonan ylemmässä lohkosarjassa. Näin ollen siitä sitten nousu oli vaikeampi mikäli sellaista huonoimmillaankin tulee. Australian tapaan tämä maa oli/on ollut paljon kiistoissa korona-aikaan IIHF:n kanssa joten mieltyvyys sieltä suunnalta on/oli heikkoa joten edes teoreettiset vastalauseet tuskin menevät läpi. Eivätkä menneet. Myös nk. Tapaus Kiinasta johtuen maan kiekkoliitto on/oli pyytänyt lisäselvitystä jatkosta.)

Bulgaria (Koronan viivytyksistä johtuen ei ole ollut Tyttöjen MM-ohjelmassa mukana. Pyrkimyksiä on ollut ja tulikaste olisi ollut luvassa tai paluu hyvinkin pitkän ajan jälkeen. Näin kävi. Käytännössä 30.9 oli vahvistanut tulevansa päätöksen pysyessä nyt 4.12 kuten myös 7.1.2023 mennessäkin. Mahdollinen yhteinen sarja olisi ollut odottamaton, mutta kovin epätodennäköinen bonus. Lisäksi emännöi erilliskisojen yhteydessä alempaa lohkosarjaa kuten kävi. Mahdollinen yhdistyminen ja siitä siirtyminen kisaemännäksi lienisi sitten ollut oma haasteensa. Siihen ei menty.)

Belgia (Koronan viivytyksistä johtuen ei ole ollut Tyttöjen MM-ohjelmassa mukana. Pyrkimyksiä on ollut ja tulikaste olisi luvassa tai paluu hyvinkin pitkän ajan jälkeen. Näin kävi. Käytännössä 30.9 oli vahvistanut tulevansa päätöksen pysyessä nyt 4.12 kuten myös 7.1.2023 mennessäkin. Mahdollinen yhteinen sarja olisi ollut odottamaton, mutta kovin epätodennäköinen bonus.)

Eesti (Koronan viivytyksistä kuten osin raha/pelaaja/valmennuspulasta johtuen ei ole ollut Tyttöjen MM-ohjelmassa mukana. Pyrkimyksiä on ollut ja tulikaste olisi luvassa tai paluu hyvinkin pitkän ajan jälkeen. Näin kävi. Käytännössä 30.9 oli vahvistanut tulevansa päätöksen pysyessä nyt 4.12 kuten myös 7.1.2023 mennessäkin. Mahdollinen yhteinen sarja olisi ollut odottamaton, mutta kovin epätodennäköinen bonus.)

Seuraavaan viestiin tuleekin laajat käsittelyt yhteisesti mikäli mahdollista niin tämän ikäluokan MM-kisojen 2. Divisioonasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös