Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Kuten totesin, niin Detroitin väellä on ehdottomasti syytä optimismiin, kun GM:n pallille saatiin iso parannus.

Kuitenkin homma näyttää nopeasti palanneen sille aika lennokkaalle laukalle - narratiivin on keskustelussa nopeasti siirtynyt johtopäätökseen, jonka mukaan liigassa ei olisi oikeastaan kuin Detroit, johon Erik Karlssonin tasoinen kaveri voisi mennä. Tähän voisi laittaa sellaisen littipeukun.

Eiköhän Yzerman ole valmis ottamaan eliittipelaajan vapailta markkinoilta siinä missä kuka tahansa GM - juuri sellaisten saamiseksihan rebuildit aloitetaan. Siitä on kuitenkin aika pitkä matka siihen, että eliittipelaajat tulisivat joukkueeseen pelkästään GM:n takia. Tampalla oli toki cap-rajoitteensa ja sisältä tuli laadukasta pelaajaa, mutta ei Yzerman saanut houkuteltua joukkueeseen ainuttakaan eliittipelaajaa vapailta markkinoilta. Ei, vaikka tarjolla oli veroedut ja yksi kovmmista contender-kokoonpanoista.

Yzermanilla on hommaa edessä, jotta hän saa joukkueesta sen verran kilpailukykyisen, että edes Andrew Laddin tasoiset jantterit suostuvat neuvottelemaan jatkosopimuksista. En epäile, etteikö Yzerman siihen kykenisi, mutta todennäköisesti se ei tapahdu muutamassa kuukaudessa.

Yzermanin tuleminen ei muuta sitä tosiasiaa, että Detroitilla on yksi liigan heikoimpia kokoonpanoja, kun tarkastellaan alle 25-vuotiaita pelaajia, prime-ikäisiä pelaajia ei ole kuin muutama ja prospect pool on hyvin ohut, vaikka siellä toki on muutama laadukas prospect (niinkuin oikeastaan lähes kaikissa muissakin organisaatioissa).
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Yzermanin tuleminen ei muuta sitä tosiasiaa, että Detroitilla on yksi liigan heikoimpia kokoonpanoja, kun tarkastellaan alle 25-vuotiaita pelaajia, prime-ikäisiä pelaajia ei ole kuin muutama ja prospect pool on hyvin ohut, vaikka siellä toki on muutama laadukas prospect (niinkuin oikeastaan lähes kaikissa muissakin organisaatioissa).
No neljä alle 25 vuotiasta 20 maalin tekijää löytyy kuitenkin. Prospect poolia en sanoisi ohueksi, mutta kärki ei ole erityisen terävä. Riippuu paljolti siitä, miten näkee Velenon, Zadinan ja McIsaacin. Sitten tietysti laskeeko Cholowskin, Rasmussenin ja Hronekin prospecteiksi vai ei.
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
No neljä alle 25 vuotiasta 20 maalin tekijää löytyy kuitenkin. Prospect poolia en sanoisi ohueksi, mutta kärki ei ole erityisen terävä. Riippuu paljolti siitä, miten näkee Velenon, Zadinan ja McIsaacin. Sitten tietysti laskeeko Cholowskin, Rasmussenin ja Hronekin prospecteiksi vai ei.
Larkinia lukuunottamatta noiden kaikkien pelaajien osalta kyse on siitä, että ykköskorin vastuulla vastineeksi tulee kakkoskorin tulosta. Athanasiou ja Mantha ovat vastineet Buffalon tankkivuosien Hodgsonille ja Ennisille. Ei kukaan ajatellut, että noista olisi tuossa rebuildissa lopulta kuin juuri kakkoskorin rooleihin - henkilökohtaisesti pidin kumpaakin kauppatavarana (molempien osalta loukkaantumiset/sairaudet kerkesivät tekemään tehtävänsä ennen tätä, mutta kuitenkin). Tämän lisäksi huomattava osa noista tehoista on seurausta noista kauden viimeisistä matseista, joissa vastassa ei ollut kuin syystä tai toisesta surffailevia joukkueita.

Vaikka Bertuzzin tehoissa on juuri tätä inflaatiota, näen hänessä kuitenkin lisäarvoa joukkueelle vaikka tehot laskisivat. Taas Mantha ja Athanasiou eivät tuo pöytään mitään muuta, ja uskoisin Yzermanin fiksuna miehenä yrittävän kaupata näitä nyt kun heistä todennäköisesti on saatavilla paras vastine.

Puolustuksesta taas ei löydy ainuttakaan NHL-tason vakiinnuttanutta alle 25-vuotiasta puolustajaa. Tuo on ehkä se kaikkein hälyyttävin asia.

Prospect poolin ohuus toki hieman riippuu, miten sitä arvioidaan. Tässä kohtaa en näe merkitykselliseksi pelkästään prospectien lukumäärää vaan sellaisten prospectien lukumäärää, joilla voidaan sanoa olevan kohtalaiset mahdollisuudet tehdä NHL-uraa ylipäänsä/odotusarvon mukaisessa roolissa.

Itse vielä laskisin nuo kolme vielä prospecteiksi. Rasmussen on toki edelleen nuori, mutta kyllähän tämän hetken projektio osoittaa enemmänkin bottom-6-laituriksi kuin miksikään muuksi. Ainakaan tällä hetkellä hän ei vaikuta sellaiselta palaselta, jollaisten varaan contender-joukkue rakennetaan. Cholowski ja Hronek omaavat varmasti potentiaalia olla top-4-puolustajia, mutta molemmilla on hirvittävästi maileja siihen asti. Se jää nähtäväksi ovatko vain uudet Kindl ja Brendan Smith vai sitten enemmän. Mclsaac taas menee mielestäni prospectina samaan kastiin kuin nuo Wingsit aiemmat prospecti Sproul ja Ouellet ym. Hänestä voi tulla NHL-tason puolustaja tai sitten ei. QMHJL on aika karmea liiga, kun tarkastellaan sen tuottamaa puolustajamateriaalia NHL-tasolle. Ylipäänsä tuo on liiga, josta on hankala arvioida minkälainen NHL-prospecti sieltä on tulossa, vaikka otteet olisivatkin hyviä. Noiden lisäksi laskisin mukaan vielä Gustav Lindströmin prospectina, jolla on realistiset mahdollisuudet NHL:ään. Muut ovat sitten enemmänkin täysiä taikapapuja, joista joku voi yllättää, mutta todennäköisesti ei.

Vaikka Zadinan kausi onkin varmasti mennyt ennakko-odotuksia huonommin, on hänellä mielestäni edelleen ihan se sama potentiaali kuin aiemmin eli ykköskorin laituri. Toki kulunut kausi asettaa hieman synkkiä pilviä sen projektion toteutumiselle, mutta kyllä se potentiaali edelleen siellä on, enkä laittaisi liikaa painoarvoa tuolle menneelle kaudelle. Jonatan Berggren on sitten toinen hyvä prospecti-laituri osastolta. Joskin hänen viime kausi oli aika iso pettymys, ja ensiksi pitäisi saada peli toimimaan miesten eurokaukaloissa. Aikaa toki on, mutta varmoja takeita ei. Noiden lisäksi ei kyllä poolissa laituriprospecteja ole muuta kuin näitä täysi arpoja. Svechnikov taitaa olla ihan maksimitapauksessa jokin bottom-6-laituri.

Veleno taas mielestäni vaikuttaa olevan Wingsin poolin yliarvostetuin prospecti. Näen hänet toki ihan pätevänä prospectina, mutta en näe häntä miltään osin esim. Buffalon Rasmus Asplundia parempana prospectina ja ero esim. Marcus Davidsoniin ei ole suuri (eritoten kun otetaan huomioon, että molemmilla on näyttöjä miesten peleistä runsaasti). Nuo tehopisteet voivat hieman hämätä, koska hän pelasi kovassa joukkueessa ja tehotilastoja hallitsi myös sellaiset veteraanijuniorit, jotka eivät todennäköisesti tule ikinä pelaamaan lähelläkään NHL-tasoa. Ylipäänsä otteiden siirtäminen miesten peleihin ja aina sieltä NHL-tasolle on iso urakka, jossa useammin epäonnistutaan kuin onnistutaan. Kuitenkin vähintään bottom-6-rooliin pitäisi olla ihan hyvät mahdollisuudet, vaikka hyökkäystehot eivät kääntyisi enää ammattilaiskaukaloihin tai NHL:ään. Tuon enempää taas sentteriprospecteja poolissa ei taida olla.

Filip Larssonin kulunut kausi antaa toivoa sen suhteen, että NHL-potentiaalia olisi. Toisaalta näytöt ovat hyvin ohuet toistaiseksi ja maalivahdit ovat oma lukunsa. Maalivahtiosasto onkin täysin Larssonin varassa, koska organisaatiossa ei ole ainuttakaan muuta nuorta selkeätä NHL-potentiaalin omaavaa vahtia.

En pidä tuota tilannetta kovinkaan erinomaisena (päinvastoin). Kun Buffalolla oli takana kolmas kausi sijoittuen bottom-10, varattiin sinne Jack Eichel ja pick- sekä prospect-osasto oli huomattavasti paremmassa kondiksessa kuin myös nuorten pelaajien tilanne NHL-kokoonpanossa. Toki Detroitilla homma voi mennä parempien tähtien alla, mutta iso savotta siinä on kyllä edessä ja todennäköisesti raivaustyö ei ole ohitse ihan yhdessä kesässä.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Sen verran nyt tietäjät ruvenneet pöhisemään Twitterissä, että taitaa jäädä Yzermanin ja Hollandin yhteinen aika lyhyeen. Kennylle kaikkea hyvää Edmontoniin, en epäile etteikö saisi siellä laivan käännettyä.
 
"Canada is not Finland" TSN:n studiosta toisella erätauolla finaalin ollessa 3-0. Peli päättyi 3-5.

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Sen verran nyt tietäjät ruvenneet pöhisemään Twitterissä, että taitaa jäädä Yzermanin ja Hollandin yhteinen aika lyhyeen. Kennylle kaikkea hyvää Edmontoniin, en epäile etteikö saisi siellä laivan käännettyä.
Näinhän tuossa on käymässä. Eiköhän siellä saa aika nopeasti tuloksia aikaan, koska kärkivaraukset jo löytyy organisaatiosta. Erittäin hauska nähdä kuinka paljon nopeammalla aikataululla Oilers nousee playoff-menestyjäksi esim. Sabresiin verrattuna.

Tyler Wright menee ilmeisesti perässä, joten rahtaisikohan se Yzerman lopulta sen Al Murrayn Tampasta Detroitiin. Tai sitten Pat Verbeek on opiskellut jo tuohon rooliin. Nämä muut managementin henkilöt tuntuvan nykyään kuuluvan ikäänkuin samaan pakettiin. Jim Nill vei Joe McDonnellin ja pari scouttia aikanaan mukanaan jne.

Onneksi nyt Wright sai draftailla sen 5 vuotta. 5 vuoden päästä nähdään lopullisia tuloksia hänen osaltaan.
 
Viimeksi muokattu:
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

FourPasses

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings-mikkihiiret. #13, #71
Oliwer Kaski Iltasanomien mukaan Detroitiin

Yllättävä ja toteutuessaan aivan mahtava uutinen. Itse haikailin Kasken perään jo talvella, mutta into laantui kun CBJ oli noissa huhuissa jo aivan voittajan näköinen.
Hauska pohtia, miten Hollandilla on ollut näppinsä tuossa pelissä. Nyt mies on ottamassa ohjat Oilersissa, jossa luultavasti myös oltiin Kaskesta kiinnostuneita.
Tuntuu, että organisaatiossa tulee nyt hyviä ja raikkaita henkilöstöuutisia kerta toisensa jälkeen. Loistavaa!

EDIT: Lisäyksenä liittyen Hollandiin ja Oilersiin. Aivan loistava mies poistuu seurasta, sydän täyttä Red Wingsiä, vaikea on katsoa häntä toisen seuran johdossa. Kaikkea hyvää Kennylle ja Oilersille. Nähdään pian SC-finaaleissa!
 
Viimeksi muokattu:
Musta silmä, koukkaamisyritys mutta ei edes yletä koska ei vauhti riitä, neppi nollakulmasta maalin ohi. = Dan Cleary-Hattrick
-Henkka

arkunnaula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tampereen Ilves
Oliwer Kaski Iltasanomien mukaan Detroitiin

Yllättävä ja toteutuessaan aivan mahtava uutinen. Itse haikailin Kasken perään jo talvella, mutta into laantui kun CBJ oli noissa huhuissa jo aivan voittajan näköinen.
Hauska pohtia, miten Hollandilla on ollut näppinsä tuossa pelissä. Nyt mies on ottamassa ohjat Oilersissa, jossa luultavasti myös oltiin Kaskesta kiinnostuneita.
Tuntuu, että organisaatiossa tulee nyt hyviä ja raikkaita henkilöstöuutisia kerta toisensa jälkeen. Loistavaa!
Jännä että sitä imua alkaa taas löytymään... oisko Steve Y kerennyt kairaan tämän? ;) Toteutuessaan erittäin hieno uutinen. Huh huh. Aika rallia!
 
Viiri viidessä vuodessa!

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Jännä että sitä imua alkaa taas löytymään... oisko Steve Y kerennyt kairaan tämän? ;) Toteutuessaan erittäin hieno uutinen. Huh huh. Aika rallia!
Eiköhän se Yzermanin piikkiin mene. Saas nähdä mitä siltä Hämeenlinnan reissulta tarttui haaviin (HPK-TPS -ottelu). Palve ja Turunen ilmeisesti molemmat menossa Pittsburghiin, mutta ehkei ne edes olleet meille sopivia kavereita. Nuorempaa kalustoa tarvitaan.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Ralph

Jäsen
Jännä että sitä imua alkaa taas löytymään... oisko Steve Y kerennyt kairaan tämän?
Olihan tällä palstalla juttua Kasken siirtymisestä Red Wingsiin jo jotain kuukausi sitten. Red Wings julkaisi Yzermanin paluun pari viikkoa sitten.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Kasken siirto oli hieno juttu! Hyvä valinta, sillä Detroitin puolustuksessa on tilaa. Onnistuessaan voi päästä isoonkin rooliin joukkueessa.
Aika lailla terve kilpailutilanne Filip Hronekin (21v), Madison Boweyn (24v) ja Kasken (23v) välillä. Kaikki nuoria rightin pakkeja, joilla offensiivista osaamista. Tonttia avoinna erityisesti tulevan kauden jälkeen, kun entinen vanhusosasto poistuu kokonaisuudessaan.

Eiköhän nuo Ericsson,Daley,Green muutenkin ole rikki taas koko kauden, joten oikeasti kaikki pääsee pelaamaan jo nyt useankymmentä ottelua.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
https://www.nhl.com/redwings/news/pat-verbeek-hired-as-assistant-general-manager/c-307237720

Pat Verbeekistä tulee tuo Assistant Manager ja Ryan Martin jatkaa entisessä tehtävässään toisena Assistanttina, pääosin AHL-farmi Grand Rapids Griffinsiä hoitaen.

Detroit Red Wings executive vice president and general manager Steve Yzerman announced today that the team has hired Pat Verbeek as assistant general manager. Verbeek will serve alongside current assistant general manager Ryan Martin in the Red Wings' front office and will focus on player personnel decisions. Martin will continue to serve as general manager of the American Hockey League's Grand Rapids Griffins.
Pat Verbeek oli alunperin Ken Hollandin signaus jo pelaajana vuosina 1999-00 ja 2000-2001. Detroitista mies palasi Dallasiin lopettamaan pelaajauransa. Verbeek kuitenkin hankittiin takaisin Detroitiin Pro scoutiksi 2006 Hollandin toimesta ja tästä alkoi se yhteinen taival Yzermanin kanssa, kun myös Yzerman liittyi suoraan lopetettuaan Detroitin managementtiin. Verbeek seurasi Yzermania Tampaan 2010 ja tulee nyt takaisin.

Vaikuttaa siltä, että käytännössä kaikki aivoriihi mitä Yzerman on manageriurallaan tehnyt, on tehty yhteistyössä Verbeekin kanssa.
 
Viimeksi muokattu:
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
MM-kisoissa seurattavaa:

Kanadan ketjut (kun Tavares loukkaantui)

Tyler Bertuzzi - Sean Couturier - Sam Reinhart
J.Marchessault - Dylan Strome - Markku Kivi
Jared McCann - Kyle Turris - Anthony Mantha
Mathieu Joseph - Anthony Cirelli - Adam Henrique
(John Tavares, loukkaantui)

Thomas Chabot - Brandon Montour
Darnell Nurse - Damon Severson
Shea Theodore - Troy Stecher
Dante Fabbro

Matt Murray
Carter Hart
Mackenzie Blackwood

Pikku-Bertti oli siis 13.hyökkääjänä, mutta harjoituksissa tuli Tavaresin paikalle ykkösketjuun. Saa nähä onko tuo sama paikka itse ottelussa. Mantha 3.ketjussa.

Bertuzzilla ollut A rinnassa Kanadan harjoituspelissä. Kovassa arvossa mies on.

USA vedellyt näin:

Clayton Keller - Jack Eichel - Patrick Kane
Johnny Hockey - Dylan Larkin - Chris Kreider
J.van Riemsdyk - Jack Hughes - Alex DeBrincat
Colin White - Luke Glendening - Derek Ryan
(Frank Vatrano)

Ryan Suter - Alec Martinez
Noah Hanifin - Brady Skjei
Quinn Hughes - Adam Fox
(Christian Wolanin)

Cory Schneider
Thatcher Demko
Cayden Primeau

Kiva-Jeff Blashill USA:n päävalkkuna.

Tsekin joukkueessa on kolme rightin pakkia, vielä ei käryä missä parissa Filip Hronek pelaa. Ainakin se on noista rightin pakeista kaikista kiekollisin ja ehkä jopa pääsee ykkös-YV:n quarterbackiksi. Kannattaa vahtia jos näin.


LhD David Musil
LhD Michal Moravcik
LhD David Sklenicka
LhD Jan Kolar
RhD Filip Hronek
RhD Radgo Gudas
RhD Jan Rutta

Saksan joukkueesta kannattaa vahtia isokokoinen Rightin pakki Moritz Seider, joka on 2019 draftissa varattavana. Ykkösen lopulle arvioitu, mahdollista tippua Wingsin 2.pickille.

Oliwer Kaski sitten tämä 95% todennäköisesti meidän mies. Vieläkään ei ole varmistettu, mutta Eliteprospectsin siirtoihin lisätty eilen.

Slovakialla Grand Rapidsin mies, Detroit-sopparin alla oleva Patrik Rybar toisena maalivahtina. En tiedä kuka starttaa.
 
Viimeksi muokattu:
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Filip Hronekilla alkanut MM-kisat ihan hyvin. 2+2=4 pistettä ja +6 kahteen ekaan otteluun, johtaa pakkien pistepörssiä. Tsekki muutenkin on ollut kisoissa erinomainen.

Gustav Nyquist näytti olevan aika hyvällä pelipäällä SJS-STL -sarjassa. Heti pelin ytimessä järjestäessään Couturen avausmaalin. Hyvin lähellä toista 2.kiekan vuoroa ollaan (jos Sharks selviää finaaleihin).
 
Viimeksi muokattu:
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Nyt näköjään tuota Kasken signaamista ilmoitellaan virallisemmin.

AnsarKhanMLive
#RedWings will sign Finnish D-man Oliwer Kaski to a one-year deal after the Worlds.
- Anthony Mantha siirtyi juuri MM-kisojen pistepörssin johtoon (3+4=7 pistettä) ohi Nikita Kucherovin (2+4=6 pistettä)

- Filip Hronek johtaa puolustajien pistepössiä 2+3=5 tehoilla.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
https://eu.freep.com/story/sports/nhl/red-wings/2019/05/13/detroit-red-wings-oliwer-kaski/1191355001/

The Wings’ recruiting efforts were led by Jiri Fischer, the director of player evaluation, former general manager Ken Holland, and Shawn Horcoff, the team’s director of player development.

“Oliwer liked the people he came in contact with,” Diamond said. “Jiri Fischer did a lot of the recruiting, but he also spoke with Jeff Blashill and Ken Holland. He felt comfortable with the people. And then hopefully if he does well, the core of the team is the same age as him, so that gave him some comfort. It’s a good opportunity on paper and he is prepared to do what is necessary to impress everybody and hopefully make the team out of training camp."
Oliwer Kaski oli Jiri Fischerin "hankinta" näemmä.

Ja joukkueen runko on samaa ikää, eli siis tuo tulevaisuuden runko, Bertuzzi 24, Larkin 22, Mantha 24, Athanasiou 24, Kaski 23, Hronek 21, Hirose 22, Svechnikov 22, Bowey 24, De la Rose 23, Ehn 23, Cholowski 21, Veleno 19, Zadina 19, McIsaac 19, Rasmussen 20 jne.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
Mitä Kaskea seurannut näissä kisoissa kärkimaita vastaan niin NHL voidaan ensi kauden osalta unohtaa samantien.
 
Jesse Grahamin siniset hanskat.

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins (Jokerit)
Mitä Kaskea seurannut näissä kisoissa kärkimaita vastaan niin NHL voidaan ensi kauden osalta unohtaa samantien.
Mun mielestä ei ole oikein onnistunut hyökkäyspässä, mutta puolestaan onnistunut olemaan yllättävän näkymätön omalla kenttäpuoliskolla - eli välttynyt suuremmilta ongelmilta. Monestihan nämä voi olla siitäkin kiinni, että saa vain oikeanlaisen roolin ja pääsee siten näyttämään selkärangasta tulevat parhaat avunsa. Olisiko asiaa AHL-joukkueen ykkösylivoimalle vai onko siellä(kin) tie tukossa?

Joka tapauksessa rebuildissa olevalle joukkueelle yksi arpalipuke lisää. Ei maksa käytännössä mitään katsoa tämä kortti. NHL-seurat ovat minusta vähän aktivoituneet viime vuosina näiden Euroopan kokeilujensa kanssa ja ihan hyvä niin. Sieltä voi olla saatavilla käytännössä ilmaiseksi varsin iloisia yllätyksiä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Mun mielestä ei ole oikein onnistunut hyökkäyspässä, mutta puolestaan onnistunut olemaan yllättävän näkymätön omalla kenttäpuoliskolla - eli välttynyt suuremmilta ongelmilta. Monestihan nämä voi olla siitäkin kiinni, että saa vain oikeanlaisen roolin ja pääsee siten näyttämään selkärangasta tulevat parhaat avunsa. Olisiko asiaa AHL-joukkueen ykkösylivoimalle vai onko siellä(kin) tie tukossa?
Vaikeahan se on taas hahmotella noita rosteri-rakennuksia AHL-portaalle asti, kun sitä väkeä on niin hemmetisti käytettävissä. Tampassa Yzerman käytti usein 8 pakin rinkiä, joten jos siihen suuntaan menisi nyt Wingsitkin.

Mutta jos jotain hahmottelisi niin:

NHL
DeKeyser - Green
Ericsson - Hronek
Daley - Bowey
Hicketts

Filip Hronek on vielä ELC:llä ja teknisesti mahdollinen lähettää jonkun edestä farmiin, mutta kyllä se on jo nyt valmis NHL pelaaja. Niin kovan tasonnoston teki viime kaudella, lähinnä Dennis Cholowskiin nähden, että Cholowski saa ensi kauden opetella vielä farmista aloittaen. Ja jos Cholowski tekee samanlaisen kehitysloikan kuin Hronek nyt, niin kutsu käy toki ylös. Joe Hicketts pysynee ylhäällä, koska ei ole enää waiver-vapaa. Eihän hänelle mitään käyttöä ole, mutta jos Yzerman taikoo hänet osaksi jotain kauppaa tai saa siitä edes alhaisen varausvuoron, niin hyvä.

AHL
Cholowski - Lindström
Lashoff - Kaski
McIlrath - Saarijärvi
Chelios

2 vuotta sitten 2.kiekalla varattu rightin pakki Gustav Lindström tulee ensi kaudelle Frölundasta mukaan. Tuohon varmaan tulee vielä jotain AHL-jämiäkin, kuten Chelioksen poika Jake on. Eilisessä Oliwer Kaski -uutisoinnissa vilahti myös että Libor Sulak on palaamassa takaisin Eurooppaan. Ei käyttöä, aika hazardia se meininki syksyllä oli. Pelsuun takaisin "treidinä" ?

Hyvät juniorivuodet vetäneet Jared McIsaac ja Alec Regula joutuvat palaamaan vielä junnuihin. Säännöt kieltää AHL:n ja NHL:ään ei riitä.

***
Ja jos isommin hluaa spekuloida, niin se Jacob Trouba -treidi voisi nyt oikeasti tulla. Kovastihan tuota on uutisoitu, että "on pelannut viimeisen pelinsä Jetsissä".

Winnipeg on Wheelerin, Laineen ja Connorin palkankorotusten takia todella pahassa paikassa, jossa Trouban seuraavalle soppari ei ole varaa. Koska mies on vielä RFA, niin kauppa on tapahtumassa nyt. Vuoden päästä Trouba kävelee muuten UFAna pihalle.

Palkkakaton ahdistaessa Winnipeg joutuu tekemään "tappiollisen" treidin, eli laatua määrään, koska vaikea palkkakattotilanne pakottaa siihen. Detroitilla voisi taasen juuri olla niitä palasia, jotka Jetsille maistuu. Jetsin prospekteissa ei ole ainuttakaan rightin pakkia, mutta Detroit taasen voisi antaa esim Madison Boweyn+Lindströmin. Jets periaatteessa pystyy nyt häviämään oikean puolen pakkien tasossa, koska heidän omat parhaat prospektinsa tulevat tekemään kasvua vasempien pakkien puolelta.

Lisäksi vielä Andreas Athanasiou voisi olla se Jetsiä kiinnostava palanen, kun kevään ongelmaksi tuntui muodostuvan tuo liian hidasjalkainen hyökkäys. Sentteristä haaveilevat ja Athanasiou nyt pelasi loppukauden keskellä. Antaa se nyt Ainakin vaihtoehtoja kokeilla Roslovicin kanssa, kumpi tontin nappaa ja kumpi joutuu laitaan.

Dmitri Kulikov voisi tulla Detroitiin cap-dumppina, jottei sinne mitään varausvuoroja tarvi lisukkeena lähettää. Kulikovin voisi ostaa sitten ulos, pariksi vuodeksi äijän ulososto-caphit (1.44M) ei haittaa Red Wingsissä yhtään. Winnipegin cap-kurimuksessa se haittaisi aika paljon ja siitä kauppaan Jetsille negatiivinen value.

Joka tapauksessa rebuildissa olevalle joukkueelle yksi arpalipuke lisää. Ei maksa käytännössä mitään katsoa tämä kortti. NHL-seurat ovat minusta vähän aktivoituneet viime vuosina näiden Euroopan kokeilujensa kanssa ja ihan hyvä niin. Sieltä voi olla saatavilla käytännössä ilmaiseksi varsin iloisia yllätyksiä.
Näinpä. Lähinnä tässä on kyse siitä että kaksi arpalipuketta kilpailee nyt samasta tontista johonkin kolmospakkipariin yhden vuoden aikajänteellä. Jos hyvä tuuri käy, toinen saa suonenvedon ja pelaakin hyvän NHL-uran. Tai huonon tuurin käydessä, vaikka loukkantumisen osuessa kohdalle, jää edes toinen lipuke keskinkertaisena täytemiehenä käteen.
 
Viimeksi muokattu:
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Karpat46

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Detroit Red Wings
Jaa, siellähän Henkalta tulikin jo paljon samaa, mutta kerrataan. :)

*****

Mitä Kaskea seurannut näissä kisoissa kärkimaita vastaan niin NHL voidaan ensi kauden osalta unohtaa samantien.
Mun mielestä ei ole oikein onnistunut hyökkäyspässä, mutta puolestaan onnistunut olemaan yllättävän näkymätön omalla kenttäpuoliskolla - eli välttynyt suuremmilta ongelmilta. Monestihan nämä voi olla siitäkin kiinni, että saa vain oikeanlaisen roolin ja pääsee siten näyttämään selkärangasta tulevat parhaat avunsa.

Kaski on ollut tähän mennessä kisoissa kieltämättä pettymys, mutta saattaa olla pelitapaan totuttautumista tms. Samalla tavalla Hakanpää on ollut kuin varjo siitä mitä oli Liigan pleijareissa. Molemmilla ollut nimenomaan kiekollisessa pelissä ongelmia. Helpotkin syötöt karkailee ja kiekon käsittely on haparoivaa. Varsinkin Kaskella se on sitten näkynyt, kun käsittääkseni kuitenkin elää tuosta kiekollisuudesta. En olisi kuitenkaan huolissani. Tuskin taidot on yhtäkkiä kadonnut kummaltakaan, eikä esim. Ohtamaa ole yhtäkkiä oppinut pelaamaan tässä viikon aikana oltuaan heikko Liigan pudotuspeleissä. Täytyy muistaa, että Suomi on pelannut kisoissa pelit kahdeksalla pakilla ja kaikille ei välttämättä sovi pienempi peliaika, tatsi kärsii. Sopeutumisvaikeuksia vain ja eiköhän Kaski syksyllä tappele paikasta auringossa tasapäisesti.

Olisiko asiaa AHL-joukkueen ykkösylivoimalle vai onko siellä(kin) tie tukossa?
Lähtökohtaisesti taitaa Rightin pakit ylhäällä olla Green, Daley, Hronek ja/tai Bowey. Näistä Hronekin ja Boweyn pitää osoittaa, että taso riittää koko kaudeksi ja Hronek on se, joka lähetetään alas(waiver vapaa vielä tämän kauden?), jos käy sellainen ihme, että molemmat papat ovatkin terveenä pitkään. Siellä on sitten Kaski ja Saarijärvi toivottavasti antamassa painetta alhaalta päin. Nähtäväksi jää, tuodaanko Gustav Lindström nyt toiseksi sopimusvuodeksi Pohjois-Amerikkaan. Pelasi menneen vuoden statseja tulkiten suhteellisen pienessä roolissa, mutta kuitenkin koko kauden Ruotsin mestarijoukkueessa. 40 peliä runkosarjaa ja playoffeissa 6 peliä. Siinä olisi sitten kolmas rightin mies Griffinsiin. Yksi mielenkiintoinen nimi lisää olisi viime kesän 3. kierroksen varaus Alec Regula, joka pelasi ihan mukiinmenevän kauden London Knightsissa kahden top 10 varauksen (Boqvist ja Bouchard) takana. Jokohan hänelle lyötäisiin myös sopparia kouraan? On kuitenkin täysin eri roolin mies kuin Kaski eli pelaa enemmän sitä tasapainottavaa Esa Lindell roolia ja lisäksi täyttää kesällä vasta 19 eli lienee Toledon miehiä ensimmäisen kautensa, jos sopparia päätetään tarjota. Yksi mahdollinen Rightin mies lisää kuitenkin.

Kaikki tämä koottuna: Detroitin syvyys ja taso (myös) tuolle oikean pakin tontille on aika heikkoa ja loukkaantumisten sattuessa Kaskella on ihan realistinen mahdollisuus paikkaan ylhäällä. Ei siellä terveenäkään mitään messiaita ole edellä. Tulpan mahdollisuus toki Kasken kannalta on siinä, jos Hronek jatkaa kehittymistään ja sementoi paikkansa ylhäällä, niin Bowey saattaa jäädä ylös pysyväispoppareille ja tuurailemaan loukkeja. Grand Rapidsissä luulisi kuitenkin ylivoima-aikaa tulevan helpostikin. Toki pitää kesä ja mahdolliset vapaat agentit odotella, toivottavasti sieltä ei tartu ketään.

EDIT: Noniin ja Daley tietenkin left vaikka taisi joskus välillä RD:nä pelatakin. En korjaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy