Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Divisioonien MM-kisat

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana IceBlacks, 30.03.2013 klo 12.20.

 1. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Myös Latvian B-maajoukkuetta vastaan Viro hävisi kahdesti, 2-0 ja 6-1. Viimevuotinen pronssi on utopiaa ja sanoisin, että sarjapaikan säilyttäminen on "vielä kerran papat" -joukkueelta erinomainen suoritus. Vuoden kuluttua kokoonpanossa lienee paljon uusia nuorukaisia, mutta se on ensi kevään asiaa.
   
 2. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Lainaus:
  Afrikaanereille jo sarjapaikan säilyttäminen on tavoite ihan sinällään. Joukkueessa on kaiketi menossa jonkinlainen sukupolven vaihdos vaikkakin Andre Marais, Marc Giot ja Michael Edwards roikkuvat edelleen mukana. Ja heidän lisäkseen pari muutakin suunnilleen 35:a kaveria. Mutta vastapainoksi maalin suulla Pretorius on 22 ja toinen veskari vieläkin nuorempi ja rosterissa muutoinkin kuusi enintään 20-vuotiasta pelimannea.

  Ex-Neuvostotasavaltojen (Uzbekistan, Turkmenistan, Kirgiztan) nousua on jo hetken aikaa odoteltu. Vaikka varmaan menee vielä tovi ennenkuin kykenevät tosissaan haastamaan edes Ukrainaa ja Liettuaa, saati sitten Kazakstania (Valko-Venäjästä ja Latviasta nyt puhumattakaan) niin Neuvostoliiton peruja alueella on ainakin jonkinlaista jääkiekkokulttuuria. On sitä paljon hullumpiakin maita jääkiekkoperheessä. Hulluimpana kaikista varmaan Haiti ja Kenia. Haitin - sikäli kuin mitään vakavasti otettavaa jääkiekkotoimintaa edes on suunnitteilla - rekrytoida Jean-Luc Grand-Pierre ja serkkunsa Laraquen veljekset mukaan toimintaan. Iso Yrjö on varmaan pelinsä jo pelannut, mutta hällä voi olla jotain annettavaa valmennuspuolelle. Lähtötaso on joka tapauksessa niin matala, että jopa Laraquen ja Grand-Pierren kaltaisen enforcerit on joukkueelle kullan arvoisa. Subbanin klaani on lähtöisin Jamaikalta, mutta niin kauan kuin Jamaikalla ei ole mitään omaa toimintaa, niin kai heitäkin voisi näissä epävirallisissa näytösotteluissa peluuttaa. Virallisiin matseihin kaiketi on vaatimuksena se, että maassa on edes jonkinlaista kansallista sarjatoimintaa ja virallinen jääkiekkoliitto.

  Näiden keski-Aasian Stanien jälkeen kaiketi Armenia, Azerbaidzan ja Tajikistan ovat vielä ulkona kuvioista. Armeenit sotkivat pesänsä jokunen vuosi sitten oikein huolella peluuttamalla täysin piittaamattomasti joukkuetta, jonka edustuskelpoisuus oli lievästi sanottuna retuperällä.
   
  Pardus tykkää tästä.
 3. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Lainaus:
  Saas näkee miten käy Eesti poikain yritykselle saada IIHF:lta poikkeuslupa Siim Liivikin (ja mahdolisesti sen toisen Embrichin) peluuttamiselle. Yritys on ainakin kova.
   
 4. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Lainaus:
  Onko tästä ollut viime aikoina jossain juttua? Turha toivo kai se on Liivikin kohdalla, mutta olisi kyllä vieläkin kaivattu vahvistus.

  Yrittävätkö siis saada myös Erik Embrichin?

  Otappa noistakin IIHF:n säännöistä selvää, kun jostain olen lukenut että kaksoiskansalaisten pitäisi olla pelannut edustamassaan maassa. Silti esim. Riho Embrich pelaa maajoukkueessa. Sitten on sellaisia, joilla on ilmeisesti pelkästään Viron kansalaisuus, mutta eivät ole pelanneet Virossa (Viitanen, Soovik, Fast, Svartbro, Kuivanen).
   
 5. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Eihän siitä ole pitkääkään aikaan kun Märkä-Simo pelasi Eestin paidassa jossain puolivirallisessa Baltic Cupissa. Siinä yhteydessä koutsi tai joukkueenjohto totesi että IIHF:n kanssa on ankarat neuvottelut Simon edustusoikeuden siirrosta.
  Erik Embrichin kohdalta en ole kuullut mitään vähänkään virallista mutta kun velipoika kuitenkin edustaa Eestiä ja Erkin senssit päästä Suomen miesten maajoukkueeseen ovat kokolailla olemattomat, niin luulisi ajatus takaraivossa kytevän Erkilläkin. Erik on toki pelannut junnujen harjoitusmatseja Suomen paidassa mutta ymmärtääkseni niitä ei lasketa kun ei ole virallisia IIHF:n mestaruusturnausotteluita.
   
  Pardus tykkää tästä.
 6. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Kun katselee Liettuan pelaajalistaa niin se on varmasti köykäisin mitä IA-divarissa on nähty pitkään aikaan. Heillä on kuitenkin erinomainen maalivahti, Mantas Armalis, Ruotsin liigasta ja ällistyttävä kyky pelata joukkueena. Slovenia lienee lähin verrokki, mitä tulee maksimaalisen potentiaalin ulosmittaamiseen. Siksi heitän villin veikkauksen, että Etelä-Korea tippuu porrasta alemmas.
   
 7. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Ilveksestä tuttuja liettulaisia Aivaras Bendziusta ja Daniel Bogdiziulia on tullut seurattua satunnaisesti. Bendziuksella riitti Ilveksessä yritystä, mutta kiekollinen taito ja pelinäkemys olivat varsin vaatimattomalla tasolla. Huomattavasti kevyemmissä sarjoissa tehojakin näemmä on tekemään pystynyt. Bogdziulilla puolestaan riitti kiekollista taitoa ja pelisilmääkin, mutta pehmeys vaivasi ja aktiivisuus ei ollut suomalaisen kiekon vaatiman intesiteetin tasolla. Kovalla työllä olisi voinut kuitenkin esim. Mestis-tason pelaajaksi päästä, mutta taisi tyytyä helpompaan tiehen. Tämä kausi vierähti Saksan nelostasolla ja siellä oli varmasti kiva starailla 2,5 tehopisteen keskiarvolla.

  Dainius Zubruskin näemmä jaksaa edelleen vetää maajoukkuepaitaa päälleen, vaikka muuten ei pelaaminen enää maistu.
   
 8. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, SaPKo & Latvija
  Lainaus:
  Liettuan rosteri näyttää kyllä voimakkaasti C-sarjan ryhmältä. Paljon junnuja ja alasarjojen veteraaneja. Kertoo paljon perinteiden puutteesta jos miesten maajoukkueeseen pääsee useita pelaajia suoraan A- tai jopa B-junnuista. Olen kuitenkin samaa mieltä, että Korea olisi suurissa vaikeuksissa jos he pelaisivat omalla joukkueella. En näe Koreaa yhtään parempana joukkueena. Ostetut kanukit ovat ikävä kyllä sen verran hyviä, että he tasoittavat Liettuan hyvän kärjen tuomaa etua.

  Tadas Kumeliauskas on kärsinyt taas loukkaantumisista, mutta taitaa päästä kisoihin mukaan. Hän muodostaa aivan hyvän sentteriosaston Zubruksen kanssa. Armaliksen tukena toimii Nerius Alihauskas, joka pelasi aivan tasapainoisen kauden KHLssä. Mutta pystyykö hän pelaamaan jatkuvasti 30-35min? Hyökkääjiä löytyy nuo jokunen mainittu alasarjojen "nimimies" kärkiketjuihin ja uutena tulokkaana Klotenin 21-vuotias Krakauskas. Mutta onhan tuo kapeaa noin korkealle tasolle. Tadasin veli Donatas Kumeliauskas puuttuu jostain syystä joukkueesta. Luulisi että kokeneita pelaajia on pyydetty vaikka taso olisikin vähän jo laskenut, koska en näe järkeä noin suureen määrään junnuja. Rigan MHL-joukkueessa pelaava puolustaja Kostas Gusevas on yksi suosikeistani urheilijanimien saralla. Toivottavasti hän tekee ammattiuran.

  Maanantaina alkava turnaus on muutenkin mielenkiintoinen! Uutisointi on keskittynyt Kopitariin, mutta on siellä muutakin laatua tarjolla. Slovenia, Kazakstan ja Valko-Venäjä ovat itse asiassa parempia joukkueita kuin tänä vuonna ylhäällä vetävät Englanti ja Italia. Kokoonpanot on mielenkiintoista nähdä, koska KHL pelaajat eivät välttämättä syty B-kisoista kun heitä ei nähdä aina isoissakaan kisoissa. Slovenia on noista maista materiaaliltaan kapein, joten he tarvitsevat kaikki pelaajansa. Kazakit ja Belarus käyttävät toisaalta raukkamaista pelaajien ostelua, joten heidän leveys on hyvin keinotekoista. Ainakin Karlsson ja Bochenski vetelivät jo jossain harkkapelissä mitä katsoin vähän aikaa. En myöskään tiedä saavatko kaikki pelaajat enää edustaa maajoukkueessa jos pelaavat venäläisissä KHL-joukkueissa. Jotkut V-Venäjän ja Kazakstanin miehet eivät nimittäin kuulu ulkomaalaiskiintiöön, mikä kielisi Venäjän passista. Esim KHL-finaaleissa esiintynyt Andrei Stas ei pelaisi Omskissa jos veisi ulkkaripaikan. Katsotaan pelaako tuollaisia kavereita tänäkään keväänä noissa joukkueissa. Latvian keskihyvät pelaajat lähtevät taas ulkomaille, koska he veisivät kiintiöpaikan, mutta pelaavat toisaalta myös kaikki maajoukkueessa.

  Unkari ja Etelä-Korea ovat suuret kysymysmerkit tähän turnaukseen. Siinä on Liettuan iskun paikka! Unkarilla on joitakin hyviä hyökkääjiä ja monta kohtuullista veskaria. Pakisto ei vakuuta niinkään. Isojen uhittelu lienee mahdollista, mutta vaikeat kisat silti edessä kun oman tasoisia maita (Italia, Britannia) ei ole nyt mukana. Ja osaako Unkari pelata suosikin asemassa, se on joskus vaikeaa pikkumaille. Korea pumppasi itsensä "laadukkaaksi joukkueeksi" Olympialaisten takia, ja nyt alkaa aika sen jälkeen. Kanukit pitää joukkueen varmaan vielä pinnalla, mutta toivottavasti niitä ei osteta lisää kun nykyiset alkavat hiljalleen vanhentua. Olisi mukava nähdä Korea samoissa kisoissa Japanin kanssa. Japsit taistelee Puolan kanssa noususta Tallinan turnauksessa, joten kohtaaminen on lähellä elleivät he mene taas ristiin eri tasoille. Toisaalta kanadalaisten pitäisi poistua Korean rosterista, että noista matseista tulisi reiluja. Tällä hetkellä Japani on perässä, mutta omilla pelattaessa tilanne voi olla toinen. Ainakin 18-vuotaissa Japani pelaa ensi vuonna B-sarjassa Tanskaa ja Slovakiaa/Sveitsiä vastaan, kun taas Korea taistelee D-sarjan hännillä Romaniaa, Viroa ja Serbiaa vastaan..

  edit. katselin harkkapelien tilastoja, ja ainakin Jokerien Platt ja Tapparasta tuttu Bailen ovat Valko-Venäjän vahvuudessa. Kokeneita KHL-pelaajia ei tosin näkynyt pistetilastossa 5-4 rl voitossa Kazakstanista. Laadukkaat konkarit olisivat tärkeitä vielä seuraavina vuosina, ettei heidän (sinällään ihan laadukkaat) junnut joudu vielä liian suureen rooliin.

  Kazakstan marssittaa taas kunnon muukalaislegioonan jäälle, kun Karlssonin ja Bochenskin ohella heillä pelaa ainakin Dustin Boyd ja hienon kauden pelannut Darren Dietz. Jos he saavat vielä Dawes, St Pierre, Dallman osastoa kentälle, niin ulkkarit taitavat ratkoa pelit yksinään. Omissakin on toki jonkin verran laatua Nikita Mihailisin ja Roman Starchenkon johdolla..
   
  Viimeksi muokattu: 27.04.2019 klo 18.39
  Pardus tykkää tästä.
 9. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Lainaus:
  Ja U20-kisoissa Etelä-Korea tippui vieläkin alemmas eli 2B:hen, jonne Kiina puolestaan nousi. Vuonna 2014, kun pelasivat edellisen kerran yhtä aikaa siellä, Etelä-Korea voitti 17-2. Ensi vuonna tulos lienee hiukan erilainen.
   
  Viimeksi muokattu: 27.04.2019 klo 15.35
  PJPT tykkää tästä.
 10. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Lainaus:
  Onhan näitä: Kasparaitis, Zubrus, Lahesalu ja sit tuntemattomampia sankareita alasarjojen joukkueissa. Jääkiekko ei nyt vaan ole ihan prioriteetti ykkönen Liettuassa, joten Zubin kokemus on varmasti kullan arvoista. Veikkaanpa myös että Anze Kopitar tullaan näkemään Slovenian joukkueessa vielä NHL-uransa jälkeenkin kun vastaavaa pelimiestä ei ole edes tulollaan.
   
 11. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Lainaus:
  Andrei Stas ei ole pelannut Valko-Venäjän paidassa sitten 2017 MM-skabojen, joka tosiaan kielii siitä että olisi vaihtanut kansalaisuutensa venäläiseksi. Niinikään Omskissa pelaava ex Kazakki Koshelev on jo jonkin aikaa liikkunut Venäjän passilla.
   
 12. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Jääkiekon MM-kisojen 2B-sarjalohkon tai myös C2-sarjan pelitilanteet ennen päätöspäivää Meksikossa pelattavien kisojen osalta ovat kaiken kaikkiaan ennen päätöspäivää seuraavat parin pelatun ottelupäivän jälkeen:

  24.4.2019

  Uusi-Seelanti-Georgia 6-2 (Jään Mustat tai myös Ice Blacks tuntui pyörittävän ainakin vielä tällä erää Jään Ristiritareita, mutta lähivuosina ei välttämättä pyöritä enää mikäli Jään Ristiritareiden kehitys jatkuu myönteisenä.)

  Israel-Pohjois-Korea 9-3 (Melko selvää Israelin hallintaa kunhan vain järkevästi vauhtiin päästiin.)

  Islanti-Meksiko 8-1 (Jäähaukkojen/Tunturihaukkojen hallintaa kyllä odotin, mutta ihan noin isoa ylimenoa en ihan välttämättä odottanut.)

  26.4.2019

  Pohjois-Korea-Uusi-Seelanti 5-8 (Tämä ottelu tuntui vähän tasaisemmalta, mutta sitten Uusi-Seelanti meni menojaan.)

  Georgia-Islanti 6-3 (Jään Ristiritarit järjestivät jälleen yllätyksiä voittaen Tunturihaukat/Jäähaukat. Nolo juttu juurikin viime aikoina jääkiekkoinnostustaan menettäneelle maalle ja etenkin kun periaatteessa olisi pitänyt voittaa tai pelata edes erittäin menettelevä jatkoajalle meneminen kun tasapelit eivät enää ole mitenkään sallittuja.

  Edes melko teoreettisen sarjanousunkin kannalta voitto olisi tarvittu tästä ottelusta ehdottomasti.

  Tunturihaukat taisivat myös ehkä hieman liikaa tuhlata voimiaan Meksikoa vastaan suoritetuissa maalijuhlissa joita olisi tarvittu Jään Ristiritareita vastaan. Jään Ristiritareille tällainen voitto lupaa hyvää tulevaisuutta ajatellen ja lisää kiinnostusta ainakin lajia kohtaan.)

  Meksiko-Israel 4-5 (Jatkoaika tarvittiin ja sen Israel hyödynsi voittaen. Meksikolta tähän mennessä lukemattomien huonojen ottelujen jälkeen paras peli koko turnauksesta, mutta liian myöhään kokonaistilanteen kannalta.)

  Pistetilanne kaikkiaan on seuraava:

  Israel 11 pistettä

  Uusi-Seelanti 9 pistettä

  Georgia/Gruusia 6 pistettä

  Israel 6 pistettä

  Islanti 6 pistettä

  Pohjois-Korea 3 pistettä

  Meksiko 1 piste

  Uusi-Seelanti voi vieläkin nousta, mutta se vaatii täysiä pisteitä ja Israelin olisi mieluusti jäätävä pisteittä tai sen tulisi saada enintään yksi piste. Meksiko taitaa ikävä kyllä pudota Jääkiekon MM-kisojen 3. Divisioonaan/3-divisioonaan tai myös vanhemman ajan mukaiseen D-sarjaan. Ainoa putoamisen välttävä tekijä olisi nyt väkivallan koettelemassa maassa ottaa mieluusti täydet pisteet viimeisestä ottelusta ja juurikin Pohjois-Koreaa vastaan.

  Päätöspäivän ottelut ovat seuraavat 27.4.2019:

  Israel-Georgia

  Islanti-Uusi-Seelanti

  Pohjois-Korea-Meksiko
   
 13. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Jääkiekon MM-kisojen 3. Divisioonan/3-divisioonan tai myös D-sarjan vastaava turnaus Bulgariassa on sujunut tähän asti seuraavalla tavalla kolmen ottelupäivän, yhden välipäivän, kuluvaa välipäivää ja ennen huomisen päätöspäivää:

  23.4.2019

  Etelä-Afrikka-Turkmenistan 2-7 (Tämä ottelu on jo mainittu taustoitettuna aiemmin.)

  Luxemburg-Taiwan 4-5 (Aluksi oli ensimmäisen erän ajan 0-0, mutta lopulta Taiwan vei tämän ottelun nimiinsä.)

  Bulgaria-Turkki 3-1 (Merkittävä avaus nousutavoitteelle.)

  25.4.2019

  Luxemburg-Etelä-Afrikka 5-2 (Kiekkopanttereille kaikkiaan ikävän oloinen ottelu josta siinä vaiheessa mielellään edes jäännöspisteitä olisi tarvittu.)

  Turkki-Taiwan 7-4 (Turkki pystyi melko hyvin hallitsemaan peliä vaikka välillä hieman tahdittomalta näyttikin. Taiwanillakin energiaa vielä tässä ottelussa tuntui riittävän, mutta ei vain juuri niitä maalipaikkoja.)

  Bulgaria-Turkmenistan 6-2 (Tällä kertaa Turkmenistan kohtasi voittajansa, mutta lähivuosina kehityksen jatkuessa yhtä myönteisenä kuin vaikkapa viimeisen 5-6 vuoden aikana Georgiassa ei välttämättä näinkään kovalukuisia voittoja enää nähdä Bulgarialta saatikka sitten Bulgariaa paremmilta joukkueilta alemmilla tasoilla.)

  26.4.2019

  Etelä-Afrikka-Turkki 3-6 (Hampaattoman ja kynnettömän turnauksen pelanneille Kiekkopanttereille toki ainakin osin myös pakottavan sukupolvenvaihdoksen ja sisäänajamisenkin muistaen ottelu oli murheellinen päättyen jo ennen päätöspäivää varmaan putoamiseen jo MM-kisojen 3. Divisioonan/3-divisioonan tai myös D-sarjan MM-kisojen Karsintaan.)

  Turkmenistan-Luxemburg 4-3 (Turkmenistan onnistui voittamaan, mutta nyt alkoi olla jo aika tiukkaa eikä sinänsä ihmekään edellisillan Bulgaria-ottelun jälkeen. Toisaalta taas samalla tavalla ajatellen tämän olisi pitänyt olla Luxemburgille helpompi ottelu ja voitto aikoihin, mutta tavallaan se sitten päättyi sille epäedullisemmin.)

  Taiwan-Bulgaria 2-11 (Taiwanilta tuntuu turnauksen loppuun mennessä loppuneen puhti kokonaan tai ainakin otteet jossain määrin tuntuvat koko ajan heikkenevän mitä pidemmälle aina erinäisiä turnauksia pelataan näin isommilla MM-tasoilla. Tekniikka on oikea, mutta vastus tuntui kyllä myös nyt liian kovalta muutenkin.)

  Päätöspäivän ottelut 28.4.2019 ovat seuraavat:

  Turkki-Turkmenistan (Tämä ottelu on sikäli mielenkiintoista seurata senkin vuoksi, että Turkki ja sen Jääkiekkoliitto puhumattakaan yksityisistä maan urheilurahoittajista ovat viime vuosina tukeneet Turkmenistania ja Jääkiekkoliittoa merkittävillä summilla ja osana nykypäivän Turkmenistanin jääkiekkoa sen samanaikaista uutta tuloa erilaiset turkkilaiset seurajoukkueet yhdessä ajoittain maajoukkueenkin kanssa ovat pelanneet ja vahvistaneet henkilötasolla maan kehitystä.)

  Taiwan-Etelä-Afrikka (Lähinnä mielenkiintoista seurata sen vuoksi, että tuleeko edes pisteen pistettä Kiekkopanttereille sen huonoimmasta turnauksesta sinänsä aikoihin huolimatta jo aiemmin taustoitetuista asioista? Vanhemman aikaisesti nimitettävän Kansallisen Kiinan tai myös nk. Raha-Kiinan ennen nykypäivän lähtökohtaisen rikasta, isompaa Kiinaa eli Taiwanin osalta sillä on tähtäimenään lähinnä sarjasijoituksen kohotus joka toki sekin on osin riippuvainen muiden joukkueiden tappioista.)

  Luxemburg-Bulgaria (Bulgaria taitaa viimeistellä täydellisyytensä kotiyleisön edessä ennen melko todennäköisiä seuraavan vuoden putoamistaisteluja ja rämpimisiä ilman ihmeitä, mutta bulgaarien uusi sukupolvi saattaa kansainvälisellä junioritason jääkiekon sisäänajollaan tehdä ihmeitä muutaman vuoden sisällä. Ainakin yksilötasolla mikäli ei millään joukkuetasolla.)

  Sarjatilanne on jo ratkennut nousun ja putoamisen osalta ennen päätöspäivää, mutta silti se on seuraava:

  Bulgaria 12 pistettä

  Turkmenistan 7 pistettä

  Luxemburg 6 pistettä

  Turkki 6 pistettä

  Taiwan 5 pistettä

  Etelä-Afrikka 0 pistettä
   
 14. Espen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Old time hockey like Eddie Shore
  Tässä on erinomainen tarina Jevgeni Nabakovista. Ust-Kamenogorskissa oli valtavan hyvä pelaajatuotanto Neuvostoliiton, Venäjän ja Kazakstanin maajoukkueen käyttöön varsinkin 1980- ja 1990-luvuilla. Nabakov muistelee mm. Ust-kamenogorskin maalivahtikoulutusta ja miten outoa oli pelata 2006 olympialaisissa Kazakstania vastaan, jonka kokoonpanossa oli tuolloin paljon lapsuuden kavereita.

  https://www.iihf.com/en/events/2019/wmia/news/9594/from-kazakhstan-to-san-jose
   
  Pardus ja Valapatto tykkäävät tästä.
 15. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Onko jossain nähtävillä 1A ja 1B kisojen kokoonpanoja? IIHF:n sivuille niitä ei ole pöllähtänyt vieläkään.
   
 16. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Lainaus:
  Tuolta löytyy:
  IIHF - ICE HOCKEY / 2019 CHAMPIONSHIPS

  1A:n kokoonpanot ilmestyvät huomenna.
   
 17. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Lainaus:
  Kiitoksia! Näkyykö pelejä suorana netin kautta jostain?
   
 18. Snacilep Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans, Leijonat
  Lainaus:
  YouTubesta
   
 19. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Tilastoanalyysin perusteella MM-kisojen eri divisioonien keskimääräiset tasot vastaavat hyvin loogisesti Suomen sarjaportaikkoa:

  A-sarja: Liiga
  1A: Mestis
  1B: Suomi-sarja
  2A: II-divisioona
  2B: III-divisioona
  3 & 3Q: harrastesarjat
   
 20. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Meksikon kisoissa juutalaiset voittivat odotetusti Georgian ja nousivat viiden vuoden tauon jälkeen 2A:han. Liekö voitonjuhlia varjostanut yhtään se, että suunnilleen samaan aikaan Meksikon rajan toisella puolen juutalaisia ammuskeltiin synagogassa.
   
  Viimeksi muokattu: 28.04.2019 klo 14.56
 21. Lauriman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalpa
  Barys Nur-sultanin kanadalaispakki Darren Dietz on Kazakhstanin joukkueen entry-listassa eli taas on kansalaistettu uusi peluri. Kaikki muutkin kanadakstanilaiset(+Karlsson ja Bochenski) tuolta listalta löytyy paitsi Nigel Dawes joka ei vissiin divarikisoille enää syty.

  Veikkaanpa että nähdään idän ihmeiden Kazakstanin ja Valko-Venäjän paluu takaisin a-tasolle. Sloveniaa toki toivoisin kazakkien tilalla.
   
 22. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  @Toimitus Kun kerran olette paikan päällä Tallinnassa niin Mark Viitasen haastattelu olisi mukava lukea.
   
  San Jose Shark #50 tykkää tästä.
 23. Espen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Old time hockey like Eddie Shore
  Liettuan kokoonpanossa vain kaksi puolustajaa viime MM-kisoista, Alisauskas ja Katulis, jotka molemmat ovat elintärkeitä. Lisäksi Protchenko on pelannut aiemmin. Poissa viime keväältä ovat Kieras (ilmoitti kisojen jälkeen lopettavansa), Kasparaitis, Aliukonis, Cypas ja Jasinevicius. Tilalla on neljän junnua, joista Gusevasilla on jotain näyttöjä.

  Hyökkäyksestä pois tärkeä Kumeliauskas loukin vuoksi. Viime keväänä Zubruksen ja Bosaksen kanssa ykkösessä pelannut Kaleinokovas myös poissa. Muuten kasassa parhaimmisto. Zubrus, Bosas, Bogdziul, Verenis, Krakauskas, Cizas, Cetvertak ja Gintautas sekä Bendzius. Näistä saa kolme ihan hyvää ketjua jalkeille. Nelosen taso heikompi.

  Puolustus on sen verran junnutasoa, että odotettavissa voisi olla voitto ainoastaan Koreasta.
   
 24. Espen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Old time hockey like Eddie Shore
  BEL ja KAZ näyttävät vahvimmilta. Kazakstanilla on Bochenski, Boyd, St.Pierre, Dietz ja Karlsson "kansalaistettu" osastolta. Kokoonpano on viimevuotista vahvempi hyökkäyksen kärkiosaston suhteen, vaikka Starchenko ei ole mukana.
   
 25. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Darius taisi pistää luistimet takas varastokomeroon viime vuotisten kisojen jälkeen. Oli kyllä sopimus Energia Elektrenain kanssa tästäkin kaudesta mutta lopulta pelejä ei kirjattu ensimmäistäkään.