Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Detroit Red Wings 2019–2020

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Henkka, 18.04.2019 klo 07.43.

 1. Karpat46 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Jos löytyy sopiva rooli tai piilopaikka 5 vs 5 peliin, niin voi olla käyttökelpoinen palanen esim. 2. Yv:lle. Viime kauden Red Wingsistä sitä ei löytynyt, olisiko Kingsin laiturilaajuus samaa tasoa Detroitin kanssa? Joku sanoi aika hyvin, että hitusen paranneltu painos Teemu Pulkkisesta, mutta vain hitusen.
   
  Jake MacUrister tykkää tästä.
 2. Karpat46 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Detroit Red Wings
  Filppulasta vielä se, että nyt voidaan unohtaa se höpötys Athanasiou sentteriksi projektista. AA on ehkä eniten umpilaituri mitä tässä porukassa on ja vaikka Larkinin lahjakkuus riitti Nhl tason sentteriksi, niin ei se kaikilta onnistu tuollaisena kahden vuoden projektina. AA:n kohdalla olisi ikuisuusprojekti ollut lähempänä totuutta.

  Nyt Larkin johtaa (sentteri) joukkoja edestä ja Filppula tuo tukea, turvaa ja totuutta Velenolle kahdeksi vuodeksi. Sen jälkeen nähdään kantaako Velenon siivet CONTENDERIN 2. sentterin roolissa.

  Eikä sovi unohtaa Rasmussenia, joka on myös koulutukseltaan sentteri.
   
 3. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Athanasiou varattiin sentterinä, pelasi AHL:ssä sentterinä ja NHL:ssä on vaihtelevalla menestyksellä pelannut sentterinä. Athanasiousta ei saa umpilaituria millään.
   
 4. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Tästä ihan samaa mieltä. Mentori Velenolle.


  ***

  Nyt ollaan odotetusti Gusevin perässä. Eihän tuo Vegasin cappiin millään mahdu.

  Lainaus:
  Särjillä on aika tiukkaa capissa, mutta Jarmo on todellinen uhka. Tietää kyllä kuka on seuraava Panarin.
   
 5. Kloppe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Tämä olisi märkä päiväuni. Mielestäni yksi maailman parhaista ylivoimapelaajista. Parhaassa tapauksessa uusi Panarin NHL:ään.
  Ainoana heikkoutena on miehellä nopeus, mutta en usko hetkeäkään etteikö mies pärjäisi NHL-tasolla.

  Gusev on Yzermanin varaus vuoden 2012 7. kierrokselta, mutta myöhemmin kauppasi kuitenkin miehen oikeudet Vegasille. Tosin niihin aikoihin Gusevilla oli SKA:n kanssa sopimusta ja NHL ei lähitulevaisuudessa.
   
 6. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Ei tuota Yzermanin ja Gusevin välistä yhteyttä nyt kannata oikein edes mainita. Hyvin harvoin NHL-joukkueen GM:llä on mitään tekemistä organisaation myöhäisten kierrosten varausten kanssa. Siellä on GM:llä hieman muuta tekemistä kuin matkustaa ympäri maailmaa scouttaamassa junnuja, sitä varten jokaisella joukkueella on ne laajat scoutti-verkostot. Eikä Gusev ja Yzerman edes koskaan tavanneet, Gusevin mukaan, hänen ollessaan osa Tampan organisaatiota:

  Lainaus:
  https://www.rawcharge.com/2019/5/22...bout-his-time-with-the-lightning-organization

  Toki en sitä sano etteikö Yzerman voisi nyt haluta Gusevin Detroitiin mutta sillä tuskin on mitään tekemistä sen kanssa että Yzerman hänet aikanaan varasi Tampaan. Eipä heillä siltä pohjalta ole minkäänlaista henkilökohtaista suhdetta tuon perusteella, eikä Yzermanin aikana edes osoitettu halukkuutta tuoda Gusevia NHL:ään. Gusev niistä ajoista toki ottanut isoja harppauksia eteenpäin ja jos nyt Yzerman Gusevin haluaisi niin olisi se vain seurausta Gusevin nykytasosta.
   
 7. RedWinger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Draftista tarttui haaviin sitten Moritz Seider. Kieltämättä allekirjottaneella putosi leuka lattiaan, kun olin jo virittäytynyt ajatukseen että Zegrashan sieltä sitten tulisi. Ensinnä tuli mieleen että eikö olisi voinut treidata alaspäin, mutta tätä ilmeisesti yritettiinkin, ja toisaalta Seider tuskin olisi ollut millään Vancouverin vuorolla enää saatavilla, kerta Hollandkin otti Brobergin. Kaikki ykköskierroksen puolustajat taisivat mennä aikaisemmin verrattuna listoihin ja yleiseen konsensukseen, poislukien ehkä Byram.

  Hiljalleen alkanut lämpeämään Seiderille, niin kuin tuntuu muukin Wings-kannattajakunta tehneen. Varmasti vähiten scoutattu pelaaja omalla rankillaan, ja toisaalta sijoitus ollut kokoajan nouseva. Seiderilla ei vaikuta olevan oikeastaan mitään selkeää puutetta tai heikkoutta, joka estäisi menestyksekkään Nhl-uran luomisen. Tuollaisia isoja, fiksuja ja hyvin luistelevia rightin puolustajia ei oikein ole tarjolla kuin varaamalla, jossei halua sitten vaihdella Hart-voittajia niihin. Jos Seiderista saadaan isoja minuutteja illasta toiseen pelaava yleispakki, jonka voi heittää tilanteessa kuin tilanteessa jäälle, niin ihan tyytyväinen voidaan tähän valintaan olla.

  Kohtalaisen hiljainen ja odotettu off-seasoni. Veteraanimentoreita sisään juuri sopivan mittaisilla sopimuksilla haastamaan junnuja pelipaikoista. Nettiä kahlatessa hankinnoista on nähnyt paljonkin kritiikkiä, mutta en kyllä tosiaan ymmärrä miksi? Veteraanit paikkaa, jos junnut eivät olekaan valmiita ja mentoroi, sopimuksen toisena vuonna sitten deadlinella kiertoon keskikierrosten pickejä vastaan. Kuulostaa ihan suunnitelmalta. Huhuissa pyörineen Gusevin toivottaisin ihan tervetulleeksi kokeiluksi. Vegasin aiemmat kaupat ja palkkakattotilan huomioiden hinta ei ihan hirveä voi olla.
   
 8. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  Lainaus:
  Sikäli uskoisin, että Yzerman on ollut kuitenkin aika perillä draftin jälkeen mimmoisesta pelaajasta on kyse. Mielestäni hiukan pitäisin kyllä ihmeellisenä, jos KHL:n yksi parhaimmista pelaajista ei olisi ainakin peliotteidensa puolesta tuttu, meinaan kun itsekin on pelkästään fanina seurannut hänen pelejään ja vain tästä syystä, että meillä oli hänen oikeudet. Näkisin myös, että aikanaan Vegas treidissä Gusev oli nimenomaan maksua Garrisonin ottamisesta, eli jos ei nyt jotain kartoitusta oltu tehty tarkemmin potentiaalista NHL:ään

  Lainaus: Tämä on aika jännä kommentti, vähän veikkaan että jotain on hukkunut matkalla käännöksissä. Eihän Tampa kuitenkaan olisi ikinä voinut antaa kuin ELC:n hänelle, niin mitä järkeä tai hyötyä olisi vielä kutsua hän AHL-pelaajaksi, kun fakta on kuitenkin se, että 2-suunna sopparilla olisi menty? Vähän veikkaan, että siellä on haluttu hänen eka tulevan farmin kautta sisään ja jossain tässä kohdin on sitten ymmärretty asia väärin tai tuo juttu on käännetty väärin alkuperäisestä haastattelusta.

  E: Näköjään samaa sanotaan tuossa jutussa:

  "These are some interesting words from Gusev. What I take from this is that the Lightning wanted him start his time with the organization in the AHL. I doubt the team saw his ceiling as an AHL player but it sounds like they wanted him to follow a longer development path rather than starting immediately in the NHL.

  It also sounds like Gusev wasn’t open to that, which is reasonable considering his stature in the KHL and his performance internationally. He’s played well enough to believe that he should be able to transition cleanly to the NHL."
   
 9. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Juuri näin. Jotain väärinkäsitystä tuossa ollut.

  https://www.leijonat.com/2019/05/20...na-ja-kauppasi-pois-he-eivat-halunneet-minua/

  Tämä uutinen perustuu erääseen englanninkieliseen, jota en nyt muista missä se lähde oli.

  Lainaus:
  Ei näköjään ongelma mennä Vegasinkaan alaisuudessa AHL:ään, mutta sillä Tampan 2-suuntaisella vuonna 2017 mitä ilmeisimmin oli.

  Ja nyt palkka pitää olla 4M. Raha ratkaisee. :)

  Eli suomeksi, silloin 2017 ei kiinnostanut 2-suuntainen ELC, kun Tampalla oli rosteripaikat täynnä. Palkka kun olisi ollut murto-osa NHL-palkasta. Ja nyt keväällä kiinnosti ihan mikä vaan, kun oli 1-suuntainen sopimus ja palkka ei putoa farmissa pelaamalla.

  Tämän hetken kesämarkkinat sitten vielä erikseen, joihin nähden kaikki kommentit täällä ovat vanhaa kamaa, ja aikalaila järjetöntä vedota niihin.
   
  Viimeksi muokattu: 03.07.2019 klo 21.35
  Noppa10 tykkää tästä.
 10. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
 11. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Saapa nähdä, onko Yzerman uudistamassa rajusti tuota scouttaus-osastoa, koska Red Wingsin kotisivuilta on poistettu useamman scoutin kuvat ja nimet listasta. Isoimpana asiana tietysti Scouting Director Tyler Wright.

  Näitä ei kotisivulla enää näy:
  Tyler Wright (Scouting Director)
  Jeff Finley (Chief Amateur Scout)
  Andrew Dickson (Amateur Scout)
  Glenn Merkosky (Pro Scout)
  Archie Henderson (Pro Scout)

  Merkoskystä oli jo aiemmin uutista, ettei jatka. Jännä että tämä oli varma jo silloin Yzerman-uutisen aikaan, entinen joukkuekaveri Stevielle kuitenkin. Yzerman nyt muistaakseni on tuonut vain Pat Verbeekin uutena tähän porukkaan. Heikosti näitä uutisoidaan, ettei oikein pysy kärryillä.
   
 12. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  https://www.mlive.com/redwings/2019/07/tyler-wright-out-as-red-wings-amateur-scouting-director.html

  No nyt tuli uutinen.

  Kris Draper mitä ilmeiseimmin seuraava Scouting Director. Aika näkyvästi tuo on prospekteista aiemmin jutustellut ja tuo "assistant to GM" -rooli ollut aiemmin aika epäselvä.

  Eli käytönnössä tässä pyöräytetään nuo kolme tehtävää uusiksi:

  Jos ennen oli:

  GM - Ken Holland
  Assistant GM - Ryan Martin
  Scouting Director - Tyler Wright
  Assistant to GM - Kris Draper

  Niin nyt tulee olemaan:

  GM - Steve Yzerman
  Assistant GM - Pat Verbeek
  Assistant GM - Ryan Martin
  Scouting Director - Kris Draper

  Ryan Martin on hoitanut tuota AHL-jengiä siitä lähtien kun Nill poistui ja Yzerman yritti ottaa hänet "capologistiksi" mukaansa jo aikanaan Tampaan Verbeekin kanssa. Ei lähtenyt perhesyistä. Nyt lienee haluamansa porukka.

  ***

  Wright ja pro-scoutti Henderson menevät siis Hollandin perässä Oilersiin.

  Merkosky, Dickson (tuli Wrightin mukana Columbuksesta) ja Finley eivät näillä näkymin maistu kumpaakaan organisaatioon.
   
  Viimeksi muokattu: 11.07.2019 klo 19.35
 13. Voittaja Jäsen

  Pitääköhän tässä laittaa hakemusta Stevielle, siellä ois meikäläisen unelmarooliin avoimia paikkoja. Tuota parempaa työtä en oikein osaa keksiä kuin olla juuri Detroitin scouttina.
   
 14. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lunttasin Hockey-Referencestä, että Filppula on aiemmin käyttänyt Wingsissä numeroa 41. Nykyään tosin sekin on Glendeningillä.
   
 15. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
  Ainakin toistaiseksi menneen off-seasonin perusteella Yzerman näyttää ottaneen järkevän, pitkäjänteisen lähestymistavan. Tämä siis verrattuna niihin Hollandin horinoihin siitä, että joukkue tähtäisi jo playoffeihin.

  Yzermanilla vaikuttaa olevan sama käsitys kuin jota olen täällä toitottanut - Detroitin paketti on edelleen ohut ja palasia tarvitaan todella paljon lisää. Larkin on ainoa nuori pelipaikkansa mitat täyttävä kaveri. Loput ovat taikapapuja, joista kaikki eivät tule realisoimaan potentiaaliaan.

  Tässä sinänsä näkyy se damage, jonka Holland kerkesi tekemään ennen potkuja. Kun Buffalo oli Detroitin tapaan varannut kolmannen kerran top-10, oli tallissa jo Eichel, Reinhart, Ristolainen, ROR jne. Sen jälkeen toki matkalla tapahtui virheitä, mutta Detroit vaikuttaa olevan vielä vuosien päässä tuostakin tilanteesta. Aikaa menee väkisinkin siinä, että nuo tämän hetkiset prospectit saavuttavat NHL-tason (mikä ei tapahdu kaikkien kohdalla) ja organisaatio saa lisää kärkiprospecteja talliin. Tämän jälkeen ollaan sitten vasta siinä vaikeassa tilanteessa, jossa se talentti täytyy saada puskettua ylös kellarista. Tässä on moni epäonnistunut, mutta Yzermanin uskon tuosta selviävän ainakin todennäköisemmin kuin Hollandin.

  ***

  Ainakin joidenkin tahojen hehkutusta saaneen Tyler Wrightin poisheitto saanut täällä aika neutraalin vastaanoton. Joskaan itse en ole kovin yllättynyt siitä, että Wright joukkoineen laitettiin pihalle. Vaikka viimeisten draftien satoa on vielä vaikea arvioida, niin eihän Detroit ole nyt tällä vuosikymmenellä saanut draftattua Larkinia lukuun ottamatta yhtäkään pelaajaa, jota voidaan pitää menestystä hakevan joukkueen runkopelaajana.

  Tuo Håkan Andersson edelleen siellä pysyy, vaikka vuodesta 2005 lukien ei ole Detroit onnistunut varaamaan ruotsalaisista kuin kaksi bottom-6 hyökkääjää (Jänmark ja Järnkrok) ja yhden top-6-laiturin (Nyqvist). Siihen nähden kuinka paljon organisaatio ruotsalaisia on varannut, ei tulos kyllä kummoinen ole. Tosin tässäkin noista viimeisimmistä drafteista on liian aikaista sanoa mitään.
   
 16. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
 17. JasonX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, Suomen Maajoukkueet
  Terve kirjoittelijat.

  Tuli hankittua vihdoin kirjoitus oikkarit tänne. Olen jo vuosia lueskellut juttujanne, varsinkin näissä Red wings ketjussa. Itse olen seurannut ja kannattanut about vuodesta 93. Fanitus lähti ei niin yllättäen Yzermanin, mutta myös Fedorovin vuoksi. Muutama vuosi tässä ollut hieman lyhyempiä keväitä.

  Nyt kuitenkin on taas alkanut pientä odotusta alkanut olemaan ilmassa. Kaksi drafti vuotta on jotenkin vaikuttanut hyvinkin innostavalta. Zadina ja Veleno 18 draftista ja Seider, Tuomisto 19 draftista. Manthakin alkaa vaikuttaa jo ihan pelimieheltä. Nyt vielä kun Yzerman saatiin ohjaimiin niin tässähän alkaa tuntumaan, että ei se playoffiton putki toivottavasti kauaa kestä.

  Toivottavasti Zadina, Veleno ja Seider nyt vähintään pelaisi seuraavalla kaudella ylhäällä. Olisi mielenkiintoista seurata kavereiden kehittymistä.

  Eipä tällä kertaa muuta. Mukavaa perjantaita kaikille.
   
  Sergei Fedorov, Ratikka, Tevoo ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 18. Karpat46 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Detroit Red Wings
  Täydellisen hiljaista täällä osiossa ja hyvä niin. Yzerman näyttää jatkavan Hollandin linjalla ja tuleva kausi katsastetaan rosteria sekä rakennetaan laajuutta tulevaa menestysputkea varten. Filppulaa jo sivuttiin aiemmin, mutta Nemethistä uskotaan ilmeisesti selkeää top 6 puolustajaa aloittelevan contenderin pakistoon. Lisäksi varauduttiin viisaasti tulevan kauden jälkeiseen veteraanien joukkopoistumiseen, ei tarvitse riehua vapailla markkinoilla liian monen puolustajan perässä ensi kesänä.

  Tästä eteenpäin pidän hyvänä asiana mitä vähemmän täällä riittää asiaa. Nyt istutaan ja odotetaan. Tylsää, mutta tarpeellista. Itse aion jatkaa kauden 20-21 joukkueen hahmottelua ja jos jää sopivasti aikaa selailla eliteprospectsia ja youtubea, niin rustailen niitä tännekin, halusitte tai ette.
   
  JasonX ja KiekkoMes tykkäävät tästä.
 19. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Tässähän sitä odotellaan tulisiko Athanasiou, Mantha, Bertuzzi kolmikon suhteen uutisia sopimusneuvotteluista. Saa nähdä odotteleeko Yzerman pitkälle ensi kautta ennen neuvottelujen avaamista.
   
 20. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  JasonX tykkää tästä.
 21. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Karpat46 tykkää tästä.
 22. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  lasaleiko ja JasonX tykkäävät tästä.
 23. JasonX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, Suomen Maajoukkueet
  En halua mennä hyvää memory leiniä mennä pilaamaan varmistamalla kuukelista.

  Tuo 95-96 kausi korpeaa vieläkin. Edelliskautena tuli turpaan Devilseiltä, jossa Brodeur oli ohittamaton. Sitten tällä kaudella ei ollut niinkään heikkouksia vaan Coloradon jengi oli myös aivan käsittämättömän kova. Sitä en muista tähän hätään alkoiko se rivalry juuri noista peleistä vai oliko se jo ns päällä. Sen muistan, että jo runkosarjan lopulla joissain nhl tonighteissä tai vastaavassa tuotiin esille tilastoja siitä kuinka harvoin runkosarjan voittaja kuitenkaan voittaa Stanley Cupia.

  Vaikka 05-06 myös korpesi ja tuli manattua Pingviinit syvimpään haadekseen, niin noista vuosista on jäänyt mietityttämään kuinka paljon Hossaa otti tattiin. Eka Pingviineissä ottamassa tuulettimeen finaaleissa juurikin Punasiiviltä. Kuitenkin kova halu voittaa ja päätti singata siipiin niin sama juttu. Finaaliin mentiin mutta taas tuli tukkaan ja tällä kertaa juurikin Pinguilta. Kyllä on saattanut Hossa muutamia tuopinpohjia tuijottaa ratkaisupelien jälkeen. No onneksi voitti vihdoin Chicagon kanssa olis muuten ollut liian karu kohtalo.

  Kiitos Henkka näistä muisteloista, täytyy nyt lukasta jutut. Toivottavasti muisti ei ihan hirveästi reistaillut.
   
 24. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
 25. Tevoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings #91 #19 #5
  Kyllä tämä aika sitten rientää hitaasti....Tässä jo odotellaan vesi kielellä alkavaa kautta ja samalla jännityksellä onko mitään uutta tulossa pelilliseen esitykseen. jos Bläshilli jatkaa samaa huulipyöreyttä kun takaa-ajaja tulee tasoihin ja vielä ohi niin mitä luulette että valmentajan vaihdos on tulemana tässä ennen joulutaukoa?