Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Divisioonien MM-kisat

  • 225 591
  • 1 428

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Romania sitten nousi. Tomasz Valtosen potku-uutista odotellessa...

Tämä oli täydellinen yllätys itselleni. Virokin vei Romaniaa ensimmäisessä pelissä, mutta ei saanut kui pisteen matkaan.
 
Nimitysten suhteen itselleni oikeastaan sinänsä on samantekevää, että miten noita tavallaan nimittää.

Sarjanimenä tai numeronimenä.

Muutoin kyllä kaikkiaan uusi järjestelmä (Tai ei ihan niin uusi kun on ollut jo vuodesta 2012 lähtien voimassa.) on kyllä toiminut alkuvierastuksen jälkeen kansainvälisen jääkiekon alemmilla tasolla.

Järjestelmä on toiminut hyvin. Siitä ei kahta kysymystäkään. Samantekevää ei ole sen sijaan tuo nimi. 2A on noin miljoona kertaa parempi vaihtoehto kuin 2. Divisioonan/2-divisioonan MM-kisojen eli käytännössä vanhemman ajan C-sarjan MM-kisojen 2A-sarjalohko tai C1-sarjalohko. Ja siis virallinen nimi voi olla mitä vain, mutta näin keskustelupalstalla keskustelun sujuvuuden ja oikean hahmottamisen kannalta olisi minusta suotavaa käyttää näitä selkeitä ja kaikille ymmärrettäviä 1A, 1B, 2A jne.
 

Pardus

Jäsen
Itse olen myös sitä mieltä, että nykyiset ovat täysin ymmärrettävät nimitykset. A-sarja on sitten sellainen poikkeuksen vahvistava sääntö.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Romanialta suorastaan sensaatiomainen nousu 1A-divisioonaan. Ensi vuonna luvassa jääkylmää kyytiä 1A-divisioonassa.

Puolalle ykköshyökkääjä Aron Chmielewskin jääminen pois kisoista oli iso takaisku. Krzysztof Zapalaa ei ole maajoukkuessa näkynyt. Zapalan taitoja ja rauhallisuutta olisi kaivattu Romanian puolustusalueelle murtautumiseen. Taitaa Tomek Valtosen pallilla tutista tällä hetkellä.

On kyllä nyt nähty parina keväänä näitä hienoja yllätyksiä divisioonakisoissa. On ollut Liettuan ja Iso-Britannian nousuja ja nyt on Romanian vuoro yllättää. 1A-divisioonasta nousee ennakkosuosikkipari Kazakstan ja Valko-Venäjä. Unkari on suuressa riskissä pudota 1B-divisioonaan. Olisi järkyttävä takaisku maalle. Hissinousu takaisin 1A-divisioonaan ei ole suinkaan mikään selviö, jos Puola saa rivinsä ensi kevääksi kuntoon.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Järjestelmä on toiminut hyvin. Siitä ei kahta kysymystäkään. Samantekevää ei ole sen sijaan tuo nimi. 2A on noin miljoona kertaa parempi vaihtoehto kuin 2. Divisioonan/2-divisioonan MM-kisojen eli käytännössä vanhemman ajan C-sarjan MM-kisojen 2A-sarjalohko tai C1-sarjalohko. Ja siis virallinen nimi voi olla mitä vain, mutta näin keskustelupalstalla keskustelun sujuvuuden ja oikean hahmottamisen kannalta olisi minusta suotavaa käyttää näitä selkeitä ja kaikille ymmärrettäviä 1A, 1B, 2A jne.

Niin no tuon pidemmän maininnan joko tai muodossa puhuttaessa voisikin varmaan jättää pois.

Oikeammin ilmaistuna lienee kai parempi sanoa 2. Divisioonan/2-divisioonan MM-kisojen 2A/C1, mutta vain mikäli haluaa sen C-sarjan MM-kisojen taustan muistaa?

Muutoin sitten vaikka ihan nykyisellään tai viimeistään ainakin ilman muutoksia lähivuosina vain pelkästään MM-kisojen 2A-tasona voisi nuo kilpailut mainita.

Ulkomaiden forumillakin kun on ainakin ajoittain noita vaihtoehtoisiakin nimityksiä käytetty.

Tosin ei ihan niin paljon enää viime vuosina totta puhuen toisin kuin vuosina 2012-2014 milloin tämä MM-kisojen 1. Divisioonan/1-divisioonan ja 2. Divisioonan/2-divisioonan jakautumiskeskustelu oli kuumimmillaan.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Kazhakstan ja Valko-Venäjä sitten eilisen ottelun lopputuloksin matkustivat ensi vuoden MM-kisoihin Etelä-Korean jäädessä katkerasti rannalle.

Välillä oli kyllä pelissä hieman sopupelin makua isäntien ja Valko-Venäjän kesken, mutta ei suurimmillaankaan lähimainkaan niin paljon kuin mitä oli joitakin vuosia sitten muistaakseni jossakin pelissä Kazhakstanin ja Ukrainan kesken jossa pedattin kazakkien nousu MM-kisoihin muistaakseni brittien kustannuksella.

Voi kyllä olla, että muistan väärinkin ja tuo kazakkien sopupelin tilanne tapahtui myös muutamaa vuotta myöhemminkin jolloin siltikin puhuttaisiin lähivuosista.

Etelä-Korea vuorostaan tosiaan jäi rannalle, mutta kaikkiaan onnistuneet kisat Liettua-tappiota huomioimatta.

Edelleenkin pidetään ainakin melko hyvin tavoitteista kiinni siinä, että mikäli nousu ei vain millään ole mahdollinen niin ainakin oman sarjatason kärkisijoilla pysytään.

Ja mikäli jostakin syystä maata sitten ihan hirvittävästi haluaisi kritisoida niin ainakin Slovenian ja Unkarin tämän hetken tilanteeseen nähden Etelä-Korealla on ollut hyvin vähän hävettävää.

Toki mahdollinen tappio päätöspäivän ottelussa saattaisi aiheuttaa lisää kritisoitavan aihetta, mutta silti kuitenkin pidän kisoja melko onnistuneina huonoimmillaankin.

Ja voitolla täysin tai vähän vähemmin pistein on erittäin hyvä jatkaa ensi vuoteen, saada sitten se tämän vuoden saamattomaksi jäänyt nousu ja pitää kiinni edelleen lähivuosien eli 2021-2025 hissijoukkueen tavoitteesta.

Siitä sitten on tarkoitus kasvaa Etelä-Korean oman Kiekkoliiton viime vuosien sanojen mukaisesti aikaisintaan vuodesta 2025, mutta viimeistään vuoteen 2030 mennessä pysyvään MM-kisojen paikkaan kiinni.

Mikä tahansa aikaisempi vuosi ja tietenkin menestys pysyvän MM-kisapaikan suhteen on aina tietenkin bonusta, mutta se ei ole vieläkään päämäärä.

Se onkin viisasta koska muuten voi tulla liikaa Unkarin tyyppisiä paineita kulissien takana ja aivan liian ylisuuria odotuksia.

En tiedä tosin sitten, että minkä takia Etelä-Koreaa nyt ihan niin paljon on kritisoitu.

Etenkin taas ennen kisoja tai kausien välisinä aikoina.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon MM-kisojen 1B-tason osalta päätöspäivän tulokset tulevat seuraavaksi tähän alle:

4.5.2019

Romania-Hollanti 3-1

Puola-Japani 7-4

Viro-Ukraina 4-3 (Jatkoaika tarvittiin Kiekkopääskyjen/Jääpääskyjen voittoon.)

Sarjataulukko lopullisena tilanteenaan tulee tähän alle:

Romania 13 pistettä

Puola 13 pistettä

Japani 6 pistettä

Viro 6 pistettä

Ukraina 4 pistettä

Hollanti 3 pistettä

Romania nousi keskinäisellä voitollaan Puolasta MM-kisojen 1A-tasolle missä kuitenkin ensi vuonna voi ilman ihmeitä pudota takaisin nykyiselle sarjatasolle.

Se ei ole mitään siltä silti pois ja Japani taantui valitettavasti jälleen loppua kohti vaikka eivät mahdolliset lisäpisteet välttämättä sarjanousuun olisivat joka tapauksessa riittäneet kokonaisuutena puhuttaessa.

Ehkä toiseen sijaan asti, mutta ei ihan voittoon ja nousuun asti kun kaikkea näin kisojen jälkeen miettii.

Eestiltä pirteät kotikisat ja lähivuosina voi jopa nousta aivan kaiken mennessä nappiin, mutta rutiiniakin tarvitaan ja vähänkin takaiskujen sitä satuttaessa voi tehdä tiukkaa edes pysyä sarjassa. Noususta sitten puhumattakaan.

Ukraina onnistui punnertamaan itsensä sarjassa säilymiseen ja Hollanti jatkaa näemmä hissijoukkueena 1. Divisioonan/1-divisioonan MM-kisojen ja 2. Divisioonan/2-divisioonan MM-kisojen välillä aivan 1990-luvun lopun tai jossain määrin myös 1980-luvun lopun B-sarjan ja C-sarjan MM-kisojen tyyliin huolimatta siitä, että vähitellen Ijs-Oranjella olisi mahdollista pitkästä aikaa olla jääkiekossa parempikin kuin mitä on.

Toki ihan parhaimpiin vuosiin tai 1990-luvun Larry van Wierenin valmennusajan hollantilaisen jääkiekon renessanssivuosiin on vielä aika helskutin pitkä matka, mutta ainakin suunta on kaikesta huolimatta oikea.

Jong Ijs-Oranjelta ja ennen kaikkea Tillburg Trappersin pelaajistoa pitäisi saada riittävästi sitoutumaan varsinaiseen Ijs-Oranjeen nykyistä tai viime vuosia paremmin.

Lopuksi kuitenkin vielä yksi sana:

Felicitări Tricolori Hochei!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tänä päivänä eli 5.5.2019 pelataan tietenkin vielä MM-kisojen 1. Divisioonan/1-divisioonan 1A:ssa seuraavat ottelut:

Slovenia-Liettua (Tässä ottelussa pelataan putoamisesta. Slovenia ei todennäköisesti möhli tätä ottelua, mutta kaikki on penkin alle menneissä kisoissa hyvinkin mahdollista. Liettua taas voi järjestää itselleen uuden sensaation ja tietyllä tapaa tätä jopa toivoisi, mutta pudotessaankin voidaan lähteä edes hyvillä mielin yrittämään lähivuosille jääkiekossa asioita uudestaan. Säilyessään Liettuasta saattaa hyvinkin tulla MM-kisojen 1. Divisioonan/1-divisioonan lähivuosien jääkiekon nk. Musta Hevonen.)

Valko-Venäjä-Etelä-Korea (Tässä ottelussa ei enää ole panosta kun Etelä-Korea ei voi enää nousta, mutta kaikkiaan mahdollisen turhan kriitikin vähentämiseksi tässä ottelussa toivoisi Etelä-Korean voittavan.

Tappiollakaan ei sinänsä ole toki merkitystä paitsi pisteiden kannalta ja lähinnä sitten mahdollisen turhan kritiikin jatkumisena sitten sarjakauden ulkopuolella kun maan jääkiekkoa ajattelee. Valko-Venäjälle voitto takaisi ainakin vähän paremmat jatkoasetelmat ensi vuoden MM-kisoihin mihin mennessä Jään Visentit toivon mukaan ovat treenanneet nykyistä enemmän.)

Kazhakstan-Unkari (Tässä ottelussa onkin Unkarin ehkä viime vuoden brittien kanssa pelattua kotiyleisön nousuottelua huomioimatta ehdottomasti kovimmat odotukset aikoihin. Valitettavasti ei kuitenkaan traagisesti alun perin odotetun sarjavoiton tai edes MM-kisanousun varmistavan kakkostilan saavuttamisesta vaan sarjassa säilymisestä puhuttaessa.

Voitolla pysytään sarjassa näillä näkymin tai yritetään ainakin kaikkensa riippuen hieman Slovenia-Liettua-ottelun tilanteesta ja muutoin pudotaan sitten yhtä tasoa matalammalle joskin ei muuttuneiden sääntöjen mukaan ihan sentään koko sarjasta ulos.

Joka tapauksessa Unkarille tämä turnaus on ollut unohdettavan huono ja säilyminen on ainoa hyvä asia minkä tästä voi enää saada. Tappiolla aletaan puhua jo tulevaisuuttakin ajatellen aika kamalista uhkakuvista kun myös lähivuosien nousijajoukkueet tosiaan vaikkapa Tricolori Hocheita myöten muistaa.

Toki sarjanousu toki 1A-tasolle on erittäin todennäköinen, mutta putoaminen yleensäkään 1B-tasolle ei ole Unkarin jääkiekon kulissien takaisen väännön muistaen toivottavaa.

Säilymällä saadaan sentään käydä varmasti tulikiven käryiset keskustelut kulissien takana ja keskittyä unohtamaan tämä häpeävuosi.

Samalla saisi tietenkin käydä ihan lopullisesti läpi mitä ilmiselvimmin koko maajoukkueen olemusta edelleen nähtävästi haittaavan brittitappion. Kisaisännille voittamalla Unkari saadaan lähinnä entistä parempaa mieltä ensi vuoden MM-kisoihin.

Tosin voi vain olettaa, että olisivatko kazakit kuitenkaan ihan näin hyviä ilman hyvää kotikisahenkeä?

Silläkin on ollut vaikeutensa vaikka ihan ei niin Jään Visenttien jähmeän hidas jäällä ole ollutkaan. Liikepeli ja taitotasokin vähitellen alkaa taas kehittyä parempien aikojen malliin. Ihan niin usein ei edes kuuluisa nk. Halonhakkuu näytä nykyisiä kazakkeja jääkiekossa kiinnostavan.)

Panosta ainakin Klo 9.30, Klo 13 ja Klo 16.30 alkavissa otteluissa ainakin on paljon ilmassa sinänsä etenkin päivän ensimmäisen ja viimeisen ottelun osalta.
 

Pardus

Jäsen
Jos Jussi Tupamäki luet tätä niin nuoria on melkeinpä pakko ajaa reippaalla kädellä sisään ensi keväänä. Silloin Hollannin tilalla on huomattavasti heikompi Serbia. 2021 Hollanti lienee taas Serbian tilalla ja voi hyvinkin olla, että Tilburgin tilanne on saatu siihen mennessä järkevämmäksi. Tilburg-Hollanti olisi liian kova vastus ensikertalaisille, joten ensi vuotta parempaa saumaa nuorennusleikkaukselle ei todennäköisesti aivan heti tule.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Kyllä jää taas jossiteltavaa näidenkin 1A kisojen suhteen.

A) Jos Slovenia olisi löytänyt kahden viimeisen pelin murhaavan tehokkuutensa yhtään aikaisemmin, olisi heillä ollut täydet mahdollisuudet nousuun.
B) Jos Korea olisi pystynyt ottamaan edes pisteen turnauksen heikoimmalta joukkueelta, olisi se nyt juhlimassa nousua Valko-Venäjän sijasta.
C) Jos Liettua olisi heti ensimmäisessä pelissään pystynyt yllättämään ennakkosuosikki Valko-Venäjän, ois kans voinu olla aika erinäkönen loppusarjataulukko.

No nää on näitä. "Win the right games" ja tämän Valko-Venäjä teki toisin kuin Slovenia.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
No nää on näitä. "Win the right games" ja tämän Valko-Venäjä teki toisin kuin Slovenia.

Kyllä. Valko-Venäjällä ei ollut enää pelattavaa.

Jos Jussi Tupamäki luet tätä niin nuoria on melkeinpä pakko ajaa reippaalla kädellä sisään ensi keväänä. Silloin Hollannin tilalla on huomattavasti heikompi Serbia. 2021 Hollanti lienee taas Serbian tilalla ja voi hyvinkin olla, että Tilburgin tilanne on saatu siihen mennessä järkevämmäksi. Tilburg-Hollanti olisi liian kova vastus ensikertalaisille, joten ensi vuotta parempaa saumaa nuorennusleikkaukselle ei todennäköisesti aivan heti tule.

Ketkä noista nuorista pystyisivät pelaamaan nelosketjua korkeammalla? SuperElitessä 11 maalia tehnyt Artemi Aleksandrov? Toinen SuperElit pelaaja Svartbro tai J20 Elit/division2 pelaaja Fabian Hast? Nuorten Mestiksessä piste/peli tahtia pelannut Andre Linde? Nuorten SM-liigan pelaajat ovat lähinnä joukkueittensa täytemiehiä. Eri asia jos Kristjan Kombe saadaan houkuteltua mukaan.

Juniorit toki kehittyvät vielä, mutta että pystyisivät syrjäyttämään edeltään Embrichin, Usovin, Viitasen, Rooban, Petrovin, Arrakin, Sibirtsevin, Andrejevin, tai tämän vuoden nelosketjussa pelanneiden Fursan ja Vasjonkinin. Makrovkin pelasi hyvällä tasolla ammattilaisuransa. Vaikkei olekaan pelannut muutamaan kauteen, niin on silti joukkueen taitavin pelaaja edelleen.
 

Pardus

Jäsen
Juniorit toki kehittyvät vielä, mutta että pystyisivät syrjäyttämään edeltään Embrichin, Usovin, Viitasen, Rooban, Petrovin, Arrakin, Sibirtsevin, Andrejevin, tai tämän vuoden nelosketjussa pelanneiden Fursan ja Vasjonkinin. Makrovkin pelasi hyvällä tasolla ammattilaisuransa. Vaikkei olekaan pelannut muutamaan kauteen, niin on silti joukkueen taitavin pelaaja edelleen.
Miksi Embrich, Usov, Viitanen, Rooba, Arrak, Fursa tai Vasjonkin pitäisi syrjäyttää? Kuuluvat parhaassa iässä oleviin pelaajiin/nuoreen kaartiin.

Eihän nyt valmiiksi jo joukkueen nuorimpia ja parhaissa sarjoissa pelaavia pelaajia ole mitään järkeä korvata. Vaan vanhimmat amatööritasolla pelaavat.

Katsellaan missä junnut pelaavat vuoden kuluttua ts. missä ovat pelanneet ensi kauden.
 
Viimeksi muokattu:

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Kyllä jää taas jossiteltavaa näidenkin 1A kisojen suhteen.
A) Jos Slovenia olisi löytänyt kahden viimeisen pelin murhaavan tehokkuutensa yhtään aikaisemmin, olisi heillä ollut täydet mahdollisuudet nousuun.
B) Jos Korea olisi pystynyt ottamaan edes pisteen turnauksen heikoimmalta joukkueelta, olisi se nyt juhlimassa nousua Valko-Venäjän sijasta.

Slovenia mätti maaleja Unkaria ja Liettuaa vastaan, jotka olivat turnauksen heikoimmat joukkueet. Ihan kiva että onnistuivat noissa, mutta ei siinä paljoa voi noususta haaveilla jos koheloit Koreaakin vastaan.

Viimeisiä matseja on aika turha märehtiä, kun homma oli jo ratkennut. Valko-Venäjähän on voinut vaikka istua baarissa koko yön kun tällä päivällä ei ollut mitään väliä. Muutenkin hyvä että potentiaalinen A-sarjan joukkue nousee Korean sijaan. Korea oli viime vuonna surullinen näky molemmissa kisoissa, kun ei vaan yksinkertaisesti riittänyt ja olivat puhtaasti tuontitavaran varassa. Sitten alkoi vielä sikailu kun tajusivat ettei taso riitä edes vähää alusta. Vaarallinen mailalla hakkaaminen ja munien koputtelu ei kuulu ammattilätkään! ECHL-kaverit ovat vaarallisia jos he meneettävät hermonsa. Kazakstan ja Ukraina olivat halonhakkuuryhmiä A-sarjassa joskus 20-vuotta sitten, mutta nykyään nuo A-sarjaan pääsevät neuvostovallat ovat jo oikeita KHL/VHL-pitoisia joukkueita.

Matt Dalton olisi mukava saada pois Korean maalilta. Hän torjui taas 94% varmuudella ja on todella epäreilu ase tälle sarjatasolle. En muista olenko nähnyt koskaan Koreaa oikealla veskarilla, ja se voisikin olla aika karmeaa katseltavaa. Puola ja vastaavat eivät olisi enää helppoja jos veskari ei olisi noin paljon muun joukkueen yläpuolella. Esim Slovenia olisi aika kova jos he ostaisivat AHLstä jonkun perusvarman kaverin ja pari pakkia kaupan päälle.

Korealta puuttui tänä vuonna ulkomaalaiset hyökkääjät. Onkin jännä nähdä palaavatko he vielä joukkueeseen kun Olympiahanke on ohi ja miten muuten toimitaan. Ensi vuonna vastaan tuleva Romania hoituu varmaan millä rosterilla tahansa, mutta muuten lähivuosina tarvittaisiin laadukkaita ulkkareita kun nykyiset alkaa ikääntyä hiljalleen. Kazakstanilla on vähän sama tilanne. Heidän perusrunko on toki parempi, mutta Bochencki, St Pierre, Dawes, Dallman ja Karlsson ovat jo 35-vuoden kieppeillä. Omatkaan eivät ole nuoria kun 70-luvun laatu on eläkkeellä ja Krasnoslobodtsjev, Puskarov, Lipin, Starchenko alkaa olemaan myös iällä. Siinä saattaa helposti syntyä halu heilutella ruplatukkua.

Jos sääntöjä tiukennettaisiin, tämä pelleily vähenisi ja Slovenian tapaiset maat hyötyisivät. Myös Italia ja Itävalta ovat tainneet muuttaa politiikkaansa ja hyötyisivät jos kaikki pelaisivat omillaan. Vielä ennen he käyttivät paljon ulkkareita, mutta tänä vuonna ei taida olla kuin joku yksittäinen listalla (Sean McMonagle Italialla. Rosan ja Bardaron sukujuurista en tiedä vaikka aloittavatkin maajoukkueessa epäilyttävästi vasta tänä keväänä).
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Vähän ehkä laimeet nää turnauksen parhaiden pelaajien valinnat: Dalton, Dietz, Platt. Kukaan heistä kun ei ole syntynyt edustamassaan maassa.
Slovenia mätti maaleja Unkaria ja Liettuaa vastaan, jotka olivat turnauksen heikoimmat joukkueet. Ihan kiva että onnistuivat noissa, mutta ei siinä paljoa voi noususta haaveilla jos koheloit Koreaakin vastaan.
Tästä huolimatta rohkenen väittää, että jos olisivat pelanneet alkuturnauksen parhaalla tasollaan, olisivat sijoittuneet korkeammalle kuin neljänneksi ja taistelleet noususta. Slovenian turnaus oli itselle kokonaisuutena suurempi pettymys kuin Unkarin, vaikka toki heiltäkin odotin enemmän.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioonan/1-divisioonan päätöspäivän ottelujen tulokset ja lopputilanne turnauksen jälkeen Kazhakstanissa pelattujen 1A/B1-tason osalta ovat seuraavat:

5.5.2019

Slovenia-Liettua 9-0

Valko-Venäjä-Etelä-Korea 1-4 (Etelä-Korea voitti yllättävänkin ansaitusti mikä pistää kyllä miettimään Jään Visenttienkin otteita ensi vuonna ihan MM-kisoissa ja muutenkin.

Hirveästi on Jään Visenttejä kehuttu ja parhaimmillaan kyllä ansaitsee pelata MM-kisoissakin jo osin historiallisen taustansa vuoksi, mutta juurikin tuo jähmeys ja osin muutenkin erikoisen oloinen kangertelu pitkin turnausta tuotti vaikeuksia tälle tasolle.

Kunhan vain sitten Jään Visentit olisivat paikkansa arvoisia ensi vuoden MM-kisoissa eikä vain taas takavuosien tapaan ottaisi kuokkaan, aaltoilisi samantekevällä asenteella silloin kun huippumiehet jäi eläkkeelle tai mikäli en ihan väärin muista niin joitakin taisi myös murheellisesti menehtyä siinä kuuluisassa lento-onnettomuudessa tai olisi myös menehtynyt mikäli suunnitelmat eivät olisi menneet toisin?

Senkin vuoksi ja osin muutenkin lähinnä varsinkin jo nyt näinä päivinä ja puhumattakaan sitten jo periaatteessa hyvin kauankin suhteellisen turhan Etelä-Korean muun olemuksen ja kritisoinnin takia olisi ollut parempi, että Etelä-Korea olisi noussut Valko-Venäjän sijaan MM-kisoihin.

Valko-Venäjä tuntui muutenkin syttyvän sarjapaikkaan kiinni vasta pikemmin kesken kisojen kuin sitä ennen siinä missä Etelä-Korea heti Unkari-voittonsa jälkeen alkoi pelata aina MM-paikkaan oikeuttavaa positiivista peliä.

Saatan kyllä vielä Valko-Venäjän osalta perua jossain määrin puheitani mikäli nyt oikeasti alkaa Kazhakstanin tapaan ryhdistäytyä kun pelataan kovimmalla MM-tasolla tai pysyä myös ajoittain erittäin jähmeän asenteensa sijaan tulevina hissijoukkuevuosina selkeästi paikkaansa tavoittelevana, selkeänä huippusuosikkina myös tällä sarjatasolla.)

Kazhakstan-Unkari 3-1 (Onneksi Unkari sentään voitti pelinsä tässä unohdettavan huonossa turnauksessa edes kerran Liettuaa vastaan. Muussa tapauksessa harmitus ja järkytys olisi ollut vielä kovempi kuin nyt on. Voitolla olisi ollut sentään edes vähän parempi mieli ensi vuotta ajatellen.)

Tähän vielä sarjataulukko alle:

Kazhakstan 14 pistettä

Valko-Venäjä 10 pistettä

Etelä-Korea 9 pistettä

Slovenia 6 pistettä

Unkari 3 pistettä

Liettua 3 pistettä

MM-kisoihin nousevat Kazhakstan ja Valko-Venäjä ja Liettua putosi MM-kisojen 1B/B2-tasolle.

Arviot joukkueiden suorituksista laitan seuraavaan viestiin kun tähän eivät välttämättä mahdu.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Kaikkiaan arvioissa tänä vuonna tästä MM-kisojen 1A/B1-sarjatasosta puhuttaessa kaikilla joukkueilla tuntui menevän oikeasti jotakin vihkoon pahemman kerran, mutta vähiten tästä kaikesta kärsi ja positiivisimmin suhteessa kaikkiin selvisi ainakin mielestäni Liettua. Parhaimmillaan todella ennakkoluulotonta ja hienoa pelaamista. Vaikka sitäkin on toki nähty Liettualta aiemminkin 2000-luvulta lähtien niin ihan päivittäistä herkkua se ei sentään ole.

Enää ei tarvitse ainakaan osin sitoa kaikkea Arunas 'Ruuna' Aleinikovaksen varaan kuten joskus todella vanhempina aikoina tarvitsi silloin kun Liettuankin otteita alkoi tämäkin nimimerkki todella paljon seurata vaan kaikilla osa-alueilla tuntuu olevan hieno paikkansa jäällä.

Paras, mutta myös harmittavan ristiriitainen saavutus oli voittaa Etelä-Korea vaikkakin sama voitto ehkä pienin säästövoimin olisi ollut mahdollista saavuttaa täyskonttaavasta Unkarista tai jopa ehkä Sloveniastakin kun voimia olisi ollut enemmän säästössä. Sloveniasta ainakin pisteryöstö olisi ollut mahdollinen.

Kisojen ehkä aivan pahin epäonnistuja sinänsä oli tylyn pelkkää epäonnistumisen mittaria arvioiden Unkari, mutta missään tapauksessa ei Sloveniakaan ruoskakimpuitta säily ainakaan henkisellä mittapuulla.

Unkarilla tuntuu olevan vähän samantapainen ongelma kuin vanhempien aikojen Suomellakin jääkiekossa suurin piirtein sinne 1980-luvun ihan alkuun asti.

Helskutin paljon tuntuu olevan mielialasta, yksittäisen ottelun onnistumisesta kiinni koko turnauksen peli-ilo ja muutenkin Unkarilla tuntuu vanhempien aikojen Suomen tapaan olevan joukkue viime vuosilta ainakin kuin vain osiensa summa jäällä.

Lisäksi Slovenia-peikko alkaa Unkarin tapauksessa saavuttaa jo Suomen kaikkein pahimpia Neuvostoliitto-pelon tason mittaluokkia silloinkin kun kyseinen peikko eli Slovenia tai Suomen vanhempien aikojen tapauksessa Neuvostoliittokin konttasi kaikkein lähimmillään maata suoritustasonsa perusteella.

Ihan vähän erotuksena tosin asiassa Suomen kannalta Unkariin oli myös suhteellisen krooninen epäonnikin Neuvostoliittoa vastaan, mutta paljoa siitä ei siltä muuten erotuksena puutu.

Molemmissa tapauksissa Unkari ja noin vuosien 1980-1988 Suomi myös kehittyivät kukin tasollaan jääkiekossa voittamaan käytännössä melkein minkä tahansa kiekkomaan nimenomaan jopa hallitsevastikin, mutta silti aina tuli vain kompasteltua kun Slovenia tai tuossa 1980-luvun paremmankin Suomen tapauksessa Neuvostoliitto asteli jäälle.

Eilisen tappio ei varmaankaan Unkarin päädyssä varmasti suoritettavan palaverin myötä ainakaan helpota sen läpikäyntiä. Maassa muutenkin jääkiekon ulkopuolella on omat ongelmansa, mutta niiden perkuu jääköön poliittiselle puolelle sitten kuin vain jaksaa sitäkin ehkä läpikäydä.

Unkarin vain yksinkertaisesti on pakko vastata tulevaan kehitykseen muista lähtökohtaisista jääkiekon kilpailevista maista hinnalla millä hyvänsä!

Muussa tapauksessa sitä huonompaa asiaa lienee turha mainita.

Kaikki tietenkin olisi voinut olla toisin Etelä-Korean voittamisesta eteenpäin kun olisi saanut sitä tarvittavaa itseluottamusta alle ja pystytty vastaamaan odotuksiin.

Tämän vuoden virheillä on kuitenkin pakko myöntää, että välttämättä sekään ei olisi auttanut Unkaria ja se olisi vain tuonut entistä enemmän Etelä-Korealle turhaa lisäkritiikkiä.

Toivottavasti ensi vuosi sujuu paremmin. Mikä tahansa tulos kelpaa paitsi tämän vuoden toistaminen käytännössä millään tavalla tai putoaminen, mutta mieluiten toki olisi virkistävää nähdä Unkari paikallaan tavoittelemassa sarjanousua tai edes sitä nousun varmistavaa kakkostilaakin ensi vuonna.

Sloveniasta puhuttaessa ennen MM-turnausta tällä sarjatasolla uskoin melko vahvasti siihen, että viime vuoden mokat eivät toistu. Ei varsinkin kun parhaitakin pelaajia oli mukana ja kaikki näytti hyvältä.

Lopulta sitten tulikin miesmuistiin heikoimmat kisat Slovenialta ja välillä jopa viime vuottakin nolommalla tavalla homma näytti menevän päin sitä itseään jäällä!

Asetettiinko tähdille hieman liian isot paineet, annettiinko tähdille hieman liikaa kukin omasta puolestaan pelaamista ja sooloilua jäällä laiminlyöden muita osa-alueita vai mikä ihme sitten oikein meni vikaan?

Välillä tuntui siltä, että Slovenian oikea maajoukkue olisi lähtenyt kesälomalle ennen aikojaan ja tilalla olisi pelannut joko maan B-maajoukkue tai Kroatia!

Sen verran puistattavaa oli ainakin huonoimmillaan seurata joukkueen menoa jäällä.

Pakistollakin näytti olevan ongelmansa ja ei maalivahditkaan kovin moitteettomasti aina hommiaan suorittaneet, mutta ei sekään ihan kaikkea selitä.

Viime vuonna tuollaiset ongelmat pystyi vielä selittämään, mutta tänä vuonna tarvittiin putoamisuhka edes jonkinlaiseen elpymiseen jäällä.

Tämä vielä joukkueelta joka on jo suhteellisen vakioluokkaa ollut MM-kisoissa ja Talviolympialaisissakin maa on jo esiintynyt kahdestikin!

Puhumattakaan tietenkin olemisesta historiallisen nk. Keskialueen Moottorina myös Crvena Zvezda na Hokej Ledussa eli Jään Punatähtien eli Jugoslavian jääkiekkomaajoukkueessa juurikin pelaajaenemmistönsä osalta.

Jugoslavian parhaimman kiekkomaineen osalta tosin Slovenialla on kyllä vielä matkaa vaikka helposti niiden ylikin tavallaan voisi mennä ja on jo tietenkin yhtä tavallaan mentykin.

Slovenian osalta ainoa pelastus oli myös Unkarin krooninen pelko sitä kohtaan ja voimansa tuhlannut Liettua. Muussa tapauksessa tiukkaa olisi tehnyt selvitä niitäkin vastaan.

Tämäkin vuosi voidaan toki vielä jollakin tavalla pistää tyypillisen nk. Jääkiekon Huonon Vuoden piikkiin, mutta viimeistään ensi vuonna tämän saman toistuessa oikeastaan edes puoliksikin samalla tavalla kuin nyt on kyllä lopullisen palaverin ja uusiutumisen paikka Slovenialla.

Slovenian täytyisi pikkuhiljaa alkaa joskus ottaa ongelmallisia osa-alueitaan huomioon paremmin.

Muuten alkaa muistuttaa melkein maan nimikaiman Slovakian tai myös vähän Tsekin touhuja silloin kun näillä mailla oli omat vaikeutensa jääkiekossa.

Joskus kieltämättä Slovenia tuntuikin hieman joltain Slovakian tai Tsekin B tai C-maajoukkueelta jäällä takavuosina silloin kun maa vielä hiljakseen kehittyi itsenäisin askelin ja kun kokeiltiin Jugoslavian ajan otteiden sijaan jääkiekossa jotain muutakin.

Toisaalta jo tänäkin vuonna viime vuodesta poiketen kaikkea ei voi selittää vain huonolla vuodella. Lähitulevaisuuskin näyttää huolestuttavalta ja jopa pahaltakin mikäli aivan kaikki pahimmat uhkakuvat toteutuisivat.

Tuskin toteutuvat, mutta ehkä ainakin yksi tai pari-kolme uhkakuvaa voi toteutuakin.

Muuten toki Slovenian uskoisi elpyvän, mutta jossain määrin maa voi ehkä jääkiekossa silti vähän taantua ellei se sitten äkkiä saa jostakin hieman lisää tähdenlentoja tai muutoin lisää leveyttä sitä vaivaavaan materiaalikapeuteensa myös pitäen itse varsinaista MM-kisojen paikkaa silmällä.

Slovenian osalta Unkariin verrattuna täytyy kuitenkin ihan oikeasti alkaa olla MM-kisapaikassa huomattavasti useamminkin kiinni ja ennen kaikkea pian pitäisi jäädä ihan pysyvämminkin sarjapaikkaan kiinni vähän samaan tapaan kuin miten vaikka Latvia ja Tanska tekivät jääkiekossa kerran.

Muuten tuntuu, että kehitys polkee maassa paikallaan ja pelaamisen taso taas hieman sellaiselta väkinäiseltä puurtamiselta kun lahjoja olisi nykyistäkin parempaan.

Etelä-Korean puolesta harmittaa ehkä sinänsä vähiten, mutta harmittaa kuitenkin. Etenkin kun tärkein eli nousu tai kakkostilan saavuttaminen meni Liettua-tappion piikkiin.

Etelä-Korealla kuitenkin muutoin tuon tahran osalta oli varsinaisesti turnauksessa erittäin vähän tai vähän varsinaista muuta hävettävää jäällä.

Etelä-Korean taso kuitenkin on koko ajan kehittynyt jääkiekossa ja oman maankin pelaajien taso on kehittynyt ajoittain erittäin valtavista ennakkoluuloista huolimatta koko ajan lisää.

Etelä-Korean kolmen vuoden takaista, niukasti tuolloin harmittavasti saamatta jäänyttä MM-kisapaikkaa verratessa oli hyvin paljon samaa.

Positiivista meno oli jo tuolloin ja pienen muun epäonnen kautta jäi silloin paikka saamatta. Ainoa ero oli tietysti se, että silloin tehtiin kuitenkin jonkin verran pieniä virheitä kun nyt pelattiin samalla tavalla oikeastaan paremmin jopa ilman virheitäkin kuin tuolloin häviten sitten kuitenkin ehkä joukkueen jouduttua yllätetyksikin Liettuan toimesta.

Juuri tuota varomatonta yllätetyksi joutumista Etelä-Korean on kerta kaikkiaan varottava jatkossa mikäli se meinaa taistella MM-kisoissakin sinne päästessään.

Niin pienemmiltä kuin isommiltakin kiekkomailta.

Osin meno oli kiinni Slovenian toistuneesta huonosta vuodesta ja Unkarin umpihuonosta vuodesta kiinni, mutta vähän se oli siltä pois.

Tappiolla Unkarille heti alkuun homma olisi tietysti ollut ehkä hieman toista, mutta ei välttämättä liian huonoa sittenkään.

Etenkin kun Etelä-Korea ei todellakaan Unkarista ja oikein huonon päivän Sloveniasta poiketen ole myöskään mikään mielialajoukkue.

Ei ainakaan enää.

Etelä-Koreaa on paljon kritisoitu ja melko huomattavin osin hyvin turhaan. Etelä-Korean jääkiekon osalta kuitenkin edelleen tavoitteessa pysyttiin eli kun nousu ei vuoden 2016 tapaan ollut mahdollinen tuolloin vuodeksi 2017 ja nyt vuodeksi 2020 niin kuitenkin pysyttiin tavoitteiden mukaisessa kolmostilassa kiinni ja muutoin tietenkin olisi pysytty sitten kiinni vielä mahdollisten lisäpistemenetysten vuoksi ihan viimesijaisessa nelostilassa.

Edelleen suoritus tukee Etelä-Korean tavoitteita vaikka nousu nimenomaan kovemman sarjatuntuman saamiseksi olisi tehnyt terää.

Paljon on kritisoitu juurikin Etelä-Korean Talviolympialaisia ja MM-kisojakin viime vuodelta, mutta on taidettu vakavasti unohtaa myös ensikertalaisuuskin niin kovalla sarjatasolla tai jääkiekkoilun urheilutapahtumassa.

Ottihan Sloveniakin ensikertalaisuuden aikoinaan eli vuosien 2001-2003 aikana muun muassa kuokkaan 0-12 Suomeltakin ja aika kovia tappiolukuja muiltakin maita eikä sitäkään silloin sillä tavalla kritisoitu kuin mitä on pahimmillaan tunnuttu kritisoivan muun muassa Etelä-Koreaa.

Slovenian osalta tuolloin toki naureskeltiin kyllä, mutta loppupelissä kuitenkin maata alettiin vähitellen arvostaa yllättävänkin korkealle.

Ja historiallisesti tietenkin puhuttaessa Slovenia oli onnistunut pelaamaan jo vuonna 1992 uskomattoman 1-1 tasapelin Sisu Teamia vastaan!

Lieneekö sitten osin syynä Etelä-Koreankin jatkuneeseen kritiikkiin kuten tuolloin 2000-luvun alussakin Sloveniankin myös harmittavan perisuomalainen ja myös muissakin jääkiekon huippumaissa tapahtuva nk. Uusien Kiekkomaiden vierastus?

Toki Etelä-Korean on jatkossa joka tapauksessa elettävä tavoitteilleen uskollisena ja siltikin vastattava muun muassa Slovenian ja Unkarin vastaiskuun. Etenkin kun ainakin toivoakseni nämä maat, mutta varsinkaan Slovenia eivät enää tee virheitä parin viime vuoden tapaan.

Ja tulevina vuosina uskon vakaasti edelleen Etelä-Korean olevan kyllä MM-kisoissa useinkin juurikin hissijoukkueasetelmansa mukaisesti ja siitä sitten 2030-luvulta eteenpäin jo säännöllisestikin varsinaisesti MM-kisoissa.

Aiemminkin olisi aina parempi säännöllisesti olla mukana, mutta se ei ole välttämättä mahdollista. Etenkin kun kilpailijamaatkin ovat erittäin kovia ja väistämättä jäämisiä tälle sarjatasolle vuoden 2016 malliin ja nyt tämän vuoden malliin tapahtuu tai voi tapahtua.

Valko-Venäjän osalta näissä kisoissa jähmeyttä riitti ja ajoittain ei olisi kyllä ansainnut sarjanousua, mutta toisaalta oikeat pelit voittamalla, hieman epäilyttävän oloinen Kazhakstanin löysäily (Toki ei sentään jokunen vuosi sitten näillä näkymin olleen Kazhakstan-Ukraina-ottelun tai vastaavan ottelun löysäily melkein lopullisenkin sopupelin makuisena jossa torpedoitiin brittien nousu MM-kisoihin.) lahjoitti sille pisteen ja lopullisen kirsikan henkisen kakun päälle toi Etelä-Korean möhliminen sitten Liettuan kanssa kun vähän toisenlaisella tuurilla Liettua olisi voinut kaikkein parhaimmillan voittaa Valko-Venäjänkin.

Jään Visenteiltä toivon kuitenkin lähivuosille sinänsä ehdotonta uutta tulemista pelitason osalta koska muutoin maa näyttää seilaavan vieläkin jo sitä tavallaan parempien maiden kuten vaikka Sloveniankin epäonnen kustannuksella tällä sarjatasolla aina MM-kisoihin vain ottamaan lukua omaan päätyynsä niissä.

Kazhakstanin osalta näissä kisoissa riitti eniten kehuja sinänsä ja myös vähiten virheitä, mutta ajoittain tämänkin maan otteissa oli kyllä jähmeyttä ja joskus aika tiukankin oloisia tilanteita. Hyötyi osin Valko-Venäjän, Slovenian, Etelä-Korean ja Unkarin virheistä ja ennen kaikkea myös huikeasta kotiyleisöstään.

Kazhakstanin osalta jäi sinänsä arveluttamaan se seikka, että olisikohan pelannut ihan noin hyvin ilman kotiyleisönsä tukea?

Lisäksi kieltämättä Valko-Venäjää vastaan otellessa oli löysäilyn makua ilmassa ja siinä oli jopa kyllä pientä, mutta ei onneksi muutaman vuoden takaista pahempaa sopupelin makua ilmassa.

Samoin tämänkin maan osalta tason nostoa pikkuhiljaa toivoisi myös MM-kisojen kannalta, että ei vain hissijoukkueen tai osin myös vastustajien epäonnella seilaavan joukkueen mainetta tämän maan tarvitsisi enää kantaa.

Kazakkien uusien pelaajien sisäänajo vaikuttaisi onnistuvan ainakin hieman Valko-Venäjää paremmin ja varmasti ainakin paremmin kuin toki osin muistakin jääkiekon ulkopuolisista syistäkin heikentyneen Ukrainan. Mikäli pystyy ryhdistäytymään niin helpommin olen ainakin valmis kazakkien osalta perumaan mahdollisia huonompia puheitani kuin Valko-Venäjän.

Kazhakstan kuitenkin on aivan viime vuosina alkanut ihan oikeasti myös ansaita voittojaan eikä sitä kaikkein vaarallisimmillaan tule sulkea pois kuvioista edes varsinaisissakaan MM-kisoissa vaikka paljon on tietenkin ostopelaajista kiinni.

Kaikkiaan kai ei klassisin eikä paras turnaus tänä vuonna korkeimman nk. Divarien MM-kisojen tasolla, mutta olisivat kisat voineet olla huonommatkin!
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Tänä päivänä eli 5.5.2019 pelataan tietenkin vielä MM-kisojen 1. Divisioonan/1-divisioonan 1A:ssa seuraavat ottelut:

Slovenia-Liettua (Tässä ottelussa pelataan putoamisesta. Slovenia ei todennäköisesti möhli tätä ottelua, mutta kaikki on penkin alle menneissä kisoissa hyvinkin mahdollista. Liettua taas voi järjestää itselleen uuden sensaation ja tietyllä tapaa tätä jopa toivoisi, mutta pudotessaankin voidaan lähteä edes hyvillä mielin yrittämään lähivuosille jääkiekossa asioita uudestaan. Säilyessään Liettuasta saattaa hyvinkin tulla MM-kisojen 1. Divisioonan/1-divisioonan lähivuosien jääkiekon nk. Musta Hevonen.)

Mustapa hyvinkin. Nimittäin Liettuan jääkiekon tulevaisuuden näkymät. Maa on onnistunut tuottamaan tasan kaksi maailmanluokan pelajaa: Kasparaitisin ja Zubrusin. Kaspa on jo lopettanut (uudelleen...) ja Zubrus tehnee seuraa jo tänä kesänä... Kumeliauskas vaeltelee loukista toiseen eikä pysy kasassa yhtäkään kautta alusta loppuun. Muita staroja ei maassa sitten olekaan. Lähivuosina paikka 1B:ssäkin on uhattuna. Romania ja Puola ovat jo nyt tasoltaan parempia ja varmaan myös Japani. Ukrainassa on huomattavasti enemmän potentiaalia kuin Liettualla ja varmaan jollakin aikajäntellä Eestikin nousee uhkaamaan Liettuan asemaa Baltian kakkosjoukkueena. Serbia nousi 1B:hen Hollannin tilalle. Nähtäväksi jää kuinka pysyvä tämä tilanne on vai vaihtuvatko asemat takaisin ensi vuonna. Kun Zagreb ei saanut pidettyä KHL-joukkuetta yllä, niin likimain kaikki Kroaatti-taustaiset jenkit ja kanukit pistivät luistimet kaniin. Omin voimin Kroatia ei tuolta 2A-tasolta nouse ihan hetkeen yhtään mihinkään. Israel pudotti Belgian ensi vuodeksi 2B tasolle enkä usko että tilanne palaa ainakaan heti ennalleen. Eiköhän Venäjältä ja Amerikasta löydy juutalaistaustaisia pelaajia yhden jääkiekkomaajoukkeen tarpeisiin jatkossakin.
Alasarjoissa (III ja IIIQ) tapahtuu hissiliikettä mutta en oikein näe kenenkään sieltä lähtevän mihinkään rakettimaiseen nousuun kohti kirkkaampia valoja.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Mustapa hyvinkin. Nimittäin Liettuan jääkiekon tulevaisuuden näkymät.

Aivan täysin en tuota osta. Riippuen mihin verrataan. Kasparaitis ja Zubrus eivät urallaan juurikaan maajoukkuetta edustaneet. Kasparaitis yhden kerran eläkeläisenä ja Zubrus muutaman kerran. 10-15 vuotta sitten Liettualla ei näin hyvää runkoa ollut maajoukkueessa kuin nykyään. Armalis, Alisauskas, Kumeliauskas ja Bosas ovat hyvän tason kiekkoilijoita. Nuoremmista Krakauskas, Gintautas, Cizas, Cetvertak ja Kaleinikovas kehittyvät edelleen. U20:ssa ja U18:sta on jatkuvasti potentiaalisia pelaajia, kuten Nuorten SM-liigassa hyvin pelannut maalivahti Laurynas Lubus. Puolustajien tuottaminen on suurin kysymysmerkki.
 

Pardus

Jäsen
Onnea Viron kanssa erinomaista työtä tehneelle Jussi Tupamäelle pääsystä päävalmentajaksi EBEL:iin:
Bulldogs mit neuem Trainerstab

Jos hommat natsaa Itävallassa niin aivan hyvin voi valmentaa tulevaisuudessa myös Liigassa. Toivottavasti pystyy kuitenkin olemaan vielä ensi keväänä Viron penkin takana viemässä läpi sukupolvenvaihdoksen. Sitten hommat lienee suht turvallista jättää Märt Eermelle.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Joku tuossa aiemmin mainitsi Conrad Mölderin nimen Eestin tulevana mj-veskarina. Tuskin tulee tapahtumaan sillä kaveri on pelannut C-junnuista lähtien Suomessa, omaa kaksoiskansalaisuuden eikä ole pelannut ensimmäistäkään poikienkaan maaottelua Eesti-paidassa. Tuskin tulee sini-mustissa pelaamaan jatkossakaan.
 

Pardus

Jäsen
Joku tuossa aiemmin mainitsi Conrad Mölderin nimen Eestin tulevana mj-veskarina. Tuskin tulee tapahtumaan sillä kaveri on pelannut C-junnuista lähtien Suomessa, omaa kaksoiskansalaisuuden eikä ole pelannut ensimmäistäkään poikienkaan maaottelua Eesti-paidassa. Tuskin tulee sini-mustissa pelaamaan jatkossakaan.
Joo siis Suomeahan Mölder on halunnut jo pidemmän aikaa edustaa, mutta ainahan sìtä saa toivoa, että mieli muuttuisi.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Belgialla taitaa pelata maalissa Jokereissakin käväissyt Wouter Peeters. Chicago varasi hänet 3 kierroksella, joka kuulostaa uskomattoman pieneltä numerolta! Nykyään ei varata veskareita hirveän aikaisin, joten onkohan joku Hawksin scoutti käynyt vierailemassa Red Bullin hienoissa harjoitustiloissa ja spotannut siellä jättiläisen. Olisi voinut olettaa että hän on vapaana vielä vikoilla kierroksilla, kun ei pelannut huippusarjassa tai loistanut maajoukkueissa. Mies on toki vielä nuori, mutta ei ole pystynyt hinaamaan nyt Belgiaa ylimmässä mutasarjassa Espanjaa, Australiaa ym vastaan. Jos on tarkoitus päästä Mestistä ylemmäksi, niin urotekoja voisi odottaa tuolla tasolla.



Eiköhän tässä ole puhtaasti kyse siitä, kuinka paljon he hommaavat kanukkeja. Muuten on mahdotonta kehittyä lyhyessä ajassa. Kiina on toki erittäin surkea, mutta hyvä esimerkki on Korea joka on parempi muttei hypensä arvoinen. Kuinka monta pelaajaa siitä joukkueesta mahtuisi edes EBELiin tai Allsvenskaniin? Korea marinoi kaikki tärkeät pelipaikkansa hyvillä kanukeilla ja siitä alkoi nousu kohti järkeviä sarjatasoja. Daltonin KHL-tasoiset torjunnat ovat todella suuri ase puoliammattilaisia vastaan. Jokainen voi miettiä mitä tapahtuisi, jos he joutuisivat kohtaamaan 40 laukausta illassa jollain omalla 173cm veskarilla.

Onko Korea ylipäätään koskaan menestynyt omilla ukoillaan esim Japaniin verraten (jota ei olla hypetetty aikoihin yhtään)? Minun on hyvin vaikea erottaa heitä perus C-sarjan joukkueista. Puola, Ukraina, Liettua, Englanti ja Japani ovat toki ihan kivoja lätkämaita, mutta he ovat kuitenkin vaikeuksissa Unkarin, Itävallan, Italian jne kanssa. A-sarjan joukkueista puhumattakaan. Korea näytti viime vuonna kuinka vaikeaa on kunnollisia pikkumaita vastaan kun puolet joukkueesta on C-sarjasta. Olympiapaikkaan ei pitäisi riittää se, että pystyt uhittelemaan Italiaa, Unkaria tai Kazakstania. Sinne päästäkseen pitäisi pystyä lyömään ainakin V-Venäjä sekä Ranska ja mielellään haastamaan vielä joku kova pikkumaa. Tuo on käytännössä mahdotonta kapealla joukkueella, yksittäistä pommia lukuunottamatta.

Junnukisat ovat taas näyttäneet mitä näille C-sarjan maille käy kun et saa käyttää kanukkeja. Korea ja Britit ottivat jo turpiin U20-sarjassa Romanioilta, Viroilta ja Liettuoilta. Nyt pelataan U18-sarjoja ja Korea säilyy heikossa D-sarjassa vain koska Espanja on vielä huonompi. Viro, Romania jne ovatkin jo liikaa. Englanti yllätti viime vuonna nousemalla C-sarjaan 18-vuotiaissa. Onkin hauska nähdä miten heille käy siellä. Itävalta, Slovenia, Japani ja Unkari ovat jo "sen verran vakavasti otettavia kiekkomaita", että kyyti voi olla kylmää jos Liettuat ja Romaniat eivät kaadu 10 kertaa 10.

Eli Kiina voi hyvinkin roikkua mukana EHT-olympialaisissa jos pistävät vaan tarpeeksi monta dollaria pöytään. Kehityksen luominen pitkässä juoksussa onkin paljon vaikeampaa. Kiina on yrittänyt ottaa kehitysaskelia jalkapallossa jo pitkään, mutta vaikealta se on näyttänyt. Aasian top10 ei tunnu puhkeavan vaikka sijat 5-15 eivät ole mitään maagista sakkia. Miksi Kiina panostaisi kovaa lätkään kun se on kuitenkin pieni laji, maassa ei ole mitään perinteitä ja jalkapallossakin on töitä omiksi tarpeiksi?

PS. Isäni kertoi aikanaan kuinka hän kävi katsomassa 70-luvulla välittömän kiekkoklassikon SaPKo-Kiina! Kiina yritti jo silloin aloittaa toimintaa, mutta käytännössä mitään ei ole tapahtunut 40 vuoteen.. Kävin itse katsomassa joku 10 vuotta sitten SaPKo-Viro matsin ja sekin oli paskaa kun virolaisilla hyökkääjillä suoristui selkä jos joutui polkemaan omiin. Kiekon kanssa kiinnosti sitten jo enemmän. Peli päättyi jotain 11-1, ja Kiina on tuosta vielä paljon huonompi (Virolta puuttui tosin harvat nimekkään ukot).

Hmm...

Vaikka tämä vastaus tulee pitkän ajan jälkeen niin isäsi on kenties katsonut aikanaan 1970-luvulla tämän alle tulevan ottelun:

24.10.1973 Savonlinna SaPKo-Kiina 4-3 (SaPKo pelasi tuolloin Jääkiekon Suomen Sarjaa tai Jääkiekon Suomensarjaa eli toiseksi korkeinta sarjatasoa.)

Tuo ottelu oli osa Kiinan Suomen Kiertuetta vuonna 1973 jolloin se pelasi suomalaisia seurajoukkueita vastaan päättäen kiertueensa Suomen C-maajoukkuetta eli tuolloista Kehitysjoukkuetta vastaan.

Jään Lohikäärmeet olivat Suomessa 23.10.1973-1.11.1973 välisen ajan.

Tuon kiertueen ottelut olen merkinnyt Sisu Teamin topikkiin sen 15:sta osiolle.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Etelä-Korealla tänä vuonna tosiaan tuli täyteen 40 vuotta MM-jääkiekon ohjelmassa mukana oloa joskin varsinaista katkeamatonta yhtämittaista osallistumista MM-ohjelmaan on tullut tänä vuonna täyteen vasta 30 vuotta kun tätä ennen vuonna 1988 Etelä-Korea ei osallistunut muun muassa Thayer Tutt Trophyyn ja ennen vuotta 1986 taukovuosia oli muitakin.

Kiitos kuitenkin tänä talvena vähän aikaa Youtubessakin näkyneen Etelä-Korean jääkiekkohistoriaa ja samalla viime vuoden Etelä-Korean Talviolympialaisia sivunneen ja sieltä valitettavasti sittemmin poistetun ja maan televisiossakin näkyneen dokumentin eli Tiikerin Tien tai vastaavan suomennetulta nimeltään ja sen mukaan löytyivät Etelä-Korean Päävalmentajat nimenomaan ajalta ennen pitkäaikaisinta ja sinänsä kuuluisinta Etelä-Korean Päävalmentajaa eli Il Sea Kimiä.

Il Sea Kimin edeltäjät olivat seuraavat kun vuoden 1978 lopussa Etelä-Korea päätti ryhtyä vihdoin ja viimein aktiivisesti jääkiekon MM-ohjelmaan mukaan kun aiemmin se oli aina jättänyt tulematta tai järjestänyt kovin eriskummallisia tempauksia kuten yritystä mennä pelaamaan näytösotteluita yhdessä Pohjois-Korean kanssa Sapporon Talviolympialaisiin 1972 Japaniin ennen kuin järkeä tuli päähän molemmille kyseisille maille joista nurinkurisesti tuolloin ja itse asiassa pitkään sen jälkeenkin Pohjois-Korea ei ainakaan olisi niin paljon häpäissyt itseään jäällä eli sitäkin taustaa vasten Etelä-Korea loi maineensa melko tyhjästä, mutta tässä kuitenkin itse Il Sea Kimin edeltäjät:

Etelä-Korean Päävalmentajat 1979-1988

Man-Young Kim (Hän oli Il Sea Kimin edeltäjän edeltäjän edeltäjä ja ensimmäinen Etelä-Korean Jääkiekkomaajoukkueen Päävalmentaja vuosina 1979-1981.)

Young-Kook Park (Hän oli Il Sea Kimin edeltäjän edeltäjä ja toinen Etelä-Korean Jääkiekkomaajoukkueen Päävalmentaja vuosina 1982-1986.)

Jong-Kuk Park (Hän oli Il Sea Kimin edeltäjä suoraan ja kolmas Etelä-Korean Jääkiekkomaajoukkueen Päävalmentaja vuosina 1987-1988.)

Laitetaan vielä loppuun juhlavuoden kunniaksi kaikkien aikojen ensimmäinen Etelä-Korean maajoukkue vuodelta 1979 näin pienenä bonuksena 40 vuoden takaa:

Daehan Minguk Aiseuhaki Gukga Daepyo Tim 1979/Taehan Min'guk Aisŭhak'i Kukka Taep'yo T'im 1979

Maalivahdit: Eui Taek Kim ja Ho-Yung Yoon

Puolustajat: Yung Suk Choi, Soo Chul Yoon, Kee Ryon Chung, Sung Kyu Yoo, Duck Whan Kim, Hee Bum Yang ja Dae Hee Kim

Hyökkääjät: Chan Gi Son, Sung Kyu Choi, Jae Heon Lee, Cheol Ho Kim, Kyu Suk Whang, Chang Min Ke, Chun Bok Kim, Dong Eun Tan, Kang Whan Kim, Woo Jung Chang, Hyu Gu Shin ja Jung Kyu Kim

Joukkuekapteeni: Yung Suk Choi

Varajoukkuekapteenit: Jae Heon Lee ja Hyu Gu Shin

Päävalmentaja: Man-Young Kim

Hieman on nykypäivän Etelä-Korean vastaavaan nähden erilainen kieltämättä ollut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös