Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

Detroit Red Wings 2019–2020

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Henkka, 18.04.2019 klo 07.43.

 1. RedWinger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Eivätpä toimittajat hirveästi saaneet Yzermanista irti vastauksien muodossa, mutta toisaalta se mitä ei sanottu kertoi ehkä enemmän. Kausitavoitteista kysyttäessä odotin geneeristä "playoffs"-vastausta, jota ei sitten tullut. Tulkitsisin tuon niin, että lotteryonnea toivotaan taas ensi kaudella. 2020 drafti on ilmeisesti todella kova ja tarjolla jopa generational? talenttia (Lafrenière) ja senkin jälkeen ihan franchise-tason pelureita.

  Vanekille ilmeisesti todettu suoraan että kiitos mutta ei kiitos. Kronwallkaan ei enää hirveästi sytytä, mutta menkööt jos vielä aikoo jatkaa. Witkowskin kelpuuttaisin ilman muuta poppareille ja pelaamaan sen muutaman kymmentä peliä minimilapulla. Viihdyttävä pelaaja ja pidetty henkilö joukkueessa. Stunttaa sitten tarvittaessa puolustuksessa tai nelosessa. Erityisesti tämä pätkä sai hymyn huulille viime kaudella:

  GOTTA SEE IT: Luke Witkowski buries Nordstrom, beats up Acciari (linkki youtubeen)

  Vapailla ei oikein taida olla tarjolla ketään, jota kannattaisi lähteä signaamaan tällä hetkellä. Mielummin käytettäisiin nuo Chrisin rahat muiden jengien huonoihin sopimuksiin + ekstra-assetteihin.

  Drafti saisi jo tulla, odotan todella malttamattomana. Kieltämättä on luottavaisempi olo lähteä Yzermanin johdolla draftiin ja oikeastaan keneen tahansa meille povattuun pelaajaan voi olla tyytyväinen. Elättelen edelleen varovaisia toiveita Byramin valumisesta meille. Twitter-maailman perusteella Chicago oletettavasti ottaa Turcoten, ja sekä Kings että Avs ovat "high on Whl centers" ja etenkin Avs halunnee mahdollisimman välitöntä apua rosteriinsa ja tätä kieltämättä Cozens/Dach olisi. Oman mausteensa sitten toki tuovat vielä Caufield, Boldy, sekä Podkolzin, joista joku voinee mennä yllättävänkin korkealla. Meille eniten on taidettu mockata Zegrasta ja hän lieneekin ennakolta todennäköisin vaihtoehto. Täyttäisi hyvin puhtaan playmakerin ja ylivoiman pyörittäjän aukon, en valittaisi tästäkään pickistä.

  Hyvää keskikesän juhlaa Wings-faneille ja ollaan linjoilla sitten draftin seurantaketjussa. Mikäs sen parempi tapa viettää juhannusta kuin drafti livenä viskilasin kera :)
   
  Viimeksi muokattu: 17.06.2019 klo 07.42
  Henkka tykkää tästä.
 2. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
 3. KiekkoMes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
  Eipä saatu Troubaa jos sitä jossain vaiheessa edes tosissaan tavoiteltiin. Nyt pitää toivoa Byramin valumista meidän vuorolle draftissa.
   
 4. Goose Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, Helsingin Jokerit
  Kai se Trouba voi edelleen ihan yhtä hyvin olla ensi kesänä ilmaiseksi tarjolla. Odotellaan, jos New Yorkista kajahtaa jossakin välin jatkosopimus-uutisia.
   
 5. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Tuskin ihan ilmaiseksi... :)

  Eiköhän tuo 7-8 millin lapun vaadi kuitenkin.
   
 6. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Ensimmäisellä kierroksella Wings otti 6. Moritz Seiderin. Vähän tuntuu oudolta suorituksella tuo valinta, ei voi muuta sanoa. Noh jos toisella kierroksella saadaan Bobby Brink niin vaikuttaa paremmalta.
   
 7. DTremens Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
  Lainaus:
  Todella outo valinta. Olisi ollut selkeästi alanpäin treidauksen paikka sillä tämä kaveri olisi ollut saatavilla myöhemminkin.
   
 8. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Hieman reach, mutta aika tasaisesti noita pakkeja otettiin muiden toimesta. Ehkä ei löytynyt ketään halukasta treidaamaan Wingsien vuorolle. Mutta selkeästi nyt on draftattu mies kenet haluttiinkin, joten olen tyytyväinen.
   
 9. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen
  Lainaus:
  Yzerman yritti treidata alaspäin, en yhtään ihmettelisi, jos Holland olisi ollut 99% varmuudella ottamassa miestä 8. vuorolla ja ottivatkin sitten Brobergin. Ennen draftia muutamissa paikoissa rankattiin miestä top-10 ja itsellä ainakin sen verran luottoa Yzermanin ja kumppanien toimintaan, että varmasti siellä nytkin on napattu oman näkemyksen mukaan paras vapaana oleva pelaaja. Vastaavilla näytöillä Tampassakin jatkettiin, eli otettiin ns. liian aikaisin Foote ja tuota Yzermanikin aikaisemmin teki, eli rohkeasti luotettiin omaan näkemykseen pelaajista ja näin sen kuuluukin mennä.

  Steve Yzerman said he tried to trade back but didn't find deal they liked. Said they were going to take Moritz Seider either at sixth or 35th. Didn't want to risk not getting him. #RedWings
  https://twitter.com/helenestjames/status/1142274544578617345?s=21
   
  Jay79 ja Karpat46 tykkäävät tästä.
 10. Tevoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings #91 #19 #5
  Lainaus:
  Olen 100% samaa mieltä. Varmasti oli hyvä pickki ja tuossa mitä Y:n haastattelu antoi ymmärtää niin miestä oli jo seurattu tarkemmin koko lopputalven ja kevään mittelöistä.
   
 11. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Ihan puhtaasti perstuntumalla veikkaan, että Detroit saattoi napata lopulta itselleen draftin parhaan puolustajan. Aika näyttää, mutta saksalaisessa on kyllä kaikki profiilipakin ainekset.
   
 12. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Toivotaan noin. Chicagon otettua Dachin olin vain ehkä hieman taas liikaa valmiina ottamaan Zegrasin. Sitten olisi toki Cozens ollut myös ennen mutta nyt mennään tuolla.
   
 13. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Byramia veikkaan draftin parhaaksi pakiksi, mutta Seiderissa on silti paljon ykkösparin pakilta vaadittavia työkaluja. Olikohan Pronman, jonka mukaan Seiderin kohdalla suurin kysymysmerkki on se, minne asti hänen hyökkäysavunsa lopulta riittävät.
   
 14. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Seider on erinomainen puolustaja ja kuten Bob NBCSN:n lähetyksessä mainitsikin, Stevie Y oli viime kauden aikana älyttömän paljon Euroopassa tarkkailemassa pelaajia ja varmasti Seider oli yksi kavereista, jota hän paljon seurasi. Draftin paras oikealta ampuva puolustaja, todella hyvät aikuisten kisat ja liikkuu älyttömän hyvin kokoisekseen. Mulle tuli mieleen nuorempi Brent Seabrook.
   
 15. DTremens Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
  Lainaus:
  Njoo toki kauppaan tarvitaan aina kaksi. Mutta yleisesti ottaen nykyään on pelaajat niin hyvin scoutattu kaikkien toimesta että isommat reachit aina nostaa kulmakarvoja että mitä sielä on nähty mitä muut ei. Julkisilla listoilla ei kenenkään toimesta korkeammalla kuin 10 paikalla ja useimmilla ~15. Mutta arpojahan ne toki kaikki on joten nähtäväksi se jää ja kärjen jälkeen erot pienempiä. Ensivaikutelmani on kuitenkin mikä on.
   
 16. Voittaja Jäsen

  Vähän salaa toivoin tätä varausta jos Byram ei odotetusti olisi vapaana Detroitin vuorolla, joten olen henkilökohtaisesti täysin tyytyväinen valintaan, isot odotukset saksalaista kohtaan.
   
 17. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Näin varmasti tällä hetkellä, mutta Seider saattaa olla jo nyt omaan päähän Byramia edellä. Hyökkäyspään taidot Byramilla on ihan omaa luokkaansa tällä haavaa.
   
 18. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Samahan tuo oli itseälläkin, että ensin Seider tuntui oudolta valinnalta kun oli tottunut tiettyjä nimiä pyörittelemään päässään. Mutta ei näistä tiedä, REACH voi olla joskus hyvä ja joskus ei.

  Kotkaniemen poimiminen viime kaudelta yllätti myös mutta sehän näyttää loistavalta Montrealin kannalta.

  En nyt muista kuka niin analysoi, mutta tässä draftissa väitettiin olevan 3 pelaajaa, jotka pystyvät pelaamaan ensi kaudella NHL:ssä, ja ne olivat Hughes, Kakko ja Seider. Eihän muut pelanneet MM-kisoissakaan.

  Lainaus:
  Pronmanin analyysi Seiderista. Mies oli Pronmanin rankissa sijalla 22.

  ***

  Nyt kakkospäivälle kun lähdetään, Wings varaa neljäntenä. Ja tuolla on aika monta ykköskiekalle rankattua ukkoa vielä saatavilla. ARthur Kaliyev, Bobby Brink,

  Pronmanin rankista vapaana olevat:

  13. LW Arthur Kaliyev, 6'2 (oli peräkkäin Podkolzinin kanssa) mielipuolinen maalintekijä
  18. LW Nils Högländer, 5'9 taitolaituri "best hands in this draft"
  19. LW Patrik Puistola, 6'0 snaipper
  21. RW Raphael Lavoie, 6'4 tämä äijä pyöri vielä syksyllä Dach ja Cozensin kanssa samoilla sijoilla. Vaisu kausi pudottanut.
  23. RW Bobby Brink, 5'8 snaipperi
  24. LD Alex Vlasic, 6'6 järkelemäinen ja hyvin luisteleva pakki
  25. LW Nick Robertson, 5'9
  26. LW Robert Mastrosimone, 5'10
  29. RW Nathan Legare, 6'0
  30. LW Egor Afanasyev 6'4
  31. LW Samuel Fagemo, 5'11
  34. RW Brett Leason 6'4
  35. LD Matthew Robertson, 6'4
  36. RW Pavel Dorofeyev, 6'0 vähän laiska taitoryssä.
  38. C Ilya Nikolayev,

  Yli-ikäinen RW Brett Leason myös vielä vapaana.

  Tuosta näkee aika hyvin, miten "kaikki" sentterit jo vietiin. Myös pakit nousi selvästi ykköskierroksella rankkeja ylemmäs, kuten Wingsin oma valintakin.

  Ja kakkoset löytyy Detroitilla sijoilta #35, #54 (NYI), #60 (SJS) ja oma kolmonenkin #66.
   
 19. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
  Seiderin osalta oma kysymykseni suuntautuisi siihen, että varattiinko tässä nyt näin vahvasti tarpeen mukaan vai oliko mies ihan "oikeasti" listoilla noin korkealla. Aika moni seikka viittaisi siihen, että kyse oli ensimmäisestä vaihtoehdosta, mitä pitäisin ehkä hieman huolestuttavana asiana.

  Seiderin varaus oli mielenkiintoinen muustakin syystä kuin vain siitä, että lähti ennakkoja huomattavasti aikaisemmin. Seiderin tyyppisiä puolustajia ei ole mennyt noin korkealla todella pitkään aikaan, ja silloinkin kun noita meni korkeammalla, niin olivat yleensä top-10 ulkopuolella. Jos esim. viime draftia katsoo, niin proofililtaan ehkä lähimmät verrokit eli Mattias Samuelsson ja Adam Ginning menivät vasta toisella kierroksella.

  Seider ei siis oikein istu tuohon nykytrendiin, jossa puolustajilta odotetaan dynaamisuutta ja kykyä liikuttaa kiekkoa nopeasti sekä myös kykyä tehdä zone-entryja. Tosin St.Louis antoi tässä mielessä ihan hyvän muistutuksen, että muunkin tyyppisillä puolustajilla pärjää. Mutta onko Seiderin realistinen projektio sitten samaa luokkaa kuin Bluesin Pietrangelon ja Paraykon? Ei mielestäni, mutta aika näyttää.

  Vielä kommenttina se, että Seiderin oleminen Kakon ja Hughesin kanssa ainoat MM-kisoissa edustaneet pejaat taitaa kuitenkin kertoa jostain muusta kuin hänen olemisestaan nykytasollaan näiden miesten tasoa. Jokainen voi sitten itse pähkäillä, mikä se selittävä tekijä voisi olla.
   
 20. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen
  Lainaus:
  Oli toi yhdellä listalla ainakin juuri Red Wingsin vuorolla.

  E: NA Central Scouting 2019 NHL Draft Rankings

  Kannattaa myös muistaa, että suurinosa mockeja tekevistä ei edes katso noita pelaajia kovin intensiivisesti. Todennäköisesti myös kavemmalla poolilla tulee parempia rankingeja, esim. Finnprospectilla taisi olla Lass Thompson 3. vai 4. suomalaisista.
   
  Viimeksi muokattu: 22.06.2019 klo 16.34
 21. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen
  Lainaus:
  No Yzermanin ja hänen taustajoukkojen historian tuntien niin ei siellä ole ikinä tarpeen mukaan varattu, kuuluisin esimerkki varmaan tämä Drouinin ottaminen Jonesin sijasta. Sama perintö jatkuu nyt Tampassa, kun haettiin pakin sijasta laituri. Toki aina nämä Kotkaniemet sun muut nostaa kulmakarvat pystyyn.

  Ja jos nyt niitä mockeja olisi halunnut orjallisesti noudattaa, niin olisi Broberg ja Söderström ollut vapaana puolustajista ja kukaan ei varmaan kritisoisi valintaa
   
 22. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
  Lainaus:
  Ainoa vaan, että draftin jälkeen höpötteli tarvitsevan St.Louisin tilalle (tämän pian poistuessa vihreemmille niityille) peliätekevän laiturin Stamkosille... En minä ole huomannut Tampan varaustoiminnassa mitään sellaista, mikä tuon vaihtoehdon sulkisi pois.

  Broberg ei pelaa oikealla puolella ja Söderström olisi ollut myös ehdottomasti "reach". Kumpikaan noista ei myöskään ole profiililtaan Seiderin tyyppiä. Sellaista ei ole myöskään Cholowski tai Hronek (toisin kuin juuri nuo kaksi, jotka nostit esille).
   
 23. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen
  Lainaus:
  Mistähän tämä juttu on, olisi kiva kuulla konteksti kun akuuutimpi tarve puolustajille kuitenkin oli ja Jones olisi vielä sopinut nimenomaan Hedmanin pariksi.
   
 24. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Steve Yzermanin kommentit Seiderista:
  https://www.youtube.com/watch?v=_d8GG-RaJys
  Yzerman yllättyi eniten Seiderin hockey-IQ:sta jonka scouttausreissullaan näki. Ja kysyttäessä oli oliko tässä nyt tarve puolustajalle sentterin sijaan, kun niitäkin oli tarjolla, niin eipä Yzerman sanonut muuta kuin että olisi ne sentteritkin tarpeita täyttäneet, mutta nyt otettiin puolustaja.

  Moritz Seider ite:
  https://www.youtube.com/watch?v=5kRtLsXGiPk
  Olikohan Art Regner se idiootti, joka tossa kysyi että "ootko ikinä ajanu koiravaljakolla". Jumalauta että putosin. Ei tainnu Moritz tietää mistä oli kyse.

  Blashillin tuumailut Seiderista:
  https://www.youtube.com/watch?v=-NZEZVbPg2Y

  Noita Draft combinen tuloksia kattelin, niin erinomaisesti oli Seider pärjännyt tossa Aerobisen kunnon VO2max -testissä ja sitten tuo wingspan (syliväli) oli 203cm, mikä on 11cm yli oman pituuden. Vain Alex Vlasicilla pitempi syliväli, muttei suhteessa omaan pituuteen niin paljoa. Kestävyys ja ulottuvuusominaisuudet kunnossa.

  ***

  https://www.youtube.com/watch?v=Tft1hdU80ig
  Tästä voi jatkaa lyhyeen Draft-party -lähetykseen, ennenkuin kakkospäivä alkaa.
   
 25. haepis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ENCE, KooKoo, Red Wings
  Erittäin fiksunoloinen kaveri tämä Seider. Toivottavasti esitykset kaukalossa miellyttävät yhtä paljon kuin haastattelut.