Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Näillä näkymin tuo Byram, Hughes, Kakko, Turcotte -porukka olisi menossa aika varmuudella Draftin TOP4:ssa, joten sen jälkeen pääsemme varailemaan lähes satavarmasti jonkun tästä ryhmästä:

C/RW Dylan Cozens
6'3, shoots Right
Cozens may never challenge for a scoring title, but he will still be able to score enough to be a first line centre. Add in his strong defensive game, and the potential to grow into a Selke calibre centre and he could be a franchise-changing force up the middle. While he has also played the wing in junior (mainly his rookie year), his skating, vision and hockey IQ all suggest his future is at centre. In terms of playing style, he is reminiscent of Ryan Kesler, though this is not a skill-level comparison.
C Kirby Dach
6'4, shoots Right
Dach is close to being NHL ready but might be best off with one more year of junior hockey. There are some improvements that can still be made in terms of adding muscle to his frame, cleaning up his first step and acceleration, and continuing to have confidence in his shot. Those flaws are minor though and should easily be fixed as he matures. Dach could grow to become a top-line NHL centre. His game is reminiscent of Ryan Getzlaf but this is a style comparison only and not one based on talent.
C Trevor Zegras
6'0, shoots Left
Zegras has the potential to be an effective two-way forward in the NHL. He will need some time to develop though. Heading to the NCAA will give him the time to bulk up and get stronger before heading to the pro game. If a team is willing to be patient, they could end up with a very effective player. While he projects as a centre, he has spent time on the wing as well. Zegras’ game is reminiscent of Evgeny Kuznetsov. This is a stylistic comparison though, not one based on talent level.
RW Vasili Podkolzin
6'1, shoots left
Podkolzin is close to being NHL ready but as mentioned above, whatever team drafts him will need to have patience due to his KHL situation. He could be a first line winger in the NHL, using both skill and power to put up points. While this is by no means a talent comparison, his game and style is reminiscent of Rick Nash.
C/LW Peyton Krebs
5'11, shoots Left
Krebs has played both wing and centre at the junior level. With his skating ability, vision, playmaking and defensive ability, he projects well as a centre going to the pro level. The question will be about his strength. Can he add enough muscle to his frame to be able to be effective down low in both ends of the ice? In terms of player comparison, Krebs style is similar to Matthew Barzal, however this is a style comparison only and not one based on skill or ability.
Kaikki quotet on https://lastwordonhockey.com/category/nhl-prospects/ sivustolta, johon olen tykästynyt. Tuolla mukavana bonarina aina tuo tyylillinen verrokkipelaaja.

Zegras ja Dach ne ehkä eniten miellyttäisi. Dach rightina enemmän, koska kaikki Detroitin tämän hetken hyökkiprospectit ovat leftejä. Niitä kätisyyksiä on pikkuhiljaa alettava saamaan jostakin. Krebskin kävisi, mutta hänen kohdallaan hyödyttäisi sitten jo treidata alaspäin. Selke-miestä (Cozens) ei tässä tilanteessa tarvita, kun meillä on jo Larkin. Laadukkaat sentterit ajaa wingerien (Podkolzin) edelle tällaisessa tasaisessa tilaneessa.

Ja jos se C Alex Turcotte (5'11, shoots Left) nyt kutoselle tipahtaa, niin siinäkin on toinen Larkin (pelaajatyyppinä). Ei osu oikein tarpeeseen, kun ylivoiman playmaker on se biggest need.
 
Viimeksi muokattu:
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
MM-kisojen pistepörssiss Mantha ja Hronek edelleen hyvin edustettuina.

Manthalla 4 pelin jälkeen 5+4=9 tehopistettä ja pörssin 3.sijalla.
Hronekilla 4 pelin jälkeen 3+4=7 tehopistettä ja aika selvässä johdossa puolustajien pistepörssissä. TOP30 mahtuu 2 puolustajaa ja kanadan Shea Theodore on lähimpänä 1+4=5 tehoilla.

Larkinilla 4 peliin 1+2.
Glendeningillä 4 peliin 0+2
Tyler Bertuzzilla 3 ottelua merkattu ja näissä 0+0. Ei ole juuri saanut peliaikaa ja toiminut harjoituksissa ties missä vararoolissa, välillä pakin paikallakin.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Karpat46

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Detroit Red Wings
Mulla on shortlistinä ollut top 2 jälkeen:

1. Byram
2. Dach
3. Turcotte
4. Cozens

Byram ainoastaan haaveissa.

Dach vaikuttaisi mahdolliselta ja highlighteissa sellainen jämäkimmän oloinen, hyvä peliasento, eikä sellaista junnumaista haparoivan oloista tekemistä mitä näillä muilla vielä näkyy.

Turcotten ja Cozens kuulemma tulee sitten seuraavana, eipä noista highlight videoista ja tilastoista pysty sanomaan juuta tai jaata.

Näiden lisäksi Peyton Krebs on mielenkiintoinen pelaaja, joka on rankattu tyypillisesti tuonne sijoille 6-10. Ehkä vähän vaikeampi skoutattava, koska pelasi umpisurkeassa Kootenayn porukassa saalistaen miehekkään -50 teholukeman, mutta kuitenkin yli piste/peli vauhdilla koko kauden. Tämän draftin top kympin jokerikortti?

****

Myöhemmillä kierroksilla toiveissa olisi painotus kaikkeen muuhun paitsi laitureihin. Eli tasatilanteissa kallistuttaisiin aina sentteri-/pakki-/maalivahtivaihtoehtoon. Toisella kierroksella on tänä vuonna peräti 3 pickiä: Oma 2 kieppi siis vuorolla 35, Vegasilta Tatar kaupassa saatu Islandersin alkuperäinen vuoro taisi nyt varmistua vuorolle 54 ja San Joselta Nyquist kaupassa saatu 59-62. Toiselta kierrokselta varatuista n. 1/3 tekee NHL-uran, joten näistä pitäisi yksi pelimies saada. 2 kpl olisi jo loistava onnistuminen.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
https://theathletic.com/976866/2019/05/15/three-hypothetical-red-wings-trades-to-make-them-better-now-and-in-the-future/

The Athleticin Max Bultman spekuloi kolmella ei treidillä, jonka tyylisiä Detroit voisi harkita nykytilanteessaan.

Ensimmäinen oli tuo Las Vegasin vaikea tilanne palkkakaton kanssa, kun Markku Kiven 9M nielaisee koko ensi kauden tilan + muut jatkot. 26-vuotiaan rightin pakin Colin Millerin on huhuttu olevan kaupan, koska joutui pleijareissa Gallantin epäsuosioon. Vegas ilmeisesti haluaisi vahvistaa prospektiosastoa sellaisilla pelaajilla, jotka menisivät vielä farmiin tai ovat jossain Euroopassa/yliopistossa. On-ice tuotteeseen eivät tarvi tällä hetkellä ketään, mutta jotain hyökkejä, jotka voisivat breikata 1-3 vuoden aikajänteellä. Jonatan Berggren ja Evgeny Svechnikov oli tuossa vaihtoehtoina.

Toka skenaario oli sitten Yzerman avunanto Tampan palkkakattotilanteeseen, ottamalla Ryan Callahanin sopimus siellä Detroitiin. Näin Tampa saisi palkkakattotilaa Brayden Pointin kallille jatkolle. Lingtningin prospect osasto on hyvän vuosikymmenen draftaamisen jälkeen varsin pullea, josta yksi prospekti voisi tulla Callahanin kyljessä Red Wingsiin ja Red Wingsistä Tampan suuntaan liikkuisi vain jotain muodollista (future considerations).

Nämä kaksi kauppaa voisivat toimia omasta mielestäni hyvinkin käsi kädessä. Menetettäisiin joku prospect ja toisessa saataisiin Yzermania miellyttävä kaveri takaisin. Luovuttaisiin prospect-puolella jostain, joita on systeemissä ehkä liikaa (laitahyökkääjät) ja paikattaisiin joku aukko, jota puuttuu (sentterit, leftin pakit).

Kolmantena on sitten tuo isoin kuvio, eli Jacob Trouban mahdollinen hankkiminen. Itsekin olen tuota väänellyt ja kännellt moneen kertaan, mutta kertaakaan ei ole mieleen tullut Mike Greenin käyttäminen kauppatavarana. Greenillä on modified-NTC, mutta saattaisihan tuo Top4 -pakin rooli contenderissa herraa kiinnostaa? Mukana täytisi mennä myös righin pakki-prospecti joita Jetsillä ei ole. Mahdollisesti kun menettävät niin Trouban kuin Myersin tänä kesänä, niin organisaation ainoa rightin pakki on sen jälkeen Byfuglien. Jos lyhyellä tähtäimellä joukkue menisi eteenpäin Buffin ja Greenin turvin, niin jonkun kohta ihan valmiin rightin pakin tarvitsevat samaan kauppaan. Se voisi olla Bowey tai Hronek. Mielellään ensimmäinen. Jetsiltä puuttuu myös varausvuoroja ja Wingsillä olisi useampi kakkonen antaa. Hyökkääjä-palanen, kuten Athanasiou tai Helm voisi myös tässä kaupassa mennä.

Se Bultmanin kuvioista.

https://www.wingingitinmotown.com/2019/5/15/18563537/jacob-trouba-and-the-detroit-red-wings-it-could-happen

Winging it in Motown -sivusto kirjoitteli myös Trouba-skenaariosta, mutta offer-sheetin kautta. Olivat jonkun caphit-arvoja määrittävän tilastosivun kautta poimineen Trouban tulevan soparin arvon ja se pyörisi 7.34M nurkilla. Tämän suuruinen offer-sheet määrittäisi Trouban arvoksi 1st+2nd+3rd paketin. Tuohon 7.3M sopimuksen mahduttamiseen palkkakaton alle ei Jetsillä ei ole mitään mahdollisuuksia, jos aikovat pitää Kyle Connorin ja Patrik Laineen joukkueessaan.

Ehkä tuo offer-sheet ei ole todennäköinen. Tässäkin tilanteessa voisi Yzerman lähinnä auttaa Chevaldayoffia ja ottaa tuon Dmitry Kulikovin sopimuksen pois capia rasittamasta ja helpottaen siten noita Connorin ja Laineen mahtumisia cappiin. Kulikovin voisi sitten ostaa ulos, kun cap-rasite pariksi vuodeksi ei haittaisi Wingsin capissa kätännössä mitään, siihen nähden miten se voisi laskea Trouban hankintahintaa.
 
Viimeksi muokattu:
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

RedWinger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Vaikka tuleva kesä taitaakin olla otollisin aika offer sheeteille koskaan, niin en usko Yzermanin sellaisia heittelevän. Trouba-spekulaatioihin on törmännyt ennenkin ja täältä varovainen peukku Trouballe, hinnasta riippuen. Vaikka tässä oltaisiin vielä 2-3 kautta lotterytiimi, niin tuossa voisi olla tilaisuus irrottaa halvalla mitat täyttävä puolustaja, joka sopisi hyvin joukkueen ikärakenteeseen.

Yzermanina ottasin puhelua Cheveldayoffille ja tiedustelisin Trouba + Kulikov/Perreault-paketin hintaa. Kulikov sisään cap dumppina niin ei tarvitse antaa Hronekia toiseen suuntaan. Kerrankin kun tuota cap spacea on, niin sitä voisi Arizonan tavoin käyttää assettien haalimiseen (Tampasta?)

Draftin suhteen odottavainen fiilis. Byram ja Turcotte on tainneet pelata itsensä meidän ulottuvilta pois. Dach saattaa hyvinkin olla Wingsin valinta, vastaa kieltämättä organisaation tarpeita hyvin kätisyyttä myöten, vaikkakin se tulevaisuuden ykköspakki draftista oli haaveena. Jokerivetona Yzerman voisi kiskaista Peyton Krebsin, kun on noihin pieniin ja vikkeliin junnuihin mieltynyt, kovasti Yzermanin näköinen pelaaja ja tehnyt pikku hiljaa nousua listauksissa.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Offer-sheetit on toki epätodennäköisiä, mutta kyllä niiden perusteella jo voi hintaa asettaa Trouba-kaupalle. Esim juuri tuon kompensaation hinta voisi olla jo hyvin lähellä lopullisesti toteutuvan hintaa. Ykkösvuoron tilalla voi olla joku toinen pelaaja, jonka arvo on samoissa jne. Mutta se siitä.

***

https://www.tsn.ca/hockey-canada/video/must-see-mantha-steals-scores-spectacular-between-the-legs-goal~1686687

Anthony Mantha pisti Saksaa vastaan kisojen hienoimman maalin. Pärjää jopa Kakolle. Manthan tehot nyt kisoissa 5 peliä, 7+4=11 ja maalipörssin kärki.

Filip Hronek johtaa pakkien pistepörssiä 6 pelin jälkeen 3+6=9 tehoillaan.

Dylan Larkinilla USA:n paidassa 6 peliä, 3+2=5p ja 2GWG.
Luke Glendening 6 peliä 0+2=2
Tyler Bertuzzi 3 peliä 0+0=0 ja lähinnä Kanadan kisamaskotin virka.
Oliwer Kaski 6 peliä ja 0+2=2. 16 kertaa laukonut maalia kohti ja varmaan toisen mokoman ohi. Luulisi jo kohta osuvan, kunhan löytävät premman maskipelaajan siihen ylivoimaan.***

https://detroitsportsnation.com/rumor-red-wings-steve-yzerman-oilers-ken-holland-may-working-huge-trade/ddrysdale/general/05/19/2019/204965/amp/

Mantha päässyt myös huhuihin. RNH tulisi Detroitiin tilkitsemään sentteriosaston reikää ja Manthasta Oilers saisi kliinisen viimeistelijän McDavidille.
 
Viimeksi muokattu:
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Pronmanin Taso-listaus:

Special prospect
--------------------
1. C Jack Hughes

Special/Elite bubble
2. RW Kaapo Kakko

Elite prospect
--------------------
3. C Alex Turcotte
4. D Bowen Byram
5. RW Cole Caufield

Elite/High-end bubble
-------------------------
6. C Trevor Zegras
7. C Dylan Cozens

High-end prospect
--------------------------
8. LW Matthew Boldy
9. D Philip Broberg
10. C Kirby Dach
11. C Alex Newhook
12. RW Vasili Podkolzin

High-end/Very good bubble
---------------------------
13. C Peyton Krebs
14. LW Arthur Kaliyev
15. C Ryan Suzuki
16. D Cam York

17. eteenpäin Very good -prospect ryhmä, jossa mm. Patrik Puistola.Kyllähän tuo Zegrasin arvio miellytti.

In terms of pure offensive skill, he’s the best in the draft class.
Erityisesti tuo lause veti hiljaiseksi. Miksi ei varattaisi taidoiltaan draftin taitavinta pelaajaa? Tuollaisen pelaajan mainitut puutteet ovat aika lailla kehitettävissä pois.

USNTDP center Jack Hughes on Zegras: “He’s the most creative player on our team. He thinks outside the box, he’s really smart and super crafty with his hands and movements. He’s really slippery. He’s an easy guy to play with knowing he’ll always give you great passes.”
Ite Jaskakin kehuu parhaaksi pelintekijäksi.
 
Viimeksi muokattu:
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Hyvät kisat.

Oliwer Kaski: Gold
Anthony Mantha: Silver
Tyler Bertuzzi: Silver
Filip Hronek: IIHF Defenseman of the tournament, Tournament All-Star
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Hyvät kisat.

Oliwer Kaski: Gold
Anthony Mantha: Silver
Tyler Bertuzzi: Silver
Filip Hronek: IIHF Defenseman of the tournament, Tournament All-Star
Siitä on hyvä ponnistaa ku on skill hockey. Mielenkiintoista nähdä miten kasken tarina lähtee kehittymään kun siirtyy pienempään kaukaloon.
 
Stanley Cup 2019 finaalipeli #7, 2-0 maali. Mäkinen -"Brad Marchand tekee itsestään pehmeän ja kapteeni rokottaa"

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Säteri näköjään lähtee Jukka Peltolan kaveriksi Novosibirskiin.

Ei yllätä tämä siirto, omalle prospektille Filip Larssonille saa Säteri tehdä tilaa.


5-pykäläinen maalivahti-toteemi on ens kaudella:

NHL
Jimmy Howard
Jonathan Bernier
-----------
AHL
Patrik Rybar/Filip Larsson
---------------------
ECHL
Kaden Fulcher
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
https://www.jatkoaika.com/Kolumni/Näkemys-Red-Wingsin-heikko-puolustajatilanne-sataa-suoraan-Oliwer-Kasken-laariin/211794

Kerrankin hyvää Artikkelia Jatkoajasta.

Tämä pakiston tilanne on nyt varsin mielenkiintoinen. Siellä on noita dinosauruksia vielä 3 kappaletta (Daley, Ericsson, Green), mutta kaikkien sopimukset päättyvät tulevaan kauteen ja kuolevat sitten sukupuuttoon. Sen jälkeen on aika isoa tonttia otettavissa.

Mutta nyt nuo Trouba-huhut ovat siihen malliin kiihtymässä, että uskoisin Red Wingsin olevan todennäköisyyksissä ykkösenä miehen uudeksi osoitteeksi. Hauskasti muun maailman keskusteluja lukemalla saa sen käsityksen, että "Detroitin ei kannata tehdä kauppaa ja hävitä assetteja, koska Trouban saa ens kesänä muutenkin tulemaan kotiin ilmaiseksi".

Näinhän asia ei missään nimessä ole. Trouba haluaa USA:n puolelle pelaamaan, mutta tehnee sitten pitkän jatkon siihen seuraan, mikä hänet kauppaa, koska erittäin todennäköisesti kukaan ei häntä vain yhdeksi vuodeksi ota. Kauppa ja sen jälkeinen jatkosopimus tulevat menemään käsi kädessä.

Kauhean montaa vaihtoehtoa miehelle en löytänyt. Siis joukkueita, jotka sijaitsevat USA:ssa, ja joilla on varaa tehdä hänelle yli 7M jatko, jolla on antaa sopivaa assettia, ja jolla on varaa luvata 1.YV:n pelinpyörittäjän paikka. Tai nyt ainakin päästä tasaisesti haastamaan nykyinen ykkösmies. Jossain Floridassa ei ole mitään saumaa päästä ylivoimaan ennen Yandlea ja Ekbladia. Ja se on juuri se asia, miksi mies on kyrpiintynyt oloonsa Jetsissä. Byfuglien on aina saanut vapaamatkustajana tuon 1.YV tontin, jos vain on terve.

Detroit, Anaheim, Philadelphia ja NY Islanders melkeinpä on ne jengit, joissa nuo kaikki ehdot täyttyy.

Ja jos nyt käyttää Ryan Suterin kohtaloa esimerkkinä, niin se isäukon edessä pelaaminen merkitsi hänelle eniten aikanaan siirrossa Minnesotaan. Saman mahdollisuuden tarjoaa nyt Red Wings Trouballe.

Jetsiin tunnuttiin kaipalevan nopeutta ja keskikaistalle vahvistusta viime playoff-pettymyksen jälkeen. Pitäisin Andreas Athanasiouta lähes varmana Jetsin miehenä, jos Trouba Detroitiin liikahtaa. Itse en usko, että Athanasioun harteille suunnitellaan Detroitissa kovin pitkää tulevaisuutta, mutta contenderissa mies voisi olla erittäin arvokas ja hyödyllinen. Siinä yksi kaupan palanen. Jossain huhussa oli mainittu Matt Puempel ja Ryan Kuffner, jotka kiinnostavat Jetsiä, mutta nuo nyt ovat ihan farmin ja rivimiesten täytettä. Saavat toki mennä pois, jos vastapuolella halua löytyy. Ja draftipickiä vielä kylkeen. Jets on paljon kaupanut niitä pois ja Wingsillä on ylimääräistä antaa. Etenkin kakkosia.

Oliwer Kaskeen tämä vaikuttaisi siten, että Troubasta tulisi loistava shut-down parin kärkipakki ja nämä nuoret Hronek ja Kaski saisivat kehittyä hänen takanaan helpommissa peluutuksissa. Hronek on myös hyvä YV-QB ja tämä johtaisi periaatteessa Kasken ja Hronekin väliseen kilpailuun kakkosmiehen roolista. Mutta kilpailu on hyvästä. Saattaa olla, että toinen jopa voisi siirtyä Jetsiin juuri tässä mahdollisessa Trouba-treidissä. Koska Jets cap-ongelmineen saisi edullisen ELC-kaverin. Tai sitten joku muu siirtyy. The Athleticin puolelta erään skenaariona ehdotettiin Mike Greenin siirtymistä palkanpidätyksellä ja sitten rightin kätinen pakkiprospekti lisukkeena, jolle jäisi aikaa vuoden verran muhia farmissa, ja hypätä sen jälkeen Greenin saappaisiin.

Jos Trouba tulee, niin Detroitilla on nuoria rightin pakkeja sen jälkeen Bowey/Hronek/Kaski/Regula putkessa odottamassa. Yhdestä voi luopua helposti, jolloin kahdelle spotille jää kolme optiota.

Jännä nähdä mitä tapahtuu. Yzermanin on huhuttu olevan aggresiivinen. Sehän on yleensä tarkoittanut sitä että homma viedään käytännössä väkisin maaliin.
 
Viimeksi muokattu:
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Detroit, Anaheim, Philadelphia ja NY Islanders melkeinpä on ne jengit, joissa nuo kaikki ehdot täyttyy.
Devils. Olisi saman tien joukkueen paras puolustaja ja varmasti olisi saumaa saada paikka ykkösylivoimasta.
 
“...we look like chickens with our heads cut off.” Andy Greene

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
^ Tuo höpötys siitä, että Trouballe löytyisi vain muutama realistinen kauppakohde, menee vähän samalle tangentille kuin täällä esitetty spekulaatio siitä, että, hups, liigassahan ei olekaan muita joukkueita kuin Detroit, jotka pystyvät Erik Karlssonin signaamaan.

En myöskään ole mistään lukenut, että Trouballa olisi jokin vaatimus ykkösylivoimapakin paikasta. Sinänsä tuo olisi hieman outoa, kun eihän Trouba ole minkään tason quarterback eikä Winnipegissa ole edes tasakentin ollut se parinsa kiekollisempi puolustaja.

Ideaali roolihan Trouballe on se, että joko tuo pelaa kiekollisen puolustajan kanssa ykkösparissa tai sitten puhtaassa shutdown-roolissa. Joukkue, jonka alakerrassa Trouba kantaa pääasiallisen kiekollisen vastuun, tuskin on kovin menestyvä joukkue. Tämä ei tarkoita, että Trouba olisi mikään puukäsi. Hänellä on tuollaiseksi puolustavaksi puolustajaksi erinomaiset kiekolliset taidot, mutta ei mitkään erikoiset, jos tarkastelua laajennetaan tuon roolin pelaajista.
 

ipaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Power forwardit ja stay-at-home pakit
Hänellä on tuollaiseksi puolustavaksi puolustajaksi erinomaiset kiekolliset taidot, mutta ei mitkään erikoiset, jos tarkastelua laajennetaan tuon roolin pelaajista.
Troubahan ei missään nimessä ole puolustava puolustaja, vaan nykyaikainen isokokoinen ja hyvin liikkuva two-way-pakki. Erittäin hyvä avaamaan peliä, mutta ottaa samalla osaa hyökkäyksiin. Jetsissä rooli on ollut pitkään tukossa Buffyn takana, mutta tällä kaudella kun Byfuglien oli pitkään sivussa niin Trouba pääsi näyttämään osaamisestaan. Oli luonnollisesti Jetsin ykkös yv-pakki kun Buff oli poissa. Muutenkin erinomainen kausi Trouballa pisteiden valossa 8+42 (yv:llä 3+18). Samalla tasolla pisteissä pelasivat Seth Jones, Ryan Suter, Ryan McDonagh ja Alex Pietrangelo.

Jets tulee varmasti saamaan Troubasta hyvän hinnan. Jopa Hronekin kuten Henkka tuossa edellä arpoi.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
^

Tokikaan Trouba ei ole puolustava puolustaja siinä mielessä, etteikö hänellä olisi lainkaan työkaluja hyökkäyssuuntaan (asia minkä myös toin esille). Puolustajia, joilla ei ole työkaluja hyökkäyssuuntaan ei käytännössä enää vain pelaa NHL:ssä top-4-roolissa. Tämän takia mielestäni tuo koko profiili on ajateltava uudestaan.

Trouban arvon tekee valtaosin se, että hän on fyysinen ja varmaotteinen omassa päässä. Hänellä on työkalut liikuttaa kiekkoa ja syöttää. Mutta kuten totesin, häneltä puuttuu hyökkäyspäähän työkalupaketti. Mikäli Trouba olisi keskinkertainen puolustuspäähän, olisi hän myös kokonaisuutena melko keskinkertainen.

Nuo pisteet viime kaudelta eivät muuta sitä tosiasiaa, että tasakentin käytännössä koko hänen uransa ajan kiekollisen päävastuun hänen parissaan on kantanut toinen puolustaja. En tokikaan Troubalta nähnyt jokaista ottelua, mutta omaan silmääni tuo pelasi pitkälti samanlaista peliä kuin aiempina vuosina. Mitään uuden askeleen ottamista kiekollisena tai hyökkäyssuuntaan en huomannut.

Jets tosiaan tulee varmasti saamaan Troubasta hyvän hinnan. Ja siihen nähden "jopa" Hronekista puhuminen on vähän hassua. Siis "jopa" pelaajan, jolla ei ole käytännössä yhtään täyttä kautta NHL:ssä ja joka on vielä suurelta osin täysi kysymysmerkki? Ja siihen päälle jokin farmijyrä Puempel? Mikäli Trouba tuollaiseen hintaan lähtee, sopii Chevy saada kirveestä välittömästi.

Troubaahan on ties kuinka kauan huhuttu Buffaloon, ja jos riittävä vastine tuohon olisi jokin Lawrence Pilut ja C.J. Smith (joka siis vähintään vastaa tuota täällä spekuloitua Detroitin vastinetta), niin tuo kauppa oltaisiin tehty jo ajat sitten.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
^ Tuo höpötys siitä, että Trouballe löytyisi vain muutama realistinen kauppakohde, menee vähän samalle tangentille kuin täällä esitetty spekulaatio siitä, että, hups, liigassahan ei olekaan muita joukkueita kuin Detroit, jotka pystyvät Erik Karlssonin signaamaan.
Missä näin on väitetty?
 
"Canada is not Finland" TSN:n studiosta toisella erätauolla finaalin ollessa 3-0. Peli päättyi 3-5.

Tornados

Jäsen
Olen samaa mieltä, että Hronekin lopullinen taso on vielä arvoitus. Potentiaali loppukauden ja MM- kisojenkin perusteella on kuitenkin sellainen, että olen aika varma Hronekin pysymisestä joukkueessa.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Mutta nyt nuo Trouba-huhut ovat siihen malliin kiihtymässä, että uskoisin Red Wingsin olevan todennäköisyyksissä ykkösenä miehen uudeksi osoitteeksi. Hauskasti muun maailman keskusteluja lukemalla saa sen käsityksen, että "Detroitin ei kannata tehdä kauppaa ja hävitä assetteja, koska Trouban saa ens kesänä muutenkin tulemaan kotiin ilmaiseksi".

Näinhän asia ei missään nimessä ole. Trouba haluaa USA:n puolelle pelaamaan, mutta tehnee sitten pitkän jatkon siihen seuraan, mikä hänet kauppaa, koska erittäin todennäköisesti kukaan ei häntä vain yhdeksi vuodeksi ota. Kauppa ja sen jälkeinen jatkosopimus tulevat menemään käsi kädessä.

Kauhean montaa vaihtoehtoa miehelle en löytänyt. Siis joukkueita, jotka sijaitsevat USA:ssa, ja joilla on varaa tehdä hänelle yli 7M jatko, jolla on antaa sopivaa assettia, ja jolla on varaa luvata 1.YV:n pelinpyörittäjän paikka. Tai nyt ainakin päästä tasaisesti haastamaan nykyinen ykkösmies. Jossain Floridassa ei ole mitään saumaa päästä ylivoimaan ennen Yandlea ja Ekbladia. Ja se on juuri se asia, miksi mies on kyrpiintynyt oloonsa Jetsissä. Byfuglien on aina saanut vapaamatkustajana tuon 1.YV tontin, jos vain on terve.

Detroit, Anaheim, Philadelphia ja NY Islanders melkeinpä on ne jengit, joissa nuo kaikki ehdot täyttyy.

Ja jos nyt käyttää Ryan Suterin kohtaloa esimerkkinä, niin se isäukon edessä pelaaminen merkitsi hänelle eniten aikanaan siirrossa Minnesotaan. Saman mahdollisuuden tarjoaa nyt Red Wings Trouballe.

Jetsiin tunnuttiin kaipalevan nopeutta ja keskikaistalle vahvistusta viime playoff-pettymyksen jälkeen. Pitäisin Andreas Athanasiouta lähes varmana Jetsin miehenä, jos Trouba Detroitiin liikahtaa. Itse en usko, että Athanasioun harteille suunnitellaan Detroitissa kovin pitkää tulevaisuutta, mutta contenderissa mies voisi olla erittäin arvokas ja hyödyllinen. Siinä yksi kaupan palanen. Jossain huhussa oli mainittu Matt Puempel ja Ryan Kuffner, jotka kiinnostavat Jetsiä, mutta nuo nyt ovat ihan farmin ja rivimiesten täytettä. Saavat toki mennä pois, jos vastapuolella halua löytyy. Ja draftipickiä vielä kylkeen. Jets on paljon kaupanut niitä pois ja Wingsillä on ylimääräistä antaa. Etenkin kakkosia.

Oliwer Kaskeen tämä vaikuttaisi siten, että Troubasta tulisi loistava shut-down parin kärkipakki ja nämä nuoret Hronek ja Kaski saisivat kehittyä hänen takanaan helpommissa peluutuksissa. Hronek on myös hyvä YV-QB ja tämä johtaisi periaatteessa Kasken ja Hronekin väliseen kilpailuun kakkosmiehen roolista. Mutta kilpailu on hyvästä. Saattaa olla, että toinen jopa voisi siirtyä Jetsiin juuri tässä mahdollisessa Trouba-treidissä. Koska Jets cap-ongelmineen saisi edullisen ELC-kaverin. Tai sitten joku muu siirtyy. The Athleticin puolelta erään skenaariona ehdotettiin Mike Greenin siirtymistä palkanpidätyksellä ja sitten rightin kätinen pakkiprospekti lisukkeena, jolle jäisi aikaa vuoden verran muhia farmissa, ja hypätä sen jälkeen Greenin saappaisiin.

Jos Trouba tulee, niin Detroitilla on nuoria rightin pakkeja sen jälkeen Bowey/Hronek/Kaski/Regula putkessa odottamassa. Yhdestä voi luopua helposti, jolloin kahdelle spotille jää kolme optiota.

Jännä nähdä mitä tapahtuu. Yzermanin on huhuttu olevan aggresiivinen. Sehän on yleensä tarkoittanut sitä että homma viedään käytännössä väkisin maaliin.
En näe oikein syytä Wingsille hankkia Troubaa "pakolla". Trouban palkka on sinällään epäolennainen asia. Wingsillä on tilaa katossa ja omistajalla on rahaa kuin roskaa. Sen sijaan Wings joutuu maksamaan kovan hinnan Troubasta. Athanasiou/Mantha kaksikosta jompikumpi lähtisi vaihtoon ja joku nuorista puolustajista, ellei Mike Green välttämättä halua mennä Winnipegiin (Mike Greenillä on täysi NTC helmikuun 1. päivään saakka ja silloin hänen pitää toimittaa 10 joukkueen lista Wingsille). Jos Trouba irtoaisi jollain Athanasiou, Gustaf Lindström ja Mike Green paketilla se olisi harkittavissa oleva asia. Sinällään tuossa saisi vain yhden pelaajan, joka olisi hallinnassa useamman vuoden ja halpa. Green on vapaa agentti ja Athanasioun sopimus olisi ensi kauden jälkeen loppu ja edessä olisi vaikeat sopimusneuvottelut.

Trouban hankkiminen olisi hyvä idea, kunhan hinta ei karkaa käsistä. En tiedä mikä olisi semmoinen hinta, joka olisi molemmille hyvä. Wingsillä on paljon toisen kierroksen varausvuoroja, mutta montako niistä kannattaa laittaa tällaiseen treidiin?
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
En näe oikein syytä Wingsille hankkia Troubaa "pakolla". Trouban palkka on sinällään epäolennainen asia. Wingsillä on tilaa katossa ja omistajalla on rahaa kuin roskaa. Sen sijaan Wings joutuu maksamaan kovan hinnan Troubasta. Athanasiou/Mantha kaksikosta jompikumpi lähtisi vaihtoon ja joku nuorista puolustajista, ellei Mike Green välttämättä halua mennä Winnipegiin (Mike Greenillä on täysi NTC helmikuun 1. päivään saakka ja silloin hänen pitää toimittaa 10 joukkueen lista Wingsille). Jos Trouba irtoaisi jollain Athanasiou, Gustaf Lindström ja Mike Green paketilla se olisi harkittavissa oleva asia. Sinällään tuossa saisi vain yhden pelaajan, joka olisi hallinnassa useamman vuoden ja halpa. Green on vapaa agentti ja Athanasioun sopimus olisi ensi kauden jälkeen loppu ja edessä olisi vaikeat sopimusneuvottelut.

Trouban hankkiminen olisi hyvä idea, kunhan hinta ei karkaa käsistä. En tiedä mikä olisi semmoinen hinta, joka olisi molemmille hyvä. Wingsillä on paljon toisen kierroksen varausvuoroja, mutta montako niistä kannattaa laittaa tällaiseen treidiin?
Kyllä tässä tilanteessa kaikki kannattaa tehdä miehen saamiseksi, kun tämmöisiä jannuja ei ihan joka päivä tule tyrkylle. Tuommoisia kun ei ole näkyvissä prospekteissakaan, eikä pelkkien prospektienkaan päälle voi rakentaa. Jotain prime-iässä olevaa siellä pitää olla kantamassa kovimmat minuutit, jotta ne junnut voi kehittyä siinä takana. Kolmikymppinen kärkipuolustaja toimii tässä kohtaa ehkä huonosti, koska on sitten ehkä jo liian vanha, kun junnut alkavat päästä primeen.

Erityisesti 25-vuotiaan Trouban tekee Detroitille kiinnostavaksi tuo sopiminen rosterin ikärakenteeseen. Juuri sopivasti 1-2 vuotta vanhempi mitä tämän hetken nuorisokaartin vanhimmat hyökit. Kun pakilla kestää kauemmin kehittyä, niin herra alkaa olla juuri siinä vaiheesa kuin joku Mantha.

Tämmöisissä treideissä normaalisti joutuisi maksamaan ylihinnan ja siksi moiset kaupat ei edes tapahdu. Mutta kun Jets on cap-ongelmissa, niin myös ottamalla esim. Kulikovin mukaan (ja ostamalla ulos) se auttaisi tietysti Jetsejä lisää ja järkevöittää hintaa.

Joka tapauksessa, koska Trouba nyt ilmisesti kaupataan varmuudella, niin siitä nyt vaan pitää maksaa se Jetsiä eniten miellyttävä vastine. Voihan se olla ettei Detroitista semmoista löydy ja se löytyy jostain muusta jengistä, mutta kaikkensa pitää kaupan eteen tehdä.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
https://www.youtube.com/watch?v=g67RnSyMBaw

Yzermanin 22 minuutin turinointi liittyen pääasiassa tulevaan drafttin. Ykköspickin kohdalla puhui 6-7 pelaajan porukasta ja ennusteli 3-15 vuorojen jakautuvan joukkueiden välillä mahdollisesti totaalisen eri lailla. Ei siis mitään uutista sen suhteen.

Myös hauskaa tuo poliittinen puhe, kun kysytään vapaista agenteista. Ollaanko aggressiivisia? Ehkä ollaan ehkä ei, jos löytyy sopivia pelaajia siihen mitä aiotaan tehdä. Ja sitä Yzerman ei kertonut mitä aiotaan tehdä. Onko edessä tankkaus vuosi, vai yritetäänkö pleijareihin? Mutta mitään ei suostunut sanomaan, että yritetäänkö. Oma tulkintani on, että tämäntyylinen kommentointi vihjaisisi vähän sen suuntaan, ettei yritetä.

Ulosostoja ei meinannut tehdä (ehkä joku Daley ainoa ehdokas). Tomas Vanekiin ei olla oltu yhteydessä. Kronwallilla on vapaa tahto päättää jatkaako, jos vaan haluaa. Myös UFA Vesa Wihtahousun kanssa on juteltu (Witkowski), lienee hyvä pukukoppiäijä ja sopivin tuohon 14.hyökin + 8.pakin + maskotin rooliin.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Joo Witkowski kelpaa minimillä maskotiksi ja pressiboksiin istumaan. Tuo vähän sirkushuveja kokoonpanoon ja joukkueessa pidetty pelaaja ilmeisesti. Sitten Daleyn ja Ericssonin ulos ostoista pidättäytyminen vähän yllättää. Melkein antaisin mieluummin Cholowskille ja Hronekille "suoraan" paikan kokoonpanosta.

Vapaita agenteista ei sitten tiedä. Jos olisi mahdollista saada Erik Karlsson niin hankkisin hänet. Trouba, Gostisbehere ja Subban kelpaisivat kaikki treidillä, riippuen hinnasta. Kaikissa lähtisi todennäköisesti Athanasiou tai Mantha ja sälää. Enkä oikein innostuisi varausvuorojen kauppaamisessa noustaksemme ylöspäin, ellei kyseessä ole jokin järkevä diili. Taaksepäin muutaman sijan siirtyessäkin olisin varovainen. Olisiko kauppa esim. Edmontonin kanssa järkevä jos Edmonton antaisi lisukkeita kylkeen?
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Karpat46

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Detroit Red Wings
https://www.youtube.com/watch?v=g67RnSyMBaw

Yzermanin 22 minuutin turinointi liittyen pääasiassa tulevaan drafttin. Ykköspickin kohdalla puhui 6-7 pelaajan porukasta ja ennusteli 3-15 vuorojen jakautuvan joukkueiden välillä mahdollisesti totaalisen eri lailla. Ei siis mitään uutista sen suhteen.

Myös hauskaa tuo poliittinen puhe, kun kysytään vapaista agenteista. Ollaanko aggressiivisia? Ehkä ollaan ehkä ei, jos löytyy sopivia pelaajia siihen mitä aiotaan tehdä. Ja sitä Yzerman ei kertonut mitä aiotaan tehdä. Onko edessä tankkaus vuosi, vai yritetäänkö pleijareihin? Mutta mitään ei suostunut sanomaan, että yritetäänkö. Oma tulkintani on, että tämäntyylinen kommentointi vihjaisisi vähän sen suuntaan, ettei yritetä.

Ulosostoja ei meinannut tehdä (ehkä joku Daley ainoa ehdokas). Tomas Vanekiin ei olla oltu yhteydessä. Kronwallilla on vapaa tahto päättää jatkaako, jos vaan haluaa. Myös UFA Vesa Wihtahousun kanssa on juteltu (Witkowski), lienee hyvä pukukoppiäijä ja sopivin tuohon 14.hyökin + 8.pakin + maskotin rooliin.
6-7 pelaajan porukka kuulostaa siltä, että alaspäin treidaaminen on vaihtoehto. Buffalo, Edmonton, Anaheim, Vancouver ovat siinä alapuolella. Toki hyvin samanlainen tilanne kaikilla tuossa 6-12 välillä.

Vapailla olisin tarjoamassa vain max. markkinahintaista eli tarkoittaa sitä, että tyyppiluokkaa Donskoi olisi se taso, mistä voisi alkaa haaveilemaan. Sama treideissä : Ensi kausi vielä tankataan, perusta kuntoon ja sieltä taas nousuun. Laajuus ei vielä riitä siihen, että treidataan assetteja ulos. Jos tämä draft on top 2, niin ensi kesänä taitaa olla top 1 ja mahdollisesti generational talenttia tarjolla. Siinä kisassa olisi hyvä olla arpa vetämässä kun muutenkin siellä todennäköisesti olisimme.

Witkowskista ihmeellistä vähättelyä. Hieno 7. pakki, viihdyttävä ja mainettaan parempi puolustaja. Ja nimenomaan puolustajana hänen näen, vaikka sopimustilanne ajanee hänet taas välillä sinne hyökkäysketjuihin, jos sopimuksen saa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy