Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Divisioonien MM-kisat

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana IceBlacks, 30.03.2013 klo 12.20.

 1. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Eilisen ottelut päättyivät tosiaan seuraavin tuloksin:

  Kroatia-Belgia 5-2

  Australia-Espanja 4-0

  Serbia-Kiina 6-5

  Tänäänkin Jään Lohikäärmeet olivat yllättää Australian pahanpäiväisesti, mutta eivät sentään.

  Tämän päivän ottelut ovat menneet toistaiseksi seuraavasti:

  Kiina-Australia 2-3

  Espanja-Kroatia 3-4 Rangaistuslyöntilaukauskilpailun jälkeen

  Päivän viimeinen ottelu Serbia-Belgia käynnistyy vajaan puolen tunnin kuluttua.

  Tällä hetkellä melkein kaikki maat pystyvät vielä nousemaan paitsi Belgia ja Kiina.

  Putoamisesta puhuttaessa Jään Lohikäärmeiden ainoa toivo on Jään Paholaisten mieluiten jääminen ilman pisteitä. Muussa tapauksessa kaksi pistettä Jään Paholaisille tästä pian käynnistyvästä ottelusta Serbiaa vastaan riittää sen putoamiseen.

  Kroatiaa vastaan kärsityn suurtappion jälkeen otteet ainakin vaikuttavat edes jotenkin parantuneen, mutta paljon myös Serbia ja Australia antoivat tai tuntuivat antavan siimaa peliin.

  Siinä mielessä mikäli säilyvät niin ensi vuoteen mennessä on ihan oikeasti tapahduttava jotakin, että pysytään edes nimellisessä tavoitteessa päästä edes MM-kisojen 1. Divisioonan/1-divisioonan 1A-tasolle tai B1-tasolle silloin kun nousu MM-kisoihin on liian etäällä.
   
 2. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Kinuskien ainoa toivo on värvätä jostain runsaasti kahden passin pelaajia a la Korea ja Kroatia (aiemmin). Omasta pelaajatuotannosta ei tule riittävän hyvää ja riittävän nopeasti kun ei edes VHL-joukkueissa mahdu pelaamaan (koska seuran menestys on isompi hyve kuin pelaajakehitys maajoukkueen tarpeisiin).
   
  PJPT tykkää tästä.
 3. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, SaPKo & Latvija
  Belgialla taitaa pelata maalissa Jokereissakin käväissyt Wouter Peeters. Chicago varasi hänet 3 kierroksella, joka kuulostaa uskomattoman pieneltä numerolta! Nykyään ei varata veskareita hirveän aikaisin, joten onkohan joku Hawksin scoutti käynyt vierailemassa Red Bullin hienoissa harjoitustiloissa ja spotannut siellä jättiläisen. Olisi voinut olettaa että hän on vapaana vielä vikoilla kierroksilla, kun ei pelannut huippusarjassa tai loistanut maajoukkueissa. Mies on toki vielä nuori, mutta ei ole pystynyt hinaamaan nyt Belgiaa ylimmässä mutasarjassa Espanjaa, Australiaa ym vastaan. Jos on tarkoitus päästä Mestistä ylemmäksi, niin urotekoja voisi odottaa tuolla tasolla.

  Lainaus:
  Eiköhän tässä ole puhtaasti kyse siitä, kuinka paljon he hommaavat kanukkeja. Muuten on mahdotonta kehittyä lyhyessä ajassa. Kiina on toki erittäin surkea, mutta hyvä esimerkki on Korea joka on parempi muttei hypensä arvoinen. Kuinka monta pelaajaa siitä joukkueesta mahtuisi edes EBELiin tai Allsvenskaniin? Korea marinoi kaikki tärkeät pelipaikkansa hyvillä kanukeilla ja siitä alkoi nousu kohti järkeviä sarjatasoja. Daltonin KHL-tasoiset torjunnat ovat todella suuri ase puoliammattilaisia vastaan. Jokainen voi miettiä mitä tapahtuisi, jos he joutuisivat kohtaamaan 40 laukausta illassa jollain omalla 173cm veskarilla.

  Onko Korea ylipäätään koskaan menestynyt omilla ukoillaan esim Japaniin verraten (jota ei olla hypetetty aikoihin yhtään)? Minun on hyvin vaikea erottaa heitä perus C-sarjan joukkueista. Puola, Ukraina, Liettua, Englanti ja Japani ovat toki ihan kivoja lätkämaita, mutta he ovat kuitenkin vaikeuksissa Unkarin, Itävallan, Italian jne kanssa. A-sarjan joukkueista puhumattakaan. Korea näytti viime vuonna kuinka vaikeaa on kunnollisia pikkumaita vastaan kun puolet joukkueesta on C-sarjasta. Olympiapaikkaan ei pitäisi riittää se, että pystyt uhittelemaan Italiaa, Unkaria tai Kazakstania. Sinne päästäkseen pitäisi pystyä lyömään ainakin V-Venäjä sekä Ranska ja mielellään haastamaan vielä joku kova pikkumaa. Tuo on käytännössä mahdotonta kapealla joukkueella, yksittäistä pommia lukuunottamatta.

  Junnukisat ovat taas näyttäneet mitä näille C-sarjan maille käy kun et saa käyttää kanukkeja. Korea ja Britit ottivat jo turpiin U20-sarjassa Romanioilta, Viroilta ja Liettuoilta. Nyt pelataan U18-sarjoja ja Korea säilyy heikossa D-sarjassa vain koska Espanja on vielä huonompi. Viro, Romania jne ovatkin jo liikaa. Englanti yllätti viime vuonna nousemalla C-sarjaan 18-vuotiaissa. Onkin hauska nähdä miten heille käy siellä. Itävalta, Slovenia, Japani ja Unkari ovat jo "sen verran vakavasti otettavia kiekkomaita", että kyyti voi olla kylmää jos Liettuat ja Romaniat eivät kaadu 10 kertaa 10.

  Eli Kiina voi hyvinkin roikkua mukana EHT-olympialaisissa jos pistävät vaan tarpeeksi monta dollaria pöytään. Kehityksen luominen pitkässä juoksussa onkin paljon vaikeampaa. Kiina on yrittänyt ottaa kehitysaskelia jalkapallossa jo pitkään, mutta vaikealta se on näyttänyt. Aasian top10 ei tunnu puhkeavan vaikka sijat 5-15 eivät ole mitään maagista sakkia. Miksi Kiina panostaisi kovaa lätkään kun se on kuitenkin pieni laji, maassa ei ole mitään perinteitä ja jalkapallossakin on töitä omiksi tarpeiksi?

  PS. Isäni kertoi aikanaan kuinka hän kävi katsomassa 70-luvulla välittömän kiekkoklassikon SaPKo-Kiina! Kiina yritti jo silloin aloittaa toimintaa, mutta käytännössä mitään ei ole tapahtunut 40 vuoteen.. Kävin itse katsomassa joku 10 vuotta sitten SaPKo-Viro matsin ja sekin oli paskaa kun virolaisilla hyökkääjillä suoristui selkä jos joutui polkemaan omiin. Kiekon kanssa kiinnosti sitten jo enemmän. Peli päättyi jotain 11-1, ja Kiina on tuosta vielä paljon huonompi (Virolta puuttui tosin harvat nimekkään ukot).
   
  Merovingi tykkää tästä.
 4. Kuopionkukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Red Wings, ManU
  Olenpa muuten itse käynyt katsomassa Kalpa Kiina ottelun joskus 2000 luvun alussa. Yleisölle jaettiin pieniä kiinan lippuja... Mitään hajua tuloksesta ei ole mutta kalpa voitti jollain suomisarjan-mestiksen välimaastossa olleella joukkueella...
   
 5. Kuopionkukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Red Wings, ManU
 6. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Tämän kevään päänvaiva Kiinan maajoukkueelle oli kuulemma se, että Kiinan laki ei salli kaksoiskansalaisuutta. Tämä laki ollaan kuitenkin muuttamassa juurikin jääkiekkomaajoukkueen vuoksi.

  Juha Nurminen & Kiina: Onnea Belgia-otteluun! Uskon, että aika moni jatkislainen on bandwagonissasi.

  Btw. Kiina on onnistunut nousemaan I-divisioonaan viimeksi vuonna 2007, kun koko maajoukkue koostui Aasian liigan pelaajista. On siellä siis ollut monenlaista jääkiekkoprojektia, mutta tämä nykyinen systeemi tulee olemaan tehokkain (MHL -> VHL ja jotku harvat yksilöt -> KHL). Toivottavasti heillä riittää pitkäjänteisyyttä, vaikka olympialaiset liian aikaisin heille tulevatkin.
   
  Viimeksi muokattu: 14.04.2019 klo 04.13
 7. jahoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saipa
  Tuli mieleen Kariyan veljeksistä. Löytyisköhän jenkkeistä&kanadasta etnisesti kiinalaisia lätkän pelaajia, joilla olisi edellytyksiä(ja halua) Kiinan maajoukkueen peleihin? Käsittääkseni(ihan mutua) esim.Kanadassa asuu paljon aasialaisia, jotka harrastavat aktiivisesti lätkää. Tietenkään kanukkien maajoukkueen ryhmiin ei ole mitään asiaa mutta jos sen verran taitoa löytyis iihf:n ykkösdivariin esi-isiensä maajoukkueen avuksi..
   
 8. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Steve ja Martin Kariya olisivat aikoinaan voineet suht. helpostikin loikata Japanin maajoukkueeseen kun tie Kanadan paitaan oli käytännössä tukossa. Mutta ei sitten loppupeleissä kiinnostanut. Nykyisin näitä kahden passi kanukeita ei juurikaan maajoukkueissa esiinny kun Itävalta ja Kroatiakin ovat heistä luopuneet. Kroatia ehkä siksi että ketään vähänkään varteenotettavaa jugoslaavitaustaista ei kiinnosta lähteä pelaamaan johonkin D2 sarjaan ja toisaalta kun Zagreb joutui rahojen loppumisen vuoksi luopumaan KHL-paikastaan, niin ei oikein ole resursseja houkutella mitään NHL-tason pelimanneja pelaamaan "isisensä maille". Eikä nyt tuu aktiivi-NHL-pelaajista ees mieleen ketään jugoslaavitaustaista kun esim. Prpic ja Glumac on lopettaneet.
   
 9. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  2A kisoissa on tänään välipäivä, ennen huomisen ratkaisevaa päätöskierrosta.

  Kiina ja Belgia ratkaisevat keskinäisessä pelissään putoajan. Kiinan on pakko voittaa ottelu varsinaisella peliajalla jos ja kun se mielii 2A sarjassa säilyä. Mahdollinen putoaminen on kyllä kova kolaus Kiinalle ja Juha Nurmisen johtama valmennusnelikko (jossa Nurmisen lisäksi suomalaisia ovat ex-liigapakki Markku Paukkunen ja maalivahtivalmentaja Ville Närhi) mennee vaihtoon. Olisihan tuo putoaminen 2B-divariin aikaslailla viimeinen niitti Kiinan olympiatoiveiden uskottavuuden kannalta - jos sellaista nyt on alunperinkään ollut. Jännä nähdä mikä on Kiinan valtion mielenkiinto jääkiekkoon siinä kohtaa kun omat olympialaiset ovat jo hetken päästä historiaa.

  Huomenna ensimmäisenä pelattava Kroatian ja Australian välinen kamppailu saattaa jo ratkaista nousijan, mikäli aussit onnistuvat Kroatian kaatamaan. Kroatin voitto antaisi isäntämaa Serbialle maukkaan mahdollisuuden nousuun, jos se voittaa viimeisessä pelissään Espanjan. Kroatia nousee, mikäli se voittaa varsinaisella peliajalla Australian ja Espanja voittaa Serbian.
   
 10. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Kroatia johtaa kahden erän jälkeen Australiaa 2-1. Menee vielä jännäksi tän divisioonan kanssa ja vaikka se Serbian ja Espanjan välinen alkaa vasta klo 21 niin siinä välissä on kuitenkin vielä se putoamiskamppailu Kiinan ja Belgian välillä. Mielenkiintoinen päivä divareissa.

  Edit. lähetys käynnissä youtubessa, siis kroaattien ja aussien välisestä.
   
 11. Ilmestyskirjanpitaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, LA Kings, Raiders
  Ausseille ylivoima kun 1:41 jaljella. Tiukaksi menee.

  E: 11 sekuntia taman peraan ja toinen kroaattijaahy. Kusevat taman viela aivan itse.

  E2: Kroatia kesti, hienoa. Eli nousija on joko Kroatia tai Serbia
   
  Viimeksi muokattu: 15.04.2019 klo 16.04
 12. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  On kyllä isäntämaa Serbialla makea paikka kun pääsee kotikaukalossaan pelaamaan sarjanoususta. Toki ennakkosuosikin paineet jne. ja Espanja pääsee lätkimään ilman paineita. Peli alkaa klo. 21.00.

  Kiina johtaa avauserän jälkeen Belgiaa 1-0. Saas nähdä kestääkö idän ihmeiden johto ensimmäistä kertaa tässä turnauksessa loppuun asti.

  On kyllä raivostuttavaa kun tuo ääni katkeaa aina pelikatkojen ajaksi.
   
 13. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Kiina johtaa 3.erässä jo 3-0 Belgiaa. 13 minuuttia peliaikaa jäljellä

  Serbeille riittää ja-voitto Epsanjan urhoista nousuun. OIkeastaan aivan se ja sama kuka tuolta nousee mutta ehkä sen olisi Ausseille suonut mieluiten.
   
 14. Smitty#41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans, Dallas Stars
  Lainaus:
  Samaa mieltä, mutta mitäs menivät häviämään huonoimmalle joukkueelle (Belgia) vieläpä johdettuaan ensin 3-0.
   
 15. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Hyvä Kiina!
   
 16. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Tämä sarjamuoto on hyvä ja jättää usein isot panokset viimeisiin peleihin.

  Kiina onnistui lopulta säilymään ja olympiaunelma tietysti elää vahvana.
   
  Pardus tykkää tästä.
 17. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Kova on meno Serbiassa. Serbit nousivat viimeisellä minuutilla tasoihin ja nyt mennään rankkarikisaan. Serbeillä oli yksi huippupaikka jatkoajalla ja Espanjalla mahdollisesti myös, mutta seisaaltaan kannustava yleisö blokkasi aika pahasti kameran.

  Edit. Ja näin Serbia voitti ja nousi.
   
  Viimeksi muokattu: 15.04.2019 klo 23.22
 18. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Viron joukkue 28.4. alkaviin kotikisoihin:

  Maalivahdit
  1 Koitmaa Villem-Henrik, Budapest Vasas SC (HUN)
  29 Šumihhin Roman, Colmar Titans (FRA)
  30 Jõgi Christopher-Kullervo, KJT Haukat

  Puolustajat
  5 Slessarevski Eduard, KJT Haukat
  6 Kerna Silver, HC Viking
  7 Novikov Saveli, HCViking
  21 Sorokin Jaanus, Välk 494
  25 Švarõgin Filipp, HC Viking
  27 Ossipov Aleksandr, Borås HC (SWE)
  28 Lahesalu Lauri, ei joukkuetta

  Hyökkääjät
  3 Usov Christopher, Åker/Strängnäs (SWE)
  8 Rooba Robert, JYP
  9 Vasjonkin Vadim, Buffalo State College (USA)
  10 Sibirtsev Aleksei, Borås HC (SWE)
  12 Andrejev Roman, Borås HC (SWE)
  15 Arrak Robert, Vaasan Sport
  18 Parras Kevin, Välk 494
  19 Embrich Riho, Toulouse-Blagnac (FRA)
  20 Võrang Mihkel, Välk 494
  22 Makrov Andrei, ei joukkuetta
  23 Viitanen Mark, Peliitat
  24 Petrov Aleksandr, Rossoblu (ITA)
  26 Fursa Daniil, HK Kremenchuk (UKR)

  Viro kohtasi eilen ja toissapäivänä Liettuan harjoitusotteluissa, jotka Liettua voitti luvuin 6-3 ja 8-5. Ensi viikolla Viro kohtaa vielä kaksi kertaa Latvian B-maajoukkueen.
   
  San Jose Shark #50 tykkää tästä.
 19. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Lahesalu se vain jaksaa ja ihme kyllä mahtuu joukkueeseen vaikka ei ole mj-tapahtumien lisäksi pelannut missään seurajoukkueessa enää muutamaan vuoteen (viimeksi näemmä Ranskan pleijareissa 2016) ja ikääkin on jo 40.
   
  Pardus tykkää tästä.
 20. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Divisioona kolmosen höntsyt alkavat huomenna. Katselin tuossa että Bulgarian joukkueessa pelannee 16-vuotias Kiekko-Espoon B-junnuissa päättyneellä kaudella vedellyt Simeon Rangelov. Viime vuonna Bluesissa B:n Suomi-sarjaa vedellyt isoveli Konstantin on ilmeisesti pistänyt pillit pussiin tai sitten skulasi päättyneen kauden Bulgarian sarjoissa.

  Taiwanin joukkueessa on myös yksi vierastyöläinen. Ranskan A-junnuliigassa pelannut Yohann Alzon.

  Turkin rosteri on vielä täysin hämärän peitossa mutta muilla joukkueilla ei näyttäisi olevan mitään huomiota herättäviä pelaajia. Taiwanin joukkue on huomattavan nuori. Vanhin pelaaja on 29-vuotias ja hänen ohella muutama 27-vuotias jannu. Muutoin pyöritään ikäjakaumassa 19-25
   
 21. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Kisoista pukkaa mainiota streamia selostuksen kera. Taitaa olla kaukalonlaitatoimittajakin mestoilla. Israel johtaa tällä hetkellä Islantia 2-1.
   
 22. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Ennen hieman isompaa katsausta tällä hetkellä käynnissä oleviin, Meksikossa pelattaviin Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioonan/2-divisioonan B-sarjalohkon tai myös vanhemmin nimittäen C2-sarjalohkon MM-kisojen tapahtumiin on tietenkin todettava onnittelut hieman jälkikäteen Serbialle noususta vasta toisen kerran nimenomaan Serbiana Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioonan/1-divisioonan tai vanhemmin nimittäen B-sarjan MM-kisojen puolelle sen onnistuessa taktisesti parempien joukkueiden myös kompastellessa milloin mitenkin ja Jään Lohikäärmeille eli Kiinalle tuli kuin tulikin säilyminen elintärkeästi.

  Jään Lohikäärmeet eivät tosiaan voi nousta enää ihan MM-kisoihin asti kun nousua tänä vuonna ei tullut ennen Talviolympialaisiaan vuodeksi 2022, mutta aina MM-kisojen 1. Divisioonan/1-divisioonan 1A-sarjalohkoon/B1-sarjalohkoon asti voivat enimmillään nousta ja tämä lienee tavoitteena tai sitten ainakin nimellisesti vain yleensäkin 1. Divisioonaan/1-divisioonaan tai B-sarjaan sarjalohkosta riippumatta tarvittavaan nousuun varmasti satsataan kaikki mahdolliset voimat.

  Kritiikiltä Jään Lohikäärmeet tuskin enää mitenkään välttyvät ja toisin kuin tarpeettomasti kritisoidulle Etelä-Korealle näinä vuosina tarvetta Jään Lohikäärmeiden kritisoinnille on valitettavasti hieman enemmän tai oikeastaan aika paljonkin enemmän.

  Etenkin kun Talviolympialaiset heille näyttäisivät tulleen sittenkin 5-10 vuotta liian aikaisin siinä missä melkein Etelä-Korealle olisi voinut ehkä myöntää Talviolympialaiset melkein jopa aikaisemmin kun myönnettiin.

  Varmaankin noin 5 vuotta aiemmin, mutta ei 10 vuotta aiemmin kuin mitä myönnettiin huolimatta toki jo tuolloinkin koko ajan nousevista ja noudatetuista tavoitteista.

  Tai sitten tietysti olisi voinut ottaa vielä muutaman vuoden enintään lisäaikaa ja myöntää Etelä-Korealle aikanaan Talviolympialaiset hieman toisin asioiden mennessä Talviolympialaiset nyt vuodeksi 2022 ja Kiinalle vaikka vuodeksi 2026 Talviolympialaiset mitä kai myös kabineteissa ehdotettiin aikanaan.

  Toisaalta Etelä-Koreallakin oli ennen vuoden 2018 Talviolympialaisiakin omat jääkiekolliset ongelmansa, mutta myös tavoitteessa pysyttiin huolimatta ajoittain naurettavuuksiin menneistä ennakkoluuloista ja asenteista.

  Itse nyt käynnissä oleviin 2. Divisioonan/2-divisioonan 2B-sarjalohkon/C2-sarjalohkon MM-kisoihin laitan tähän pelituloksia eri päiviltä ja hieman pohdintoja niiden jälkeen:

  Jääkiekon MM 2. Divisioonan/2-divisioonan 2B-sarjalohkossa/C2-sarjalohkossa Meksikossa 21.4-27.4.2019

  21.4.2019

  Israel-Islanti 6-3

  Georgia-Pohjois-Korea 4-9

  Uusi-Seelanti-Meksiko 7-2

  22.4.2019

  Islanti-Pohjois-Korea 8-0

  Uusi-Seelanti-Israel 3-5

  Meksiko-Georgia 2-3

  Sarjataulukko näyttää seuraavalta ja tässä vaiheessa erittäin tasaiselta:

  Israel 6 pistettä

  Islanti 3 pistettä

  Uusi-Seelanti 3 pistettä

  Pohjois-Korea 3 pistettä

  Georgia 3 pistettä

  Meksiko 0 pistettä

  Israel saattaa mahdollisesti olla ratkaissut sarjapaikan voitollaan Jäähaukoista/Tunturihaukoista eli Islannista. Toki Israel voi vieläkin kompastella, mutta periaatteessa pahimmat vastustajat ennakkoon on voitettu.

  Jäähaukoille/Tunturihaukoille olisi mielellään voittoa toivonut myös Israelista, mutta ei voi mitään kun kävi näin. Edelleenkin huolimatta ihan viime vuosien Jäähaukkojen/Tunturihaukkojen nurmipuolen onnistumisista maailman kentillä jääkiekolle olisi edelleen maassa tilausta, mutta pienen maan mentaliteetin perusteella yksi asia tuntuu mahtuvan sinne kerrallaan.

  Siinä mielessä olisi heille näytönpaikka saada keskiö takaisin jääkiekon puolelle vaikka ehkä paras aloitekyky voi ollakin mennyttä.

  Uudella-Seelannilla vaikuttaisi olevan taitoa olla jopa todellakin korkealla nykyaikaisesti jääkiekossa, mutta hieman ailahteleva se tuntuu olevan ellei sitten Jään Mustilta tai vanhempien aikojen Jään Kiiveiltä sitten puutu tämän vuoden pelaajistosta joitakin parempia pelaajia.

  Pohjois-Korealla vaikuttaisi tänä vuonna olevan jäälle verraten kelpo miehistö, mutta ymmärrettävästi sen pelitaso tuntuu vaihtelevan vuosittain jolloin on paha sanoa mitään tarkkaa kun mysteerisyys kyseisellä joukkueella maan tilanteen huomioiden on aika suurta luokkaa.

  Jään Ristiritareilla eli Georgialla tai myös hieman Viro/Eesti-nimityksen mukaisesti Gruusialla oli yllätyspaukku sinänsä voittaa ainakin kotiurakkansa surkeasti aloittaneen Meksikon joukkue. Koko ajan tuntuvat kehittyvän jääkiekossa sitä mukaa kun kokemusta ja itseluottamusta ihan täysin omin voimin alkaa tulla.

  Siltikin sarjapaikan säilytyksestä tulee tiukkaa ilman ihmeitä ainakin Meksikon ryhdistäytyessä.

  Ja myös taitotasolla vaikuttaisi olevan rajansa, mutta lähivuosina voi kehittyä hyväksikin omalle tasolleen mikäli kehitys jatkuu suotuisana.

  Meksikon yllättävänkin huonosti alkaneita kotikisoja ei voi oikein muuta kuin ihmetellä. Muutenkin näyttää parin-kolmen viime vuoden perusteella tahti hieman huononevan. Maassa kyllä sinänsä lienee muuten jääkiekon asiat paremmin kuin kai koskaan ennen huolimatta uskomattoman murheellisista jääkiekon ulkopuolisista tapahtumista huolimatta maassa.

  Vaihtoehtoisesti kyseessä lienee vain helkkarin huono aloitus mitä joskus sattuu kaikille?

  Tänään kisoissa on välipäivä, mutta huomenna 24.4.2019 ottelut jatkuvat seuraavasti ennen taas seuraavaa välipäivää:

  Uusi-Seelanti-Georgia

  Israel-Pohjois-Korea

  Islanti-Meksiko

  Ottelut alkavat Klo 13, Klo 16.30 ja Klo 20 paikallista aikaa eli näillä näkymin Suomen aikaa Klo 21, Klo 00.30 ja Klo 4.

  Ottelut on pelattu ja pelataan Santa Fen Jäähallissa mikä lienee entisen Delegacionesin Jäähalli tai vielä tätäkin ennen entisen Mexico Cityn Jäähallin nykyinen kutsumanimi vaikkakin sponsorinimi lienee sitten vielä erilaisempi.
   
 23. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Bulgariassa pelattaviin Jääkiekon MM-kisojen 3. Divisioonan/3-divisioonan tai vanhemmin nimittäen D-sarjan MM-kisojen osalta puhuttaessa ottelut ovat menneet tähän asti seuraavalla tavalla:

  Jääkiekon MM 3. Divisioonassa/3-divisioonassa/D-sarjassa 2019 Bulgariassa 22.4-28.4.2019

  22.4.2019

  Turkki-Luxemburg 2-3

  Turkmenistan-Taiwan 4-5 (Jatkoaika tarvittiin voittajan selviämiseen ja Taiwan ottelun myös voitti.)

  Bulgaria-Etelä-Afrikka 12-2

  Tänä päivänä 23.4.2019 on pelattu yksi ottelu ja pari ottelua on vielä jäljellä ennen välipäivää:

  Etelä-Afrikka-Turkmenistan 2-7 (Kiekkopantterit tuntuivat olevan hampaattomia ja kynnettömiä tässä ottelussa. Vaihtoehtoisesti tuntui liikepeli olevan yhtä jähmeää kuin paksusarviantiloopin popsineella pantterilla aterian jälkeen sikäli kun hampaat ja kynnet olisivatkin olleet tallella. Etenkin kun olisi pitänyt voittaa nykypäivän käytännön jääkiekon vasta-alkaja kaikista Turkmenistanin hyvistä edistymisistä huolimattakin. Tai pelata edes menettelevä tasapeli.

  Etenkin kun muistaa, että edes takavuosikymmenten Neuvosto-Turkmenistanin Asgabatin Dynamon joitakin pelaajia ja yleensäkin erittäin nimellistä jääkiekkotoimintaa huomioimatta heti ihan kaikkein menestyksekkäimpien vuosien jälkeen ei maassa järkevää jääkiekkotoimintaa ollut Neuvosto-Turkmenistanin tai itsenäisen Turkmenistanin aikana.

  Ennen sitten tietenkin Turkmenbashin ja häntä seuranneiden presidenttien aikaista jääkiekkoinnostusta tai paremmin sanottuna jäähalli-innostusta.

  Turkmenistan vaikuttaa tosiaan melkein yhtä pysäyttämättömältä ilman ihmeitä kuten Kirgisiakin vähän aiemmin ellei sitten juurikin käy Kirgisiat eli löytyy laittomia edustuspelaajia. Toivottavasti niin ei käy. Mikäli Turkmenistan ei voittaisikaan sarjanousua itselleen niin ainakin otteet ovat erittäin hyviä sinänsä ja varmasti paranevat lähivuosina ilman muuta maan poliittista tai jääkiekkoon liittyvää sekaannusta.)

  Luxemburg-Taiwan (Tällä hetkellä tilanteessa 0-0 kun ensimmäistä erää ei ole kovinkaan paljon jäljellä.)

  Bulgaria-Turkki

  Bulgarian ja Suomen aika ovat samassa veneessä toistensa kanssa jolloin ottelujen alkamisajat eli Klo 13, Klo 16.30 ja Klo 20 pitävät näiltä osin paikkansa Sofian Talviurheilun Palatsin Jäähallissa pelattavista otteluista puhuttaessa.
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2019 klo 17.23
 24. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  En ole ihan varma mitä tämä tarkoittaa, mutta ottelut pelataan siis tuossa Santa Fen jäähallissa, joka löytyy Centro Santa Fe kauppakeskuksen uumenista.
   
 25. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Lainaus:
  Ai ne pelaavatkin sitten siinä kauppakeskuksen jäähallissa?

  No ihmekös tuo näyttikin niin erilaiselta tuosta lähetysvirtakuvasta katsottuna.

  Sotkin sen tuohon takavuosien isompaan jäähalliin jota joskus vanhemmissa suomalaisissa kiekkolehdissä nimitettiin juurikin noiksi aiemmin nimetyiksi jäähalleiksi.

  Olisin varmaan tullut jossain välin itsekin korjaamaan viestiäni.

  Etenkin kun kerta kaikkiaan näytti niin kummallisen näköiseltä.